Властта в Украйна лъже – барикадите не са разрушени (на живо от протеста)

Барикадите на протестиращите в Киев, Снимка: Тихомира Методиева - Тихича

С изключение на Площада на независимостта, в момента блокадите на всички улици в центъра на Киев са разрушени. Това съобщи говорителят на главното управление на Министерството на вътрешните работи на Украйна в Киев Олга Билик.

Двама полицаи са били ранени по време на разчистването на барикадите. Няма сигнали за ранени протестиращи, няма и задържани, допълва Билик.

„Всичко премина спокойно. Гражданите в крайна сметка ни послушаха и бяха спокойни, като изключим няколко агресивно настроени демонстранти, които се опитаха да провокират“, посочи тя.

Олга Билик е категорична и че не е имало сериозни сблъсъци между полицаи и протестиращи и не се е стигнало до бой с журналисти. Имаше сблъсък само при разрушаването на една от барикадите, каза тя.

Спокойна вечер, в която са били разрушени всички барикади в центъра на Киев, с изключение на Площада на независимостта, видяха и редица руски медии.

Украинската полиция разруши всички барикади на протестиращите в центъра Киев, пише Руската служба на Би Би Си.

Милицията, вътрешните войски и спецчастите „Беркут“ отблъснаха протестиращите от всички заемани от тях улици в правителствения квартал с изключение на Площада на независимостта. Барикадите и палатките на площада остават незасегнати, но милицията се приближава все повече към тях, обяснява изданието.

Притиснати от органите на реда, демонстрантите са се отправили към Площада на независимостта. Според изданието по време на вчерашния протест е имало и опит за провокация.

Демонстрантите в сградата на кметството очакваха щурм от страна на полицията. Малко след полунощ в сградата беше изключено осветлението, но се оказа, че това е дело на провокатор, който по-късно беше хванат, посочва кореспондентът на Би Би Си Олга Ившина.

РИА Новости също предава, че през изминалата нощ са разчистени всички барикади е центъра на Киев с изключение на Площада на независимостта, като се позовава на украинския „5 канал“.

Бутнати са барикадите до администрацията на президента, както и на други централни улици. Протестиращите бяха изтласкани към Площада на независимостта, допълва изданието.

Според РИА Новости сред демонстрантите също е имало провокатори, които са използвали сълзотворен газ срещу полицаите. Пострадали са между 4 и 10 протестиращи и двама полицаи, уточняват от изданието.

В същото време Тихомира Методиева-Тишича, която се намира в Киев и следи събитията там, ни съобщи, че са разрушени само две от барикадите на протестиращите, като и двете се намират далече от Площада на независимостта.

„Барикадите, която разбиха Беркут вечерта, се намираха далече от площада и затова трудно можеше да бъде удържани. Сменяха се доброволците, за да ги охраняват, като бяха водени от депутати покрай частите на милицията. Отдалечеността на двете крайни барикади беше около 20 минути пеша от площада“, посочи тя.

„Това в никакъв случай не са последните барикади, както грешно пишат някои сайтове. Това са само две от крайните. Площадът е защитен отвсякъде“, категорична е Тихомира Методиева.

Площадът не е превзет, както написаха някои злеинформирани или зленастроени по отношение на проевропейската политика на Украйна сайтове. Хората пеят, танцуват и играят футбол там, допълва Тихича.

Ситуацията в Киев можете да следите чрез стрийма. 

Live streaming video by Ustream

Live streaming video by Ustream

Статията "Властта в Украйна лъже – барикадите не са разрушени (на живо от протеста)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Областният управител и и кметът на Шумен изказаха съболезнования за кончината на Мария Желева

Съболезнования до семейството на първия демократично избран президент на България Жельо Желев, по повод кончината на неговата съпруга Мария Желева, изказаха кметът на Шумен Красимир Костов и областният управител Венцислав Венков. „Ръководството на община Шумен се присъединява към скръбта Ви и непрежалимата загуба на Мария Желева. Историк и дългогодишен редактор в Студията за документални филми, общественик с високо доверие и уважение, тя ще остане в съзнанието на хората като човек с голяма ерудиция и талант. Прекланяме се пред високите морални ...

41-годишен мъж от Сливенско стана донор на органи

41-годишен мъж от Сливенско, получил мозъчен кръвоизлив, става донор на органи. Това е третата донорска ситуация за тази година в сливенската болница, съобщиха от лечебното заведение.

България и Русия с ново сътрудничество в областта на културата, образованието и науката

/КРОСС/ Министърът на външните работи Кристиан Вигенин и извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация в София - Юрий Исаков, подписаха днес в МВнР Програма за сътрудничество в областта на културата, образованието и науката между правителствата на двете държави за периода 2012-2014 г. „Това е документ, който ще позволи активизиране на нашето сътрудничество в сферата на образованието, културата и наука. Предоставят се по-благоприятни условия за обучение на наши студенти в Русия и обратно, за обмен на докторанти и преподаватели", заяви външният министър на официалната церемония. Кристиан Вигенин подчерта, че и през настоящата година беше осъществена успешна програма за сътрудничество в сферата на културата в рамките на честванията на 135-та година от Освобождението на България. „През 2014 г. се навършват 135 години от установяването на дипломатически отношения между Русия и България и се надявам по повод отбелязването на тази годишнина да осъществим амбициозна културна програма", допълни той. От своя страна, посланик Юрий Исаков изрази задоволство от отличните отношения на партньорство и сътрудничество между България и Русия в областта на културата и науката. Той даде за пример значимите събития, организирани през 2013 г. в рамките на Дните на София в Москва

РЗС към ГЕРБ: Напуснете парламента, за да осуетите плановете на БСП и ДПС

Яне Янев. Снимка: БГНЕС

Напуснете до нови избори този уродлив и мразен от българския народ парламент. Само така ще объркате коварния план на БСП и ДПС и ще ги изпратите в политическото небитие.

Това се казва в “приятелски апел” на РЗС към ГЕРБ.

Партията на Яне Янев, която е потърпевша от процеса на купуване на депутати в миналия парламент, призова депутатите на Борисов да напуснат, защото пазаруването на хора от тяхната група ще продължи до създаването на група на отцепниците. При разпада на групата на РЗС в миналия парламент партията обвини за това именно ГЕРБ, като дори поиска възстановяване на партийната субсидия от 900 хил. лв., която отцепниците декларираха към групата на ГЕРБ.

В настоящия призив на РЗС се казва още:  

“РЗС остро осъжда покупко-продажбата на депутати, която, както прогнозирахме, ще продължи. Това най-позорно явление в политическия живот на страната ни, е единственият начин да се задържи на власт правителството на Орешарски, което е собственост на 4-5 безкрайно нагли олигарси.

РЗС разполага с неопровержима информация, че пазаруването на депутати ще продължи, докато БСП и ДПС не създадат нова парламентарна група на отцепниците от ГЕРБ.

Това явление ще го има докато съществува този политически модел и тази конституция. Единственият изход от тази корумпирана и финансово зависима от задкулисието система е създаването и приемането на нова конституция.”

Статията "РЗС към ГЕРБ: Напуснете парламента, за да осуетите плановете на БСП и ДПС" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Избраха най-елегантните българи

Теодора Духовникова, Евгения Живкова, Ива Екимова и Мариан Кюрпанов – това са най-елегантните българи за 2013 година в конкурса „БГ модна икона” на Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков.

Традиционен концерт на Камерния оркестър

На 11 декември, сряда, от 19 часа в Художествената галерия "Христо Цокев", Габровският камерен оркестър ще изнесе своя традиционен Коледен концерт. В програмата са включени избрани от публиката произведения от Хендел, Моцарт, Шопен, Росини, Йохан Щраус, Чайковски, Брамс, Григ, Шостакович, Хачатурян Цветан Цветанов, Гомес, Игор Фролов и традиционна коледна музика. Като солисти ще се изявят Божидар Пенев – орган, Рангел Георгиев – китара, Христофор Михайлов – цигулка, Константин Стойчев – цигулка, Даниела Данис – цигулка, Ивайло Ангелов – виола и...

Трета донорска ситуация за тази година в сливенската болница

Донор за експлантация на органи е подаден тази нощ от  МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров. Това е мъж на 41 години от сливенски регион, получил мозъчен кръвоизлив. Близките му са дали съгласие за експлантацията. Пациентът е кондициониран и в 3 часа през нощта е пристигнал екип, който да транспортира мъжа до болница „Лозенец” в София, където ще се извърши експлантацията на органите.   Сливен е на първо място в страната по брой донори. Т ова е третата донорска ситуация в сливенската ...

Код жълто в пет области - от ЧЕЗ са готови за реакция

От екектроразпределителната компания ЧЕЗ съобщиха, че аварийнита екипи са готови за извънредна реакция при евентуално възникнали последици от силния вятър, очакван в пет области, обслужвани от компанията. Код жълто е обявен във Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. Компанията е мобилизирала всички свои аварийни екипи на тази територия и е в непрекъснат контакт с местните власти и Гражданска защита. „Мрежата е подготвена за зимния сезон и сме се постарали да сведем до минимум рисковете от евентуални аварии. Времето обаче може да поднесе всякакв...

Нешка Робева: Ограбвана съм много пъти, никого не съм дала под съд

Лъгана съм и съм ограбвана много пъти в моя личен свят. Но не съм казала и една дума. Не съм дала под съд. Не съм обидила никого...Преди години ми откраднаха три коли. Това сподели треньорката Нешка Робева пред в. ШОУ.








































Лъгана съм и съм ограбвана много пъти в моя личен свят. Но не съм казала и една дума. Не съм дала под съд. Не съм обидила никого...Преди години ми откраднаха три коли. Това сподели треньорката Нешка Робева пред в. ШОУ.

Пристанище Варна е затворено за маневриране на ненатоварени кораби заради силен вятър

Ограничение на трафика на кораби е въведено на пристанище Варна, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. Наложена е забрана за маневриране на ненатоварени кораби, която важи за всички портове и канали. Причината е силен вятър, който затруднява движението на плавателните съдове.

Приют за бездомни кучета градят край Търново

Ще е готов 2015 г. и ще прюти до 1000 бездомни животни

    


Сигнал за бомба в Ямболския окръжен съд

/КРОСС/Сигнал за бомба евакуира сградата на Окръжния съд в Ямбол, където днес трябваше да се проведе заседание по делото срещу кмета на Ямбол Георги Славов. Сигналът е подаден около 9:30 часа, когато е трябвало и д започне делото. Славов се изправи пред съда по обвинения в нарушения при събарянето на бл. 20 в ромската махала. Съдията по делото Диана Фърфарова определи делото срещу градоначалника да продължи в 11:30 часа. В момента съдебната охрана уведомява всички присъстващи да напуснат сградата. На място пристигна и екип на ДОТИ.  

Уволненият заради скандален статус учител: Не е мой, учениците ме подкрепят

След като скандален статус във фейсбук профила на учител от елитна смолянска гимназия разбуни духовете там, днес преподавателят заяви, че статуса не е негов. Това стана по време на първото му телевизионно участие в ефира на БНТ след скандала и последвалото му уволнение.

По думите му профилът му в социалната мрежа е бил хакнат. Учителят не беше м След като скандален статус във фейсбук профила на учител от елитна смолянска гимназия разбуни духовете там, днес преподавателят заяви, че статуса не е негов. Това стана по време на първото му телевизионно участие в ефира на БНТ след скандала и последвалото му уволнение. По думите му профилът му в социалната мрежа е бил хакнат. Учителят не беше м

Наводнения взеха 11 жертви в Бразилия

Бразилските власти заявиха, че 11 души са загинали, а 6 са изчезнали в резултат на наводнения в североизточния щат Баия, предаде Асошиейтед прес. Природното бедствие, причинено от поройни дъждове през уикенда, е разрушило около 70 къщи, допълва БТА. Близо 200 души са се приютили в училища и местна спортна зала. Спасителни екипи претърсват наводнените сгради за оцелели.  ...

MTV избра Майли Сайръс за изпълнител на годината

Майли Сайръс стигна до върха със скандалния си дует "Blurred Lines" с Робин Тик на Видео музикалните награди на MTV. Песента е сред най-обсъжданите културни събития. Видеото, заедно с "We Can't Stop" са най-гледаните клипове на сайта на музикалната телевизия. Страницата на Майли Сайръс на сайта на MTV има най-много посещения в сравнение с другите изпълнители. Освен "We Can't Stop", много успешни за Майли Сайръс бяха песента "Wrecking Ball" и албумът й "Bangerz". Отлични са отзивите и за участието й в предаването "Saturday Night Live" и на Европейските музикални награди. Изпълнителят на годината се избира от ръководството на MTV. Миналата година отличието получиха "Уан дайрекшън". Тази година изборът на Майли Сайръс ...

НОИ: Осигурителният номер АМКА в Гърция е задължителен

Гръцкият осигурителен институт (ИКА) е въвел изискването пенсионерите, получаващи пенсии от Гърция, да притежават единен персонален осигурителен номер (АМКА), съобщиха от НОИ. ИКА, чрез който се изплащат пенсиите и от другите гръцки осигурителни каси, е спрял изплащането на пенсиите на лица, които не притежават такъв номер. Имайки предвид факта, че издаването му е въведено в началото на месец октомври 2009 г., има вероятност българските граждани, получаващи гръцка пенсия и напуснали страната преди тази дата, да се окажат със спрени гръцки пенсии. Тяхното изплащане може да бъде възстановено едва след издаването на осигурителен номер АМКА. Осигурителният номер АМКА може да бъде получен и по електронен път. За целта е нужно заинтересованите лица да изпратят на е-майл georgoulaki@...

Хапче ще открива рак на стомаха

Веднъж приключила със задача си, миниатюрната капсула ще се изхвърля по естествен път, без да вреди на стомаха или червата

Скандалният учител от Смолян: Статусът не беше мой, учениците ме подкрепят

След като скандален статус във фейсбук профила на учител от елитна смолянска гимназия разбуни духовете там, днес преподавателят заяви, че статуса не е негов. Това стана по време на първото му телевизионно участие в ефира на БНТ след скандала и последвалото му уволнение.

По думите му профилът му в социалната мрежа е бил хакнат. Учителят не беше м След като скандален статус във фейсбук профила на учител от елитна смолянска гимназия разбуни духовете там, днес преподавателят заяви, че статуса не е негов. Това стана по време на първото му телевизионно участие в ефира на БНТ след скандала и последвалото му уволнение. По думите му профилът му в социалната мрежа е бил хакнат. Учителят не беше м

Преподаватели от СУ и учени от БАН с нов общ протест в сряда

Преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и учени от БАН излизат на протест в сряда от 12 ч. с искане за незабавна оставка на правителството на Пламен Орешарски и разпускане на Народното събрание, съобщава Дневник.

Протестът ще започне на стълбите на Ректората, ще мине през парламента и „стената на срама“, както преподавателите са нарекли загражденията пред централния вход на Народното събрание, и ще стигне до Орлов мост. В разпространяваното във Facebook съобщение за акцията, преподавателите наричат ситуацията в страната „извънредна“ и според тях дневният ред не е определян от обществото а от ръководствата на политическите партии.

„Това днес кара нас, университетските преподаватели, да обявим своето активно включване в организацията на гражданските протести. Нашето общество повече не може да толерира откази за носене на отговорност от страна на политиците и липсата на публични отговори по скандални политически решения и назначения. То категорично не приема зле обмислени договори за заеми и задкулисни сделки, обричащи ни на икономическа и енергийна зависимост, без възможност за защита на националния интерес. В последния месец общественото напрежение ескалира, вследствие на неадекватното и скандално отношение на властта към студентите и младите хора на България – блъскани, удряни, газени и арестувани от тежко екипираните служители на полицията“, пишат още преподавателите.

Те призовават всеки, който ще се присъедини към протеста, да носи по две- три книги, които да бъдат наредени на земята като линия, която властта и полицията нямат право да пресичат. “Погазването на книгите и знанието ще бъде най-уродливата и вандалска проява, на която е способна една власт, това ще бъде поругаване на духа и оскверняване на обществения договор“,пишат преподавателите. Освен това те ще носят баджове с имената и званията им.

The post Преподаватели от СУ и учени от БАН с нов общ протест в сряда appeared first on Noresharski.com.

Обама може да грабне приза "Човек на годината" за трети път

/КРОСС/ Десет са номинираните за „Човек на годината" на списание Time, но само един ще спечели. Победителят ще бъде обявен утре. За приза се борят: Барак Обама, президент на САЩХасан Рухани, президент на ИранМайли Сайръс, певица и актрисаПапа ФранцискБашар Асад, президент на Сирия Джеф Безос, основател на AmazonСенатор Тед Крус от щата ТексасКатлийн Себелиус, държавен Секретар по здравеопазването на САЩЕдуард Сноудън, бивш сътрудник на ЦРУ и Агенцията за национална сигурност на САЩЕдит Уиндзор, лице на движението за права на хомосексуалните Барак Обама печели наградите на списанието през 2008 и 2012 година, а Франклин Рузвелт е единственият човек, който е печелил престижната награда цели три пъти.

Шефът на Здравната каса ще се избира чрез конкурс в изпълнителния съвет

Директорът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) да се избира чрез конкурс в изпълнителния съвет, а не шефското място да е предложение на парламента. Това стана факт след като народните представители гласуваха на първо четене промени в Закона за здравното осигуряване, предложени от левицата. Идеята е да се промени системата на органите на управление на Здравната каса. Към момента съществува двустепенна система - Надзорен съвет и управител. Управляващите предлагат системата да включва Събрание на представителите, Контролен съвет, Упра...

Експерти виждат рискове пред Бюджет 2014 в изпълнението на приходите

Има  рискове пред бюджета за следващата година, стана ясно от оценката на синдикалния финансов експерт Мика Зайкова пред Нова телевизия. Първият според нея е в приходната част на бюджета и дали планът ще бъде изпълнен. По думите й за бизнеса е помислено с ресурса от 500 млн. за проекти на конкурсни нач...

Фалшив сигнал за бомба в Ямболския Окръжен съд

Не е открито взривно устройство в сградата на Окръжен съд – Ямбол. На тел.112 днес мъжки глас е съобщил, че в сградата ще избухне бомба. При проверката, извършена от служители на ОДМВР – Ямбол и на Съдебна охрана в сградата не е открито взривно устроиство. По решение на ръководство на Окръжен съд Ямбол, работата се прекратява за срок от 24 часа, като сградата ще остане запечатана и под охрана, съобщиха от полицията....

Местен журналист с номинация за престижна награда

Кореспондентът на БТА за област Стара Загора Румяна Лечева е номинирана за Журналист на годината в номинациите на 15-тия национален конкурс на Синдиката на българските учители. Това става ясно от писмо, изпратено от председателя на СБУ в Стара Загора Иван Поров. Лечева е номинирана за приза заради цялостната си работа като журналисти, както и заради излязлата тези дни от печат книга, разказваща истинската история на оперната прима Христина Морфова. Книгата е обективно изследване на противоречивата съдба на първата българска оперна певица...

Светът скърби! Небето плаче за Нелсън Мандела

Хиляди хора и световни лидери са на стадиона в Совето

    


Русия сложи Попето в идеалния отбор

Българинът е поставен на дясното крило в идеалния тим на руската Висша лига.

Още един напусна ГЕРБ

/КРОСС/Лошите за ГЕРБ прогнози се сбъдват. Още един депутат е подал заявление да напусне парламентарната група на партията на Бойко Борисов и да стане независим депутат. Това е Светлин Танчев, обяви в началото на пленарното заседание председателят на парламента Михаил Миков. 35-годишният народен представител от Ихтиман е вторият депутат, който напуска групата на ГЕРБ в парламента след Георги Марков от Свищов. Марков стана независим преди седмица. Сега парламентарната група на опозицията остава с 95 членове.    

Почина Васил Чичибаба – министърът на зърнената криза при Виденов

Васил Чичибаба, министър на земеделието в правителството на Жан Виденов. Снимка: БГНЕС, архив

Министърът на земеделието и хранителната промишленост в правителството на Жан Виденов Васил Чичибаба почина на 8 декември на 78 г. след тежко боледуване.

Чичибаба е министър от 26 януари 1995 г. до 23 януари 1996 г.  като политик от БЗНС “Александър Стамболийски”. Неговото управление ще бъде запомнено със зърнената криза, която заедно с банковата свали социалистическото правителство от власт.

До кризата се стига заради безконтролен износ на зърно през лятото на  1995 г., заради който България остава без хляб и се налага внос на пшеница на по-високи цени.

Започва дело, което завършва през 2009 г. с оправдателни присъди от Софийския градски съд и за шестимата подсъдими по обвинението за безстопанственост в особено големи размери и нанесени щети за над 66 млн. долара от износа на 990 000 тона пшеница. Оправданите са Чичибаба, тогавашният вицепремиер Кирил Цочев, Мария Бозукова, Димчо Попов, Маньо Манев и бившият директор на “Нефтохим” Стефан Неделчев.

Чичибаба е бил агент на Държавна сигурност, разкрива комисията по досиетата с решение от 12 февруари 2008 година. Агентът с псевдонимите “Х-2″ и  ”Митко” е бил секретен сътрудник на СОУ на МВР-ДС, РУ в Сливница, II управление на ДС, управление 04-01-03. Вербуван е през 1972 г., когато е на 37 години. Снет е от отчет през 1990 г. 

Чичибаба е роден на 26 януари 1935 г. в София. Завършва Висшия селскостопански институт през 1958 г. Работил е като зоотехник, специализира генетика и селекция на птиците в Чехословакия през 1966 г. От 1969 г. е член на БЗНС. През 1977 г. става доктор на селскостопанските науки и старши научен сътрудник І ст. в Хибридния център по птицевъдство в Костинброд. От 1978 до 1982 г. е директор на Научно-производственото обединение по птицевъдство в Костинброд. От 1989 г. е член-кореспондент на БАН. През 1992 г. става председател на Селскостопанската академия.

Поклонението ще се състои на 12 декември от 13 часа в църквата “Свети Георги” в столицата.

Статията "Почина Васил Чичибаба – министърът на зърнената криза при Виденов" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Китайски хакери ударили сайтове на 5 европейски страни, сред които България

Китайски хакери са проникнали в компютърните системи на външните министерства на България, Латвия, Португалия, Унгария и Чехия, пише вестник "Ню Йорк таймс". Кибератаките започнали през 2010 година и продължават, се казва в доклад, който ще бъде оповестен по-късно днес от калифорнийската фирма за компютърна сигурност ФайърАй (FireEye). Въпреки че в документа не се посочват поименно жертвите на хакерските атаки, "Ню Йорк таймс" е идентифицирал външните министерства на петте страни чрез електронните адреси на уебстра...

Силен вятър ще има в 19 области в страната

Метеоролозите обявиха предупреждението "жълт код" за опасно силен вятър днес в 19 области, съобщи Националния институт по хидрология и метеорология при БАН. Потенциална опасност съществува за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Бургас, Варна, Добрич, Шумен и Разград.  "Има повишена вероятност за опасни метеорологични явления. Възможни са щети. Следете прогнозата за времето. Не предприемайте неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от времето", съветват синоптиците.

Сняг заваля в цялата област, машините на Пътно в готовност за чистене

В цялата Хасковска област вече вали сняг, информираха от Областното пътно управление. Машините на Управлението вече са по пунктовете и са в готовност за чистене на пътната мрежа. Засега няма снежни натрупвания. Температурите са положителни. Няма ограничена видимост заради мъгли, съобщиха още от Пътно управление....

Наш евродепутат атакува Острова заради мигрантската политика

Нека не разделяме Европа на бедни и богати държави, призова Моника Панайотова

Обсъждат мерки за гарантиране правата на децата бежанци

Националният съвет за закрила на детето ще обсъди мерки за по-добро взаимодействие между институциите за гарантиране на правата на децата бежанци. На заседание под ръководството на председателя на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева ще бъде представена актуална информация за децата чужденци, търсещи или получили закрила в страната, и мерките, които се предприемат за осигуряване на техните здравни, образователни и социални потребности.

Протестът в Раднево продължава

/КРОСС/ Протестът на работниците от „Ремотекс - Раднево„ ЕАД продължава. Около 150 човека пред завода настояват за изплащане на трудовите им възнаграждения за последните 9 месеца. Те окупираха завода с възгласите „Заводът е наш!". Напрежението ескалира. На мястото са и органите на реда.    

Volvo ще се раздели със свое поделение за 1,1 млрд. долара

Шведският концерн ще продаде бизнеса си за отдаване под наем на машини Volvo Rents на американската частна компания Platinum Equity

    


Кола помете 59-годишен пешеходец край Добрич

Мъжът се е движил по средата на пътното платно

    


Главчев: Не знам какви са мотивите на Танчев, групата на ГЕРБ е стабилна

Групата на ГЕРБ е стабилна. Това каза пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев по повод втория напуснал - Светлин Танчев. 

„И вчера, и днес имахме събиране на групата. Въобще не трябва да имате някакви колебания, каквито нямаме и ние. Колегата Танчев не е изразявал до този момент никакви различни мнение или с Групата на ГЕРБ е стабилна. Това каза пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев по повод втория напуснал - Светлин Танчев. „И вчера, и днес имахме събиране на групата. Въобще не трябва да имате някакви колебания, каквито нямаме и ние. Колегата Танчев не е изразявал до този момент никакви различни мнение или с

Главчев: Групата на ГЕРБ е стабилна

Групата на ГЕРБ е стабилна. Това каза пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев по повод втория напуснал - Светлин Танчев. 

„И вчера, и днес имахме събиране на групата. Въобще не трябва да имате някакви колебания, каквито нямаме и ние. Колегата Танчев не е изразявал до този момент никакви различни мнение или с Групата на ГЕРБ е стабилна. Това каза пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев по повод втория напуснал - Светлин Танчев. „И вчера, и днес имахме събиране на групата. Въобще не трябва да имате някакви колебания, каквито нямаме и ние. Колегата Танчев не е изразявал до този момент никакви различни мнение или с

Приеха на първо четене промените в Закона за здравното осигуряване

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за здравното осигуряване.

Законопроектът е внесен от депутата от Коалиция за България Емил Райнов и група народни представители.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Предлагат се промени в системата на органите на управление на НЗОК. Към момента съществува дв Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за здравното осигуряване. Законопроектът е внесен от депутата от Коалиция за България Емил Райнов и група народни представители. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Предлагат се промени в системата на органите на управление на НЗОК. Към момента съществува дв

Обсъждане на Бюджет 2014 обяви община Димитровград

Обществено обсъждане на бюджета на община Димитровград за 2014 година обяви кметът Иво Димов за 17.30 ч., на 17 декември, в зала "Гросето". Ще бъдат представени годишните цели, приоритети и намерения и тяхното финансово отражение в бюджета за идната година. От администраницята съобщават още, че очакват предложенията на димитровградчани за Бюджет- 2014 година.  ...

Индексите на БФБ-София с разнопосочно движение

Експат Бета АДСИЦ е лидер по оборот с 260 хил. лв., а Петрол АД по брой сделки с 42

    


"Замръзналото кралство" свали "Игрите на глада" от бокс офиса в САЩ

Едва във втората седмица от излизането си на голям екран анимацията заема челна позиция по зрителски интерес

    


"Ню Йорк Таймс": Китайски хакери са проникнали в МВнР

Хакерите използвали електронни писма с линк, в който се твърдяло, че има голи снимки на Карла Бруни-Саркози

Аварийните екипи на ЧЕЗ са готови за извънредна работа

/КРОСС/ ЧЕЗ ще реагира незабавно при последици от силния вятър, очакван в пет области, обслужвани от компанията. Код жълто е обявен във Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. Компанията е мобилизирала всички свои аварийни екипи на тази територия и е в непрекъснат контакт с местните власти и Гражданска защита.„Мрежата е подготвена за зимния сезон и сме се постарали да сведем до минимум рисковете от евентуални аварии. Времето обаче може да поднесе всякакви изненади. Въпреки това искам да уверя клиентите ни, че сме в готовност при всеки обявен код за опасно явление и ще реагираме незабавно ако се наложи", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.ЧЕЗ разполага с 290 аварийни екипа, които са в постоянна готовност за реакция. Служителите на ЧЕЗ са снабдени с всички необходими съоръжения, инструменти и лични предпазни средства. В случай на извънредни обстоятелства и природни бедствия компанията може да мобилизира общо 1100 човека. При възникване на аварийни ситуации денонощно на разположение на клиентите е горещата телефонна линия 0700 10 010.

Голата Карла Бруни проби сайта на Външно

Китайски хакери са пробили сайта на българското Външно министерство, както и на дипломатическите ведомства на други 4 европейски страни. Това е станало по най-елементарния начин – с изпращането на мейли, обещаващи голи снимки.

Втори депутат с прокурорска връзка напусна ГЕРБ

Светлин Танчев стана вторият депутат от ГЕРБ, който за последните десет дни напуска парламентарната група на ГЕРБ и става независим. В началото на извънредно заседание на парламента във вторник председателят на Народното събрание Михаил Миков обяви, че Танчев е депозирал заявлението си в деловодството на парламента. Така депутатите на ГЕРБ става 95, а ако напусналите решат да участват в кворума, управляващите от БСП и ДПС биха могли да си осигурят функционирането на парламента без ”Атака” и неприсъстващият Делян Пеевски. В миналия мандат Танчев беше председател на комисията по европейските въпроси. Той е първи братовчед на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, който в момента е дясна ръка на Сотир Цацаров в държавното обвинение. В миналото Народно събрание Светлин Танчев се замеси в скадала с т.нар. ”наркопоправка”, която се появи в Държавен вестник без да е гласувано от Народното събрание. Парламентът проведе проучване на случая и обяви, че ще даде Танчев на прокуратурата. В началото на миналата седмица групата на ГЕРБ бе напусната и от депутата Георги Марков. За него се разбра, че е напуснал партията пет дни, след като прокуратурата е прекратила водено четири години наказателно производство за извършени от него сделки в Свищов.

БСП за разцеплението в ГЕРБ: Все тая, и без това ги няма в НС!

ДПС видяха тенденция в напускането, "Атака" пък не потрива доволно ръце

    


Бившата вокалистка на Swans гостува тази вечер в София


Американската певица и бивша вокалистка на легендарната експериментална група Swans Ярбо ще направи своя дебют пред българска публика на театралната сцена на читалище "Славянска беседа" по покана на магазина за готик мода и музика "Горгон".

Събитието започва от 20 ч., а първa на сцената ще излeзе съчетаващата западна средновековна музика с балкански фоклор българската група Ambient Folklore, съставена от бивши членове на Исихия, Петър Делчев от Kayno Yesno Slonce и Татяна Йосифова,...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване