Барселона бие, Реал с нова издънка (видео)

Барселона победи гостуващия Виляреал с 2:1 и се утвърди на първата позиция в таблицата за класиране след изиграването на 16 мача. След издънката на Реал Мадрид срещу Осасуна, каталунците дръпнаха с 5 точки на върха.

Обявяват състава на новото германско правителство

В Германия днес ще бъде обявен съставът на новото правителство. На специална пресконференция в Берлин имената на своите министри ще съобщи Социалдемократическата партия, а по-късно и Християндемократическата партия, предаде ДПА. Окончателна зелена светлина за съставяне на коалиция между двете партии дадоха вчера около 370 хиляди социалдемократи на вътрешнопартиен референдум, припомня БТА. Парламентарните избори се състояха на 22 септември. На тях с 41,5 на сто победиха християндемократите, но техният партньор свободните демократи не успя...

Бившият шеф на НЗОК раздал 3 милиона лева бонуси на гербаджии

Бонусите, раздадени в НЗОК през 2012 г. от тогавашния шеф д-р Пламен Цеков, са в размер на близо 3 млн. лв. Това става ясно от доклад на Сметната палата за извършен одит на миналогодишния бюджет на институцията, пише "Монитор".

Кубрат Пулев: Ейбъл удря лошо, но не достатъчно лошо за един българин

Ейбъл удря лошо, но не достатъчно лошо за един българин. Това каза Кубрат Пулев след 19-ата си поредна победа на професионалния ринг, съобщи bTV.

„Когато паднах, не беше нокдаун, аз просто се подхлъзнах. Затова и направих тази демонстрация, защото знаех, че ще използват всяка възможност да ми броят нокдаун Ейбъл удря лошо, но не достатъчно лошо за един българин. Това каза Кубрат Пулев след 19-ата си поредна победа на професионалния ринг, съобщи bTV. „Когато паднах, не беше нокдаун, аз просто се подхлъзнах. Затова и направих тази демонстрация, защото знаех, че ще използват всяка възможност да ми броят нокдаун", каза Пулев. Българският боксьор

Eпархийски избор за Варненски митрополит днес

Изборната листа включва епископите Крупнишки Инокентий, Месемврийски Иаков, Тивериополски Тихон, Стобийски Наум, Знеполски Йоан, Велички Сионий, Драговитийски Даниил, Траянополски Киприян, Агатоникийски Борис, Проватски Игнатий, Браницки Григорий, Главиницки Йоан, Мелнишки Серафим

Простичките неща, които впечатляват мъжете

Спонтанност и непринуденост, без фалш

    


26 ранени в катастрофи за денонощието

На територията на Столична община са станали 107 леки

Skoda Superb остава без V6 двигател

Следващото поколение на модела ще бъде построено на платформата на Volkswagen Golf

    


Слух: Google готвят собствени чипове

От Google обмислят да създадат собствена линия от сървърни процесори, базирани на технологиите на британския производител на мобилни чипове ARM....

Миряните във Варна: Йоан или Серафим на престола!

За втори път 30-те епархийски съветници във Варна ще гласуват кой да наследи починалия дядо Кирил. По предварителна информация фаворитите на миряните от всички епархии, които ще гласуват, са Йоан Знеполски и Серафим Мелнишки.

Погребват Нелсън Мандела в родното му село Куну

Нелсън Мандела

Бившият президент на ЮАР Нелсън Мандела ще бъде погребан в родното му село Куну в югоизточната част на Южна Африка.

Решението Мандела да бъде погребан в Куну е на неговото семейство.

С погребението ще бъде сложен край и на 10-дневният траур в памет на починалия на 5 декември Мандела.

По искане на роднините на първия чернокож президент на Южна Африка заснемането на погребението е забранено. Причината е, че в него са включени елементи на традиционни племенни обичаи.

Официалната част на церемонията ще продължи два часа. След това останките ще бъдат предадени на племето тембу.

Нелсън Мандела почина на 5 декември на 95-годишна възраст. През септември бившият южноафрикански президент  беше изписан от болница, където се лекуваше от пневмония, но продължи да получава интензивни грижи в дома си.

През последните 10 месеца Мандела беше хоспитализиран четири пъти. При последния от тях – в началото на юни, стана ясно, че белодробната инфекция е влошила значително общото му здравословно състояние.

Статията "Погребват Нелсън Мандела в родното му село Куну" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Кукленият театър се включва в благотворителната инициатива за Дамян

Кукленият театър се включва в инициативата „Спаси Дамян”. Приходите от спектакъла в неделя ще бъдат дарени в помощ на семейството на 9-годишното дете, което е на лечение в чужбина. „Тримата снежковци” ще бъде представен в 11 часа....

Арести и ранени по време на протест в Мадрид

Най-малко 7 души бяха арестувани и 23-ма пострадаха при сблъсъци с полицията снощи по време на демонстрация в Мадрид срещу проектозакон, предвиждащ тежки глоби за нарушения като изгаряне на националния флаг, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Полицията попречи на около 4 хиляди протестиращи да обградят парламента. До арестите се стигна, след като участници в демонстрацията повредиха полицейски автомобил. Акцията беше насочена срещу проектозакон, който предвижда глоби до 30 000 евро за нарушения ка...

Култът към личността на Силвио Берлускони - поуки и перспективи

Силвио Берлускони. Снимка: флоутв

Силвио Берлускони увеличи през годината колекцията си от титли, които започват с “бивш”. След бивш премиер сега стана също бивш сенатор, след като горната камара на италианския парламент гласува за отстраняването му поради ефективна присъда за данъчни измами в особено голям размер. Предстои да се превърне и в бивш кавалер на ордена за трудови заслуги, който трябва да му бъде отнет по силата на наказателния кодекс, тъй като е вече бивш неосъждан.

Тези необратими възмездия го лишават от възможността да изведе до пищно коронясване култа към собствената си персона, който грижливо гради в продължение на две политически десетилетия. Засега телевизионният магнат и седми по богатство човек в Италия остава на същото ниво, на което дойде от бизнеса в политиката - нивото на нарцистичния предводител. Това ниво обаче се характеризира с градивна и с разрушителна фаза.

Градивният нарцисизъм беше мощен двигател в израстването на Берлускони в бизнеса. Той започна със строителен жилищен проект, бързо се прехвърли в непроизводствената сфера на рекламата и кредитните операции, като неотклонно следваше типичния за края на миналия век италиански модел - за да се изкачиш и задържиш на върха, трябва освен много пари да притежаваш също вестник, телевизия и футболен клуб.

Берлускони купи не една, а три телевизии и не един вестник, а цяла издателска къща. Въпреки това оставаше световно неизвестен, докато не се сдоби с “Милан”, който по онова време обираше всички клубни титли, благодарение на поколение изключителни италиански футболисти в съчетание с феноменалното холандски трио Гулит-Райкард-Ван Бастен. Те изнесоха извън пределите на Италия името на собственика на клуба, за когото се знаеше малко в родината му и нищо в чужбина.

В тази фаза се проявиха всичките черти на градивния нарцисизъм на Берлускони - самоувереност, но в рамките на реалното, стремеж към власт, богатство и слава, налагане на собственото мнение, но с ясно поставени крайни цели и прецизно планиране. Накратко, за Берлускони това бе период на авторитарно вземане на решения и на пълна липса на скрупули при сближаването с политически формации, от които можеше да се извлече изгода.

Той се записа в тайната масонска ложа “П-2″, която не бе призната по утвърдените ритуали, но събра италианския политически, военен и бизнес елит в сговор за държавен преврат, както заключи разследващата парламентарна комисия. В същото време Берлускони бе много близък с лидера на Социалистическата партия Бетино Кракси, който стана първият ляв премиер на Италия, но завърши дните си в изгнание в Тунис, където се укриваше от прокурорите на антикорупционната кампания “Чисти ръце”, които го издирваха за огромни злоупотреби с държавни средства.

Съдебните разследвания и процеси по линия на “Чисти ръце” в началото на 90-те години на миналия век съвпаднаха с деидеологизацията на италианската политическа система, предизвикана от сриването на Берлинската стена. Започна разрояване, прегрупиране и преименуване на традиционните най-влиятелни партии, като се започне с Християндемократическата и Италианската комунистическа партия. В шемета на римската “перестройка” набързо стъкмени левоцентристки клубове по интереси се титулуваха партии и движения, поставяха гръмки заглавия на програмните си манифести за изграждане на Втората италианска република и успяваха да спечелят изборите. Излъчените от техните редове коалиционни правителства издържаха по няколко месеца, преди да бъдат съборени отвътре.

Силвио Берлускони съзря своя шанс. Дали прозрението е било лично негово или му е внушено отстрани не е ясно, но повечето наблюдатели предпочитат смесената версия, че хора с ясна политическа визия ...

Започва демаркиране на паркоместата до Народния театър

След премахване на незаконно поставена бариера за обособен

Как Украйна ще се оттласне от ръба на пропастта

Протестите в Киев. Снимка: от тв екрана

Преди девет години Украйна беше разтърсена от Оранжевата революция, а протестиращите настояваха изборите да бъдат повторени, тъй като са фалшифицирани. Тогава беше постигнат компромис между държавата и опозицията, за да се избегне кръвопролитие, но сега конфронтацията по улиците на Киев между президента Виктор Янукович и хилядите протестиращи поддръжници на присъединяването към ЕС беше белязана от насилие. Украйна затъна в най-дълбоката си криза, откакто през 1991 г. стана независима, пише британският в. “Файненшъл таймс”.

Янукович трябва да постигне компромис с протестиращите, за да се избегне насилието. Тогава Украйна ще бъде в по-добра позиция също да получи така необходимия й спасителен пакет от Международния валутен фонд. Условията на МВФ да отпусне на Киев милиарди долари са тежки, но едно правителство на националното единство би могло по-лесно да убеди украинците да ги приемат, отколкото настоящото дискредитирано управление, отбелязва вестникът.

Десетки хиляди украинци остават да лагеруват в центъра на Киев с лозунги, призоваващи за демокрация, свобода и върховенството на закона. Преди немного време същото в Москва направиха руски протестиращи. Руските демонстранти не бяха така амбициозни да смятат, че благодарение на числеността си биха могли да свалят правителството, но техните стремежи бяха същите като на украинските им събратя, посочва в. “Гардиън”.

Паралелът е само илюстрация за заблудата в идеята, и по-точно казано предразсъдъка, че случващото се на улиците в центъра на Киев се върти около “европейските ценности”, чужди на Русия, и че Украйна за пореден път е изправена пред цивилизационен избор между Европа и Русия. Историята показва, че тя може да поддържа връзки и с двете.

Докато търси от Европейския съюз ръководни насоки, Украйна с право се бои от плановете на Русия за нея, отбелязва в. “Индипендънт” подхващайки засегната и от “Гардиън” тема. Истинската трагедия на Украйна е, че е била принудена да избира между традиции и регионални блокове на влияние. Страната обаче не бива да прави подобен избор и няма да й се наложи, ако Русия й позволи да развива връзките си с Европа, коментира всекидневникът.

Европейците трябва да са дълбоко благодарни на Украйна. Онова, което кара стотици хиляди граждани да устояват на сковаващия студ и на също толкова смразяващите сили на реда, не е вик за помощ, а тяхното уверено искане за самоопределение, законност, благополучие и мир, посочва анализатор в коментарната рубрика на в. “Ню Йорк таймс”. Обвързаността на украинците с тези основни ценности е мощно напомняне какви бяха целите на европейската интеграция и колко много остава да се направи. Ако иска да постигне заявените от нея амбиции, Европа е длъжна да успее в Украйна, подчертава анализаторът.

Европа предложи снощи на Украйна финансова помощ при две условия: ясен политически ангажимент на президента Янукович към ЕС и възстановяване на икономиката според предписанията на МВФ, отбелязва френският в. “Фигаро”. Европа, останала резервирана, докато Вашингтон и Москва наддаваха за Украйна, разглежда вече ситуацията като спешна. Желанието за ясно решение в полза на ЕС отговаря пряко на стремежите на протестното движение на Майдана в Киев, но призивът за ускорени реформи на все още скованата в съветския модел икономика ще се хареса по-малко на проевропейските демонстранти.

Това е един от залозите и в схватката, която се разиграва от месеци между Брюксел и Кремъл. Владимир Путин кара украинците да смятат, че руските кредити и по-евтиният газ ще извадят бързо Украйна от застоя. Европа ги предупреждава за обратното - че ще трябва да преживеят същото пречистване, с каквото се сблъскаха някога ГДР, Полша и Чехия преди да станат модерни държави, допълва френският ежедневник.

БТА

Погребват Нелсън Мандела в родното му село

Погребалната церемония на Нелсън Мандела започна с химна „Изпълни обeщанието си" („Lizalis’ idinga lakho"), предаде АФП.

Общо 4 500 души се събраха в специално изградената шатра в село Куну в провинция Източен Кап, където Мандела е прекарал детството си.

На погребението на първия чернокож президент на Република Южна Африка присъстват висши Погребалната церемония на Нелсън Мандела започна с химна „Изпълни обeщанието си" („Lizalis’ idinga lakho"), предаде АФП. Общо 4 500 души се събраха в специално изградената шатра в село Куну в провинция Източен Кап, където Мандела е прекарал детството си. На погребението на първия чернокож президент на Република Южна Африка присъстват висши

Ирландия се отказа от международната финансова помощ

Ирландия днес официално става първата държава от зоната на еврото, която вече няма да се нуждае от финансовата помощ на партньорите си - факт, който Дъблин посреща със задоволство.

114 филмови песни ще се борят за "Оскар"

Американската киноакадемия публикува списъка на претендентите за наградите "Оскар" в категорията за най-добра песен, в който са намерили място 114 саундтрака, предаде БТА. Тази година за престижното отличие на Американската киноакадемия ще се бори музиката към филмите "Капитан Филипс", "Елизиум", "Гравитация", "Великият Гетсби", "Хобит: Пущинакът  на Смог", "12 години в робство" и други. В списъка са и новите произведения на композитори, които миналата година намериха място сред номинираните в категорията. Такива са Александър Десплат за филма "Филомена", Томас Нюман за "Спасяването на Мистър Банкс" и Джон Уилямс за  "Крадецът на книги". Уилямс и Десплат имат номинации и...

16 млн. лева не стигат за дейността на болниците през ноември

Делегатите на 59-я извънреден събор на Българския лекарски съюз (БЛС) гласуваха за преподписване на текстовата част на Националния рамков договор (НРД) 2014 година, предаде БТА. От 206 присъстващи 156 гласуваха "за", "против" бяха 36, а "въздържал се" гласуваха десетима. Цените и обемите на медицинските дейности също бяха приети от делегатите на събора. Чрез гласуването на събора се упълномощава Управителният съвет на съсловната организация да сключи НРД 2014 с Националната здравноосигурителна каса. Обемите са прогнозни. Няма да има лимит при лечението на пациенти, каза пред журналисти след приключването на събора председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов. Той изрази удовлетворението си от повишаването на цените на всички педиатрични клинич...

Последни дни за намаляване на данъци

Остават няколко дни, в които гражданите могат сами да решат за какво да използват парите, които дължат за данъци и същевременно да намалят значително сумата си за плащане по ЗДДФЛ. А и Коледните традиции за дарения са чудесен повод за това… Всеки може да го направи в своя полза или за култура, за здравеопазване, за социално подпомагане, за образование и др. За поредицата възможностите може да научите по интернет, чрeз сайта www.nap.bg  или от брошурата „Как законно да си намаля данъците”, разпространявана в офиса на НАП в Русе. За да подобрите ...

Иран направи втори опит с изстрелване на маймуна в Космоса

Иранските космически учени направиха втори успешен опит с изстрелване на жива маймуна в Космоса в запечатана биокапсула, след което я върнаха безпроблемно на земята. Капсулата, наречена "Пионер", която е превозила маймуната Фаргам в Космоса и обратно, е част от разработките на иранские учени, чиято цел е до 2020 г.

Коледната елха грейна с хиляди светлини в Павликени

Звездата от Х-Фактор Ива Ангеличева и Яна Димитрова, носителка на наградата на кмета в конкурса „Нека да е лято!", заедно с градоначалника инж. Емануил Манолов запалиха светлините на коледната елха на площад „Свобода" в Павликени. Преди това стотици жители на града се насладиха на празничен концерт, в който двете млади певици изпълниха поп и коледни песни. Община Павликени продължи миналогодишната инициатива и подари на жителите на града концерт на големите победители от певческия конкурс, който се провежда в края на юли. В програмата се изявих...

Започна церемонията по погребването на Нелсън Мандела (галерия)

Погребалната церемония на Нелсън Мандела започна с химна „Изпълни обeщанието си Погребалната церемония на Нелсън Мандела започна с химна „Изпълни обeщанието си" („Lizalis’ idinga lakho"), предаде АФП. Общо 4 500 души се събраха в специално изградената шатра в село Куну в провинция Източен Кап, където Мандела е прекарал детството си. На погребението на първия чернокож президент на Република Южна Африка присъстват висши

Влиза в сила новото разписание на влаковете

От днес влиза в сила зимното разписание на БДЖ. То ще включва 47 допълнителни  влака, разпределени между различните направления в страната. С новото разписание ще бъдат възстановени голяма част от спирките и гарите, които миналата година останаха без удобен жп превoз. От БДЖ съобщиха, че са възстановени и връзките между отделните влакове, така че да бъдат максимално съобразени както с икономическите условия, така и с пътуващите и общините. От компанията заявиха, че няма как всички да бъдат доволни, но с оглед на капацитета на компанията, нуждит...

Критично е състоянието на простреляните в Търново

Двамата мъже се стреляха преди два дни пред дискотека

    


Финансистът Иван Йончев оглави БЕХ

Български енергиен холдинг

Финансистът Иван Йончев е новият директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ).

Йончев ще заеме поста на Боян Боев, който в сряда беше избран за председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Иван Йончев е член на Съвета на директорите на „Мини Марица-Изток“, където беше назначен през октомври.

Досегашният директор на БЕХ Боян Боев беше назначен на поста през юни.

Преди дни стана ясно, че председателят на ДКЕВР Анжела Тонева е подала оставка. Тонева е обясни напускането си с натрупаното напрежение в комисията. Време е да дойде по-енергичен човек. Мотивите ми са лични, а не политически, категорична е Тонева. 

Освен Тонева от ДКЕВР си тръгна и един от членовете на регулатора Михаил Димитров.

Назначеният през ноември шеф на „Булгаргаз“ Шишман Чаушев също подаде оставка през тази седмица. Неговото място ще заеме Дафинка Янкова, която е и завеждащ одита на БЕХ.

След оставката си Чаушев става директор на енергийните диспечери в Електроенергийния системен оператор.

Статията "Финансистът Иван Йончев оглави БЕХ" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Меден джинджифилов сладкиш


Този сладкиш е от онези щастливи храни, чието приготвяне сплотява всички участници във веселия процес. Много простичък и същевременно изключително празничен, колкото повече отлежава, толкова по-вкусен, ароматен и сочен става.

Другата му хубава страна е, че съвсем спокойно може да се забърка самостоятелно от по-големите деца, като в общи линии приготвянето му не предразполага към провали. Основните съставки могат да бъдат разнообразени с добавянето на счукани орехи или сушени...

Неделно представление в кукления театър

В неделя, 15 декември, от 11.00 ч. Държавен куклен театър - Сливен кани малките жители и гости на Сливен да видят една от любимите  приказки  по Братя Грим „Обущарят и джуджетата”. Автор и постановка Вера Стойкова; сценография Теменуга Станчева; музиката е на Нелко Коларов. Участват Бианка Бенковска, Милен Делчев, Диляна Иванова. ...

Коледните разпродажби - къде и кога

Разпродажбите може и да са умела манипулация на търговците, но от години наред е ясно, че от нея не е измислено нищо по-добро. Макар да е ясно, че продавачите никога няма да се минат, психологическият ефект винаги е налице - хората обичат да пазаруват от разпродажби, нещо повече - на Запад пазаруват почти само от разпродажби. А те са най-големи Разпродажбите може и да са умела манипулация на търговците, но от години наред е ясно, че от нея не е измислено нищо по-добро. Макар да е ясно, че продавачите никога няма да се минат, психологическият ефект винаги е налице - хората обичат да пазаруват от разпродажби, нещо повече - на Запад пазаруват почти само от разпродажби. А те са най-големи

Производителите на автомобили все по-често се съюзяват

Все по-малкият брой платформи, върху които се конструират автомобилите, прави разликата между марките все по-трудно забележима

    


Куклен театър-Благоевград разказва премиерно вълшебната коледна история

„Невероятната Коледа на Снежко” е премиерният спектакъл благоевградския куклен театър, която ще бъде представена на 15-ти декември от 11:00 часа на сцената в Младежкия дом. Малките зрители ще се потопят във вълшебството на Коледната нощ с помощта на трима верни другари - Снежко, Сашко и Васко. Те ще победят лошата маска и дори ще я накарат да се усмихне. Коя е маската и какво крие, малчуганите ще научат от актьорите Иван Иванов, Виолета Рачева и Венета Паунова. Режисьор на постановката е Анастасия Янкова, а сценографията е поверена на Ми...

За девети пореден път в Каварна избраха „Спортист на годината”

За девета поредна година Каварна отличи своите изявени спортисти. За традиционната класация „Спортист на годината” от спортните клубове в общината бяха номинирани 20 състезатели. Комисия от спортни специалисти разгледа постиженията на номинираните и определи призовата десятка. Спортист на годината на Каварна за 2013 г. стана кикбоксьорката Едже Демирова – носителка на множество отличия и бронзова медалистка от Европейското първенство за кадети в Полша в стил киклайт контакт в категория до 42 кг. На второ място в класацията се нареди танцовата д...

Папата чака титла за ЧРД

Във вторник папа Франциск ще отпразнува 77-и рожден ден. Личност номер едно на 2013-а година чака най-хубавия подарък за празника в неделната вечер от родната Аржентина.

Неговият любим отбор “Сан Лоренсо” е близо до титлата на страната, но... и много далеч. Златото ще се реши в драматичен финал, достоен за холивудски сценарий. Четири отбора мога Във вторник папа Франциск ще отпразнува 77-и рожден ден. Личност номер едно на 2013-а година чака най-хубавия подарък за празника в неделната вечер от родната Аржентина. Неговият любим отбор “Сан Лоренсо” е близо до титлата на страната, но... и много далеч. Златото ще се реши в драматичен финал, достоен за холивудски сценарий. Четири отбора мога

Последно за годината заседание на Общински съвет - Стралджа

Атанаска Кабакова, председател на ОбС – Стралджа, насрочи последното за годината заседание  за 19 декември от 14.00 ч. Съгласно дневния ред първо вниманието на съветниците ще бъде насочено към актуализацията на Наредба № 12 за определяне размера на местните данъци, след което кметът Митко Андонов ще внесе докладна записка относно вътрешни компенсирани промени по План-сметката за дейност "Чистота" за 2013, приемане План-сметката за дейност "Чистота" за 2014 и определяне размера на таксата за битови отпадъци за 2014 г. Предстои одобряване План-и...

Дали Реформаторският блок ще хване последния влак?

Единството на Блока за реформи е химера, както и изгледите да прерасне в партия. Колаборация с ГЕРБ би повлякла и тях към дъното.

Благотворителен Коледен базар в подкрепа на недоносени бебета ще се проведе днес във Варна

Днес във Варна ще се проведе Коледен благотворителен базар "Подари мъничко вълшебство” на Фондация "Нашите недоносени деца" в подкрепа на недоносените бебета на България. Базарът ще представи прекрасни ръчно изработени предмети, вкусни сладки, различни бижута, картички и още много изненади.

Кобрата: Ейбъл удря лошо, но аз съм българин!

"Искам да благодаря на всички, които ме подкрепяха"

    


Погребват Нелсън Мандела в Куну

Борецът срещу апартейд Нелсън Мандела ще бъде погребан днес в село Куну, където е прекарал детството си и където се установи след оттеглянето си от политиката. Южноафриканската република изпраща Мандела, затваряйки една важна глава от болезнената си история и отваряйки нова, в която мултирасовата демокрация, основана от него, ще трябва да оцелява без основния си стожер, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА. Придружаваната от полицейски коли катафалка с тленните останки на Нелсън Мандела пристигна в събота в семейното имение, чиито околност...

Клоуи Кардашиян подаде молба за развод с Ламар Одъм

Риалити звездата Клоуи Кардашиян, сестра на популярния модел Ким Кардашиян, подаде молба за развод от баскетболиста Ламар Одъм, предаде БТА. По-малката сестра на Ким Кардашиян посочи "непримирими различия" като причина за своя иск пред съд в Лос Анджелис. Новината потвърждава разпространяваните от месеци от  таблоиди слухове, че бракът между 29-годишната "светска лъвица" и 34-годишния баскетболист е пред разпад. Спекулациите се появиха на фона на скандалите, в които се замеси Одъм. През август той бе арестуван за шофиране на нетрезво състояние в Лос Анджелис. Двамата се ожениха през септември 2009 година след вихрен романс. Сватбата им бе показана на живо в риалити шоу с участието на сестрите Кардашиян. Клоуи и Ламар нямат деца. Баскетболистът, двукратен ша...

Стойнев с остри критики към „Стандарт енд Пуърс” след понижената прогноза за България

От 2014 година очакваме да има ръст на икономиката с 1,8 %, което означава сигурни доходи и работа. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на работна среща с представители на Американската търговска камара по повод на занижената икономическа прогноза на "Стандарт енд Пууърс" за България.

Махат паркинга до Народния театър

Площадът до Народния театър се превърна в паркинг

Центърът за градска мобилност започва да демаркира очертаните паркоместа от площада до Народния театър „Иван Вазов“, съобщиха от центъра.

След премахване на незаконно поставена бариера за обособен паркинг до сградата на Народния театър, се стигна до безконтролно паркиране до ъгъла на ул. “Дякон Игнатий” и навлизане на автомобили в Градската градина, обясниха от ЦГМ.

Достъпът на автомобили до площада и Градската градина беше ограничен с поставяне на анти-паркинг колчета. Откъм ул. “Иван Вазов” е осигурен достъп до входовете на театъра, за да се осигури товарно-разтоварна дейност, допълват те.

Обособена е зона за паркиране до кръстовището на ул. “Иван Вазов” и ул. “Кузман Шапкарев”, организирано е и еднопосочно движение в участъка. Зоната за платено паркиранена ул. “Иван Вазов”, непосредствено до Народния театър, беше ограничена през вчерашния ден, посочват още от Центъра за градска мобилност.

Паркингът до Народния театър започна да функционира в петък, като в YouTube почти веднага беше пуснат видеоклип с абсурдното нововъведение.

Статията "Махат паркинга до Народния театър" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Погребват Мандела с военни почести

Първият чернокож президент на Южна Африка Нелсън Мандела ще бъде погребан с държавни почести в родното си село Куну.

Над 35 хиляди лева събрани на благотворителен бал, организиран от Община „Тунджа”

Повече от 35 000 лева от покани, продадени експонати на търга и сувенири от базара събра Шестият коледен благотворителен бал, организиран от Община „Тунджа”, за финансово подпомагане на ученици и студенти с високи постижения в образованието, културата и спорта, но в неравностойно социално положение. Още преди началото на търга и базара, балът стартира със сумата от 20 550 лева. От тях 10 450 лв. са от купени покани, а от дарения – 10 100 лв. 3 000 лв., по утвърдила се вече традиция, бяха дарени от почетния гражданин на община „Тунджа” за 2010 г...

"Манчестър Юнайтед" ще гони английски национали

Брадвата на треньора Дейвид Мойс през зимата мже да достигне и до английски национали. Но "Манчестър Юнайтед" ще направи всичко възможно да поднови договора на Уейн Руни.

Под заплаха за пращане в друг клуб са изправени Том Клевърли, Ашли Йънг и Дани Уелбек, които със сигурност ще попаднат в състава на Англия за Мондиал 2014. Същото се отнася и з Брадвата на треньора Дейвид Мойс през зимата мже да достигне и до английски национали. Но "Манчестър Юнайтед" ще направи всичко възможно да поднови договора на Уейн Руни. Под заплаха за пращане в друг клуб са изправени Том Клевърли, Ашли Йънг и Дани Уелбек, които със сигурност ще попаднат в състава на Англия за Мондиал 2014. Същото се отнася и з

Божидар Димитров: Неоосманизмът е официална доктрина на държавата Турция

Неоосманизмът е официална доктрина на държавата Турция. Това каза историкът Божидар Димитров пред btv.

Той определи като събитие на седмицата изказването на Ердоган с всичко това, което става у нас, свързано с имотите и на Главно мюфтийство, и на православната църква, а също и учредяването на партията ПОМАК.


Неоосманизмът е официална доктрина на държавата Турция. Това каза историкът Божидар Димитров пред btv. Той определи като събитие на седмицата изказването на Ердоган с всичко това, което става у нас, свързано с имотите и на Главно мюфтийство, и на православната църква, а също и учредяването на партията ПОМАК.

Божидар Димитров: Неоосманизмът е официална доктрина на държавата Турция

Неоосманизмът е официална доктрина на държавата Турция. Това каза историкът Божидар Димитров пред btv.

Той определи като събитие на седмицата изказването на Ердоган с всичко това, което става у нас, свързано с имотите и на Главно мюфтийство, и на православната църква, а също и учредяването на партията ПОМАК.


Неоосманизмът е официална доктрина на държавата Турция. Това каза историкът Божидар Димитров пред btv. Той определи като събитие на седмицата изказването на Ердоган с всичко това, което става у нас, свързано с имотите и на Главно мюфтийство, и на православната църква, а също и учредяването на партията ПОМАК.

"Уест Бромич" уволни треньора

Само месец след като обяви, че започва преговори за продължаване на договора, "Уест Бромич" уволни треньора си Стив Кларк. Причината бе загубата от "Кардиф" в събота. Ръководството на клуба побесня, че в последните 41 мача във Висшата лига, тимът е записал девет победи. На Кларк не помогна факта, че една от тях удари като гръм Острова - 2:1 над "Ма

Волейболистите на Добрич загубиха от КВК-Габрово

Волейболистите на "Добруджа 07" отстъпиха с 1-3 гейма при гостуването си на втория в класирането на Суперлигата при мъжете КВК - Габрово. Двубоят бе от деветия кръг на първенството и се игра пред близо 700 зрители в зала "Орловец", информират от пресцентъра на волейболния клуб. Мачът започна добре за гостите, които спечелиха първата част с 25-20, благодарение на успешната блокада на Михаил Стоев. В следващите три гейма вицешампионите надделяха с 25-10, 25-20 и 25-12. След срещата един от най-добрите състезатели в мача Минчо Минчев от тима на до...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване