Станишев: Предстои закриването на много енергийни мощности

Енергетиката остава водещ приоритет за управлението на БСП, коментира лидерът на партията в Стара Загора

    


Борисов към РБ: Предлагам им се за патерица

/КРОСС/Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в интервю за бТВ тази сутрин, че ще бъде патерица на Реформаторския блок.  Ето какво каза той за прекрасните, по думите му, отношения с реформаторите:  Докато бях контузен, осъзнах нещо и искам да кажа, че по-важно нещо от патерицата няма. Ще им бъда патерица. Те са заявили, че по никакъв начин не искат да работят с ГЕРБ. Затова им се предлагам като патерица. Но тя е много важна.     

ЕVN отчeте над 2 милиона лева загуби от кражба на ток

Най-много се краде в Бургаско, посочи Йорг Золфелнер

    


Къде ни дебне КАТ днес

Мобилни камери на КАТ заснемат всеки ден нарушителите на пътя в столицата. 
Вижте къде са разположени те днес:
КАМЕРА 1
бул. „Вл. Вазов Мобилни камери на КАТ заснемат всеки ден нарушителите на пътя в столицата. Вижте къде са разположени те днес: КАМЕРА 1 бул. „Вл. Вазов" - стадион „Г. Аспарухов" КАМЕРА 2 бул. „Симеоновско шосе" - ловен парк бул. „Рожен" - надлез „Надежда" КАМЕРА 3 бул."Ас. Йорданов" с/у зала „Армеец"

Джоли пак ляга под ножа

/КРОСС/ Холивудската звезда Анджелина Джоли планира да се подложи на хирургична интервенция. Актрисата, която за многомилионната аудитория е еталон за женска красота, е открила във външността си един основен недостатък и смята да се отърве от него с помощта на пластичната хирургия. Половинката на Брад Пит смята, че вените на ръце са много изпъкнали. Скриването на този недостатък, който според нея прави ръцете й груби, може да стане само с намесата на пластичен хирург. „Козметичната стъпка", която актрисата се кани да предприеме, е заради бъдещата сватбена церемония с Пит. Джоли планира да бъде очарователна на специалния си ден и смята да се премени в рокля без ръкави. Приятели на очарователната актриса обаче са категорични, че Анджи няма нужда да се коригира, а просто да понапълнее. Така според тях „недостатъкът" й няма да се вижда. Но актрисата е категорична, че слаба е по-секси и привлекателна и няма намерение да качва и грам.

Безработна майка от Варна чака две години 300 лева от общината за болно дете

Светлана Калчева е самотна майка на 4 деца – две момчета и две момичета. Момчетата са около 30-годишни и имат собствени семейства. Тъй като майка им нямала средства да им помага, те не искали да чуват за нея, разказва жената. В същото време тя живее с двете си дъщери Станислава и Жулиета, които са на 17 и на 11 години.

Надал намалил сервиса си с 20 км срещу Григор

/КРОСС/ Рафаел Надал е намалил силата на сервиса си при победата с 3:6, 7:6, 7:6, 6:3 срещу Григор Димитров в четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. Според испанския всекидневник „Марка" световният №1 е изпълнявал начален удар с 20 км по-слаб от обичайното. Изданието пусна впечатляваща снимка на корицата си от разранените ръце на Надал и написа заглавие „Болката на един герой". Същевременно Григор се сбогува с жегата в Мелбърн. Националът ни ще пропусне мачовете на България за купата „Дейвис" срещу Финландия в Хелзинки. Двубоите започват на 31 януари. Следващият турнир на Гришо ще е в Ротердам от 10 до 16 февруари.  

Съюзът около НФСБ стартира своята кампания за евроизборите

/КРОСС/ Съюзът около „Национален фронт за спасение на България" обяви старта на предизборната кампания за изборите за ЕП, като официално представи пред медиите кой ще оглави и първия обединен щаб на съюза. „Ние сме хора с кауза и нашата кауза е България. Уверявам ви, че от тук в политическото пространство влиза мощна сила, която няма нищо общо с останалите политически формации. За нас на първо място са интересите на Родината" - заяви Валери Симеонов на първата съвместна пресконференция на съюза, сформиран около ПП НФСБ в Пловдив днес. На пресконференцията бяха обявени пред медиите решенията от последното заседание на съюза от 21.01.2014 г., които касаят предизборната кампания за европейските избори и изнесените заседания на съюза. Първият патриотичен щаб на обединените патриотични сили ще бъде в град Пловдив. За негов председател с решение на Политическия съвет на НФСБ бе определен Славчо Атанасов /НИЕ/, а офис на щаба ще бъде централата на НИЕ с адрес ул. „Гладстон" 13. На събитието присъстваха Валери Симеонов /съпредседател на НФСБ/, Данчо Хаджиев /съпредседател на НФСБ/, Слави Бинев - / Председател на ГОРД, член на ЕП и Зам

ГЕРБ подскочи: Защо Ахмед Башев уволнява директори?

В изявлението си от парламентарната трибуна Даниела Савеклиева от ГЕРБ настоя министър Анелия Клисарова да отговори кой е Ахмед Башев, че да уволнява учители. Защо министерството на образованието позволява той да се саморазправя с училищни директори.

Скандално видео на бой между осмокласнички вдигна на крака институции

Кадър от каченото във Фейсбук видео

Скандално видео на бой между 8-класнички от Хасково и Димитровград взриви социалната мрежа. Клипчето е заснето с мобилен телефон в паркче до хасковската Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров”.

Боят е станал миналия петък, след края на часовете между осмокласничката Мелиха от Финансово-стопанската гимназия в Хасково и две ученички от димитровградското ОУ”Алеко Констанстинов” – Шерифе и Аделина. Всичко започнало след размяна на обидни думи между Мелиха и Шерифе във Фейсбук. Хасковлийката поканила двете момичета  на нейна територия да се разберат. Афектираните от думите на Мелиха отишли да се разправят на място.

Мелиха първа ударила Шерифе. На място била и седмокласничката Мелис от хасковското училище „Кирил и Методий”, която се опитала да разтърве момичетата. Сцената се разиграла пред погледите на над 20 ученици. Преди 2 дни видеото е качено в сайт за улични боеве.

Днес началничката на Регионалния инспекторат по образование в Хасково Мариела Златева събра на спешно съвещание директори на три училища.

Повече по случая гледайте в емисията новини на сайта.

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

Регионалният инспекторат по образованието привика днес на спешно заседание директорите на трите училища

 

 

Вигенин: Задълбочаване на кризата в Украйна означава дестабилизация на региона

/КРОСС/ Външният министър Кристиан Вигенин заяви, че ако политическата криза в Украйна се задълбочи, това ще дестабилизира страната и региона. По думите му, подобно нещо е най-лошият възможен вариант на развитие. Вигенин изрази надежда, че бившата съветска република ще избегне гражданската война:. Призоваваме към диалог, сдържаност и се надяваме, че ще бъдат избегнати от тук нататък по-сериозни събития в Украйна, защото това може да дестабилизира като цяло страната и региона. Това е най-лошото развитие, което може да се случи. Виждам някакъв диалог, който се води, насърчаваме го, но сме далеч от момента, в който ситуацията наистина ще се успокои. Ние няма и не бива да се намесваме пряко в тези процеси. Украйна не за пръв път е в подобна ситуация. Мисля си все пак, че ще излезе, без да се случи тръгване на ситуацията в посока гражданска война, заяви Вигенин.  Относно пътуването на български депутати в Тайван, Кристиан Вигенин се въздържа да определи случилото се като скандал, но препоръча представители на различните институции в бъдеще да се консултират с външното министерство преди подобни пътувания. Чак да го квалифицирам като "скандал" - не бих, но мисля, че не е била удачна тази визита. Още повече, че в допълнение към частния характер, както се определя, са имали среща и с парламентаристи. Това надхвърля допустимите рамки на провежданата от България политика до момента, но не виждам начин, по който такива визити могат да бъдат спирани

Санкт Петербург чества 71-годишнина от освобождението на Ленинград от блокадата

Санкт Петербург чества 71-годишнина от освобождението на града от нацистката блокада, съобщи РИА Новости. На 18 януари преди 71 години е направен пробив в блокадата на Ленинград - една от най-драматичните обсади по време на Втората световна война и може би най-смъртоносната в цялата история на човечеството. Паметната дата ще бъде отбелязана с богата културна програма, с празнични тържества в целия град. Във военноисторическия музей ще се открие изложбата „Отстояхме и съхранихме“, която ще допълни постоянно действащата експозиция на една от залите, разказваща за Великата Отечествена война и блокадата на Ленинград. Музеят е събрал много доказателства за подвига на защитниците на града – артилерийски оръдия, парчета от бойни знамена, фотографии и лични вещи на войниците. Държавният мемориален музей по отбраната и блокадата на Ленинград, представи в изложбата копия от уникални снимки, плакати, документи от военно време. Особено място заема експозицията, която разказва за блокадния хляб. Посетителите на изложбата имат възможност, да видят “125-те блокадни грама с огън и кръв наполовина“ - дневната ставка на един неработещ човек, която се отпускала в Ленинград през есента на 1941 година. В кината на Санкт Петербург се прожектират военни филми и военна кинохроника

Виж къде ЧЕЗ спира тока от 27 до 31 януари

ЧЕЗ планира прекъсвания на електрозахранването на територията на Западна България за периода 27-31 януари 2014 г., съобщиха от пресцентъра на компанията. 

София-град

На 27.01.2014 г. /09.00-12.00 ч/ - кв. Симеоново - бул. Околовръстн път 145-197
На 27.01.2014 г. /09.30-11.00 ч/ - ул. Иван Селименски, ул. Григорий Цамблак, ул. д-р Иван Селиме ЧЕЗ планира прекъсвания на електрозахранването на територията на Западна България за периода 27-31 януари 2014 г., съобщиха от пресцентъра на компанията. София-град На 27.01.2014 г. /09.00-12.00 ч/ - кв. Симеоново - бул. Околовръстн път 145-197 На 27.01.2014 г. /09.30-11.00 ч/ - ул. Иван Селименски, ул. Григорий Цамблак, ул. д-р Иван Селиме

Задържаха ученик с марихуана пред училище в Попово

Момчето заявило, че наркотикът е за лична консумация

    


Печалбата на Procter & Gamble спадна с 15%

Причината за слабите тримесечни финансови резултати са неблагоприятните валутни разлики и по-ниският брутен марж на печалбата

    


Оправдаха Христо Ковачки

/КРОСС/ Софийският апелативен съд оправда бизнесмена Христо Ковачки по обвинението, че чрез данъчни престъпления е ощетил хазната с над 16 милиона лева. Съдиите Петя Шишкова, Христина Михова и Татяна Грозданова отмениха тригодишната му условна присъда, произнесена преди три години от Софийския градски съд. Отменена беше и наложената му глоба от 20 хиляди лева. За сметка на държавата засега остават също разноските по делото. Заради многобройните и сложни експертизи те възлизат на близо 43 хиляди лева. Прокуратурата може да обжалва присъдата пред Върховния касационен съд.  

Надал се разправи с Федерер само в 3 сета

Рафаел Надал допусна само един пробив в двубоя срещу големия си съперник Роджър Федерер.

Пламен Грозданов: Липсва ни регионална политика

/КРОСС/ На страната ни й липсва регионална политика - има обезлюдяващи региони, а насочването на субсидиите към зърнопроизводството също е задълбочило този проблем. Това заяви изпълнителният директор на съюз "Произведено в България" Пламен Грозданов на кръгла маса за бизнеса в България. Грозданов подчерта, че през последните 4 години България е станала държава на монополите, но бизнесът вече не усеща такъв натиск, както тогава. Изпълнителният директор на съюз "Произведено в България" предложи и да се работи по закон за монополите и олигополите. "Имаме проблем с измамите по линия на ДДС. При една ставка от 7 или 4% никой няма да се занимава с този въпрос", каза още Грозданов и припомни, че България сега внася домати от Полша, а преди години българските домати са се продавали най-напред на френската борса. Според Грозданов увеличаването на доходите без българската икономика да се е стабилизирала и при слабо производство ще доведе до внос, което също ще удари българското производство. Председателят на Българския икономически форум Георги Табаков призова България да има национална доктрина и чрез нея няколко мандата политици да гарантират просперитета на нацията по предсказуем начин. Според него един от тези въпроси е с какво България ще се интегрира в световната икономика, а това, от което бягат българските политици, е да назоват сектори.  

Парк "Странджа" трябва да бъде защитен!

Станишев увери: Каузата на младите хора е важна за мен

    


МЗХ и предприятията от горския сектор са основен работодател в малките и планински общини

/КРОСС/ МЗХ и предприятията от горския сектор са основен работодател в малките и планински общини, заяви заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова на среща с изпълнителния директор на Асоциация общински гори инж. Тихомир Томанов. Тя изтъкна, че партньорството между двата най-големи собственици на гори - държавата и общините, е задължително условие за постигане на устойчиво стопанисване и развитие на това национално богатство. „Срещите с организациите и обединенията, представляващи интересите на общините, включително и по отношение стопанисването на горските територии, отварят нови врати и насоки за устойчиво развитие", подчерта тя. Ресорният зам.-министър призова развитието на горските територии да е приоритет и за общините и на тях да не се гледа само като източник на приходи за съответната община. Инж. Томанов подчерта, че 205 от 264 общини в страната са собственици на горски територии, което ги прави съществен фактор за осигуряване устойчивото развитие на горския сектор. На срещата бяха обсъдени и мерки за популяризирането на горите и горския сектор сред обществеността, необходимостта от повече проверки и по-строг контрол при стопанисването на горските територии от всички собственици на гори.     

Учени: Витамин D не влияе по никакъв начин на здравето

/КРОСС/ „Няма основателна причина в това да се предписва витамин D, когато се търси намаление на определен здравословен риск или превенция на дадена болест", заявиха учени пред изданието Lancet. По време на изследванията, които те направили, учените не открили каквото и да е положително влияние на витамина, пише BBC. Изследователският екип на университета в Окланд Нова Зеландия също са извършили подобен анализ и отново не са намерили ясно изразен ефект при прием на витамин D. Учените открили, че витаминът не променя с повече от 15% относителния риск от сърдечно-съдови заболявания, инсулт, мозъчно-съдови болести, рак или определен вид фрактури. Някои хранителни експерти пък са твърдо убедени, че витаминът всъщност влияе изключително негативно на здравето на човека. Според д-р Кайл Маркелсън от университета в Нова Зеландия добавката играе някаква роля, но не е от особено значение за човешкото здраве. Въпреки тези резултати обаче рисковите групи на бебетата, бременните жени и възрастните хора все още продължават да бъдат съветвани да взимат подобен тип добавки.  

Дамаск заплаши да напусне Женева-2

Правителството на Сирия ще напусне мирните преговори в Монтрьо, ако сериозните дискусии не започнат до утре.

Съдът върна стария Изпълком на БФС, конгрес ще има

/КРОСС/ Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов отправи обръщение чрез сайта на федерацията. В него той заяви, че съдът е извършил вписване на Изпълкома на БФС в стария му състав и конгрес ще има - на 14 февруари в зала 3 на НДК. Ето съобщението на Боби Михайлов, публикувано на официалната страница на БФС: Уважаеми колеги, Предстои общо събрание (Конгрес) на Българския футболен съюз на 14.02.2014 г. Убеден съм, че всички Вие - клубовете в системата на БФС, сте подготвени за най-висшия футболен форум, на който ще проведем дискусия за предизвикателствата и бъдещето пред най-популярната игра. В тази връзка бих искал да Ви информирам, че със свое решение от 17.01.2014 г. Софийски градски съд извърши вписване на Изпълнителния комитет на БФС в състав от периода преди провеждането на VI Конгрес на 30.01.2009 г. По същество това не променя нищо, тъй като президентът, както и по-голямата част от състава на досегашния Изпълнителен комитет остават същите. Подготовката за провеждането на върховния футболен форум продължава по план и Ви очаквам в работно настроение на 14.02.2014 г. в зала 3 на НДК.    

Наредба задължава хора с ампутирани крайници да доказват състоянието си през 3 г.

Здравен абсурд задължава хора с ампутирани крайници на всеки три години да доказват състоянието си пред експертните комисии. Такъв е случаят и на 48-годишния Георги Георгиев, който губи крака си при трудова злополука преди 24 години.

Човешкото лице на протестите

Трогателни снимки от различни точки по света

    


106-годишна е най-възрастната потребителка на фейсбук

Пожелания от цял свят „наводниха" стената на най-възрастната потребителка на фейсбук по случай 106-ия й рожден ден, пише в. „Дейли експрес".

Когато за пръв път се присъединява към социалната мрежа, не успява да регистрира рождената си 1908 г.

Столетничката Едит Кирхмайер е потребителка на фейсбук от януари 2013 г. и само за година вече има Пожелания от цял свят „наводниха" стената на най-възрастната потребителка на фейсбук по случай 106-ия й рожден ден, пише в. „Дейли експрес". Когато за пръв път се присъединява към социалната мрежа, не успява да регистрира рождената си 1908 г. Столетничката Едит Кирхмайер е потребителка на фейсбук от януари 2013 г. и само за година вече има

България - рай за италиански пенсионери

На 2 часа полет от Италия се намира раят на италианските пенсионери, разказа в репортаж от София журналистът от тв предаването “Хиените” Енрико Лучи.
В ироничен стил той описа историите на италианци в напреднала възраст, които, недоволни от икономическото си положение, решили да живеят в България. 
Предаването, което преди два месеца разказа На 2 часа полет от Италия се намира раят на италианските пенсионери, разказа в репортаж от София журналистът от тв предаването “Хиените” Енрико Лучи. В ироничен стил той описа историите на италианци в напреднала възраст, които, недоволни от икономическото си положение, решили да живеят в България. Предаването, което преди два месеца разказа

Бивш зам.-екоминистър иска оставката на наследника си заради незаконните сметища

Бившият заместник-министър на околната среда и водите от правителството на ГЕРБ Ивелина Василев поиска оставката на сегашния ресорен зам.-министър Чавдар Георгиев и на цялото политическо ръководство на ведомството заради обявеното в четвъртък намерение на Европейската комисия да даде България на съд заради лошото управление на отпадъците и по-специално заради 113 незаконни сметища. За пореден път се доказва липсата на доверие от страна на ЕК към това правителство и по-специално в сферата на околната среда, коментира пред журналисти в кулоарите на парламента Василева, която в момента е депутат. Тя припомни, че за по-малко от година вече имаме две дела в Европейския съд, които са стартирали по време на Тройната коалиция. Това става, когато природозащитните организации и хората са изключително притеснени относно това, което се случва в Странджа, допълни народният представител. Василева прогнозира поредица от други наказателни процедури, "причинени от същите тези лица, които бяха на власт по време на Тройната коалиция". Тя припомни, че Чавдар Георгиев беше зам.-министър на  колоната среда и водите и по време на кабинета "Станишев". Той беше този, заради когото започна наказателната процедура за общия устройствен план в Царево, беше този, който през средата на 2009 г. не знаеше изобщо какво да прави, когато приключи срокът по Директива за отпадъците, коментира депутатът от ГЕРБ. Ще предизвикаме парламентарен контрол и изслушване на министерството, за да видим как ще се справи с всички образувани наказателни процедури от страна на Брюксел заради неспазване на европейското екологично законодателство.

Тютюнопроизводителите подготвят национален протест, решават в понеделник

Подготвя се национален протест на тютюнопроизводителите, съобщи за "Хоризонт" председателят на браншовата асоциация Цветан Филев след 10-минутна среща с министъра на земеделието Димитър Грек...

Нестандартна вкусна супа от червено цвекло

Необходими продукти: 1 голяма глава червено цвекло (или 2-3 по-малки) 1 картоф 1 малка глава лук 1-2 малки моркова 150 мл прясно мляко 20-30 гр масло Начин на приготвяне: Може би най-важното в...

Състезание за "Оскар"-и в Дом на киното

Започват прожекции на номинирани филми

    


Най-възрастната потребителка на фейсбук стана на 106 години

Пожелания от цял свят „наводниха Пожелания от цял свят „наводниха" стената на най-възрастната потребителка на фейсбук по случай 106-ия й рожден ден, пише в. „Дейли експрес". Когато за пръв път се присъединява към социалната мрежа, не успява да регистрира рождената си 1908 г. Столетничката Едит Кирхмайер е потребителка на фейсбук от януари 2013 г. и само за година вече има

ИПИ: Ангажиментът на управляващите към тютюнопроизводителите е невъзможен

/КРОСС/ Управляващите поемат невъзможни ангажименти към стачкуващите тютюнопроизводители. В сегашната ситуация няма как голяма част от предложенията на ДПС да влязат в употреба, а начинът, по който ще функционира малката част, която успеят да приложат, не е ясен, заяви агроикономистът от Института за пазарна икономика Николай Вълканов в интервю за Програма „Христо Ботев" на БНР. Най-важното е какъв ефект търси ДПС? Според мен, той далеч не е този на тютюнопроизводителите, отбеляза той. Не е тайна, че ДПС винаги е имало особен интерес към този сектор, тъй като голяма част от неговите избиратели са концентрирани там. Либерализацията на пазара доведе само до добри неща. По един своеобразен начин тя започна да прави тези хора по-независими от политически влияния. Настоящата година е първата след либерализацията, в която се наблюдава известен спад на цените. Досега те растяха постоянно. И това обаче е естествен процес на либерализацията, посочи Вълканов и допълни: „Никой не може да очаква, че цената на суровината ще се покачва всяка година. Това е първият урок по пазарна икономика, който получават тютюнопроизводителите. Нека видим все пак каква част от тях протестират. Аз мисля, че тази част е малка. Вчера министърът на земеделието и горите Димитър  Греков е поискал среща с европейския комисар по земеделие и развитие на селските райони в Молдова, за  което аз леко  започвам да му симпатизирам

Белгия очаква взрив на престъпността с отпадане на ограниченията за българи и румънци

Белгия е изправена пред очакван взрив на престъпността в следващите години с отпадането на границите за българи и румънци, съобщават местните медии, като се позовават на "наблюдатели". Оценката е свързана с оповестяването на данни пред Федералния парламент от министъра на вътрешните работи Жоел Милке, която е съобщила, че всеки трети грабеж в страната е дело на чужденци. Сред заподозрените в престъпление имигранти "лъвският дял" (60 процента) принадлежи на граждани на страните от Източна Европа. Според цитираните данни в числото на уличените в обири чужденци преобладават румънците (32 на сто), албанците (7 процента), както и сърби, а с по-малък дял са българите, поляците и литовците, за които не се посочва точен брой. През миналата година са били открити 341 преписки за обири, дело на чужденци, по които са уличени 1423-ма извършители. През 2012 г. в страната са били извършени 75 268 обира, сочи статистиката. Полицията и правосъдието в Белгия се затрудняват да се справят с бандите обирджии, пристигнали от Източна Европа, пише в информациите, цитиран от БТА. Нерядко в дейността на чуждестранните престъпни групи участват деца, които избягват наказателно преследване. Според криминалиста Брис дьо Рюве пристигналите в Белгия източноевропейци бързо установяват, че не е лесно да намерят добре платена работа и затова често се обвързват с криминалните среди. В държавите, откъдето идват, равнището на престъпността спада и това е лесно обяснимо - престъпниците са дошли да действат в Белгия.

Белгия очаква взрив на престъпността с отпадането на границите за българи и румънци

Белгия е изправена пред очакван взрив на престъпността в следващите години с отпадането на границите за българи и румънци, съобщават местните медии, като се позовават на "наблюдатели". Оценката е свързана с оповестяването на данни пред Федералния парламент от министъра на вътрешните работи Жоел Милке, която е съобщила, че всеки трети грабеж в страната е дело на чужденци. Сред заподозрените в престъпление имигранти "лъвският дял" (60 процента) принадлежи на граждани на страните от Източна Европа. Според цитираните данни в числото на уличените в обири чужденци преобладават румънците (32 на сто), албанците (7 процента), както и сърби, а с по-малък дял са българите, поляците и литовците, за които не се посочва точен брой. През миналата година са били открити 341 преписки за обири, дело на чужденци, по които са уличени 1423-ма извършители. През 2012 г. в страната са били извършени 75 268 обира, сочи статистиката. Полицията и правосъдието в Белгия се затрудняват да се справят с бандите обирджии, пристигнали от Източна Европа, пише в информациите, цитиран от БТА. Нерядко в дейността на чуждестранните престъпни групи участват деца, които избягват наказателно преследване. Според криминалиста Брис дьо Рюве пристигналите в Белгия източноевропейци бързо установяват, че не е лесно да намерят добре платена работа и затова често се обвързват с криминалните среди. В държавите, откъдето идват, равнището на престъпността спада и това е лесно обяснимо - престъпниците са дошли да действат в Белгия.

Страхил Ангелов: Готов съм да отида и в Украйна


Депутатът от БСП и председател на групата за приятелство със Сирия Страхил Ангелов, който беше на частно посещение в Дамаск от 17 до 21 януари, днес дойде за първи път на работа в парламента. Пред журналисти в кулоарите на Народното събрание той коментира, че не съжалява за посещението си и е убеден, че на прав път. Изрази готовност и да посети Украйна, ако се организира парламентарна делегация. Той беше учуден, че външният министър Кристиан Вигенин иска оставката му като председател на групата...

Сноудън не вярва, че може да получи справедлив процес в САЩ

"Бившият сътрудник на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ Едуард Сноудън би искал да се върне в родината, но смята това за невъзможно, тъй като според него не може да разчита на справедлив съдебен процес в САЩ, съобщиха информационните агенции. "Мисля, че да се завърна в САЩ е най-доброто решение за правителството, обществото и мен самия, но за съжаление, това е невъзможно в условията на действащото законодателство", посочи Сноудън, който отговаря на въпроси в интернет. Сноудън добави, че при процес в САЩ не би могъл да се защити, че е действал в обществен интерес, разкривайки поверителна информация за тайните програми на АНС. Според него Конгресът трябва да разшири закона, предвиждащ съдебна защита за лицата, които сигнализират за нередности, така че да се обхванат и случаи като неговия. Миналата година Сноудън получи временно убежище в Русия. Американските власти искат да го върнат в родината му, за да го съдят заради разкритията му, че САЩ масово шпионират и свои граждани, и чужденци, включително съюзниците си. Разговорът в интернет бе организиран от група, събираща пари за неговата защита.

Сушените плодове зареждат с енергия и витамини

Яжте обаче не повече от 100 грама дневно
Лекарите съветват да ядем повече пресни плодове и зеленчуци, защото те са в основата на здравословното хранене. Но когато това не е възможно, сушенето също има много предимства, тъй като натуралният продукт не се обработва със стабилизатори, оцветители и други добавки.

 Виж тук новите електронни издания Яжте обаче не повече от 100 грама дневно Лекарите съветват да ядем повече пресни плодове и зеленчуци, защото те са в основата на здравословното хранене. Но когато това не е възможно, сушенето също има много предимства, тъй като натуралният продукт не се обработва със стабилизатори, оцветители и други добавки. Виж тук новите електронни издания

80 хил. българи участвали в бригадите в САЩ от 2000 г.

Генералният консул на САЩ у нас Дебора Кембъл опроверга слуховете, че САЩ обмислят да прекратят програмата Work And Travel

80 хил. българи участвали в бригадите САЩ от 2000 г.

Генералният консул на САЩ у нас Дебора Кембъл опроверга слуховете, че САЩ обмислят да прекратят програмата Work And Travel

Станишев защити Странджа

/КРОСС/ Приемам го като моя кауза и като кауза на БСП да защитим българската природа в Странджа планина заяви в Стара Загора лидерът на БСП Сергей Станишев по повод протестите на природозащитниците срещу градоустройствения план на Царево. Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" се обръща към парламента, правителството, главен прокурор и омбудсман за бъдещето на Природен парк Странджа. След шестгодишни съдебни спорове и обрати по делото срещу застрояването на Природен парк Странджа на 15 януари 2014 г. Върховният административен съд разреши строителството по крайбрежието на парка. С решението се допусна влизането в сила на общия устройствен план на община Царево, въпреки че самият съд признава факта, че планът е нищожен (невалиден) и приет без екологична оценка. Само такава цялостна оценка може да гарантира защитата на Природен парк Странджа и защитените зони от европейската мрежа Натура 2000 в община Царево.  

Бракът прави мъжете по-силни... Буквално!

Благотворният ефект на венчавката обаче се отразява само на представителите на мъжкия пол, които са се задомили след 25-годишна възраст

Емисари лъжат хората от името на „България без цензура“

Емисари на ГЕРБ и БСП обикалят страната и обещават на хората пари, за да идат на конгреса на "България без цензура", обяви лидерът на движението Николай Бареков. Той препрати онези, които са били зарибени, да идат в понеделник до двете партийни централи и там да си търсят обещаните суми.

Успешно завърши професионалната подготовка на 82 стажанти в учебния център в Пазарджик

Те положиха клетва за спазване на нормите на Етичния кодекс на държавните служители в Министерство на вътрешните работи

Дъжд, бурен вятър и до 6 бала вълнение на морето в събота, обявен е оранжев код за Варна

От днес зимата в България нахлува с пълна сила. Промяната на времето във Варна ще се усети в събота, когато по крайбрежието ще духа източен вятър със скорост до 25-30 м/сек. Вълнението на морето ще е 5-6 бала. Ще вали дъжд, като очакваните количества са до 15-20 л/кв.

Комисар Фюле пристига днес в Киев, идната седмица Аштън и евродепутати отиват в Украйна


Еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле отива днес в Киев като представител на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Това съобщи на пресконференция говорителят на Еврокомисията Оливие Баи, цитиран от БТА.

Той не уточни с кого ще разговаря Фюле, но отбеляза, че сред събеседниците му са украинският президент Виктор Янукович, както и представители на опозицията и гражданското общество.

Баи добави, че през следващата седмица за Киев заминава и върховният...

Ерик Булие напусна "Лотус" и се насочва към шефското място в "Макларън"


Изпълнителният директор на "Лотус" Ерик Булие обяви напускането на поста с незабавен ефект и се очаква в най-скоро време да бъде обявен за шеф на "Макларън".

Французинът свърши страхотна работа в екипа, въпреки сериозните финансови проблеми и е твърд фаворит за изстиващото място на Мартин Уитмарш. Оттеглянето на Булие идва малко след като Рон Денис обяви поемането на пълния контрол над компанията от Уокинг.

"Лотус" потвърди напускането на Булие и обяви за нов изпълнителен...

Оправдаха Ковачки за невнесени 16 млн. данъци

Тричленен състав на Софийски градски съд оправда изцяло бизнесмена Христо Ковачки за извършени от него данъчни престъпления в размер на 16,5 млн. лева.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване