За осми път Русия стана световен шампион по хокей с топка

Иркутск /КРОСС/. Националният отбор на Русия защити титлата световен шампион, като победи във финалния мач Швеция с резултат 3:2, съобщава руското издание "Спорт Експрес". Тази победа, постигната на собствен терен, стана осма поред в историята на руските национали. Шведите отбелязаха първата точка, но позволиха на домакините да изравнят резултата, а до края на първото време и да поведат. Във второто полувреме шведите изравниха резултата, но после, благодарение на Евгений Иванушкин, руснаците вкараха топката за трети път, което им осигури победата. Между временно, по време на срещата канадците не можаха да вкарат две дузпи. Следва да отбележим, че за жалост мачът беше помрачен от травма на главния арбитър, която го прати в началото на второто полувреме в болница.

За осми път Русия стана световен шампион по хокей с топка

Иркутск /КРОСС/. Националният отбор на Русия защити титлата световен шампион, като победи във финалния мач Швеция с резултат 3:2. Тази победа, постигната на собствен терен, стана осма поред в историята на руските национали. Шведите отбелязаха първата точка, но позволиха на домакините да изравнят резултата, а до края на първото време и да поведат. Във второто полувреме шведите изравниха резултата, но после, благодарение на Евгений Иванушкин, руснаците вкараха топката за трети път, което им осигури победата. Между временно, по време на срещата канадците не можаха да вкарат две дузпи. Следва да отбележим, че за жалост мачът беше помрачен от травма на главния арбитър, която го прати в началото на второто полувреме в болница.

Гергана Паси е фаворитът за еврокомисар

Бившата депутатка от НДСВ и бивш министър по европейските въпроси в кабинета Станишев - Гергана Паси, е най-вероятната кандидатура за еврокомисар.

Георги Мамалев сменя Димитър Рачков в "Благородният испанец"

Младата актриса Евелин Костова ще му партнира в комедията

    


Три взрива избухнаха до сгради на институции в Сана

До министерството на отбраната, централната банка, резиденцията

Рекламата на туризма в чужбина започва през пролетта

/КРОСС/ Забавеният европроект за реклама на българския туризъм в чужбина, който първоначално трябваше да се осъществи през миналата година, е на път да стартира. Икономическото министерство вече е избрало компаниите, които ще представят страната, а самите кампании се очаква да тръгнат през пролетта. Дейностите, чиято прогнозна стойност е за близо 6 млн. лв. без ДДС, включват телевизионна, печатна, интернет и външна реклама, както и провеждането на информационни турове в България за чуждестранни журналисти, конферентни събития и др. Кампанията ще се проведе в шест държави - Румъния, Русия, Украйна, Германия, Полша и Швеция, като в самите поръчки е записано, че това трябва да стане на две вълни в рамките на осем месеца, пише Capital.bg. През лятото на миналата година икономическото министерство обяви поръчка с прогнозна стойност от близо 6 млн. лв. без ДДС за избор на рекламни агенции, които да представят туризма в шест държави. Финансирането е по европейски проект от програма "Регионално развитие", който стартира още при предходното правителство. От информация в регистъра на обществените поръчки, публикувана през последните две седмици, се вижда, че е избрана част от изпълнителите. Рекламната агенция "Медиа планинг груп" е спечелила поръчките за кампаниите в Полша, Германия и Швеция, които са за общо 2.65 млн. лв. без ДДС

Три експлозии разтърсиха столицата на Йемен

Страната е обзет от нестабилност, откакто масови протести принудиха дългогодишния президент Али Салех да слезе от власт през 2011 г.

Отново трус над 6 по Рихтер до Кефалония

Ново силно земетресение удари близо до гръцкия остров Кефалония – 6,1 по Рихтер според данни на Европейския сеизмологичен център. Епицентърът на труса е на 300 километра от гръцката столица...

Невероятните рекорди на Китай

Китай е безспорен шампион в сферата на рекордите: от спорта, през икономиката, та чак до културата на хранене. Само един пример - ежегодно се изсичат 25 милиона дървета за производството на клечки з...

Орешарски опасен за държавата!

Орешарски вече не иска да е премиер! И ако от това не зависеше политическата съдба на менторите му Станишев и Местан, той със сигурност щеше да ни изненада с отговора на въпроса - струва ли си тази бе...

Нов силен трус в Гърция

Силно земетресение с магнитуд 6,1 беше усетено рано тази сутрин на гръцкия остров Кефалония в Йонийско море, съобщи Американската геофизическа служба.

Трус с магнитуд 6,1 по Рихтер разтърси Гърция

Трус с магнитуд 6,1 по Рихтер разлюля Гърция тази сутрин, съобщи "Фокус"
Епицентърът му е в морето на около 300 километра западно от столицата Атина. Той е бил последван от множество вторични трусове, най-силните с магнитуд 4.5 и 3.9 по Рихтер.
До момента няма информация за жертви и Трус с магнитуд 6,1 по Рихтер разлюля Гърция тази сутрин, съобщи "Фокус" Епицентърът му е в морето на около 300 километра западно от столицата Атина. Той е бил последван от множество вторични трусове, най-силните с магнитуд 4.5 и 3.9 по Рихтер. До момента няма информация за жертви и

Плащаме с bitcoin за почивка в Балкана

Кое е общото между почивка в Троянския Балкан, обяд в центъра на София и ефектно интериорно осветление?

Отговорът никак не е труден - за всичко това можем да платим с виртуалната валута биткойн (bitcoin, от англ. ез. - bit - единица информация; coin - монета).

Разплащането с биткойни започва да набира сериозна скорост и в България. Понастоящем потребителите могат да открият редица обекти в страната, които приемат електронната валута за легитимно разплащателно средство. Екоселище до троянското село Горно трапе, ресторант в София, магазин за осветителни тела, фирма, както за хостинг, така и за облачни услуги, туроператорски агенции, преводаческа агенция във Варна и онлайн магазин за сувенири официално приемат плащания с биткойни, сочи справка в сайта coinmap.org.

Със сигурност обаче обектите в страната, които приемат електронната валута, са доста повече. Още в началото на миналата година най-големият портал за споделено пазаруване у нас вгради в платформата си възможност за разплащане с електронната валута. Само по себе си това означава, че с биткойни в България може да се плати за огромна палитра от стоки и услуги - от еротично бельо до шофьорски курсове.

Цената на един биткойн се променя в реално време и почти всяка минута валутата има различен курс. Преди края на петъчната търговия един биткойн се търгуваше на цена между 1100 и 1250 лв.

По света повечето големи платформи за онлайн търговия или вече са позволили разплащането с електронната валута, или всеки момент ще го направят. Това се чудят в момента и хората, стоящи зад глобалния портал за онлайн търговия ebay. Трябва да се отбележи, че все още разплащането с биткойни не е "завладяло" света, но скоростта на проникване на електронната валута в ежедневието е впечатляваща. Засега повечето търговци, които приемат разплащане с електронната валута, го правят по-скоро заради маркетинг ефекта, споделя собственик на родна IT компания, пожелал да остане анонимен. По думите му, след като търговците приемат биткойн плащане, те моментално го конвертират в традиционна валута.

Така дори и да загубят от разлика в цената на валутите, разходът се пренасочва към бюджета за маркетинг и реклама на фирмата, добавя той. На фона на това редица IT предприемачи по света инвестират в добиването на биткойни, но като цяло резките промени в стойността на валутата я правят все още доста рискова.

Българска асоциация ще пази bit инвеститорите

Съвсем скоро у нас ще се появи и първото сдружение, което ще има за цел да защитава правата и интересите на хората, имащи бизнес или инвестиции, свързани с биткойни. "До две седмици ще направим учредително събрание за създаването на Българска биткойн асоциация. Идеята е да съберем всички хора у нас, които са активни в тази област", каза за "Стандарт" един от учредителите Благовест Белев, който е управител на компанията за покупко-продажба на инвестиционно злато Tavex. По думите му, асоциацията ще има за цел да помогне на държавата в интерпретацията на електронната валута в родното законодателство. Подобни асоциации съществуват в множество страни в Европа, а най-голямата се намира в Ню Йорк, добави Белев.

Биткойнът представлява закодирана цифрова поредица, която отговаря на определени математически условия, не подлежи на фалшификация и движението й е напълно непроследимо. За създател на валутата се смята личност на име Сатоши Накамото, но това може да е псевдоним, тъй като няма никакви доказателства, че този човек (или група хора) съществува. Биткойните могат да се обменят чрез компютър или смартфон на местно и международно ниво без финансова институция посредник. Светът тепърва започва да създава регулаторна база за електронната валута, като България не остава по-назад. Оказва се, че родните законотворци също работят над регулаторна интерпретация, засягаща биткойните, но засега повече подробности не са известни. На фона на това Германия разпореди наскоро, че всички стоки, закупени с биткойни на нейната територия, трябва да се облагат с ДДС.


Целим се към 2 млн. зимни туристи на година

/КРОСС/ 2 млн. зимни туристи на година в България. Това е целта, към която се стремят държавата, ски курортите и българските туроператори. Сега за година през зимата идват 600 000 зимни туристи, но имаме капацитет за повече. В последните месеци се забелязва много голям интерес към България за зимна почивка, коментираха експертите по време на международното туристическо изложение ЕМITT в Истанбул. Със ските идват доста пари, тъй като един скиор харчи доста повече на ден от морски турист. България е четвърта в Европа по темп на развитие на зимния туризъм. Много обещаващ за нашите курорти и туроператори е именно турският пазар - той е шести сред най-големите генериращи пазари в туризма. Показват го и данните от последната година- зимните визити от Турция за България са нараснали с над 61%, каза в Истанбул зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев, цитиран от "24 часа". В Пампорово тази година са били 6000 турски скиори, в Банско ръстът им е със 150%. Трите ни големи курорта в момента са в сериозна конкуренция за привличане на скиори от Истанбул и другите части на Турция. Идеята е обаче освен ски да доведем съседите с пакети на балнео, спа и уелнес почивки. България се рекламира в Истанбул като мястото с най-близките до тях големи ски зони. А когато стане готова магистралата до Капитан Андреево, от Истанбул до Пампорово ще се идва за три часа, обясни Ботев

ЕС и САЩ обсъждат финансова помощ за Украйна

Финансовият пакет, който е бил обсъждан от топ американски

Преглед на печата - 3 февруари

Напрежението между БСП и АБВ продължава да е сред водещите теми на всекидневниците. „Решението на Националния съвет на БСП за снемане на доверието от членове на партията е най-тежкото възможно решение от страна на този орган. Това е демонстриране на мускули, натягане вътре, стягане на редиците, показно отстрелване на мислещи различно.

Конференция за хуманитарната ситуация на Сирия в Рим

Дебати за хуманитарната ситуация в Сирия ще се проведат на откриващите се днес в Рим заседания на работната група на високо равнище за Сирия, предаде ИТАР-ТАСС.

В конференцията участие ще вземат италианският външен министър Ема Бонино, заместникът на Генералния секретар на ООН Бан Ки Мун и комисаря на Европейския съюз по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и регулиране на кризите Кристалина Георгиева.

Конфликтът в Сирия отне най-малко 130 000 живота и принуди 2,3 милиона сирийци да станат бежанци.


6,1 по Рихтер разлюля Гърция

Трус с магнитуд 6,1 по Рихтер разлюля Гърция тази сутрин.
Епицентърът му е в морето на около 300 километра западно от столицата Атина. Той е бил последван от множество вторични трусове, най-силните с магнитуд 4.5 и 3.9 по Рихтер.
До момента няма информация за жертви и Трус с магнитуд 6,1 по Рихтер разлюля Гърция тази сутрин. Епицентърът му е в морето на около 300 километра западно от столицата Атина. Той е бил последван от множество вторични трусове, най-силните с магнитуд 4.5 и 3.9 по Рихтер. До момента няма информация за жертви и

86 млн. лв. от ЕС за жилища на 6300 роми

/КРОСС/ Европейските пари за изграждане на жилища за ромите и други социално слаби групи през следващите няколко години нарастват на 86 млн. лв., става ясно от проекта на новата оперативна програма „Региони в растеж". За целево финансиране са определени 67 града в България. Те ще са длъжни да инвестират 5% от средствата за изграждане на къщи за най-бедните. Това означава, че около 86 млн. лв. са гарантирани за домове за социално слаби представители на малцинствата, пише в. „Сега". Парите са около шест пъти повече от около 15-те млн. лв., които бяха заделени за няколко общини в рамките на програмния период от 2007 до 2013 г. Досега обаче няма завършен нито един жилищен блок. Специалният фокус върху ромите и акцентът върху осигуряване на съвременни социални жилища за уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението са сред изискванията на споразумението за партньорство на страната ни с Европейския съюз, е записано в проекта на оперативната програма. Общата сума за градско развитие в програмата е вдигната над два пъти и сега е над 852 млн. евро. От нея обаче ще се възползват твърде малко хора - целта е 6243 души от малцинствата и социално слаби да са получили помощ към 2022 г. Те ще са от избраните 67 града, в които живеят 117 375 души, определили се като роми според последното национално преброяване. Това са едва 36% от всички роми у нас. Все още не е официално обявено разпределението на 86-те млн. лв

Взрив в кино в Пакистан взе жертви

/КРОСС/ Най-малко петима души са убити и над 30 са ранени при два взрива, избухнали в кино в пакистанския град Пешавар, предаде Би Би Си. По думите на очевидци, при експлозиите в киното е имало около 100 души. Неизвестни лица са хвърлили две гранати, след което са избягали от местопрестъплението. Засега никой не е поел отговорност за нападението. Според информация на „Франс прес", представители на полицията са предупреждавали собственика на киносалона, че има опасност от нападения, тъй като талибаните смятат гледането на филми за грях. Нападението е осъществено ден след като пакистанските талибани сформираха петчленен екип, която да преговаря с правителството.  

Гласят Паси за еврокомисар

Гергана Паси е най-вероятният български еврокомисар след изборите през май.

Бившият министър по европейските въпроси в кабинета "Станишев" е фаворит на сегашното правителство, научи "Стандарт".

Другите два варианта са настоящият еврокомисар Кристалина Георгиева и Надежда Нейнски. Наскоро премиерът Пламен Орешарски похвали работата на Георгиева, но настоя, че следващият ни представител в Еврокомисията "не е желателно да се затваря в рамките на една политическа сила".

Засега не е ясно кога официално ще бъде обявена номинацията ни за Брюксел. Съпругата на Соломон Паси вече е провела разговори с Орешарски. Предстои той да се срещне и с другите кандидатки за поста, твърдят запознати.


Индия блокира споразумение на Vodafone и Bharti Airtel за 1,8 млрд. долара

Блокирането на повторен търг на ценен свободен радиочестотен спектър е удар за двата най-големи телекома в страната

    

Опозицията в Украйна готова да направи кабинет

Водачът на партия "Баткивщина" Арсений Яценюк заяви, че опозицията в Украйна е готова да състави правителство и да се нагърби с цялата отговорност за ситуацията в страната.

Националният иновационен фонд ще раздаде 10 млн. лева през 2014 г.

Приоритети на седмата конкурсна сесия са машиностроенето, фармацията и творческите индустрии

    


Иновации в машиностроенето и бизнес инициативи Интер Експо Център

За втора поредна година на изложенията ще бъдат проведени и двустранни срещи за търговско коопериране и технологичен трансфер

    

Учени изобретиха завеса, която реагира на светлина

Тя не се нуждае от захранване и може да се превърне в част от енергийно ефективните сгради на бъдещето

    


К. Нинова: В лично качество нямам отношения с Бисер Миланов

Изпълнихме 90% от обещанията си в социалната сфера. Когато Борисов заговори за бюджет и финанси, се раждат вицове, но той толкова си може. Когато специалисти кано М. Стоянова и В. Горанов му запригласят, това е удар по експертността, отчете тя.

"Сиатъл" спечели за първи път Супербоул

"Сиатъл Сийхоукс" спечели за пъпви път в историята си голямото шоу Супербоул. На финала в Ню Йорк отборът "Денвър Бронкос" срази с 43:8. Основната причина за триумфа беше страхотната защита. На полувремето резултатът беше 22:0.

Дори Бруно Марс и Ред Ход Чили Пепърс не успяха да събудят "Денвър" за обрат.  Поп звездата и легендарната група "С "Сиатъл Сийхоукс" спечели за пъпви път в историята си голямото шоу Супербоул. На финала в Ню Йорк отборът "Денвър Бронкос" срази с 43:8. Основната причина за триумфа беше страхотната защита. На полувремето резултатът беше 22:0. Дори Бруно Марс и Ред Ход Чили Пепърс не успяха да събудят "Денвър" за обрат. Поп звездата и легендарната група "С

Еврокомисията представя първия си доклад за корупцията в ЕС


Европейската комисия представя в понеделник първия си доклад за корупцията в Европейския съюз, предаде БТА. Докладът ще обхваща всяка отделна държава от общността.

В предварителната информация за събитието се посочва, че корупцията остава най-голямото предизвикателство пред ЕС, което причинява щети на икономиката за 120 милиарда евро годишно.

Еврокомисията обобщава, че въпреки предприетите законодателни мерки досега резултатите остават по-скоро незадоволителни. В доклада...

Ирландците God Is An Astronaut ще забият в София на 11 април

Билетите за концерта на пост-рок бандата са в продажба

    


Стремим се към 2 млн. зимни туристи на година

2 млн. зимни туристи на година в България. Това е целта, към която се стремят държавата, ски курортите и българските туроператори. Сега за година през зимата идват 600 000 зимни туристи, но имаме капацитет за повече.

Преглед на печата

/КРОСС/ Водещи заглавия в печата в. Труд - Българи в редиците на "Ал Кайда"в. 24 часа - Правителството налива 28 млрд. лв. в икономикатав. Стандарт - Канят Паси заеврокомисарв. Новинар - Катаджиите тръгват по селатав. Дума - Второ българско село се похвали с бейби бумв. Сега - България ще получи 86 млн. лв. от ЕС за жилища за 6300 ромив. Телеграф - Плевнелиев бие шута на конституциятав. Монитор - Маргаринът удря в мозъкав. Земя - Акция за БГ студентив. Всеки ден -Рачков и Мария се събрахав. България днес - Лили продава дома си на руснацив. Капитал - Безработицата пак се покачвав. Преса - Евроизборите решават съдбата на кабинетав. Репортер - Един милиард за здраве проспали политиците ни   Водещи заглавия на вътрешните страници Чиновници канят наши студенти да се върнат в. Труд - стр. 12Сметките за ток с 20% по-ниски през януари 2014 а в. Труд - стр. 13Доган иска от ДПС 4 евродепутати - в. Дума - стр. 2ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ: Имаме аргументи срещу ЕК за упреците за бежанците - в. Дума - стр. 2БСП с 19,4%,ГЕРБ - 19%, ако евровотът е сега - в. Дума - стр. 2БСП свали политическо доверие от Първанов - в. Дума - стр. 3Хиляди българи пазаруват месо и сирене от Пирот - в. 24 часа - стр. 2, 3ИМП: Партията на Бареков - трета сила с 5,5%, БСП с 19,4, ГЕРБ - 19% - в. 24 часа - стр. 4Жена ще е начело на евролистата на ДПС - в. 24 часа - стр. 4„България без цензура" иска още 10% доверие, за да свали БСП и ГЕРБ - в. 24 часа - стр. 4Наливаме 1 млрд

Потребителското доверие приковава вниманието през седмицата

БНБ ще проведе аукцион за продажба на 3-годишни ДЦК за 400 млн. лв, а КСНС ще заседава във вторник

    


Експлозии разтърсиха йеменската столица

Мощни експлозии са избухнали близо до сградите на йеменските Министерство на отбраната, Централна банка и бившия дом на президента на страната.

46-годишен скиор падна и загина на писта в Банско

Мъжът си ударил главата и получил черепно-мозъчна травма

    


БСП е твърдо против референдума на Плевнелиев за изборните правила

Част от идеите са противоконституционни, твърди Корнелия Нинова

    


Гергана Паси е фаворит на правителството за еврокомисар

/КРОСС/ Гергана Паси е най-вероятният български еврокомисар след изборите през май. Бившият министър по европейските въпроси в кабинета "Станишев" е фаворит на сегашното правителство, пише "Стандарт". Другите два варианта са настоящият еврокомисар Кристалина Георгиева и Надежда Нейнски. Наскоро премиерът Пламен Орешарски похвали работата на Георгиева, но настоя, че следващият ни представител в Еврокомисията "не е желателно да се затваря в рамките на една политическа сила". Засега не е ясно кога официално ще бъде обявена номинацията ни за Брюксел. Съпругата на Соломон Паси вече е провела разговори с Орешарски. Предстои той да се срещне и с другите кандидатки за поста, твърдят запознати.  

Телевизионно утро

/КРОСС/ БНТ, „Денят започва" Закуска с певицата Йоанна Драгнева6D кино в БелгияДеца от Кюстендил рисуват шедьоврите на МайстораШакира в деут с РианаПациенти с диагноза "Интернет зависимост"На живо от Варна: как се поставя рекорд за Гинес с 2014 коктейла за 24 часа?Раздадоха наградите на гилдията на сценариститеТалисманите на ОлимпиадатаМасово разхвърляне на отрова в столичния квартал Лозенец и защо това е опасно. Директно включване от кварталаФейсбук групи с опасни и незаконни съветиРумен Бахов ни показва как една жп гара е построена без път до нея...На живо от леярната край София: как бяха възстановени откраднатите 8 грифона от Паметника на Левски?БСП в навечерието на евроизборите. И преодоляно ли беше разцеплението в партията? В студиото - след 8.00 - Георги ПиринскиКак можеш да имаш сметка от 3,82 лв. за ток? Среща с 32-годишния мъж, който го постигнаВ навечерието на Олимпийските игри в Сочи - ще ви срещнем с още две от лицата на Олимпийската телевизия на БългарияЗа магията на Хималаите от първо лице. Гостува ни инж. Данка Пергелова БТВ, „Тази сутрин"Избирателят между моркова и тоягата. Глоби, финансови стимули или референдум ще ни пратят до урните?Отново насилие на село. Възрастни хора в болница след бой и грабеж.Важен закон - остават ли наказателната лихва, банковите такси, задълженията до гроб? Председателят на бюджетната комисия в парламента Йордан ЦоневНа живо - потенциален клиент на прокуратурата

Среброто поевтиня с над 3% след свиването на стимулите в САЩ

Цената на златото отстъпи за първи път в последните шест седмици

    


Опозицията в Украйна: Готови сме за властта

Можем да съставим правителство и да се нагърбим с цялата отговорност за ситуацията в страната, заяви лидерът на партия "Баткившчина" Арсений Яценюк

Блок от кв.Младост без ток днес

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 3 февруари - понеделник, част от кв. Младост във Варна ще остане без електрозахранване. От 9 до 17 часа ще бъде прекъснато електрозахранването на бл.

Рождениците днес

/КРОСС/ Боян Ботйов, създател и председател на Общонародна фондация „Христо Ботйов" Стоян Колев, вратар, бивш национал, 38 г. Христо Бонев, почетен президент на „Локомотив" (Пловдив), бивш треньор на националния отбор по футбол, 67 г. Христо Черняев, поет и белетрист, 84 г.    

6.1 по Рихтер разтърси Гърция

Атина/КРОСС/ Земетресение със сила 6.1 по Рихтер разтърси Гърция тази сутрин.  Епицентърът на труса е в морето на около 300 километра западно от столицата Атина. Той е бил последван от множество вторични трусове, най-силните с магнитуд 4.5 и 3.9 по Рихтер. До момента няма информация за жертви и разрушения.

"Българи" се бият за Ал Кайда в Сирия

Те не били от български произход, а с наши паспорти

    


Да се национализира приватизираната през последните години политика, призова Стоилов

Да преодолеем плоската политика с прогресивна, призова от ефира на бТВ Янаки Стоилов от БСП. Според социалиста БСП води лява политика, но не толкова радикална колкото изисква заявената от нея позиция....

Според Йотова решението на НС на БСП е израз на логиката

Решението на Националния съвет на БСП относно хората, гравитиращи около АБВ, е израз на логиката, каза Илияна Йотова, евродепутат от БСП, пред бТВ. Тя продължи, че не може, след заявените от страна...

Наследници от 4 кметства не могат да си върнат 34 хиляди декара гори

Наследници от 4 смолянски кметства не могат да си върнат 34 536 декара гори, заради изчезнали документи. За горите 10 години водеше съдебни битки председателят на горската кооперация "Новак" в село Могилица Мехмедемин Бомбалов. Кооперацията била създадена през 1933 г. Населението си е купило горите съгласно законите, но не за всички има документи. Наследници от 4 смолянски кметства не могат да си върнат 34 536 декара гори, заради изчезнали документи. За горите 10 години водеше съдебни битки председателят на горската кооперация "Новак" в село Могилица Мехмедемин Бомбалов. Кооперацията била създадена през 1933 г. Населението си е купило горите съгласно законите, но не за всички има документи.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване