Стартира кампанията за президентските избори в Украйна, трети ден издирват Янукович

В Украйна от днес официално започва кампанията за президентските избори. Очаква се и Върховната Рада да възобнови работата по съставяне на ново правителство.

Централната избирателна комисия обяви началото на предизборната кампания и готви график за подготовка на изборите. В понеделник изпълняващият длъжността президент на Украйна ... В Украйна от днес официално започва кампанията за президентските избори. Очаква се и Върховната Рада да възобнови работата по съставяне на ново правителство. Централната избирателна комисия обяви началото на предизборната кампания и готви график за подготовка на изборите. В понеделник изпълняващият длъжността президент на Украйна ...

Трамвай дерайлира на бул. "Ген. Скобелев"

Временно беше променен маршрутът на трамваите по линия 1 и 7

Вигенин и още шестима външни министри призоваха за "бърза подкрепа" за Украйна


Ситуацията в Украйна и енергийните проекти в Европа бяха сред темите на разговорите на външния министър Кристиан Вигенин и шестима негови колеги в Будапеща. След срещата министрите призоваха международните финансови институции да осигурят необходимата подкрепа на Украйна и изразиха надежда насилието да бъде спряно след постигнатото споразумение от 21 февруари.

В обща позиция страните от Вишеградската четворка – Унгария, Полша, Чехия и Словакия изразяват подкрепа за европейската...

Днес да почерпят

Боян Радев, двукратен олимпийски шампион по класическа борба, става на 72 г. 

Проф. Виктор Чучков, пианист и композитор, 68 г. 

Георги Любенов, журналист, тв водещ, 38 г. 

Димитър Гогов, бивш изпълнителен директор на "Булгаргаз", 51 г. 

Зоя Деянова, главен редактор на в. "Жълт Труд".

Иван Иванов, футболист на годината за 2013-а, 26 Боян Радев, двукратен олимпийски шампион по класическа борба, става на 72 г. Проф. Виктор Чучков, пианист и композитор, 68 г. Георги Любенов, журналист, тв водещ, 38 г. Димитър Гогов, бивш изпълнителен директор на "Булгаргаз", 51 г. Зоя Деянова, главен редактор на в. "Жълт Труд". Иван Иванов, футболист на годината за 2013-а, 26

Енергони с 33 млн. лв. консолидирана печалба след преоценка на патент

Без тази преоценка компанията щеше да има консолидирана загуба от 1,1 млн. лв.

    


Перуанският премиер подаде оставка

/КРОСС/ Перуанският премиер Сесар Вилянуева подаде оставка, предадоха световните информационни агенции. Тя е била приета от президента Олянта Умала. Малко преди него се оттегли финансовият министър. Причината за решението им е недоразумение около съобщението за увеличение на заплатите. Вече бившият премиер заяви, че то е съгласувано с финансовия министър. Той обаче отрече това и припомни, че по това време е бил извън страната и е придружавал президента. Агенциите припомнят, че Вилянуева е четвъртият премиер, който се сменя по време на управлението на президента Умала, който пое поста през 2011 година.  

Проф. Близнашки: Въпросите за референдум са право в десетката

Над 300 000 са събраните подписи в подкрепа за референдум за изборната система у нас са събрани до края на миналата седмица. Има много мили прояви на хората извън граница.

България без цензура" вече е с двама депутати в НС

Депутатът и икономист от ГЕРБ Светлин Танчев става вторият представител на "България без цензура" в парламента. Преди него това решение взе колегата му Румен Йончев. Третият ще бъде бившият шеф на НАП Красимир Стефанов, който също напусна групата на ГЕРБ, но тази седмица няма да идва в НС, съобщава в. "Преса".

Плевнелиев: Ако поздравът към Путин е двустранна среща, аз съм олимпийски шампион

Президентът Росен Плевнелиев е говорил с руския си колега Владимир Путин в Сочи, стана ясно от прессъобщение на Кремъл от неделя вечерта. Оттам публикуваха информация, озаглавена "Владимир Путин проведе ред двустранни срещи".

Експлозия и стрелба в тайландската столица Банкок

/КРОСС/Поредна вечер на протести в тайландската столица Банкок, предаде "Ройтерс". Отново се съобщава за експлозия и стрелба до обичайните места, където се събират протестиращите. Опозиционен лидер вече предупреди, че поддръжници на правителството ще хвърлят срещу тях въоръжени бойци. Припомняме, демонстрациите взеха десетки жертви през последните дни. Протестите в Тайланд не са спирали от ноември миналата година, когато народът поиска оставката на премиера Инглук Шинаватра и нейните приближени, уличени в корупция. Правителството предприе крайни мерки за потушаване на недоволството, вследствие на което бяха убити най-малко 16 души, а над 700 бяха ранени. Премиерът се намира извън столицата Банкок, откъдето засега работи и отказва да подаде оставка. Според Шинаватра, на страната е нужен диалог между страните в конфликта, а не оставка, която няма да реши проблемите.  

Sony влиза в новия си дом в Ню Йорк

Компанията е подписала 15-годишен договор за наем на част от небостъргач на Мадисън Авеню - на около 30 пресечки южно от старата си централа

    


Германската икономика се е разширила с 0,4% през последното тримесечие

Най-голямото стопанство в Европа затвърди растежа си спрямо предходния отчетен период

    


6-годишна влезе в пубертета, на момчета им растат гърди

На 6-годишно момиченце му пораснали гърди от хормон в пилешкото, детето направо влязло в пуберетта. След като лекарите установили, че се дължи на прекомерни дози женски хормон в пилешкото, Симона минала на едногодишна диета и се нормализирала.

Hennessey Venom GT е по-бърз от Veyron SS

Hennessey отдавна твърди, че Venom GT е по-бърз от милтимилионния Bugatti Veyron Super Sport. Е, сега го доказа, след като на пистата на Космически център Кенеди Venom GT записа пробег от 270,49 мили/...

Мексико се опъва и не иска да даде Ел Чапо на САЩ

Най-известният наркобарон в света – Хоакин Ел Чапо Гузман, ще бъде съден в Мексико, а не в САЩ. Мексиканските власти вече са му повдигнали обвинение в наркотрафик и най-вероятно той няма да ...

Дават нов живот на Стария град в Пловдив

Пловдивчани вече рядко стъпват в Стария град. Ако преди време латерната на бай Данчо оживяваше Стария град, то сега тишината се е изсипала трайно върху него. Редки минувачи прекосяват калдъръма, груп...

Израел нанесе въздушен удар над Ливан

/КРОСС/Израел нанесе тази нощ въздушен удар над Ливан, близо до границата със Сирия, предадоха световните информационни агенции. Възможно е целта на атаката да е да се спре оръжейна доставка за радикалното движение "Хизбула". Все още няма официално повърждение от израелската армия. Новината съобщават ливански медии, според които ударите са два, извършени по границата. Няма и информация за загинали, ранени и щети.  

В Украйна започва предизборната кампания

/КРОСС/ Днес започва предизборната кампания за президентските избори в Украйна. Това съобщи Централната избирателна комисия още в понеделник. "Предизборната кампания автоматично започва след решението на парламента за организиране на предсрочни избори за президент на Украйна на 25 май", се казва в изявлението на ЦИК. По предварителни разчети за организирането на предсрочните президентски избори на ЦИК ще са необходими 1,9 милиарда гривни (над 200 милиона долара). "Президентските избори трябва да преминат честно и прозрачно, за да дадем пример как се провеждат избори в демократична държава", каза в понеделник председателят на Върховната Рада Александър Турчинов. Във вторник парламентът отстрани Виктор Янукович от президентския пост и насрочи изборите на 25 май. В Украйна все още цари нестабилност. В понеделник беше издадена заповед за арест на Янукович по обвинения в "масово убийство на мирни граждани". Неговото местонахождение остава неясно, отбелязва Dnevnik.bg.  

Хасково и Димитровград отбелязват тържествено 3 март

136 години от Освобождението на България от османско владичество ще честват Хасково и Димитровград.

На 3 март в областния град тържествата започват в 11 часа на площад „Общински”, където ще бъде издигнато националното знаме.

Честването продължава на пл. „Свобода” с ритуал по полагане на венци и цветя на паметника на „Незнайния войн” и празничен концерт с участието на: Капански ансамбъл – Разград с художествен ръководител Румян Занев, Мажоретен състав – Хасково с художествен ръководител Елена Попова  и Духов оркестър при община Хасково с диригент Петър Грънчаров.

Община Димитровград също е предвидила тържествено отбелязване на годишнината от подписването на Санстефанския мирен договор и Освобождението на България.

10.00 часа – Церемония по издигане на националното знаме на Република България – пл. „България”.

- Участват военни за почетна стража и знаменосци за изнасяне на националното знаме от сградата на Община Димитровград;

-  Издигане на националното знаме

-  Изпълнение на Духов оркестър;

       -  Слово на кмета на Община Димитровград.

-  Рецитал;

10.15 часа  -  Шествие до паметната плоча на освободителите в парка пред Градска библиотека „Пеньо Пенев”.

 

10:35 часа  -  Поклонение и полагане на венци и цветя пред паметната плоча на освободителите.

       -  Изпълнение на Духов оркестър;

-  Полагане на венци и цветя.

10.40 часа – Празничен концерт на откритата сцена на бул. „България”.

Хасково Новини

 

 

TeleTech придобива Софика Груп

Окончателното споразумение вече е подписано и сделката ще приключи следващата седмица

    


Започва делото на Главното мюфтийство за Историческия музей в Кърджали


В Кърджали започва делото на Главното мюфтийство за сградата на Историческия музей. През декември съдия Веселина Кашикова даде ход и го отложи за днес, 25 февруари. Причината - не беше готово заключението на съдебно-техническата експертиза, а вещото лице не се яви заради неотложни ангажименти. Освен това се оказа и че има  допълнения към иска и нови доказателства по многото дела, свързани с връщането на вакъфските имоти.

Поради опасения от протести пред Съдебната палата, подобни на...

Преглед на печата от 25 февурари


Държавно управление

Капитал Daily

Фермерите може да регистрират предварително земите си за субсидии
Законопроект на БСП и ДПС предвижда агроминистерството да поддържа регистър с реалните ползватели на ниви

Прокуратурата потвърди съмнения за нарушения в ски зоната на Банско
Казусът е прехвърлен от Върховната административна прокуратура в Окръжната прокуратура- Благоевград, която трябва да открие виновните лица

Правителството ще раздаде помощи...

Мая Манолова: Край на предварително попълнените бюлетини

Г-жо Манолова, как ще отговорите на обвиненията, че “кодексът Манолова” е подобрен козметичен вариант на “кодекса Фидосова”?


- Наслушах се на какво ли не при приемането на Изборния кодекс. Имаше яростна съпротива от страна на ГЕРБ да остане да действа “кодексът Фидосова”, тъй като той обслужваше партийните им цели. Чуха се всякакви обвинения Г-жо Манолова, как ще отговорите на обвиненията, че “кодексът Манолова” е подобрен козметичен вариант на “кодекса Фидосова”? - Наслушах се на какво ли не при приемането на Изборния кодекс. Имаше яростна съпротива от страна на ГЕРБ да остане да действа “кодексът Фидосова”, тъй като той обслужваше партийните им цели. Чуха се всякакви обвинения

Руски авантюристи потеглиха от Банкок за Воронеж на колела

/КРОСС/ Руски велосипедисти-любители на силните усещания смятат да преодолеят над 12 хиляди километра по територията на Тайланд, Лаос, Виетнам, Китай, Монголия и Русия на велосипеди. По техни изчисления разстоянието трябва да бъде преодоляно за два месеца.Велосипедистите са се постарали да прокарат маршрута не по шосетата, а по живописни планински пътеки и дори през пустините. Така е по-сложно, но и по-интересно, убедени са те. А усещанията ще са наистина екстремални, още повече, че ги очакват температурни шокове - от плюс 30 градуса до нулата... А по всяка вероятност и срещи с екзотични животни и рептили, на каквито е богата Азия. Но това не плаши пътешествениците. Нещо повече, те смятат да нощуват в палатки, като изминават на ден не по-малко от 100 км.http://itar-tass.com

СГС ще гледа делото срещу Чеци в сградата на НСлС

/КРОСС/ Софийски градски съд ще гледа делото срещу Николай Русинов - Чеци за убийството на 28-годишната Яна Кръстева. Заседанието ще се състои в Националната следствена служба, а не в Софийски градски съд, защото по делото ще се провежда видеоконферентна връзка със свидетел от Румъния, а в сградата на Съдебната палата няма нужната техника. На последното заседание по делото за убийството на Яна Кръстева бяха разпитани вещи лица, бяха прочетени показанията на Ярослав Мацек от Словакия, който е заявил, че не познава Русинов, не е говорил с него по телефон, а са разменили два имейла по работа.

Руски авантюристи потеглят от Банкок за Воронеж на колела

/КРОСС/ Руски велосипедисти-любители на силните усещания смятат да преодолеят над 12 хиляди километра по територията на Тайланд, Лаос, Виетнам, Китай, Монголия и Русия на велосипеди. По техни изчисления разстоянието трябва да бъде преодоляно за два месеца.Велосипедистите са се постарали да прокарат маршрута не по шосетата, а по живописни планински пътеки и дори през пустините. Така е по-сложно, но и по-интересно, убедени са те. А усещанията ще са наистина екстремални, още повече, че ги очакват температурни шокове - от плюс 30 градуса до нулата... А по всяка вероятност и срещи с екзотични животни и рептили, на каквито е богата Азия. Но това не плаши пътешествениците. Нещо повече, те смятат да нощуват в палатки, като изминават на ден не по-малко от 100 км.http://itar-tass.com

Започна кампанията за президентските избори в Украйна, трети ден издирват Янукович

В Украйна от днес официално започва кампанията за президентските избори. Очаква се и Върховната Рада да възобнови работата по съставяне на ново правителство.

Централната избирателна комисия обяви началото на предизборната кампания и готви график за подготовка на изборите. В понеделник изпълняващият длъжността президент на Украйна ... В Украйна от днес официално започва кампанията за президентските избори. Очаква се и Върховната Рада да възобнови работата по съставяне на ново правителство. Централната избирателна комисия обяви началото на предизборната кампания и готви график за подготовка на изборите. В понеделник изпълняващият длъжността президент на Украйна ...

ОП "Конкурентоспособност" е единствената без загуба на средства за 2013 г.

Правилата за разпределянето на средствата по програмата в новия програмен период няма да са много по-различни от тези за предходния

    


Хиляди исландци на протест – искат референдум за ЕС

Пред Парламента в Рейкявик се събраха около 3500 души, това е най-многолюдният протест в страната от 2009 г. насам

Преглед на печата - 25 февруари

„Стандарт": Мистерия за среща на Плевнелиев и Путин Снимка на президента Росен Плевнелиев с руския му колега Владимир Путин разбуни духовете вчера. На кадъра двамата разговарят усмихнати. Според информация в сайта на Кремъл държавният ни глава е един от официалните гости, с които Путин е "побеседвал".

Скандалът "Мишо Бирата" отново в парламента

/КРОСС/ Депутатите ще обсъждат казуса с огласения разговор между бившия премиер Бойко Борисов и бившия директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Скандалът е известен като "Мишо Бирата". Първоначално имаше идея специално формираната комисия да разследва и обстоятелствата около смъртта на Михаил Михов, но това предложение отпадна. Досега депутатите вече изслушаха представители от Агенция „Митници" в опит да изяснят въпроса, отварян ли е чадър над някои фирми.

Русия се опитва да задържи Украйна по всякакви начини

Експерт: Реакцията на ЕС към кризата в Киев е била забавена

    


Израелската централна банка неочаквано понижи oсновната лихва до 0,75%

Това се случва за пръв път от пет месеца, като финансовата институция посочва по-ниската от очакваното инфлация и песимизмa на потребителите

    


БЛС не одобрява Националната здравна стратегия до 2020 година

/КРОСС/ Българският лекарски съюз не одобрява Националната здравна стратегия до 2020 година. Една от основните критики е към плана за действие и финансовият план към стратегията, защото не предвиждат почти никакъв растеж на средства в здравепозването. За недостатъците Юлиян Йорданов, зам.-председател на Лекарския съюз. В стратегията не са включени мерки от други документи, изработени заедно с нея - план за действие, законопроекти, мерки по националната лекарствена политика. Основен недостатък на Националната здравна стратегия - финансовият план към нея не предвижда почти никакъв растеж на средствата в здравеопазването, посочи доктор Юлиян Йорданов. Липсва конкретика по отношение размера на финансовия ресурс по изпълнение на отделните цели и приоритети, както и източниците на финансиране, което поставя под сериозен въпрос дали този план ще влезе изобщо в действие. Политиката на човешките ресурси в здравеопазването - тя е много обща, пожелателна, посочи Йорданов, цитиран от БНР.  Има предложения на БЛС, залегнали в стратегията, но това, че няма екшън план за изпълнение е сериозен недостатък, призна и председателят на лекарския съюз доктор Цветан Райчинов. Една такава стратегия да доведе до сериозна промяна в качеството на здравеопазването като цяло и това мисля, че искат всички българи. Не е, както се говори, рязка реформа. Това трябва да направи тази стратегия, ако е изработена, както трябва, смята Райчинов.  

Новият премиер на Италия спечели вота на доверие в Сената

Тази вечер предстои вотът в долната камара на парламента, където Ренци се радва на комфортно мнозинство

    


Проф. Близнашки: Ще окажем натиск референдумът да се проведе с евроизборите

/КРОСС/ Над 300 000 подписа за референдум за изборната система у нас са събрани до края на миналата седмица, обяви в студиото на Нова телевизия председателят на Инициативния комитет, който организира инициативата, проф. Георги Близнашки, като уточни, че пълната картина не е съвсем ясно, защото подписката се осъществява от доброволци. Кампанията е изключително интересна. Много се надявам, че се подписват отговорни граждани, които не биха злоупотребили със своите права, каза още проф. Близнашки. Ако се съберат 500 000 валидни подписа НС е задължено да насрочи референдума, но може да редактира въпросите, поясни проф. Близнашки и подчерта: „Въпрос на здрав разум е да се откликне на обществените очаквания, защото да не забравяме, че протестите в България продължават повече от 250 дни". Проф. Близнашки обаче не смята, че депутатите ще посмеят да променят въпросите на президента, защото президентът е попаднал право в десятката.   Голямото предимство на тази кампания е, че не ни се налага да разясняваме за какво става дума, хората са наясно. Това е едно свръхусилие и аз призовавам всички граждани, които са пропуснали възможността да сложат подписа си, да се включат, защото това е решаващо, призова още веднъж обществото председателят на Инициативния комитет. Тези дни, до края на месеца, са решаващи, каза още проф. Близнашки и уточни: „Нямаме проблеми със срока, ще продължим да събираме и през март

Роро отслабва с 30 кг в ефир

Големият финал е в началото на месец май, когато Роро би трябвало да покаже чисто нов имидж.

Diskobajagi за първи път в София

Koka Mass Jazz ще подгряват с изпълнения на живо на 6 март

    


WhatsApp поглежда смело към гласовите съобщения

Целта пред приложението за мобилни съобщения е достигането на 1 млрд. потребители

    


Новият Изборен кодекс: открийте разликите


Година след февруарските протести с искане за нов Изборен кодекс и осеммесечни обещания на управляващите за нови правила, които да гарантират честни и демократични избори, той вече е окончателно приет. Въпреки ангажиментите за засилен мажоритарен елемент и граждански контрол върху изборния процес, текстовете почти напълно повтарят тези от кодекса на Искра Фидосова от ГЕРБ.

Така желаната от граждански организации промяна на пропорционалната избирателна система не се осъществи....

„Евронюз“ махна снимката с боядисания Паметник на Съветската армия след негативни коментари

„Евронюз" махна от акаунта си във Фейсбук снимката на Паметника на Съветската армия в София, боядисан в цветовете на украинското знаме.
Един от съветските воини, съставляващи композицията, бе боядисан в синьо и жълто от неизвестни в нощта на неделя срещу понеделник. От руското външно министерство реагираха остро, като поискаха виновниците ... „Евронюз" махна от акаунта си във Фейсбук снимката на Паметника на Съветската армия в София, боядисан в цветовете на украинското знаме. Един от съветските воини, съставляващи композицията, бе боядисан в синьо и жълто от неизвестни в нощта на неделя срещу понеделник. От руското външно министерство реагираха остро, като поискаха виновниците ...

Кличко се обяви за лустрация

/КРОСС/ Представители на партии от новото мнозинство в парламента в Киев се обявиха за приемане на закон за лустрация срещу досегашните управляващи. Лидерът на партия УДАР Виталий Кличко заяви на консултативно заседание на лидерите на парламентарни групи и комисии, че "днес парламентът е длъжен да решава въпросите, които очакава от него украинското общество - да установи справедливост и да започне лустрация и реформи". Според агенция РБК-Украйна депутатите от националистическата партия "Свобода" Александър Аронец и Игор Швайка също са предложили да се разработи закон за лустрация. Длъжни сме незабавно да освободим всички политзатворници - съответният закон бе гласуван на 21 февруари. Трябва да се създаде специална комисия за разследване на престъпленията на режима на Янукович с привличането на чуждестранни специалисти и отчитане за дейността й всяка седмица. Трябва да започнат наказателни производства срещу водещите дейци на режима, да се обърнем към дипломатическия корпус с молба да бъдат издирени в чужбина лица, които са успели да пресекат границата, да се разследват действията на следователи, прокурори и съдии, участвали в репресиите срещу протестиращи, казва още Кличко. Предложението на депутата Швайка и група негови колеги във Върховната Рада е до два месеца да се разработи и приеме закон за лустрацията, като съответният проект за постановление на парламента вече е внесен в деловодството

Един район във Варна остава без ток днес

От Енерго про съобщават, че поради ремонт и реконструкция на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 25 февруари - вторник, без ток ще бъде в района на:ул."Морска Сирена" бл.24, 25, 26, №13, 15, ул."Професор Любомир Нидерле" №2, 3, 4, ул.

САЩ съкращават армията си

След 13-процентни съкращения, числеността ѝ ще се свие до нива, които не са виждани от времето на Втората световна война насам

Депутат без билетче беше свален от метрото

Депутатът от БСП Методи Костадинов е бил свален от метрото като нередовен пътник. Контрольорите се държали много невъзпитано и го свалили на следващата спирка. Те се обадили на началника си, който им казал да му запишат имената и да го пуснат.

„Евронюз“ махна снимката с боядисания Паметник на Съветската армия

„Евронюз „Евронюз" махна от акаунта си във Фейсбук снимката на Паметника на Съветската армия в София, боядисан в цветовете на украинското знаме. Един от съветските воини, съставляващи композицията, бе боядисан в синьо и жълто от неизвестни в нощта на неделя срещу понеделник. От руското външно министерство реагираха остро, като поискаха виновниците ...

Премиерът на Перу подаде оставка

Премиерът на Перу Сесар Вилянуева подаде оставка, предадоха световните информационни агенции. Тя е била приета от президента Олянта Умала. Малко преди него се оттегли финансовият министър.Причината за...

Euronews се подплаши и свали снимката на Паметника на Съветската армия с украинския фланг

Европейският новинарски канал Euronews свали снимката на момичето, което се беше боядисало в цветовете на украинския национален флаг пред Паметника на Съветската армия в София. Освен момичето в цвето...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване