Медиите на Светлана Джамджиева тръгват утре

/КРОСС/ Дългоочакваният старт на новия информационно-аналитичен сайт „Клуб Z" e точно в 12 ч. утре, 1 март.  Начело на новия медиен проект, който тръгва на адрес www.clubz.bg, стои журналистката Светлана Джамджиева, а издател е изпълнителният директор на „Софарма" АД и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Огнян Донев. Очаква се скоро да излезе и първият брой на политическото списание „Клуб Z", което претендира да създаде нова ниша на медийния пазар у нас, запълвайки нуждата от качествена, интелигентна и свободна журналистика сред печатните издания.  

Президентът: Конституционната жалба ще повиши доверието в институции и ще намали несправедливостта

През изминалата година гражданското общество остро постави въпроса за необходимостта от справедливост. Тази година трябва да бъде година на национално отговорните и легитимни решения. Конституционно признатите права и законни интереси трябва реално да бъдат гарантирани и защитени, а не единствено да бъдат декларирани. През изминалата година гражданското общество остро постави въпроса за необходимостта от справедливост. Тази година трябва да бъде година на национално отговорните и легитимни решения. Конституционно признатите права и законни интереси трябва реално да бъдат гарантирани и защитени, а не единствено да бъдат декларирани.

Правителството на Кипър подаде оставка

Всички министри от кипърското правителство са подали оставка, но президентът Никос Анастасиадис ги е помолил да продължат да изпълняват длъжността си...

Фермери ще използват Wi-Fi за отглеждане на животни

Фермерите могат да използват модерните технологии Wi-Fi и Wireless, както и други върхови разработки, в отглеждането на животните, съобщиха от Международен панаир-Пловдив.
С това е свързана част от новостите, които ще бъдат показани на Международната селскостопанска изложба „Агра“ от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив с участието на Фермерите могат да използват модерните технологии Wi-Fi и Wireless, както и други върхови разработки, в отглеждането на животните, съобщиха от Международен панаир-Пловдив. С това е свързана част от новостите, които ще бъдат показани на Международната селскостопанска изложба „Агра“ от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив с участието на

Радомирското село Друган тъне в левскарски надписи две години, никой не ги чисти

Радомирското село Друган е потънало в левскарски надписи, предаде репортер на zaPernik.com. Със сини и червени драсканици е опозорена и табелата с името на селото.

Надпис :”Сектор Б” със син спрей е сложен на табелата на входа на Друган и на къщи в селото. Не е ясно, но се предполага, че това е дело на футболни запалянковци.На табелата на Друган под надписите е написано „е червен”. До друг левскарски надпис в селото е залепена малка...

Продължава

Юлиан Вергов вилнее бясно с джипа си

Актьорът от сериала "Тя и Той" кара бързо дори по малките софийски улички и не намалява скоростта, когато минава покрай училища и детски градини.

Отложиха приемането на Закона за защита от дискриминация

"Всичко ли в държавата свършихме, че дойде време да се занимаваме с гей браковете. В Тексас ги разрешили и ние веднага вземаме пример. Слушаме какво ни казват от Брюксел и без да мислим действаме. Защо Народното събрание трябва да се занимава с това дали обратните трябва да се женят, дали могат да си сменят пола?!"

Силният вятър издуха рекламен билборд между селата Долна Диканя и Дрен - СНИМКИ

Билборд се сгромоляса на пътя между селата Долна Диканя и Дрен, предаде репортер на zaPernik.com.

Силният вятър събори рекламното съоръжение този след обяд. Вероятно корозията по болтовете, с които е закрепен билборда за бетонната основа са оказали влияние за падането му.
Билбордът е бил празен, без рекламен винил.

Швейцария погна Янукович и сина му за пране на пари

Замразени са авоарите на 20 украински представители

    


Американец ще съди McDonald’s заради салфетки

/КРОСС/ Жител на Калифорния ще съди McDonald's. Уебстър Лукас е недоволен от факта, че служител в едно от заведенията за бързо хранене е отказал да му даде повече от една салфетка. В исковата си молба Лукас твърди, че е влязъл в закусвалнята и си е поръчал бургер. С него той е получил една салфетка, но решил, че тя няма да му е достатъчна и си поискал още. Мениджърът на заведението обаче му отказал грубо, заявявайки, че вече си е взел полагащата му се салфетка. Освен това, според Лукас, служител му е направил расистка забележка (ищецът е чернокож).Към момента не се съобщава каква е била реакцията на McDonald's. Известно е, че засегнатият клиент се е свързал с ръководството на веригата по електронната поща и ги е информирал, че заради случката е получил психологическа травма. От McDonald's веднага са отреагирали и са предложили на Лукас безплатни бургери. Компенсацията явно не се е оказала достатъчно, за да смекчи гнева му, и той е подал иск в съда.    

Анна Томова-Синтова поздравява „Каста дива"

/КРОСС/ Легендарната българска оперна певица Анна Томова-Синтова изпрати от Миланската скала своите специални поздравления за екипа на предаването „Каста дива" на Българското национално радио.  Предаването за опера, оперета и мюзикъл, което звучи в ефира на програма „Хоризонт" на обществената медия, отбелязва на 1 март своя 21-ви рожден ден. „Поздравления за годишнината на предаването „Каста дива" на БНР! Не спирайте и продължавайте да радвате и вдъхновявате слушателите, като показвате и пропагандирате красотата на класическата музика! Желая много успехи на екипа! На добър час на всички начинания и честита Баба Марта!", пожела оперната дива на журналистите Росица Кавалджиева и Красимира Йорданова. В поздравителното си писмо до БНР Анна Томова-Синтова изпрати и послание и към България. „Използвам случая чрез Вас да отправя още едно поздравление, по повод 3 март - Националния празник на България, който е свързан с великата ни история. Щастлива съм, че ще пея на премиерата на „Царска невеста" на сцената на Миланската Скала на 2 март. Мисълта ми ще бъде свързана с Родината ми, като отправям най-позитивни и светли пожелания към народа ни!", написа Анна Томова-Синтова. Тази година предаването „Каста Дива" на БНР ще отпразнува рождения си ден заедно с ученици от първи и втори клас на 22 СОУ „Г. С

Григор Димитров: Имам добри шансове срещу Мъри


Григор Димитров показа оптимизъм преди полуфиналния си двубой с Анди Мъри на турнира в Акапулко и смята, че има добри шансове за първа победа срещу световния номер 7.

"Очаквам мача с нетърпение. Няколко пъти сме играли един срещу друг и често сме тренирали заедно. Имам добри шансове. Предстои ни страхотна среща в приятна атмосфера с невероятна публика, какво повече може да искаме", заяви Димитров.

В събота той ще преследва първа победа след три загуби в три мача от Мъри....

Шофьорът на Рикардо Нунеш разби служебния му автомобил. Футболистът на „Левски“ бил на лагер с тима

Автомобил на ПФК „Левски" е катастрофирал тази вечер в близост до Сточна гара. Колата е ползвана от Рикардо Нунеш, но не е управлявана от играча, който по това време е бил на лагер с тима на от стадион „Георги Аспарухов", съобщи „Гонг".

Зад волана е било момче, наето от мениджъра на новото попълнени, за да го вози, докато южноафриканеца ... Автомобил на ПФК „Левски" е катастрофирал тази вечер в близост до Сточна гара. Колата е ползвана от Рикардо Нунеш, но не е управлявана от играча, който по това време е бил на лагер с тима на от стадион „Георги Аспарухов", съобщи „Гонг". Зад волана е било момче, наето от мениджъра на новото попълнени, за да го вози, докато южноафриканеца ...

Промени в плащането на данъчните и осигурителни задължения от началото на март

Във връзка с решение на Конституционния съд, с което текстове на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс бяха обявени за противоречащи на Конституцията, Народното събрание прие промени в ДОПК, според които от началото на март 2014 г.

Видео: Ван Дам прави шпагати и в космоса

Нов хит с шпагата на Жан Клод Ван Дам обикаля мрежата.

"Юръп" и "Хелоуин" начело на "Каварна рок 2014"

Деветото поред събиране за рок фестивала в крайморския град ще се състои на 28 и 29 юни

През май започва възстановяването на естакадата при Шабла


През май се очаква да започне същинската работа  по ремонта ивъзстановяванетот на морската естакада при нос Шабла. Идния месец се очаква да бъде обявен конкурсът за избор на строител. Това съобщи по време на парламентарния контрол министърът на транспорта Данаил Папазов. 

Той беше питан за бъдещето на съоръжението от депутата от ГЕРБ Ивайло Московски и от БСП Борислав Гуцанов. 

Министърът съобщи, че във фонда на държавно предприятие "Пристранищна инфраструктура" са...

Янукович: Украйна е завзета от неофашисти, ще продължа борбата

Отстраненият президент на Украйна Виктор Янукович заяви, че властта в страната е превзета от „млади националисти и неофашисти”, които представляват абсолютно малцинство сред гражда...

Футболист №1 на България скочи на левскарите, подкрепили Лацио

  Футболист №1 на България за 2013-а разкритикува феновете на Левски, подкрепили Лацио срещу Лудогорец вчера. Играчът на ЦСКА (Москва) се възмути от групичките, настанили се в секторите Б и ...

Пак с четири сметки, по всяка от тях внесената сума ще покрива най-старото задължение

От началото на март 2014 г. плащанията на задълженията за данъци и осигурителни вноски ще се извършват по четири банкови сметки към съответната териториална структура на НАП вместо с досегашната една сметка. Промените в плащането на данъчните и осигурителни задължения от началото на март бяха направени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) заради решение на Конституционния съд, който обяви за противоконституционно лишаването от право на лицето само да избира кои от данъчните и осигурителните си задължения първо да погаси.   В петък от НАП поясниха какви са новите сметки и как ще се процедира с тях. Четирите банковите сметки са за:   Централен бюджет – по тази банкова сметка се превеждат всички задължения за ДДС, годишни и авансови вноски по ЗКПО, включително данъци при източника, авансови, окончателни и данъци при източника на данъка върху доходите на физическите лица и други данъци. По тази сметка се превеждат и глоби и имуществени санкции, наложени от органите на НАП, както и лихвените плащания по просрочени задължения към централния бюджет;   Вноски за социално-осигурителни фондове – по тази сметка се превеждат вноските за ДОО от осигурителите и самоосигуряващите се лица, включително лихвените плащания;   Вноски за Националната здравно-осигурителна каса (Вноски за здравно осигуряване) – за внасяне на вноски за здравно осигуряване от осигурителите и самоосигуряващите се лица, включително лихвените плащания;   Вноски за допълнително задължително пенсионно осигуряване.   Важно е да се отбележи, че за всяка от четирите сметки е приложим принципът за погасяване на най-ранното по падеж задължение, тоест най-старото задължение. Последното правило важи за всеки отделен вид задължение (данък, осигурителна вноска и т. н.).   Това означава, че ако има непогасени задължения за ДДС за три данъчни периода, например, и бъде наредена сума, покриваща размера само на една от трите вноски, то тя ще погаси най-старото (с най-ранен падеж) задължение. Аналогично е положението, когато има непогасени различни данъчни задължения, като например задължения за корпоративен данък, данък върху доходите и ДДС. В този случай плащанията също погасяват дълга, възникнал най-рано.   Друга съществена промяна, въведена с измененията на ДОПК, е премахването на досегашния принцип при подадена декларация и наредено плащане преди изтичането на крайния срок за това, сумата по плащането да се визуализира като надвнесена до настъпването на падежа и да се обвързва със задължението едва при настъпването на крайния срок за плащане. След промените, всяко наредено плащане, срещу което има задължение, се обвързва автоматично, без да се изчаква изтичането на крайния срок за плащане.   За всеки отделен вид задължение (данък, осигурителна вноска и т. н.) се запазва въведеното от края на 2013 г. облекчение на погасяване на публичните задължения, събирани от НАП, а именно първо се погасяват всички главници, а едва след това лихви.   Нови кодове за вид плащане   Едновременно с откриването на новите сметки за плащания към бюджета от 1 март 2014 г. се откриват три нови кода за вид плащане:   11 00 00 - за плащане за данъци (приходи на централния бюджет); 55 11 11 - за плащания за социално-осигурителните фондове към НОИ; 56 11 11 – за здравни вноски (приходи към НЗОК).   Всички плащания за ДЗПО продължават да се превеждат с код за вид плащане 58 11 11.   Общият код за вид плащане на данъци и осигурителни вноски, който се ползваше при действието на единната сметка, се закрива.   В Териториалните дирекции на НАП е открита нова банкова сметка за администриране на приходите от дивидент за държавата и вноските от 50 на сто от наемите съгласно §19 от ЗДБРБ за 2012 г. и подобните разпоредби от законите за държавния бюджет за съответната година и наказателните лихви върху тях.   Платежни документи   Образците на платежните нареждания не се променят след измененията в ДОПК. В тях задължително, както и досега, трябва да се попълни информация за задълженото лице и наредителя, код за вид плащане (обърнете внимание, че за всяка от 4-те сметки съществува отделен код за вид плащане) и сумата с цифри и думи. Не е необходимо да се посочва период, за който се отнася плащането, защото при постъпването на сумата, тя ще бъде обвързана със задължението с най-ранен падеж.   Срокове за плащане   Сроковете за плащане на публичните задължения, събирани от НАП, не се променят във връзка с измененията в ДОПК.   Електронни услуги и електронни справки   Електронните услуги на НАП, осигуряващи достъп до данъчно-осигурителната сметка на физическите и юридическите лица продължават да функционират по досегашния ред, позволявайки на задължените лица да следят паричните преводи и тяхното обвързване със съответните задължения.   Електронната услуга на НАП за плащане на задължения с кредитни и дебитни карти, чрез системата за онлайн разплащане Е-pay ще бъде актуализирана с новосъздадените сметки и ще продължи да функционира.   Преходен период   За онези физически и юридически лица, за които към момента на влизане в сила на промените в ДОПК, в данъчно-осигурителната им сметка съществуват надвнесени суми, е предвиден преходен период от 3 месеца, в който могат да подадат писмено заявление, в което да заявят към коя от новите 3 сметки (за данъци, за социално-осигурителни вноски или за здравни вноски) да бъде насочен наличният остатък. Лицата, в чиито данъчно-осигурителни сметки към влизането в сила на промените в ДОПК няма надвнесени суми не се изисква подаването на заявления или контакт с НАП.   На страницата на НАП са поместени новите банките сметки.

Алчни политици и красавици с изненади в "Наглите призраци"

Шпионски трилър на Александър Бушков излиза у нас

    


Трудова злополука в "Арсенал", мъж е с опасност за живота

Един човек пострада при трудова злополука в завод "Арсенал", предаде кореспондентът на БГНЕС от Казанлък.

Загиналите българчета при пожара в Манхайм са жертва на дефектен кабел

Причината за трагедията в Манхайм снощи вечерта, отнела живота на три бългърчета, е битов домакински дефект.Пожарът най-вероятно е страртиран от зле поставен електрически кабел в кухнята, твърдят специалисти по пожарите към криминална полиция. Децата са живели с майка си, 22 годишната Емине Иванкова.

Причината за трагедията в Манхайм снощи вечерта, отнела живота на три бългърчета, е битов домакински дефект.Пожарът най-вероятно е страртиран от зле поставен електрически кабел в кухнята, твърдят специалисти по пожарите към криминална полиция. Децата са живели с майка си, 22 годишната Емине Иванкова.

Испания започна приватизацията на Bankia

Испанското правителство започна продажбата на част от дела си в национализираната финансова институция Bankia, информира „Би Би Си“. Кабинетът...

Апаши изнесоха металните шкафове и радиаторите от фирмена сграда

Вчера, около 07,30 ч. в районното управление бил подаден сигнал, че от двора на фирма се извършва кражба на метални шкафове и радиатори.

Органите на реда реагирали незабавно и на място били задържани 38-годишният С.Б., Т.П./34 г./, Б.Т/43 г./ и 22-годишният П.Б., всички от гр. Перник. Мъжете натоварили в микробус 8 метални шкафа и два радиатора и опитали да ги изкарат от фирмата, когато белезниците щракнали около ръцете им. Наложена им е полицейска мярка за срок от...

Продължава

БСП ще излезе с ясна позиция срещу национализма!

Сергей Станишев: Това е голяма заплаха за страната

    


"Арена Армеец" е мегаломански проект-брошка, според спортния министър


Спортният министър Мариана Георгиева се изказа остро на начина и принципите на изграждане на столичната зала "Арена Армеец", докато обясняваше как и защо ще бъдат изхарчени 50 милиона лева за ремонт на Зимния дворец в София.

От отговора й стана ясно, че не е ясно откъде се взе оценката от 50 милиона лева, но сумата може да е по-малка или по-голяма в зависимост от получените оферти. Тя обяви, че няма точни разчети за реконструкцията на съоръжението и че крайната сума ще бъде...

McLaren 650 S в детайли

Британската компания разкри характериристиките на новата си суперкола

    


Гаражните надписи във Варна - заплашителни, учтиви, а понякога и забавни

„Гараж. Не паркирай!" е най-често срещаният надпис във Варна. Тук трудно ще откриете улица без нито едно подобно предупреждение. Заплашителни, учтиви, а понякога и забавни. Такива предупреждения ни гледат от гаражните врати. А „Пукам гуми" и „Принудително преместване с паяк" са най-честите предупреждения.

Спипаха служител на пернишка фирма с наркотик

29-годишен перничанин е задържан за притежаване на наркотични вещества.

Акцията е проведена вчера, от служители на Второ Районно управление „Полиция”. На ул. „Монтана” органите на реда инспектирали фирма и в шкафче за лични вещи, ползвано от криминално проявения Ц.К./29 г./ намерили и иззели едно пакетче със сиво-кафяво прахообразно вещество, най-вероятно хероин. Ц.К. е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

Започнато е досъдебно...

Продължава

Шофьорът на играч на „Левски“ разби служебната му кола. Футболистът бил на лагер с тима

Автомобил на ПФК „Левски Автомобил на ПФК „Левски" е катастрофирал тази вечер в близост до Сточна гара. Колата е ползвана от Рикардо Нунеш, но не е управлявана от играча, който по това време е бил на лагер с тима на от стадион „Георги Аспарухов", съобщи „Гонг". Зад волана е било момче, наето от мениджъра на новото попълнени, за да го вози, докато южноафриканеца ...

Започна процедурата за рехабилитация на още над 14 км от АМ "Тракия"

За ремонта на общо 46 км от магистралата са отделени около 50 млн. евро

    


Пазарът на сливания и придобивания е на път към предкризисните си нива

От началото на годината в света са сключени сделки за над 552 млрд. долара

    


Деца с увреждания изработиха 50 сантиметрова мартеница

/КРОСС/ 50 сантиметрова мартеница, изработена от деца с увреждания от дневния център в град Велико Търново, ще вържe „Сдружение Азбукари" на плачещата брезичка, която засади през лятото на 2012 година в Южния парк. Голямата мартеница е изработена от децата в неравностойно положение в часовете по арт терапия в дневния център в старопрестолния град. Заедно с нея те направиха още 200 мартенички, които ще бъдат предлагани на посетителите на 1 март в 11.30 часа в Южния парк до езерото откъм бул."П.Ю.Тодоров" и ул. „Нишава". Плачещата брезичка ще събере на среща приятелите на организацията, които ще помогнат дръвчето да бъде украсено с голямата детска мартеница. Това е поредният жест на малките приятели на Азбукарите, с който подкрепят националната кампания „Вярвам в теб!" Каузата е създаване на комбинирана детска площадка, подходяща и за деца с увреждания в град Велико Търново. Тя ще създаде възможност за социализиране на децата в атмосфера на приемственост, разбиране и подкрепа. Съмишлениците на националната кампания „Вярвам в теб! могат да подкрепят Азбукарите, като изберат за близките си мартенички и ги закичат за здраве. Голямата мартеница пък ще остане на плачещата брезичка в парка, за да напомня на минувачите, че предстоят усмихнати пролетни дни. Дръвчето е символ на здраве и добър късмет. Азбукарите искат да привлекат погледите на малки и големи към него, за да може този контакт да им донесе щастие

Три тона незаконен кюмюр нарамиха пернишки полицаи

Полицаи иззеха три тона незаконно добити въглища в гр. Перник.

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Перник и колегите им от Общински инспекторат провели акция в района на кв. „Драгановец”. Пред къща на ул. „Братя Миладинови” били намерен и иззети 60 чувала прясно изкопани въглища, а в близката горичка до шахта още 15. На място са задържани петима човека, на които са съставени актове по...

Продължава

Цветлин Йовчев: От началото на годината са задържани 260 незаконно преминали границата

През 2013 г. 11 618 лица са установени на държавната граница. От началото на 2014 г. до 26 февруари задържаните незаконно преминали граждани на държавна граница са 260. От тях 194 са задържаните на входа на българо-турската граница. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев на парламентарния контрол, предаде Фокус.

През 2013 г. 11 618 лица са установени на държавната граница. От началото на 2014 г. до 26 февруари задържаните незаконно преминали граждани на държавна граница са 260. От тях 194 са задържаните на входа на българо-турската граница. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев на парламентарния контрол, предаде Фокус.

КНСБ не е предлагала национализация на нито един елемент от пенсионната система

/КРОСС/ Във връзка с някои внушения в медиите за синдикални предложения за национализация на пенсионните фондове от втория стълб, КНСБ за пореден път заявява: 1.Няма случай от началото на пенсионната реформа до момента, в който КНСБ да е изменила на принципните си позиции, независимо от трудностите и политическите решения, които нанесоха дълбоки корекции и на замисъла, и на параметрите, заложени първоначално, особено що касае изискванията за стаж и възраст, размери на осигурителните вноски и на пенсиите и ангажименти на предприятията/ осигурителите. 2.КНСБ не се е отказвала от консенсуса по тристълбовата архитектура на българската пенсионна система, като винаги е отстоявала и аргументирала своята привързаност към солидарния първи стълб (фонд „Пенсии" на Държавното обществено осигуряване), който трябва да е способен да предоставя адекватни, т.е. достатъчно високи размери на пенсиите на всички пенсионери - сегашни и бъдещи. КНСБ не е предлагала национализация на който и да било от елементите на системата, както твърдят някои, макар че това понятие е несъотносимо към всички нейни елементи, тъй като тя е национална по презумпция и съдържание. 3.Функционирането на отделни частни субекти, в изпълнение на национални законодателни решения не превръща пенсионната система или нейни елементи в частна собственост. Частни са субектите, които управляват пенсионните фондове от втория стълб, а не самите фондове. 4

Виктор Янукович се извини на украинския народ

Чувствайки се все още президент, той няма да иска военна помощ от Русия

    


Жандармерията остава по селата, ще пази и земята!

Жандармеристите ще останат по селата и няма да бъдат изтегляни. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Цветлин Йовчев в кулоарите на парламента.

Черният шоколад намалява риска от сърдечно-съдови заболявания

/КРОСС/ Яденето на черен шоколад намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Това твърдят американски учени в свой материал, публикуван в научното списание The FASEB Journal.Специалистите са провели изследване върху 44 мъже, страдащи от наднормени тегло, които в продължение на месец са консумирали по 70 грама черен шоколад на ден. Експертите са установили, че шоколадът помага за възстановяване на еластичността на артериите и предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Това става благодарение на високото съдържание на флавоноиди в шоколад .

Андреева подкрепя новия национален консултант по трансплантология!

Разчитам на опита и на контактите на проф. Спасов, заяви министърът

    


Затварят част от центъра на София на 3-ти март

/КРОСС/ В София се въвежда организация на движението по повод тържественото честване на Националния празник на България - 3-ти март . Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки, престоят и паркирането, както следва: От 08.00 часа до 12.00 часа на 03.03.2014 г.:- по ул. „Оборище" между бул. „Васил Левски" и ул. „Г.С. Раковски";- по ул. „Московска" между бул. „Васил Левски" и ул. „Г.С. Раковски";- по ул. „11-ти август" между бул. „Княз Ал. Дондуков" и пл. „Св. Ал. Невски";- по ул. „15-ти ноември" между бул. „Цар Освободител" и пл. „Св. Ал. Невски";От 14.00 часа до 20.00 часа на 03.03.2014 г.:- по бул. „Цар Освободител" между бул. „Васил Левски" и ул. „Г.С. Раковски";- по ул. „15-ти ноември" между бул. „Цар Освободител" и пл. „Св. Ал. Невски";- по ул. „Аксаков" между бул. „Васил Левски" и ул. „Г.С. Раковски";- по ул. „Цар Шишман" между ул. „Славянска" и пл. „Народно събрание";- по ул. „6-ти септември" между ул. „Славянска" и бул. „Цар Освободител";- по ул. „Хаджи Димитър" между бул. „Васил Левски" и ул

Андреева защити новия консултант по трансплантации

По думите на здравния министър процедурата по назначаването на Любомир Спасов е спазена и няма място за спекулации

Спецсъдът прекрати делото "Големия Октопод"

Специализираният наказателен съд прекрати делото, по-известно като "Големият Октопод". Решението е на съдия Биляна Вранчева. Близо 4 години след акцията срещу Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера, Николай Велков и братята Дамбовци - Пламен и Йордан Стоянови, прокуратурата, в лицето на прокурор Светлозар Костов, не успя да внесе в съда обвинителния акт по главното от трите дела.

Украйна: Русия да ни върне Янукович, ако е там

Срещу него започва разследване в Швейцария, в Харков пък прекратиха дело срещу Юлия Тимошенко

Билки избавят от болките в корема

Болките в коремната област се характеризират с различна продължителност и интензитет (от леки до много силни). Да се определи произходът им никак не е лесно, защото в коремната кухина са разположени органи на храносмилателната, отделителната и половата система, големи кръвоносни съдове. Най-често коремните болки се причиняват от хранителни Болките в коремната област се характеризират с различна продължителност и интензитет (от леки до много силни). Да се определи произходът им никак не е лесно, защото в коремната кухина са разположени органи на храносмилателната, отделителната и половата система, големи кръвоносни съдове. Най-често коремните болки се причиняват от хранителни

Норвегия обсъжда спиране на инвестициите в добив на петрол, газ и въглища

Управляващата коалиция ще създаде експертна комисия, която да анализира рентабилността на досегашните проекти

    


Гълъбин Боевски все още дължи 10 хил. евро на бразилските си адвокати

/КРОСС/ Гълъбин Боевски все още дължи 10 хил. евро на бразилските си адвокати. Това е половината от техния хонорар, твърди ТВ7, позовавайки се на свои източници. Откакто е освободен от затвора, нито Боевски, нито съпругата му Красимира отговарят на телефонните позвънявания от Бразилия и на опитите за връзка по скайп. Колегата ни Георги Налбантов се свърза по телефона с адвокат Жаксон Нило Де Паула, за да го попита дали е вярно твърдението, че Гълъбин Боевски все още му дължи хонорара за извършената работа. "Тези въпроси не могат да бъдат предмет на интервю. Информацията в договора между мен и Гълъбин Боевски е конфиденциална и нямам право да говоря каквото и да било по въпроса", отговори адвокатът. "Обяснете ни, как точно беше взето решението за експулсирането му", попита още Налбантов. "Това е нормална процедура тук, в Бразилия. Всеки чуждестранен затворник, който е нарушил закона в страната и излежава присъда, може да бъде експулсиран. Абсолютно всеки", категоричен е адвокат Жаксон Нило Де Паула. Той поясни, че се преминава процес, отделен от наказателния. "Единият вариант е той да излежи присъдата си, след което да бъде експулсиран. Междувременно обаче, съдията в град Аваре, в чийто район се разглеждаше делото, има правото да пристъпи към предварително експулсиране на затворника по различни причини като добро поведение или работа в затвора. Това е възможност, дадена от министъра на правосъдието

Тимошенко ще се кандидатира за президент на Украйна

Новината съобщи другият кандидат - Виталий Кличко

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване