Симпатизанти на ББЦ опитаха да спрат властта към Боровец

Младежите бяха избутани от гардове на НСО, които разчистиха пътя за управляващите.

Александър Томов: Ако играем само с "Левски", ще сме шампиони


Ако до края на шампионата имаме само мачове с "Левски", ще станем шампиони, заяви главният акционер на ЦСКА Александър Томов.

В събота червените спечелиха втора победа с 1:0 срещу големия си съперник в рамките на последната седмица. Тя дойде с гол на Пламен Крачунов в 93-ата минута.

"Винаги в мачовете с "Левски" ни е било трудно, а сега със себеотрицание и с дух побеждаваме. Почнахме да работим от октомври, а днес виждаме плодовете на труда ни. Имаме млада генерация в...

Върховната Рада в Украйна прекрати пълномощията на парламента в Крим

Върховната Рада в Украйна прекрати пълномощията на парламента в Автономна република Крим. Причина за това е насрочения за утре референдум за преминаването на полуостровът към Руската федерация. Според украинския парламент предстоящият вот е нелегитимен.

Руски компании изтеглят милиардите си от Запада

Частично държавните Сбербанк и ВТБ, заедно с индустриални гиганти като “Лукойл” са сред компаниите, спасяващи средствата си от банки, които имат търговски отношения със САЩ. ВТБ освен това отмени планирана инвеститорска среща в САЩ идния месец. Световните пазари също бяха нервни в навечерието на днешния референдум. Частично държавните Сбербанк и ВТБ, заедно с индустриални гиганти като “Лукойл” са сред компаниите, спасяващи средствата си от банки, които имат търговски отношения със САЩ. ВТБ освен това отмени планирана инвеститорска среща в САЩ идния месец. Световните пазари също бяха нервни в навечерието на днешния референдум.

Светът на изборните победи със 100%

Северна Корея е най-яркият пример, но има и други

    


БСП: Подкрепяме суверенитета и териториалната цялост на Украйна

„Националният съвет на БСП следи с огромна загриженост развитието на ситуацията в Украйна и изразява силно безпокойство от сложната и напрегната обстановка в страната. Отдава приоритетно зна...

Американските сенатори подкрепят териториалната цялост и независимост на Украйна

Демократите и републиканците в американския Сенат единодушно подкрепят териториалната цялост и независимост на Украйна, заяви сенатор Джон Маккейн по време на посещение в Киев, предаде Укринформ. &am...

Бихме "Левски" с любимия ми резултат, заяви Стойчо Младенов


Доволен съм от видяното при победата над "Левски", това е любимият ми резултат, обясни старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов след успеха с 1:0.

Червените спечелиха втори пореден двубой срещу големия съперник само за седмица с гол на Пламен Крачунов в 93-ата минута.

"В началото на мача и през второто полувреме ние диктувахме случващото се на терена. Не искам да звуча обидно, но показахме, че се развиваме правилно и можем да победим "Левски" с всякакъв състав", каза...

Проверяват търговската мрежа във Варна за опасна боя за коса

Във връзка с получено от Министерството на здравеопазването писмо относно проверка по получени нотификации по системата за бърз обмен на информация „RAPEX„ за издирване на опасни стоки, открити на територията на Европейския съюз, служители на РЗИ-Варна започват проверки в търговската мрежа, научи Moreto.

Бат` Милко прави турнир по риболов

В четвъртък вечер зрителите на Нова тв спасиха Милко Калайджиев и партньорката му Елена от отпадане от "Денсинг старс". Двамата продължават да танцуват поне по 3 часа на ден, за да усвояват следващите си задачи за вторник, когато е следващият епизод от танцувалното шоу. Няма какво повече да отслабвам, но се стягам, смее се фолк певецът. Твърди, че В четвъртък вечер зрителите на Нова тв спасиха Милко Калайджиев и партньорката му Елена от отпадане от "Денсинг старс". Двамата продължават да танцуват поне по 3 часа на ден, за да усвояват следващите си задачи за вторник, когато е следващият епизод от танцувалното шоу. Няма какво повече да отслабвам, но се стягам, смее се фолк певецът. Твърди, че

Февруарските сметки за парно в София са под 150 лв.


Близо 350 хиляди домакинства в София ще получат сметки за парно и топла вода до 150 лв. за месец февруари, сочат данните на изчислителния център на "Топлофикация София".

Това са 88% от битовите клиенти на топлофикационното дружество.

Статистиката показва, че те са потребили 363 656 МВтч топлинна енергия през февруари или с 25.66% по-малко спрямо януари.

Основната причина за пониженото потребление е значително по-високата средноденонощна температура.
...

Закопчаха още 11 ултраси, имаше и екшън в метрото

Полицията закопча още 11 души – ултраси. Арестите са станали по време на мача, както и след края на Вечното дерби, съобщиха за BNews от МВР.

Седем положителни температурни рекорда отчетоха днес

В 7 станции на Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ към БАН са отчетени положителни температурни рекорди през деня, съобщи Фокус.
Рекордът във Видин от 24.2 градуса е най-високата отчетена температура в страната, като тя изравнява предишния рекорд. В Ново село са измерени 23.2 градуса, във Враца – 22.8 градуса, в Лом – 21. В 7 станции на Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ към БАН са отчетени положителни температурни рекорди през деня, съобщи Фокус. Рекордът във Видин от 24.2 градуса е най-високата отчетена температура в страната, като тя изравнява предишния рекорд. В Ново село са измерени 23.2 градуса, във Враца – 22.8 градуса, в Лом – 21.

Огнена стихия опустошава гората над квартал "Тева" - СНИМКИ

Пожар изпепели дървета, сухи треви и храсти в гористата местност над пернишкия квартал "Тева", съобщиха читатели на до ZaPernik.com.

Пламъците са лумнали около 15 часа. Четири пожарни автомобила са се влючили в гасенето. 

Към 19 часа пожарът е локализиран. Един екип на пожарната все още е на място, за да следи обстановката.

Преди няколко седмици около 10 декара от Патичарника над "Тева" изгоряха. Вероятната причина за пожара е небрежност при...

Продължава

Седем положителни температурни рекорда отчетоха днес

В 7 станции на Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ към БАН са отчетени положителни температурни рекорди през деня, съобщи Фокус.
Рекордът във Видин от 24.2 градуса е най-високата отчетена температура в страната, като тя изравнява предишния рекорд. В Ново село са измерени 23.2 градуса, във Враца – 22.8 градуса, в Лом – 21. В 7 станции на Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ към БАН са отчетени положителни температурни рекорди през деня, съобщи Фокус. Рекордът във Видин от 24.2 градуса е най-високата отчетена температура в страната, като тя изравнява предишния рекорд. В Ново село са измерени 23.2 градуса, във Враца – 22.8 градуса, в Лом – 21.

Плаши ли се Европа да наложи икономически санкции на Русия?

Надежда Нейнски коментира прилагането на санкции от ЕС

    


Антони Здравков: Треньорите сме виновни, че играчите не вкарват


Старши треньорът на "Левски" Антони Здравков не смята, че тимът му е отстъпил игрово на ЦСКА при загубата с 0:1 в дербито от първия плейофен кръг на А група.

Червените бяха по-активният отбор и повече търсеха гола, който отбелязаха в последните секунди от триминутното продължение чрез Пламен Крачунов.

"ЦСКА имаше превъзходство само в последните 20 минути от мача. Не съм съгласен, че нашите футболисти са отстъпвали. През второто полувреме имахме излизане срещу вратаря, но...

Четирима осъдиха държавата заради провалено разследване на бой и грабеж

Европейският съд по правата на човека в Страсбург осъди България да изплати обезщетения на четирима бургазлии заради забатачено разследване на инцидент, в който те са потърпевши.

Илия Славов, Любомир Стоянов, Костадин Богданов и Иван Вангелов, които решили да си търсят правата докрай, ще получат общо 11 000 евро. Европейският съд по правата на човека в Страсбург осъди България да изплати обезщетения на четирима бургазлии заради забатачено разследване на инцидент, в който те са потърпевши. Илия Славов, Любомир Стоянов, Костадин Богданов и Иван Вангелов, които решили да си търсят правата докрай, ще получат общо 11 000 евро.

Борисов: В листата на ГЕРБ за евроизборите влизат Андрей Ковачев и Мария Габриел

Вторият кандидат за евродепутат в листата на ГЕРБ за предстоящите избори за ЕП ще бъде Андрей Ковачев, а трети- Мария Габриел. Това заяви в Плевен председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Той посочи, че другата седмица ще обяви и други трима кандидати.

Срокът за залесяване на пожарища и сечища се скъсява от 7 на 3 години


Срокът за залесяване на пожарища и сечища се съкращава от седем на три години, съобщи пред "Дарик" зам.-министърът на земеделието Валентина Маринова, цитирана от пресслужбата на министерския съвет.

Тя коментира промените в Закона за горите, приети от Народното събрание на второ четене.

Според практиката в горското стопанство в България 3 години е оптималният срок за възобновяване на невъзобновени сечища и за планиране на разсадниковото производство, каза Маринова. 

"Синият" фен Йовов: Батков знае какво трябва да направи

Христо Йовов, който вече е само фен на Левски, предпочете да не напада собственика на клуба Тодор Батков след поредното унижение от ЦСКА. Както е известно, "сините" браха срам за трети поред...

Украйна обвини Русия във военна инвазия

Депутатите във Върховната рада в Киев гласуваха днес за предсрочно прекратяване на пълномощията на Върховния съвет на Крим

Украйна отблъснала руски военни от Херсонска област

Депутатите във Върховната рада в Киев гласуваха днес за предсрочно прекратяване на пълномощията на Върховния съвет на Крим

Пожар изпепелява ливадите под утайника в Перник

Пожар се е разразил в района на пернишкия квартал "7-ми септември", съобщиха читатели на ZaPernik.com.

Вчера на същото място горяха сухи треви, храсти и част от близката борова гора до шламохранилището (утайника).

Огнеборци от пернишката пожарна са на място и потушават пламъците. Огънят почти е загасен. Не се знае каква е причината за пожара. Местните жители предполагат, че е умишлен палеж, но това не е потвърдено.

Пожар изпепелява гората надквартал...

Продължава

Убиецът Петков вече е обвинен. Той ще съди България!

Петко Петков ще съди държавата, след като се възстанови.

Холивудска суперпродукция снимана на разрушителя "Тръкстън"

Много от сцените във филма „Капитан Филипс“ са снимани на американския разрушител „Тръкстън“, който в момента се намира на варненското пристанище. Това разкри пред журналисти Андрю Бейтс, старши помощник-командир на миноносеца. Той показа комуникационния център на бойния кораб, превърнал се през юли 2012 г.

Слабо земетресение е засечено край Перник


Земетресение с магнитуд 2.9 по скалата на Рихтер е регистрирано в 15.44 ч. близо до Батановци, на 7 километра северозападно от Перник, сочи справка на интернет страницата на Европейския средиземноморски сеизмологичен център. Земните пластове са се разместили на дълбочина 10 км.

По данни на Института по геофизика, геодезия и география при БАН магнитудът е 2.5, а дълбочината – 15.6 км. Няма данни за щети.

В началото на февруари трус с магнитуд 3 по скалата на Рихтер беше...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето съдържанието на вечерната емисия:

- Европейският съюз даде заявка, че иска да разнообрази доставчиците си на газ чрез доставяне на суровината евентуално и от САЩ.

- Депутатите във Върховната Рада в Киев гласуваха за предсрочно прекратяване на пълномощията на Върховния съвет на Крим.

- Протести "За" и "Против" политиката на...

Изготвят Национална стратегия за социализиране на бежанците

/КРОСС/ Около 7000 са бежанците в България към момента. Повечето от тях вече имат статут или очакват всеки момент да го получат. 1200 бежанци, които имат статут продължават да живеят в центровете, защото нямат средства и не могат да си позволят други жилища. Това съобщиха от Съюза на офицерите от резерва "Атлантик". Около 80% от търсещите закрила са заявили, че не желаят да останат в България, съобщи Дарик. Според Съюза досегашната политика по отношение на бежанците е адекватна. Проблемът е, че има пропуски в тяхното социализиране. До края на месец март ще бъде разработена Национална стратегия за адаптиране и социализиране на бежанците. Тя се изготвя от МВР, Министерството на образованието, Министерството на труда и социалната политика и неправителствени организации. Целта й е да интегрират бежанците в живота на българското общество. Според Съюза на офицерите от резерва "Атлантик" ако има бежанска вълна от Украйна, трудностите ще бъдат много по-малко. Снимка: Булфото, всички права запазени

Карта: Вижте накъде е поел изчезналият самолет!

Полет МН370, който преди седмица изчезна без следа, вече официално се счита за отвлечен. BNews.bg изготви карта, която посочва какво според разследващите се е случило с него, след като е изчезнал от радара.

Обещаха по 5 бона на калпак в ЦСКА за боя над Левски

Премия от 5000 лева ще вземе всеки от футболистите на ЦСКА, който игра в мача с Левски. Това обяви спасителят на "армейците" Александър Томов. Както е известно, "червените" биха &q...

Изготвят национална стратегия за социализиране на бежанците

Около 7000 са бежанците в България към момента. Повечето от тях вече имат статут или очакват всеки момент да го получат. 1200 бежанци, които имат статут продължават да живеят в центровете, защото ням...

Забраниха „Ной” в ислямските страни

Редица арабски страни са забранили холивудския филм "Ной" по религиозни причини още преди световната му премиера на 28 март, а очакванията са и други да последват примера им, коментира един от представителите на компанията „Парамаунт”.

ЦСКА победи ”Левски” с гол в добавеното време

ЦСКА победи с 1:0 ”Левски” с гол в 92-та минута. Армейците излязоха без много от титулярите заради наказания и контузии, но показа по-добра игра. Голът вкара защитникът Пламен Крачунов с глава след центриране от корнер. Това е втори пореден успех на ”червените” в дербито, след като миналата седмица победиха отново с 1:0. "Чудесна победа, това ми е любимият резултат. Очаквах да вкараме доста по-рано, но и така съм доволен. Показахме, че имаме потенциал, правилно се развиваме. Много съм щастлив. За тази емблема работим и живеем. Дано Левски да не вкарат още толкова време гол в нашата врата. Левски даде 500 хиляди лева и купи трима играчи от нашия шампионат. Ние нямаме една стотинка и се чудим кой да играе на върха на атаката. Искахме Венци Христов, но нямаме пари", заяви треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов. След загубата феновете на "Левски" подновиха искането си за оттегляне на собственика Тодор Батков.

Жената на Отвертката: Владимира го е преследвала. Майката: Не, той я изнасили девствена!

Майката на Владимира, заради която бе убит Николай Радев-Отвертката от Дупница, е била девствена, а после насилена от него. Той я е влачил за косата в дискотеката, категорична бе майката Диана Карастоянова пред Нова тв.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

"Искам да попитам г-жа Радева какви са Майката на Владимира, заради която бе убит Николай Радев-Отвертката от Дупница, е била девствена, а после насилена от него. Той я е влачил за косата в дискотеката, категорична бе майката Диана Карастоянова пред Нова тв. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS "Искам да попитам г-жа Радева какви са

Шофьор прегази баба на заден ход, тя издъхна в спешното

Млад шофьор прегази днес по обед с колата си възрастна жена във Враца, която по-късно почина в болницата без да дойде в съзнание. 29-годишният Първан Първанов излизал с БМВ на заден ход от паркинг зад ресторант Млад шофьор прегази днес по обед с колата си възрастна жена във Враца, която по-късно почина в болницата без да дойде в съзнание. 29-годишният Първан Първанов излизал с БМВ на заден ход от паркинг зад ресторант "Тракийска принцеса" в центъра на града когато налетял на 90-годишната Емилия Гуцова на метри от дома й.

Томислав Дончев оглави листата на ГЕРБ за евроизборите

След него влизат Андрей Ковачев и Мария Габриел

    


Русия блокира резолюцията на ООН за обявяване на референдума в Крим за незаконен


Русия наложи вето на резолюцията на ООН за Украйна, според която утрешният референдум в Крим няма да бъде признат за валиден, съобщи БТА, като се позова на световните информационни агенции. Китай се въздържа при гласуването в Съвета за сигурност.

Като постоянен член на Съвета Русия може да блокира всяка позиция на тази инстанция, припомня агенция "Франс прес". "Ройтерс" изтъква, че руското вето е било очаквано. Москва, която изпрати военни части в Крим, подкрепя утрешния референдум,...

Русия наложи вето на резолюцията на ООН за референдума в Крим

Русия очаквано наложи вето на резолюцията на Съвета за сигурност от ООН, обявяваща за незаконен референдума за присъединяването на Крим към...

Жената на Отвертката: Владимира го е преследвала. Майката: Не, той я изнасили девствена!

Майката на Владимира, заради която бе убит Николай Радев-Отвертката от Дупница, е била девствена, а после насилена от него. Той я е влачил за косата в дискотеката, категорична бе майката Диана Карастоянова пред Нова тв.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Майката на Владимира, заради която бе убит Николай Радев-Отвертката от Дупница, е била девствена, а после насилена от него. Той я е влачил за косата в дискотеката, категорична бе майката Диана Карастоянова пред Нова тв. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS "Искам да попитам г-жа Радева какви са

В последната минута ЦСКА наказа Левски

ЦСКА победи Левски с гол в последната минута.

ЦСКА би "Левски" с 1:0

ЦСКА победи с 1:0 ЦСКА победи с 1:0 "Левски" с гол в добавеното време на мача дело на Пламен Крачунов. Двубоят бе от първия кръг на плейофите. След редовния сезон отборите запазиха точките си и бяха разделени на две седмици. Съперници играха дерби в 26 кръг на редовния сезон миналата седмица, което ЦСКА спечели с 1:0.

ЦСКА попари "Левски" с 1:0

ЦСКА победи с 1:0 "Левски" с гол в добавеното време на мача дело на Пламен Крачунов.
Двубоят бе от първия кръг на плейофите. След редовния сезон отборите запазиха точките си и бяха разделени на две седмици. Съперници играха дерби в 26 кръг на редовния сезон миналата седмица, което ЦСКА спечели с 1:0. ЦСКА победи с 1:0 "Левски" с гол в добавеното време на мача дело на Пламен Крачунов. Двубоят бе от първия кръг на плейофите. След редовния сезон отборите запазиха точките си и бяха разделени на две седмици. Съперници играха дерби в 26 кръг на редовния сезон миналата седмица, което ЦСКА спечели с 1:0.

222 заболели от грип и ОРЗ за седмица във Варна

През изминалата седмица регистрираната в РЗИ-Варна остра заразна заболяемост се движи в характерните за сезона граници, съобщиха от институцията за Moreto.net. Заболеваемостта от чревни инфекции е почти непроменена от предходната седмица.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване