04/01/14 20:06
(http://www.klassa.bg/)

САЩ увеличават военните си и самолетите в Румъния

 Румънският президент Траян Бъсеску е одобрил искането на САЩ за разполагане във военната база "Михаил Когълничану" в окръг Констанца, на Черно море, на 600 войници от военноморските сили, както и на определен брой военни самолети въз основа на споразумението между Румъния и САЩ за дейността на американските сили, разположени на територията на Румъния, съобщи Аджерпрес.

"Посолството на САЩ в Букурещ поиска подкрепа от румънските власти за разширяване на настоящите операции в Административния център на летище "Михаил Когълничану". Молбата на посолството се отнася до разполагане елементи на поделение на морската пехота, наречено "Special Purpose Marine Air-Ground Task Force Crisis Response", с до 600 военни, както и определен брой военни самолети, необходими за изпълнението на специфични мисии", се посочва в писмо на Бъсеску, изпратено до ръководствата на двете
камари на парламента.

В документа се уточнява, че с разполагането на посочените сили общият брой на американски военнослужещи в базата "Михаил Когълничану" ще достигне максимум 1600 души.

Съгласно румънското законодателство създаването на територията на Румъния на чуждестранни военни бази или военни представителства на международни организации се извършва с одобрението на парламента, отбелязва Медиафакс.

Американските военни от "Joint Task Force East" се настаниха през лятото на 2010 г. в новата военна база на стойност 50 милиона долара в град Михаил Когълничану, окръг
Констанца, която може да приеме до 1600 военни, напомня агенцията.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване