Полицията задържа заподозрян за умишлен палеж във Враца


В момента: pic.twitter.com/jOPWmCL11v

— Boyan Pishtikov (@arhivatora) May 1, 2014

Полицията задържа мъж с инициали Д. Н., заподозрян за умишлен палеж в промишлената зона във Враца, при който в четвъртък изгряха пет километра тръби за водния цикъл на града и един лек автомобил, съобщи Би Ти Ви. 

Мъжът е задържан за 72 часа в следствения арест и му е повдигнато обвинение за умишлен палеж и унищожаване на чуждо имущество. Деянието е с висока степен на обществена...

Петима от пострадалите край Сливо поле остават в болница

Петима от пострадалите при тежката катастрофа край Сливо поле в петък остават в болницата в Русе, съобщи bTV. След тежката катастрофа край Сливо поле в болницата в Русе са прегледани 11 души, като 6 от тях са освободени за домашно лечение а останалите са настанени в болницата без опасност за живота. Сред по-сериозно пострадалите са и две деца – на 7 и на 10 години. По-малкото дете е настанено в ортопедията на русенската болница със счупен таз и контузии на ръката. Другото дете се намира в неврохирургията на болницата с комоцио. Сред настанените в болницата е и шофьорът на буса, който има множество наранявания. От полицията съобщиха, че вече е установена самоличността на двете загинали при катастрофата жени. И двете са на 73-годишна възраст. Едната е от Силистра, а другата е от Тутракан. Според предварителните данни причината за катастрофата е това, че шофьорът е загубил концентрация. Разледването по случая продължава.

Колко западна е Германия?


Мнозина германци усещат някаква специална връзка с Русия. Това прави украинската криза особено опасна за Берлин, защото повдига важни въпроси за самата природа на германската идентичност. Наистина ли сме с толкова дълбоки корени в Запада, колкото повече си мислят?

Единствената причина дядо ми да оцелее като руски военнопленник  е, че можел да пее хубаво. Мобилизирали го в т.нар. народни милиции през 1944г. във финалната фаза на войната, когато нацистката партия събирала всички годни...

Няма следа, но търсенето продължава – все по-дълбоко

Новата фаза в издирването ще включва дълбоководно оборудване и може да продължи до 12 месеца.

Обединението на Бат Сали се разпадна

Няколко седмици, след като депутатът от ДПС Александър Методиев -Бат Сали събра ромските лидери от цялата страна, за да ги обедини около ДПС, върховният приор на мешерето и лидер на ПП „Солидарност” Христо Младенов избра друг път – на коалиция с БСП.

Вигенин: Украинската криза подлага на риск сигурността на газовите доставки към България

/КРОСС/ Насилието в Украйна подлага на риск сигурността и на газовите доставки към България. Тръбата, която пренася синьо гориво към нашата страна, минава недалеч от вече размирната Одеса, каза в интервю за БНР министърът на външните работи Кристиан Вигенин. По думите му, ако ситуацията излезе от контрол, не е ясно доколко сигурността на газопреносната инфраструктура би могло да бъде гарантирана. „Не искам да плаша никого, но очевидно случващото се създава или най-малкото завишава риска от подобни събития", посочи министър Вигенин. Събитията в Украйна показват необходимостта от проекта „Южен поток", но и от алтернативни източници на газ, посочи министърът. Вигенин определи като добра идеята на полския премиер Доналд Туск за европейски енергиен съюз, чрез който държавите от Евросъюза да купуват съвместно руски газ на еднаква цена. Няма пострадали хора от български произход при снощната трагедия в Одеса, каза министърът на външните работи. Не може да се твърди, че за българите в Одеса има непосредствена опасност, но след снощния случай има рискове насилието да се разпространи и в други населени места в областта. Ако това стане, България ще се погрижи за нашите сънародници, заяви още Вигенин. Българският външен министър нарече случилото се „чудовищно".„Това подлежи на най-тежко осъждане. Настояваме за пълно разследване и никаква милост за убийците от вчера

„Българе“ със 100 бона от ГЕРБ

 100 000 лв. хонорар са договорили ансамбъл „Българе“ с ГЕРБ.

Сумата е за всички предизборни прояви на танцьорите по време на кампанията на бившите управляващи за евровота.
Първата изява на „Българе“ беше миналата неделя на концерта в зала „Арена Армеец“. с който най-голямата опозиционна партия откри кампанията си.

С 20 бона хонорар пък се опитват да примамят Лили Иванова от БСП за да пее на финалния им предизборен концерт.  Миналата година пак тя беше звездата на кампанията им, което им излезе 50 000 лева. Но сега е решила да им направи промоция, тъй като и без това събитието е по-малко и ще им струва само 20 000 лева. Няма политически концерт, който да мине без Лили Иванова и тя има най-голяма стаж в подобни прояви, затова и цената й е най-висока.

Другата поддръжница на червените, която също събира голяма публика и то за без пари, Николина Чакърдъкова този път им е обърнала гръб и ще подкрепи партията на Георги Първанов. Тя винаги е била на страната на бившия президент и не е крила този факт, а след напускането му на БСП и за нея няма място там.

МВР: Две 73-годишни жени са загинали при тежката катастрофа край Русе

Две 73-годишни жени са загинали при вчерашната тежка катастрофа, станала на второкласния път Русе - Силистра, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе.
По-рано БНР съобщи, позовавайки се на информация от Спешното отделение в русенската болница, че жертвите вече са три.
Инцидентът е станал около 14:00 ч. на около 20 км от Русе. Две 73-годишни жени са загинали при вчерашната тежка катастрофа, станала на второкласния път Русе - Силистра, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе. По-рано БНР съобщи, позовавайки се на информация от Спешното отделение в русенската болница, че жертвите вече са три. Инцидентът е станал около 14:00 ч. на около 20 км от Русе.

Животновъдството излиза от сивия сектор, смята Греков

Животновъдството вече не е в сивия сектор. Това заяви министърът на земеделието и храните Димитър Греков по време на Третия Национален събор на овцевъдите край Петропавловския манастир, предаде "...

Йешич: Искаше ми се да играем с ЦСКА за титлата, но Лудогорец ще е шампион

„Ако ЦСКА бе победил или завършил наравно срещу Лудогорец, мачът на „Армията" щеше да е много по-важен", каза пред „Меридиан Мач" треньорът на Литекс Миодр...

Вратар на Левски с шанс да играе на Световното

Въпреки лошото представяне на Левски през сезона, състезател на "сините" може да играе на световното първенство в Бразилия, което започва на 12 юни. Горан Блажевич има шанс да попадне в селе...

МВР: Две са жертвите на тежката катастрофа край Русе

Две 73-годишни жени са загинали при вчерашната тежка катастрофа, станала на второкласния път Русе - Силистра, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе.
По-рано БНР съобщи, позовавайки се на информация от Спешното отделение в русенската болница, че жертвите вече са три.
Инцидентът е станал около 14:00 ч. на около 20 км от Русе. Две 73-годишни жени са загинали при вчерашната тежка катастрофа, станала на второкласния път Русе - Силистра, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе. По-рано БНР съобщи, позовавайки се на информация от Спешното отделение в русенската болница, че жертвите вече са три. Инцидентът е станал около 14:00 ч. на около 20 км от Русе.

Предлагат легенда на Атлетико за треньор на Лудогорец

Всъщност шансът Ресино да поеме Лудогорец не е много голям, но е факт, че той е бил предложен на Домусчиев, добавя изданието.

Румениге: Долу ръцете от Гуардиола

"Пеп е чудесен треньор и човек", отсече босът на Байерн


Откъс от "Азбучни професии"


В рубриката "Четиво" на "Детски Дневник" днес ви предлагаме откъс от римуваната книга "Азбучни професии", изд. "Мирфея".

С нея - чрез мелодични стихове, малчуганите могат да опознаят професиите. Римите са придружени от  занимателни рисунки, които малките читатели могат и да оцветят и така да досътворяват само изданието.

Всяка буква е начало на професия. Какво правят актьорите, зъболекарите, градинарите, икономистите, машинистите, цигуларите, учените...? Това разкриват...

Полицията задържа извършител на палеж

Извършител на палеж е установен и задържан от криминалисти на ОДМВР-Враца, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Хванаха при кражба българи в Южна Франция

Трима българи са арестувани в Южна Франция, по обвинения в кражба, предаде Депеш.

Безработицата в ЕС е 10,5 %, в България - 13,1

Берзаработицата в ЕС през мартсе стабилизира на нива от 10,5 %, отчита ЕВРОСТАТ. Това е спад с 0,4 на сто спрямо същия месец на предходната година. Без работа през март са били 25,699 милиона европейци, което е понижение спрямо февруари с 66 хиляди души и почти с 1 милион спрямо март 2013.

Трима български крадци арестувани във Франция

Били спипани, докато се опитвали да разбият гараж

Сепаратистите в Славянск освободиха наблюдателите от ОССЕ

Сепаратистите освободиха всички наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, които бяха пленени миналата седмица, бяха освободени, съобщиха украинските медии. В състава на мисията на ОССЕ има трима военни наблюдатели от Германия, един германски военен преводач и по един наблюдател от Дания, Чехия, Полша и Швеция. Наблюдателят от Швеция, който страда от диабет, беше освободен миналата неделя заради влошено здравословно състояние. Останалите седем наблюдатели бяха освободени днес.  Руският пратеник Владимир Лукин потвърди, че всички наблюдатели на ОССЕ са освободени. Лукин ги е придружил до контролно-пропускателен пункт, където ще бъдат поети от представители на Съвета на Европа.

Девет клуба са нарушили финансовия феърплей

Засега от европейската централа не обявяват имената на нарушителите


Греков: Българинът е тясно свързан с животновъдството

Българинът е тясно свързан с животновъдството още от древността и тази връзка е предопределена не само от географското разположение на страната, но и...

Станишев: Изпитвах реален страх при обсадата на парламента. Никога не съм мислел за подаване на оставка

Присъствието на Мария Дивизиева като началник на премиерския кабинет е голям комплимент за правителството на Пламен Орешарски. Това коментира лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев пред bTV.
"Бих искал да има много повече хора в българската държавна администрация като нея, защото тогава нашата държавна администрация щеше да е много по-близо до това, Присъствието на Мария Дивизиева като началник на премиерския кабинет е голям комплимент за правителството на Пламен Орешарски. Това коментира лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев пред bTV. "Бих искал да има много повече хора в българската държавна администрация като нея, защото тогава нашата държавна администрация щеше да е много по-близо до това,

Станишев: Никога не съм мислел за подаване на оставка

Присъствието на Мария Дивизиева като началник на премиерския кабинет е голям комплимент за правителството на Пламен Орешарски. Това коментира лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев пред bTV.
Присъствието на Мария Дивизиева като началник на премиерския кабинет е голям комплимент за правителството на Пламен Орешарски. Това коментира лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев пред bTV. "Бих искал да има много повече хора в българската държавна администрация като нея, защото тогава нашата държавна администрация щеше да е много по-близо до това,

Кристиано чака и "Златната обувка"

Битката за “Златната обувка” изглежда нажежена като схватките за титлата в Англия или Испания. Също като в двете елитни първенства големи имена са събрани в кратка дистанция, гонят се мач след мач. А битката за “Обувката” е само между стрелци от Примера дивисион и Висшата лига. И най-вероятно всичко ще се реши във финала на сезона - на 11 май в Анг Битката за “Златната обувка” изглежда нажежена като схватките за титлата в Англия или Испания. Също като в двете елитни първенства големи имена са събрани в кратка дистанция, гонят се мач след мач. А битката за “Обувката” е само между стрелци от Примера дивисион и Висшата лига. И най-вероятно всичко ще се реши във финала на сезона - на 11 май в Анг

Демографската криза е главна битка на Джамбазки

Кандидат-депутатът за ЕП от коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден се бори и за българите извън България

Станишев: Тези избори няма да са повод за предсрочен вот

Стремим се и търсим доверие за първа политическа сила и моята прогноза е, че резултатът от тези избори ще бъде такъв, че да няма повод за предсрочни парламентарни избори. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

Пленените инспектори на ОССЕ в Украйна са освободени

/КРОСС/ В Славянск са освободени чуждестранните военни наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, съобщава ИТАР-ТАСС. В края на април привържениците на федерализацията от Народното опълчение на Донбас задържаха автобус с 13 наблюдатели на ОССЕ. Предполагаше се, че пленниците са шпиони на НАТО. Съставът на мисията включва трима военни наблюдатели от Германия, един немски военен преводач и по един наблюдател от Дания, Чехия, Полша и Швеция. Шведът, който страда от диабет, беше освободен на 27 април по здравословни причини. Самопровъзгласилият се за кмет на Славянск Вячеслав Пономарьов вчера увери, че задържаните наблюдатели са преместени на сигурно място и преговорите за освобождаването им вървят в положителна посока. "Всички 12 души в списъка ми са освободени", заяви руският пратеник Владимир Лукин. Той ще придружи наблюдателите до контролно-пропускателен пункт, където те ще бъдат предадени на представители на Съвета на Европа. Новината бе потвърдена от ОССЕ, предава РИА Новости. В съобщение, публикувано на сайта на организацията в Twitter се посочва, че подробностите ще бъдат оповестени по-късно.

В Славянск освободиха наблюдателите на ОССЕ

/КРОСС/ В Славянск са освободени чуждестранните военни наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), съобщава ИТАР-ТАСС. Припомняме, че в края на април привържениците на федерализацията от Народното опълчение на Донбас задържаха автобус с 13 наблюдатели на ОССЕ. Предполагаше се, че пленниците са шпиони на НАТО. Съставът на мисията включва - трима военни наблюдатели от Германия, един немски военен преводач и по един наблюдател от Дания, Чехия, Полша и Швеция. Шведът, който страда от диабет, беше освободен на 27 април по здравословни причини. Самопровъзгласилият се за кмет на Славянск Вячеслав Пономарьов вчера увери, че задържаните наблюдатели са преместени на сигурно място и преговорите за освобождаването им вървят в положителна посока. "Всичките 12 души в списъка ми са освободени", заяви руският пратеник Владимир Лукин. Той ще придружи наблюдателите до контролно-пропускателен пункт, където те ще бъдат предадени на представители на Съвета на Европа.

Tall Ships 2014 е към края си (фоторепортаж)

Tall Ships 2014 е към края си, поне що се отнася до гостуването във Варна на най-голямото подобно събитие в света. В днешния ден от програмата предстои и парадът на ветрилата, който се явява своеобразна кулминация на регатата Tall Ships.

Свлачище погреба над 2100 души в Афганистан

2 хиляди души загинаха, пометени от свлачище в Афганистан.

Елиминирайте лошия дъх

Оказва се, че няколко блокчета тъмен шоколад могат да направят чудеса


Задържан е подпалвачът във Враца

Задържан е подпалвачът във Враца, който вдигна града на нокти града в четвъртък.
Полицията е установила, че врачанинът Д.Н. e подпалил тръбите на Водния цикъл. Той вече е с повдигнато обвинение и наложена мярка за задържане за срок от 72 часа, като в момента е в ареста, съобщава регионалният "Конкурент“.
Младият мъж е направил пълни самопризнания. Задържан е подпалвачът във Враца, който вдигна града на нокти града в четвъртък. Полицията е установила, че врачанинът Д.Н. e подпалил тръбите на Водния цикъл. Той вече е с повдигнато обвинение и наложена мярка за задържане за срок от 72 часа, като в момента е в ареста, съобщава регионалният "Конкурент“. Младият мъж е направил пълни самопризнания.

Освободиха наблюдателите на ОССЕ в Славянск

"Всичките 12 души в списъка ми са освободени", заяви руският пратеник Владимир Лукин пред руски агенции

Хванаха подпалвача във Враца

Задържан е подпалвачът във Враца, който вдигна града на нокти града в четвъртък.
Полицията е установила, че врачанинът Д.Н. e подпалил тръбите на Водния цикъл. Той вече е с повдигнато обвинение и наложена мярка за задържане за срок от 72 часа, като в момента е в ареста, съобщава регионалният Задържан е подпалвачът във Враца, който вдигна града на нокти града в четвъртък. Полицията е установила, че врачанинът Д.Н. e подпалил тръбите на Водния цикъл. Той вече е с повдигнато обвинение и наложена мярка за задържане за срок от 72 часа, като в момента е в ареста, съобщава регионалният "Конкурент“. Младият мъж е направил пълни самопризнания.

Бил Гейтс вече не е най-големият акционер в Microsoft

След продажбата на 4,6 млн. акции през седмицата Гейтс е изместен от Стив Балмър


Премиерът на Словения Аленка Братушек подава оставка

Министър-председателката на Словения Аленка Братушек ще подаде своята оставка в понеделник, предаде БГНЕС. Тя се надява на предсрочни избори през юни, които да решат политическата криза в страната. ...

Отиваш при една овца да я питаш, ще ти каже ГЕРБ ни даваха 40 лева на глава, тези ни дават 4.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод средствата, отделяни за животновъдите по време на неговото управление и сега.

И Блан отказа на Манчестър Юнайтед

Треньорът на Пари Сен Жермен Лоран Блан се е срещнал с представители на Манчестър Юнайтед, съобщава „Le Parisien“. Според информацията на изданието, Манчестър Юнайтед вижда френски...

Гонзо иска в историята с първа победа на Черно море на "Лаута"

От създаването на „А" група Черно море няма победа като гост на пловдивския Локомотив. Тази негативна традиция варненци ще се опитат да прекъснат този уикенд при своето гостуване в Плов...

Държавниците да внимават в изявленията си за руските туристи

"Не очакваме проблеми с руските и украинските туристи през това лято, направените заявки са потвърдени. Притесняват единствено някои изявления на наши държавници, които създават негативни впечатления сред руските туристи. Те трябва много да внимават как се изказват за руския пазар, тъй като той е изключително чувствителен."

Трима българи са арестувани в Южна Франция за кражби

Трима българи са арестувани в Южна Франция по обвинения в кражба, съобщи БНР. Жандармерията на град Каор е заловила трима души, заподозрени за осем обира. Един от тях, смятан за "мозъка на групата", е известен на френската полиция с предишни подобни провинения. В Каламан и Кур, разположени на разстояние 17 километра, са били извършени по 4 кражби. След като полицията подложила района на засилено наблюдение, българите били изненадани, докато се опитвали да разбият гараж по време на последния си "удар" в нощта на 30 април.

Джон Кери отказа да обсъжда положението в Украйна с Лавров

/КРОСС/ Отказът на държавния секретар на САЩ Джон Кери да обсъди по телефона с министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров положението в Украйна е безотговорна крачка, която свидетелства, че САЩ не са заинтересовани от намиране на изход от кризата, съобщи източник от МВнР на Русия. Според него, в петък вечерта по молба на САЩ следваше да се състои разговор на тема - изтеглянето на останалите в Сирия отровни вещества. Във връзка с рязкото изостряне на положението в Украйна, Москва, без да се отказва от сирийския въпрос, предложи отначало да се разгледа ситуацията в югоизточна Украйна, след което американската страна спешно отложи разговора.    

Британец спечели над 89 милиона евро от "Евромилиони"


Британец спечели над 89 милиона евро от лотарийната игра "Евромилиони", съобщи Франс прес, позовавайки се на френската компания за игри на късмета "Ла Франсез де жу". Той е единственият улучил джакпота от участниците в девет държави, в които се провежда лотарията - Франция, Великобритания, Испания, Люксембург, Белгия, Швейцария, Португалия, Ирландия и Австрия.

Последният голям джакпот бе спечелен на 14 март от британския автомонтьор Нийл Тротър, който грабна над 129 милиона евро....

Парадът на ветрилата очарова Варна

Първа премина българската баркентина "Калиакра"


Откриха запазена римска гробница в Сапарева баня

При започналите незабавно археологически проучвания са намерени 24 гроба, първите от тях датират от IV в.

Радан Кънев: Искаме да сбъднем кошмара на Станишев и Доган

Основната цел на „Реформаторския блок“ е на изборите да сбъдне кошмара на Станишев и Доган – хората да излязат и масово да гласуват, независимо за коя партия. Това заяви пред Нова телевизия говорителят на „Реформаторския блок“ Радан Кънев. Има шанс това да се случи само след конструктивен дебат между представителите на десните и центристките партии, които участват в евровота. Кънев е категоричен, че не се страхува от провал на „реформаторите“ на изборите, но се опасява, че България мое да пеопилее евроинтеграцията си. За страната ще е пагубно, ако се стигне до решение за развитие на Европа на две скорости и ако България влезе в групата на втората категория държави, посочи той. Срещата ни с ГЕРБ имаше един много важен резултат. Обсъдихме колко е важно страната да стане част от европейската енергийна система, каза Радан Кънев, като допълни, че същата теза е била изразена от Бойко Борисов пред германския канцлер Ангела Меркел и представители на ЦРУ няколко дни по-късно. По думите на Кънев провалените опити за диалог между „Реформаторския блок“ и лидерите на БСП и ДПС показват, че двете партии не се интересуват от националния интерес.

Катастрофата край Русе убила две жени на по 73 г.

Две жени на по 73 години са загинали в катастрофата от петък.

Насилието в Украйна подлага на риск сигурността и на газовите доставки към България, смята Вигенин


Насилието в Украйна подлага на риск сигурността и на газовите доставки към България. Тръбата, която пренася синьо гориво към нашата страна, минава недалеч от вече размирния град Одеса, каза днес по БНР министърът на външните работи Кристиан Вигенин.

По думите му, ако ситуацията излезе от контрол не е ясно до колко биха могли да бъдат гарантирани сигурността на газопреносната инфраструктура. "Не искам никого да плаша, но очевидно случващото се създава и най-малкото завишава риска от...

Очаква драстичен спад на украински и руски туристи у нас

От Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти очакват драстичен спад на записванията за почивки на Българското черноморие от украински и руски граждани. Това заяви в сутрешния блок на ТВ "Европа" Калин Драганов - член на управителния съвет на Асоциацията.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване