Oracle спира поддръжката на Java за Windows XP

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/07/04/2337048_oracle_spira_poddrujkata_na_java_za_windows_xp/?ref=rss


През пролетта на тази година Microsoft прекрати официалната поддръжка на Windows XP и призова потребителите, които я използват, да преминат към по-нови версии на платформата. Вече и останалите софтуерни компании постепенно започват да загърбват старата операционна система.

Oracle например спира да прави софтуерни обновления на платформата си Java за Windows XP, съобщава онлайн изданието ZDNet. Така последният ъпдейт практически остава този от април т.г., тъй като Oracle обновява Java...

Броиха комарите в Русе

http://news.ibox.bg/news/id_1961962820

Специален капан даде отговор на въпроса дали комарите в Русе намаляват

Запорираха сметките на община Смолян

http://www.cross.bg/smolyan-firma-obshtinata-1419100.html

/КРОСС/ Държавен съдия-изпълнител наложи запор върху наличните средства в касите на община Смолян, заради дълг към транспортна фирма в града. Парадоксалното в случая е, че общината е акционер в същата фирма, а част от задълженията са по фактури от преди 11 години, предава БНТ. Общият дълг на община Смолян към транспортната фирма е малко над 433 хиляди лева. Това са средства, които е трябвало да бъдат преведени преди години. "Предишното ръководство беше приело безплатно пътуване за пенсионери и други такива неща, които са били много добре като социална придобивка, но не са се плащали. И за съжаление сега сме в тежка ситуация", заяви Николай Мелемов, кмет на Смолян. Част от фактурите са за дейност, извършена още през 2003 година и префактурирана наново през 2011-а. Все пак съдът е признал задължението на общината за действително и е последвало запорното съобщение. Реални действия от съдия-изпълнителя все още не са предприети. Юристите на общината вече са оспорили в съда запора. Очаква се решение по казуса.  

Русия забранява рекламата по платените телевизионни канали

http://www.mediapool.bg/rusiya-zabranyava-reklamata-po-platenite-televizionni-kanali-news222273.html

Държавната дума (долната камара на руския парламент) прие закон, с който от 1 януари 2015 година се забранява излъчването на реклами по платените телевизионни канали, предаде ИТАР-ТАСС в петък. Документът е бил гласуван от депутатите на второ и трето четене.   Законът забранява да се излъчват реклами в телевизионните програми и телевизионните предавания, чийто достъп е платен и/или се приемат с декодиращи технически устройства. Уточнява се, че такива канали не са общоруските задължително общодостъпни телевизионни канали, а също и каналите, разпространявани на територията на Русия чрез ограничен радиочесточен ресурс.   Законът е приет, за да се изравнят икономическите условия на дейността на платените и безплатните телеканали, а също и за да се защитят правата на потребителите. Сега работят два модела: единият предвижда покриване на загубите за сметка на рекламата, а другият - за сметка на получаваните такси от телевизионните зрители.   Депутатите, подкрепили закона, посочват, че безплатните телевизионни канали са в неравностойно положение спрямо платените, които използват едновременно двата модела и печелят както от абонаменти, така и от реклама. Именно поради тази причина от платените се иска да забранят рекламата.   Не всички депутати обаче са на това мнение. Ръководителят на фракцията на "Справедлива Русия" Сергей Миронов посочи, че законът "ще се отрази зле на финансовото положение на малките телевизионни канали, които са платени, и ще предизвика повишение на абонамента, допълва ИТАР-ТАСС.

Полицията издирва 37-годишна жена, изчезнала на 28 юни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4173423

Полицията в Русе издирва Дарина Тодорова Анкова на 37 години, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Русе.
Жената е в неизвестност от 28 юни и се издирва по молба на близки.
Тя е на видима възраст 35-40 години, височина 160 см, телосложение пълно, лице - бяло. В момента е с къса тъмна коса. Полицията в Русе издирва Дарина Тодорова Анкова на 37 години, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Русе. Жената е в неизвестност от 28 юни и се издирва по молба на близки. Тя е на видима възраст 35-40 години, височина 160 см, телосложение пълно, лице - бяло. В момента е с къса тъмна коса.

Видео: Кой шведски рапър трябва да чуете според "Мандо Диао"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/04/2337178_video_koi_shvedski_rapur_triabva_da_chuete_spored/?ref=rss


"Дневник" попита шведската инди рок четворка "Мандо Диао", която ще гостува в неделя на фестивала Sofia Rocks кой сравнително неизвестен шведски артист заслужава внимание, а техният отговор беше "Yung Lean – той е гений!"

Става дума за 17-годишния Йонатан Хастад, бял рапър от приличния квартал Сьодермалм в Стокхолм. Yung Lean се превръща във внезапна интернет знаменитост през декември 2013 г. когато видеото към песента му Kyoto събира над 2 млн. гледания в YouTube. В канала си...

Намалиха присъдата на бивш депутат от ДПС

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/namaliha-prisydata-na-bivsh-deputat-ot-dps-6016478

Митхат Табаков е първият народен представител, влязъл в затвора за корупционни престъпления

Да снимаш доброто

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/da-snimash-dobroto-6016455

„Благотворителността през обектива“ излъчи своите победители за 2014 г.

Няма зарази във водата по плажовете, твърди МЗ

http://society.actualno.com/Njama-zarazi-vyv-vodata-po-plajovete-tvyrdi-MZ-news_37836.html

Мониторингът на водите за къпане в България, извършен от регионалните здравни инспекции (РЗИ) във Варна, Добрич и Бургас показва, че микробиологичните показатели са в съответствие със задължителнит...

От ДФЗ подготвят сигнал до прокуратурата за земеделското министерство

http://politics.actualno.com/Ot-DFZ-podgotvjat-signal-do-prokuraturata-za-zemedelskoto-ministerstvo--news_37838.html

Предоставяме на главния прокурор сигнал, относно всички факти и обстоятелства, които недвусмислено сочат за умишлено забавяне избора на сертифициращ орган. Това се казва в изявление на ръководств...

Музеят на Христо Смирненски се руши

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4173413

Къщата-музей на поета Христо Смирненски в София е в окаяно състояние. Министерството на културата е отпуснало 33 хиляди лева за реконструкция на сградата още през декември, но заради липса на разрешение за ремонт той не започва вече няколко месеца, информира БНТ.
Преди десетилетие музеят е затворен, защото е опасен за посетители. Къщата-музей на поета Христо Смирненски в София е в окаяно състояние. Министерството на културата е отпуснало 33 хиляди лева за реконструкция на сградата още през декември, но заради липса на разрешение за ремонт той не започва вече няколко месеца, информира БНТ. Преди десетилетие музеят е затворен, защото е опасен за посетители.

Въртележка в джунглата

http://www.cross.bg/klas-zakon-vuprosi-1419099.html

/КРОСС/Честно казано, когато МОН обяви в сайта си анкета по теми, свързани с бъдещия закон за училищното образование, това не ме възторгна особено. Толкова години го нищим този все бъдещ закон, че ми се провидя просто поредното му отлагане. Признавам - не съм била права. Поне от 5 години насам на не един форум или среща са били поставяни тези въпроси, някой си каже своето лично всъщност мнение и дотам. Когато на власт дойде ГЕРБ, новият закон бе твърдо обещан като пръв приоритет, после го забравиха и чак в началото на четвъртата година от управлението си го вкараха в парламента - колкото да взривят десетки възражения с доста свои абсурдни идеи - като например да заличат елитните български математически гимназии. Времето на оня парламент не стигна да бъде приет законът, който налагаха по техен си маниер - силово.  Сега обаче върху министър Клисарова се изсипаха кофи упреци, че за няма една година управление не е успяла да предложи закона. Не че е хубаво, дето го няма. Но закон за просветата се приема с консенсус - и политически, и професионален, иначе е безсмислен и вреден. А явно е, че по някои въпроси непрекъснато се лансират противоположни мнения - лични всъщност мнения. Сега за пръв път анкетата на МОН събра вижданията на родители и учители, чието обобщаване дава що-годе представа за доминиращото мнение на общности. И става доста ясно какво мисли мнозинството по спорните досега въпроси

Запасните се топят - за три години са намалели с 200 000 души

http://www.moreto.net/novini.php?n=256944

Според заместник-министъра на отбраната Иван Иванов има нужда от нов закон за резерва, който ясно да регламентира службата. Той посочи това на заседанието на Обществения съвет по отбранителна политика на тема "Изграждане на ефективен резерв на българските Въоръжени сили", съобщи БТА.

Близо 27 милиона германци ще гледат мача с Франция

http://www.cross.bg/macha-frantziya-gledat-1419098.html

/КРОСС/ Близо 27 милиона зрители се очакват да седнат пред телевизорите в Германия тази вечер, за да проследят четвъртфинала между националния им отбор и Франция. От мача тази вечер зависи и съдбата на треньора Йоги Льов. Въпреки че има подписан договор до 2016-а година, Йоги Льов ще се наложи да подаде оставка, ако Франция победи. Германците отдавна очакват футболна титла и все още се надяват мечтата им да се сбъдне на това Световно първенство. Оптимизмът им обаче в сравнение с началото на първенството доста е намалял - ако след мача с Португалия близо 60 на сто от германците се виждаха световни шампиони, то преди мача с Франция процентът е спаднал до 51. И въпреки това днес цялата германска нация ще стиска палци на футболистите си. 27 милиона души се очаква да гледат мача по телевизията, което е абсолютен рекорд за всички времена. Хубавото лятно време ще изкара повечето фенове по улиците, за да гледат играта на екрани навън. Очаква се и повечето фирми да освободят служителите си достатъчно рано, за да могат в 18 часа да отворят първата си бира пред синия екран, предава БНР.  

Мъж загина при катастрофа край Стара Загора

http://pik.bg/мъж-загина-при-катастрофа-край-стара-загора-news198719.html

Мъж загина при катастрофа край Стара Загора

37-годишен мъж загина при катастрофа на пътя Стара Загора-Казанлък, съобщиха от пресцентъра на МВР-Стара Загора.

Катастрофата е станала вчера, около 20.28 часа. Шофьорът карал автомобилът си с несъобразена скорост, загубил контрол над управлението, напуска пътното платно вдясно по посока на движението си, преминава през надлеза и се преобръща по таван на отсрещния скат.

В резултат на удара 37-годишният мъж е починал.

Временнен синдик влезе в ТВ7 ЕАД

http://econ.bg/Новини/Временнен-синдик-влезе-в-ТВ7-ЕАД_l.a_i.554026_at.1.html

Като резултат от  поисканото от „Ноу фрейм медия  България“ ЕАД производство по несъстоятелност, вчера (3 юни) бе назначен временен синдик...

Григор Димитров загуби от Джокович полуфинала на "Уимбълдън" (хронология)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/04/2337184_grigor_dimitrov_zagubi_ot_djokovich_polufinala_na/?ref=rss


Григор Димитров загуби с 4:6, 6:3, 6:7(2), 6:7(7) от Новак Джокович първия полуфинален мач от програмата на тенис турнира "Уимбълдън" след малко повече от 3 часа игра. 

Това беше петата им среща, като сърбинът води с 3:1 победи. Oт последния им обаче мина повече от година, а в този период Димитров претърпя сериозно развитие, напредна значително в ранглистата, спечели четири титли на три различни и подобри изключително много физическото си състояние

В преките двубои...

НА ЖИВО: Григор Димитров срещу Джокович в полуфинал на "Уимбълдън"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/04/2337184_na_jivo_grigor_dimitrov_sreshtu_djokovich_v_polufinal/?ref=rss


Григор Димитров и Новак Джокович излизат в първия полуфинален мач от програмата на тенис турнира "Уимбълдън" днес от 15 часа. 

Те ще се срещнат за пети път, като сърбинът води с 3:1 победи. Oт последния им обаче мина повече от година, а в този период Димитров претърпя сериозно развитие, напредна значително в ранглистата, спечели четири титли на три различни и подобри изключително много физическото си състояние

В преките двубои Димитров губи през 2012 г. в Шанхай, а също...

НА ЖИВО: Григор Димитров изравни срещу Джокович в полуфинал на "Уимбълдън"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/04/2337184_na_jivo_grigor_dimitrov_izravni_sreshtu_djokovich_v/?ref=rss


Григор Димитров и Новак Джокович излизат в първия полуфинален мач от програмата на тенис турнира "Уимбълдън" днес от 15 часа. 

Те ще се срещнат за пети път, като сърбинът води с 3:1 победи. Oт последния им обаче мина повече от година, а в този период Димитров претърпя сериозно развитие, напредна значително в ранглистата, спечели четири титли на три различни и подобри изключително много физическото си състояние

В преките двубои Димитров губи през 2012 г. в Шанхай, а също...

Освирепяла котка държа в плен двойка пенсионери

http://www.cross.bg/kotka-pomosht-brys-1419097.html

/КРОСС/ Двойка пенсионери прекара два дни в плен на освирепяла котка. Брус и Айлийн Гоф били в дома си в Чартъм, Великобритания, когато чули шум от прозореца. Оказало се, че в къщата се е вмъкнала котка. Опитите да бъде изгонена обаче приключили неочаквано - котката нахапала и издрала ръцете на мъжа, след което скъсала пердетата, маркирала територията с фекалии и урина и изпотрошила ценни антики. Изпаднала в паника, 77-годишната жена успява да заключи животното в спалнята. Обадили се на агенция за защита на животните, но от там им отказали помощ. В крайна сметка на помощ се притекъл съседът, който влязъл в къщата екипиран с кожена екипировка за мотоциклет, което да може да го предпази от подивялото животно. След 48-часова „заложническа ситуация" бившият авио-инженер Брус Гоу е трябвало да посети местната болница за инжекция срещу тетанус заради нараняванията си, пише btvnews.  

НА ЖИВО: Григор Димитров срещу Новак Джокович в полуфинал на "Уимбълдън"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/04/2337184_na_jivo_grigor_dimitrov_sreshtu_novak_djokovich_v/?ref=rss


Григор Димитров и Новак Джокович излизат в първия полуфинален мач от програмата на тенис турнира "Уимбълдън" днес от 15 часа. 

Те ще се срещнат за пети път, като сърбинът води с 3:1 победи. Oт последния им обаче мина повече от година, а в този период Димитров претърпя сериозно развитие, напредна значително в ранглистата, спечели четири титли на три различни и подобри изключително много физическото си състояние

В преките двубои Димитров губи през 2012 г. в Шанхай, а също...

Ръководството на ТВ7 и синдик, изпратен от Николай Бареков в нощна схватка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4173349

Късно снощи ръководството на ТВ 7 ЕАД и ББТ ЕАД се обърна с мейл към Късно снощи ръководството на ТВ 7 ЕАД и ББТ ЕАД се обърна с мейл към "колеги, партньори и приятели". Текстът бе публикуван и на сайта на телевизията: Уважаеми колеги, партньори и приятели, Вчера, 3.07.2014 г., в късния следобед, като резултат от поисканато от „Ноу фрейм медия България“ ЕАД производство по несъстоятелност,

БСП иска замразяване на условията за ранно пенсиониране до 2017 г.

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/04/2337180_bsp_iska_zamraziavane_na_usloviiata_za_ranno/?ref=rss


Условията за ранно пенсиониране за работещите в категория първа и втора да останат същите като сега поне до края на 2017 г. Това е записано в предложение за промяна на Кодекса за социално осигуряване, внесено в Народното събрание вчера от депутатите на БСП Мая Манолова и Страхил Ангелов. Така на практика се отлага част от пенсионната реформа.

В момента законът позволява на хората, които са работили в тежки трудови условия като миньорите (първа категория) в продължение на 10 години да...

Както написахме, така и стана! Назначиха тихомълком нови шефове в МВР

http://frognews.bg/news_72599/

Тихомълком вчера в МВР са били назначени двама шефове на най- високото професионално ниво. Става дума за Константин Титянов и Тодор Гребенаров, които със заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев от вчера са издигнати за шефове съответно на Главна дирекция „Криминална полиция” и Главна дирекция „Охранителна полиция”. В началото на седмицата Фрог нюз написа, че за въпросните позиции се гласят точно тези хора, които се считат за близки до сегашните управляващи.

18 месеца затвор за бившия главен редактор на News of the World

http://www.cross.bg/koylsun-zatvor-redaktor-1419096.html

/КРОСС/Бившият главен редактор на News of the World Анди Коулсън получи 18 месеца затвор за подслушване на телефони на политици и знаменитости във Великобритания, извършвано от журналисти на изданието. Коулсън, който по-късно стана директор на комуникациите на министър-председателя Дейвид Камерън, бе признат за виновен от съда миналата седмица. Той е един от четиримата бивши журналисти на таблоида, които бяха осъдени, заедно с частния детектив Глен Мълкеър. Запитан за вкарването в затвора на бившия си шеф на комуникации, министър-председателят, който се извини за неговото назначение, заяви: "Трябва да има справедливост и това показва, че никой не е над закона - както винаги съм твърдял." Максималната присъда, която можеше да бъде наложена на 46-годишния подсъдим, бе две години затвор. При произнасянето й съдията заяви, че Коулсън има най-голяма вина за подслушванията, тъй като е знаел за тях и ги е насърчавал, вместо да ги прекрати.   Трима други старши журналисти от таблоида - Грег Мискю, Невил Търлбек и Джеймс Уедъръп - също получиха днес присъди. Първите двама - за шест месеца затвор, а третия - 4 месеца условно. Бившият частен детектив Глен Мълкеър, който е извършил технически повечето от подслушванията, бе осъден на 6 месеца условно. Всичките четирима осъдени са получили по-малки присъди, защото са се признали за виновни

5 месеца затвор за варненец, опитал се да открадне шоколади от супермаркет

http://www.moreto.net/novini.php?n=256943

В незабавно производство пред дежурен съдебен състав на Районен съд - Варна, 34-годишен мъж бе осъден на 5 месеца затвор за опит за кражба на шоколади от супермаркет. 34-годишният Р. Марков се призна за виновен в това, че на 2 юли т.

Добруджанска тройка – сред живите човешки съкровища

http://dobrudjatv.net/%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d1%83%d0%b4%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b9%d0%ba%d0%b0-%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%87%d0%be%d0%b2%d0%b5/

На пресконференция в НЧ „ Йордан Йовков – 1870г.“ беше представен проектът на Министерство на културата  „Живи човешки съкровища“. Сред петте номинации от страната, които ще бъдат вписани в националната представителна листа на нематериалното културно наследство по системата „Живи човешки съкровища – България“, е „Добруджанска […]

Лозарите ще имат 10 дни да заявят авансови плащания

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/07/04/2337186_lozarite_shte_imat_10_dni_da_zaiaviat_avansovi/?ref=rss


Кандидатите, подписали договори по мярката за преструктуриране и конверсия на лозята от програмата за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г., ще имат десет дни, за да  да подготвят банковите си гаранции и да подадат заявленията си за авансови плащания. Това съобщи фонд "Земеделие". 

Причината е, че според изискванията на програмата авансовите заявления се подават след десетия ден от датата на сключване на договора и не по-късно от 31 юли за съответната финансова...

Валидират марка за годишнината от дипломатическите отношения между България и Русия

http://www.cross.bg/bulgariya-rysiya-otnosheniya-1419094.html

/КРОСС/ Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, заедно с министърът на външните работи Кристиан Вигенин и министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров ще пуснат в употреба пощенско-филателно издание на тема „135 години от установяване на дипломатически отношения между България и Русия".

Йовчев отвърна на удара на Цветанов със сигнал до прокуратурата

http://www.cross.bg/tzvetanov-peevski-sreshti-1419095.html

/КРОСС/Вътрешният министър Цветлин Йовчев е изпратил сигнал до прокуратурата срещу предшественика си Цветан Цветанов. Новината бе потвърдена от МВР. Причината за сигнала са изказвания на Цветанов, в които твърди, че МВР е фалшифицирало справка за това колко пъти се е срещал с депутата от ДПС Делян Пеевски, докато е бил министър. От МВР тълкуват думите му като набеждаване, а не като клевета и затова са подали сигнал. МВР е предоставило невярна справка за срещите с Пеевски, заяви Цветанов пред БиТиВи в края на май. По думите му около 60-70% от справката е невярна. Бившият министър обясни, че според данните на вътрешното ведомство той е имал срещи с Пеевски през уикендите. "Събота и неделя никога не съм ходил в министерството, за да правя срещи странични с когото и да било. Има моменти, когато съм бил в платен годишен отпуск. Също така има предстоящи мои пътувания, които няма как да съм провеждал подобни срещи", обясни Цветанов. Според Цветанов името на Пеевски е било дописвано в дневниците, в които се описва кой влиза в МВР. На въпрос дали смята, че министерството е фалшифицирало собствените си документи, Цветанов отвърна: "Това вече е практика за МВР". Скандалът около срещите "Цветанов-Пеевски" започна, след като депутатът от ДПС обяви, че е присъствал на срещи между ексминистъра и главния прокурор Сотир Цацаров. Според Пеевски Цветанов настоявал прокурорката по делото "Килърите" Ася Петрова да бъде назначена за зам.-главен прокурор

"168 часа": Помилваха епископ Борис въпреки порноскандала

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4171899

Галина Ганева
Мощен скандал се завихря в църковните и богословски среди заради решението на Великотърновския митрополит Григорий заточеният за сексскандал епископ Борис да възстановява манастири.
Идеята на владиката била бившият игумен на Бачковския манастир да изготви занапред специална програма икономическо и духовно възраждане на духовни Галина Ганева Мощен скандал се завихря в църковните и богословски среди заради решението на Великотърновския митрополит Григорий заточеният за сексскандал епископ Борис да възстановява манастири. Идеята на владиката била бившият игумен на Бачковския манастир да изготви занапред специална програма икономическо и духовно възраждане на духовни

След седмица САС решава за Брендо

http://crime.actualno.com/Sled-sedmica-SAS-reshava-za-Brendo-news_37828.html

Софийският апелативен съд (САС) ще обяви другия петък решението си по делото срещу Евелин Банев – Брендо, подсъдим за организиране и участие в престъпна група за пране на пари. Освен Бре...

Лечков: Франция може да изненада Германия

http://worldcup2014.actualno.com/Lechkov-Francija-moje-da-iznenada-Germanija-news_37830.html

Героят от САЩ'94 Йордан Лечков не изключва възможността Франция да изненада Германия в предстоящия четвъртфинал на световното първенство. Като футболист Лече е побеждавал и двата отбора, а и натрупа с...

Какаови сладки с ядки и сушени череши

http://recipes.actualno.com/Kakaovi-sladki-s-jadki-i-susheni-chereshi-news_37829.html

Тези сладки не са трудни за приготвяне, дори и да сте новобранец в кухнята. Продуктите също лесно можете да ги намерите. Необходими продукти: 350 грама брашно 500 грама захар кафява 150 грама масл...

120 костенурки са конфискувани и настанени в спасителен център

http://society.actualno.com/120-kostenurki-sa-konfiskuvani-i-nastaneni-v-spasitelen-centyr-news_37831.html

120 сухоземни костенурки бяха конфискувани и настанени в спасителен център на "Зелени Балкани", съобщиха от екоорганизацията. Природозащитниците уточниха, че влечугите буквално са били спас...

Бекенбауер: Латиноамеринските отбори са най-добре подготвени за Световното

http://worldcup2014.actualno.com/Bekenbauer-Latinoamerinskite-otbori-sa-naj-dobre-podgotveni-za-Svetovnoto-news_37832.html

След мачовете от груповата фаза похвалих високата скорост и смелите и атакуващи стилове, които показаха отборите, но предсказах, че тактиката ще вземе връх във фазата на елиминациите. Това се случи с ...

Вияш-Боаш: Колумбия играе красиво, но Бразилия ще е на финал

http://worldcup2014.actualno.com/Vijash-Boash-Kolumbija-igrae-krasivo-no-Brazilija-shte-e-na-final-news_37833.html

Треньорът на Зенит (Санкт Петербург) Андре Вияш-Боаш сподели впечатленията и очакванията си от световното първенство в Бразилия. Португалецът прогнозира, че домакините на турнира ще победят Колумбия в...

Жената, за която има кръводарителска кампания, роди момиченце

http://healthy.actualno.com/Jenata-za-kojato-ima-kryvodaritelska-kampanija-rodi-momichence-news_37834.html

Днес, 4 юли, в 14:05 ч. 37-годишната пациентка на Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ "Свети Георги" Руска Ангелова, за която вече трети ден тече кампания за кръводаряване, роди...

Китай и Аржентина използват български ракети за борба с градушките

http://www.moreto.net/novini.php?n=256938

Български ракети се използват за борба с градушките в Китай и Аржентина. В САЩ третират градоносните облаци от самолети, като изстрелват капсули по тях, но там площите са големи и у нас този метод не е рентабилен. Това разказа в интервю за БТА Пламен Вълков, директор на Областната дирекция за борба с градушките в Пловдив.

„Банковата криза“ като подобрено издание на аферата „Костинброд“

http://www.cross.bg/izbori-parlament-gnilo-1419093.html

/КРОСС/Помните ли какво се случи на 11 май 2013 година? Уж трябваше да е ден за размисъл преди извънредните избори за парламент, а се оказа рожден ден на изборния „риалити" аферизъм. Всичко тръгна от „анонимен сигнал" за нещо гнило около бюлетините в печатницата в Костинброд. Барети, конфискация, двойни дъна. Раздухване на случая през тогавашната медиа на Пеевски - тв7. Услужлив журналист - в ролята Николай Бареков, който истеризира въображаемия скандал с преки включвания от „мястото на събитието". Официално изявление на прокуратурата, която потвърждава версията за „нещо гнило" и легитимира версията за извършено престъпление. Мигновени реакции на тогавашните опозиционери БСП и ДПС под формата на предварително заучени патетични речи. Агитка на ВМРО пред президентството. Общ политически фронт срещу обоснованото предположение за изборни фалшификации. Избори. ГЕРБ печели, но фронтът управлява, споен от заплахите срещу демокрацията. Аферата бе кръстена „Костинброд", по името на злощастната печатница. Година по-късно цялата патардия се оказа един голям политико-прокурорски балон, без престъпление и извършители. Отнесе го един чиновник за проявена „немарливост"

Тотална подмяна на националния по волейбол за мачовете с Русия

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/04/2337165_totalna_podmiana_na_nacionalniia_po_voleibol_za/?ref=rss


Петима титуляри отпадат от състава на националния отбор по волейбол в предстоящите мачове от Световната лига срещу Русия в София в събота и неделя, потвърди треньорът Найден Найденов. 

Капитанът Тодор Алексиев и либерото Теодор Салпаров получават почивка, а Николай Ниоклов, Виктор Йосифов и Тодор Скримов ще лекуват травми. На тяхно място ще влязат по-млади играчи. 

"Проведохме няколко разговора. Надявам се тези, които ще играят, да покажат по-голямо желание. Имаме пет...

Уникално видео: Подводна разходка през потъналия "Коста Конкордия"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4173320

Италианската полиция разпространи видеокадри от потъналия круизен кораб "Коста Конкордия", съобщи Би Би Си. Клипът е бил заснет няколко седмици преди операцията по изваждането на кораба. "Коста Конкордия" потъна край италианския остров Джилио през януари 2012 г. При инцидента загинаха 32-ма души. През септември 2013 г.

Жена уби учителката на сина си пред очите на съучениците му

http://www.cross.bg/ychitelkata-ochite-sina-1419092.html

/КРОСС/ Майка на ученик от френския град Алби убила 34-годишната учителка на сина си пред очите на децата, съобщава АФП. Жената носела със себе си нож, с който нанесла смъртоносните рани на учителката. Опитите за оказване на първа помощ на учителката били неуспешни и тя починала. Причината за случилото се изяснява от следствието. На мястото на инцидента е пристигнл френският министър на образованието Беноа Амон.  

"Атака": Не на гей парада, сексуалната перверзия и фалшивите евроценности

http://pik.bg/атака-не-на-гей-парада-сексуалната-перверзия-и-фалшивите-евроценности-news198711.html

"Атака": Не на гей парада, сексуалната перверзия и фалшивите евроценности

Партия "Атака" излезе с доста радикална позиция, относно различната сексуална ориентация на хората.

Вижте цялото писмо на партията, разпространено до медиите: 

На 05.07. 2014 /събота/, под диктовка отвън, различни гей организации и лобистки групи, ще проведат едно чуждо на националните ни традиции и морал уродливо явление, наречено гей парад в България. Всяка година преди и по време на т.нар. „шествие за гей права”, българското общество е скандализирано от поведението на организаторите и участниците в него, които демонстрират  по софийските улици неприкрит разврат, сексуална перверзия и морална разпуснатост. На този фон, не по-малко притеснение будят и идеите, които гей активистите лансират в публичното пространство, като легализиране на бракове между еднополови двойки и осиновяване на деца от същите.
  Тази проява, както и извратените амбиции на организаторите, са не просто покушение срещу обществения морал, но и опасност за традиционните български ценности.
        Отговорност за гротесткото шествие носят:
- Столична община, която вместо да забрани тези прояви, е съорганизатор в престъплението.
- 11 посолства, между тях - американското, британското, немското и т.н., които агресивно подкрепят шествията на разврата.
- Всички български институции, включително прокуратурата, затова, че безучастно наблюдават и по този начин съдействат за нарушаването на морала в обществото и българския закон.
        В защита на традиционните български ценности и морал, партия АТАКА предложи промени в Наказателния кодекс и в Закона за митингите и манифестациите, които да криминализират провеждането на подобни прояви, но под силния натиск на гей лобито, те бяха отхвърлени.
        Партия АТАКА, ще продължава с цялото си влияние в българското общество, да се противопоставя на хомосексуалната агресия, която, макар и подкрепена с много пари и всесилно гей лоби, е безсилна пред волята на цял народ.
        Народът, чийто тежък юмрук е партия АТАКА е достатъчно мъдър, за да отстоява своите традиции, които са го съхранили през вековете.
        Партия АТАКА заявява, че наближава времето, когато ще сложим край на това безобразие и няма да допуснем нечестивите паради на разврата, които биха били типични за градовете Содом и Гомор, да се провеждат в центъра на българската държавност, в града на Божията премъдрост - град София.
-- 

Потвърдиха 4-годишната присъда на Тошко Добрев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4173337

Бившият шеф на "Софийски имоти" Тошко Добрев бе осъден на 4 години затвор по едно от делата, които се водят срещу него.
Състав на Софийския апелативен съд (САС) с председател съдия Лада Паунова е потвърдил присъдата на първоинстанционния съд отпреди две години, с която той бе наказан за безстопанственост и за неизгодна сделка. Бившият шеф на "Софийски имоти" Тошко Добрев бе осъден на 4 години затвор по едно от делата, които се водят срещу него. Състав на Софийския апелативен съд (САС) с председател съдия Лада Паунова е потвърдил присъдата на първоинстанционния съд отпреди две години, с която той бе наказан за безстопанственост и за неизгодна сделка.

Цветлин Йовчев даде Цветанов на прокурор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4173329

Вътрешният министър и вицепремиер Цветлин Йовчев е подал сигнал срещу предшественика си Цветан Цветанов. Официалният документ е бил изпратен до обвинител №1 Сотир Цацаров в обедните часове днес.
Срещите с депутата от ДПС Делян Пеевски при управлението на ГЕРБ са в дъното на сигнала срещу Цветан Цветанов от страна на вътрешния министър Цветлин Вътрешният министър и вицепремиер Цветлин Йовчев е подал сигнал срещу предшественика си Цветан Цветанов. Официалният документ е бил изпратен до обвинител №1 Сотир Цацаров в обедните часове днес. Срещите с депутата от ДПС Делян Пеевски при управлението на ГЕРБ са в дъното на сигнала срещу Цветан Цветанов от страна на вътрешния министър Цветлин

BMW ще строи завод в Мексико

http://econ.bg/Новини/BMW-ще-строи-завод-в-Мексико-_l.a_i.554021_at.1.html

BMW ще инвестира 1 млрд. долара в строежа на завод в Мексико, в близост до града Сан Луис Потоси. По този начин германският производител на коли ще...

С децата в почивните дни (5 и 6 юли)

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/07/04/2332294_s_decata_v_pochivnite_dni_5_i_6_juli/?ref=rss


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.

Ако знаете за вълнуващо предстоящо събитие, където и други ще искат да отидат в компанията на хлапето си, пишете ни на dnevnik@dnevnik.bg.
СЪБОТА:

- София - Традиционният Фермерски пазар на Римската стена отново ще е домакин на учителите от...

Промяна в движението заради ремонт на „Ботевградско шосе”

http://www.cross.bg/shose-botevgradsko-putno-1419091.html

/КРОСС/ Във връзка с ремонт на бул. „Ботевградско шосе" от ул. „Летоструй" до Софийския околовръстен път, включително прилежащите съоръжения - ВОД за ремонт на южното пътно платно на бул. „Ботевградско шосе" от ул. „Батареята" до Околовръстен път - Етап ІІІ се въвеждат следните промени в организацията на движение: От 04.30 часа на 06.07.2014 г. се възстановяват постоянните маршрути на автобусни линии 78 и 119. От 08.00 часа на 07.07.2014 г. до 24.00 часа на 31.07.2014 г. се забранява влизането на превозни средства по южното пътно платно на бул. „Ботевградско шосе" между ул. „Батареята" и Околовръстен път. Движението ще се извършва двупосочно в северното пътно платно на бул. „Ботевградско шосе" в същия участък. Автобусна линия 14 в посока Кривина да се движи по маршрута си по бул. "Ботевградско шосе" до разклона за Кремиковци и надясно по изградената връзка към с. Кривина и по маршрута си до гара Искър. В посока Автостанция Изток - маршрутът е без промяна. От 04.30 часа на 07.07.2014 г. до 24.00 часа на 31.07.2014 г се измества съществуващата автобусна спирка „Кантона" с код 0788 в северното пътно платно на бул. „Ботевградско шосе" (срещу съществуващото положение).  

С децата в почивните дни (5 и 6 юли)

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/04/2332294_s_decata_v_pochivnite_dni_5_i_6_juli/?ref=rss


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.

Ако знаете за вълнуващо предстоящо събитие, където и други ще искат да отидат в компанията на хлапето си, пишете ни на dnevnik@dnevnik.bg.
СЪБОТА:

- София - Традиционният Фермерски пазар на Римската стена отново ще е домакин на учителите от...

Апелативният съд потвърди 4-годишната присъда на Тошко Добрев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4173328

Бившият шеф на Бившият шеф на "Софийски имоти" Тошко Добрев бе осъден на 4 години затвор по едно от делата, които се водят срещу него. Състав на Софийския апелативен съд (САС) с председател съдия Лада Паунова е потвърдил присъдата на първоинстанционния съд отпреди две години, с която той бе наказан за безстопанственост и за неизгодна сделка.

Как тънките крака на жирафа издържат тежестта му

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/kak-tynkite-kraka-na-zhirafa-izdyrzhat-tezhestta-mu-6016476

Изследователите от Кралския ветеринарен колеж в Лондон са открили изключително специфична структура на сухожилията, за която се смята, че предотвратява възможността краката на жирафите да се прекършат под огромното тегло на животното

В зоокъта във Варна се радват на цял отбор новородени

http://www.moreto.net/novini.php?n=256926

Цял отбор новородени радват посетителите на варненския зоокът. Две малки лопатарчета са се родили миналия месец на 10 и 19 юни. На 4-ти пък семейството на муфлоните се е разширило с ново животинче. Посетителите могат да видят и малки морски свинчета, корели (вид папагал), гугутки и зайчета.

Километрично задръстване от Поморие до Слънчев бряг

http://www.cross.bg/bryag-aheloii-pomorie-1419090.html

/КРОСС/ Опашка от чакащи автомобили, дълга близо 7 километра, се образува след разклона на Поморие до Ахелой. Разстоянието се минава за 1 час. Километрична е опашката и в обратната посока от Слънчев бряг до светофара на курортното селище Ахелой. Два километра след изхода на Поморие колите спират, а краят на колоната не се вижда. Тапата се образува на светофара в Ахелой, а причината е, че повече от 10 години се чака движението на колите да бъде изведено извън курортното селище и да се завърши разширението на пътя Бургас-Слънчев бряг. Проектът обаче се забавя. Очаква се натоварен трафик по пътищата на Южното Черноморие през почивните дни, съобщава БНР.  

Сергей Лавров пристига в България на 7 юли

http://news.ibox.bg/news/id_1134710725

135-годишнината от установяването на дипломатически отношения

Бившият главен редактор на „Нюз ъв дъ уърлд“ ще лежи 18 месеца в затвора за подслушвания

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4173305

18 месеца затвор получи бившият главен редактор на закрития вече британски таблоид „Нюз ъв дъ уърлд“ Анди Коулсън по делото за незаконно подслушване, извършвано от журналисти на изданието, съобщава BBC.
Коулсън е бивши съветник на премиера Дейвид Камерън. Той бе редактор на „Нюз ъв дъ уърлд“  в периода 2003-2007 г. 18 месеца затвор получи бившият главен редактор на закрития вече британски таблоид „Нюз ъв дъ уърлд“ Анди Коулсън по делото за незаконно подслушване, извършвано от журналисти на изданието, съобщава BBC. Коулсън е бивши съветник на премиера Дейвид Камерън. Той бе редактор на „Нюз ъв дъ уърлд“  в периода 2003-2007 г.

Заклети БГ фенове на Гришо го подкрепят на Уимбълдън

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4173301

Голямата новина днес е мачът на Григор Димитров и Новак Джокович на полуфинала на "Уимбълдън", който започва в 15:00 ч. българско време.
Въпреки 4-цифрените суми за билети, заклетите фенове на Гришо с нетърпение очакват днешния мач пред централния корт на Уимбълдън, съобщи Нова телевизия.
„Настроението е приповдигнато, надяваме се да се справи. Голямата новина днес е мачът на Григор Димитров и Новак Джокович на полуфинала на "Уимбълдън", който започва в 15:00 ч. българско време. Въпреки 4-цифрените суми за билети, заклетите фенове на Гришо с нетърпение очакват днешния мач пред централния корт на Уимбълдън, съобщи Нова телевизия. „Настроението е приповдигнато, надяваме се да се справи.

18 месеца затвор за бившия главен редактор на „Нюз ъв дъ уърлд“

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4173237

18 месеца затвор получи бившият главен редактор на закрития вече британски таблоид „Нюз ъв дъ уърлд“ Анди Коулсън по делото за незаконно подслушване, извършвано от журналисти на изданието, съобщава BBC.
Коулсън е бивши съветник на премиера Дейвид Камерън. Той бе редактор на „Нюз ъв дъ уърлд“  в периода 2003-2007 г. 18 месеца затвор получи бившият главен редактор на закрития вече британски таблоид „Нюз ъв дъ уърлд“ Анди Коулсън по делото за незаконно подслушване, извършвано от журналисти на изданието, съобщава BBC. Коулсън е бивши съветник на премиера Дейвид Камерън. Той бе редактор на „Нюз ъв дъ уърлд“  в периода 2003-2007 г.

Никълъс Кейдж стана дядо на момченце с четири имена

http://www.cross.bg/keiidzh-lychian-yestun-1419089.html

/КРОСС/ Никълъс Кейдж вече е горд дядо на първо внуче, след като синът му Уестън и съпругата му Даниел станаха родители на момченце, съобщи Контактмюзик. Малкият Лучиан Огъстъс Копола Кейдж се е появил на бял свят на първи юли. Щастливата майка е разкрила, че името на бебето е избрано още преди раждането. Лучиан е заради румънското потекло на Даниел, а Огъстъс е в чест на дядото на Уестън.  

Учени: Две екзопланети се оказаха илюзия

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/ucheni-dve-ekzoplaneti-se-okazaha-iliuziia-6016471

Планети, за които специалистите смятаха, че е възможно да са обитаеми, сега са смятани за илюзия, предизвикана от активността на звезда

Заклети фенове на Гришо го подкрепят на Уимбълдън

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4173289

Голямата новина днес е мачът на Григор Димитров и Новак Джокович на полуфинала на Голямата новина днес е мачът на Григор Димитров и Новак Джокович на полуфинала на "Уимбълдън", който започва в 15:00 ч. българско време. Въпреки 4-цифрените суми за билети, заклетите фенове на Гришо с нетърпение очакват днешния мач пред централния корт на Уимбълдън, съобщи Нова телевизия. „Настроението е приповдигнато, надяваме се да се справи.

Камера снима със скоростта на светлината

http://www.cross.bg/ylovi-kamerata-fotonite-1419088.html

/КРОСС/ Учени от университета "Хариът Ват" разработват камера, която снима с впечатляващите 15 милиарда кадъра в секунда. Това и позволява да улови движението на фотоните в произволно помещение и да реконструира формата на различни обекти по това как отразяват и разпръскват светлината, пише "Монитор". Камерата, разработена от Джонатан Лийч и екипа му, се състои от 32 на 32 пиксела, всеки от които е толкова чувствителен, че може да улови единичен фотон. Времето за експозиция е невероятните 67 пикосекунди и това е достатъчно, за да се види например лазерният лъч като сноп от единични фотони, които пътуват през пространството. За да засече и идентифицира обекти извън зрителното си поле, камерата работи в тандем с импулсен източник на светлина. Когато лъчът уцели скрит обект, част от фотоните се отразяват, а камерата измерва времето (подобно на звуков сонар, но със светлина) и възстановява реалните форми на обекта. Технологията все още е само лабораторно хрумване, но един ден може да сътвори революция в техниките за фотографиране. Приложенията са доста - от военно разузнаване до системи за автомобили, които да виждат зад завои и препятствия.  

Вратарят на "Левски" Пламен Илиев се контузи тежко

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/04/2337154_vratariat_na_levski_plamen_iliev_se_kontuzi_tejko/?ref=rss


Вратарят Пламен Илиев получи изключително неприятна контузия по време на сутрешната тренировка на "Левски" в Правец, като травмата може да го извади  от игра за много дълъг период.

Лекарите на отбора имат съмнения за счупване в подбедрицата, но повече информация по случая ще бъде изнесена след направени прегледи днес и утре, когато ще бъде установена точната диагноза и продължителността на лечението.

Заместник на Илиев на вратата на "Левски" най-вероятно ще бъде...

Според САЩ, иракските сили могат само да защитят Багдад

http://www.moreto.net/novini.php?n=256897

Офанзивата на иракската армия срещу радикалните ислямски бунтовници от групировката „Ислямска държава” продължава, но все повече политици и анализатори смятат, че въоръжените сили нямат капацитета да защитят цялата територия на страната от джихадистите.

Славия договори Мишел Платини

http://bgfootball.actualno.com/Slavija-dogovori-Mishel-Platini-news_37822.html

Бившият нападател на ЦСКА и Лудогорец Мишел Платини може да се счита за сигурно ново попълнение на Славия. Бразилецът ще се присъедини в събота към лагера на "белите" в Словения. Голаджията ...

Унгария разследва евентуално заразяване с антракс

http://europe.actualno.com/Ungarija-razsledva-eventualno-zarazjavane-s-antraks-news_37823.html

Следи от антракс в замразено говеждо месо може да са заразили пет души, които в момента са под наблюдение в болница в източната част на Унгария. "Петима души са под наблюдение в болница заради...

Дейвид Духовни и Теа Леони са отново заедно

http://showbusiness.actualno.com/Dejvid-Duhovni-i-Tea-Leoni-sa-otnovo-zaedno-news_37824.html

Дейвид Духовни и Теа Леони подновиха връзката си и изглеждат много влюбени, съобщи Фимейл фърст. Миналия месец на почивка с двете им деца те са се държали като младоженци. "Усмихваха се и се пр...

Погба: Искам да мога всичко във футбола

http://worldcup2014.actualno.com/Pogba-Iskam-da-moga-vsichko-vyv-futbola-news_37825.html

Младата звезда на Ювентус Пол Погба призна, че обича да играе при определена тактическа схема. Френският национал заяви, че е полезно за него да играе и при друго подреждане. „Смятам, че мо...

Над 1000 души се явиха на изпита по биология в МУ в Пловдив

http://education.actualno.com/Nad-1000-dushi-se-javiha-na-izpita-po-biologija-v-MU-v-Plovdiv-news_37826.html

Три часа и половина продължи изпитът по биология в Медицинския университет в Пловдив днес. На него се явиха 1013 кандидат-студенти, съобщиха от "Учебен отдел". Петима от първоначално заявил...

Фетел: Бундестимът ще удари Франция в продълженията

http://worldcup2014.actualno.com/Fetel-Bundestimyt-shte-udari-Francija-v-prodyljenijata-news_37827.html

Пилотът на "Ред Бул" Себастиан Фетел разкри, че ще подкрепя Германия на тазвечершния четвъртфинален мач на Световното срещу Франция. Според него Бундестимът ще стигне до победата, но в продъ...

Бивш областен управител в Румъния беше осъден на затвор заради злоупотреби

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/04/2337160_bivsh_oblasten_upravitel_v_rumuniia_beshe_osuden_na/?ref=rss


Бившият областен управител на Арджеш в Румъния Константин Николеску днес беше осъден на девет години и половина затвор заради злоупотреби с еврофондове, съобщи информационният сайт "Зиаре", цитиран от БТА.

Николеску, който е член на управляващата Социалдемократическа партия, в резултат на извършените злоупотреби е нанесъл щети в размер на близо един милион евро, според обвинението.

Политикът беше изпратен на съд от прокурорите на Националната дирекция за борба срещу...

Главен редактор на закрит британски таблоид осъден на затвор за подслушване

http://www.mediapool.bg/glaven-redaktor-na-zakrit-britanski-tabloid-osaden-na-zatvor-za-podslushvane-news222272.html

Бившият главен редактор на закрития вече британски вестник "Нюз ъв дъ уърлд" Анди Коулсън бе осъден в петък на 18 месеца затвор по делото за незаконно подслушване, извършвано от журналисти на таблоида, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.   Коулсън, бивш съветник на премиера Дейвид Камерън, беше редактор на изданието от 2003 до 2007 г. Миналата седмица той бе признат за виновен в заговор за незаконно подслушване на гласовите пощи на мобилни телефони след продължил осем месеца съдебен процес в главния наказателен съд на Англия и Уелс, известен като Олд Бейли.

Кралицата кръщава най-големия боен кораб, строен някога във Великобритания

http://www.cross.bg/korab-paynda-velikobritaniya-1419087.html

/КРОСС/ Британската кралица Елизабет II кръщава днес първият от новото поколение самолетоносачи на Великобритания, който ще носи нейното име. HMS Queen Elizabeth е и най-големият военен кораб, строен някога в страната. Любопитен момент от церемонията в доковете на Росит е, че в корпуса ще бъде счупена бутилка не с шампанско, а с малцово уиски Islay. То е произведено в Баумор - първата спиртоварна, посетена от Елизабет в качеството й на кралица. На събитието ще присъстват премиерът Дейвид Камерън и първият министър на Шотландия Алекс Салмънд. В изграждането на самолетоносача участваха корабостроителници от шест града в страната. С него бяха ангажирани над 10 000 души от повече от 100 компании, разказва Би Би Си. Когато влезе на въоръжение през 2020г. дългият 280 метра кораб с обсег от 10 000 морски мили ще носи на борда си 40 бойни самолета и хеликоптера. Екипажът ще бъде от почти 1600 души (включително обслужващите авиационното звено), т.е. над два пъти от 700-те души, които може да поеме кораб от досегашния клас Invincible. Във Великобритания обаче има и много спорове около стойността на проекта - през 2008г. изчислиха, че двата самолетоносача трябва да струват 3.65 милиарда паунда, но през 2010г. сумата се увеличи до 5.2 млр. паунда, а до момента разходите вече са 6.2 млрд. паунда, пише Дневник.  

Местан даде знак на Борисов, че трябва да заслужи подкрепата на ДПС, ако иска да е на власт

http://www.mediapool.bg/mestan-dade-znak-na-borisov-che-tryabva-da-zasluzhi-podkrepata-na-dps-ako-iska-da-e-na-vlast-news222271.html

Докато двете най-големи партии ГЕРБ и БСП се занимават с безкрайните си битки, интриги и мръсни номера, за да си доказват кой е по-велик, лидерът на третата партия съобщи на тях и на останалите потенциални участници в следващия парламент, че от ДПС ще зависи кой точно ще управлява.   След поредната фортиция на Бойко Борисов в четвъртък, когато обяви бойкот на парламента заради това, че БСП излиза в опозиция на съвместни законодателни инициативи на ДПС и ГЕРБ и по този начин партията му изглежда "пришита"към движението, лидерът на ДПС Лютви Местан го върна в реалността.   "Напоследък сме свидетели на една много мила надпревара, надпревара на заклинанията кой по-силно се разграничава от ДПС, кой по-яростно ще изрече заклинанието: "Никога с ДПС”, коментира той в петък пред журналисти.   "Как ще ги разпознаем тези партии? Те изглежда нямат друг признак на идентичност, освен разграничението от ДПС. Ако беше само една партия, щяхме да кажем – това е анти-ДПС партията, но подобни заклинания чувам и отляво, и отдясно”, анализира председателят на ДПС. "Никога с ДПС” - и в един миг човек би могъл да си помисли, че някой вижда ДПС в положението на една застаряваща селска мома, която чака да бъде пожелана. ДПС обаче не може да бъде поставено в положението на застаряваща селска мома”, заяви Местан.   ДПС знае своята стойност и своята идентичност, знае от кои ценности не може да отстъпи, продължи той и обясни, че е трета политическа сила и е либерална партия. "ДПС носи участта на всички либерални партии - те да бъдат подкрепящи партии. Така е и в България, така е и в света”, коментира Местан. "Тоест, ние сме в положение на подкрепяща партия и ви казвам, че след изборите може да е по-актуален не въпросът кой ще пожелае ДПС, а може да се окаже вярна обратната посока – кого ДПС ще реши да подкрепи с оглед интересите на България, на гражданското общество и на базовите ценности на българската демокрация”, обобщи лидерът на ДПС.   След това даде да се разбере, че не БСП ще бъде пожелана от партията му в следващия мандат.   "България не трябва да се връща към отречени модели на управление, към проблематични коалиции и да приемем, че и тази е проблематична – нещо, което твърдяхте година и нещо, до някаква степен съм съгласен с това, но това беше вотът на избирателите”, каза Местан.   "ДПС и БСП не са обречени завинаги в друг или един за друг и не са скачени съдове”, уточни той. По думите му страната също така няма нужда да се връща към авторитарни модели на управление. Той не уточни коя партия е носител на такива модели, но в публичните му изказвания от последните пет години достатъчно ясно бе откроена ГЕРБ. "Въпросът не е кои политически сили влизат или формират едно управление, а каква е политиката, която биха водили", каза в заключение Местан. Попитан дали могат да се очакват "целувки” с Борисов, той отговори, че кафето не е равно на прегръдка или на целувка.   "Когато говорим за подкрепа, ние в онзи четвъртък дадохме своя принос да се ускори процесът към вярното решение на политическата ситуация”, посочи той, имайки предвид вероятно решението за предсрочни избори.   На евроизборите през май ДПС бе единствената политическа сила, която отчете увеличение на избирателите си, при това без участието на турските изселници, които ще имат право да гласуват на предсрочния парламентарен вот на 5 октомври.   Паралелно с това се засилиха обществените настроения срещу ДПС, възприемана като партия, която продава подкрепата си на твърде висока цена, изнудва коалиционния си партньор, "преяжда с власт" и е основен източник на корупция и непрозрачност във властта.   През последните години БСП е основният потърпевш от "честта" да бъде предпочетена да управлява с ДПС. Левицата загуби властта през 2009 г. след като коалиционният партньор Ахмед Доган (в момента почетен председател на ДПС, който дърпа конците на политиката от сараите си в Бояна) обяви откровено, че той "разпределя порциите в държавата".   Тогава на власт дойде Бойко Борисов, който по време на целия мандат не посмя да накърни нито един икономически интерес на излязлата в "опозиция" ДПС. Нещо повече, финансово-индустриалният конгломерат около Корпоративна търговска банка (КТБ), свързан пряко с бизнес интересите на ДПС, разшири своята мощ и влияние с държавна подкрепа, в замяна на което медиите на депутата от ДПС Делян Пеевски от сутрин до вечер прославяха Бойко Борисов и оплюваха противниците му.   Не е ясно каква е била точната схема (и цена) на тази сделка, нито пък поради какви причини се развали през 2013 г., когато Бойко Борисов подаде предсрочно оставката на кабинета след протести – до голяма степен режисирани, които съвпаднаха с рязко оттеглената медийна подкрепа на Делян Пеевски.   Така след изборите през май миналата година Станишев успя да спечели благоволението на ДПС да управляват заедно, за да не се връща на на власт ГЕРБ.   На каква цена?   "Ако не изберем Делян Пеевски за председател на ДАНС, правителството пада", е заявил Станишев на депутатите от парламентарната си група на фаталния 14 юни 2013 г. Тогава Пеевски наистина беше избран, макар и за кратко, но правителството, което към този момент бе едва на две седмици, получи такъв удар, от който така и не се съвзе.   То вече не върши работа на "застаряващата селска мома", която, по всичко личи, вече е набелязала следващия "жених".

Мъж загина при катастрофа в Стара Загора

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4173263

37-годишен мъж е загинал при пътно-транспортно произшествие на пътен възел с главен път Стара Загора-Казанлък, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Стара Загора.
Вчера, около 20.28 часа по бул. „Никола Петков” в Стара Загора в посока изток се движил лек автомобил „Хонда Сивик”, управлявана от Г.Г. на 37 години от Стара Загора. 37-годишен мъж е загинал при пътно-транспортно произшествие на пътен възел с главен път Стара Загора-Казанлък, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Стара Загора. Вчера, около 20.28 часа по бул. „Никола Петков” в Стара Загора в посока изток се движил лек автомобил „Хонда Сивик”, управлявана от Г.Г. на 37 години от Стара Загора.

Шофьор загина при пътен инцидент в Стара Загора

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4173276

37-годишен мъж е загинал при пътно-транспортно произшествие на пътен възел с главен път Стара Загора-Казанлък, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Стара Загора.
Вчера, около 20.28 часа по бул. „Никола Петков” в Стара Загора в посока изток се движил лек автомобил „Хонда Сивик”, управлявана от Г.Г. на 37 години от Стара Загора. 37-годишен мъж е загинал при пътно-транспортно произшествие на пътен възел с главен път Стара Загора-Казанлък, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Стара Загора. Вчера, около 20.28 часа по бул. „Никола Петков” в Стара Загора в посока изток се движил лек автомобил „Хонда Сивик”, управлявана от Г.Г. на 37 години от Стара Загора.

По 10 кандидати се борят за едно стажантско място в ЕВН

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/07/04/2337162_po_10_kandidati_se_boriat_za_edno_stajantsko_miasto_v/?ref=rss


По 10 кандидати се борят за едно стажантско място в ЕВН, съобщиха от компанията. За лятната стажантска програма "Младежи с бъдеще", която компанията провежда за девета година поред, са подали документи 400 студенти от технически и икономически специалности, от които са подбрани 40. 

Общо 22-ма от одобрените стажанти ще специализират в централите на дружествата от групата на
ЕВН България, а 18 ще проведат стажа си в клиентските центрове на територията на Югоизточна България....

Лавров ще се срещне с Вигенин, Орешарски, Плевнелиев и Миков

http://www.cross.bg/lavrov-sergeii-bulgariya-1419086.html

/КРОСС/ Министър Кристиан Вигенин ще се срещне на 7 юли с министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров, който ще бъде на посещение в София по покана на българския си колега. Визитата е по повод отбелязването през 2014 г. на 135-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Русия. Официалните разговори ще се състоят в 13.00 часа в сградата на МВнР. След пленарните разговори между двете делегации в 14.30 ч. ще бъде подписано Споразумение между правителството на Република България и правителството на Руската федерация за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицинската наука. Двамата външни министри ще валидират пощенско филателно издание, посветено на 135-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения. Кристиан Вигенин и Сергей Лавров ще дадат брифинг за медиите. В рамките на визитата си в България Сергей Лавров ще бъде приет от президента Росен Плевнелиев, от министър-председателя Пламен Орешарски и от председателя на Народното събрание Михаил Миков.  

Горя павилион на плажа на Галата

http://www.vesti.bg/novini/goria-pavilion-na-plazha-na-galata-6016475

Сигнал за пожар в павилион на южния плаж на Галата във Варна е постъпил тази нощ.

МВР-Варна: Заключвайте входните врати на жилищата си

http://www.moreto.net/novini.php?n=256918

На 3 юли са регистрирани две кражби на лаптоп и пари , извършени чрез проникване в жилища през незаключени врати (входна и балконска), съобщиха от полицията за Moreto.net. ОД на МВР – Варна апелира към гражданите да бъдат по-грижливи към собствеността си и да не оставят незаключени входните врати на жилищата си, както и отворени балконските врати на първите етажи в жилищните блокове.

Банката за развитие вече е с нов надзорен съвет

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/07/04/2337152_bankata_za_razvitie_veche_e_s_nov_nadzoren_suvet/?ref=rss


Българска банка за развитие (ББР) вече има нов надзорен съвет, съобщи "Капитал"  като се позова на източник, близък до банката. Избраните са икономистът Николай Неновски, началникът на политическия кабинет на финансовия министър Деница Кирова и изпълнителният директор на Агенцията за приватизация Емил Караниколов.

Изборът на новите хора в надзора на държавната банка е станал от общото събрание на акционерите (Министерството на финансите), проведено днес, 4 юли. 

Тримата...

Ето кога и къде няма да има ток

http://frognews.bg/news_72597/

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както следва:

Парис Хилтън се завръща на музикалната сцена с ново парче

http://www.cross.bg/paris-hiltun-parcheto-1419085.html

/КРОСС/ Популярната предимно с това, че е популярна Парис Хилтън е решила да се завърне на музикалната сцена. Още през следващата седмица се очаква певицата и актриса да пусне нов летен хит. Парчето е със заглавие "Come Alive" и е написано от самата Парис, пише Thehothits. Парчето ще е с поп звучене и се предполага, че е вдъхновено от любовните преживявания на Хилтън. Аудиото и видето ще излязат по едно и също време - на 8 юли. Припомняме, че през 2006 година богатата наследница пусна дебютния си албум, който достигна до номер 6 в класацията на Billboard 200.    

Украйна преминава на авариен енергиен режим

http://econ.bg/Новини/Украйна-преминава-на-авариен-енергиен-режим_l.a_i.554014_at.1.html

По думите на украинския енергиен министър Арсений Яценюк енергийният пазар в Украйна е в свръхкритична ситуация. Той призова Върховната Рада да...

Запалиха заведение на варненски плаж, имало е и стрелба

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4173223

Заведение на плажа на Галата е запалено тази сутрин около 4 часа. Пожарът е нанесъл поражения по бара, изгорил е кафемашина, както и част от две шатри, съобщи "Петел".
Първи започнал да гаси огъня пазачът, а после са му помогнали собственикът на обекта и дошлите пожарникари. Имало е и стрелба.
Очаквайте подробности. Заведение на плажа на Галата е запалено тази сутрин около 4 часа. Пожарът е нанесъл поражения по бара, изгорил е кафемашина, както и част от две шатри, съобщи "Петел". Първи започнал да гаси огъня пазачът, а после са му помогнали собственикът на обекта и дошлите пожарникари. Имало е и стрелба. Очаквайте подробности.

Елизабет II кръщава днес най-големия боен кораб, строен някога във Великобритания

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/04/2337123_elizabet_ii_krushtava_dnes_nai-golemiia_boen_korab/?ref=rss


Британската кралица Елизабет II кръщава днес първият от новото поколение самолетоносачи на Великобритания, който ще носи нейното име. HMS Queen Elizabeth е и най-големият военен кораб, строен някога в страната.

Любопитен момент от церемонията в доковете на Росит е, че в корпуса ще бъде счупена бутилка не с шампанско, а с малцово уиски Islay. То е произведено в Баумор – първата спиртоварна, посетена от Елизабет в качеството й на кралица.

На събитието ще присъстват премиерът...

Volkswagen представи новото поколение на Passat

http://www.cross.bg/passat-razpolaga-volkswagen-1419083.html

/КРОСС/ Volkswagen представи официално новото поколение на един от най-популярните си модели - Passat. Немците описват машината си като „най-успешния бизнес автомобил в Европа". Машината е сравнително по-малка от своя предшественик. Инженерите на компанията с успели да смъкнат теглото с 82 килограма до 1312 кг. Въпреки привидно запазените пропорции, багажникът е по-голям с 21 литра. При интериора в миналото остават класическите уреди, показващи състоянието на автомобила. Както при Audi TT, Passat разполага с модерен дисплей пред погледа на шофьора, който дава необходимата информация. Наличен е и head-up дисплей. 2015 Passat ще се предлага с редица системи за сигурност и помощ при дивжение, както и 360-градусова камера, подпомагаща паркирането. Както стана ясно още преди дебюта, сред дизеловите двигатели за машината ще има нов 1.6 TDI, който ще разполага с максимална мощност от 120 к.с. При по-големите нафтови предложения откриваме 2.0 TDI в три версии - със 150, 190 и 240 к.с., като последният използва две турбини. Бензиновата гама е малко по-богата и включва два 1.4 TSI (125 и 150 к.с.), 1.8 TSI (180 к.с.) и два 2.0 TSI (220 к.с. и 280 к.с.). Всички изредени двигатели покриват еко нормите Евро 6. Passat влиза в продажба от 10 юли тази година, като в Германия цените започват от 25,875 евро за седан и 25,950 евро за комби, пише Autopress.  

Земеделският министър подал сигнал в прокуратурата срещу фонд "Земеделие"

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/07/04/2337130_zemedelskiiat_ministur_podal_signal_v_prokuraturata/?ref=rss


Министърът на земеделието Димитър Греков е подал сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу длъжностни лица във фонд "Земеделие" за неправомерно одобрени проекти, пише "Труд" като цитира министъра. 

Греков пояснява, че докладът до Цацаров е обобщение на много оплаквания от бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони. Същата информация преди 20 дни е дадена и на премиера Пламен Орешарски, и на Агенцията за държавна финансова инспекция.

Министърът прави...

На живо: Григор Димитров - Новак Джокович 4:6, 6:3, 2:3

http://tennis.actualno.com/Na-jivo-Grigor-Dimitrov---Novak-Djokovich-46-63-23-news_37780.html

Паметна дата за българския тенис – само така може да се опише днешният 4 юли, 2014 година. Защото днес, на най-престижната сцена в света на тениса – Централния корт на „У...

Феномена: Не Балотели е виновен за провала на Италия

http://worldcup2014.actualno.com/Fenomena-Ne-Baloteli-e-vinoven-za-provala-na-Italija-news_37819.html

Известният бразилски нападател Роналдо не смята, че недоброто представяне на Марио Балотели на световното първенство е причина за ранното отпадане на отбора. "Разочарованието от отпадането на &q...

Любопитни факти за знамето на САЩ

http://curious.actualno.com/Lubopitni-fakti--za-znameto-na--SASht-news_37820.html

От създаването си американското знаме се състои от 13 ивици (7 червени и 6 бели), символизиращи 13-те британски колонии, които образуват независимата държава, пише електронният сайт americanstory.fr. ...

Русия забрани вноса на млечни продукти от Украйна

http://europe.actualno.com/Rusija-zabrani-vnosa-na-mlechni-produkti-ot-Ukrajna--news_37821.html

Русия забрани някои млечни продукти, произведени в Украйна заради предположения, че продуктите са замърсени и поради други причини. От организацията за защита на потребителите "Роспотребнадзор...

Стрелба и палеж в заведение на варненски плаж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4173208

Заведение на плажа на Галата е запалено тази сутрин около 4 часа. Пожарът е нанесъл поражения по бара, изгорил е кафемашина, както и част от две шатри, съобщи Заведение на плажа на Галата е запалено тази сутрин около 4 часа. Пожарът е нанесъл поражения по бара, изгорил е кафемашина, както и част от две шатри, съобщи "Петел". Първи започнал да гаси огъня пазачът, а после са му помогнали собственикът на обекта и дошлите пожарникари. Имало е и стрелба. Очаквайте подробности.

От левицата определиха като „брътвежи” думите на Борисов

http://www.moreto.net/novini.php?n=256936

От левицата определиха като "брътвежи" информацията на Бойко Борисов, че правителството ще предложи Сергей Станишев за еврокомисар. По-рано днес лидерът на ГЕРБ обяви, че знае за това от сигурни източници и дори предложи облог на медиите.

Дни на математиката в София

http://www.cross.bg/dni-na-matematikata-v-sofiya-1419084.html

/КРОСС/Дни на математиката започват в София от понеделник. Четиридневният форум се организира от Института по математика и информатика на БАН и е посветен на 145-годишнината на академията. Международната конференция „Дни на математиката в София", която ще се се проведе на 7 юли от 9.30 часа в зала „Роял" на „София хотел Балкан", ще открие президентът Росен Плевнелиев. Форумът ще събере български математици и информатици, които работят у нас и в чужбина. Доклади ще бъдат изнесени по актуални теми от всички области на математиката. Една от основните цели на конференцията е да подобри сътрудничеството между българските специалисти, работещи в цял свят.  

ТВ 7: Трябва да удържим на натиска

http://www.vesti.bg/novini/tv-7-triabva-da-udyrzhim-na-natiska-6016474

Временният синдик Велков, заедно с охранители в компанията на партийни функционери от "България без цензура", начело с Христо Цирков от контролния съвет на партия нахлу в ТВ7, съобщават от ръководството на медията.

Павел Маринов връчи почетен знак на контраадмирал Роберт Каменски

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/l1i2wPLJfiM/

sreshta_Kamenski

На 4.07.2014 година Областният управител на област Бургас Павел Маринов прие в сградата на администрацията контраадмирал Роберт Каменски, заместник началник щаб „Подводни операции“ на военноморското командване на НАТО във Великобритания. Той бе придружаван от комодор Мален Чубенков- командир на Военноморска база Бургас.

Проведе се задълбочен смислен диалог по проблемите на военноморското партньорство между България и НАТО.

В знак на уважение Павел Маринов връчи на контраадмирал Роберт Каменски почетния знак на областния управител на Бургас.

Д-р Михайлов постави диагноза: Няма надежда за съществена промяна

http://www.cross.bg/vlast-mihaiilov-elit-1419082.html

/КРОСС/Хората са прибрани в собственото си убеждение, че политическият елит е негоден, а този елит, за който става дума, решава собствените си въпроси, като уточнява подробности относно собственото си възпроизводство. Това е картината в страната според д-р Николай Михайлов. В интервю за БНР той добави: Няма никаква особена надежда за съществена промяна. Това е, което българският капитализъм роди. Основното, което стана, е да бъдат покачени на върха негодни хора. Тези, които имат власт и богатство са негодни. Не говоря за политическата класа, защото между тях има хора с идея да бъдат национално отговорни в поведението си. Тези, които предизвикаха напоследък тази чудовищна криза, са опасни и крайно чудовищни силуети. Това, държавата да бъде заложник на двама души, които са решили да си разчистват сметките по пътя на това да се замерят с банки и не само, означава някаква радикална слабост на българската политическа власт. Според д-р Михайлов банковата криза е солидарно произведена не от маргинални фигури, а от предприемаческия и от политически елит, които имат общи бизнес дела. Крупният капитал купува политически решения от имащите политическата власт, а политическият елит ги продава. Това е най-доходоносното бизнес партньорство, което се разгръща между елитите на бизнеса и политическата власт

В Черно море започва съвместното военноморско учение "Бриз"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/04/2337109_v_cherno_more_zapochva_suvmestnoto_voennomorsko/?ref=rss


Днес започва ежегодното съвместно военноморско учение "Бриз 2014", в което ще участват четири НАТО-вски кораба и плавателни съдове от страните от черноморския регион. Маневрите, водени от българските военноморски сили, ще продължат до 13 юли, като домакин на първия етап е пристанище Бургас, става ясно от официалния сайт на БВС.

България ще участва с над 15 бойни и спомагателни кораби и катери, два хеликоптера и над 1000 души личен състав. В учението, което ще се проведе в западните...

Планинар катери Руен 200 пъти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172934

Легендарният планински водач от Кюстендил Стефан Иванов - на 82 г., се готви да изкачи първенеца на Осогово, връх Руен (2251 м).
На 5 юли се честват 100 г. на кюстендилското туристическо дружество “Осогово”. Тогава ще има масово изкачване на Руен с туристи от Македония. Ще се включи и бай Стефан. “По родните планини съм от 1947 г. Легендарният планински водач от Кюстендил Стефан Иванов - на 82 г., се готви да изкачи първенеца на Осогово, връх Руен (2251 м). На 5 юли се честват 100 г. на кюстендилското туристическо дружество “Осогово”. Тогава ще има масово изкачване на Руен с туристи от Македония. Ще се включи и бай Стефан. “По родните планини съм от 1947 г.

И Би Ти Ви ще излъчва Григор Димитров, ако стигне финал

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/04/2337114_i_bi_ti_vi_shte_izluchva_grigor_dimitrov_ako_stigne/?ref=rss


Би Ти Ви също се включи в надпреварата за излъчването на мач на Григор Димитров, след като стана ясно, че вече българинът вече стигна полуфиналите.

След като вчера Нова телевизия се похвали, че ще показва полуфинала с Нова Джокович в 15 часа, днес от Би Ти Ви съобщиха, че ще покажат финала на "Уимбълдън" при класиране на българина. 

"Григор Димитров развали лятото на британците и както всички се надяваме и на сърбите, но направи незаменимо това на българите. В случай че...

Столичани дължат 350 млн. лева за парното

http://econ.bg/Новини/Столичани-дължат-350-млн-лева-за-парното-_l.a_i.553997_at.1.html

Общо 350 млн. лева дължат абонатите на софийското парно. В тази сума влизат както текущи, така и просрочени задължения. От началото на годината...

Синдикални организации предупреждават за стачка в "Топлофикация – Сливен"

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c2cfa58/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0Csindikalni0Eorganizacii0Epreduprejdavat0Eza0Estachka0Ev0Etoplofikaciia0E0Esliven0H1756320C/story01.htm

Решението на ДКЕВР да намали цената на топлоенергията и на електричеството, произвеждани от дружеството, изправят топлофикацията пред сериозни проблеми


Министър Найденов откри Обществения съвет по отбранителна политика

http://www.cross.bg/naiidenov-sili-otbranata-1419081.html

/КРОСС/„Равносметката показва, че за малко повече от година Общественият съвет по отбранителна политика се утвърди като един много полезен и необходим формат за обсъждане със структурите на гражданското общество на най-актуалните и значими въпроси от дневния ред на националната отбранителна политика", каза министърът на отбраната Ангел Найденов при откриването на единадесетото заседание на Обществения съвет по отбранителна политика. Той подчерта, че и занапред при изграждането и развитието на една модерна система за национална сигурност все повече ще трябва да се отчита експертизата и на неправителствените организации, ангажирани в сферата на отбраната и сигурността. Министър Найденов изрази специална благодарност към членовете на Съвета за активното им участие по време на всички заседания и за подкрепата, както и за конструктивните предложения, направени на проведените досега десет заседания. „Вашите мнения и становища бяха внимателно разгледани от моя екип от началото на мандата ми, много предложения бяха приети, а други ни дадоха представа за начина, по който се възприема политиката на Министерството на отбраната", посочи министър Найденов и изрази надежда, че ще продължи тази вече установена положителна традиция на ползотворен диалог и градивно сътрудничество

В ход е вторият етап от обновяването на пречиствателна станция „Варна”

http://www.moreto.net/novini.php?n=256933

В ход е вторият етап от обновяването на пречиствателна станция „Варна”, с който ще се изпълни последната част от модернизацията й. Това заяви в интервю за Радио „Фокус” – Варна Михаил Маринов, зам.-управител на „ВиК – Варна”. Модернизацията предвижда пълно третично пречистване на отпадъчните води, чрез изграждане на съоръжения за отстраняване на фосфор.

Вижте какво става на "Уимбълдън" два часа преди мача на Григор (галерия)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4173127

"24 часа" получи ексклузивни снимки от кортовете в "Уимбълдън", предоставени ни от нашия читател и голям фен на "Локо" (Пд) Тодор Димитров, който в момента е там с други българи и се готви да подкрепи Григор Димитров срещу Новак

Банковата система е стабилна, политическата класа не е, смята Симеон Дянков

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/07/04/2337116_bankovata_sistema_e_stabilna_politicheskata_klasa_ne_e/?ref=rss


В България няма банкова криза. Банковата система е стабилна, а политическата класа не е. Това заяви бившият министър на финансите от кабинета "Борисов" Симеон Дянков в интервю за БНТ по повод представянето на книгата му "Кризата с еврото – поглед отвътре" в института "Брюгел".

Според Дянков банковата система в България дълго е била стабилна и продължава да бъде стабилна. "Смятам, че имаше краткосрочна криза на доверието, но не толкова в банковите институции, а в политическата класа",...

Китайска „огнена терапия“ набира популярност

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/kitajska-ognena-terapiia-nabira-populiarnost-6016463

Терапията е базирана на китайските народни вярвания, че здравето зависи от баланса между „топлите“ и „студените“ елементи в тялото

Русия е нарушила човеките права при експулсирането на грузинци през 2006 г.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/04/2337106_rusiia_e_narushila_chovekite_prava_pri_ekspulsiraneto/?ref=rss


Русия е нарушила човешките права, като координирано е задържала и експулсирала грузинци след шпионския скандал през 2006 г., постанови Европейският съд за правата на човека в Страсбург.

Правителството на Грузия, което е вносител на жалбата до съда, твърди, че през периода от септември 2006 до януари 2007 г. над 4600 грузинци са били арестувани и изгонени от Русия.

Тези експулсирания бяха предшествани от арестите в Тбилиси на четирима руснаци, обвинени в шпионаж. Москва...

50 000 таблетки метаамфетамин задържани на Капитан Андреево

http://www.vesti.bg/novini/50-000-tabletki-metaamfetamin-zadyrzhani-na-kapitan-andreevo-6016472

50 000 таблетки метаамфетамин задържаха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево, съобщиха от ИА "Митници".

Майка намушка до смърт преподавателка пред очите на ученици в училище във Франция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4173172

Френска учителка бе намушкана до смърт от майка на ученик, съобщи АФП. Инцидентът се случил в Алби, Южна Франция.
Тази сутрин жената влязла с нож и намушкала 34-годишната старша учителка пред очите на учениците. Причината още не е установена, но скоро ще се изясни.
"Когато пристигнах на мястото на събитието, се опитваха да я съживят, но неуспешно", Френска учителка бе намушкана до смърт от майка на ученик, съобщи АФП. Инцидентът се случил в Алби, Южна Франция. Тази сутрин жената влязла с нож и намушкала 34-годишната старша учителка пред очите на учениците. Причината още не е установена, но скоро ще се изясни. "Когато пристигнах на мястото на събитието, се опитваха да я съживят, но неуспешно",

"Атака": За гей парада са отговорни Столична община, 11 посолства и прокуратурата

http://www.cross.bg/ataka-posochvat-bulgarski-1419080.html

/КРОСС/"Атака" отново се обяви против гей парада, планиран за тази събота - 5 юли.  Под диктовка отвън, различни гей организации и лобистки групи, ще проведат едно чуждо на националните ни традиции и морал уродливо явление, наречено гей парад в България, посочват от партията на Волен Сидеров. Всяка година преди и по време на т.нар. „шествие за гей права", българското общество е скандализирано от поведението на организаторите и участниците в него, които демонстрират по софийските улици неприкрит разврат, сексуална перверзия и морална разпуснатост. На този фон, не по-малко притеснение будят и идеите, които гей активистите лансират в публичното пространство, като легализиране на бракове между еднополови двойки и осиновяване на деца от същите, посочват още от "Атака". Тази проява, както и извратените амбиции на организаторите, са не просто покушение срещу обществения морал, но и опасност за традиционните български ценности, смятат националистите. Отговорност за гротесткото шествие, по думите им, носят Столична община, която вместо да забрани тези прояви, е съорганизатор в престъплението, 11 посолства, между тях - американското, британското, немското и т.н., които агресивно подкрепят шествията на разврата, както и всички български институции, включително прокуратурата, затова, че безучастно наблюдават и по този начин съдействат за нарушаването на морала в обществото и българския закон

Къде е дисертацията на вътрешния министър

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/07/04/2337052_kude_e_disertaciiata_na_vutreshniia_ministur/?ref=rss


Коментарът е от "Фейсбук". Заглавието е на "Дневник"

Като чета каква дисертация е защитила феноменалната ни спортна министърка и като не мога да прочета никъде дисертацията, защитена от вътрешния министър (нещо повече, той няма публикуван нито ред, а е доктор и доцент!), ми се струва, че е назрял моментът да се създаде:

Научно жури, което да направи проучване и проверка как са станали малки и големи доктори (доктори и доктори на науките) и доценти и професори всички, които...

Община Варна дава еднократни помощи на засегнатите от бедствието

http://pik.bg/община-варна-дава-еднократни-помощи-на-засегнатите-от-бедствието-news198693.html

Община Варна дава еднократни помощи на засегнатите от бедствието

През следващата седмица Община Варна започва изплащането на еднократни помощи по 300 лева на 404 домакинства, пострадали от бедствието в квартал “Аспарухово”, съобщи БНР.

Средствата са извън тези, които Агенцията за социално подпомагане ще предостави на засегнатите. Помощите ще бъдат раздавани в сградата на кметство "Аспарухово". Продължава разчистването квартала, както и дезинфекцията на улици, паркинги и площади. В базите на общината са настанени 40 души, евакуирани от опасните зони в района.

Повечето от евакуираните живеят при роднини или под наем, който плаща общината. Екипът от специалисти от Минно-геоложкия университет вече е извършил оглед на свлачищните зони в квартала и ще подготви доклад, въз основа на който ще се изготви проект за укрепване на рисковите места.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване