На 39 мъжете стават невидими за младите жени

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/na-39-myzhete-stavat-nevidimi-za-mladite-zheni-6016859

Причините са няколко - белите коси, това, че мъжете на тази възраст вече са семейни и др.

Експерт: Някой се опитва да срути НЗОК със злонамерено говорене

http://frognews.bg/news_72821/

Не очаквайте да има някаква промяна към по-добро развитие в здравеопазването, докато там не се предприемат реформи. Това каза пред БНР д-р Илко Семерджиев, бивш член на УС на БЛС и почетен председател на Международния институт по здравеопазване и здравно осигуряване.

Експерти дискутираха „Има ли бъдеще за реформата в сектор сигурност?”

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243592_%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8+%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0+%E2%80%9E%D0%98%D0%BC%D0%B0+%D0%BB%D0%B8+%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D1%89%D0%B5+%D0%B7%D0%B0+%D

 София, 8 юли 2014 г. Експерти от сектора за сигурност участваха днес в дискусия на тема „Има ли бъдеще за реформата в сектор сигурност?”, организирана от Фондация РискМонитор в рамките на проекта “Границите на секретността: Регулация и контрол на сектора за сигурност”финансиран по Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

 

            В дискусията участваха представители на националните институции, граждански организации и независими експерти, между които Веселин Вучковдепутат в 42-то НС, бивш заместник-министър на вътрешните работи, Николай Радуловпреподавател в Департамент Национална и международна сигурност в Нов български университет, Димо Гяуров, адвокат, бивш директор на Национална разузнавателна служба, Цвета Маркова, адвокат, бивш ръководител на Държавната комисия по сигурността на информацията, Филип Гунев и Чавдар Червенков от Центъра за изследване на демокрацията и ген. Румен Миланов, бивш директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерски съвет (БОРКОР). Експертите обсъдиха теми, свързани с реформата в сектор сигурност, с необходимата законова регламентация, с възможните начини за преструктуриране на службите с цел извършването на ефективни промени, отговарящи на нуждите на националната сигурност на България.

 

Основната цел на проекта “Границите на секретността: Регулация и контрол на сектора за сигурност” е да осигури по-голяма прозрачност на реформата в този сектор и да създаде механизъм за независим граждански контрол върху промените, свързани със службите за сигурност, повишавайки експертизата и приноса на неправителствените организации при формулирането на политики в тази сфера. Той стартира през февруари 2014 г. за период от две години. Дейностите по проекта ще допринесат за активизиране на комуникацията между властите и гражданското общество, ще осигурят основата на конструктивен форум за обмен на идеи между тях и ще съдействат за дефиниране на конкретни проблеми в реформата и управлението на сектора.

 

 

Повече информация за целите и дейностите на проекта можете да намерите на страницата на Фондация РискМонитор:

http://www.riskmonitor.bg/bg/projects/granitsite-na-sekretnostta-regulatsiya-i-kontrol-na-sektora-za-sigurnost/about.

Цветан Василев иска да купи австрийска банка

http://www.cross.bg/hipo-evro-banka-1419855.html

/КРОСС/ Трима са основните кандидати, които се опитват да купят мрежата на Балканите на национализираната австрийска банка "Хипо Алпе Адриа". Сделката е възможно да бъде подписана още до края на юли, съобщава "Ройтерс", цитирайки няколко източника близки до преговорите.Бизнесът на "Хипо" в Югоизточна Европа се смята за неин основен актив. Банката беше национализирана през 2009 г., за да избегне фалит, който можеше да предизвика трусове в целия регион.Един от потенциалните купувачи на балканската мрежа е група от български инвеститори, водени от бизнесмена Цветан Василев, които са подкрепяни от руската банка ВТБ, казват източници на "Ройтерс".Василев е основният собственик на Корпоративна търговска банка, която бе поставена под надзор от БНБ миналия месец.Той не е коментирал информацията. Бившата му говорителка в банката заяви, че отдавна няма контакти с него и не може да предаде запитванията. ВТБ също не коментира съобщението.Австрия създава "лоша банка", която да погълне повечето останали активи на "Хипо". Това ще увеличи държавния дълг и бюджетния дефицит тази година. Руският бизнесмен Игор Ким от "Експобанк" също е в надпреварата, съобщават запознати източници. Финансовият инвеститор "Адвент Интернешънъл" е третият кандидат за закупуването на австрийската банка.Миналата година Европейската комисия нареди на Виена да намери купувач за балканския бизнес на "Хипо" до средата на 2015 г

Имигрантите от ЕС в Швейцария са достигнали рекорден брой през 2013 г.

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/09/2340342_imigrantite_ot_es_v_shveicariia_sa_dostignali_rekorden/?ref=rss


Рекорден брой имигранти от Европейския съюз са се установили в Швейцария миналата година, предаде "Ройтерс". През тази година швейцарските гласоподаватели подкрепиха референдум за ограничаване на имиграцията от ЕС.

През 2013 г. към Швейцария се е насочил нетен поток от 66 200 жители на ЕС. Най-големият приток от хора след влизането в сила на споразумението за свободно движение е бил през 2002 г., се казва в годишния доклад на министерството на икономиката, който разглежда ефекта на...

НСИ: Износът на България за ЕС намалява

http://www.moreto.net/novini.php?n=257409

През периода януари - април 2014 г. износът на България за ЕС намалява с 0.9% спрямо същия период на предходната година и е в размер на 8.3 млрд. лева, съобщиха от НСИ. Основни търговски партньори на България са Германия, Италия, Румъния, Гърция, Франция и Белгия, които формират 72.

Една от най-печелившите фирми в Сърбия няма нито един служител

http://www.vesti.bg/novini/edna-ot-naj-pechelivshite-firmi-v-syrbiia-niama-nito-edin-sluzhitel-6016860

Между 100-те най-печеливши фирми в Сърбия през 2013 г. е компанията ТС Империал Клиринг Хаус със 184 милиарда динара капитал под формата на диаманти, съобщава вестник "Политика".

Страхил Ангелов: Води се битка между ДПС и БСП за Държавен фонд "Земеделие"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4182113

Води се битка между ДПС и БСП за Държавен фонд „Земеделие“. Не ги познавам тези хора. Тези хора не са от БСП.
Това заяви пред „Фокус” народният представител от Води се битка между ДПС и БСП за Държавен фонд „Земеделие“. Не ги познавам тези хора. Тези хора не са от БСП. Това заяви пред „Фокус” народният представител от "Коалиция за България" Страхил Ангелов. „Аз съм силно притеснен като член на Комисията за контрол на европейските фондове. "В ДФ „Земеделие“ очевидно нещата не вървят.

Строителите на "Хемус" при Белокопитово ще получат заплатите си за април

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/07/09/2340341_stroitelite_na_hemus_pri_belokopitovo_shte_poluchat/?ref=rss


Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ)  е превела над 500 хил. лв. от дължимите на "Автомагистрали – Черно море" АД общо 11 837 261 лв. за изпълнението на пътен възел "Белокопитово" на магистрала "Хемус", съобщи КНСБ. 

Работниците протестират от дни заради забавени заплати. С част от парите ще им бъде платено за април. 

Работещите в  дружеството запазват готовност за провеждане на протестни и стачни действия до пълното издължаване от страна на АПИ на заработените суми и...

Общински съветник наби служител на кметство в Монтанско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4182100

Сенатор от малкия парламент на Медковец е глобеният за хулиганство мъж, за когото от полицията днес съобщиха, че е халосал служител на кметството в монтанското село Расово, пише ''Конкурент''. Инцидентът е станал във вторник сутринта, а съветникът от БСП Красимир Борисов вече е осъден и три дни ще работи в полза на обществото. Сенатор от малкия парламент на Медковец е глобеният за хулиганство мъж, за когото от полицията днес съобщиха, че е халосал служител на кметството в монтанското село Расово, пише ''Конкурент''. Инцидентът е станал във вторник сутринта, а съветникът от БСП Красимир Борисов вече е осъден и три дни ще работи в полза на обществото.

Осъдиха общински съветник, набил служител на кметство в Монтанско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4182115

Сенатор от малкия парламент на Медковец е глобеният за хулиганство мъж, за когото от полицията днес съобщиха, че е халосал служител на кметството в монтанското село Расово, пише ''Конкурент''. Инцидентът е станал във вторник сутринта, а съветникът от БСП Красимир Борисов вече е осъден и три дни ще работи в полза на обществото. Сенатор от малкия парламент на Медковец е глобеният за хулиганство мъж, за когото от полицията днес съобщиха, че е халосал служител на кметството в монтанското село Расово, пише ''Конкурент''. Инцидентът е станал във вторник сутринта, а съветникът от БСП Красимир Борисов вече е осъден и три дни ще работи в полза на обществото.

Новият руски трамвай (ФОТО)

http://www.cross.bg/noviyat-ryski-tramvaii-foto-1419856.html

/КРОСС/ В Екатеринбург на 10 юни „Уралвагонзавод" ще представи новия трамвай RUSSIA ONE. Дизайнът, разработката и производството са изцяло руски, с изключение на механизмите на вратите и хармониката са вносни. ФОТОГАЛЕРИЯ:  

1 млрд. евро публично-частни партньорства в подкрепа на иновациите

http://econ.bg/Новини/1-млрд-евро-публично-частни-партньорства-в-подкрепа-на-иновациите_l.a_i.554867_at.1.html

Първите покани за публично-частни партньорства между ЕС, частния сектор и държавите членки в областта на научните изследвания и иновациите бяха...

Юсеин Болт: Що за защита беше това на бразилците?!

http://worldcup2014.actualno.com/Usein-Bolt-Shto-za-zashtita-beshe-tova-na-brazilcite-news_38661.html

Спринтьорът от Ямайка Юсеин Болт се включи във всеобщата световна подкрепа на бразилците в огромното нещастие, което ги сполетя във вторник вечерта на стадион "Минейрао" в Бело Оризонте. Там...

Фандъкова нареди фирмите по чистотата с всички сили да възстановят последствията след бурята

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/09/2340327_fandukova_naredi_firmite_po_chistotata_s_vsichki_sili/?ref=rss


Кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед, с която нарежда фирмите по чистотата да се мобилизират с всички свои сили за възстановяване на последствията от бурята, съобщи пресцентърът на Столичната община.

"Най-важното е градът да се възстанови в най-кратки срокове", каза кметът и добавя, че се извършва почистване на улици и тротоари от паднали клони, дървета и листна маса, както и наноси на земна маса и се работи за осигуряване на проводимостта на дъждоприемни шахти....

"Шел" с обяснение за 12-те литра бензин, събрани в туба от 10 литра

http://pik.bg/шел-с-обяснение-за-12-те-литра-бензин-събрани-в-туба-от-10-литра-news200482.html

"Шел" с обяснение за 12-те литра бензин, събрани в туба от 10 литра

Преди няколко дни агенция ПИК препечата статия от сайта на Нова телевизия, в която потребител описва, че е налял бензин в туба от 10 литра, а впоследствие върху касовата му бележка са били отчетени 12 литра.

Неговото предположение бе, че това е измама при отчитането на горивото от страна на самата бензиностанция, която в конкретния случай бе "Шел България", намираща се на Околовръстното шосе на София. Той дори бе приложил снимка на касовата си бележка:

 

В тази връзка от "Шел" изпратиха своята позиция, която публикуваме дословно:

Ето какво гласи тя:

"Считаме, че в материала, публикуван от Вас, са направени неверни обобщения и е използвана некоретна информация, която заблуждава аудиторията Ви.

Бихме искали да Ви информираме, че съдовете за пълнене на гориво задължително съдържат буферно пространство, което трябва да осигури безопасното съхранение и транспортиране на леснозапалимото вещество. Бензинът се разширява вследствие на температурни разлики, затова е важно съдът, в който се съхранява да има допълнителен празен обем. Това изискване е съобразено от производителите на такива съдове и общият им пълен обем винаги надвишава обявената вместимост гориво, която е допустимо и безопасно да се налее в съда. Когато се налива гориво в туби, те никога не трябва да се напълват на 100% от обема си. На много от съдовете е написано изрично, че не трябва да се пълнят до горе. Самите туби не са еталонна мярка за обем, а пълненето им трябва да се прекрати, когато бензиноколонката покаже посочената на съда вместимост - максимално допустимия обем гориво, който може да се напълни в съответната туба.

Според проверените от нас записи от камерата на бензиностанцията, клиентът е отказал помощта на нашия асистент и сам е напълнил тубата до гърлото на съда. В тази ситуация, съвсем естествено е да е било налято по-голямо количество гориво от обозначената вместимост на съда – 10 литра.

Конкретната горивна колонка е сертифицирана и пломбирана от Държавната агенция по метрологичен надзор на 20 юни 2014 г. Тя, както и всички останали горивни колонки на нашите бензиностанции, подлежат на постоянен контрол, както от страна на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор, така и по линия на нашата вътрешна система за контрол. Проверките на ДАМТН се извършват регулярно, в съответствие с изискванията на законодателството, след което на колонката се поставя пломба.

Поведението на потребителя, подал сигнала до медиите, видно от записите на видеокамерата, както и фактът, че той не е подал оплакване на място, за нас означават само едно – че този случай е резултат на целенасочена кампания, целяща да дискредитира репутацията не само на нашата компания, но и на целия бранш.

Считаме, че подвеждащото заглавие ("Скандал! Страхотна измама! Шофьор наля 12 л гориво в 10-литрова туба на бензиностанция "Шел"!) и съдържанието на публикувания от Вас материал са неточни и трябва да бъдат незaбавно променени, за да бъде отразена коректно ситуацията.

Надяваме се, че ще информирате коректно Вашите потребители за условията на пълнене, транспортиране и съхранение на горива в преносими съдове.

Не смятаме, че има и най-малък повод за съмнения в точността и коректността на Shell България ЕАД към клиентите".

 

Спасиха чужденци от бедстваща яхта край Каварна

http://www.cross.bg/borda-tatyana-kavarna-1419854.html

/КРОСС/ 14-метрова моторна яхта е бедствала снощи във водите между н. Калиакра и Каварна, съобщи maritime.bg.Аварирала е плаващата под флага на Великобритания яхта "Татяна". На борда й е имало четирима души - мъж, жена и две деца.Двигателят на плавателния съд излиза извън строя, на борда му нахлува вода.От стоянката в Каварна, ИА "Морска администрация" изпраща базирания там катер. На борда му са били прехвърлени бедстващите от "Татяна". Екипажът на катера на Морска администрация успява да неутрализира теча, яхтата е била стабилизирана.Намиращ се в района риболовен кораб също е оказал съдействие на бедстващите. Риболовците са отбуксирали "Татяна" до пристанището в Балчик, където тя е постоянно базирана.Намиращите се на борда деца - на 10 и 12-годишна възраст са се разминали само с уплаха, казаха пред Maritime.bg свидетели на инцидента. Шкиперът на яхтата е англичанин, а майката на двете деца е с руски произход.Вероятната причина за инцидента е проблем с кингстоните на съда.

Три години от убийството на Яна, СГС отложи делото срещу подсъдимия Чеци

http://frognews.bg/news_72820/

Софийски градски съд отложи делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина за 15 септември заради забавена ДНК експертиза. Днес се навършват три години от дръзкото посегателство срещу 28-годишната жена.

Хубавицата Берта стана "Царица на плажа"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180628

Чаровна курортистка грабна приза Чаровна курортистка грабна приза "Царица на плажа" през август 1934 г. Тогава във Варна се проведе първият роден конкурс за морски красавици. Спектакълът събуди града от провинциалната дрямка, беше подобаващо отразен в нашата и чуждата преса. Конкурсът е дело на варненските първенци, които искат да вдигнат нивото на черноморския ни курорт.

Предизвестен провал на избора на главен съдебен инспектор

http://www.mediapool.bg/predizvesten-proval-na-izbora-na-glaven-sadeben-inspektor-news222455.html

Главният съдебен инспектор трудно ще бъде избран, разделени са политическите партии, разделени са парламентарните групи и така трудно се постига обединяване. Това каза в сряда пред БНТ председателят на Народното събрание Михаил Миков (БСП). За да илюстрира трудностите за постигане на съгласие в тези политически условия, той напомни, че до края на функционирането на този парламент остават 12 заседания.   Признанието с половин уста на Миков за провала на поредната процедура за избор на човек за ключовия пост илюстрира още веднъж вината на парламентарно представените партии за застоя в реформата на съдебната власт.   Преди 20 дни в отворено писмо най-изявените неправителствени организации в сферата на правосъдието и човешките права обявиха, че Народното събрание се превръща в олицетворение на провалената реформа.   Назначаването на ръководител на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) препъна както миналия парламент, така и настоящия, тъй като за избора е необходимо квалифицирано мнозинство от 2/3 от депутатите (160 гласа).   Издигнати в момента са кандидатурите на съдиите Вера Чочкова и Теодора Точкова, които нямат проблемна биография или странни имотни сделки зад гърба си. Това, само по себе си, е рядкост за кандидати за тази позиция. Чочкова и Точкова бяха издигнати след прозрачна процедура и номиниране от съдии, проведена под егидата на Съюза на съдиите в България.   Асоциацията на прокурорите също изненадващо предложи на парламента свой кандидат – Атанас Гебрев от Върховната касационна прокуратура, но не се намери партия, която да го подкрепи.   Депутатите вече демонстрираха липса на сериозно намерение най-накрая да назначат приемник на Караиванова по време на изслушването на Чочкова и Точкова в началото на юни. Интересът към концепциите им беше повече от вял, като народните представители задаваха предимно общи въпроси на двете.   В сряда Михаил Миков се опита да оправдае провала на парламента с липсата на време и нуждата от спокоен политически дневен ред.   "През последните дни на парламента предстои един по-спокоен дневен ред, ще се приемат закони, които са договорени от политическите сили, ратификации, европейски директиви, договори със Световната банка. Добре ще е никоя политическа сила да не търси законопроекти, които могат да доведат до свръхполитизация, защото изкушенията в предизборната обстановка са много големи", призова председателят на Народното събрание.

Путин: Русия ще отстоява интересите си настойчиво, но коректно

http://www.cross.bg/interesi-pytin-nastoiichivo-1419853.html

/КРОСС/ Русия ще отстоява настойчиво своите интереси, но няма да се самоизолира. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с членове на Обществената палата, съобщи ИТАР-ТАСС. „Ние няма да се самоизолираме, ние винаги ще бъдем част от световната общност, – увери Путин. – Но то е сложно и нееднородно“. „Ние с вас трябва правилно да определяме националните си интереси, ние се научихме да правим това,също както се учим и от предишните поколения, в това число и от поколенията на победителите – да отстояваме тези интереси настойчиво, но коректно, внимателно, както казва един известен персонаж, но силно“, допълни още руският държавен глава.

Почина Катя Самарджиева, бивш кандидат-кмет от ГЕРБ

http://pik.bg/почина-катя-самарджиева-бивш-кандидат-кмет-от-герб-news200497.html

Почина Катя Самарджиева, бивш кандидат-кмет от ГЕРБ

Катерина Самарджиева е починала снощи около 18.00 часа в отделението по реанимация на благоевградската болница, пише "Струма БГ".

50-годишната медицинска сестра, която през 2011 г. бе кандидат-кмет на с. Логодаж от ГЕРБ, постъпи в болницата за операция от преплитане на червата и по настояване на близките й за хирургичната интервенция от София бе извикан лично бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски.

След операцията Самарджиева бе приведена в медикаментозна кома, от която така и не излезе.

Затвор за варненец откраднал камера от кабинет в Община Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=257433

За кражба от служебен кабинет в сградата на Община Варна, Районният съд постанови осъдителна присъда за 36-годишeн мъж. В процедура на съкратено съдебно следствие, 36-год. С. Маринов призна вината си в извършване на престъплението, съобщиха от съда за Moreto.

Видео: И "Монти Пайтън" предсказали мача Германия - Бразилия според "Туитър"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/09/2340313_video_i_monti_paitun_predskazali_macha_germaniia_-/?ref=rss




Британските комици от "Монти Пайтън" напоследък влизат в заглавията не само с прощалното си шоу, което се играе в момента в Лондон, но и с вечните скечове от телевизионното си предаване, които се възраждат покрай всяко футболно първенство.

След снощната катастрофална загуба на домакина Бразилия от Германия с 1:7 те отново се радват на популярността на свой клип, но не онзи за философския футбол.

Последният път, когато видях Бразилия толкова мрачна, беше...

Видео: И "Монти Пайтън" предсказали мача Германия-Бразилия според "Туитър"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/09/2340313_video_i_monti_paitun_predskazali_macha/?ref=rss




Британските комици от "Монти Пайтън" напоследък влизат в заглавията не само с прощалното си шоу, което се играе в момента в Лондон, но и с вечните скечове от телевизионното си предаване, които се възраждат покрай всяко футболно първенство. След снощната катастрофална загуба на домакина Бразилия от Германия със 7:1 те отново се радват на популярността на свой клип, но не онзи за философския футбол.

Последният път, когато видях Бразилия толкова мрачна, беше режисирана от...

Д-р Иво Войчев: Трупаме дългове, както всички болници в страната

http://dobrudjatv.net/%d0%b4-%d1%80-%d0%b8%d0%b2%d0%be-%d0%b2%d0%be%d0%b9%d1%87%d0%b5%d0%b2-%d1%82%d1%80%d1%83%d0%bf%d0%b0%d0%bc%d0%b5-%d0%b4%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%b5-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%be-%d0%b2/

Най-вероятно болницата няма да престане да функционира, но по този начин тя трупа дългове, както и всички останали болници от този тип в страната. Това заяви за радио „Добруджа“ управителят на МБАЛ Балчик д-р Иво Войчев.

Награди книжки пътуват към децата, които направиха рисунки за конкурса "Аз и дядо"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180597

Повече от 20 деца на възраст между 5 и 14 г. се включиха в конкурса за детска рисунка на Повече от 20 деца на възраст между 5 и 14 г. се включиха в конкурса за детска рисунка на "24 часа" на тема "Аз и дядо". Как играят в парка, разхождат се в планината, ловят риба, правят барбекю - така се нарисуваха малките участници със своите дядовци. И ще получат своята награда. 20 книжки "Умно дете си ти, Тино" вече пътуват към градовете на

Найденов: Днес полагаме последния метър от стената

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/najdenov-dnes-polagame-posledniia-metyr-ot-stenata-6016856

Военният министър каза, че няма промяна в цената за изграждане на инженерното съоръжение и тя малко над 7 млн. лв.

Бжежински: Путин има три възможни варианта за Украйна

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/bzhezhinski-putin-ima-tri-vyzmozhni-varianta-za-ukrajna-6016855

Действията на Путин са заплаха не само за Запада, но, в крайна сметка, и за самата Русия, смята бившият американски държавен секретар

Фандъкова: Много детски градини и училища имат щети след градушката

http://pik.bg/фандъкова-много-детски-градини-и-училища-имат-щети-след-градушката-news200495.html

Фандъкова: Много детски градини и училища имат щети след градушката

Над 700 сигнала са получени в Столичната община през телефон 112 след вчерашната буря в София, коментира кметът на града Йорданка Фандъкова пред Дарик.

Най-честите инциденти са счупени стъкла и покриви на сгради, наводнени мазета и паднали дървета. Пострадали са много детски градини и училища. Ситуацията в София постепенно се нормализира, като са мобилизирани и екипи от доброволци, които да помагат в отстраняването на щетите и разчистването. Според столичния кмет е твърде рано да се говори за това какво ще е финансовото изражение на щетите, но уточни, че общинските сгради са застраховани: „Трябва да бъдат описани, трябва да бъде изчислено за кои от щетите съответно можем да получим съответно застраховка. За кои ще се наложи да се финансират по друг начин.

От сутринта екипите на районните кметове имат задачата да направят огледи на всички общински сгради и съответно на частни държавни сгради за опасни елементи. Получих информация за районите, които са най-засегнати: „Изгрев", „Люлин", Подуяне" за проблеми в детски градини, за паднало дърво върху детски съоръжения. Разчистват се пораженията, за да бъде безопасно за децата", уточни Фандъкова. Кметът посочи, че проблеми с инфраструктурата в столицата има. „Проблеми има в инфраструктурата. Длъжни сме да сме готови за реакция при кризисни ситуации.

Снощната буря нямаше как да не предизвика наводнения, тъй като паднаха много клони и листа и затлачиха оттоците. В столичната пожарна от до 21:00 часа са били получени над 160 сигнала, предимно за наводнения, счупени стъкла и паднали дървета, обясни началникът на столичната пожарна комисар Огнян Методиев: „Двама души, на които автомобилите им са били затиснати, са спасени в центъра на София, освободени са затиснати хора и в „Младост". Отводняван е подлезът при Президентството, улица „Г. С. Раковски", бул. „България". Извадихме кола от подлеза на НДК. Екипите цяла нощ бяха на разположението на столичани".

Почистването на София продължава днес и през следващите дни, като приоритетно се работи по възловите за града места, след това ще се премине към парковете, градинките и междублоковите пространства.


Сноудън подаде документи за удължаване на престоя си в Русия

http://www.cross.bg/snoydun-dokymenti-srok-1419851.html

/КРОСС/ Бившият сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън подаде документи за удължаване на престоя си в Русия след 31 юли. Това съобщи адвокатът му Анатолий Кучерена."Минахме през процедурата за получаване на временно убежище. Този срок изтича на 31 юли тази година. Подадохме документи за удължаването на този срок. Все още няма да говорим какъв статут бихме искали да получим, тъй като решението е на Федералната миграционна служба", каза защитникът. Той не пожела да отговори на въпроса да Сноудън възнамерява да поиска руско гражданство.

Киста като футболна топка отстраниха в "Софиямед"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180246

Почти 13-литрова киста, с размер по-голям от футболна топка, отстраниха хирурзите в Многопрофилната болница за активно лечение Почти 13-литрова киста, с размер по-голям от футболна топка, отстраниха хирурзите в Многопрофилната болница за активно лечение "Софиямед" от корема на тяхна 38-годишна пациентка. Образуванието е изпълвало изцяло коремната кухина и е притискало дълго време всички разположени там органи. Пациентката попада в лечебното заведение за гастроентерологичен

КЗК глоби "Кауфланд" за заблуждаваща реклама

http://www.cross.bg/tzena-kayfland-tzenite-1419852.html

/КРОСС/ Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е глобила търговската верига "Кауфланд" с 542 662 лв. заради заблуда на потребителите при рекламирането на собствената й марка продукти "K-Classic", съобщиха от антимонополния орган. КЗК е установила, че в продължение на почти четири години до края на април 2014 г. компанията е рекламирала своята марка, гарантирайки "качество на най-ниска цена". Производството на комисията показало, че след проучване на цените в конкурентни вериги, "Кауфланд" намалява продажната цена на сравними/аналогични продукти "K-Classic" на по-ниска от констатираната продажна цена на конкурентния продукт или на цена, равна с цената на продукта на конкурента. В контекста на използваните рекламни послания понятието "гаранция" се свързва с поет ангажимент от дружеството да предлага промоционалните продукти именно на най-ниски цени. По този начин се създава предварителна представа у потребителя, че закупувайки дадена стока с посочената гаранция, същата е гарантирано на най-ниска цена, посочват от КЗК. Комисията смята, че с поведението си дружеството целенасочено и систематично поддържа две паралелни ценови реакции - намаление на цените на продуктите K-Classic в размер, по-нисък от цената на конкурента, или намаление до размера на най-ниската конкурентна цена

Социалистите в Европарламента не били изцяло доволни от срещата си с Юнкер

http://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/novini_za_ep/2014/07/09/2340322_socialistite_v_evroparlamenta_ne_bili_izcialo_dovolni/?ref=rss


Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент не е "напълно удовлетворена" от снощната си среща с кандидата на Европейската народна партия (ЕНП) Жан-Клод Юнкер за председател на следващата Европейска комисия, заяви председателят на групата на социалистите в Европарламента Джани Питела.

Той коментира, че срещата е била "положителна и полезна", но уточнява, че преговорите за подкрепа на Юнкер на сесията на Европарламента в Страсбург идната седмица са все още далеч от...

След 100 години хлябът няма да бъде вкусен

http://www.cross.bg/sled-godini-hlyabut-nyama-da-bude-vkysen-1419849.html

/КРОСС/ Още в края на XXI век хлябът няма да бъде вкусен. Това твърдят немски учени от Института по биоразнообразие. По думите им през следващите десетилетия вкусът на насъщния ще се промени, но не към по-добро. Според ръководителя на изследването, качеството на хляба ще се влоши с 20%. Качеството на брашното също ще е лошо, той ще съдържа с 5-10% по-малко протеини, съставът на белтъците също ще бъде различен. В експеримента си специалистите са отгледали пшеница чрез изкуствено създадени климатични условия, които според тях ще бъдат характерни за края на XXI век. Брашното, получено по този начин, е загубило много от качествата си.

Алексей Милер пристигна в Хърватия. Една от темите е "Южен поток"

http://www.cross.bg/hurvatiya-yuzhen-gazprom-1419848.html

/КРОСС/Шефът на руския гигант "Газпром" Алексей Милер пристигна на посещение в Хърватия, където ще разговаря с президента Иво Йосипович и премиера Зоран Миланович по редица теми в областта на енергетиката, съобщи хърватската национална телевизия ХРТ. Очаква се сред най-важните обсъждани теми да бъдат руското участие в проучването и експлоатацията на петрол и газ в Хърватия, газопроводът "Южен поток", както и бъдещето на хърватската петролна компания ИНА. Хърватското правителство обяви търг за проучване и експлоатация на залежите от петрол и газ в Адриатическо море, към който "Газпром" проява интерес. Що се отнася до "Южен поток", в началото на миналата година Хърватия подписа с "Газпром" план за действие, с който официално откри възможност за строителство на разклонение на газопровода през нейна територия, но така и не бе основана фирма, която да реализира проекта. Същевременно Хърватия следва политиката на ЕС, според която проектът "Южен поток" противоречи на европейското законодателство. Важна тема е и бъдещето на петролната компания ИНА в светлината на споровете на хърватското правителство и унгарската компания МОЛ, която притежава контролния пакет акции в ИНА. След като бившият премиер Иво Санадер бе осъден за вземане на подкуп от МОЛ за придобиване на контрола над ИНА, законността на покупката бе поставена под въпрос

Телефонните измамници с нова схема, взеха 4 хил.лв. от възрастна жена

http://www.cross.bg/zhena-politziyata-kozhyharov-1419850.html

/КРОСС/ Телефонни измамници са взели 4000 лева от възрастна жена в Русе, съобщават от полицията в крайдунавския град. Около 21.00 часа в понеделник на домашния телефон на 70-годишната жена от Русе се обадил мъжки глас. Той се представил за "д-р Кожухаров" и съобщил, че дъщеря й, която била в чужбина, е с фрактура на крака и е необходима спешна операция. Русенката признала, че в дома си има 4000 лева, но след приключване на разговора се усъмнила в доктора, свързала се с дъщеря си и разбрала, че са се опитали да я измамят. На следващия ден обаче последвало ново позвъняване по телефона, като се се обадил непознат мъж, който се представил за служител на телефон 112 и обяснил на жената, че органите на реда са подслушали разговора й с "д-р Кожухаров" и от полицията се готвят да го заловят. Мъжът обяснил на възрастната жена, че ако "докторът" се обади отново, да му даде поисканите пари, за да бъде задържан веднага при вземането на сумата. След половин час като по поръчка "д-р Кожухаров" позвънил отново и посочил, че операцията е минала успешно и поискал от жената да хвърли през терасата сумата от 4000 лева на мъж, който ще й махне с ръка. Русенката изпълнила указанията и от терасата хвърлила опакованите пари. След като не се появили полицаи, които да задържат измамника, възрастната жена разбрала, че е измамена и сигнализирала в полицията. По случая се води разследване. Извършителите се издирват.  

"Кауфланд" отнесе глоба от половин милион лева за подвеждане на потребителите

http://pik.bg/кауфланд-отнесе-глоба-от-половин-милион-лева-за-подвеждане-на-потребителите-news200489.html

"Кауфланд" отнесе глоба от половин милион лева за подвеждане на потребителите

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи глоба в размер на 542 662.50 лв. на „Кауфланд България ЕООД енд Ко” заради заблуждаваща реклама. 

Разследване на комисията е установило, че в периода от юни на 2010 г. до края на април 2014 г. дружеството е рекламирало цената и качеството на своите продукти с послания като: „K-Classic Ви дава гаранция за най-ниска цена! Без компромиси. При сравними продукти никоя друга търговска верига в нашия град не предлага по-ниска цена. Ден след ден, година след година“ и „гарантирано качество на най-ниска цена”. 

Същността на гаранцията се свежда до обстоятелството, че дружеството предлага под собствената марка „К-Classic” продукти с гарантирано контролирано качество на най-ниска цена или на по-ниска такава.

Производството е показало, че след проучване на цените в конкурентни вериги, Кауфланд намалява продажната цена на сравними/аналогични продукти „K-Classic“ на по-ниска от констатираната продажна цена на конкурентния продукт или на цена, равна с цената на продукта на конкурента. В контекста на използваните рекламни послания понятието „гаранция” се свързва с поет ангажимент от дружеството да предлага промоционалните продукти именно на най-ниски цени. По този начин се създава предварителна представа у потребителя, че закупувайки дадена стока с посочената гаранция, същата е гарантирано на най-ниска цена.

Дружеството използва при промотирането на тази гаранция посочените граматически форми на превъзходната степен „най” и сравнителната „по” с цел да привлече вниманието на потребителите към факта, че цените на неговите продукти „K-Classic“ са най-ниските при съпоставка със сходни или аналогични продукти в останалите конкурентни вериги, респективно са по-ниски от тях. И двете хипотези предполагат, че цените на продуктите K-Classic са не просто равни или еднакви, а са под цените на конкурентните сравними продукти.

Комисията приема, че с поведението си дружеството целенасочено и систематично поддържа две паралелни ценови реакции - намаление на цените на продуктите K-Classic в размер, по-нисък от цената на конкурента, или намаление до размера на най-ниската конкурентна цена. Същевременно през целия период на предлагане и промотиране на гаранциите („най-ниска цена”) "Кауфланд" презентира пред потребителите цените на продуктите си като най-ниски цени в сравнение с цените на конкурентите.

В този смисъл е налице явно противоречие между същността на предоставяната гаранция в частта относно предлагане на продуктите K-Classic на „най-”/„по” ниска цена, и размера на цените в Кауфланд на съответните продукти, които са намалявани до установените на пазара най-ниски цени, предлагани от неговите конкуренти.

Използваният от дружеството механизъм за компенсиране на потребители, заплатили за сравним или аналогичен продукт по-висока цена в магазините на Кауфланд, чрез възстановяване на разликата до размера на цената на конкурента, също влиза в противоречие със съдържанието на рекламните послания за „най-”/„по” ниска цена. В действителност потребителят получава равна на конкурентната цена, а не по–ниска, както се сочи в използваните рекламни послания.

При определяне на санкцията Комисията е отчела като смекчаващо обстоятелство факта, че след образуването на производството Кауфланд предприема действия по преустановяване разпространението на заблуждаващата реклама, като променя част от рекламното послание във връзка с гаранцията за качество на продукти K-Classic - от „най-ниски цени” на „трайно ниски цени”.

Областните управители изхарчили повече за командировки от министрите

http://www.moreto.net/novini.php?n=257430

Правителството утвърди разходите за командировки в страната за първото тримесечие на 2014 г. на министрите, заместник-министрите, областните управители и на органите към Министерския съвет. За командировки на министрите и заместник-министрите в страната са изразходвани общо 7677,17 лв.

Пристигането на Кончита Вурст в Москва се оказа слух

http://www.cross.bg/moskva-vyrst-konchita-1419847.html

/КРОСС/ Представител на победителя в конкурса „Евровизия-2014” австриеца Томас Нойвирт, известен като брадата жена Кончита Вурст заяви, че пристигането му в Москва е само слух, съобщават руските медии. В момента Вурст записва албум и няма намерение да посещава руската столица, съобщи още представителят на звездата от "Евровизия". По-рано бе съобщено, че Кончита Вурст вероятно ще представи новия си албум през ноември в Москва. Във връзка с това депутатът на Законодателното събрание на Санкт Петербург Виталий Милонов помоли руския министър на културата Владимир Медински да забрани на австрийския певец гастроли в Русия.

Oт 4 до 7 г. затвор за българските роми в Марсилия, принуждавали към просия и проституция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4182050

Съд във френския град Марсилия издаде присъди от 4 до 7 години затвор за шестчленното семейство български роми, търгували с хора и принуждавали ги към просия и проституция, съобщи АФП.
Бащата в семейството - 46-годишният Йордан Христов, е осъден на 7 години затвор. Неговата съпруга Юзелем е осъдена на 5 години лишаване от свобода. Съд във френския град Марсилия издаде присъди от 4 до 7 години затвор за шестчленното семейство български роми, търгували с хора и принуждавали ги към просия и проституция, съобщи АФП. Бащата в семейството - 46-годишният Йордан Христов, е осъден на 7 години затвор. Неговата съпруга Юзелем е осъдена на 5 години лишаване от свобода.

Oт 4 до 7 години затвор за българските роми в Марсилия, принуждавали към просия и проституция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4182036

Съд във френския град Марсилия издаде присъди от 4 до 7 години затвор за шестчленното семейство български роми, търгували с хора и принуждавали ги към просия и проституция, съобщи АФП.
Бащата в семейството - 46-годишният Йордан Христов, е осъден на 7 години затвор. Неговата съпруга Юзелем е осъдена на 5 години лишаване от свобода. Съд във френския град Марсилия издаде присъди от 4 до 7 години затвор за шестчленното семейство български роми, търгували с хора и принуждавали ги към просия и проституция, съобщи АФП. Бащата в семейството - 46-годишният Йордан Христов, е осъден на 7 години затвор. Неговата съпруга Юзелем е осъдена на 5 години лишаване от свобода.

Французин оглави Банката на Ватикана

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/francuzin-oglavi-bankata-na-vatikana-6016853

Досега той е ръководел консултантска компания в областта на сливанията и придобиванията

Яне Янев влиза в битката за парламент

http://frognews.bg/news_72818/

Лидерът на РЗС Яне Янев се включва в битката за парламент. На 12 юли т. г. той свиква разширено заседание на Управителния съвет, на което ще присъстват всички 225 областни и общински лидери на РЗС от страната. Очаква се на форума да бъдат взети важни решения за бъдещото участие на партията в предсрочните парламентарни избори през есента на 2014 г., съобщават от пресцентъра на формацията.

Украйна се надява да получи още 1,5 млрд. долара от МВФ

http://europe.actualno.com/Ukrajna-se-nadjava-da-poluchi-oshte-15-mlrd-dolara-ot-MVF-news_38654.html

Украйна се надява да получи втория транш от кредита на Международния валутен фонд (МВФ) от 1,5 милиарда долара и да продължи изпълнението на програмата за реформи, информира БТА. Това заяви днес преми...

Управителният съвет на фонд "Земеделие" подаде оставки

http://politics.actualno.com/Upravitelnijat-syvet-na-fond-Zemedelie-podade-ostavki-news_38655.html

След почти петнайсетминутно заседание в земеделското министерство Държавен фонд "Земеделие" остана без управителен съвет, а животновъдите се заканиха на масови протести в цялата страна, пред...

Слави Бинев: Съюзът между НФСБ и ББЦ трябва да е ясно разписан

http://politics.actualno.com/Slavi-Binev-Syuzyt-mejdu-NFSB-i-BBC-trjabva-da-e-jasno-razpisan-news_38660.html

Валери Симеонов може да бъде една гаранция при коалиция между НФСБ и коалицията на „България без цензура”. Това заяви бившият евродепутат Слави Бинев в предаването "Лице в лиц...

Пилот на закъсняващ полет купи пица на пътниците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4182038

35 пици получиха пътниците на американска авиокомпания, чиито полет бил забавен заради лошото време, пише британският вестник "Телеграф". Самолетът очаквал разрешение за излитане, но тъй като такова не дошло дълго време пилотът решил да се реваншира на пътниците и поръчал пица.
"Беше около 22.30 ч. в понеделник, 35 пици получиха пътниците на американска авиокомпания, чиито полет бил забавен заради лошото време, пише британският вестник "Телеграф". Самолетът очаквал разрешение за излитане, но тъй като такова не дошло дълго време пилотът решил да се реваншира на пътниците и поръчал пица. "Беше около 22.30 ч. в понеделник,

Бисмарк запазва София и Варна български

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180483

На 8 юли се навършиха 135 години от установяването на дипломатически отношения между България (Княжество България) и Германия (Кралство Прусия).
По силата на Берлинския договор Великите сили изпращат свои консули в Княжество България. Първият немски консул е Флориан фон Тилау, който връчва консулския си патент като генерален консул на 8 юли 1879 г. На 8 юли се навършиха 135 години от установяването на дипломатически отношения между България (Княжество България) и Германия (Кралство Прусия). По силата на Берлинския договор Великите сили изпращат свои консули в Княжество България. Първият немски консул е Флориан фон Тилау, който връчва консулския си патент като генерален консул на 8 юли 1879 г.

Стажантите в Twitter получават 81 хил. долара на година

http://econ.bg/Новини/Стажантите-в-Twitter-получават-81-хил-долара-на-година_l.a_i.554851_at.1.html

Стажантите в Twitter получават общо 81 000 долара на година под формата на заплати, съобщава „Бизнес Инсайдър“. Компанията дори не е най-щедрата...

Пилот на закъсняващ полет почерпи пътниците с пица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4182025

35 пици получиха пътниците на американска авиокомпания, чиито полет бил забавен заради лошото време, пише британският вестник 35 пици получиха пътниците на американска авиокомпания, чиито полет бил забавен заради лошото време, пише британският вестник "Телеграф". Самолетът очаквал разрешение за излитане, но тъй като такова не дошло дълго време пилотът решил да се реваншира на пътниците и поръчал пица. "Беше около 22.30 ч. в понеделник,

Днес полагат последния метър от основната част на защитното съоръжение

http://www.cross.bg/naiidenov-suoruzhenie-izgrazhdane-1419846.html

/КРОСС/ „Днес, 9 юли, полагаме последния метър от основната част, носещата конструкция на защитното съоръжение", съобщи министърът на отбраната Ангел Найденов пред журналисти днес, 9 юли, след заседанието на Министерския съвет. Той подчерта, че на практика ще имаме защитна ограда от 30 км по права линия, както е заложено по проекта за изграждане на съоръжението. „В рамките на следващите седем до десет дни, в зависимост от климатичните условия, предстоят довършителните работи, допълнително полагане на режеща тел тип „Бруно", поясни министър Найденов и допълни, че предстои назначаването на комисия и приемо-предавателните дейности, за да получи и стопанисва МВР защитното съоръжение. Министърът на отбраната посочи, че след приключване на тези дейности броят на ангажираните с тях военнослужещи и полицейски служители ще бъде намален. Министър Найденов заяви, че няма промяна в цената за изграждане на инженерното съоръжение. „Тя е в рамките на тези малко над 7 милиона лева, колкото е по разчетите на проектанта, които са заложени в проекта за изграждане на оградата", каза той като подчерта , че отделно от тази сума около милион и половина лева са за сметка на Министерството на отбраната. „Българските военнослужещи изпълниха с чест и достойнство задачите, които им бяха възложени, които, нека да подчертая, не са присъщи на армейски части", каза още министър Найденов.  

Дилърът на Джоли с видео от наркоманските ѝ години

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/dilyryt-na-dzholi-s-video-ot-narkomanskite-godini-6016851

Дилърът на Джоли от 90-те твърди в интервю, че се срещал с Джоли 2-3 пъти седмично или в апартамента ѝ, или в хотел. Всеки път тя давала около 100 долара за хероин и кокаин. Той дори казва, че тя се е друсала пред него

Телефонни измамници замесиха тел. 112 и полицията

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/telefonni-izmamnici-zamesiha-tel.-112-i-policiiata-6016852

Така измамниците са успели да убедят недоверчива възрастна русенка да им даде спестяванията си от 4000 лв.

Тежки присъди за български роми във Франция

http://www.vesti.bg/novini/tezhki-prisydi-za-bylgarski-romi-vyv-franciia-6016857

Присъди от четири до седем години затвор бяха произнесени от съд в Марсилия, Южна Франция, срещу шестима членове на българско ромско семейство, обвинено, че принуждавало седем свои сънародници да просят и да проституират.

Шпионският скандал в Германия набира скорост

http://www.cross.bg/germaniya-prokyratyra-skorost-1419845.html

/КРОСС/ Скандалът с шпионажа в Германия набира скорост. Според Главната прокуратура в Карлсруе, в момента се води разследване по отношение на още един предполагаем шпионин, заподозрян в разузнавателна дейност в полза на САЩ. Според данните, представители на полицията и на главната прокуратура са извършили обиски в апартамента и в работните помещения на заподозрения, които се намират в района на Берлин. Задържането му все още не е осъществено. Германското министерство на отбраната потвърди, че "в сферата на компетенциите (на ведомството) се провежда разследване.По този начин може да става въпрос за министерството, Бундесвера, или за военното разузнаване. Според вестник „Зюддойче Цайтунг", експерти смятат, че този случай е доста по-сериозен от скандала с федералния офицер на разузнавателната служба на ФРГ, предал на Централното разузнавателно управление на САЩ над 200 секретни документа. Заради новата афера посланикът на САЩ в Германия Джон Емерсън отново бе привикан в немското Министерство на външните работи.

Повече средства за две от програмите на транспортното министерство

http://econ.bg/Новини/Повече-средства-за-две-от-програмите-на-транспортното-министерство_l.a_i.554861_at.1.html

Повече средства за програмите „Развитие на транспорта и осигуряване на безопасност, сигурност и екологосъобразност“ и „Развитие на информационните...

Не е работа на Агенцията по градушките да информира

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/ne-e-rabota-na-agenciiata-po-gradushkite-da-informira-6016850

Не ми е известна технология за защита на градовете от градушки, каза шефът на агенцията Николай Николов

Шахти ще пазят от увреда новата настилка в центъра на Варна при дъжд

http://www.moreto.net/novini.php?n=257436

Хоризонтални отводнителни шахти да бъдат поставени в четири перпендикулярни улички на пешеходната „Княз Борис“, предлагат от екипа, който работи по проекта „Естетизация и модернизация на главни пешеходни зони и зони за обществен отдих на град Варна“.

Министрите дадоха почивната си станция в "Св. св. Константин и Елена" на Прокуратурата

http://www.cross.bg/pochivnata-baza-prokyratyrata-1419844.html

/КРОСС/Правителството се отказа от приватизацията на почивната си станция в курорта "Св. св. Константин и Елена" и реши да я даде на прокуратурата, съобщи правителствената пресслужба. Днес кабинетът отмени решение от 2012 г. за приватизация на почивна база чрез публичен търг с явно наддаване, което до този момент не е било реализирано. Днешният акт на Министерския съвет е в резултат на отправеното искане за безвъзмездно предоставяне на почивната база в управление на Министерството на правосъдието за нуждите на Прокуратурата на Република България, се посочва в съобщението. Имотът е частна държавна собственост и включва парк с площ 16 240 кв. м и девет сгради с различно предназначение, в това число хотел на четири етажа, с басейн, медицински център, фитнес, ресторант с тераса, заседателни зали. Намерението за продажба беше свързано с проблеми с наемателя.  

Apple отново отвори онлайн магазина си в eBay

http://econ.bg/Новини/Apple-отново-отвори-онлайн-магазина-си-в-eBay_l.a_i.554849_at.1.html

Ако си търсите евтин iPhone, eBay е правилното място за вас. От Курпертино отвориха отново онлайн магазина си в платформата, който се появи за първи...

Сърбия и Русия подписаха договор за „Южен поток”

http://frognews.bg/news_72817/

Сърбия и Русия сложиха подписа си под договор за изграждането на „Южен поток”. Церемонията се се състояла във вторник вечерта, съобщи сръбският вестник Блиц.

Леки повишения за американските акции*

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c543afe/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csasht0C3370Ca0Cleki0Epovisheniia0Eza0Eamerikanskite0Eakcii0H1759170C/story01.htm

Акциите на Alcoa поскъпват с 2,8% след положителните финансови резултати, които откриха сезона на отчетите


Кабинетът няма да продава базата си в "Св. Константин и Елена", дава я на прокуратурата

http://www.mediapool.bg/kabinetat-nyama-da-prodava-bazata-si-v-sv-konstantin-i-elena-dava-ya-na-prokuraturata-news222454.html

Правителството на Пламен Орешарски е отменило решение на кабинета на Бойко Борисов от 2012 г. за продажба на почивната база на Министерския съвет в черноморския курорт "Св. Константин е Елена", съобщиха от "Дондуков" 1. Вместо това имотът ще бъде предоставен безвъзмездно за нуждите на прокуратурата, която го е поискала.   Базата трябваше да бъде продадена от Агенцията за привазитация с публичен търг, но сега явно ще се ползва за почивка на прокурорите.   Кабинетът е одобрил още няколко решения, свързани с активи държавна публична собственост.   Вещи държавна собственост, намиращи се на летищата в Бургас и Варна, които са били ползвани от Главната дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация", но вече са негодни за употреба и за това ще бъдат предадени за скрап.   Сред другите решения е изваждането на водна помпена станция във Велинград от активите на държавното дружество "Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс" и да я даде безвъзмездно на общината.   Водопреносното съоръжение към лечебното заведение не обслужва филиала на държавното дружество във Велинград. В същото време то е единствената възможност за захранване с минерална вода на шест други обекта в града и трябва да се поддържа в добро техническо състояние. По тази причина правото на собственост върху него ще бъде прехвърлено безвъзмездно на общината, за което Общинският съвет във Велинград е дал съгласието си, съобщиха от правителствената пресслужба. . Помещение за административни нужди получи регионалният офис в Търговище на Комисията за защита от дискриминация.

Лойд Уебър съживява „Котките”

http://www.cross.bg/kotkite-yebur-loiid-1419843.html

/КРОСС/Андрю Лойд Уебър е на път да разбере дали „Котките" ги очаква един нов живот - сценичен или филмов, съобщава Ройтерс. Британският композитор подготвя голямото завръщане на своя шедьовър от 1980г. в лондонския Уест Енд. Създателят на хитовите мюзикъли „Евита" и „Исус Христос Суперзвезда" обяви плановете си да съживи „Котките" със спектакли в рамките на 12 седмици, които ще се играят от 6 декември 2014г. на сцената на Лондон Паладиум. По този повод от престижната зала в английската столица посочиха, че по време на спектакъла ще бъдат допускани деца на половин цена, но е подготвена и специална изненада за тях- възможност да се превъплътят с помощта на професионални гримьори в образите от култовия мюзикъл. Друга интересна подробност е, че за предстоящия спектакъл ще бъде събран отново оригиналния творчески екип- режисьорът Тревър Нун, хореографката Джилиан Лин, дизайнерът Джон Напиър и, разбира се, композиторът Андрю Лойд Уебър. „Мисля, че това е просто една голяма възможнсот за нас да направим второ издание на „Котките". Обръщам се отново към това заглавие не само защото то ме привлича, а защото бих желал да го преосмисля", обясни композиторът. Лойд Уебър счита, че „Фантомът на операта" и „Старлайт експрес" също е възможно да се завърнат с интересни филмови версии. „Да, това е напълно възможно", откровен е музикантът

Директорът на ОУ "Васил Априлов"-Варна сдава поста

http://www.moreto.net/novini.php?n=257432

Директорът на варненското ОУ „Васил Априлов” Петя Кателиева ще освободи ръководения от нея пост още в понеделник (14 юли). Това съобщи за в. “Черно море” шефът на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) във Варна Венцеслава Генова.

Видео: Бразилски фенове гориха фланелката на Неймар

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/07/09/2340297_video_brazilski_fenove_goriha_flanelkata_na_neimar/?ref=rss


Преди началото на полуфиналния мач срещу Германия играчите на Бразилия развяха високо фланелката на Неймар по време на националния химн, преди това пристигнаха на стадион с шапки в негова подкрепа, а голяма част от зрителите по трибуните носеха маски с лика му.

Нападателят на "Барселона" беше основната причина "селесао" да стигне до финалната четворка, но получи контузия в гръбнака, която го извади от мондиала. В негово отсъствие домакините претърпяха шокираща загуба с 1:7.
...

Бившият кадър на ЦСКА, Локомотив (София) и Пирин (Г. Делчев) Валерий Дамянов е новият треньор на Миньор?

http://www.zapernik.com/sport/bivshiyat-kadur-na-cska-lokomotiv-sofiya-i-pirin-g-delchev_32951/

Бившият играч на "Миньор" (Перник) Стефан Трифонов-Санята е вероятният втори помощник треньор на футболния тим. Колега ще му бъде Тони Евтимов, а отборът ще бъде воден от Валерий Дамянов, според неофициална информация от клуба, пише БЛИЦ.

Очаква се "жълто-черните" да започнат подготовка за новия сезон в началото на следващата седмица, а до неделя да бъде представен официално треньорският състав. Валерий Дамянов е започнал футболната си кариера в...

Продължава

Свободата и задължението да избираш според журналисти и хуманитаристи

http://dobrudjatv.net/%d1%81%d0%b2%d0%be%d0%b1%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d0%b4%d1%8a%d0%bb%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b4%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%b8%d1%80%d0%b0%d1%88-%d1%81/

Журналисти и хуманитаристи дебатират на тема „Свободата и задължението да избираш“ в седмия Медиен форум, който се провежда в комплекс „Русалка“. Участници в културната проява са Михаил Неделчев, Владимир Зарев, Слави Георгиев, Иван Гранитски, Бойко Ламбовски, Ива Николова, Антония Първанова и други.

Збигнев Бжежински: Действията на Путин са заплаха за Запада, но и за самата Русия

http://e-vestnik.bg/20907/zbignev-bzhezhinski-deystviyata-na-putin-sa-zaplaha-za-zapada-no-i-za-samata-rusiya/

Збигнев Бжежински. Снимка: от тв екрана

Повече от три месеца изминаха от триумфалната реч на Владимир Путин в руския парламент. В нея той се радваше на военното превземане на Крим, топлейки се от върволицата от шовинистични чувства. На Путин явно му хареса ентусиазма и очевидно не е мислил много за по-големите, по-дългосрочни стратегически последици на това, което отприщи.
Три месеца по-късно, посред продължаващата несигурност, що се отнася до бъдещето на руско-украинските отношения, както и до увеличаващата се цена в международен план за Русия, Путин е изправен пред три основни избора:

1. Той може да се опита да се приспособи към (новите реалности в) Украйна, като прекрати нападението срещу нейния суверенитет и икономическо благополучие. Това би изисквало
мъдрост и постоянство от страна на Русия, както и на Украйна и на Запада.

Подобно приспособяване би трябвало да включва прекратяване на руските усилия за дестабилизация на Украйна отвътре, слагане на край на всякаква заплаха за по-голяма инвазия, както и някакъв вид разбирателство между Изтока и Запада, което да има като последица мълчаливото приемане от страна на Русия на продължителното пътуване на Украйна към евентуално членство в Европейския съюз.

Същевременно трябва да бъде дадено ясно да се разбере, че Украйна не се стреми, а Западът не планира да я приеме в НАТО. Русия има основания да изпитва дискомфорт от тази перспектива.

Освен това по същия начин би било дадено ясно да се разбере, че Русия вече не очаква Украйна да стане част от Евразийския съюз, който е явно прикритие за претворяване на нещо, доближаващо се до Съветския съюз или Царска Русия.

Това обаче не трябва да изключва руско-украинско търговско споразумение, тъй като и двете страни могат да спечелят от едни търговски връзки, която все повече да са в дух на сътрудничество, както и от финансови отношения. Международната общност може да повтори подкрепата си за такава развръзка и възобновяването на по-нормални отношения със самата Русия, включително вдигане на санкциите.

2. Путин може да продължи да подпомага една слабо прикривана военна интервенция, предназначена да разстройва живота в части от Украйна. Ако Русия продължи по този курс, очевидно Западът ще трябва да предприеме продължително и наистина наказателно прилагане на санкции, предназначено да покаже на Русия болезнените последици от нейното нарушение на суверенитета на Украйна.

Тази злощастна развръзка вероятно ще произведе два безнадеждни случая в Източна Европа: Украйна, поради разрушителните действия на Русия, и самата Русия.

3. Путин може да нахлуе в Украйна, възползвайки се от доста по-големия военен потенциал на Русия. Такова действие обаче не само ще породи ответна реакция от страна на Запада, но също така би могло да провокира украинска съпротива.

Ако този отпор бъде продължителен и интензивен, ще има увеличаващ се натиск върху членовете на НАТО да подкрепят украинците под различни форми, правейки конфликта по-скъп за агресора.

За Кремъл последицата от тази трета опция би била не само едно дълготрайно враждебно настроено украинско население от над 40 милиона, но също така и икономическа и политическа изолация на Русия, изправяща се пред растящата възможност от вътрешни смутове.

Очевидно правилният избор е да се намери формула за приспособяване, която трябва да включва отказ от употребата на сила срещу Украйна от страна на Русия. Въпросът за Крим ще остане нерешен засега, но ще служи за продължително напомняне, че шовинистичният фанатизъм не е най-добрата отправна точка за решаване на комплексни въпроси. Тъкмо за това действията на Путин са заплаха не само за Запада, но, в крайна сметка, и за самата Русия.

БТА

* Збигнев Бжежински е съветник по националната сигурност в периода 1977-1981 г. Коментарът е адаптиран от изказване пред Комисията по външните работи на Сената на САЩ.

Сомнамбул предсказал резултата между Бразилия и Германия

http://www.cross.bg/germaniya-braziliya-gyera-1419841.html

/КРОСС/ Уникална история за мъж, който е познал резултата между Бразилия и Германия, разтърси социалните мрежи. Въпросният оракул е мъжът на 44-годишната художничка Ана Гуера, който й казал точния резултат насън. "Започна да говори, но не исках да го будя. Реших да се пошегувам и го попитах - кажи ми за мача с Германия, как ще свърши? Той каза - Германия ще победи със 7:1. Не повярвах в началото, но съм чувала, че има такива хора, които познават. Заложих малко пари и спечелих", разказва Гуера в социалните мрежи. Печалбата й е 200 бразилски реала - около 130 лева, пише Новинар.  

Ройтерс: Цветан Василев се интересува от австрийска банка

http://www.vesti.bg/novini/rojters-cvetan-vasilev-se-interesuva-ot-avstrijska-banka-6016854

Група български инвеститори, включваща Цветан Василев и подкрепена от руската банка VTB, проявява интерес към закупуването на бизнеса на Балканите на национализираната австрийска банка Хипо Алпе Адриа, съобщава Ройтерс.

Дъмбо се завръща

http://www.cross.bg/dumbo-film-zavrushta-1419840.html

/КРОСС/ Класическата анимация за слончето с големите уши Дъмбо се завръща, но този път на големия екран. Филмът ще бъде режисиран от известния Ерън Крюгер. Сценарист и съпродуцент на лентата ще бъде сценаристът на „Трансформърс" Ехрен Крюгер. Историята за летящото цирково слонче ще се основава на събитията от оригиналното филмче. Към нея ще бъде добавена и "уникална семейна история, развиваща се в паралел с тази на Дъмбо". "Дъмбо", който стана четвъртият пълнометражен анимационен филм на Disney, излезе през 1941 година. Той спечели "Оскар" за над-добра музика в музикален филм.

Московската филхармония с втора концертна зала

http://www.cross.bg/filharmoniya-moskovskata-kontzerti-1419842.html

/КРОСС/Нова зала на Московската филхармония ще бъде отворена до края на годината. Тя ще бъде разположена в новия център на руската столица, недалеч от станцията на метрото „Юго-Западная" и ще си съперничи единствено със сцената на Мариинския театър в Санкт Петербург. Залата ще има облика на най-модерно съоръжение за изпълнение на класическа музика, което би направило и по-популярни концертите от този тип. Амбицията е това пространство да бъде изградено с възможно най-добра акустика за територията на цяла Русия, за което са поканени специалисти от Германия. Освен това, в плановете на Московската филхармония влиза и още нещо - да бъдат открити в цялата страна 34 виртуални зали. Те трябва да са достъпни във всяка областна филхармония, тъй като до момента съществуват само две подобни зали. Какво ще бъде показвано в тези виртуални музикални пространства? - концертите от Московската филхармония, които ще бъдат предавани пряко, и то безплатно за регионалната публика. Плановете се отнасят и до Международния конкурс „Чайковски", чийто състезателни турове и финални концерти също ще могат да бъдат наблюдавани на живо. И въпреки че официалното откриване на залата е определено за края на 2014г., вече са разпродадени 80% от абонаментните концерти там, пише classicfm.bg.

Германия разследва втори предполагаем двоен агент, шпионирал в полза на САЩ

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/09/2340290_germaniia_razsledva_vtori_predpolagaem_dvoen_agent/?ref=rss


Шпионският скандал между Германия и САЩ продължава. Според информация на влиятелния всекидневник "Зюддойче цайтунг" има втори заподозрян двоен агент, този път в германското министерство на отбраната.

Федералната криминална служба и прокуратура са претърсили в сряда сутринта в Берлин дома и офиса на служител в министерството на отбраната, за когото се предполага, че е шпионирал в полза на американските тайни служби.

Тече разследване срещу въпросния служител и по всяка...

КЗК глоби „Кауфланд България“ с 542 662 лева

http://econ.bg/Новини/КЗК-глоби-Кауфланд-България-с-542-662-лева_l.a_i.554850_at.1.html

Комисията за защита на конкуренцията глоби „Кауфланд България ЕООД енд Ко” КД с 542 662 лв. Причината е заблуждаваща реклама, съобщиха от...

Продължава почистването на София след бурята

http://www.cross.bg/sofiya-fandukova-iiordanka-1419839.html

/КРОСС/ Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова са мобилизирани всички фирми-оператори, отговарящи за почистването, и експлотационните дружества да ангажират всички свои сили за възстановяване на последствията от бурята. Почистването на града започна веднага и продължава във всички райони на територията на София. "Най-важното е градът да се възстанови в най-кратки срокове", каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Извършва се почистване на улици и тротоари от паднали клони, дървета и листна маса, както и наноси на земна маса, работи се за осигуряване на проводимостта на дъждоприемни шахти. Отстраняват се повреди на светофарни уредби. През нощта са включени 50 почистващи машини, камиони, техника за отводняване. Около 22.00 часа снощи бе пуснато движението в транспортиня подлез на НДК, а към 23.00 часа движението по бул."България". На терен продължават да работят почистващите-фирми, 5 екипа на звеното за аварийна спасителна дейност и доброволци от доброволното формирование на Столичната община. Доброволците участват при разчистването на паднали клони и дървета. Всички кметове на райони в Столична община имат задача да направят огледи на сгради за опасни елементи и да бъдат предприети мерки, каза също кметът Фандъкова. Общинските сгради са застраховани. Получени и обработени сигнали в общинския оперативен център през телефон 112 са над 700. На телефона на Столичния инспекторат са получени 770 сигнала, които са отработени

УС на ДФ "Земеделие" не взе никакви решения за пари днес

http://politics.actualno.com/US-na-DF-Zemedelie-ne-vze-nikakvi-reshenija-za-pari-dnes-news_38651.html

За съжаление не се взеха никакви решения за пари, като първа и единствена точка бяха поскани нашите оставки. Това каза директорът на Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов (на снимката),...

207 са свободните места в детските градини в Пловдив

http://plovdiv.actualno.com/207-sa-svobodnite-mesta-v-detskite-gradini-v-Plovdiv--news_38652.html

Свободните места в пловдивските детски градини след трето класиране са 207. Това съобщиха от общината в Пловдив. Само в два района - "Южен" и "Северен", местата са по-малко от чак...

Балъков: Готови сме да влезем по най-добрия начин в мача

http://bgfootball.actualno.com/Balykov-Gotovi-sme-da-vlezem-po-naj-dobrija-nachin-v-macha-news_38653.html

Треньорът на Литекс Красимир Балъков сподели, че ловчанлии ще играят агресивно и офанзивно от първите минути на мача с молдовския Верис.Двубоят на Градския стадион в Ловеч ще започне в четвъртък от 20...

Италия ще съдейства на Русия за Южен поток

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4181994

Италия би оказала подкрепа на Русия за диалог с Европейския съюз по „Южен поток“, каза външният министър на страната Федерика Могерини пред руската агенция ИТАР-ТАСС."Южен поток" винаги е бил проект от стратегическо значение за Италия, тъй като ще спомогне за диверсифицирането на маршрутите за доставки на руски природен газ и ще гарантира Италия би оказала подкрепа на Русия за диалог с Европейския съюз по „Южен поток“, каза външният министър на страната Федерика Могерини пред руската агенция ИТАР-ТАСС."Южен поток" винаги е бил проект от стратегическо значение за Италия, тъй като ще спомогне за диверсифицирането на маршрутите за доставки на руски природен газ и ще гарантира

Сърбия подписа сделка за изграждането на участък от газопровода "Южен поток"

http://www.moreto.net/novini.php?n=257415

Договорът за изграждането на сръбския участък на газопровода "Южен поток" бе подписан в Белград. Подробностите за проекта, който цели да диверсифицира енергийните пътища за доставка на руски газ вижте в следващия репортаж.

Бжежински: Путин има три възможни варианта за Украйна

http://www.mediapool.bg/bzhezhinski-putin-ima-tri-vazmozhni-varianta-za-ukraina-news222453.html

Руският президент Владимир Путин има три възможни варианта за Украйна, пише Збигнев Бжежински в коментар, публикуван в американския вестник "Вашингтон пост".   Повече от три месеца изминаха от триумфалната реч на Владимир Путин в руския парламент. В нея той се радваше на военното превземане на Крим, топлейки се от върволицата от шовинистични чувства. На Путин явно му хареса ентусиазма и очевидно не е мислил много за по-големите, по-дългосрочни стратегически последици на това, което отприщи. Това заявява бившият американски съветник по националната сигурност в периода 1977-1981 г. Збигнев Бжежински в коментар, адаптиран от показания, които той е насрочено да даде днес пред Комисията по външните работи на Сената на САЩ. Три месеца по-късно, посред продължаващата несигурност, що се отнася до бъдещето на руско-украинските отношения, както и до увеличаващата се цена в международен план за Русия, Путин е изправен пред три основни избора:   1. Той може да се опита да се приспособи към (новите реалности в) Украйна, като прекрати нападението срещу нейния суверенитет и икономическо благополучие. Това би изисквало мъдрост и постоянство от страна на Русия, както и на Украйна и на Запада. Подобно приспособяване би трябвало да включва прекратяване на руските усилия за дестабилизация на Украйна отвътре, слагане на край на всякаква заплаха за по-голяма инвазия, както и някакъв вид разбирателство между Изтока и Запада, което да има като последица мълчаливото приемане от страна на Русия на продължителното пътуване на Украйна към евентуално членство в Европейския съюз. Същевременно трябва да бъде дадено ясно да се разбере, че Украйна не се стреми, а Западът не планира да я приеме в НАТО. Русия има основания да изпитва дискомфорт от тази перспектива. Освен това по същия начин би било дадено ясно да се разбере, че Русия вече не очаква Украйна да стане част от Евразийския съюз, който е явно прикритие за претворяване на нещо, доближаващо се до Съветския съюз или Царска Русия. Това обаче не трябва да изключва руско-украинско търговско споразумение, тъй като и двете страни могат да спечелят от едни търговски връзки, която все повече да са в дух на сътрудничество, както и от финансови отношения Международната общност може да повтори подкрепата си за такава развръзка и възобновяването на по-нормални отношения със самата Русия, включително вдигане на санкциите, отбелязва Бжежински. 2. Путин може да продължи да подпомага една слабо прикривана военна интервенция, предназначена да разстройва живота в части от Украйна. Ако Русия продължи по този курс, очевидно Западът ще трябва да предприеме продължително и наистина наказателно прилагане на санкции, предназначено да покаже на Русия болезнените последици от нейното нарушение на суверенитета на Украйна. Тази злощастна развръзка вероятно ще произведе два безнадеждни случая в Източна Европа: Украйна, поради разрушителните действия на Русия, и самата Русия. 3. Путин може да нахлуе в Украйна, възползвайки се от доста по-големия военен потенциал на Русия. Такова действие обаче не само ще породи ответна реакция от страна на Запада, но също така би могло да провокира украинска съпротива. Ако този отпор бъде продължителен и интензивен, ще има увеличаващ се натиск върху членовете на НАТО да подкрепят украинците под различни форми, правейки конфликта по-скъп за агресора.   За Кремъл последицата от тази трета опция би била не само едно дълготрайно враждебно настроено украинско население от над 40 милиона, но също така и икономическа и политическа изолация на Русия, изправяща се пред растящата възможност от вътрешни смутове.   Очевидно правилният избор е да се намери формула за приспособяване, която трябва да включва отказ от употребата на сила срещу Украйна от страна на Русия. Въпросът за Крим ще остане нерешен засега, но ще служи за продължително напомняне, че шовинистичният фанатизъм не е най-добрата отправна точка за решаване на комплексни въпроси. Тъкмо за това действията на Путин са заплаха не само за Запада, но, в крайна сметка, и за самата Русия, посочва Бжежински.   По БТА.

Памела Андерсън се развежда отново с Рик Соломон

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4181984

Памела Андерсън подаде молба за развод само няколко месеца, след като се омъжи отново за бившия си съпруг Рик Саломон. Русокосата сексбомба мина за първи път под венчило с филмовия продуцент и професионален покер играч през 2007 г., но два месеца по-късно бракът им беше анулиран.  Андерсън и Саломон подновиха връзката си миналата година и през Памела Андерсън подаде молба за развод само няколко месеца, след като се омъжи отново за бившия си съпруг Рик Саломон. Русокосата сексбомба мина за първи път под венчило с филмовия продуцент и професионален покер играч през 2007 г., но два месеца по-късно бракът им беше анулиран. Андерсън и Саломон подновиха връзката си миналата година и през

Част от евакуираните жители на "Аспарухово" се връщат в домовете си

http://www.cross.bg/vrushtat-domovete-opasnost-1419838.html

/КРОСС/ Част от евакуираните жители на "Аспарухово" се връщат в домовете си - съобщиха от общината. Става дума за обитателите на къщи, които нямат конструктивни нарушения. Главният експерт по свлачища и укрепване на територии в община Варна Олег Колев съобщи, че цялостното проучване и сондажите в квартала приключват в края на следващата седмица, а до края на септември ще бъдат изпълнени укрепителните дейности, предава БНР. Колев уточни,че хората от някои рискови зони вече се връщат по домовете си, но само ако сградите нямат щети. "Правим всичко възможно и връщаме по възможност най-бързо. На "Борис Киряков" ги върнахме почти всичките, само една къща не е върната, на "Найчо Цанов" ще ги върнем може би утре или вдругиден само там, малко да съберем тия всичките, паднали са подпорни стени, вече за "Моряшка" ще бъдат върнати като бъде преполовен проектът. Там има опасност от паднали дървета над къщите. Това всичко трябва да бъде елеминирано, скатът трябва да бъде претерасиран и чак тогава могат да се върнат, защото има много голяма опасност да падне нещо върху тях. Може би следващия месец или в края на този", съобщи той. Снимка: Булфото, всички права запазени

Италия готова да подкрепи Русия за "Южен поток"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4181967

Италия би оказала подкрепа на Русия за диалог с Европейския съюз по „Южен поток“, каза външният министър на страната федерика Могерини пред руската агенция ИТАР-ТАСС.
Италия би оказала подкрепа на Русия за диалог с Европейския съюз по „Южен поток“, каза външният министър на страната федерика Могерини пред руската агенция ИТАР-ТАСС. "Южен поток" винаги е бил проект от стратегическо значение за Италия, тъй като ще спомогне за диверсифицирането на маршрутите за доставки на руски природен газ и ще гарантира

Даниел Радклиф не смята да се снима в нов филм за Хари Потър

http://www.cross.bg/hari-potur-snima-1419836.html

/КРОСС/ Известният британски актьор Даниел Радклиф, който изигра малкия вълшебник Хари Потър в едноименната сага, основана на книгата на Джоан Роулинг, наскоро призна, че е уморен от образа и повече няма да се снима в тази роля. Изявлението на актьора идва по повод новината, че Роулинг е публикувала на сайта си нова история за приключенията на Хари. Преди това авторката твърдеше, че повече няма да пише за Хари и приятелите му. Отговаряйки на въпрос дали е възможно да се снима в нов филм, свързан с Хари Потър, 25-годишният Радклиф заяви, че е "склонен да каже"не".„Дори хипотетично тя не става въпрос за някакъв филмов проект", каза той. „Не съм чел историята, но задължително ще го направя. Както разбирам, това е един много кратък разказ, по който е невъзможно да се направи филм", добави той.

Издателите: Промените в НК за банките са налагане на цензура

http://www.cross.bg/tzenzyra-institytzii-informatziya-1419837.html

/КРОСС/Предложените от Българската народна банка и подкрепени от политическите партии ДПС и ГЕРБ текстове за наказателна отговорност от страна на журналисти и медии, които разпространяват информация за финансови институции, която може да доведе до тяхната дестабилизация, по същество представлява налагане на абсолютна цензура върху публикуването на финансови новини, съобщиха в декларация от Съюза на издателите в България. От съюза припомнят текста на предложението, според което "Който разпространява заблуждаваща или невярна информация или други сведения за банка или финансова институция, които могат да доведат до всяване на паника в населението, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години". Според организацията законопроектът де факто забранява на медиите да публикуват дори и вярна информация ("или други сведения"), когато тя не е в интерес на стабилността на финансовите институции и/или засяга качеството на работата на финансовите регулатори, които ще бъдат защитени от чадъра на предлаганата цензура, защото попадат в дефиницията на "финансови институции". "Така например медиите не би следвало да публикуват новината, че прокуратурата е повдигнала обвинение на подуправителя на БНБ и ръководител на управление "Банков надзор", защото това може да всее паника у населението", коментират издателите

Памела Андерсън се развежда за втори път с Рик Соломон

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4181959

Памела Андерсън подаде молба за развод само няколко месеца, след като се омъжи отново за бившия си съпруг Рик Саломон. Русокосата сексбомба мина за първи път под венчило с филмовия продуцент и професионален покер играч през 2007 г., но два месеца по-късно бракът им беше анулиран.  Андерсън и Саломон подновиха връзката си миналата година и през Памела Андерсън подаде молба за развод само няколко месеца, след като се омъжи отново за бившия си съпруг Рик Саломон. Русокосата сексбомба мина за първи път под венчило с филмовия продуцент и професионален покер играч през 2007 г., но два месеца по-късно бракът им беше анулиран. Андерсън и Саломон подновиха връзката си миналата година и през

Не ми е известна технология за защита на градовете от градушки, каза шефът на ресорната агенция

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/09/2340287_ne_mi_e_izvestna_tehnologiia_za_zashtita_na_gradovete/?ref=rss


Технология, която да защитава населени места от градушка, поне на мен не ми е известна, каза днес пред журналисти след заседанието на кабинета изпълнителният директор на агенцията за борба с градушките инж. Николай Николов. Николов заяви, че вчерашното явление в София не е прецедент, като подобни бури е имало на още на три места в страната.

"Подобни процеси при нас и метеоролозите се наричат суперклетка. Той се разви за изключително кратко време – в рамките на 7-8 минути от Драгоман...

Касата и финансовото министерство ще обсъждат бюджета за здраве

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4181972

Правителството ще внесе в Народното събрание предложение за актуализация на бюджета на Здравната каса, едва след като касата и министерствата на финансите и на здравеопазването направят анализ по финансовата обосновка на исканата корекция в бюджета, съобщи БНР.
Обсъждат се възможни източници на финансиране. Правителството ще внесе в Народното събрание предложение за актуализация на бюджета на Здравната каса, едва след като касата и министерствата на финансите и на здравеопазването направят анализ по финансовата обосновка на исканата корекция в бюджета, съобщи БНР. Обсъждат се възможни източници на финансиране.

Брюксел иска сайтовете за хазарт да предупреждават за опасността от пристрастяване

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/09/2340283_brjuksel_iska_saitovete_za_hazart_da_preduprejdavat_za/?ref=rss


Собствениците на онлайн портали за хазарт в страните от ЕС да предупреждават потребителите си за възможните негативни ефекти на тази дейност върху здравето. Такава препоръка изготвя в момента Европейската комисия и планира да я представи в близко бъдеще, съобщава "Ройтерс".  

Целта е да се подобри контролът върху индустрията, която е най-бързо разрастващата се в Европа в момента - с 15% годишно. Интернет казината генерират повече от 10.5 млрд. евро на година и имат около 7 млн....

Спасиха четирима чужденци от бедстваща яхта край Каварна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4181976

14-метрова моторна яхта е бедствала снощи във водите между н. Калиакра и Каварна, съобщи maritime.bg.
Аварирала е плаващата под флага на Великобритания яхта “Татяна”. На борда й е имало четирима души – мъж, жена и две деца.
Двигателят на плавателния съд излиза извън строя, на борда му нахлува вода.
От стоянката в Каварна, 14-метрова моторна яхта е бедствала снощи във водите между н. Калиакра и Каварна, съобщи maritime.bg. Аварирала е плаващата под флага на Великобритания яхта “Татяна”. На борда й е имало четирима души – мъж, жена и две деца. Двигателят на плавателния съд излиза извън строя, на борда му нахлува вода. От стоянката в Каварна,

Спасиха бедстваща яхта край Каварна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4181968

14-метрова моторна яхта е бедствала снощи във водите между н. Калиакра и Каварна, съобщи maritime.bg.
Аварирала е плаващата под флага на Великобритания яхта “Татяна”. На борда й е имало четирима души – мъж, жена и две деца.
Двигателят на плавателния съд излиза извън строя, на борда му нахлува вода.
От стоянката в Каварна, 14-метрова моторна яхта е бедствала снощи във водите между н. Калиакра и Каварна, съобщи maritime.bg. Аварирала е плаващата под флага на Великобритания яхта “Татяна”. На борда й е имало четирима души – мъж, жена и две деца. Двигателят на плавателния съд излиза извън строя, на борда му нахлува вода. От стоянката в Каварна,

Сирийската опозиционна коалиция си избра нов лидер

http://www.mediapool.bg/siriyskata-opozitsionna-koalitsiya-si-izbra-nov-lider-news222452.html

Сирийската опозиционна Национална коалиция заяви днес, че е избрала Хади ал Бахра за свой нов президент след тридневна среща в Истанбул, предаде Ройтерс.   Бахра, който е получил инженерно образование в САЩ, ще замени Ахмад Джарба, който приключи максимално допустимите два шестмесечни мандата.   Новият президент на опозиционната коалиция подобно на своя предшественик има близки връзки със Саудитска Арабия и живее там.   Бахра оглавяваше делегацията на сирийската опозиция на последните мирни преговори в Женева.   За вицепрезидент на Националната коалиция беше избран Абдел Хаким Башар.

Правителството даде станцията си на "Св. св. Константин и Елена" на прокуратурата

http://pik.bg/правителството-даде-станцията-си-на-св-св-константин-и-елена-на-прокуратурата-news200481.html

Правителството даде станцията си на "Св. св. Константин и Елена" на прокуратурата

Правителството се отказа от приватизацията на почивната си станция в курорта "Св. св. Константин и Елена" и реши да я даде на прокуратурата, съобщи правителствената пресслужба.

За целта кабинетът отмени решение от 2012 г. за приватизация на почивна база чрез публичен търг с явно наддаване, което до този момент не е било реализирано. 

Днешният акт на Министерския съвет е в резултат на отправеното искане за безвъзмездно предоставяне на почивната база в управление на Министерството на правосъдието за нуждите на Прокуратурата на Република България, се посочва в съобщението. 

Имотът е частна държавна собственост и включва парк с площ 16 240 кв. м и девет сгради с различно предназначение, в това число хотел на четири етажа, с басейн, медицински център, фитнес, ресторант с тераса, заседателни зали. Намерението за продажба беше свързано с проблеми с наемателя.

Министрите не са обсъждали парите за здраве

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4181956

Правителството ще внесе в Народното събрание предложение за актуализация на бюджета на Здравната каса, едва след като касата и министерствата на финансите и на здравеопазването направят анализ по финансовата обосновка на исканата корекция в бюджета, съобщи БНР.
Обсъждат се възможни източници на финансиране. Правителството ще внесе в Народното събрание предложение за актуализация на бюджета на Здравната каса, едва след като касата и министерствата на финансите и на здравеопазването направят анализ по финансовата обосновка на исканата корекция в бюджета, съобщи БНР. Обсъждат се възможни източници на финансиране.

Белгийски джихадист е задържан в Люксембург

http://www.mediapool.bg/belgiyski-dzhihadist-e-zadarzhan-v-lyuksemburg-news222451.html

Белгийски гражданин, участвал в набирането на джихадисти за фронта в Сирия, е бил задържан в Люксембург с европейска заповед по обвинения в тероризъм, издадена от Испания, съобщават белгийски медии, цитирани в кореспонденция на БТА от Брюксел.   Задържаният е бил част от група за вербовка на младежи, разкрита по-рано тази година при съвместна операция на европейските и мароканските служби, и на ФБР. Установено е, че групата, в която са участвали също испанци и французи, е изпратила няколко десетки младежи с европейски паспорти в Йемен, където те са се присъединили към местните структури на Ал Каида, както и в Сирия, където са участвали в дейността на т. нар. Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ). Приема се, че тази група е сред най-големите в Европа.   Изданията отбелязват, че службите в Европа и САЩ обединяват усилия срещу действията на джихадистите, като обръщат особено внимание на онези от тях, които се завръщат от сражения в Близкия изток. Допълва се, че вчера европейският координатор за борбата с тероризма Жил де Керхов е обявил споразумението между Белгия, Франция, Германия, Великобритания, Испания, Италия, Дания, Швеция и Холандия за общи действия в установяването на младежите, отправящи се към сирийския фронт. Споразумението между вътрешните министерства на деветте посочени държави цели да попречи на джихадистите да извършат терористични действия.   На 24 май в ЕС бе извършеното първото терористично нападение в ЕС от европейски джихадист, завърнал се от сирийския фронт. При атентата в Еврейския музей в Брюксел загинаха четирима души, а нападателят бе задържан във Франция. Той е от алжирски произход, с френски паспорт и в багажа му, освен автомат и пистолет, бе открито знаме на ИДИЛ.   Миналата седмица белгийските медии съобщиха за задържането на млад джихадист с белгийски паспорт, роден в Конго, на българо-турската граница. Той е бил прихванат от белгийски полицаи и бе настанен за лечение под стража в болницата в Хасково с решение на окръжния съд.

Забраняват на депутатите да имат договори с офшорки

http://econ.bg/Новини/Забраняват-на-депутатите-да-имат-договори-с-офшорки_l.a_i.554844_at.1.html

Държавата, общините, както и държавните и общински фирми няма да имат право да сключват договори с офшорни компании, чийто собственик не е обявен...

Българска банда на съд за проституция и просия във Франция

http://frognews.bg/news_72816/

Шестима българи са изправени на съд в Марсилия за организиране на проституция и просия. Френски медии обръщат внимание днес на думите на обвинителите, че в този процес става дума за "съвременно робство".

Велосипедни организации от цялата страна се обединиха в Национална велосипедна мрежа

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243591_%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8+%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8+%D0%BE%D1%82+%D1%86%D1%8F%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%

 Сдружение Велоеволюция с финансовата помощ на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (www.ngogrants.bg).

Велосипедни организации от цялата страна се обединиха в Национална велосипедна мрежа

17 велосипедни организации от цялата страна взеха участие в организираната от сдружение „Велоеволюция” Националната велосипедна среща. Събитието се проведе в град Казанлък и беше част от дейностите, включени в мащабния проект „Национална велосипедна мрежа” (http://projects.velobg.org/). То се превърна в изключително важен момент за велосипедното общество, тъй като за първи път в страната бе сформирана мрежа от независими велосипедни организации, която да работи в полза на велосипедистите както на национално, така и на локално ниво.

В рамките на два дни представители на най-големите и авторитетни организации и клубове имаха възможността да представят своята мисия и цели и да обменят опит помежду си.  Чрез множество дискусии и усилена работа в групи успешно бяха  дефинирани основните проблеми, стоящи пред велосипедното общество, средствата и начините, чрез които те могат да се разрешат. Като бъдещи цели стоящи пред новосформираната Национална велосипедна мрежа бяха определени:

- изготвяне на предложения за промени в законодателството за улесняване на изграждането на качествена велосипедна инфраструктура и осигуряване на безопасносттта на велосипедистите (Закон за устройство на територията и подзаконови актове, Закон за движение по пътищата). Като най-належаща предстояща цел бе определена нуждата от промяна на Наредба № 2/29.06.2004 г. на МРРБ за Планиране и проектиране на транспорто конуникационни системи в урбанизираните територии. 

- изготвяне критерии за качествена инфраструктура за велосипедисти в градска и извънградска среда
- постигане на съгласие за етичен кодекс на велосипедистите
- обмяна на опит и съвместна работа по информационни и образователни кампании

Изготвянето на национална велосипедна стратегия също бе определено като важна, но дългосрочна цел.

За постигане на ефективна и бърза комуникация в мрежата бяха определени онлайн инструментите, чрез които тя ще комуникира и ще взема решения. Националната велосипедна мрежа ще разполага и с представителен сайт, който ще бъде официална трибуна на организацията.

За участниците в срещата беше включено обучение по новоразработената от велоклуб „Устрем“, гр. Варна и „Велоеволюция“ методология за безопасно градско велосипедиране. Методологията за обучение за безопасно придвижване с велосипед е инструмент, който всяка организация от тук насетне ще може да ползва и развива в местната общност.

Програмата за подкрепа на неправителствени организации (НПО) в България е част от прилагането на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Тя е на обща стойност от близо 11,8 млн. евро, осигурени от страните донори Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. Програмата предоставя финансиране за допустими неправителствени организации, регистрирани в България и има за цел да подпомогне развитието на гражданския сектор и приноса му за социалната справедливост, демокрацията и устойчивото развитие на страната. Повече на www.ngogrants.bg

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от сдружение „Велоеволюция“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България.



Заловиха дрогиран и пиян шофьор из варненските улици

http://www.moreto.net/novini.php?n=257412

Малко след полунощ по ул. "Панорамна" в посока центъра на ж.к. "Галата" е извършена полицейска проверка на лек автомобил "Фолксваген Пасат" с водач Н.Р. на 19 г. от гр. Варна. Установено е, че същият управлява автомобила след употреба на упойващи вещества, което става ясно след проба с полеви тест.

3D макети ще показват защитените видове в резервата „Сребърна”

http://www.cross.bg/otchitane-ezeroto-dvata-1419834.html

/КРОСС/Два 3D макета ще показват характерните особености на Поддържан резерват „Сребърна" - местообитания, гнездовите колонии на къдроглавия пеликан, немия лебед, корморани и чапли, движението на водните маси, връзката на езерото с река Дунав и др., информация и звуци на обитателите на защитената територия, информираха от Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе. Макетите са в хоризонтален мащаб 1:6300 с размери 790 х 940 мм. Единият макет ще бъде предоставен на Община Силистра днес, а другият ще бъде на разположение на посетителите в Информационния център на РИОСВ-Русе. Изработката на макетите е поверено на „Трансмедия" ООД - Русе и е част от проекта „Дейности по устойчиво управление на поддържан резерват „Сребърна" и резерват „Бели Лом", който се реализира в момента. Междувременно стана известно, че по линия на същия проект вече е доставено е оборудване и консумативи за минилаборатория в резервата „Сребърна". Тя е част от поръчката за изграждане на експертна система за автоматично отчитане на водното ниво на р. Дунав, на двата шлюза и в езерото, и за отчитане на други видове параметри на водата. С помощта на това оборудване ще могат да се правят експресни анализи на водите в езерото по следните параметри - температура, Ph, амоний, нитрати, нитрити, орто-фосфати, соленост проводимост и други, поясниха от екоинсспекцията в Русе

Путин няма да присъства на Общото събрание на ООН през септември

http://www.cross.bg/pytin-yshakov-prisustva-1419833.html

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин не планира да присъства на 69-та септемврийска сесия на Генералната асамблея на ООН в Ню Йорк. Това съобщи РИА "Новости", позовавайки се на президентския съветник Юрий Ушаков. "Не, не няма да пътува", каза Ушаков. По-рано Путин неведнъж е говорил пред Общото събрание на ООН. През 2009 г. във форума участва президентът Дмитрий Медведев.

Мик Джагър бил виновен за срамната загуба на Бразилия

http://www.cross.bg/dzhagur-fenove-tima-1419835.html

/КРОСС/ Мик Джагър бе обявен за загубата на Бразилия от Германия, пише в. Дейли мейл. Фронтменът на "Ролинг стоунс" бе подложен на яростна критика от страна на фенове на бразилския национален отбор и бе набеден за проклятие на тима на латиноамериканската държава. Вчера певецът бе забелязан на стадиона в Белу Оризонте в компанията на бившата си любовница - местния модел Лусиана Гименес и 15-годишния им син Лукас. Той изразяваше подкрепата си за бразилците дори когато отборът губеше. Въпреки това, злопаметни фенове обвиниха за катастрофата музиканта. Изданието припомня как Джагър е изразил подкрепата си за три тима на това Световно и отборите са загубили.  

Проблеми с номинацията на Юнкер за председател на ЕК

http://www.mediapool.bg/problemi-s-nominatsiyata-na-yunker-za-predsedatel-na-ek-news222450.html

С наближаването на датата на гласуването в Европейския парламент (ЕП) на кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за председател на Европейската комисия (ЕК) европейски медии разсъждават по темата на какви проблеми и препятствия може да се натъкне тя.   "Файненшъл таймс", цитиран от БТА, посвещава обширна публикация на текущ спор между Европейската комисия и Люксембург, чийто бивш премиер е Юнкер, относно данъчни отстъпки за мултинационални корпорации, които противоречат на правото на ЕС. "Протакането от страна на Люксембург в европейското разследване... създаде потенциален конфликт наинтереси за бившия премиер на Великото херцогство", коментира "Файненшъл таймс".   Изданието посочва, че Юнкер, чиято кандидатура ще бъде гласувана в ЕП на 15 юли, е стоял зад въвеждането на благосклонен към мултинационалните корпорации данъчен режим в Люксембург, който сега е обект на разследване от ЕК. Спорът между ЕК и правителстото на Люксембург се изостри дотолкова, че миналия месец Брюксел започна съдебна процедура, за да принуди Великото херцогство да предаде документи в рамките на разследването, пише "Файненшъл таймс".   Ако Люксембург откаже да предаде документите, Юнкер може да има проблеми с продължаването на процедурите за нарушаване на правото на ЕС, започнали заради действия на неговото правителство, смята британският вестник.   За него ще е странно да преследва собствената си страна от позицията на председател на ЕК заради нарушения, направени по времето на мандата му като премиер, цитира "Файненшъл таймс" коментар на европейски служител.   Германският вестник "Велт" съзира и друг проблем пред гласуването на кандидатурата на Юнкер в ЕП. Вестникът цитира мнения на евродепутати, според които ако в състава на ЕК, който ще предложи Юнкер, няма достатъчно жени, тя можеда бъде отхвърлена. Италия е единствената държава членка, за която е известно, че се готви да предложи жена за пост в ЕК, посочва "Велт". Изданието обаче се изказва неласкаво за опита на италианския външен министър Федерика Могерини, която според слухове ще бъде предложена за наследник на Катрин Аштън на поста Върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността.   Юнкер е помолил всички правителства да му предложат не по едно, а по две или три имена за постовете в ЕК, за да има възможност да подбере състав с баланс между половете, съобщава "Велт".   Британските издания "Телеграф" и "Гардиън", също цитирани от БТА, излизат със заглавия, че Жан-Клод Юнкер е готов да върне правомощия на Великобритания, ако тя не напусне ЕС. Двата вестника цитират изтекъл запис от вчерашните срещи на Юнкер в ЕП, от които става ясно, че той иска Великобритания да остане член на ЕС и ще обмисли нейните предложения за предоговаряне на условията на членството й. "Ако Уестминстър иска да получи обратно правомощия, ОК. Ако другите се съгласят, така и ще стане", били думите на Юнкер.   Изявленията на Юнкер ще окажат значителна подкрепа на британския премиер Дейвид Камерън, който не успя да попречи на номинацията на Юнкер за следващ председател на ЕК, коментира "Телеграф". Изданието смята, че това ще удовлетвори консервативните депутати в британския парламент, които искат Великобритания да остане част от ЕС, но при нови условия.   Изказването на Юнкер обаче ще бъде прието с подозрение от някои евроскептици сред торите, които искат напускане на Съюза, защото смятат, че реформирането му е невъзможно, отбелязва "Телеграф".

"Газпром" иска да открие в България филиал на потенциалния строител на "Южен поток"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/09/2340282_gazprom_iska_da_otkrie_v_bulgariia_filial_na/?ref=rss

Руската компания ОАО "Центргаз", дъщерна на енергийния гигант "Газпром", иска да открие свое представителство в България и въпросът ще бъде обсъждан на в четвъртък на заседание на Съвета на директорите.

Новината е разпространена от "Центргаз", която във вторник подписа договор със Сърбия за изграждане на участъка от "Южен поток" на нейна територия. Според публикации на московски медии от миналата седмица именно "Центргаз" е много вероятно да строи газопреносната мрежа и в България....

Кейовата стена на Русе може да се разруши

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4181949

Високите води на река Дунав са увредили кейовата стена в Русе и има опасност тя да се разруши, съобщи БГНЕС. Стената поддава главно заради обилните валежи и наводнения в Сърбия. Въпреки че стената е изградена от масивни камъни, цялостен ремонт не е правен от изграждането й.
"Община Русе направи проект за рехабилитация и възстановяване на това Високите води на река Дунав са увредили кейовата стена в Русе и има опасност тя да се разруши, съобщи БГНЕС. Стената поддава главно заради обилните валежи и наводнения в Сърбия. Въпреки че стената е изградена от масивни камъни, цялостен ремонт не е правен от изграждането й. "Община Русе направи проект за рехабилитация и възстановяване на това

Двете лица на Светла Иванова – само във vbox7.com

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/dvete-lica-na-svetla-ivanova-samo-vyv-vbox7.com-6016846

Певицата и писателка Светла Иванова ще се покаже в две различни светлини пред феновете си във vbox7.com

Ангела Меркел и президентът Йоахим Гаук ще подкрепят Германия на живо на финала в Рио

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/07/09/2340276_angela_merkel_i_prezidentut_ioahim_gauk_shte/?ref=rss


Германският канцлер Ангела Меркел ще пътува до Рио де Жанейро, за да присъства на финала на световното първенство по футбол и да подкрепя бундестима. Това ще е четвъртият мач от мондиала в Бразилия, на който Меркел ще присъства.

Федералният президент Йоахим Гаук също е потвърдил, че ще пътува заедно с Меркел, за да гледа на живо мача в Рио де Жанейро, след като Германия безмилостно разгроми домакина Бразилия със 7:1 във вторник.

Меркел присъства на първия мач на бундестима...

УС на ДФ "Земеделие" не взе никакви решения и днес

http://politics.actualno.com/US-na-DF-Zemedelie-ne-vze-nikakvi-reshenija-i-dnes--news_38651.html

За съжаление не се взеха никакви решения за пари, като първа и единствена точка бяха поскани нашите оставки. Това каза директорът на Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов (на снимката),...

Полицай блъсна жена на пешеходна пътека

http://frognews.bg/news_72815/

Полицай блъсна 53-годишна жена на пешеходна пътека във Видин. Инцидентът станал във вторник вечерта около 22 часа на улиците „Христо Ботев” и „Гео Милев”, съобщи „Конкурент”.

Има опасност от разрушаване на кейовата стена в Русе

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4181934

Високите води на река Дунав са увредили кейовата стена в Русе и има опасност тя да се разруши, съобщи БГНЕС. Стената поддава главно заради обилните валежи и наводнения в Сърбия. Въпреки че стената е изградена от масивни камъни, цялостен ремонт не е правен от изграждането й.
Високите води на река Дунав са увредили кейовата стена в Русе и има опасност тя да се разруши, съобщи БГНЕС. Стената поддава главно заради обилните валежи и наводнения в Сърбия. Въпреки че стената е изградена от масивни камъни, цялостен ремонт не е правен от изграждането й. "Община Русе направи проект за рехабилитация и възстановяване на това

Самосвал прегази възрастна жена на пешеходна пътека

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4181931

Самосвал прегази възрастна жена на пешеходна пътека в Кърджали. Пострадалата е настанена в болницата в тежко състояние. Инцидентът станал около 10.30 ч. на кръговото кръстовище до автогарата, което е най-натовареното след откриване на граничния пункт с Гърция при прохода Самосвал прегази възрастна жена на пешеходна пътека в Кърджали. Пострадалата е настанена в болницата в тежко състояние. Инцидентът станал около 10.30 ч. на кръговото кръстовище до автогарата, което е най-натовареното след откриване на граничния пункт с Гърция при прохода "Маказа", съобщи 24Rodopi.com.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване