Украински военни отново обстрелват Донецк и Луганск

http://www.cross.bg/ykrainskite-grada-voenni-1422432.html

/КРОСС/ В нощта срещу петък 25 юли, украинските военни са възобновили обстрелите на Донецк, съобщи ИТАР-ТАСС. Местни жители съобщават, че в южните и западните райони на града цяла нощ се чували ракетни залпове и взривове. Сражения се водят за донецкото летище, където са блокирани украински подразделения. Към тях се опитват да пробият подкрепления, които обстрелват прилежащите райони на града и се опитват за превземат село Пески, което ще им отвори достъп до летището. Освен това, армейската артилерия удря Петровския район на Донецк и съседната Мариинка, които засега остават под контрола на опълченците. Донецките власти са принудени да ремонтират бомбоубежища останали от съветски времена, за да обезопасят жителите на града по време на обстрелите. Помещенията вече са разчистени, там са прокарани електричество и вода, докарани са дюшеци, одяла и хранителни продукти. Само едно такова бомбоубежище може да събере до 500 души. В Луганска област украинските ВС превзеха град Северодонецк. Продължават и сражения за Лисичанск. Преди настъплението, украинските военни са обстреляли града с установки „Град", след което са били прекъснати електричеството и водоснабдяването. Същевременно, опълченците провели успешни атаки по украински позиции в околностите на Георгиевка и с. Бахмутовка, където са елиминирали няколко танка на украинските ВС.    

Скандална немарливост! Жена живее 20 г. със 100 марли в корема. Вадят ги и забравят инструмент

http://pik.bg/скандална-немарливост-жена-живее-20-г-със-100-марли-в-корема-вадят-ги-и-забравят-инструмен-news206545.html

Скандална немарливост! Жена живее 20 г. със 100 марли в корема. Вадят ги и забравят инструмент

44-годишна жена е живяла 20 години с чуждо тяло в корема - медицински марли, отстранени едва преди година с операция. Тогава обаче започва кошмарът за Траяна Христова. Вместо облекчение, след операцията, тя чувства още по-силни болки. Четирима лекари установяват, че този път в корема й е забравено метално тяло, съобщи Нова телевизия, пише "24 часа".

Според Траяна Христова тя два пъти е станала жертва на лекарска грешка. Първия път, когато е дете. По време на операция за перитонит лекарите забравят в корема на Траяна около 100 марли. Години наред тя живее с тях.

20 години по-късно Траяна е оперирана отново, този път в болница „Шейново”. Операцията е тежка и продължава седем часа, а съмнението е за миома или киста. Вадят топката марли, но колкото и да е абсурдно, резултатът е ново чуждо тяло.

След операцията Траяна се прибира вкъщи и започват болките. Категорична е, че са от забравен медицински инструмент, въпреки уверенията на лекарите, че това е невъзможно и всичко е наред. Траяна и съпругът й търсят мнението и на специалисти от други болници. Всички казват, че нова операция е много рискована.

Забравените марли преди 20 години Траяна нарича лош късмет, а сегашното си състояние определя като пълен абсурд. Следват много ехографии и рентгенови снимки. Някои лекари са категорични, че виждат чуждо тяло, други не. Едно е абсолютно сигурно и това са болките на Траяна.

В „Пирогов” д-р Асен Хараланов също вижда чуждо тяло в корема на Траяна. Мнението му е, че чуждото тяло в корема на Траяна сега вероятно е било там още преди 20 години и е забравено заедно с марлите. Изваждането му е риск, който само Траяна можела да прецени дали да поеме.

Д-р Николай Герджиков от "Шейново" е правил последната операция на жената. И той твърди, че не е забравял макара, а чуждото тяло са стари марли от преди години.

В момента Траяна е почти неподвижна. Животът на семейството вече не е същият. Гледат на ежедневието си като на кошмар и се надяват скоро той да свърши. Семейство Христови водят дело, което ще тръгне до два месеца и няма да се точи с години, смята техният адвокат Марин Марковски.

Борисов нямало да се коалира с ДПС, но заедно ще спасяват държавата

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/25/2350251_borisov_niamalo_da_se_koalira_s_dps_no_zaedno_shte/?ref=rss


"Ясно и точно – аз категорично казах, че коалиция с ДПС няма да правя. Това не значи, че не можем да бъдем толерантни като политически партии и това сме длъжни да го направим – все пак етническият модел е важен за България", заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Ние сме обяснили, че ако нямаме 121 депутати, да вземат и да си оправят бакиите тогава", каза още той.

По-рано днес, след като президентът Росен Плевнелиев настоя пред депутатите за актуализация...

"Комерсант": След оставката на Орешарски, проектът "Южен поток" е застаршен

http://pik.bg/комерсант-след-оставката-на-орешарски-проектът-южен-поток-е-застаршен-news206538.html

"Комерсант": След оставката на Орешарски, проектът "Южен поток" е застаршен

Проектът "Южен поток" може да не бъде изпълнен в срок заради оттеглянето на правителството на Пламен Орешарски, посочва авторитетното руско издание 'Комерсант". В статията се подчертава, че оттеглянето лоялния към Москва кабинет ще създаде сериозни проблеми на "Газпром".

Първоначално беше предвидено газопроводът да бъде завършен до края на 2015 г., но след издаването на служебен кабинет, който няма да може да взима важни решения това може да не се случи, допълват от изданието. 

Оставката на правителството на БСП може да постави в риск строителството на българския участък от газопровода с капацитет от над 60 милиона куб. м годишно. „Комерсант” припомня, че тази година вече е бил подписан договор за строителство с консорциум от фирми, в който влизат и структури на санкционирания от САЩ бизнесмен Генадий Тимченко. В прегледа на събитията изданието обяснява замразяването на проекта, обявено от Орешарски през юни, като случило се след натиск от страна на САЩ за блокирането на стратегическата тръба.

Служебният кабинет, назначен от президента, ще има право да преговаря за „Южен поток”, но тези решения трябва да се одобрят от парламента, а и президентът Росен Плевнелиев, който е поддръжник на евроатлантическия курс, има право на вето, съобщава изданието и добавя, че именно по времето когато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е бил премиер са били замразени проектите за изграждане на АЕЦ „Белене” и петролопровода Бургас – Александруполис. Припомня се със съжаление и че в сряда съветът на директорите на Българския енергиен холдинг не е успял да вземе решение за кредита от 620 млн. Евро от „Газпром” за финансиране на българския участък от тръбата.

„Газпром” и Еврокомисията засега не коментират ситуацията, но няколко източника на руското издание са посочили, че събдата на проекта вече изобщо не се решава в България и че изобщо няма значение кой ще вземе властта в София. Един от тях смята, че дори и след смяната на правителството и въпреки давленията от Брюксел България едва ли ще се откаже от газопровода. Причината затова е, че в случай на спиране на доставките през Украйна, то София ще страда най-много от това, тъй като няма алтернативи за доставките на горивото. Но други източници твърдят, че дори и в най-добрия случай газопроводът ще бъде отложен поне с една година, добавя „Комерсант”.

Променят движението заради рали в София

http://pik.bg/променят-движението-заради-рали-в-софия-news206544.html

Променят движението заради рали в София

В центъра на столицата се въвеждат промени в движението заради провеждане на Еко рали България, предаде БНТ.

До неделя се забранява престоят и паркирането, извън местата за платено паркиране в района на страната на Телефонната палата.

Ограничението важи от 12 часа в петък до 8 часа в събота сутринта и от 13 часа следобед в неделя до 8 сутринта в понеделник.

Забранява се влизането на пътни превозни средства по Гурко между улиците "Г. Раковски" и "Княз Александър Първи".

"Левски" подписа с "Лев инс" за пет месеца, феновете ще гласуват премиите на отбора

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/25/2350252_levski_podpisa_s_lev_ins_za_pet_meseca_fenovete_shte/?ref=rss


"Левски" представи "Лев инс" като нов генерален спонсор. Изненадващото е, че договорът е само за пет месеца и изтича в края на годината.

Изпълнителният директор на сините Константин Баждеков се надява двете страни да продължат партньорството си и след това. Акцент в споразумението помежду им е развитието на школата на клуба.

Застрахователната компания сменя "Мтел" като генерален спонсор. Логото на "Лев инс" е поставено отпред на фланелките на "Левски", а това на мобилния...

"Левски" подписа с "Лев инс" само за пет месеца

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/25/2350252_levski_podpisa_s_lev_ins_samo_za_pet_meseca/?ref=rss


"Левски" представи "Лев инс" като нов генерален спонсор. Изненадващото е, че договорът е само за пет месеца и изтича в края на годината.

Изпълнителният директор на сините Константин Баждеков се надява двете страни да продължат партньорството си и след това.

Застрахователната компания сменя "Мтел" като генерален спонсор. Логото на "Лев инс" е поставено отпред на фланелките на "Левски", а това на мобилния оператор се премества на екипите.

"Имаме договорена твърда...

Жена живее 20 г. с марли в корема. Вадят ги, забравят в нея инструмент?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4212168

44-годишна жена е живяла 20 години с чуждо тяло в корема - медицински марли, отстранени едва преди година с операция. Тогава обаче започва кошмарът за Траяна Христова. Вместо облекчение, след операцията, тя чувства още по-силни болки. Четирима лекари установяват, че този път в корема й е забравено метално тяло, съобщи Нова телевизия. 44-годишна жена е живяла 20 години с чуждо тяло в корема - медицински марли, отстранени едва преди година с операция. Тогава обаче започва кошмарът за Траяна Христова. Вместо облекчение, след операцията, тя чувства още по-силни болки. Четирима лекари установяват, че този път в корема й е забравено метално тяло, съобщи Нова телевизия.

Започва турнирът по борба Голдън Гран При

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4212145

Днес започва турнирът по борба Голдън Гран При в Баку, предаде БГНЕС. Това е един от най- престижните турнири на ФИЛА и е в памет на Хейдар Алиев.
В престижния турнир ще има сериозно българско участие. В свободния стил ще се състезават Михаил Ганев, Владимир Дубов и Мехмед Фераим, а в класическия ще се борят Иво Ангелов и Александър Костадинов. Днес започва турнирът по борба Голдън Гран При в Баку, предаде БГНЕС. Това е един от най- престижните турнири на ФИЛА и е в памет на Хейдар Алиев. В престижния турнир ще има сериозно българско участие. В свободния стил ще се състезават Михаил Ганев, Владимир Дубов и Мехмед Фераим, а в класическия ще се борят Иво Ангелов и Александър Костадинов.

Тиранозаврите са имали стаден инстинкт

http://interest.actualno.com/Tiranozavrite-sa-imali-staden-instinkt-news_41500.html

Следи от фосилизирани стъпки от тиранозаври, които се движат в една и съща посока, бяха открити в западната част на Канада, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес.Откритието навежда н...

230 000 са бежанците от конфликта в Украйна

http://europe.actualno.com/230-000-sa-bejancite-ot-konflikta-v-Ukrajna-news_41492.html

325 украински военни са загинали, а 1232 са ранени по време на антитерористичната операция на украинската армия срещу проруските сепаратисти, предаде УНИАН, позовавайки се на говорителя на министерств...

Жена живее 20 г. със 100 марли в корема. Вадят ги, забравят в нея инструмент?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4212132

44-годишна жена е живяла 20 години с чуждо тяло в корема - медицински марли, отстранени едва преди година с операция. Тогава обаче започва кошмарът за Траяна Христова. Вместо облекчение, след операцията, тя чувства още по-силни болки. Четирима лекари установяват, че този път в корема й е забравено метално тяло, съобщи Нова телевизия. 44-годишна жена е живяла 20 години с чуждо тяло в корема - медицински марли, отстранени едва преди година с операция. Тогава обаче започва кошмарът за Траяна Христова. Вместо облекчение, след операцията, тя чувства още по-силни болки. Четирима лекари установяват, че този път в корема й е забравено метално тяло, съобщи Нова телевизия.

Хепатитът причинява смърт почти колкото СПИН-а

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/hepatityt-prichiniava-smyrt-pochti-kolkoto-spin-a-6018258

Изказвайки се по повод Световния ден за борба с хепатита - 28 юли, експерти отбелязват, че ежегодно от СПИН има 1,5 млн. смъртни случаи, а от хепатит - 1,4 млн.

Арестуваха двама, извършили въоръжен грабеж през януари

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4212151

Арестуваха въоръжените и маскирани бандити, обрали офис на „Булсатком” и супермаркет в Бургас през януари, предаде "Флагман". Те са 21-годишният Галин Дандаринов и 23-годишният му приятел Филип Маринов. И двамата са от кв. "Долно Езерово".  На 16 януари с качулки на главите двамата нахлули в „Булсатком”, Арестуваха въоръжените и маскирани бандити, обрали офис на „Булсатком” и супермаркет в Бургас през януари, предаде "Флагман". Те са 21-годишният Галин Дандаринов и 23-годишният му приятел Филип Маринов. И двамата са от кв. "Долно Езерово". На 16 януари с качулки на главите двамата нахлули в „Булсатком”,

Борисов предложи Калин Христов за шеф на БНБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=259122

От парламентарната трибуна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи за нов управител на БНБ Калин Христов. Христов бе финансов министър в предходния служебен кабинет. Борисов припомни, че от ГЕРБ още в миналия си мандат са искали да сменят настоящия управител на БНБ Иван Искров.

Арестуваха двама, извършили въоръжен грабеж през януари

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4212134

Арестуваха въоръжените и маскирани бандити, обрали офис на „Булсатком” и супермаркет в Бургас през януари, предаде Арестуваха въоръжените и маскирани бандити, обрали офис на „Булсатком” и супермаркет в Бургас през януари, предаде "Флагман". Те са 21-годишният Галин Дандаринов и 23-годишният му приятел Филип Маринов. И двамата са от кв. "Долно Езерово". На 16 януари с качулки на главите двамата нахлули в „Булсатком”,

Кортежът на Обама попречи на раждаща жена

http://www.vesti.bg/novini/kortezhyt-na-obama-poprechi-na-razhdashta-zhena-6018259

Кортежът на американския президент Барак Обама попречи раждаща жена да бъде откарана в болница в Лос Анжелис.

Новина в аванс: БСП връща веднага мандата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4212127

БСП ще върне веднага мандата за съставяне на ново правителство, който ще получи в 13 ч от президента Плевнелиев. Това съобщиха за "Труд" източници от "Позитано" 20.
Не отговаряли на истината спекулациите в медиите, че социалистите щели да задържат мандата една седмица, колкото е допустимо по закон.
Вчера ГЕРБ върна веднага мандата. БСП ще върне веднага мандата за съставяне на ново правителство, който ще получи в 13 ч от президента Плевнелиев. Това съобщиха за "Труд" източници от "Позитано" 20. Не отговаряли на истината спекулациите в медиите, че социалистите щели да задържат мандата една седмица, колкото е допустимо по закон. Вчера ГЕРБ върна веднага мандата.

"Екзакта Рисърч": При избори днес - ГЕРБ с 25.9%, БСП с 15.3%, ДПС - 6.6%

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4212139

Ако изборите са днес, резултатите ще са: ГЕРБ –25.9%, а БСП – 15.3, ДПС – 6.6 %, Реформаторския блок – 6%, България без цензура – 5,2%, АБВ – 3,2%, НФСБ 2.3, "Атака" и други партии по 2%. Това заяви на пресконференция Лидия Йорданова от "Екзакта Рисърч", цитирана от Фокус. 31.2% са заявили, че няма да гласуват. Ако изборите са днес, резултатите ще са: ГЕРБ –25.9%, а БСП – 15.3, ДПС – 6.6 %, Реформаторския блок – 6%, България без цензура – 5,2%, АБВ – 3,2%, НФСБ 2.3, "Атака" и други партии по 2%. Това заяви на пресконференция Лидия Йорданова от "Екзакта Рисърч", цитирана от Фокус. 31.2% са заявили, че няма да гласуват.

Георги Гергов: Бъдещето на България минава през бъдещето на БСП

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4211152

- Г-н Гергов, защо богат човек като вас се впуска в битката за лидер на БСП. Смятате ли, че имате шансове срещу силни личности в партията като Мая Манолова, Корнелия Нинова, Михаил Миков?
- Хората в БСП се делят не на бедни и богати, а на можещи и знаещи - с този аргумент ме номинираха Oбединението на жените социалистки в Пловдив и другите - Г-н Гергов, защо богат човек като вас се впуска в битката за лидер на БСП. Смятате ли, че имате шансове срещу силни личности в партията като Мая Манолова, Корнелия Нинова, Михаил Миков? - Хората в БСП се делят не на бедни и богати, а на можещи и знаещи - с този аргумент ме номинираха Oбединението на жените социалистки в Пловдив и другите

Мерджанов: Президентът превишава правата си

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/merdzhanov-prezidentyt-previshava-pravata-si-6018245

Държавният глава иска служебното правителство да може да иска заеми, за да си осигури комфортен буфер, категоричен е председателят на парламентарната група на КБ

20 хил. деца се разболяват годишно от ротавирусна инфекция

http://frognews.bg/news_73621/

20 000 деца се разболяват годишно от ротавирусна инфекция. Това съобщи началникът на детското отделение в Инфекциозна болница Атанас Мангъров.

"Екзакта Рисърч": ГЕРБ – 25.9%, БСП – 15.3%, ДПС – 6.6% при избори днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4212124

Ако изборите са днес, резултатите ще са: ГЕРБ –25.9%, а БСП – 15.3, ДПС – 6.6 %, Реформаторския блок – 6%, България без цензура – 5,2%, АБВ – 3,2%, НФСБ 2.3, Ако изборите са днес, резултатите ще са: ГЕРБ –25.9%, а БСП – 15.3, ДПС – 6.6 %, Реформаторския блок – 6%, България без цензура – 5,2%, АБВ – 3,2%, НФСБ 2.3, "Атака" и други партии по 2%. Това заяви на пресконференция Лидия Йорданова от "Екзакта Рисърч", цитирана от Фокус. 31.2% са заявили, че няма да гласуват.

Сърбия задържа българин с 80 кг хероин

http://www.cross.bg/surbiya-zadurzha-bulgarin-s-kg-heroin-1422430.html

/КРОСС/ Български гражданин е задържан тази сутрин с 80 кг хероин на ГКПП Батровци, на излизане от Сърбия в посока Хърватия. Наркотикът е открит в специално приготвен тайник в автомобил Мерцедес, управляван от българина. Автомобилът е бил с турски регистрационни номера. Българинът е пътувал от Турция и е преминал през територията на България.  

Арестуваха бандитите с качулки, извършили въоръжен грабеж в Бургас

http://pik.bg/арестуваха-бандитите-с-качулки-извършили-въоръжен-грабеж-в-бургас-news206534.html

Арестуваха бандитите с качулки, извършили въоръжен грабеж в Бургас

Арестуваха въоръжените и маскирани бандити, обрали офис на „Булсатком” и супермаркет в Бургас през януари, предаде "Флагман".

Те са 21-годишният Галин Дандаринов и 23-годишният му приятел Филип Маринов.

И двамата са от кв. "Долно Езерово".На 16 януари с качулки на главите двамата нахлули в „Булсатком”, насочили дулото към служителките и извършили грабеж на сумата от 157 лв.

Офисът е разположен в бл. 117 в ж.к. „Братя Миладинови”, известен сред бургазлии като "Народен юмрук".

По-късно става ясно, че Галин извършил и друго престъпление. Той е маскираният бандит, който на 20 януари нахлу в супермаркет "7 плюс" в ж. к. Лазур, опря пистолет в слепоочието на 20-годишния касиер и отмъкна оборота от 255 лв.

Галин Дандаринов и Филип Маринов са задържани със заповеди за полицейско задържане. Все още документират престъпната им дейност. 

Ягоди помагат при рак, астма и хипертония

http://pik.bg/ягоди-помагат-при-рак-астма-и-хипертония-news206528.html

Ягоди помагат при рак, астма и хипертония

Тези вкусни, червени, апетитни, кокетни плодове – ягодите, всъщност могат да помогнaт и в най-различни здравословни аспекти. 

Не е голяма изненада, всеки плод има някакво полезно действие за здравето. 

Но ние целим да ви информираме за полезното им действие, тъй като е важно да знаем, ако могат да ни помогнат да се справим с даден здравословен проблем. 

Ягодите са богати на витамин В-комплекс, ниацин и манган, който е много мощен антиоксидант, поддържащ здравето на костите. Витамин К помага при хипертония и сърдечни болести. Проблемите в зрението могат да се повлияят от хапването на ягоди, или по-скоро лечението може да се подпомогне. 

Ако искате да имате мека кожа, без бръчки, хапвайте една чаша ягоди дневно.Антиоксидантите в тях, в частност елагова киселина, подобрява еластичността на кожата, предотвратява отпускането на кожата, което е неизбежно с времето. Но пък тези процеси на стареене могат да се забавят с помощта на ягодите. Същата тази киселина помага и при някои алергии и предпазва от инфекции. 

Ягодите имат биотин в състава си, който е много важен за изграждането и здравината на косата и ноктите. Червените плодове съдържат и феноли, борещи се с различни инфекциозни заболявания, като остеопороза, рак, астма и атеросклероза.

Много продукти за почистване на лицето съдържат екстракт от ягоди, тъй като имат силно изразени почистващи свойства. Това се дължи на съдържащите севитамин С и салицилова киселина в тях. Те помагат за премахването на мъртвите клетки и свиването на порите. Витаминът е съществен за формирането на колагена, което от своя страна помага за това кожата да изглежда по-млада за по-дълго време. 

Сега вече убедихте ли се колко е важно да се хапват ягоди? Ако искате да сте красиви и здрави, то наблягайте на ягодите в менюто си. За щастие можем да им наслаждаваме малко по-дълго, тъй като дори и у нас сезонът да свърши, то можем да разчитаме на вноса. Големите супермаркети помагат в този случай.

Стартира турнирът по борба Голдън Гран При в Баку

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4212085

Днес започва турнирът по борба Голдън Гран При в Баку, предаде БГНЕС. Това е един от най- престижните турнири на ФИЛА и е в памет на Хейдар Алиев.
В престижния турнир ще има сериозно българско участие. В свободния стил ще се състезават Михаил Ганев, Владимир Дубов и Мехмед Фераим, а в класическия ще се борят Иво Ангелов и Александър Костадинов. Днес започва турнирът по борба Голдън Гран При в Баку, предаде БГНЕС. Това е един от най- престижните турнири на ФИЛА и е в памет на Хейдар Алиев. В престижния турнир ще има сериозно българско участие. В свободния стил ще се състезават Михаил Ганев, Владимир Дубов и Мехмед Фераим, а в класическия ще се борят Иво Ангелов и Александър Костадинов.

Мерджанов: Президентът превишава конституционните си права

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4212107

"Президентът поставя условия, които далеч превишават конституционните му задължения". Това каза председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов от парламентарната трибуна, предаде „Фокус”.
„Въпреки приказките за разруха и огромни дупки в бюджета, истината е, че няма причини за радикални промени в бюджета на държавата към настоящия "Президентът поставя условия, които далеч превишават конституционните му задължения". Това каза председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов от парламентарната трибуна, предаде „Фокус”. „Въпреки приказките за разруха и огромни дупки в бюджета, истината е, че няма причини за радикални промени в бюджета на държавата към настоящия

Президентът поставя условия извън правомощията си, обяви Мерджанов

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/25/2350225_prezidentut_postavia_usloviia_izvun_pravomoshtiiata_si/?ref=rss


Още след консултациите при президента вчера и от изявлението му днес пред Народното събрание стана ясно, че президентът поставя условия, които далеч надвишават конституционните му правомощия, обяви от парламентарната трибуна Атанас Мерджанов, председател на парламентарната група на "Коалиция за България" след като Плевнелиев аргументира искането да се актуализира бюджетът, да се реши казусът с ръководството на БНБ и да се разреши на служебния кабинет да емитира дълг.

Въпреки...

Преговорите по кипърския въпрос отново са в застой

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/25/2350239_pregovorite_po_kipurskiia_vupros_otnovo_sa_v_zastoi/?ref=rss


Водените от февруари преговори, на които се търси формула за повторно обединение на етнически разделения остров Кипър, са в застой, съобщават медиите в Никозия, цитирани от БТА.

Вестник "Филелефтерос" пише, че вчерашната среща на кипърския президент Никос Анастасиадис с лидера на кипърските турци Дервиш Ероглу е приключила без какъвто и да е видим резултат. Това се виждало и от факта, че след края на срещата не са били направени изявления от специалната представителка на ООН в Кипър...

Най-популярните политически лица са жени

http://www.cross.bg/odobryavat-politicheski-litza-1422429.html

/КРОСС/Ако изборите се провеждаха днес ,за ГЕРБ щяха да гласуват 26% от избирателите, за БСП - 15%, за "България без цензура" (преди напускането на ВМРО) - 5%, за ДПС - 7%, а Реформаторският блок - 6%. Това сочат данните от социологическо изследване на агенция "Екзакта Рисърч" направено в периода от 10 до 15 юли". Най-популярните политически лица са жени Сред политиците с най-голямо одобрение (52%) се ползва Йорданка Фандъкова, следвана от еврокомисарят Кристалина Георгиева с 51%. Те са и единствените политически лица, които имат повече одобрение, отколкото неодобрение. След тях се нареждат Росен Плевнелиев, Бойко Борисов, Георги Първанов, Томисав Дончев и Лиляна Павлова, Цецка Цачева и Янаки Стоилов, Цветан Цветанов и Красимир Каракачанов. Поне 30% от членовете на БСП не одобряват Сергей Станишев Най-много доверие губи лидерът на БСП Сергей Станишев. Само 17% от българите го одобряват, а в същото време 1/3 от твърдото ядро на БСП не го одобряват. Смяната на лидера на партията вероятно ще повлияе много за това нагоре или надолу ще тръгне социалистическата партия.  

Депутатите ще заседават извънредно за бюджета на 29 юли

http://econ.bg/Новини/Депутатите-ще-заседават-извънредно-за-бюджета-на-29-юли_l.a_i.558139_at.1.html

Актуализацията на бюджета на НЗОК и на държавния бюджет ще се гледана извънредно заседание на 42-рото Народно събрание на 29 юли (вторник) от 15:00...

Спасителен хеликоптер кацна извънредно на южния плаж в „Слънчев бряг"

http://pik.bg/спасителен-хеликоптер-кацна-извънредно-на-южния-плаж-в-„слънчев-бряг-news206532.html

Спасителен хеликоптер кацна извънредно на южния плаж в „Слънчев бряг"

В организираните от Българския Червен кръст демонстрации взеха участие екипи на БЧК по водно спасяване, линейки на „ЕНА първа помощ“, хеликоптер на „Хели Ер САУ“ АД и екипи на Сдружение „Клуб Активна сигурност”, съобщиха от пресцентъра на БЧК, пише Фокус.


Целта бе да се покаже на практика бърза реакция по оказване на помощ при екстремни ситуации, за да се спаси човешки живот.
Демонстрациите са част от проект „Активна грижа“ на Сдружение „Клуб Активна сигурност“. Проектът ще подпомага дейностите на държавата в областта на първата долекарска и медицинска помощ чрез действия на медицински екипи по европейски модел.
Учението бе разделено на различни епизоди, в които водни спасители оказаха помощ на давещ се в морето, демонстрираха първа долекарска помощ, след което пострадалият бе транспортиран с хеликоптер до МБАЛ Бургас.
Предвиждат се и други демонстрации по проекта, които ще се случат през август.
На демонстрацията присъстваха посланикът на Израел Шаул Камиса Рас, председателят на БЧК Христо Григоров и генералният директор доц.д-р Красимир Гигов, представители на областната и общинската администрации, туристи.

Лилия Христова: Проблем остава обхващането на първокласниците от малцинствените групи във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=259117

Проблем остава обхващането на първокласниците от малцинствените групи. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Лилия Христова, директор на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“. Проведена е среща с директори на училища от районите „Владислав Варненчик”, „Одесос” и „Младост”, където са обособени по-големи групи население от ромски произход.

БСП: Калин Христов не е решение на проблема, а част от него

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4212111

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на управителя на БНБ Иван Искров и на подуправителя Цветан Гунев и предложи за управител на банката Калин Христов. Той взе думата в парламента след обръщението на президента Росен Плевнелиев към Народното събрание.
Пришивате ни публично Иван Искров, обърна се Борисов към левицата. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на управителя на БНБ Иван Искров и на подуправителя Цветан Гунев и предложи за управител на банката Калин Христов. Той взе думата в парламента след обръщението на президента Росен Плевнелиев към Народното събрание. Пришивате ни публично Иван Искров, обърна се Борисов към левицата.

Наследникът на Ащън е ключ към сигурността на ЕС

http://www.euinside.eu/bg/analyses/who-should-be-catherine-ashtons-successor

На 30 август лидерите на страните-членки ще се съберат на извънредна среща на върха, за да решат кой да наследи Катрин Ащън на поста Върховен представител на ЕС за външните работи и Херман Ван Ромпой като шеф на Европейския съвет. Това решение се очакваше още на предишната извънредна среща на въ ...

Посланикът на Израел наблюдава демонстрация по проект на БЧК

http://www.cross.bg/pomosht-ekipi-purva-1422428.html

/КРОСС/ В организираните от Българския Червен кръст демонстрации взеха участие екипи на БЧК по водно спасяване, линейки на „ЕНА първа помощ", хеликоптер на „Хели Ер САУ" АД и екипи на Сдружение „Клуб Активна сигурност".  Целта бе да се покаже на практика бърза реакция по оказване на помощ при екстремни ситуации, за да се спаси човешки живот. Демонстрациите са част от проект „Активна грижа" на Сдружение „Клуб Активна сигурност". Проектът ще подпомага дейностите на държавата в областта на първата долекарска и медицинска помощ чрез действия на медицински екипи по европейски модел. Учението бе разделено на различни епизоди, в които водни спасители оказаха помощ на давещ се в морето, демонстрираха първа долекарска помощ, след което пострадалият бе транспортиран с хеликоптер до МБАЛ Бургас. Предвиждат се и други демонстрации по проекта, които ще се случат през август. На демонстрацията присъстваха посланикът на Израел Шаул Камиса Рас, председателят на БЧК Христо Григоров и генералният директор доц.д-р Красимир Гигов, представители на областната и общинската администрации, туристи.  

Полицията задържа психично болен в Нова Загора

http://www.vesti.bg/novini/policiiata-zadyrzha-psihichno-bolen-v-nova-zagora-6018257

49 годишен мъж от гр.Нова Загора беше задържан и в последствие транспортиран и оставен за лечение в психиатрична болница в гр.Раднево.

Заловиха 106 кг хероин при операция срещу трансгранична престъпна група

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4212098

В изпълнение на законовите задачи в Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) се води разследване по отношение на трансгранична престъпна група, изградила канал за трафик на големи количества наркотични вещества (основно хероин) през Турция и България към страни от Западна Европа, съобщиха от пресцентъра на ДАНС. В изпълнение на законовите задачи в Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) се води разследване по отношение на трансгранична престъпна група, изградила канал за трафик на големи количества наркотични вещества (основно хероин) през Турция и България към страни от Западна Европа, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

Служители на ДАНС заловиха 106 кг хероин

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/sluzhiteli-na-dans-zaloviha-106-kg-heroin-6018255

Български гражданин е бил задържан рано тази сутрин с 80 кг хероин на граничния пункт Батровци, на излизане от Сърбия в посока Хърватия

Мерджанов: Президентът превишава конституционните си права

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4212089

"Президентът поставя условия, които далеч превишават конституционните му задължения". Това каза председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов от парламентарната трибуна, предаде „Фокус”. „Въпреки приказките за разруха и огромни дупки в бюджета, истината е, че няма причини за радикални промени в бюджета на държавата към настоящия

Борисов предложи Калин Христов за управител на БНБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4212104

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на управителя на БНБ Иван Искров и на подуправителя Цветан Гунев и предложи за управител на банката Калин Христов. Той взе думата в парламента след обръщението на президента Росен Плевнелиев към Народното събрание.
Пришивате ни публично Иван Искров, обърна се Борисов към левицата. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на управителя на БНБ Иван Искров и на подуправителя Цветан Гунев и предложи за управител на банката Калин Христов. Той взе думата в парламента след обръщението на президента Росен Плевнелиев към Народното събрание. Пришивате ни публично Иван Искров, обърна се Борисов към левицата.

126 млн. долара загуба за Amazon за второто тримесечие

http://econ.bg/Новини/126-млн-долара-загуба-за-Amazon-за-второто-тримесечие_l.a_i.558138_at.1.html

126 млн. долара загуба отчете Amazon за второто тримесечие, предупреди, че е възможно забавяне на продажбите през следващите три месеца. Прогнозите...

Заловиха 106 кг хероин при операция срещу трансгранична престъпна група

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4212090

В изпълнение на законовите задачи в Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) се води разследване по отношение на трансгранична престъпна група, изградила канал за трафик на големи количества наркотични вещества (основно хероин) през Турция и България към страни от Западна Европа, съобщиха от пресцентъра на ДАНС. В изпълнение на законовите задачи в Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) се води разследване по отношение на трансгранична престъпна група, изградила канал за трафик на големи количества наркотични вещества (основно хероин) през Турция и България към страни от Западна Европа, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

Нестабилните политически елементи

http://www.cross.bg/politicheski-bulgariya-mediiini-1422427.html

/КРОСС/Политическите партии приличат на таблицата на Менделеев - утвърдените са като елементите, които се срещат в природата, стабилни и ясни. Но благодарение на изпечените политически химици и инженери винаги се появяват експерименти, които съществуват като медийни паразити - без никакви структури, партии, чийто политически живот се свежда единствено до скандални заглавия и политически изхвърляния на техните лидери. Подобен политически експеримент от самото начало е "България без цензура". Партия с лидер, който със скоростта на светлината се обяви за центрист, после за десен, след това разкаяно за ляв, а най-накрая финишира като европейски консерватор, по никакъв начин не може да бъде наречена нормална. Тя прилича на радиоактивно вещество, което не може да стои в стабилно състояние, а започва да се разпада в мига на своето най-голямо величие (двама депутати в Европарламента). ВМРО и "България без цензура" се разделиха, точно когато трябваше да са най-силни, затова вече е ясно, че бъдещето на ББЦ е повече от проблематично. Не само заместникът на Бареков Ангел Славчев си тръгна с кърваво писмо, но и кръвопускането откъм електорална мощ започна грандиозно. Големият въпрос, разбира се, е какво следва оттук нататък. Бареков със сигурност има още един-два медийни фокуса в ръката си и до последно ще се опитва да се прави на непукист. Но сближаването на ВМРО и НФСБ е интересен процес

Оптималната почивка е по десет дни на всеки шест месеца

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/07/25/2350227_optimalnata_pochivka_e_po_deset_dni_na_vseki_shest/?ref=rss


Два пъти по десет дни отпуск е оптималният вариант за почивка на работещите през годината, показва допитване на БТА до службите по трудова медицина.

Според синдикатите обаче в повечето предприятия практиката показва, че хората предпочитат да изхарчат 20-те работни дни - регламентирани от Кодекса на труда (КТ) - наведнъж. Тази тенденция става по-отчетлива, особено след отпадането от кодекса на изискването поне половината от отпуската да се използва наведнъж, а останалата част да се...

Бареков: Отворете досиетата и на КТБ, и на ДС

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4212095

Подкрепям президента Плевнелиев за отварянето на кредитните досиета на КТБ. В този дух призовавам да се отворят и досиетата от Държавна сигурност и службите, защото именно от там ще стане ясно, че пресечната точка за казуса КТБ е връзката между ГЕРБ и ДПС, заяви лидерът на Подкрепям президента Плевнелиев за отварянето на кредитните досиета на КТБ. В този дух призовавам да се отворят и досиетата от Държавна сигурност и службите, защото именно от там ще стане ясно, че пресечната точка за казуса КТБ е връзката между ГЕРБ и ДПС, заяви лидерът на "България безцензура" Николай Бареков пред "24 часа".

Растящият брой загинали бежанци в Средиземно море тревожи ООН

http://europe.actualno.com/Rastjashtijat-broj-zaginali-bejanci-v-Sredizemno-more-trevoji-OON-news_41487.html

Агенцията за бежанците на ООН призова Европа за спешни действия за спиране на растящия брой загинали в открито море бежанци и емигранти, след като над 260 души са загинали или са обявени за изчезнали ...

Л. Христов: Поетапно започва цялостен ремонт на улиците в София

http://sofia.actualno.com/L-Hristov-Poetapno-zapochva-cjalosten-remont-na-ulicite-v-Sofija-news_41491.html

Поетапно и постепенно започва цялостният ремонт на улиците в столицата със съответните гаранции за качеството на настилките 5 години. Традиционно експлоатационната годност е между 8 и 10 години и няма...

Най-сетне български - автентичният разказ на Боян Петров за изкачването на Броуд Пик

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/25/2350162_nai-setne_bulgarski_-_avtentichniiat_razkaz_na_boian/?ref=rss


Българският алпинист Боян Петров продължава мисията си в Каракорум и ще направи опит да изкачи втория по височина К2, след като в сряда заедно с Иван Томов стъпиха на Броуд Пик (8047 м). 

"Аз съм сигурен, подготвен и мотивиран и на 27 юли отиваме с готвача и лагера ни към К2. Прогнозата до началото на август е за силни ветрове, но ще чакаме докато се отвори следващия прозорец и моментално ще тръгна в атака. Искам да развея знамето на 8611 м и да си ходя. Искам да съм на зелено, на...

В Мариупол са убити двама америкнски военни консултанти

http://www.cross.bg/voenni-amerikanskite-konsyltanti-1422426.html

/КРОСС/ Вчера от САЩ в Киев са пристигнали 180 военни консултанти от базата Форт Бенинг, но още днес те вече са понесли първите загуби в Мариупол, съобщи RT. Двама от американските военни са били застреляни днес от неизвестни. Както съобщи агенция „Новорусия", тази новина в Украйна е засекретена и забранена за публикуване. За разлика от служителите на Частната военна компания, на американските „държавни" военни консултанти на родна земя по право се полага погребение с военни почести. Поради това съществуват основания за предположение, че в най-близко време полицията на един от американските градове ще съобщи, че двама военнослужещи са били застреляни от престъпници в някой неизвестен бар. След пристигането си в Киев, американските военни веднага били прехвърлени в Мариупол, където към тях се присъединили граждани на Украйна на зряла възраст, които ще бъдат включени в обучаването на млади украински бойци. Тези ветерани прекрасно говорят само един чуждестранен език, а именно... руски. Интересното в случая е това, че тази голяма американска команда от военни консултанти няма да обучава военни в украинската армия, с която именно се занимава Частната военна армия, а съвсем други курсанти. Предполага се, че тези курсанти са онези „черни човечета" (както ги наричат още в Украйна) от наказателните пронацистки батальони „Азов" и „Днепър" (наемници на олигарха Коломойски).    

Заловиха 106 кг. хероин на КГПП Капитан Андреево, спипаха и друг нашенец с 80 кг. дрога

http://frognews.bg/news_73620/

106 килограма хероин са задържани на ГКПП „Капитан Андрнеево. По случая са задържани двама наркоиграчи, които са отговараля за канала от Турция за Западна Европа и са били на високо ниво в престъпната структура.

САЩ май прикриват нещо...

http://www.cross.bg/katastrofata-rysiya-danni-1422425.html

/КРОСС/Една седмица след катастрофата на малайзийския пътнически самолет над Източна Украйна въпросите продължават да стоят на дневен ред, а отговорите все така отсъстват. Най-учудващото е продължаващото мълчание от страна на САЩ, които заедно с киевските власти още в първите часове след катастрофата опитаха да прехвърлят вината за трагедията върху опълченците от Донбас и върху Русия. Въпреки обещанията, че ще предоставят данни в подкрепа на своята теза, вече седем дни от Вашингтон се чуват само фрази от рода на "ние сме уверени", "украинците не са били способни", "не можем да кажем точно", "не изключваме в близките дни да предоставим" и други такива алабализми. Подобно поведение на фона на изключително яростната медийна атака конкретно срещу Русия от миналата седмица е странно и намирисва на гузност. Още повече, че говорим за технологично най-развитата държава в света, за която се предполага, че има най-големите възможности да посочи кой е виновен за катастрофата, ако тя е причинена от изстрелването на ракета "земя-въздух". А освен това американски спътник вися над мястото баш в момента на катастрофата. След като в понеделник руските военни показаха спътникови снимки на позиции на украинската ПВО в близост до мястото на катастрофата, а също и радарна карта, на която, както твърдят, се вижда украински боен самолет в близост до малайзийския "Боинг", всички очакваха как ще отговорят САЩ. Засега те не отговарят

Деца нагостиха с баница със сирене Борисов в парламента

http://pik.bg/деца-нагостиха-с-баница-със-сирене-борисов-в-парламента-news206523.html

Деца нагостиха с баница със сирене Борисов в парламента

Деца от Якоруда и Белица дойдоха в парламента, за да видят как работи парламента в последните си дни и да призоват депутатите да работят в единомислие, както работят в тези смесени райони на Родопите, предаде Новини.бг.

Гостите донесоха лично на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов домашни баници със сирене, а децата му подариха топка на любимия му отбор да Реал Мадрид.

Той прие даровете и им благодари, но заяви, че е бърза да влезе в зала, заради напрегнатия парламентарен ден.


Все още има останки от тела на мястото на разбилия се в Украйна самолет

http://www.moreto.net/novini.php?n=259112

Международните експерти напредват в разследването на причините за катастрофата на малайзийския пътнически Боинг в източна Украйна миналата седмица. Екипите на място събират останки и веществени доказателства, докато специалистите, проучващи черните кутии на самолета, твърдят, че паметта в устройствата е съхранена и могат да се извлекат най-важните данни от комуникацията в пилотската кабина минути преди фаталния инцидент.

Marks Barfield Architects проектират кула за наблюдение в Брайтън

http://www.cross.bg/nablyudenie-braiitun-barfield-1422424.html

/КРОСС/ Британската компания Marks Barfield Architects, известна като проектант на Лондонското око, представи план за кула за наблюдение в Брайтън на стойност 40 млн. паунда. Кулата i360Brighton ще е висока 162 м, което я прави най-високата във Великобритания извън Лондон и ще предлага на туристите изключителна гледка към брега на Брайтън. Проектът предвижда на кулата да може да се качат до 200 души едновременно, като площадката за наблюдение ще е с диаметър 18 метра. Посетителите ще имат на разположение още ресторант, магазини, изложбени пространства и конферентен център. Очаква се новата атракция да бъде готова до лятото на 2016 година.   video:http://www.marksbarfield.com/#/projects/brighton-i360/?filter=date&layout=gallery&gallery=video

Парламентът ще заседава извънредно във вторник

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4212061

Депутатите приеха предложението, направено от заместник-председателя на ПГ на ДПС Йордан Цонев, да се проведе извънредно заседание на 29 юли (вторник) от 15:00 часа.
„За” гласуваха 114 народни представители, „против” – един.
Това стана, след като поименната проверка за присъстващите в пленарна зала народни представители, Депутатите приеха предложението, направено от заместник-председателя на ПГ на ДПС Йордан Цонев, да се проведе извънредно заседание на 29 юли (вторник) от 15:00 часа. „За” гласуваха 114 народни представители, „против” – един. Това стана, след като поименната проверка за присъстващите в пленарна зала народни представители,

Марк Зукърбърг се присъедини към ексклузивен клуб на милиардерите

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/07/25/2350222_mark_zukurburg_se_prisuedini_kum_ekskluziven_klub_na/?ref=rss


Марк Зукърбърг стана част от много ексклузивен клуб на милиардерите след като финансовите резултати на Facebook надминаха очакванията. Това доведе до скок на акциите на компанията, което значително увеличи богатството на Зукърбърг, съобщава онлайн изданието BusinessInsider.

Състоянието на Зукърбърг вече възлиза на 31.5 млрд. долара, което се изчислява на базата на акциите във Facebook, на които той е притежател. Основателят на Facebook е на 30 години, което го прави един от тримата...

Парламентът заседава извънредно във вторник за актуализацията на бюджета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4212051

Депутатите приеха предложението, направено от заместник-председателя на ПГ на ДПС Йордан Цонев, да се проведе извънредно заседание на 29 юли (вторник) от 15:00 часа.
„За” гласуваха 114 народни представители, „против” – един.
Това стана, след като поименната проверка за присъстващите в пленарна зала народни представители, Депутатите приеха предложението, направено от заместник-председателя на ПГ на ДПС Йордан Цонев, да се проведе извънредно заседание на 29 юли (вторник) от 15:00 часа. „За” гласуваха 114 народни представители, „против” – един. Това стана, след като поименната проверка за присъстващите в пленарна зала народни представители,

Създателите на Лондонското око ще правят кула за наблюдение в Брайтън

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/07/25/2342457_suzdatelite_na_londonskoto_oko_shte_praviat_kula_za/?ref=rss


Британската компания Marks Barfield Architects, известна като проектант на Лондонското око, представи план за кула за наблюдение в Брайтън на стойност 40 млн. паунда.

Кулата i360Brighton ще е 162 м, което я прави най-високата във Великобритания извън Лондон и ще предлага на туристите изключителна гледка към прочутия бряг на Брайтън.


Проектът предвижда на кулата да може да се качат до 200 души едновременно, като площадката за наблюдение ще е с диаметър 18 м....

106 кг хероин заловиха служители на ДАНС

http://www.vesti.bg/novini/106-kg-heroin-zaloviha-sluzhiteli-na-dans-6018256

106 кг хероин заловиха служители на ДАНС при операция срещу трансгранична престъпна група.

106 кг хероин заловени при операция ДАНС срещу трансгранична престъпна група

http://www.cross.bg/bulgarski-heroin-dans-1422423.html

/КРОСС/ В изпълнение на законовите задачи в Държавна агенция „Национална сигурност" се води разследване по отношение на трансгранична престъпна група, изградила канал за трафик на големи количества наркотични вещества (основно хероин) през Турция и България към страни от Западна Европа. В рамките на извършените оперативно-издирвателни мероприятия са установени основни фигури, контролиращи канала на територията на Република България. Участниците в групата са осъществявали престъпната си дейност в условията на стриктна конспиративност. За прикритие са използвали легални транспортни услуги за превоз на товари от и към Близкия изток. Постъпилите данни показват, че групата е сред основните престъпни структури, трафикиращи големи количества хероин към пазари в Западна Европа. В резултат на осъщественото взаимодействие между ДАНС и Агенция „Митници" на 20.07.2014 г. при влизане в страната на ГКПП „Капитан Андреево" е отклонен за извършване на митническа проверка товарен автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин. При извършената проверка е установен специален тайник в ремаркето на товарния автомобил, в който са открити 104 пакета хероин с брутно тегло 106,300 кг, предназначен за транзитен превоз към крайните пазари. Под ръководството на Окръжна прокуратура - Хасково са предприети допълнителни действия, като на 23.07.2014 г

106 кг хероин заловени при операция ДАНС срещу трансгранична престъпна група

http://www.cross.bg/heroin-bulgarski-dans-1422423.html

/КРОСС/ В изпълнение на законовите задачи в Държавна агенция „Национална сигурност" се води разследване по отношение на трансгранична престъпна група, изградила канал за трафик на големи количества наркотични вещества (основно хероин) през Турция и България към страни от Западна Европа. В рамките на извършените оперативно-издирвателни мероприятия са установени основни фигури, контролиращи канала на територията на Република България. Участниците в групата са осъществявали престъпната си дейност в условията на стриктна конспиративност. За прикритие са използвали легални транспортни услуги за превоз на товари от и към Близкия изток. Постъпилите данни показват, че групата е сред основните престъпни структури, трафикиращи големи количества хероин към пазари в Западна Европа. В резултат на осъщественото взаимодействие между ДАНС и Агенция „Митници" на 20.07.2014 г. при влизане в страната на ГКПП „Капитан Андреево" е отклонен за извършване на митническа проверка товарен автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин. При извършената проверка е установен специален тайник в ремаркето на товарния автомобил, в който са открити 104 пакета хероин с брутно тегло 106,300 кг, предназначен за транзитен превоз към крайните пазари. Под ръководството на Окръжна прокуратура - Хасково са предприети допълнителни действия, като на 23.07.2014 г

Константинов: Владо Николов ще играе, само ако е готов

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/25/2350217_konstantinov_vlado_nikolov_shte_igrae_samo_ako_e_gotov/?ref=rss


Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че Владимир Николов ще е в състава за световното първенство в Полша, само ако е в добра форма.

Диагоналът започна активни тренировки наравно с останалите. Включването му се наложи заради проблемите на поста, свързани с отсъствието на контузения Боян Йорданов.

Константинов обясни пред "Тв+", че опитният състезател досега е тренирал, за да поддържа формата си. Занапред обаче Николов ще се подготвя...

90% от ДНК-то ни е безполезно

http://www.vesti.bg/novini/90-ot-dnk-to-ni-e-bezpolezno-6018254

Повече от 90% от човешката ДНК е безполезна и съществува само като биологичен багаж, изграден в продължение на години еволюция, установиха учени от "Оксфорд".

На 29 юли решават за актуализация на бюджета

http://frognews.bg/news_73619/

На 29 юли парламентът ще гласува актуализацията на бюджета и този на здравната каса. Това приеха преди минути народните избраници.

Михайлов за Фрог: Вариант "Ф. Димитров еврокомисар" спира кариерното развитие на БКП

http://frognews.bg/news_73618/

Движение 22 септември ще предложи на Президента на Република България Росен Плевнелиев да обмисли възможността, служебното правителство да издигне г-н Филип Димитров за кандидат за български еврокомисар и върховен представител на ЕК за външната политика на ЕС.

Парламентът ще заседава извънредно за бюджета

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/25/2350208_parlamentut_shte_zasedava_izvunredno_za_bjudjeta/?ref=rss


По предложение на ДПС и в отсъствието на много депутати от БСП от пленарна залата Народното събрание реши да заседава извънредно на 29 юли, вторник от 15 часа. Дневният ред, предложен от председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев, е да се обсъди актуализацията на бюджета и този на здравната каса.

Малко преди да се гласува предложението му Мая Манолова от БСП обяви от трибуната, че парламентарната група на левицата няма да подкрепи актуализация на бюджета, и поиска поименна...

Паолина Попова: Ще успея!

http://www.cross.bg/bulgariya-popova-sportisti-1422422.html

Казвам „Здравей!" на Паолина Попова. „Добре дошла!" в България. Завърна се преди дни от двумесечен лагер в САЩ. Разкажи ни малко повече за себе си. Здравейте, казвам се Паолина Попова и съм на 16 години, от София. Тренирам фигурно пързаляне активно от 6-годишна възраст, като още от бебе съм на леда. Състезаваш се в индивидуалната дисциплина, а от тази година си и за първи път Спортен талант на „Еврофутбол". Кажи ми, как се почувства, когато разбра, че си одобрена по тази програма?Обаждането беше доста драматично, защото не можах да повярвам в началото и много се зарадвах. Това, че съм сред одобрените ми донесе много - даде ми възможност да се реализирам повече, да направя един много хубав спортен лагер в САЩ за два месеца и то точно по времето, когато в София няма условия за подготовка. Разкажи ни повече за това - ти замина при един от известните треньори по фигурно пързаляне, украинеца Сергей Вайпан - как се свърза с него?Има още една българка, която тренира при него, нейните родители работят в САЩ... Намерихме се чрез нея и така имах възможност да тренирам и аз при него

Зачестиха кражбите на лични вещи, портфейли и дамски чанти

http://pik.bg/зачестиха-кражбите-на-лични-вещи-портфейли-и-дамски-чанти-news206514.html

Зачестиха кражбите на лични вещи, портфейли и дамски чанти

В последните дни са зачестили случаите на кражби на лични вещи, портфейли и дамски чанти, информират от полицията. 15-годишен ученик, който е откраднал мобилен телефон от 21-годишен мъж, е задържан от органите на реда. Кражбата е станала на 16 юли, около 21:50 ч. на алея в Морската градина. По случая се води досъдебно поризводство, пише dariknews.bg.


Полицията е задържала и 20-годишен германски гражданин, който е установен като извършител на кражба на дамска чанта, оставена без надзор на шезлонг на плажа в „Златни пясъци“. Кражбата е станала на 24 юли около 02:00 ч. В чантата е имало мобилен телефон, фотоапарат и лични вещи. Образувано е досъдебно производство.


38-годишна пловдивчанка е установена като извършител на кражба на портфейл, оставен на бюро в офис на фирма в централната част на Варна. Кражбата също е извършена на 24 юли.  Извършителят е задържан за 24 ч., като по случая е образувана преписка и материалите са докладвани на прокурор.


Отново на 24 юли, около 20 ч., непосредствено след извършване на кражба на стока (дамска чанта) от магазин в един от моловете във Варна е задържана 19-годишната В. К. от Игнатиево,осъждана. Извършителят е задържан за 24 часа, материалите по случая са докладвани на прокурор.

МВФ поиска от Гърция да ускори реформите

http://econ.bg/Новини/МВФ-поиска-от-Гърция-да-ускори-реформите_l.a_i.558135_at.1.html

Международният валутен фонд (МВФ) поиска от Гърция да ускори реформите, за да може да се справи с бедността в страната. Това заяви говорителят на...

Актьорът Леонардо Ди Каприо събра 18 милиона евро на благотворителна вечер

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4211903

Актьорът Леонардо Ди Каприо събра 18 милиона евро на благотворителна вечер, предаде Франс Прес.
Набраната сума ще бъде за фондацията на актьора, в защита на околната среда и застрашените видове.
На гала вечерта са присъствали 500 избрани гости. В благотворителния търг са били включени различни ценни предмети, Актьорът Леонардо Ди Каприо събра 18 милиона евро на благотворителна вечер, предаде Франс Прес. Набраната сума ще бъде за фондацията на актьора, в защита на околната среда и застрашените видове. На гала вечерта са присъствали 500 избрани гости. В благотворителния търг са били включени различни ценни предмети,

Средства за масова истерия: Западните медии сипят обвинение след обвинение

http://www.cross.bg/zhyrnalisti-informatziya-medii-1422421.html

/КРОСС/ На критици, военни експерти и телевизионни водещи им бяха нужни по-малко от 24 часа, за да обявят руския президент Владимир Путин за виновник за трагедията с малайзийския самолет в Украйна. На 22 юли представители на американското разузнаване обявиха, че не разполагат с доказателства, уличаващи Русия като виновник за катастрофата. САЩ заявиха, че не знаят кой е натиснал копчето, но пък за сметка на това медиите много бързо набраха скорост в стремежа си обвинят руската страна. Недостигът на информация не се оказа пречка за много журналисти, които, както по всичко личи, са напълно сигурни кой е престъпникът, виновен за смъртта на 298 души. Болшинството от американските медии най-демонстративно отрича всякаква информация от руското правителство, като я обявява за пропаганда. Съвсем скоро Русия доказа, че Украйна е имала възможността да свали самолета, при което Москва не обвини Киев за това. Много журналисти обаче показаха, че не смятат да се отнасят еднакво към всички източници на информация. След като официално САЩ призна, че не разполага с доказателства за вината на руския президент за катастрофата, американските медии веднага започнаха да търсят нова жертва. Разследването на инцидента тепърва започва, но това не спира нетърпеливите журналисти да правят изводи и да обвиняват, да изричат присъди…

Задържаха непълнолетен за грабеж на телефон в Морската градина

http://www.moreto.net/novini.php?n=259109

Варненската полиция залови непълнолетен, 15-годишен младеж, ученик, който установен като извършител на грабеж на мобилен телефон от 21-годишен мъж. Грабежът е извършен чрез издърпване, на 16 юли 2014 г., около 21:50 ч., на алея в Приморски парк – Варна, съобщиха от ОД на МВР-Варна за Moret.

Гръцкият премиер опроверга слуховете за предсрочни избори

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/25/2350209_gruckiiat_premier_oproverga_sluhovete_za_predsrochni/?ref=rss


Гърция няма да бъде доведена до предсрочен национален вот заради избора на президент на страната, цитират вестниците в Атина днес изявление на премиера Андонис Самарас, с което той опровергава слуховете за извънредни избори, предаде БТА.

Вестник "Вима" пише, че Самарас е дал това уверение на среща в парламента с депутати от неговата партия Нова демокрация. Срещата е била по повод проява, посветена на 40-та годишнина от падането на военната хунта и възстановяването на демокрацията в...

Цветан Василев вече не е сред кандидатите за австрийската банка "Хипо"

http://www.mediapool.bg/tsvetan-vasilev-veche-ne-e-sred-kandidatite-za-avstriyskata-banka-hipo-news223034.html

Инвестиционната компания "Адвент Интернешънъл" (Advent International) и българско-руски консорциум, оглавяван от бизнесмена Денис Бареков, от който обаче е отпаднал банкерът Цветан Василев, са фаворити за покупката на банката "Хипо Алпе Адрия" (Hypo Alpe Adria), имаща банкова мрежа на Балканите. Това съобщи агенция Ройтерс, цитирайки два свои източника, запознати със сделката. Банката "Хипо Алпе Адрия", която беше национализирана от австрийските власти през 2009-а година след период на неустойчива експанзия в бивша Югославия, ще разпродаде своята мрежа на Балканите, докато нейните токсични финансови активи бяха вкарани в т.нар. "лоша банка". Балканската мрежа на банката, която се състои от шест банки и три лизингови оператори в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Словения и Черна гора, разполага с активи за 8,6 млрд. евро към края на 2013-а година, но с балансова стойност от едва 500 млн. евро. Банката продължи да губи стойността си през последните почти две години, откакто тя беше обявена за продажба, като по същото време австрийските политици продължиха да спорят по въпроса какво да правят с останалата част от банката, която досега е получила държавна помощ в размер на 5.5 млрд. евро. Според източници на агенция Ройтерс има седем кандидати за цялата банка или за части от нейната мрежа на Балканите. Двата основни претенденти са "Адвент Интернешънъл" в партньорство с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и група български инвеститори начело със Денис Бареков, собственик на авиокомпания и на бизнес с недвижими имоти, подкрепяни от руската банка ВТБ. От българо-руския консорциум обаче е отпаднал мажоритарният собственик на затворената в България "Корпоративна търговска банка", според източниците на Ройтерс. От плановете си да се включи в това обединение съобщи в четвъртък и базираната в Лондон инвестиционна групировка "Милхаус Кепитъл" (Millhouse Capital), собственост на германския бизнесмен Ралф Дот. Това е станало поради "непреодолими трудности с Бареков". По-рано през седмицата австрийският вестник "Ди Пресе" съобщи, че именно "Милхаус Кепитъл", която обаче няма връзка с компанията на руския олигарх Роман Абрамович "Милхаус ЛЛС" (Millhouse LLC) е един от основните конкуренти на "Адвент" и ЕБВР в сделката за "Хипо". Според три източника на Ройтерс най-малко един друг участник в търга – "Експобанк" ( Expobank) на руския бизнесмен Игор Ким, също е наддавала за цялата мрежа на австрийската банка на Балканите. Други източник на агенция пък е посочил, че решение за участника, спечелил конкурса, може да бъде взето още до края на август. Говорител на "Хипо Алпе Адрия" отказа да коментира участниците в търга, но заяви, преговорите с потенциалните инвеститори са напреднали. От своя страна говорител на австрийското финансово министерство посочи само, че "в момента има интензивни преговори за европейското югоизточно поделение на "Хипо Алпе Адрия". ЕБВР и руската банка ВТБ също отказват коментар. На този етап нито "Адвент", нито Денис Бареков и Цветан Василев бяха открити за коментар по предстоящата сделка, посочва Ройтерс.

Ограничават движението на тирове

http://pik.bg/ограничават-движението-на-тирове-news206512.html

Ограничават движението на тирове

Всеки петък - от 18 ч. до 21 ч., и всяка неделя - между 14 ч. и 20 ч., се ограничава движението на моторни превозни средства над 12 тона по всички автомагистрали и 17 пътища от първокласната и второкласната републиканска мрежа, съобщи агенция "Пътна инфраструктура".

Целта е по-висока пътна безопасност при засиления трафик в активния туристически сезон. Временната организация в движението на камионите над 12 тона, включително ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, за дните петък и неделя ще е в сила до 15 септември.

Освен автомагистралите забраната важи за няколко участъка на първокласните пътища: път I-1 Видин до с. Ребърково; път I-1 Ботевград до етапна връзка на лот 1 на АМ "Струма" при п.в. Дупница север; път I-2; път I-3; път I-4; път I-5 Велико Търново - ГКПП "Маказа"; път I-6; път I-7; път I-8 ГКПП "Калотина" - Пловдив; път I-8 Харманли - ГКПП "Капитан Андреево"; път I-9 Дуранкулак - Варна; път I-9 Бургас - Малко Търново; Същото ограничение е въведено и по няколко отсечки от второкласните пътища: път II-55 Дебелец - Гурково; път II-86 Пловдив - Смолян; път II-19 Симитли – Гоце Делчев; път II-18 Околовръстен път София; път II-29 Добрич – граница Румъния.

Ограничението не важи за тировете, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.


Няма оцелели от катастрофата на алжирския самолет

http://africa.actualno.com/Njama-oceleli-ot-katastrofata-na-aljirskija-samolet--news_41482.html

Нито един от общо 119 пътници, които са се намирали на борда на падналия алжирски самолет, не е оцелял. Това заяви днес френският президент Франсоа Оланд, няколко часа, след като останките на летателн...

"Зелена библиотека" в София

http://society.actualno.com/Zelena-biblioteka-v-Sofija-news_41486.html

На 26 юли от 17.00 часа в Княжеската градина зад паметника на Съветската армия ще се проведе „Зелена библиотека". Инициативата е на доброволците на Столична библиотека и е продължение н...

Смартфоните „Apple“ ще се сглобяват от роботи

http://www.cross.bg/foxconn-robota-kompaniyata-1422420.html

/КРОСС/Компанията „Foxconn" тества роботи, които са предназначени за производството на различни електронни устройства. Това изявление направи главният изпълнителен директор на корпорацията Тери Гоу. В начален етап компанията планира да инсталира 10,000 монтажни робота, които ще бъдат ангажирани в производството на смартфони. Пускането на робота се очаква в най-близко бъдеще в един от големите заводи за продукти на „Apple". Гоу заявил, че първата задача, която ще бъде зададена на робота ще е „Apple" продукт. По специално ново поколение на iPhone. Цената на един робот (Foxbot) ще бъде между $20-25,000, което е много-по евтино, откокото използването на човешки труд. В момента във фабриката „Foxconn" работят 1,2 милиона души. В допълнение, компанията ежегодно наема сезонни работници-например, наскоро за да започне масовото производство на „iPhone 6″, „Foxconn" трябвало да наемат 100,000 човека.  

35 дни глад, за да се чувстваме добре на плажа?

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/35-dni-glad-za-da-se-chuvstvame-dobre-na-plazha-6018252

Представителките на нежния пол се подлагат на строги диети, за да се сдобият с по-тънка талия за лятната ваканция

Хванаха българин с 80 кг хероин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4211978

Български гражданин бе задържан рано тази сутрин с 80 кг хероин. Това е едно от най-голямото количество задържан хероин на граничния пункт Батровци, на излизане от Сърбия в посока Хърватия, съобщава БГНЕС.
Наркотикът е открит в специално приготвен тайник в леката кола Мерцедес, която е управлявал българинът. Български гражданин бе задържан рано тази сутрин с 80 кг хероин. Това е едно от най-голямото количество задържан хероин на граничния пункт Батровци, на излизане от Сърбия в посока Хърватия, съобщава БГНЕС. Наркотикът е открит в специално приготвен тайник в леката кола Мерцедес, която е управлявал българинът.

Спипаха българин с 80 кг хероин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4212016

Български гражданин бе задържан рано тази сутрин с 80 кг хероин. Това е едно от най-голямото количество задържан хероин на граничния пункт Батровци, на излизане от Сърбия в посока Хърватия, съобщава БГНЕС.
Наркотикът е открит в специално приготвен тайник в леката кола Мерцедес, която е управлявал българинът. Български гражданин бе задържан рано тази сутрин с 80 кг хероин. Това е едно от най-голямото количество задържан хероин на граничния пункт Батровци, на излизане от Сърбия в посока Хърватия, съобщава БГНЕС. Наркотикът е открит в специално приготвен тайник в леката кола Мерцедес, която е управлявал българинът.

Откриха останки от разбилия се алжирски самолет

http://www.cross.bg/samolet-algerie-razbiliya-1422418.html

/КРОСС/ Останки от алжирския самолет, който вчера изчезна от въздушните радари над Сахара, бяха открити в Мали. Местен жител е свидетелствал, че е видял как пътническият самолет пада и се разбива край малкото селце Буликеси, съобщава ВВС. Свидетелят разказва, че самолетът е напълно изгорял и няма нито един оцелял. На борда са пътували 116 души - 110 пътници и шестчленен екипаж. Вчера през нощта самолетът на Air Algerie, изпълняващ чартърен полет за испанската компания Swiftair поиска от въздушния контрол да промени курса на полета поради лоша видимост, за да избегне риска от сблъсък с друг самолет, който е летял от Алжир за Бамако. Връзката с апарата пропадна, след като той промени курса си, заявява източник от Air Algerie, цитиран от AFP. 51 от пътниците са били французи. Френският президент Франсоа Оланд изрази съболезнования на близките на пътувалите на борда. От пресофиса на президента потвърдиха, че френски военни части ще участват в разследването причините за инцидента и в събирането на доказателства на място. По-рано френски военни самолети и хеликоптери на ООН търсиха останки от разбилия се алжирски самолет в по-отдалечен район в Северно Мали. Полетът AH5017 от Уагадугу в Буркина Фасо към Алжир се извършва четири пъти седмично. Времето на полета е четири часа.  

Манолова: Прекъснахте ме! Миков: Еей, вие много помните, бе! И още куп бисери на шефа на парламента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4212010

Мая Манолова: "Вие ме прекъснахте преди малко!"
Михаил Миков: "Ееейй, много помните, бе!"
Този изумителен кратък диалог предизвика смях в пленарна зала по време на днешните дебати и накара депутатите да забравят от коя партия са и от сърце да се посмеят на видимо доброто настроение на председателя на Народното събрание. Мая Манолова: "Вие ме прекъснахте преди малко!" Михаил Миков: "Ееейй, много помните, бе!" Този изумителен кратък диалог предизвика смях в пленарна зала по време на днешните дебати и накара депутатите да забравят от коя партия са и от сърце да се посмеят на видимо доброто настроение на председателя на Народното събрание.

Алфредо Торес преподава в балетната академия във Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4211131

Кубинецът, който е завършил класически балет в Хавана, преподава джаз и афрокубински танци в Международната лятна балетна академия. Тя е част от Международния балетен конкурс във Варна и дава шанс на младите танцьори да черпят тайни от големи майстори на танца. Алфредо преподава с членовете на журито и лауреати от Варна Аурора Бош (Куба) и доц. Кубинецът, който е завършил класически балет в Хавана, преподава джаз и афрокубински танци в Международната лятна балетна академия. Тя е част от Международния балетен конкурс във Варна и дава шанс на младите танцьори да черпят тайни от големи майстори на танца. Алфредо преподава с членовете на журито и лауреати от Варна Аурора Бош (Куба) и доц.

ГЕРБ ще гласува актуализация и смени в БНБ срещу обещание да не се пипа после бюджетът

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/25/2350169_gerb_shte_glasuva_aktualizaciia_i_smeni_v_bnb_sreshtu/?ref=rss


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви от парламентарната трибуна, че партията му е готова да подкрепи актуализация на държавния бюджет и бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Срещу това постави условие БСП да обещае, че няма да пипа повече бюджета, ако се върне на власт. 

Предлагам да подкрепим бюджета на вашето правителство, а ако не искате, вие обяснете защо го бламирате, каза Борисов в изявление след обръщението на президента Росен Плевнелиев към депутатите. В...

КЗК обвини ЕРП-тата в злоупотреба с господстващо положение

http://econ.bg/Новини/КЗК-обвини-ЕРП-тата-в-злоупотреба-с-господстващо-положение_l.a_i.558133_at.1.html

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обвини дружества от групите на ЕВН, Енерго-Про и ЧЕЗ в злоупотреба с господстващо положение. ...

Президентът призова за отваряне на всички досиета на КТБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=259108

В обръщението си към народните представители президентът Росен Плевнелиев призова да бъдат свършени няколко важни неща преди разпускането на парламента на 6 август. Първото е актуализация на държавния бюджет и бюджета на здравната каса, за да се създаде стабилност за служебния кабинет и редовното правителство, което трябва да се сформира след изборите на 5 октомври.

Шефът на федерацията по самбо и бивш депутат от ГЕРБ влезе в управлението на столичния транспорт

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/25/2350176_shefut_na_federaciiata_po_sambo_i_bivsh_deputat_ot/?ref=rss


След като за първи път се проведе конкурс има само един нов член на борда на директорите на столичния "Център за градска мобилност" - бившият шеф на федерацията по самбо и депутат от ГЕРБ Румен Стоилов.

Останалите са членове са досегашните управляващи общинското дружество - бившият шеф на изпълнителната агенция "Автомобилна администрация"Симеон Арнаудов, който до момента беше директор, бившият журналист на БТА с ресор "Столична община" Свилен Кръстев, консултантът и преподавател в...

Комерсант: Оставката на българското правителство застрашава "Газпром" и "Южен поток"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/25/2350192_komersant_ostavkata_na_bulgarskoto_pravitelstvo/?ref=rss


Оставката на лоялното на Москва българското правителство може да стане сериозен проблем за "Газпром" и "Южен поток", твърди в анализ руският вестник "Комерсант".

До октомври в България ще управлява технически кабинет без достатъчно пълномощия за сериозни решения, а след това на власт може да дойде проевропейска коалиция. Съответно има риск, че "Газпром" няма да свари с пускането на "Южен поток" до края на 2015 г., коментира вестникът.

През юни премиерът Пламен Орешарски...

Йордан Цонев: Не ние, а Коалиция за България предаде кабинета

http://frognews.bg/news_73617/

Не ДПС върши предателство към кабинета, а Коалиция за България. Това каза депутатът от ДПС Йордан Цонев от парламентарната трибуна.

ДПС иска извънредно заседание за актуализацията на бюджета

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/25/2350191_dps_iska_izvunredno_zasedanie_za_aktualizaciiata_na/?ref=rss


Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание и депутат от ДПС Йордан Цонев предложи парламентът да заседава извънредно на 29 юли, вторник, за да се гласува актуализацията на бюджета, както и на този на здравната каса.

Преди обаче да бъде гласувано предложението му по искане на Мая Манолова от БСП започна поименна проверка на кворума. Преди това тя посочи, че групата на Коалиция за България не е съгласна с актуализацията на бюджета.

В аргументите си Цонев...

Ограничава се движението на тирове в петъците и неделите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/25/2350190_ogranichava_se_dvijenieto_na_tirove_v_petucite_i/?ref=rss


Всеки петък - от 18 ч. до 21 ч., и всяка неделя - между 14 ч. и 20 ч., се ограничава движението на моторни превозни средства над 12 тона по всички автомагистрали и 17 пътища от първокласната и второкласната републиканска мрежа, съобщи агенция "Пътна инфраструктура".

Целта е по-висока пътна безопасност при засиления трафик в активния туристически сезон.

Временната организация в движението на камионите над 12 тона, включително ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и...

Франция изключва възможността самолетът да е свален от земята

http://www.vesti.bg/novini/franciia-izkliuchva-vyzmozhnostta-samoletyt-da-e-svalen-ot-zemiata-6018253

Франция "от самото начало" е изключила версията, че алжирският самолет, който се разби в Мали, е бил свален от земята, заяви транспортният министър Фредерик Кувилер.

Манолова: Прекъснахте ме! Миков: Еей, вие много помните, бе!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4211958

Мая Манолова: Мая Манолова: "Вие ме прекъснахте преди малко!" Михаил Миков: "Ееейй, много помните, бе!" Този изумителен кратък диалог предизвика смях в пленарна зала по време на днешните дебати и накара депутатите да забравят от коя партия са и от сърце да се посмеят на видимо доброто настроение на председателя на Народното събрание.

ДПС ще подкрепи актуализация на бюджета

http://www.cross.bg/kabineta-tzonev-zakona-1422416.html

/КРОСС/ „Ще подкрепим в зала изменението на Закона за държавния бюджет, както и изменението на Закона за НЗОК"", обяви депутатът от ДПС Йордан Цонев.  „ПГ на ДПС води много ясна и последователна политика във всички области, в това отношение и по отношение подкрепата на кабинета „Орешарски". Вече 13-ти месец стоим твърдо зад кабинета. Кабинетът „Орешарски" внесе Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет", добави Цонев. „Актът на изменение на бюджета е даден като законодателна инициатива само на кабинета и бламирането на гласуване на актуализацията е бламиране на кабинета. ДПС няма да бламира кабинета „Орешарски", като не гласува актуализацията на бюджета. Не ДПС върши предателство към този кабинет, а Коалиция за България", подчерта Йордан Цонев.  

ГЕРБ и ДПС подкрепиха президента за актуализацията на бюджета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4211975

ГЕРБ и ДПС подкрепиха искането на Росен Плевнелиев за актуализация на държавния бюджет. В обръщение към депутатите президентът ги призова да направят ревизията и да разрешат на служебното правителство да тегли заеми от чужбина, като се аргументира с необходимостта да се осигури стабилност в държавата, включително финансова и социална. ГЕРБ и ДПС подкрепиха искането на Росен Плевнелиев за актуализация на държавния бюджет. В обръщение към депутатите президентът ги призова да направят ревизията и да разрешат на служебното правителство да тегли заеми от чужбина, като се аргументира с необходимостта да се осигури стабилност в държавата, включително финансова и социална.

Мерджанов: Президентът надвишава правомощията си

http://pik.bg/мерджанов-президентът-надвишава-правомощията-си-news206504.html

Мерджанов: Президентът надвишава правомощията си

Президентът поставя условия, които далеч надвишават правомощията му. Актуализацията на държавния бюджет не е акт, който следва да се гласува неясно и набързо. Това обяви Атанас Мерджанов от БСП след изявлението на президента Росен Плевнелиев от парламентарната трибуна.

По думите на Мерджанов твърденията на Плевнелиев са коренно противоположни от преди една година. Мерджанов припомни позицията на президента от преди една година, когато той отхвърли актуализацията на бюджета.

Той иска служебното правителство да може да иска заеми, за да си осигури буфер, заяви Мерджанов.. Това, по думите на Мерджанов, е двоен стандарт.

„Двоен стандарт е искането за изключителни правомощия на служебния кабинет. То няма никакво конституционно основание.“, заяви Мерджанов.


Върховната рада се разпуска, Яценюк подаде оставка

http://www.cross.bg/ostavka-yatzenyuk-ypravlyavashtata-1422417.html

/КРОСС/ Украинският премиер Арсений Яценюк обяви пред парламента на 24 юли, че подава оставка, предаде ИТАР-ТАСС. "Подавам оставка заради разпадането на управляващата коалиция след напускането на две партии от нея и блокирането на инициативите на правителството", каза Яценюк пред депутатите във Върховната рада. Оставката на украинския премиер автоматично означава и оставка на цялото украинско правителство. Яценюк разкритикува политиците, че не са приели редица важни закони, например за енергетиката и за бюджета, с цел финансиране на армията. Същевременно, партиите "Удар" и "Свобода" в украинския парламент обявиха, че напускат управляващата коалиция. Това съобщиха вчера техните ръководители Виталий Ковалчук и Олег Тягнибок. При създалата се ситуация в украинския парламент се предвижда процедура за разпускане на Върховната Рада. В същото време лидерът на фракцията "Отечество" Сергей Соболев обвини бившите коалиционни партньори, че са подкопали усилията на парламента да отдели средства съгласно предвидените в бюджета промени за силовата операция в източната част на страната. Той настоя "парламентарните избори да се проведат по пропорционалната система с отворени списъци". Предвижда се при разпад на управляващата коалиция нови парламентарни избори да бъдат насрочени до един месец след това.    

ГЕРБ и ДПС подкрепиха Плевнелиев за актуализацията на бюджета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4211966

ГЕРБ и ДПС подкрепиха искането на Росен Плевнелиев за актуализация на държавния бюджет. В обръщение към депутатите президентът ги призова да направят ревизията и да разрешат на служебното правителство да тегли заеми от чужбина, като се аргументира с необходимостта да се осигури стабилност в държавата, включително финансова и социална. ГЕРБ и ДПС подкрепиха искането на Росен Плевнелиев за актуализация на държавния бюджет. В обръщение към депутатите президентът ги призова да направят ревизията и да разрешат на служебното правителство да тегли заеми от чужбина, като се аргументира с необходимостта да се осигури стабилност в държавата, включително финансова и социална.

Телефонни измамници използват името на директора на "Пирoгов"

http://www.cross.bg/bolnitzata-lechenie-blizki-1422419.html

/КРОСС/Зачестяват случаите на телефонни обаждания, в които лица се представят за изпълнителния директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Стоян Миланов и искат от гражданите пари за лечение на техни близки, съобщиха от лечебното заведение. От "Пирогов" подчертаха, че изпълнителният директор на болницата не се обажда на когото и да било, за да иска средства за лечение на пациенти на болницата. В случаите, в които се налага близки на пациенти на спешната болница да заплащат, каквото и да било, то това става по надлежния ред на касата на болницата, а лицето което е платило получава официален документ за това. От лечебното заведение призоваха гражданите да се обърнат към органите на МВР, ако някой се обади, представяйки се за проф. Миланов, или от негово име и иска пари за каквато и да било форма на лечение на техни близки и познати.  

Няма оцелели от падналия в Мали алжирски самолет

http://www.mediapool.bg/nyama-otseleli-ot-padnaliya-v-mali-alzhirski-samolet-news223033.html

Няма оцелели в катастрофата на алжирския самолет със 116 души на борда, който се разби вчера в Мали, заяви френският президент Франсоа Оланд, цитиран от Франс прес и Асошиейтед прес. Оланд посочи също, че една от "черните кутии" на самолета е била открита от френски войници, които обезопасиха мястото, където бе открит падналият самолет - в района на Госи в пустинята Сахара, на около 50 км. от границата с Буркина Фасо. Главнокомандващият армията на Буркина Фасо заяви по-рано, че на мястото на трагедията са намерени обгорени отломки от самолета и човешки останки. Машината е била ясно идентифицирана, въпреки че се е разпаднала, се посочва в изявление на Елисейския дворец. Лошото време е най-вероятната причина за разбиването на самолета на алжирските авиолинии, съобщиха френски авиоексперти. Разследващите на мястото на катастрофата са стигнали до заключението, че самолетът се е разпаднал по време на падането си към земята. Това изключва версията да е станал обект на нападение. Силната миризма на самолетно гориво и разпръснатите на сравнително малка площ отломки също потвърждават тази версия. Връзката с полета на алжирската авиокомпания "Ер Алжери" бе изгубена в четврътък, малко след като екипажът на самолета е поискал смяна на маршрута заради силна пясъчна буря. Машината Макдонъл Дъглас МД-83 е била взета под наем от испанската авиокомпания "Суифтеър", чийто служители са били членовете на екипажа. Към момента е установено, че на борда на самолета е имало 51 французи, 21 граждани на Буркина Фасо, осем ливанци, четирима алжирци, двама граждани на Люксембург и по един белгиец, швейцарец, нигериец, камерунец, украинец и румънец. Френският президент Франсоа Оланд изказа своята подкрепа за близките и приятелите на хората, които са били на борда на самолета. Нито една хипотеза за падането на самолета не бива да бъде изключена, но "единственото, което знаем със сигурност, е предупреждението за лоши метеорологични условия", каза снощи френският министър на външните работи Лоран Фабиюс. Малийският президент Ибрахим Бубакар Кейта ще проследи хода на започналата днес спасително-издирвателна операция на мястото на катастрофата край границата с Буркина Фасо, съобщиха африкански медии, цитирани от ИТАР-ТАСС. Според печата в Алжир основните версии за причините са неблагоприятните метеорологични условия и лошото техническо състояние на машината, произведена през 1996 г., за която обаче се твърди, че е минала технически преглед Алжирското външно министерство е сформирало кризисен щаб, координиращ усилията на разследващите инцидента.

Открити са останки от падналия в Мали алжирски самолет

http://www.mediapool.bg/otkriti-sa-ostanki-ot-padnaliya-v-mali-alzhirski-samolet-news223033.html

Отломки от изчезналия от радарите в четвъртък алжирски самолет по време на полет от столицата на Буркина Фасо до столицата на Алжир са намерени в северната част на Мали в пустинята Сахара, съобщи президентът на Мали Ибрахим Бубакар Кейта, цитиран от ББС. Информацията е потвърдена и от представители на правителството на Буркина Фасо. По техни данни лайнерът със 110 пасажери и шестчленен екипаж е претърпял катастрофа на около 50 км от границата на Буркина Фасо. По думите на главнокомандващия армията на Буркина Фасо на мястото на трагедията са намерени обгорени отломки от самолета и човешки останки. Самолетът е локализиран в района Госи в разрушено състояние, съобщи и френското президентство, цитирано от Франс прес. Машината беше ясно идентифицирана, въпреки че се е разпаднала, посочва Елисейският дворец, уточнявайки, че на мястото е изпратена френска военна част да се погрижи за сигурността на местопроизшествието и да събере първоначална информация. Връзката с полета на алжирската авиокомпания "Ер Алжери" бе изгубена предишни ден, малко след като екипажът на самолета е поискал смяна на маршрута заради силна пясъчна буря. Машината Макдонъл Дъглас МД-83 е била взета под наем от испанската авиокомпания "Суифтеър", чийто служители са били членовете на екипажа. Към момента е установено, че на борда на самолета е имало 51 французи, 21 граждани на Буркина Фасо, осем ливанци, четирима алжирци, двама граждани на Люксембург и по един белгиец, швейцарец, нигериец, камерунец, украинец и румънец. Френският президент Франсоа Оланд изказа своята подкрепа за близките и приятелите на хората, които са били на борда на самолета. Засега предположенията са, че катастрофата е станала заради крайно неблагоприятното време. Официалните власти твърдят, че машината е минала технически прегледи преди полета и е била в изправност.

Светльо Тодоров се отказа от заплата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4211108

Светослав Тодоров (35 г.) се отказа от заплата като треньор на “Добруджа”. Младият специалист ще работи безвъзмездно поне до края на годината. 

Както повечето клубове в “Б” група, добричкият също е пределно скромен. И Тоди се отказа от пари, за да има за футболистите.

Светльо привлече като свой помощник брат си Павлин Тодоров, който също се Светослав Тодоров (35 г.) се отказа от заплата като треньор на “Добруджа”. Младият специалист ще работи безвъзмездно поне до края на годината. Както повечето клубове в “Б” група, добричкият също е пределно скромен. И Тоди се отказа от пари, за да има за футболистите. Светльо привлече като свой помощник брат си Павлин Тодоров, който също се

Екоактивисти искат ясна позиция от кмета на Варна относно Приморски парк и опазването му

http://www.moreto.net/novini.php?n=259111

С отворено писмо на един от поддръжниците им екоактивистите от сдруженията „Варна диша“ и „Зелена Варна“ се надяват да провокират градоначалника да „изрази веднъж-завинаги своята ясна позиция по отношение на Приморски парк и неговото опазване (спасение)“, научи Moreto.

Обраха втора бензиностанция за денонощие! Този път в Бургас

http://pik.bg/обраха-втора-бензиностанция-за-денонощие-този-път-в-бургас-news206500.html

Обраха втора бензиностанция за денонощие! Този път в Бургас

Бензиностанция до бургаското село Мина Черно море е била ограбена през изминалата нощ. В обекта, който работи 24 ч., около 4 ч. сутринта е нахлул мъж, с маска на главата, заплашил с нож служителя и му поискал оборота, пише "24 часа".

56-годишният бензинджия бил принуден да му даде парите - едва 200 лв. След това бандитът изчезнал.

Няма данни дали е бил сам или наблизо го е чакала кола със съучастник.

Полицията търси апашът, той е описан от пострадалия като мъж със слабо телосложение и писклив глас. 

Припомняме, че тази нощ, отново около 4 часа,  въоръжен грабеж е извършен на бензиностанция в София. Маскиран мъж е обрал бензиностанцията на прохода „Черния кос", между кварталите Княжево и Владая.

Израелската офанзива в Ивицата Газа вече обхваща цялата територия

http://asia.actualno.com/Izraelskata-ofanziva-v-Ivicata-Gaza-veche-obhvashta-cjalata-teritorija-news_41473.html

Палестинското ислямистко движение "Хамас" съобщи, че е изстреляло три ракети по международното летище "Бен Гурион" в Тел Авив, съобщи Франс прес като се позова на изявление на груп...

И ДПС заяви, че ще върне мандата

http://izbori2014.actualno.com/I-DPS-zajavi-che-shte-vyrne-mandata-news_41474.html

ДПС ще върне на президента мандата за съставяне на правителство в рамките на този парламент. Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание зам.-председателят на Парламентарната група на...

Недоспиването влияе на спомените ни

http://actualno.actualno.com/Nedospivaneto-vlijae-na-spomenite-ni-news_41477.html

Онези, които не си доспиват, са сериозно заплашени да развият фалшиви спомени. Това става ясно от ново изследване на учени от университета в калифорнийския град Ървайн. За да стигнат до този извод, е...

Василев: Извън България съм заради личната си безопасност, работя за оздравяването на КТБ

http://politics.actualno.com/Vasilev-Izvyn-Bylgarija-sym-zaradi-lichnata-si-bezopasnost-rabotja-za-ozdravjavaneto-na-KTB-news_41478.html

Единствената причина за пребиваването ми извън страната е осигуряване на моята лична сигурност, която от своя страна ми позволява да се концентрирам изцяло върху оздравяване и стабилизиране на КТБ ...

Плевнелиев: Казусът КТБ е големият тест за държавата (пълният текст на изказването)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/25/2350177_plevneliev_kazusut_ktb_e_golemiiat_test_za_durjavata/?ref=rss


Обръщение на президента Росен Плевнелиев към 42-то Народно събрание 25 юли 2014 г.

Уважаеми господин председател на Народното събрание,
Уважаеми дами и господа народни представители,

Благодаря ви за предоставената възможност да говоря тук пред вас и от тази най-висока трибуна пред цялата нация.

Оставяме зад нас вече втора, извънредно трудна политическа година. Тежкото противопоставяне и личните нападки ерозираха доверието към политиците, към всички нас, за...

Кървави протести за солидарност с Газа избухнаха на Западния бряг

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/25/2350175_kurvavi_protesti_za_solidarnost_s_gaza_izbuhnaha_na/?ref=rss


Най-малко двама палестинци загинаха и повече от 200 бяха ранени при протестите на Западния бряг, които избухнаха снощи в знак на солидарност с ивицата Газа. Около 10 000 протестиращи излязоха на шествие от Рамала към Източен Йерусалим, където бяха посрещнати от израелските сили за сигурност.

Би Би Си припомня, че конфликтът между Израел и групировката "Хамас", която управлява Газа, ескалира в четвъртък, когато при обстрел над управлявано от ООН училище загинаха най-малко 15 души, по...

ГЕРБ предлага Калин Христов за управител на БНБ

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/gerb-predlaga-kalin-hristov-za-upravitel-na-bnb-6018249

Дайте поне да приемем бюджета на вашето правителство. Това е огромен компромис, който правим, категоричен е лидерът на ГЕРБ

Борисов: Мога да бъда рязък, но няма да доведе до нищо

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/borisov-moga-da-byda-riazyk-no-niama-da-dovede-do-nishto-6018249

Дайте поне да приемем бюджета на вашето правителство, това е огромен компромис, който правим, категоричен е лидерът на ГЕРБ

Борисов: Дайте поне да приемем бюджета на вашето правителство, това е огромен компромис, който правим

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4211923

"Дайте поне да приемем бюджета на вашето правителство, това е огромен компромис, който правим". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от парламентарната трибуна. „Ако и него не искате, на вашето правителство, да си гласувате бюджета, трябва да ни обясните как вашето правителство е изкарало една година”, допълни Борисов.

ДПС и ГЕРБ подкрепят промените в бюджета

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/dps-i-gerb-podkrepiat-promenite-v-biudzheta-6018250

"ДПС ще подкрепи промените в бюджета, защото такава беше позицията и на нашето правителство", заяви зам.-председателят на партията Йордан Цонев

ДПС ще подкрепи промените в бюджета

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/dps-shte-podkrepi-promenite-v-biudzheta-6018250

ДПС ще подкрепи промените в бюджета, защото такава беше позицията и на нашето правителство, заяви зам.-председателят на партията Йордан Цонев

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване