01/27/15 23:37
(http://pik.bg)

В Русе почетоха жертвите на Холокоста с концерт под надслов "Да помним, за да не се повтори"

В Русе почетоха жертвите на Холокоста с концерт под надслов "Да помним, за да не се повтори"

Във връзка с честването на 27 януари -Международния ден в памет на жертвите на Холокоста, в Пленарна зала на Община Русе бе изнесен тържествен концерт под надслов "Да помним, за да не се повтори". Негови организатори са A.L.Filters с управител Ехуд Козняк, Християнски център "Живот на победа" с председател Илия Илиев, Еврейско дружество "Шалом", съдействие оказва и Община Русе.

В програмата на тържествения концерт имаше песни на иврит, представления изнесоха децата от вокална група "Слънце", прочетено бе и слово от представител на Дружество "Шалом". Участие взеха още младежки тим към християнски център "Живот на победа", детски танцов състав "Слънце", китарни дуети от възпитаници на училището по изкуствата, а възспоминателни речи държаха Ехуд Козняк, пастор Илия Илиев и други официални лица.

Международния ден в памет на жертвите на Холокоста е иницииран от Европейската коалиция за Израел, одобрен и утвърден от Европейския парламент./topnovini.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване