01/30/15 05:39
(http://www.klassa.bg/)

Камери ще следят зареждането на локомотивите с дизел

 Надявам се, че до средата на февруари ще успеем да монтираме камери в десетте горивни стопанства, където зареждат нафта дизеловите локомотиви. Това съобщи вчера управителят на „БДЖ - Товарни превози” инж. Любомир Илиев, цитиран от Фокус.

 

Той информира още, че преразходът на дизелово гориво за машините е констатиран през 2014 г. „Затова веднага наложих административната мярка за намаляване на разходните норми”, посочи инж. Илиев. “Въвеждането на виедонаблюдението ще отнеме най-много време, защото е по-скъпо и трябва да мине през процедура за обществена поръчка, а това ще отнеме от 4 до 5 месеца”, обясни още той. По думите му след всички мерки, които ще предприеме, очакванията му са, че до средата на 2015 г. ще може да се отчете спестено гориво на стойност около 300 - 400 хил. лева, а до края на годината - за около 1 млн. лв. „Искам да бъде съвсем ясно на всички служители в „БДЖ - Товарни превози”, че всеки един от тях, който бъде хванат да злоупотребява с дизелово гориво или да нанася някаква вреда на GPS системата или системата за наблюдение, ще бъде дисциплинарно уволняван без никакви изключения”, закани се шефът на „БДЖ - Товарни превози”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване