03/03/15 17:44
(http://pik.bg)

ГЕРБ-Русе положиха цветя пред Паметника на свободата

ГЕРБ-Русе положиха цветя пред Паметника на свободата

Народните представители от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Свилен Иванов участваха в честването на Националния празник, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Те положиха цветя по време на събитието, се състоя днес пред Паметника на Свободата в Русе.

Поднесен бе и венец от името на народните представители и общинската структура на ГЕРБ. Слово произнесе областният управител Стефко Бурджиев.

В обръщението си Бурджиев припомни участието и помощта на русенци по време на Освободителната руско-турска война 1877-1878 г. и подчерта значението на Русчушкия отряд, водил едни от най-важните военни действия в региона.Русенският митрополит Наум, в съслужение със свещеници от Русенската Света митрополия, отслужи празничен молебен в чест на извоюваната свобода.

По традиция, в церемонията взеха участие Почетна рота от Русенския гарнизон и Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. Представители на русенския клуб „Традиция”, облечени в униформи на четници и руски воини от времето на Освободителната война бяха на стража пред паметника.

Честването завърши с полагане на венци и цветя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване