03/04/15 06:01
(http://www.klassa.bg/)

Вдигат панелки и в Ню Йорк

 До края на годината в Ню Йорк ще се появят първите маломерни панелни апартаменти с площ от по 24 кв. м и 34 кв. м, съобщава Reu­ters.

 

Проектът е дело на архитектите от nARCHITECTS, а за реализацията му на инвеститора MY Micro NY вече е издадено разрешение от властите на мегаполиса. То му дава право да не се съобразява с изискванията на правилата за градоустройство и зониране, според които апартаментите в града трябва да са с минимална площ от 37 кв. м. Изключението от правилата се прави заради твърде високите цени на наемите в Ню Йорк, а също и големия брой на хората, живеещи сами. Проектът на My Micro NY предвижда да бъде построен блок с 55 апартамента, които ще бъдат давани под наем срещу суми от 2000 до 3000 долара месечно.

 

Панелните жилища ще са оборудвани с кухненски бокс, бани, достъпни включително и за инвалидни колички, и тераси. Наемателите им ще имат достъп до общи помещения, разположени на различни места в цялата сграда.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване