Мария Календерска обвини Фандъкова в лош мениджмънт

http://www.bnews.bg/article-141615

В края на годината програмата, която отпуска пари за енергийната ефективност на сградите, приключва. Средствата ще останат неусвоени поради безсилието на кметицата, главния архитект и целия Общински съвет.

Варненската полиция залови малолетни крадци

http://web.barometar.net/81707/

От пресцентъра на ОДМВР-Варна съобщават, че на 16.09. т.г., е подаден сигнал за кражба от частен дом, намиращ се на ул. «Гларус». Неизвестно лице е проникнало в къщата през незаключена вхосна врата и е извършило кражбата на преносим компютър, мобилен телефон, черна чанта за преносим компютър и сумата от 4200 лв. След проведени оперативно – […]

В Бургас вече зареждат смартфони и таблети от слънцето

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/yThZet5Q3-A/

Бургазлии и гости на града вече могат да зареждат телефоните и таблетите си директно от слънцето. Уникална за България соларна пейка ги чака до Бизнесинкубатора в Морската градина, точно до стълбите към Централния плаж. Панелите върху покрива й генерират енергия за зареждане на четири мобилни устройства едновременно. Нужно е да имате само USB-кабел. Идеята за иновативния офис на открито е на Бизнесинкубатора, Община Бургас и арх. Емил Бурулянов от „Декор дизайн“. Реализирана е за рекордно кратко време – около месец и заработи днес – в чест на Европейската седмица на мобилността.
Бургас е първият град в страната, който може да се похвали с подобна инсталация, именувана от създателите си „Бизнес яйце“. Монолитната конструкция е излята от бургаската фирма „ЛЕО – Бетонови изделия“, от специален бял цимент, с примеси от мозайка и мраморен грис, за да може да се шлайфа и да стане заоблена. Кофражът е дело на „Ампера“, която е специализирана в изработването на 3D-модели и сложни матрици. Инж. Мирослав Димитров от „Техно сън“ свърза соларните панели, за да могат първите посетители да включат телефоните си още днес.
През нощта пейката е атрактивно осветена от соларни лампи. Дървената конструкция и допълнителни възглавнички се грижат за удобството на посетителите.По думите на арх. Бурулянов, инсталацията е „вандалоустойчива“ – тежи два тона и половина и трудно може да бъде открадната.

Сблъсъци, ранени, газ и арести на границата Сърбия-Унгария

http://frognews.bg/news_97828/Sblasatsi-raneni-gaz-i-aresti-na-granitsata-Sarbiia-Ungariia/

При сблъсъците на границата между Сърбия и Унгария са арестувани 29 мигранти, ранени са 20 полицаи и десетки мигранти са ранени, съобщи БТВ. В момента положението на границата е спокойно. Повечето бежанци прекараха нощта в бежанския лагер в Канижа, както препоръчаха властите. Разликата е, че оградата между Сърбия и Унгария е по-висока и е дръпната назад. Тя е заградена с бодлива тел.

Наказание за Яро, но от чужбина

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988067

Ярослав Димитров - Яро, най-нашумелият напоследък автокрадец, ще лежи в затвора. Много показателно е обаче, че Яро ще се озове на топло у нас по присъда от словенски съд. 
А иначе Яро е добре познат на българското правораздаване. Има висящи дела, издирван е с европейски заповеди за арест, но досега някак все успявал да мине между капките.
Ярослав Димитров - Яро, най-нашумелият напоследък автокрадец, ще лежи в затвора. Много показателно е обаче, че Яро ще се озове на топло у нас по присъда от словенски съд.  А иначе Яро е добре познат на българското правораздаване. Има висящи дела, издирван е с европейски заповеди за арест, но досега някак все успявал да мине между капките.

От 18 септември в Поморие започва пленерът „Светът е море”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/heSxZhb4x-w/

От 18 до 25 септември в Поморие ще се проведе традиционният международен пленер „Светът е море“ – 2015. Участниците в него са: Антония Дуенде, Астрид Хютер, Георги Миленов, Дарина Гильова, Добрин Вътев, Женя Адамова, Иван Велчев, Костадин Панайотов, Миню Бонев, Наталия Абаева, Огнян Петков, Цветан Казанджиев .
Пленерът се организира от Община Поморие.

Изложба с произведенията от пленера ще се открие на 24 септември 2015 г., от 18.00 ч. във фоайето на НЧ „Просвета 1888“

Главен комисар Георги Костов: Задействан е план за общи действия по охрана на държавната граница с армейски сили

http://press.mvr.bg/NEWS/news150917_02.htm

Разполагането им ще става поетапно, с оглед оценката на ситуацията. Това са действия на подкрепа към турските ни колеги в усилията им за справяне с миграционния натиск – подчерта главният секретар на МВР

Матвиенко: Само ликвидирането на ИД чрез обединяването на силите на всички държави дава шанс на мира в Близкия Изток

http://www.cross.bg/matvienko-iztok-likvidiraneto-1481004.html

/КРОСС/ Прекратяването на насилието в Близкия Изток и възстановяването на стабилността е възможно само след ликвидирането на терористичната организация „Ислямска държава“ (ИД), счита председателят на Съвета на федерацията на РФ Валентина Матвиенко, предаде ТАСС. Матвиенко отбеляза, че за постигането на тази цел са необходими съвместните усилия на всички държави и на всички политически сили. Що се отнася до виновните за драмата, преживявана от народите в Близкия Изток и Северна Африка, „две мнения не може да има“, убедена е Матвиенко. „Всичко това е резултат от разрушителната политика в региона на САЩ и другите държави“, заяви тя. Председателят на Съвета на федерацията счита, че ИД – „това е възраждане на най-мрачното, с което някога се е сблъсквало човечеството“. „Та нали „Ислямска държава“, бойците на тази групировка водят война срещу хуманизма, правата и свободите на човека, демокрацията, културата и нормите на международното право. Това са ценностите, съставящи основата на съвременната цивилизация“, подчерта Матвиенко. Докато съществува ИД, да се разчита на възможността за прекратяване на насилието, възстановяване на стабилността и създаване на условия за възраждане на мирния живот „би означавало да се предадем на илюзии“, убедена е председателят на Съвета на федерацията

Две подписки искат сливане на ЦСКА с "Литекс"

http://www.bnews.bg/article-141614

Във фейсбук вече има и група на протестиращите в името на ЦСКА, като засега се планира шествие на 4 октомври от НДК, където ще е общото събрание на привържениците.

Ненчев готов във всеки един момент да прати до 1000 военни по турската граница

http://news.ibox.bg/news/id_1350112134

Министърът на отбраната изпраща още днес 50 военни на границата ни. До края на деня военното министерство има готовност този брой да нарасне и до 160. Не може да се предвиди в каква посока ще тръгне бежанската вълна, предупреди той.

Дневен център в Бургас ще предлага грижи за хора с ментални увреждания

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/A1S3GQYICU0/

Хората с ментални увреждания имат нужда от качествена грижа, както всички останали пациенти. Одобрен е проект на Община Бургас, с който се създава нов Дневен център. В него специалисти ще работят за социалната рехабилитация на хората с тази диагноза. Центърът ще се намира на втория етаж в сградата на бившия Отрезвител. Там предстои да бъде извършен основен ремонт. Впоследствие ще бъде доставено обзавеждане и специализирано медицинско оборудване.

Проектът се нарича “Развиване на нови услуги в Дневен център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства на територията на община Бургас”. Стойността му е 350 000 лева, осигурени по Норвежкия финансов механизъм.

Една от основните цели на проекта е да помогне за намаляване на социалната изолация на хората с ментални увреждания. Доказано е, че когато останат сами и необгрижени, състоянието им се влошава. Така те могат да станат опасни за себе си и за околните. Ще се работи много и с техните семейства, за да се научат как да помагат на психичноболните си близки у дома.

В дневния център ще се предлагат различни видове терапия. Предвижда се той да обслужва около 30 пациенти на възраст между 18 и 65 години. За тях ще се грижат обучени медицински специалисти и немедицински кадри: психиатри, психолози, социолози, здравни медиатори, санитари, общо 35 на брой.

Две подписки искат сливане на ЦСКА с "Литекс"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988339

Фенове на ЦСКА пуснаха две подписки, с които се иска сливането с “Литекс” и връщането на тима в елитната група от името на ловчанлии. Подобно нещо ще изисква поне няколко месеца работа по юридическите проблеми, които са свързани с дълговете на “червените”.
Във фейсбук вече има и група на протестиращите в името на ЦСКА,
Фенове на ЦСКА пуснаха две подписки, с които се иска сливането с “Литекс” и връщането на тима в елитната група от името на ловчанлии. Подобно нещо ще изисква поне няколко месеца работа по юридическите проблеми, които са свързани с дълговете на “червените”. Във фейсбук вече има и група на протестиращите в името на ЦСКА,

Официална цена: Областният управител на Софийска област струва 34.99 лв.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988423

Областният управител на Софийска област струва 34.99 лв. Така ще помисли всеки минувач, вдигнал поглед към фасадата на софийската ул. "Витоша" №6. Там, точно до надписа "Софийска област, областен управител" има нарисувана голяма мъжка фигура, а на нея - цена 34.99 лв.
Ако се вгледаш по-внимателно, ще видиш, че над цената с дребни букви пише "риза",
Областният управител на Софийска област струва 34.99 лв. Така ще помисли всеки минувач, вдигнал поглед към фасадата на софийската ул. "Витоша" №6. Там, точно до надписа "Софийска област, областен управител" има нарисувана голяма мъжка фигура, а на нея - цена 34.99 лв. Ако се вгледаш по-внимателно, ще видиш, че над цената с дребни букви пише "риза",

Хърватия е новата врата на мигрантите към Западна Европа

http://offnews.bg/news/n_1/n_559666.html

Часове след затваряне на унгарската граница, над 4000 души преминаха границата на Хърватия , съобщава хърватската национална телевизия ХРТ, цитирана от агенция Франс прес. Мигрантите, сред които бежанци, бягащи от конфликтите в Близкия Изток, продължават да прииждат към страната, която се превърна в новата врата за достъп до страните от ЕС, добавя телевизията.  В същото време Унгария е изправена пред широко международно недоволство заради начина, по който подходи имигрантите на границата със Сърбия. Снощи полицията използва сълзотворен газ, след като стотици мигранти пробиха телената ограда на границата. В резултат двама души са тежко ранени, а стотици други се нуждаят от лечение.  Големи групи от имигранти продължават да прииждат в пограничния турски град Одрин , близо до границата с България, съобщава bTV. Както съобщи OFFNews във вторник близо 4000 хил. души бяха блокирани на магистралата между Истанбул и Одрин, в опита им да достигнат границата с Гърция. Голяма част от хората тръгнаха пеш. Само вечерта срещу сряда близо 200 души са били задържани на българската граница с Турция. В момента в района на Одрин има около 1000 бежанци , които са под контрола на полицията.  В същото време от днес социалните служби и кметството на Париж  започнаха да евакуират два лагера с общо 500 мигранти, съобщи Франс прес. Операцията се охранява от полицията и протича спокойно. В единия лагер, разположен на кея "Аустерлиц" в югоизточната част на Париж, са се настанили близо 400 души, а в другия, на площада пред кметството на 18-и район в северната част на столицата, около 150. Кметството съобщи, че на всеки мигрант е предложен подслон за минимум един месец в различни центрове и превозване с автобус. В петък съдът разреши да бъде евакуиран лагерът в "Аустерлиц", където мигрантите живееха в близо 200 палатки. Кметът на Париж, социалистката Ан Идалго тогава увери, че са подготвени места, където да бъдат подслонени обитателите им. През последните дни вниманието на френските власти беше насочено към сирийците и иракчаните, пристигнали от южната част на Германия в рамките на ангажимента, поет от френския президент Франсоа Оланд да приеме спешно хиляда бежанци, за да облекчи Германия, отбелязва агенцията. Европол следи около 30 хиляди души, участващи в нелегален трафик на хора. Шефът на европейската полицейска агенция Роб Уайнрайт каза, че след откриването на телата на 71 мигранти в изоставен камион в Австрия миналия месец, Европол е разкрила големи операции, свързани с трафика на хора, и е идентифицирала огромен брой заподозрени – 30 хиляди души – много повече, отколкото агенцията първоначално е смятала за възможно. „Трагичният инцидент в Австрия е симптоматичен за експлозията на криминалния проблем, с който се занимаваме в момента. Хиляди престъпници са се захванали с това, с това масивно придвижване на мигранти и бежанци“, посочва Уйанрайт. „Само за тази година сме събрали информация за до 30 хиляди заподозрени престъпници и техните контакти“, разкрива още шефът на европейската полиция.

Бирен фест на Флората в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/-3n3mNH9LCc/

Една интересна покана за празничните почивни дни отправят от експоцентър “Флора – Бургас”. Първото издание на Бирен фестивал Бургас 2015 ще се проведе в периода 21-22 септември. И в двата дни събитието е с начален час 12.00 и вход свободен, съобщават от пресцентъра на Община Бургас.
Разнообразие от българска и вносна бира, вкусна скара, музика, игри и забавления ще очакват всички посетители на Бирения фестивал.
Ето програмата на събитията във Флората през септември:
21.09. – 22.09.
от 12:00 до 22:00 часа
Бирен фест

23.09.
от 20:30 часа
Джаз концерт на  “Sound Underground”  Ню Йорк /САЩ/
Билети – Експозиционен център “Флора – Бургас”
Цена на билета – 5 лева

24.09.
09:00 до 20:00 часа
Изложба на художника Илиян Иванов /до 8.10.2015г./

10:00 до 20:00 часа
Изложение на езикови школи по повод европейския ден на езиците

25.09 – 30.09
от 10.00 до 19.00 часа
Флора Есен

26.09
от 18:00 часа
Куклен театър “Спящата красавица” – Държавен куклен театър Бургас

Делян Добрев: В следващите 3-4 месеца да има либерализация на енергийния пазар

http://www.moreto.net/novini.php?n=301556

Важно е в следващите 3-4 месеца да се извърши либерализацията на пазара на електроенергия в България. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Делян Добрев, председател на парламентарната комисия по енергетика. „Важно е да либерализираме пазара на електроенергия в България, за да може всеки потребител да избира своя доставчик на електроенергия, а не да бъде принуден да купува енергията от някое от електроразпределителните дружества, към което е присъединен.

Какво се случва с тялото ни, ако пием кафе вечер?

http://curious.actualno.com/Kakvo-se-sluchva-s-tjaloto-ni-ako-piem-kafe-vecher-news_496176.html

Всяка чашка кафе, изпита във вечерните и нощните часове, "забавя" нашите вътрешни биологични часовници с 40 минути, което ни помага по-дълго да останем бодри в късното време, твърдят биолози в статия, публикувана в сп. Science Translational Medicine. "Нашето изследване е първата в света работа, посветена на това как кофеинът, най-популярното в света психоактивно вещество, влияе на работата на нашите биоритми. Освен това тези експерименти ни помогнаха да разкрием редица интересни ефекти, които п

Двама горски инспектори, прикрили незаконна сеч, са уволнени

http://blagoevgrad.actualno.com/Dvama-gorski-inspektori-prikrili-nezakonna-sech-sa-uvolneni-news_496231.html

По разпореждане на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите, инж. Тони Кръстев, са уволнени двама горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Благоевград, съобщиха от ИАГ. До това решение се стигна след като служителите се опитали да прикрият нарушения, установени при проверка в района на Държавно горско стопанство – Симитли, съобщава БГНЕС. На 10 септември проверяващи от Югозападно държавно предприятие – Благоевград установяват транспортиране на 18 куб. м

Нарязаха гумите на 28 коли в Казанлък

http://starazagora.actualno.com/Narjazaha-gumite-na-28-koli-v-Kazanlyk-news_496233.html

28 коли в Казанлък осъмнаха с нарязани гуми, съобщава "Дарик нюз". Автомобилите били на паркинг пред блок в ж.к."Васил Левски", а съобщение за вандалския акт подал 27-годишен казанлъчанин. Пристигналият на място полицейски екип установил, че неизвестно лице умишлено нарязало гуми на 28 автомобила. По случая е образувано е досъдебно производство.

За 6 месеца "Гранична полиция" е задържала близо 19 000 мигранти

http://society.actualno.com/Za-6-meseca-Granichna-policija-e-zadyrjala-blizo-19-000-migranti-news_496235.html

За последните 6 месеца „Гранична полиция” и полицията са задържали близо 19 000 мигранти, ДАБ е издала 3700 статута за бежанци. Това каза зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев по време на дискусия за бежанската криза в Европа, предаде „Фокус“. „Това, което е различно от предходни години, е именно нежеланието на тези, които задържаме, да останат в България и да получат закрила тук. Към края на август от 14 600 души, които бяха предадени в центровете на ДА

Японец улови риба чудовище

http://curious.actualno.com/Japonec-ulovi-riba-chudovishte-news_496203.html

Японски рибар на име Хирасака Хироши е уловил в морето край остров Хокайдо риба чудовище и е качил снимките в Twitter. Рибата, достойна за споменаване в научнофантастичен филм, е уловена от Хироши северно от Хокайдо, недалече от териториалните води на Русия. От снимката се вижда, че рибарят с труд удържа своя невероятен улов, вероятно вид сом, в чиято паст може да се помести малко дете. Подобни риби се срещат обикновено в Тихия и Атлантическия океан, хранят се с раци и мекотели, обитаващи оке

Благотворителен базар на Sofia Fun Fest 2015 помага на малчуганите с увреден слух

http://sofia.actualno.com/Blagotvoritelen-bazar-na-Sofia-Fun-Fest-2015-pomaga-na-malchuganite-s-uvreden-sluh--news_496237.html

Освен чисто забавление и интересни игри за най-малките, гостите на фестивала Sofia Fun Fest 2015 ще могат да се включат и в благотворителен базар, който има за цел да помогне на децата с увреден слух у нас. Sofia Fun Fest ще се случи на 19 септември (събота) в Sofia Ring Mall. Съорганизатор на събитието е Actualno.com. Със събраните средства от благотворителния базар ще бъде закупена FM системата Amigo T5/R5, която е неизменен помощник при обучението на деца с увреден слух. Благодарение на ини

ЦСКА: От няколко месеца насам срещу нас се водят масирани и целенасочени атаки

http://bgfootball.actualno.com/CSKA-Ot-njakolko-meseca-nasam-sreshtu-nas-se-vodjat-masirani-i-celenasocheni-ataki-news_496239.html

На официалния си сайт от ЦСКА публикуваха опровержение на информацията, че Александър Бранеков ще премине в "Левски". От "червеното" ръководство заявиха, че месеци наред се води атака срещу клуба. Ето и цялото съобщение: Армейци, От няколко месеца насам срещу нашия любим отбор се водят изключително масирани и целенасочени медийни атаки, целящи да разклатят стабилността и спокойствието в клуба. Днес за пореден път беше написана поредната „новина“, имаща за цел единствено да наруши

Част от пазара в Добрич е отцепен от полицията заради изоставен куфар

http://dobrich.actualno.com/Chast-ot-pazara-v-Dobrich-e-otcepen-ot-policijata-zaradi-izostaven-kufar-news_496241.html

Част от кооперативния пазар в Добрич е отцепен от полицията заради изоставен сив куфар, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Куфарът е оставен до маса 59 за продажба на зеленчуци. Зоната от пазара е оградена с полицейски ленти, информира Topnovini.bg. Издирва се притежателят на куфара. Ако той не бъде открит, ще бъде, ще бъде обезвреден, като за целта се повикат специалисти за обезвреждане на взривни устройства от Варна.

500 refugees to arrive in Bulgaria under EU relocation programme

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257812_500+refugees+to+arrive+in+Bulgaria+under+EU+relocation+programme

“Under the EU relocation programme some 40,000 people will be resettled, as 500 of them will come in Bulgaria,” Bulgarian Deputy Prime Minister for Coalition Policy and Public Administration and Minister of Interior Rumyana Bachvarova said speaking for Nova TV.

“The issue is being discussed and an official decision on the relocation of other 120,000 people will be made on Tuesday,” the minister added, explaining that those people did include in the first group of 40,000 migrants.

Ms Bachvarova explained that Bulgaria had a council on migration and integration policy, which would set the requirements towards the refugees that would come to Bulgaria. She explained that the requirements envisaged religious balance, as well as to be mostly people from Syria.

Цистерна помете бус с работници край Смолян, един загина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4988770

Тежка катастрофа е блокирала от около час главния път от изхода на Смолян в посока Мадан. Микробус Фиат на фирма от Мадан е возел работници към ТЕЦ-а край смолянския квартал Устово.
При завой след Влахово се блъскат буса, Опел Вектра със софийска регистрация и цистерна с гориво. При катастрофата има един убит, пише smolyanpress.net.
Тежка катастрофа е блокирала от около час главния път от изхода на Смолян в посока Мадан. Микробус Фиат на фирма от Мадан е возел работници към ТЕЦ-а край смолянския квартал Устово. При завой след Влахово се блъскат буса, Опел Вектра със софийска регистрация и цистерна с гориво. При катастрофата има един убит, пише smolyanpress.net.

Татяна Дончева: За първи път има реална опасност от хаос в местните избори

http://www.cross.bg/izbori-gerb-hora-1481012.html

/КРОСС/ Лидерът на Движение 21 Татяна Дончева в интервю за OFFNews Каква ще е политическата карта на България след изборите на 25 октомври, г-жо Дончева? Такава, че ще даде възможност на политическите сили, особено парламентарно представените, да си направят равносметка дали участието им в управляващата коалиция е полезно за тях или по-скоро не. Смятам, че корпоративният вот ще бъде определящ в някои региони, както е било и досега. ГЕРБ ще се опита със сила да наложи някаква доминация. Надявам се, че тази доминация няма да бъде достатъчна, както и на парламентарните избори, защото фатмашките методи много често дават обратен резултат. Това, което „Движение 21" иска, е да увеличи в пъти резултата си от парламентарните избори, да влезе със съветници по цялата карта на България и защо не и с кметове, което би било най-автентичната социология какви са възможностите ни за влияние в момента. Може би към този въпрос, който ми задавате, трябва да се подходи условно, защото в момента тече регистрацията на партиите и коалициите и до 22-ри - регистрацията на кандидатите. За първи път има реална опасност от хаос в местни избори. ЦИК произвежда странни решения, като например това в ЦИК да се тегли жребият за участие, след като в закона изрично е посочено, че жребият се тегли в общинските избирателни комисии

Огнян Златев: България се справя добре в безпрецедентна ситуация от Втората световна война насам

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4988771

Държавата ни се държи адекватно по време на настоящата бежанска криза.
Това коментира пред БНТ ръководителят на Представителството на Европейската комисия в София Огнян Златев.
"Вече имаме изградени съответните структури и механизми. От моя гледна точка държавата се справя добре с кризата към момента.
Държавата ни се държи адекватно по време на настоящата бежанска криза. Това коментира пред БНТ ръководителят на Представителството на Европейската комисия в София Огнян Златев. "Вече имаме изградени съответните структури и механизми. От моя гледна точка държавата се справя добре с кризата към момента.

WSJ разказа как европейците забогатяват от страданията на бежанците

http://www.cross.bg/migrantite-hilyadi-wall-1481008.html

/КРОСС/ Европейските бизнесмени постепенно преразглеждат създадените в ЕС от наплива на бежанци от Близкия Изток условия и пренастройват своите бизнес-модели за извличане на максимални печалби от създадената ситуация, пише The Wall Street Journal, иронично наричайки процеса „процъфтяване на фирмата Бежанци Inc.”. Според отчета на един от лондонските фондове за преки инвестиции през 2013 г., управлението на лагери за бежанци става привлекателна възможност с „растящ потенциал за органически ръст и ръст за придобивки”. „Маржът е много малък, но един от ключовите показатели е обемът”, казва Вили Кох, основател на швейцарската компания ORS Service, управляваща лагери в Австрия. Миграционната криза придобива форма на делова среда, когато всеки – от собственикът на малко магазинче в Гърция до най-големите американски пенсионни фондове – се стреми да получи изгода от „бизнеса на мигрантите”, пише The Wall Street Journal. Някои от бизнесмените на свой ред казват, че те разбират рисковете на работата с незащитени хора, но твърдят, че нито правителствата, нито благотворителните организации не могат да удовлетворят със свои усилия огромния спектър от искания, формирани от прилива на мигрантите. Авторите на публикацията сочат и други възможности да се печели

29 мигранти арестувани при сблъсъците на границата между Сърбия и Унгария

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4988764

При сблъсъците на границата между Сърбия и Унгария са арестувани 29 мигранти, ранени са 20 полицаи и десетки мигранти са ранени, съобщиха специални пратеници на bTV.
В момента положението на границата е спокойно. Повечето бежанци прекараха нощта в бежанския лагер в Канижа, както препоръчаха властите.
При сблъсъците на границата между Сърбия и Унгария са арестувани 29 мигранти, ранени са 20 полицаи и десетки мигранти са ранени, съобщиха специални пратеници на bTV. В момента положението на границата е спокойно. Повечето бежанци прекараха нощта в бежанския лагер в Канижа, както препоръчаха властите.

Меглена Кунева: Изходът от бежанската криза е по-силна обща европейска политика

http://www.cross.bg/meglena-kyneva-vitzepremierut-1481011.html

/КРОСС/Изходът от бежанската криза е по-силна обща европейска политика за миграцията и охраната на границите. Никоя от 28-те страни не може да се справи сама в тази ситуация. Това заяви пред БНР вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева. Правим всичко възможно, България е напрегнала изцяло усилията на институциите и има план при извънредна ситуация, каза вицепремиерът по отношение на струпването на бежанци в Одрин. По думите й в момента положението е под контрол, но властите много внимателно и постоянно следят ситуацията. Меглена Кунева подчерта важната роля на съседна Турция в този момент. Тя определи като добро решението на ЕС да отпусне средства за лагерите в Турция и останалите гранични на конфликта в Сирия страни. Сред необходимите мерки на европейско ниво тя изтъкна засилването на Фронтекс и създаването на т.нар. горещи точки, или регистрационни центрове извън ЕС. По отношение на Шенген вицепремиерът беше категорична, че приемането на България и Румъния по въздух и осигуряването на достъп до информационните масиви ще бъде силен знак, че Шенген е политика, която ще продължи да съществува. В 10:30 часа днес във Военния клуб по инициатива на Меглена Кунева ще бъде проведена дискусия за бежанците и трафика на хора с участието на зам.председателя на шведския парламент Тобиас Билстрьом.  

Орбан: Квотите са покана за мигранти, милиони може да дойдат, мишената е Европа!

http://svetoven.pogled.info/news/67724/Orban-Kvotite-sa-pokana-za-migranti-milioni-mozhe-da-doidat-mishenata-e-Evropa

/Поглед.инфо/ Унгарският премиер Виктор Орбан открито и категорично се противопостави на предложенията на Европейската комисия за разпределение на мигранти в страните-членки по квоти. "Това направо е покана за мигрантите", каза Орбан пред френското издание "Фигаро".

29 мигранти арестувани при сблъсъците на границата между Сърбия и Унгария

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988752

При сблъсъците на границата между Сърбия и Унгария са арестувани 29 мигранти, ранени са 20 полицаи и десетки мигранти са ранени, съобщиха специални пратеници на bTV.
В момента положението на границата е спокойно. Повечето бежанци прекараха нощта в бежанския лагер в Канижа, както препоръчаха властите.
При сблъсъците на границата между Сърбия и Унгария са арестувани 29 мигранти, ранени са 20 полицаи и десетки мигранти са ранени, съобщиха специални пратеници на bTV. В момента положението на границата е спокойно. Повечето бежанци прекараха нощта в бежанския лагер в Канижа, както препоръчаха властите.

Огнян Златев: България се справя добре в безпрецедентна ситуация от Втората световна война насам

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988758

Държавата ни се държи адекватно по време на настоящата бежанска криза.
Това коментира пред БНТ ръководителят на Представителството на Европейската комисия в София Огнян Златев.
Държавата ни се държи адекватно по време на настоящата бежанска криза. Това коментира пред БНТ ръководителят на Представителството на Европейската комисия в София Огнян Златев. "Вече имаме изградени съответните структури и механизми. От моя гледна точка държавата се справя добре с кризата към момента.

Служител на ФИФА беше уволнен заради компромата срещу Платини

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/17/2611510_slujitel_na_fifa_beshe_uvolnen_zaradi_kompromata/?ref=rss


Служителят на ФИФА Томас Ренгли, който е отговорен за разпространението на компрометиращата статия срещу Мишел Платини, е напуснал поста си, съобщи международната футболна федерaция. Той не е част от организацията, считано от 1 септември.

В средата на август редица европейски и световни издания публикуваха статия за президента на УЕФА, озаглавена "Платини - скелетът в килера" и представяща французина в негативна светлина. Тя беше разпратена анонимно до водещите медии.

След...

FSC received BGN 2 million to organise inspections in pension funds and insurance companies

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257811_FSC+received+BGN+2+million+to+organise+inspections+in+pension+funds+and+insurance+companies

The Financial Supervision Commission (FSC) will receive additional BGN 2 million to carry out inspections of assets of pension funds and insurance companies operating in Bulgaria.

The procedure is analogical to the inspection of assets in the banking sector and is expected to end by August 2016. The amount of funds granted was determined on the basis of the expected value of the order which will be assigned following a competition.

However, the amount of funds is BGN 300,000 higher than what BNB planned as expenses for the methodology and concept of inspections and stress tests in the country.

Роди се Волен Воленов Сидеров

http://frognews.bg/news_97827/Rodi-se-Volen-Volenov-Siderov/

На връх празника Вяра, Надежда и Любов се роди Волен Воленов Сидеров, информираха съпартийци от Атака на бащата. Момчето е син на политика и съпартийката му Деница Гаджева. Сидеров-джуниър е и първо дете на 59-годишния политик. Честито!

Пожар изпепели апартамент в Пловдив, има жертва

http://petel.bg/Pozhar-izpepeli-apartament-v-Plovdiv--ima-zhertva__127168

Илюстрация: Булфото Мъж загуби живота си при пожар в апартамент на ул. “Ландос” 13 в Пловдив. Сигналът е подаден към 2 часа тази сутрин,...

След като прочетете това, никога няма да изхвърлите семките от диня! Ето какво лекуват

http://petel.bg/Sled-kato-prochetete-tova--nikoga-nyama-da-izhvarlite-semkite-ot-dinya--Eto-kakvo-lekuvat__127169

По време на консумация на диня, много хора изхвърлят нейните семена. Тези пък, които не го правят, си помагат за храносмилането и за...

Д. Митов: Бежанците ще бъдат върнати веднага, когато се оправи положението в техните страни

http://www.cross.bg/mitov-daniel-ministur-1481010.html

/КРОСС/Разговорът за разпределяне на бежанците по квотна система не решава абсолютно нищо, смята министърът на външните работи Даниел Митов. „Трябва да се създаде международна коалиция, която да се занимава специално с разрешаването на проблема в Сирия", каза той пред bTV. По думите му други най-важни стъпки за разрешаване на бежанския проблем са изграждането на бежански центрове извън границите на ЕС и борба с терористичните групировки, отговорни за бежанската криза. „Международната коалиция трябва да предприеме много по-сериозна интервенция, като в нея трябва да се включат и Русия, но не по начина, по който го правят до момента", каза още външният министър. Той определи действията на Москва като сепаративни и солови, а това „минира разговора за бъдещето". „Целият свят не подкрепя Башар Асад. Естествено, че действията на Русия са сепаративни ако го подкрепят", допълни още Митов. Според Митов Европа не трябва да стимулира бежанската вълна. Изграждането на подходящи центрове извън границите на ЕС и предоставянето на нормални условия за живот би задържало бежанците извън Европа, смята той.  „Бежанският статут не дава право за оставане на територията на ЕС завинаги - тези хора ще бъдат върнати веднага, когато се оправи положението в техните страни", каза Даниел Митов

Част от "Аспарухово" без вода днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=301567

Абонатите от улица "Розова долина" до улица "Перикоп" в квартал "Аспарухово" ще са без вода до 15 часа днес, съобщиха от ВиК за Moreto.net. В местност "Манастирски рид" няма да има вода до 17 часа.

Роди се Волен Сидеров - младши

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4988748

Роди се Волен Воленов Сидеров, съобщиха щастливи съпартийци на бащата от "Атака".
Партийният лидер обяви в интервю пред "24 часа", че очаква щастливото събитието в близките дни 
"За мен появата на детето, и то на мъжки наследник, е Божи знак. Защото все пак не съм в най-млади години. Оттук нататък ще направя всичко възможно Сидеров-джуниър да бъде
Роди се Волен Воленов Сидеров, съобщиха щастливи съпартийци на бащата от "Атака". Партийният лидер обяви в интервю пред "24 часа", че очаква щастливото събитието в близките дни  "За мен появата на детето, и то на мъжки наследник, е Божи знак. Защото все пак не съм в най-млади години. Оттук нататък ще направя всичко възможно Сидеров-джуниър да бъде

Четиричленно семейство заделя по 2500 лв. за дългия уикенд извън България

http://econ.bg/Новини/Четиричленно-семейство-заделя-по-2500-лв-за-дългия-уикенд-извън-България_l.a_i.697319_at.1.html

Минимум 2500 лв. ще струва дългият уикенд на четиричленно семейство, ако реши да изкара празника извън  страната.  За четирите почивни дни...

Създадоха червеи, чиито мозъчни клетки се контролират чрез звукови вълни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4988750

Учени са създали червеи с генетично модифицирана нервна система, която може да се контролира чрез звукови вълни, съобщава британският вестник "Гардиън". Малките кръгли червеи променят посоката си на движение, когато към тях бъдат насочени звукови сигнали с висока честота, недоловими за човешкото ухо.

Брюкселските свирачи погубват Европа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4987735

ИЛИЯ ИЛИЕВ
На 21 март 2011 г. веднага след началото на военните действия на САЩ, Канада, Франция, Италия и Великобритания в Либия министър-председателят Бойко Борисов ги нарече авантюра. Антиевропейска авантюра си беше операцията "Зората на Одисей" от гледна точка на страните от Евросъюза, особено болезнено усещат последствията й народите на
ИЛИЯ ИЛИЕВ На 21 март 2011 г. веднага след началото на военните действия на САЩ, Канада, Франция, Италия и Великобритания в Либия министър-председателят Бойко Борисов ги нарече авантюра. Антиевропейска авантюра си беше операцията "Зората на Одисей" от гледна точка на страните от Евросъюза, особено болезнено усещат последствията й народите на

Роди се Волен Сидеров - младши

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988717

Роди се Волен Воленов Сидеров, съобщиха щастливи съпартийци на бащата от "Атака".
Партийният лидер обяви в интервю пред "24 часа", че очаква щастливото събитието в близките дни 
"За мен появата на детето, и то на мъжки наследник, е Божи знак. Защото все пак не съм в най-млади години. Оттук нататък ще направя всичко възможно Сидеров-джуниър да
Роди се Волен Воленов Сидеров, съобщиха щастливи съпартийци на бащата от "Атака". Партийният лидер обяви в интервю пред "24 часа", че очаква щастливото събитието в близките дни  "За мен появата на детето, и то на мъжки наследник, е Божи знак. Защото все пак не съм в най-млади години. Оттук нататък ще направя всичко възможно Сидеров-джуниър да

Нов силен трус в Чили: Регистрираха 6,3 по Рихтер (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988730

 Още едно силно земетресение с магнитуд 6,3 е разтърсило в четвъртък Чили, съобщава американската геологична служба USGS, цитирана от "Фокус". Епицентърът на новото земетресение се е намирал на 56 км от град Иляпеля. Земетръсното огнище е било на дълбочина 40 км. В същия район са регистрирани още шест вторични труса с магнитуд от 4,8 до 5,4.

Усилваме патрулите по сръбската граница заради бежанците

http://www.moreto.net/novini.php?n=301557

Усилена е патрулно-постовата дейност по цялата ни граница със Сърбия заради имигрантския поток, съобщи в Кюстендил зам.-министрът на вътрешните работи Красимир Ципов. Има план за действие, сформиран е оперативен щаб, който заседава ежеседмично по няколко пъти, очертавайки необходимите действия и мерки срещу бежанския наплив, добави той.

Създадоха червеи, чиито мозъчни клетки се контролират чрез звукови вълни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988718

Учени са създали червеи с генетично модифицирана нервна система, която може да се контролира чрез звукови вълни, съобщава британският вестник "Гардиън". Малките кръгли червеи променят посоката си на движение, когато към тях бъдат насочени звукови сигнали с висока честота, недоловими за човешкото ухо.

Руски комици заблудиха Елтън Джон, че е обсъждал с Путин правата на ЛГБТ общността

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/09/17/2611507_ruski_komici_zabludiha_eltun_djon_che_e_obsujdal_s/?ref=rss


 

Двама руски комици съобщиха, че са се обадили по телефона на британския музикант Елтън Джон, представяйки се за руския президент Владимир Путин, предаде "Ройтерс", цитирайки руски медии.

Владимир Краснов и Алексей Столяров, известни в Русия с погаждането на подобни номера на известни личности и политици, казаха, че те са се обадили на Елтън Джон, ден, след като той заяви пред журналисти, че би искал да се срещне Путин, за да обсъдят правата на ЛГБТ общността в Русия....

Министър Ненчев: Пращаме 50 военни на границата с Турция днес, броят им може да стигне 1000

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4988715

50 военни ще бъдат изпратени днес на границата с Турция, заяви военният министър Николай Ненчев. Те ще подпомагат граничните полицаи в опазването на границата.
Ако се наложи, има готовност за изпращане на още 160. Планираният лимит са 1000 военни, каза още министърът. Ненчев присъства на международна конференция по информационна сигурност и
50 военни ще бъдат изпратени днес на границата с Турция, заяви военният министър Николай Ненчев. Те ще подпомагат граничните полицаи в опазването на границата. Ако се наложи, има готовност за изпращане на още 160. Планираният лимит са 1000 военни, каза още министърът. Ненчев присъства на международна конференция по информационна сигурност и

Хърватия - частица от европейския хуманизъм

http://www.euinside.eu/bg/news/croatias-european-face-refugees

Първият сблъсък на Хърватия със западнобалканския бежански поток на 16 септември разкри пълната противоположност на лицето на ЕС, което бежанците видяха в съседна Унгария. Докато на затворената унгарско-сръбска граница растеше напрежението между стотиците блокирани бежанци и полицията, първите п ...

Циганското лято продължава до октомври

http://www.cross.bg/gradysa-slunchevo-lyato-1481009.html

/КРОСС/Топъл и слънчев ще е днешният ден, с малко облаци в отделни райони. Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса. В София - около 30 градуса. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, водата и въздуха ще са с температура около 24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб, по билата - до умерен, вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 24 градуса, на 2000 метра - около 18 градуса. През следващите два дни температурите ще се повишат още. Циганското лято ще продължи до октомври, прогнозират синоптици. Според тях няма да имаме и особена нужда от чадъри, тъй като ще е топло и сравнително сухо. Не се очакват и градушки. Есента се очертава топла с малко по-високи температури. Утрините ще са сухи и прохладни - 15-18 градуса, но температурите ще се покачват бързо, ще бъде топло, а на места и горещо, а във вечерните часове отново ще е прохладно, но приятно за една бира на открито. Ще си отдъхнем от горещините и вече ще можем да спим добре. Не бива да забравяме обаче, че настъпва есенният сезон, светлата част на деня намалява за сметка на тъмната, докато на 22-23 септември денят и нощта ще се изравнят по време. Нататък ни чака по-хладно, макар и не студено време, казва синоптикът.    

1 млрд африканци тръгват към Европа, борят демографската криза

http://frognews.bg/news_97825/1-mlrd-afrikantsi-tragvat-kam-Evropa-boriat-demografskata-kriza/

В следващите 15 години около 1 милиард африканци ще тръгнат към Европа, чието население е 2 пъти по-малко, съобщи по БНТ прогнозата си бившият външен министър Соломон Паси.

Руски хеликоптери са забелязани в Сирия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988704

Съединените щати са идентифицирали няколко руски хеликоптера на сирийско летище. Това предава Reuters, като се позовава на източници от американските власти, съобщи
Съединените щати са идентифицирали няколко руски хеликоптера на сирийско летище. Това предава Reuters, като се позовава на източници от американските власти, съобщи "Фокус". Според източниците, американските експерти са идентифицирали четири хеликоптера, включително бойни машини, въпреки че не е ясно кога точно руските хеликоптери са пристигнали

Бежанецът, който бе спънат от журналистка, става футболен треньор (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988705

Сирийският бежанец, който бе спънат нарочно от унгарска журналистка, докато бягаше от полицията в Унгария, пристигна днес в Испания, където бе поканен да стане треньор по футбол, съобщи Франс прес.
Видеото от 9 септември, в което Осама Абдул Мохсен бяга от унгарските сили на реда, носейки на ръце сина си Заид,
Сирийският бежанец, който бе спънат нарочно от унгарска журналистка, докато бягаше от полицията в Унгария, пристигна днес в Испания, където бе поканен да стане треньор по футбол, съобщи Франс прес. Видеото от 9 септември, в което Осама Абдул Мохсен бяга от унгарските сили на реда, носейки на ръце сина си Заид,

Орбан: Квотите са покана за мигранти, стотици милиони може да дойдат, мишената е Европа!

http://www.cross.bg/orban-migranti-granitza-1481005.html

/КРОСС/Унгарският премиер Виктор Орбан открито и категорично се противопостави на предложенията на Европейската комисия за разпределение на мигранти в страните-членки по квоти. "Това направо е покана за мигрантите", каза Орбан пред френското издание "Фигаро", цитиран от БГНЕС. На въпроса дали е доволен от затварянето на унгарската граница /satisfaction, терминът, който използва журналиста, бел.ред./ Орбан отговаря "satisfaction е за Rolling Stones". "Ние си поставихме цели, които на този етап са постигнати. Но, кой е този луд човек, който ще бъде доволен гледайки всички тези мигранти, които пристигат в Европа? Един от основните проблеми е бизнеса на трафикантите на хора. Според данни на спецслужбите всичко това е организирано още в Пакистан и Афганистан. Там се излъчват рекламни клипове, които призовават хората към миграция, да напуснат страната - с предлагани услуги, различни средства, цени! Мишената е ясна: Германия или скандинавските държави", казва Орбан. "Пътят не се избира от мигрантите, а от трафикантите! И след като няма да могат повече да преминават през Унгария, ще сменят маршрута, ще минават вероятно през Румъния! Поради тази причина решихме да изградим ограда и по румънската граница. Сигурно ще построим такава и по границата с Хърватия

The Nation: САЩ поддържат 800 бази в 160 страни в света

http://www.cross.bg/bazi-sveta-voenni-1481006.html

/КРОСС/ С извеждането на основната маса военнослужещи от Афганистан и Ирак, повечето американци забравиха, че САЩ както и преди обкръжават света с безпрецедентна по размери мрежа от военни бази, пише професорът от Американския университет във Вашингтон антропологът Дейвид Уейн в списание The Nation. Той отбелязва, че сега САЩ издържат около 800 военни бази извън своята територия. Втората световна война завърши преди 70 г., а Корейската преди 62 г., но, по данни на Пентагона, в Германия продължават да функционират 172 бази, 113 са в Япония и 83 са в Южна Корея. Още стотици гарнизони и структури са разпръснати из 80 страни в света, включително в Австралия, България, Колумбия, Катар и Кения. Общата стойност за издръжката им се оценява на $156 млрд годишно. „Малцина американци осъзнават, че САЩ имат най-много военни бази, отколкото който и да е народ, нация или империя” – пише Уейн. (Те поддържат 96% от чуждите бази в света, на други държави се падат едва около 30 бази извън териториите им.) Според RAND Corp, американските данъкоплатци средно плащат от $10 до $40 хиляди за всеки военнослужещ зад граница. Експертът отбелязва, че американски военни под различни форми присъстват в 160 чужди страни и територии, включително 11 авионосци, всеки от които може да се счита за отделна военноморска база.

“The Independent”: В Близкия изток Русия заема стратегически силни позиции

http://www.cross.bg/rysiya-blizkiya-siriya-1481007.html

/КРОСС/ Русия увеличава своето военно и политическо присъствие в Близкия изток, пише "The Independent". И в двата конфликта, в които Западът е въвлечен косвено се наблюдават съществени изменения. В Източна Украйна се съблюдава примирието, има надежда за бъдещ мир. В Сирия се предприемат нови опити за урегулиране на конфликта, но това едва ли ще се случи в скоро време, цитира blitz.bg. Русия, която също е косвено въвлечена, заема понастоящем стратегически силни позиции. Политиката на Запада в Близкия Изток създава предпоставки за по-нататъшен хаос в региона, както и за продължаване на кризата с бежанците в ЕС. Хиляди мигранти се намират на подстъпите към Европейския съюз и това кара Запада да търси решение на сирийския въпрос. Вашингтон в момента смята, че Русия е страната, която ще изиграе ключова роля в търсенето на решението му. Водещи американски и британски генерали открито призовават към съюз с Русия и даже за сключване на споразумение с режима на Башар Асад в името на борбата с „Ислямска държава". Същевременно Русия увеличава присъствието си в Сирия и играе водеща роля в дипломатическите преговори, което предизвиква недоволството на редица западни политици, които са се обявили за свалянето на Башар Асад. Как ще завърши конфликтът в Сирия ще се разбере в близкото бъдеще. И именно президентът на Русия Владимир Путин днес държи най-много козове в своята ръка.  

Bulgaria C-Bank Should Improve Transparency, Prof Hanke Says

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257810_Bulgaria+C-Bank+Should+Improve+Transparency%2C+Prof+Hanke+Says

The Bulgarian National Bank has to change the way it publishes information about the banking system in Bulgaria, renowned economist Prof Steve Hanke has said.

He has warned the BNB of putting out "very aggregate statistics", with information about bigger and smaller banks all "lumped together" a practice from which data suffers, preventing a thorough analysis of the system.

In his interview with the Bulgarian National Radio dated last week, he has also noted that, based on the limited information he has (only data for until the first quarter of 2015 has been published), the banking system has actually improved slightly.

The Texas Ratio (non-performing loans and advances of banks divided by adjustable tangible equity and loan loss reserves) of Bulgarian banks was 121% last year ("meaning the unperforming loans were greater than the equity and provisions in the banking system - i.e. "if the non-peforming loans last year were never paid off, it would wipe the banking system out"), compared to 97% for Q1, 2015.

The Texas Ratio has been designed to help find out if there is enough equity and enough provisions in the banking system to absorb their negative shock that would be imposed by not having the loans ever paid off.

"For system as a whole... the quantity of loans outstanding is lower than it was but the quality... appears to be better than it was," he explains.

Asked to comment on PM Borisov's words that the state has to support some banks that might go down, he said: "He might be right and I might be right... and the reason is the Bulgarian National Bank is putting the information of all these banks together."

He then elaborated: "It's like a basket of apples. They are reporting the average quality of apples in the basket and in the end that's what you get - if you look at the aggregate in the basket. With individual apples in the basket, maybe there are some rotten apples there."

"Maybe the Prime Minister knows what the individual apples look like and I don't... and I want to see what the individual apples look like."

In Hanke's words, instead of putting down information on non-performing loans on a quarterly basis, he recommends that "the balance sheet of all banks be certified and posted every month."

Although the Greek crisis has made bankers in Bulgaria "more careful than a year ago", and despite the better peformance of the Bulgarian economy compared to the EU average (even in light of the collapse of KTB, Bulgaria's fourth-largest lender), the risk posed by lack of transparency remains.

"The risk in Bulgaria is transparency about everything, because nobody knows what is happening in general."

"It's the biggest rumor mill in the world; the world capital of rumors."

 

Отпадна давността за престъпленията по време на комунизма

http://society.actualno.com/Otpadna-davnostta-za-prestyplenijata-po-vreme-na-komunizma-news_496214.html

Отпада давността за наказателното преследване на престъпления по време на комунистическия режим. Това решиха депутатите по време на второто гласуване на промените в Наказателния кодекс, предаде "Фокус". Текстът бе подкрепен със 111 гласа "за", 30 "против" и 7 "въздържали се". Не се изключват по давност наказателното преследване и изпълнението на наказанието по отношение на престъпления, извършени по политически причини, от лица, свързани с комунистическия режим след 9 септември 1944 г., включи

Влаковете за Загреб не могат да качат всички бежанци

http://europe.actualno.com/Vlakovete-za-Zagreb-ne-mogat-da-kachat-vsichki-bejanci--news_496220.html

Около 4000-5000 бежанци са се опитали да се качат на влаковете в хърватския град Товарник за столицата Загреб, съобщи агенцията на ООН за бежанците. „Тук има между 4000 и 5000 души. Влаковете пристигат, но те не могат да поемат всичките“, заяви говорителят на агенцията Ян Капич от гарата в Товарник, пише БГНЕС. По последна информация броят на влезлите в Хърватия бежанци е 5650 души.

Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец призовават за закрила на бежанците

http://society.actualno.com/Mejdunarodnata-federacija-na-Chervenija-kryst-i-Chervenija-polumesec-prizovavat-za-zakrila-na-bejancite-news_496221.html

Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец призоваха за това закрилата на уязвимите мигранти да бъде припозната като общочовешка отговорност! През последните няколко години значително нарасна броят на хората, които предприемат опасни пътувания по море, по суша и през граници в търсене на закрила или на по-добри възможности за живот. Тяхното пътуване става все по-опасно, до голяма степен и поради миграционните политики и практиките на граничен контрол, които ограничават дост

Унгарската полиция преби сръбски журналисти, Вучич бесен

http://europe.actualno.com/Ungarskata-policija-prebi-srybski-jurnalisti-Vuchich-besen-news_496226.html

Унгарската полиция преби журналисти от националната телевизия на Сърбия и счупи оборудването им, предаде RTS. Пострадали са журналистка, оператор и звукооператор, които били закарани в болницата в Суботица. Телевизията посочва, че около 17:30 часа унгарската полиция е позволила на бежанците да се доближат на около 20 метри от границата и тогава започнала да ги бие. Нападнат бил и екипът на RTS, която е била на терен, за да наблюдава ситуацията. Полицаите са хвърлили операторът Владан Хаджи Мия

Подписаха договора за предоставяне на финансова помощ на Мизия

http://vraza.actualno.com/Podpisaha-dogovora-za-predostavjane-na-finansova-pomosht-na-Mizija-news_496227.html

В МРРБ бе подписан договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на община Мизия във връзка с наводненията от 31 юли 2014 г., посочва "Дарик нюз". Финансовите средства по проекта възлизат на 1 777 213,01 лв. и са предоставени по линия на Фонд „Солидарност" на ЕС. Проектът предвижда почистване на речното корито на р. Скът, което е затлачено от огромни количества тиня и наноси вследствие на падналите интензивни валежи в периода от 31.07.2014 г. до 02.08.2014 г. на територията на

Не се обсъжда промяна на формулата на управление - да не се спекулира, отсече Бъчварова

http://news.ibox.bg/news/id_626437596

Едни местни избори доказват какво е нивото на доверие в правителството и в мнозинството, не очаквам промяна, коментира вицепремиерът и вътрешен министър

БГ генерал с обвинение смути Шампионска лига

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988607

Българският генерал Димитър Шивиков, който вчера получи тежки обвинения в прокуратурата, се появи неочаквано снощи в Шампионска лига. В 78-ата минута на мача
Българският генерал Димитър Шивиков, който вчера получи тежки обвинения в прокуратурата, се появи неочаквано снощи в Шампионска лига. В 78-ата минута на мача "Рома" - "Барселона" по bTV в кадър бе сложен скандалният бивш военен. Снимката на Шивиков постоя минути, което смути и водещите. "Очевидно става някаква грешка,

Ако това искаше Европа, халал да й е

http://www.cross.bg/yngariya-markov-bezhantzi-1481003.html

/КРОСС/Вчера беше извършен терористичен акт. Това заяви бившият конституционен съдия Георги Марков пред bTV в коментар за снощните сблъсъци на границата на Сърбия с Унгария, в която хиляди мигранти от Африка и Близкия Изток в неутралната територия се опитаха да влязат със сила, хвърляйки камъни, тръби и бутилки по полицаите. 20 от служителите на реда бяха ранени. Мигрантите нахлуха на КПП „Хоргош-Рьоске" и събориха част от телената ограда, поне три деца бяха буквално хвърлени през оградата от бежанци. В отговор органите на реда използваха водни оръдия и сълзотворен газ, а за подкрепления пристигнаха военни, хеликоптери и военни камиони. Бяха изпратени и спецчасти от националния антитерористичен център на КПП "Хоргош-Рьоске". По-късно вчера правителството на Унгария взе и решение да построи ограда по част от границата си с Хърватия и по цялата граница с Румъния, съобщи премиерът Виктор Орбан, цитиран от световните медии. "Как е възможно Европа да не може да защити сувереността на една държава в ЕС? Къде е Юнкер? Къде в друга държава могат да бъдат удряни с камъни и бутилки полицаи?... Тези хора (в САЩ и ЕС - бел. ред.) се държат към Чехия, Унгария, България като началници. Не сме подписвали договор за отказ от националния си суверенитет. Това е европейско-мюсюлмански съюз, направен против волята на европейските народи", заяви Марков. Той бе категоричен, че нахлуващите мигранти не са бежанци

Express: Romania, Bulgaria to Use Migrant Crisis to Gain Free Movement in EU

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257809_Express%3A+Romania%2C+Bulgaria+to+Use+Migrant+Crisis+to+Gain+Free+Movement+in+EU

Romania and Bulgaria are planning to use the migrant crisis, trading their approval of quotas for access to the Schengen borderless area, the Daily Express has claimed.

Citing an agreement between the two respective PMs, Boyko Borisov and Victor Ponta ahead of a meeting of EU interior and justice ministers, a report reads that both believe their countries should be granted access to Schengen as part of the response to the migrant crisis.

"Schengen is as essential to Europe as the Economic and Monetary Union is," the daily quotes Bulgaria's Deputy PM Meglena Kuneva as saying.

Even though the Bulgarian official reportedly pointed to the dropped resistance of member states to accepting Bulgaria and Romania into Schengen.

The text, however, reminds that countries such as the Netherlands are staunch opponents of the move, whereas other member states are concerned about the corruption problems and the issues both Sofia and Bucharest have in the the justice system.

The Breitbart Network, on the other hand, reports Kuneva as saying that, unlike the Visegrad Four countries (the Czech Republic, Hungary, Poland, and Slovakia) Bulgaria does not oppose migrant quotas.

Christian Ghinea, a Romanian political scientist, is quoted as telling EUObserver that there are some "downsides" to the accession into Schengen, with both countries potentially becoming "attractive for refugees as a transit country" if the border control is lifted: "It would open up a new route from Greece to mainland Europe."

Орбан: Ако християните оставим мюсюлманите да се състезават с нас в Европа – ще бъдем победени

http://web.barometar.net/81705/

Унгарският премиер Виктор Орбан открито и категорично се противопостави на предложенията на Европейската комисия за разпределение на мигранти в страните-членки по квоти. „Това направо е покана за мигрантите“, каза Орбан пред френското издание „Фигаро“. На въпроса дали е доволен от затварянето на унгарската граница /satisfaction, терминът, който използва журналиста, бел.ред./ Орбан отговаря „satisfaction е за […]

Бъчварова: В някои дни 400-500 мигранти искат да влязат у нас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4988713

"За последното денонощие мигрантите, които са искали да преминат, са под 100. Но има дни, в които са 400-500, които са задържани на границата. Имаме силен контрол на нашите граници". Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова за "Здравей, България".
Тя поясни, че влезлите на наша територия мигранти биват отвеждани в регистрационните центрове
"За последното денонощие мигрантите, които са искали да преминат, са под 100. Но има дни, в които са 400-500, които са задържани на границата. Имаме силен контрол на нашите граници". Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова за "Здравей, България". Тя поясни, че влезлите на наша територия мигранти биват отвеждани в регистрационните центрове

Нагласени конкурси в Агенцията по вписванията

http://www.cross.bg/sekretar-georgieva-mincheva-1481002.html

/КРОСС/Първият конкурс за назначаване, който Агенцията по вписванията (АВ) организира след година и половина пауза, е за нов главен секретар на ведомството. Това на практика е най-висшата административна длъжност в институцията, която е подчинена на правосъдния министър. Оказва се обаче, че на фона на обещанията за нов морал именно реформаторските кадри във властта правят поредица от действия, с които не само че проправят пътя на предварително определен човек за заемането на поста, но и демонстрират пълно незачитане на нормативната уредба и погазване на законите, съобщава в утрешния си брой вестник "Труд". В случая пряката отговорност се пада на два високопоставени кадъра, назначени на постовете си през последната година от правосъдния министър Христо Иванов. Става въпрос за изпълнителния директор на Агенцията по вписванията Елена Маркова, която е бивш заместник-председател на Централната избирателна комисия от квотата на Синята коалиция, и Ивелина Николова, главен секретар на Министерството на правосъдието. Очевидно залогът за това кой да е главен секретар на АВ не е само защото основната месечна заплата на поста е до 2750 лв. За да се стигне до назначаването на "правилния" човек, се преминава през цели три етапа, а един от тях представлява решение на правителството. На 14 април 2015 г. в бр

Частен съдебен изпълнител продава недостроения блок на ул. Брегалница, на 10-ти ноември стартира тръжната процедура

http://www.zapernik.com/biznes/chasten-sudeben-izpulnitel-prodava-nedostroeniya-blok-na-ul-bregalnica-na_39926/

Частен съдия-изпълнител набеляза новостроящата се 5-етажна сграда на ул. „Брегалница” в Перник. В тези тежки за бизнеса и за строителния бранш времена стана честа практика собствениците на големи сгради, които са взели преди време кредит, да станат клиенти на съдия-изпълнител. Собственикът на сградата – фирма „Билдинг М”, също се е оказал клиент на частния съдебен изпълнител Елена Добренова. Тя поясни, че в случая кредитор е фирмата – изпълнител на...

Продължава

Частен съдебен изпълнител продава ндостроения блок на ул. Брегалница, на 10-ти ноември стартира тръжната процедура

http://www.zapernik.com/biznes/chasten-sudeben-izpulnitel-prodava-ndostroeniya-blok-na-ul-bregalnica-na_39926/

Частен съдия-изпълнител набеляза новостроящата се 5-етажна сграда на ул. „Брегалница” в Перник. В тези тежки за бизнеса и за строителния бранш времена стана честа практика собствениците на големи сгради, които са взели преди време кредит, да станат клиенти на съдия-изпълнител. Собственикът на сградата – фирма „Билдинг М”, също се е оказал клиент на частния съдебен изпълнител Елена Добренова. Тя поясни, че в случая кредитор е фирмата – изпълнител на...

Продължава

Спорт по телевизията днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4987937

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

15 години arte.doc ви помага да успявате!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4987610

През септември Агенция за превод и легализация arte.doc отбелязва своя 15 рожден ден.
За този период агенцията е открила 5 офиса в София и 12 представителства в страната.
През годините те са превели над 1 600 000 страници в повече от 35 езикови комбинации, направили са над 10 600 часа устни преводи,
През септември Агенция за превод и легализация arte.doc отбелязва своя 15 рожден ден. За този период агенцията е открила 5 офиса в София и 12 представителства в страната. През годините те са превели над 1 600 000 страници в повече от 35 езикови комбинации, направили са над 10 600 часа устни преводи,

Забравете за запека! Бързо, лесно и сигурно!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4987498

Ако страдате от запек или имате наднормено тегло, Бодилакс е вашият продукт, който е гордост за България, защото е приготвен по рецептата на изтъкнат български специалист – проф. д-р Петър Манолов, д.м.н.
Медицината е доказала, че двата проблема запек и наднормено тегло не рядко са свързани. И двата проблема са сериозни и е важно, когато се появят,
Ако страдате от запек или имате наднормено тегло, Бодилакс е вашият продукт, който е гордост за България, защото е приготвен по рецептата на изтъкнат български специалист – проф. д-р Петър Манолов, д.м.н. Медицината е доказала, че двата проблема запек и наднормено тегло не рядко са свързани. И двата проблема са сериозни и е важно, когато се появят,

Забравете за запека! Бързо, лесно и сигурно!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4987521

Ако страдате от запек или имате наднормено тегло, Бодилакс е вашият продукт, който е гордост за България, защото е приготвен по рецептата на изтъкнат български специалист – проф. д-р Петър Манолов, д.м.н.
Медицината е доказала, че двата проблема запек и наднормено тегло не рядко са свързани. И двата проблема са сериозни и е важно, когато се появят,
Ако страдате от запек или имате наднормено тегло, Бодилакс е вашият продукт, който е гордост за България, защото е приготвен по рецептата на изтъкнат български специалист – проф. д-р Петър Манолов, д.м.н. Медицината е доказала, че двата проблема запек и наднормено тегло не рядко са свързани. И двата проблема са сериозни и е важно, когато се появят,

15 години arte.doc ви помага да успявате!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4987663

През септември Агенция за превод и легализация arte.doc отбелязва своя 15 рожден ден.
За този период агенцията е открила 5 офиса в София и 12 представителства в страната.
През годините те са превели над 1 600 000 страници в повече от 35 езикови комбинации, направили са над 10 600 часа устни преводи,
През септември Агенция за превод и легализация arte.doc отбелязва своя 15 рожден ден. За този период агенцията е открила 5 офиса в София и 12 представителства в страната. През годините те са превели над 1 600 000 страници в повече от 35 езикови комбинации, направили са над 10 600 часа устни преводи,

В събота корабът "Радецки" се отправя на плаване

http://www.dnevnik.bg/na_put/2015/09/17/2611413_v_subota_korabut_radecki_se_otpravia_na_plavane/?ref=rss


В събота - 19 септември, корабът музей "Радецки", закотвен на пристанището в Козлодуй, ще направи кратко плаване във водите на Дунав. Поводът е предстоящото честване на Деня на независимостта на 22 септември. 

Управата на музея информира, че екскурзията започва в 15 ч. и ще продължи един час при поне 80 пътници.  Ако желаещите са повече,  рейсът ще бъде повторен час по-късно. 

Децата, учениците, студентите и пенсионерите ще платят 4 лв. за атрактивното плаване в района на...

Литва допълни полуфиналите на Евробаскет след драма срещу Италия

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/17/2611504_litva_dopulni_polufinalite_na_evrobasket_sled_drama/?ref=rss


Литва е последният полуфиналист на европейското първенство по баскетбол. Сребърните медалисти от предишния шампионат допълниха финалната четворка след драматична победа над Италия с 95:85 след продължение.

Литовците показаха по-качествен баскетбол през целия мач, но не успяха да пречупят борбения състав на "скуадра адзура" в редовното време.

Въпреки че имаха много по-висока успеваемост в стрелбата - 56.3% срещу 44% от игра (включително 61% срещу 29% от тройката), взеха...

Читател: Детето ми пропадна в дълбока шахта във Варна, щеше да се удави

http://www.moreto.net/novini.php?n=301560

Детето ми пропадна в дълбока шахта на улица "Марица" във Варна и щеше да се удави от събралата се вода там. Това алармира на редакционната поща на Moreto.net нашата читателка Татяна Кристи. Първокласникът пада в шахтата на връщане от тържеството за първия учебен ден.

Златно бюро на Фердинанд и ретромерцедес в Музея за история на София

http://frognews.bg/news_97824/Zlatno-biuro-na-Ferdinand-i-retromertsedes-v-Muzeia-za-istoriia-na-Sofiia/

Музеят за История на София отваря врати за посетители. Поводът е празникът на столицата 17 септември, информира НТВ.

ЕКСКЛУЗИВНО! Бойко Борисов на среща със световния елит! Премиерът ще раговаря с Меркел и Юнкер за борбата с тероризма, миграцията и икономическия растеж

http://pik.bg/ексклузивно-бойко-борисов-на-среща-със-световния-елит-премиерът-ще-раговаря-с-меркел-и-юнк-news400977.html

ЕКСКЛУЗИВНО! Бойко Борисов на среща със световния елит! Премиерът ще раговаря с Меркел и Юнкер за борбата с тероризма, миграцията и икономическия растеж

Премиерът Бойко Борисов ще участва в срещата на върха на десните държавни ръководители и президента на ЕК Жан-Клод Юнкер и председателя на ЕС Доналд Туск в Мадрид. На 21 и 22 октомври в Испания се провежда конгресът на ЕНП.

Миграцията и борбата с тероризма, външната политика на ЕС, икономическият растеж, изменението на климата и на партньорството между Европа и Съединените щати са темите в лидерските панели. Своеобразен домакин на форума очаквано е испанският премиер Мариано Рахой.

От ЕНП отбелязват, че "поканените държавни глави са немският канцлер Ангела Меркел, Клаус Йоханис (Румъния), Бойко Борисов (България), Виктор Орбан (Унгария), Ева Копач (Полша), Лаймдота Страуюма (Латвия), Енда Кени (Ирландия), Педру Пасуш Коелю (Португалия) и Никос Анастасиадис (Кипър)".

Над 2000 представители от 40 държави ще вземат участие в конгреса на ЕНП. Най-висшият форум на ЕНП ще избере председателство на Съвета, включително и председател, негови заместници, ковчежник и генерален секретар.

Според запознати, сегашният президент Жозеф Дол е фаворит на делегациите от отделните държави. А ГЕРБ е била една от първите партии, декларирала подкрепа за нов мандат на Дол. Очаквано, българската делегация се води от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, пише "Стандарт".

Срещата на държавните ръководители ще бъде във втория ден на форума в Мадрид, става ясно от програмата на конгреса. В рамките на форума ще заседава и представителството на центъра за европейски изследвания "Мартенс".

 

Беадиров се прибра от Англия и започна тренировки с Балчик

http://petel.bg/Beadirov-se-pribra-ot-Angliya-i-zapochna-trenirovki-s-Balchik__127166

Офанзивният халф Беадир Беадиров се прибра от гурбет в Англия и днес ще направи първа тренировка с Черноморец (Балчик). Както е известно,...

Важно за всички сезонни работници! Ето какви данъци дължите

http://petel.bg/Vazhno-za-vsichki-sezonni-rabotnitsi--Eto-kakvi-danatsi-dalzhite__127163

Наближава краят на летния туристически сезон и предстои трудовите договори на сезонно наетите работници по Северното Черноморие да...

В момента! Катастрофа с 3 коли на ул. "Ген. Колев" във Варна

http://petel.bg/V-momenta--Katastrofa-s-3-koli-na-ul--Gen--Kolev-vav-Varna__127165

Илюстрация: Булфото, архив Катастрофа между три коли е станала преди минути на ул. "Ген. Колев" до район "Приморски", сигнализира наш...

Ексклузивно в "Петел"! Важно за всички във Варна! Пълен хаос до Червения площад

http://petel.bg/Ekskluzivno-v-Petel--Vazhno-za-vsichki-vav-Varna--Palen-haos-do-CHerveniya-ploshhad-__127167

Хаос цари в момента на бул. "Осми Приморски полк" във Варна. Отсечката до Червения площад е затворена отново за ремонт. Очаквайте...

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/09/17/2611312_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите от днес:


Пешеходен тур "По стъпките на българската държавност" на 22 септември

http://www.cross.bg/myzeii-stupkite-bulgarskata-1481001.html

/КРОСС/Тематичен безплатен пешеходен тур „По стъпките на българската държавност" организира на 22 септември Регионалният исторически музей във Велико Търново. Той е посветена на 107-та годишнина от обявяване на Независимостта на България и 830 години от въстанието на Асеневци. Обиколката, придружена с беседи, ще е по исторически места свързани с въстанието на болярите Петър и Асен и обявяването на независимостта в квартал „Асенов" и на крепостта Царевец. Началото е в 14,00 часа от църквата „Св. Димитър Солунски". Желаещите могат да се включат в пешеходния тур на всеки етап. На място ще бъдат сформирани групи, които ще се движат по маршрута с екскурзоводи. След приключване на обиколката е осигурена възможност за безплатно посещение на музеите „Нова и най-нова история" и музей „Затвор", като последният час на влизане е 17,00 часа. По повод годишнината от Независимостта на 22 септември отворени за безплатни посещения през целия ден ще са църквата „Св. 40 мъченици", Архитектурно-музеен резерват „Царевец" и музей „Нова и най-нова история". Пешеходен тур 14,00 - 17,00 ч.:14,00 ч. - Църквата „Св. Димитър Солунски"14,30 ч. - Църква „Св. 40 мъченици"15,00 ч. - Църква „Св.св. Петър и Павел"15,30 - 16,00 ч. - През Малката порта към Паметника-пирамида на АМР „Царевец"  

Даниел Митов: Въздушното ни пространство не е било нарушавано

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988684

Ние не сме издавали разрешение за прелитане на руски товарни самолети, защото сме имали достатъчно достоверна инфорнация, че заявеният товар не отговаря на действителния. Това каза външният министър Даниел Митов пред Би Ти Ви, като поясни, че иска да сложи край на спекулациите по темата.
А когато ние не издадохме такова разрешение,
Ние не сме издавали разрешение за прелитане на руски товарни самолети, защото сме имали достатъчно достоверна инфорнация, че заявеният товар не отговаря на действителния. Това каза външният министър Даниел Митов пред Би Ти Ви, като поясни, че иска да сложи край на спекулациите по темата. А когато ние не издадохме такова разрешение,

Пълен абсурд: Домусчиев се гласи за бъдещ премиер или президент

http://www.bnews.bg/article-141613

Твърди се, че бизнесменът имал амбиции да става министър-председател и дори да бъде издигнат за президент. Именно затова си прави пиарски акции и трупа обществена популярност, обяви Кольо Парамов.

Без жертви по пътищата без изминалото денонощие

http://pik.bg/без-жертви-по-пътищата-без-изминалото-денонощие-news401007.html

Без жертви по пътищата без изминалото денонощие

28 души са ранени, един е с опасност за живота при станалите 22 катастрофи през изминалото денонощие в страната. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

В София са станали 148 леки и седем тежки пътнотранспортни произшествия, при които са ранени десет души. 

Тежка верижна катастрофа в Смолян отне живот

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988685



Тежка катастрофа е станала преди около час на главния път от изхода на Смолян в посока град Мадан. Микробус Фиат на фирма от Мадан е возел работници към ТЕЦ-а край смолянския квартал Устово. След завой се блъскат буса, Опел Вектра със софийска регистрация и цистерна с гориво. При катастрофата има един убит.
Тежка катастрофа е станала преди около час на главния път от изхода на Смолян в посока град Мадан. Микробус Фиат на фирма от Мадан е возел работници към ТЕЦ-а край смолянския квартал Устово. След завой се блъскат буса, Опел Вектра със софийска регистрация и цистерна с гориво. При катастрофата има един убит.

Пълнят банкоматите с 300 млн. лева през празничните дни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988677

Банкоматите на най-оживените места ще бъдат пълнени по три пъти на ден през предстоящите почивни дни, съобщава
Банкоматите на най-оживените места ще бъдат пълнени по три пъти на ден през предстоящите почивни дни, съобщава "Телеграф", позовавайки се на информация от банкери. Общата сума, която ще бъде заредена по автоматите за пари през четирите почивни дни, надхвърля 300 млн. лева. Според последните данни на Българската народна банка от всеки един банкомат

Пълнят банкоматите с 300 млн. лева през празничните дни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4988702

Банкоматите на най-оживените места ще бъдат пълнени по три пъти на ден през предстоящите почивни дни, съобщава "Телеграф", позовавайки се на информация от банкери.
Общата сума, която ще бъде заредена по автоматите за пари през четирите почивни дни, надхвърля 300 млн. лева.
Според последните данни на Българската народна банка от всеки един банкомат
Банкоматите на най-оживените места ще бъдат пълнени по три пъти на ден през предстоящите почивни дни, съобщава "Телеграф", позовавайки се на информация от банкери. Общата сума, която ще бъде заредена по автоматите за пари през четирите почивни дни, надхвърля 300 млн. лева. Според последните данни на Българската народна банка от всеки един банкомат

Н. Радулов: Ако не затворим границата за мигрантите, ще има тежки последствия

http://www.cross.bg/radylov-granitzata-hora-1481000.html

/КРОСС/Експертът Николай Радулов твърди, че ако не се вземат бързи управленски решения за сериозно затваряне на границата ни с полицейско присъствие и военни, ще имаме проблеми в близкото бъдеще. Бежанците ни заобикалят досега, защото не сме най-блестящата дестинация, допълни той пред Нова телевизия. „Блестящите затворят границите, но ние, ако не затворим нашите, това ще има много тежки последствия както във връзка с огромната маса от хора, които минават, така и с всички последващи възможни и вероятни престъпления", каза той. По негови наблюдения малко са хората с деца, които пресичат европейските граници по пътя си към Германия, Дания и Швеция. „По-скоро виждаме хора с агресивно поведение, с пръчки, камъни", поясни той и добави, че нелегалното преминаване на границата е нарушение на закона само по себе си. Тези хора биват инструктирани от каналджиите. Няма бежанци в беда, които идват от Турция", каза още проф. Николай Радулов. На въпрос какво трябва да се направи, Радулов коментира, че трябва физически да не се допуснат мигрантите, границата да бъде покрита физически, тъй като няма съоръжение.  

Германски командоси унищожиха офисите си с трион заради уволнение

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988673

Елитни полицейски части в Германия унищожиха офисите си с електрически трион, след като отрядът им беше разпуснат, съобщи в. „Билд”. Повод за гнева на командосите било дисциплинарното уволнение на някои служители поради злоупотреба с власт и издевателство над новобранците.Началникът на полицията в германския град Кьолн Волфганг Алберс обяви,
Елитни полицейски части в Германия унищожиха офисите си с електрически трион, след като отрядът им беше разпуснат, съобщи в. „Билд”. Повод за гнева на командосите било дисциплинарното уволнение на някои служители поради злоупотреба с власт и издевателство над новобранците.Началникът на полицията в германския град Кьолн Волфганг Алберс обяви,

Русия трябва да спре сепаративните си действия в Сирия, заяви Даниел Митов

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/17/2611497_rusiia_triabva_da_spre_separativnite_si_deistviia_v/?ref=rss


Има нужда от създаването на широка коалиция от държави, включително и Русия, която да се справи с хуманитарната криза с бежанците в Близкия Изток и Европа и с джихадистите от "Ислямска държава". Това може да се случи само с общи и съгласувани действия, без "солови и сепаративни" акции като тези на Русия в Сирия, заяви външният министър Даниел Митов пред Би Ти Ви.

Миналата седмица се появи информация, че Москва е разположила свои танкове и оръдия за охрана на летище край западния...

Държавата се справя добре с бежанската криза

http://pik.bg/държавата-се-справя-добре-с-бежанската-криза-news401003.html

Държавата се справя добре с бежанската криза

Държавата ни се държи адекватно по време на настоящата бежанска криза, каза в сутрешния блок на БНТ ръководителят на Представителството на Европейската комисия в София Огнян Златев.

Вече имаме изградени съответните структури и механизми. От моя гледна точка държавата се справя добре с кризата към момента, добави той. Нито една страна членка обаче не може да се справи сама – всички трябва да действат заедно и да проявят своята европейска солидарност. Нещата трябва да се разглеждат комплексно, тъй като сме изправени пред безпрецедентна ситуация от Втората световна война насам, подчерта Златев.

По думите му въведеният от ЕК квотен принцип за разпределение на бежанците е най-доброто, което може да се постигне към този момент. Според него е много важно как страната ни ще успее да интегрира имигрантите, които ще останат за постоянно у нас.

България иска бежанците от квотата й да са семейства от Сирия

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/17/2611478_bulgariia_iska_bejancite_ot_kvotata_i_da_sa_semeistva/?ref=rss


В отговор на запитване от Брюксел какви са предпочитанията на България за бежанците, които тя ще приеме в рамките на определената й квота, българската позиция е в групата да има религиозен баланс, да са семейства и да са от Сирия. Това съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова пред Нова телевизия като учотни, че всички държави имат право на подбор. 

Министерството на труда и социалната политика и Съветът по интеграционна и миграционна политика са уточнили общите...

Паси: В следващите 15 години около 1 милиард африканци ще тръгнат към Европа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988668

В следващите 15 години около 1 милиард африканци ще тръгнат към Европа, чието население е 2 пъти по-малко. Това прогнозира пред БНТ бившият външен министър Соломон Паси.
Той смята, че у нас и навсякъде в ЕС трябва „да се направят оазиси за препитания на бежанците” и „да се води борба с бедността, болестите и мизерията в Африка”.
В следващите 15 години около 1 милиард африканци ще тръгнат към Европа, чието население е 2 пъти по-малко. Това прогнозира пред БНТ бившият външен министър Соломон Паси. Той смята, че у нас и навсякъде в ЕС трябва „да се направят оазиси за препитания на бежанците” и „да се води борба с бедността, болестите и мизерията в Африка”.

Бъчварова: Без сила срещу бежанците (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988617

От няколко месеца установихме много сериозни злоупотреби със служебно положение. Това каза в студиото на „Здравей, България“ вътрешният министър Румяна Бъчварова за задържаните вчера началниците на районните полицейски управления в Първомай и Асеновград - Васил Налбантов и Димчо Темелков. Дирекция Вътрешна сигурност работи много сериозно и
От няколко месеца установихме много сериозни злоупотреби със служебно положение. Това каза в студиото на „Здравей, България“ вътрешният министър Румяна Бъчварова за задържаните вчера началниците на районните полицейски управления в Първомай и Асеновград - Васил Налбантов и Димчо Темелков. Дирекция Вътрешна сигурност работи много сериозно и

Депутатите ще обсъждат на първо четене промени в Закона за СРС-та и в НК

http://www.cross.bg/promeni-sigyrnost-depytatite-1480999.html

/КРОСС/ Депутатите ще обсъждат на първо четене промени в Закона за специалните разузнавателни средства и промени в Наказателния кодекс. Измененията предвиждат значително намаляване на срока на прилагане на специални разузнавателни средства по отношение на обекти, с цел установяване на самоличността на лица, и увеличаване на срока за дейности, свързани с националната сигурност и за разкриване на тежки умишлени престъпления. Ще се въведе и срок за съхраняване и ред за унищожаване на информацията, необходима за защита на националната сигурност, от ДАНС, служба "Военна информация" и Националната разузнавателна служба. Като точка втора, депутатите ще обсъдят промени в Наказателния кодекс, с които ще се въведат по-строги санкции за трафик на чужденци през територията на страната ни. Предвижда се лишаване от свобода от една до шест години и глоба от хиляда до пет хиляди лева. Ако преминаването е организирано от група, извършено е чрез каквото и да е превозно средство, или по начин, застрашаващ живота на мигрантите, или пък ако сред преминаващите има лица под 16-годишна възраст, наказанието ще бъде от една до десет години затвор.  

Паси: В следващите 15 години около 1 милиард африканци ще тръгнат към Европа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4988681

В следващите 15 години около 1 милиард африканци ще тръгнат към Европа, чието население е 2 пъти по-малко. Това прогнозира пред БНТ бившият външен министър Соломон Паси.
Той смята, че у нас и навсякъде в ЕС трябва „да се направят оазиси за препитания на бежанците” и „да се води борба с бедността, болестите и мизерията в Африка”.
В следващите 15 години около 1 милиард африканци ще тръгнат към Европа, чието население е 2 пъти по-малко. Това прогнозира пред БНТ бившият външен министър Соломон Паси. Той смята, че у нас и навсякъде в ЕС трябва „да се направят оазиси за препитания на бежанците” и „да се води борба с бедността, болестите и мизерията в Африка”.

Търговци лъгали при продажбата на ученически бележници

http://www.moreto.net/novini.php?n=301559

Комисията за защита на потребителите (КЗП), откри фрапантни нарушения при продажбата на бележници и лични карти в търговската мрежа и онлайн магазините. Това съобщиха от институцията за Moreto.net. Търговци са предлагали двата артикула в комплект с подвързии на три пъти по-висока цена, са установили инспекторите.

International company interested in opening innovations centre in Bulgaria (ROUNDUP)

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257808_International+company+interested+in+opening+innovations+centre+in+Bulgaria+%28ROUNDUP%29

An international company for technical and office equipment is interested in the opportunities to set foot in Bulgaria. The news broke at the meeting between Bulgarian Deputy Minister of Economy Lyuben Petrov and a manager from the company held at the office of the Bulgarian Embassy to the UK in London, the press office of the Ministry of Economy announced.

The Bulgarian deputy minister was introduced to the idea of opening a centre for innovative solutions development in partnership with Bulgarian companies and institutions. The company has already opened four such centres in different parts of the world.

Bulgaria can be a suitable investment destination as it can provide qualified experts in the field of information technologies, the company representative said.

Deputy Minister Petrov, on the other hand, presented the investment opportunities in Bulgaria, connected with the tax law, the investments promotion act and the work on projects encouraging the ties between the education and the needs of the business.

The Bulgarian deputy minister also pointed at the stable political situation in the country, which provided stable economic growth and macro-economic indices.

Lyuben Petrov also outlined the advantages offered by the Bulgarian legislation for the investors – 10% corporate tax, 10% tax on the income of physical persons, 5% dividends tax, and 0% corporate tax in the regions with high unemployment rate.

Deputy Minister Petrov put an accent on the development and management of the industrial zones and technological centres of the National Company Industrial Zones, as well as the development of scientific and development activities and the generation of innovations at Sofia Tech Park.

He also pointed at the conditions and opportunities for financing of innovative projects with the financial assistance of OP Innovations and Competitiveness 2014-2020.

Митов увери: Границата ни с Турция е добре защитена и стабилна

http://frognews.bg/news_97823/Mitov-uveri-Granitsata-ni-s-Turtsiia-e-dobre-zashtitena-i-stabilna/

Границата на България с Турция е добре защитена и стабилна, има изградено защитно съоръжение, ако трябва, ще бъдат изпратени още гранични полицаи. Получаваме непрекъснато информация за промяната на ситуацията и вземаме съответните мерки. Ако се наложи, ще изпратим и венни, макар и само с наблюдателни функции, каза по БТВ министърът на външните работи Даниел Митов.

КС ще се произнесе по казуса с промените в Конституцията

http://www.cross.bg/sushtestvo-chast-konstitytzionnite-1480998.html

/КРОСС/Конституционният съд ще обяви днес допуска ли до разглеждане по същество двата въпроса на 144 народни представители, свързани с проекта за промени в Конституцията. Съдия - докладчик по делото е Румен Ненков. Решението на конституционните съдии е от ключово значение за обхвата на съдебната реформа. Сезирането на Конституционния съд беше част от така наречения исторически компромис в името на осигуряването на финал на лятната парламентарна сесия на 180 подписа под редуцирания проект за промяна в основния закон. ДПС и АБВ се съгласиха да станат част от предварителния политически консенсус, налагайки питането ще представлява ли промяна във формата на държавно управление разделението на Висшия съдебен съвет на автономни съдийска и прокурорска квота. Според неофициална информация, нагласите на конституционните съдии са да обявят за недопустимо искането за предварителна оценка на все още неприет законодателен акт, макар че обрат винаги е възможен, още повече, че се чуват гласове, че в предишни свои решения Конституцонният съд е давал становище в аванс, както и че ако се стигне до решение по същество, ще се преодолее решението на съда от 2003-та година, с което на практика беше блокиран всеки опит за радикална съдебна реформа заради конституционното тълкуване на израза "промяна във формата на държавно управление". За да се стигне до отговор по същество на двата въпроса, "за" допускане на делото трябва да гласуват 7 от 12-те членове на Конституционния съд

Даниел Митов: Турция прави всичко възможно да не пуска бежанци към границата ни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988626

Границата на България с Турция е добре защитена и стабилна. Има изградено защитно съоръжение, ако трябва ще бъдат изпратени още гранични полицаи. Получаваме непрекъснато информация за промяната на ситуацията и вземаме съответните мерки. Ако се наложи, ще изпратим и венни, макар и само с наблюдателни функции.
Границата на България с Турция е добре защитена и стабилна. Има изградено защитно съоръжение, ако трябва ще бъдат изпратени още гранични полицаи. Получаваме непрекъснато информация за промяната на ситуацията и вземаме съответните мерки. Ако се наложи, ще изпратим и венни, макар и само с наблюдателни функции.

КС ще се произнесе по казуса с промени в Конституцията

http://www.cross.bg/konstitytzionnite-sushtestvo-chast-1480998.html

/КРОСС/Конституционният съд ще обяви днес допуска ли до разглеждане по същество двата въпроса на 144 народни представители, свързани с проекта за промени в Конституцията. Съдия - докладчик по делото е Румен Ненков. Решението на конституционните съдии е от ключово значение за обхвата на съдебната реформа. Сезирането на Конституционния съд беше част от така наречения исторически компромис в името на осигуряването на финал на лятната парламентарна сесия на 180 подписа под редуцирания проект за промяна в основния закон. ДПС и АБВ се съгласиха да станат част от предварителния политически консенсус, налагайки питането ще представлява ли промяна във формата на държавно управление разделението на Висшия съдебен съвет на автономни съдийска и прокурорска квота. Според неофициална информация, нагласите на конституционните съдии са да обявят за недопустимо искането за предварителна оценка на все още неприет законодателен акт, макар че обрат винаги е възможен, още повече, че се чуват гласове, че в предишни свои решения Конституцонният съд е давал становище в аванс, както и че ако се стигне до решение по същество, ще се преодолее решението на съда от 2003-та година, с което на практика беше блокиран всеки опит за радикална съдебна реформа заради конституционното тълкуване на израза "промяна във формата на държавно управление". За да се стигне до отговор по същество на двата въпроса, "за" допускане на делото трябва да гласуват 7 от 12-те членове на Конституционния съд

Bulgaria’s capital to mark its holiday

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257807_Bulgaria%E2%80%99s+capital+to+mark+its+holiday

Bulgarian capital city Sofia marks its official holiday on September 17. The Day of Sofia will be celebrated with a series of events and initiatives.

The biggest city in Bulgaria is named after the late ancient cathedral of the city “Saint Sofia”, honouring holy martyr Sofia, mother of the three martyrs Faith, Hope and Love.

The celebration events will start with a solemn water blessing service at the Saint Sofia temple at 11:30 a.m. which will be attended by many officials, politicians and citizens.

Българките са в топ 10 на най-сексуалните жени в американска класация

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988647

Българките са сред жените, които американците смятат за най-сексуални, сочи класация отвъд океана, показва класацията на американски портал. Той се е опитал да намери отговор на въпроса кои националности жителите на САЩ смятат за най-секси. Според резултатите от допитването, американците от мъжки пол са отдали своите предпочитания за Армения,
Българките са сред жените, които американците смятат за най-сексуални, сочи класация отвъд океана, показва класацията на американски портал. Той се е опитал да намери отговор на въпроса кои националности жителите на САЩ смятат за най-секси. Според резултатите от допитването, американците от мъжки пол са отдали своите предпочитания за Армения,

Българките са в топ 10 на най-сексуалните жени в американска класация

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4988657

Българките са сред жените, които американците смятат за най-сексуални, сочи класация отвъд океана, показва класацията на американски портал. Той се е опитал да намери отговор на въпроса кои националности жителите на САЩ смятат за най-секси. Според резултатите от допитването, американците от мъжки пол са отдали своите предпочитания за Армения,
Българките са сред жените, които американците смятат за най-сексуални, сочи класация отвъд океана, показва класацията на американски портал. Той се е опитал да намери отговор на въпроса кои националности жителите на САЩ смятат за най-секси. Според резултатите от допитването, американците от мъжки пол са отдали своите предпочитания за Армения,

Руски комици звънят на Елтън Джон, представят се за Путин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4988669

Двама руски комици са се обадили по телефона на британския музикант Елтън Джон, представяйки се за руския президент Владимир Путин. Това са съобщили самите те пред "Комсомолская правда", цитиран от Ройтерс.
Владимир Краснов и Алексей Столяров са известни в Русия с погаждането на подобни номера на известни личности и политици.
Двама руски комици са се обадили по телефона на британския музикант Елтън Джон, представяйки се за руския президент Владимир Путин. Това са съобщили самите те пред "Комсомолская правда", цитиран от Ройтерс. Владимир Краснов и Алексей Столяров са известни в Русия с погаждането на подобни номера на известни личности и политици.

Един загинал, шестима ранени в катастрофа край Смолян

http://offnews.bg/news/n_1/n_559653.html

Един човек е загинал, други шестима са ранени след тежка катастрофа на пътя кв. "Устово" - село Влахово, съобщи Областната дирекция на МВР-Смолян. Ударили са се цистерна, микробус и лек автомобил. Ранените са приети в МБАЛ - Смолян. Катастрофата е станала тази сутрин след 8.00 часа. Цистерната при изпреварване навлиза в насрещното платно и се удря в микробус, а след това и в леката кола. На местопроизшествието се извършва оглед. На пътя кв. Устово – с. Влахово е въведена временна организация на движението за моторни превозни средства по пътя: гр. Мадан – гр. Смолян. То ще бъде пренасочено по обходен маршрут: гр. Рудозем – проход Дълга Усойка – гр. Смолян.

Аксел Вебер: Фед трябва да вдигне лихвите в четвъртък

http://www.investor.bg/sasht/337/a/aksel-veber-fed-triabva-da-vdigne-lihvite-v-chetvyrtyk-202464/

Данните от САЩ дават основание за подобно решение, а икономиката се нуждае от това в средносрочен до дългосрочен план, смята ръководителят на UBS

Проучване: „Нова демокрация“ е пред СИРИЗА при предизборната надпревара

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4988661

„Нова демокрация“ е взела превес над СИРИЗА в предизборната надпревара, показва последното проучване на нагласите на гръцките избиратели, направено от Македонския университет за Skai TV и Kathimerini.
Според данните, цитирани от "Фокус", подкрепата за „Нова демокрация“ е 30 %, което отразява покачване с 2,
„Нова демокрация“ е взела превес над СИРИЗА в предизборната надпревара, показва последното проучване на нагласите на гръцките избиратели, направено от Македонския университет за Skai TV и Kathimerini. Според данните, цитирани от "Фокус", подкрепата за „Нова демокрация“ е 30 %, което отразява покачване с 2,

Аксел Вебер: Фед трябва де вдигне лихвите в четвъртък

http://www.investor.bg/sasht/337/a/aksel-veber-fed-triabva-de-vdigne-lihvite-v-chetvyrtyk-202464/

Данните от САЩ дават основание за подобно решение, а икономиката се нуждае от това в средносрочен до дългосрочен план, смята ръководителят на UBS

Арестуваха 14-годишен ученик в САЩ заради негово изобретение

http://america.actualno.com/Arestuvaha-14-godishen-uchenik-v-SASht-zaradi-negovo-izobretenie-news_496205.html

14-годишен ученик е арестуван в САЩ, защото момчето занесло в училище изобретен от него цифров часовник, който учителите го помислили за бомба. Осмокласник на име Ахмед Мохамед носи в училището си в град Далас самоделен часовник, за да го покаже на учителя си по технологии. Въпросното тиктакащо устройство обаче иззвънява в час по английски и – дали заради името на момчето, дали заради друг стереотип – преподавателят обявява часовника за бомба, а Ахмед се озовава в директорски

Кунева: Няма основание за толкова висока степен на тревога относно бежанците

http://society.actualno.com/Kuneva-Njama-osnovanie-za-tolkova-visoka-stepen-na-trevoga-otnosno-bejancite-news_496208.html

Ситуацията с бежанците е много динамична и непредсказуема, но България е готова за справяне и със засилен бежански поток. Това заяви пред БНР Меглена Кунева, вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси. "Данните, които имаме, не дават основание за толкова висока степен за тревога", каза тя. Мнението й се подкрепя и от това на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. "Не трябва да истеризираме толкова ситуацията", коментира тази сутрин т

"Лудогорец" си търси нов вратар

http://bgfootball.actualno.com/Ludogorec-si-tyrsi-nov-vratar-news_496211.html

Лудогорец ще се опита да привлече нов вратар през зимната пауза, твърди "Тема спорт". В момента разградският тим разполага с Владислав Стоянов, Милан Борян и Иван Чворович. Според информацията сърбинът с български паспорт ще си тръгне от Лудогорец още през зимата, въпреки че има договор до края на сезона. Наставникът на шампионите Едуард Ераносян вече показа, че няма да разчита на него. Чворович не попадна в групата на Лудогорец, дори след контузията на Владислав Стоянов. В момента сърбинът про

Решено: Пращаме армията на границата

http://society.actualno.com/Resheno-Prashtame-armijata-na-granicata-news_496212.html

До 1000 военни ще бъдат разположени по границата ни с Турция през следващите няколко дни. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР Георги Костов. Той уточни, че разполагането им вече е започнало. Костов заяви, че изпращането на военните на границата е в отговор на усложнената миграционна обстановка и не трябва да се тълкува като недоверие към турските гранични служби, а като подкрепа на техните усилия, предаде Дарик. Премиерът Бойко Борисов вече е утвърдил план за охрана на границата

Експерт по сигурността: Ще имаме страхотни проблеми с бежанците в близко бъдеще

http://www.bnews.bg/article-141612

По наблюдения на Николай Радулов са малко хората с деца, които пресичат европейските граници по пътя си към Германия, Дания и Швеция.

Продължават разпитите на полицаи за злоупотреба със служебно положение

http://www.cross.bg/raboti-vutreshnite-nalbantov-1480997.html

/КРОСС/Задържаните полицейски шефове са резултат от действията на органите на реда по предварително разработен план. Разпитват се и други служители на МВР, за да се уточни евентуална тяхна съпричастност към престъпленията. Това каза в ефира на Нова телевизия Румяна Бъчварова, вицепремиер и министър на вътрешните работи. Началниците на полицейските управления в Първомай и Асеновград - Васил Налбантов и Димчо Темелков, бяха  арестувани вчера. По случаите се водят две отделни досъдебни производства за длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието. Разследва се евентуален корупционен мотив. Двете досъдебни производства не са свързани помежду си, съобщиха от прокуратурата. По-късно стана ясно, че са арестувани още четирима полицаи. Според разследващите няма връзка между арестите на началника на районното управление в Първомай Васил Налбантов и шефът на РПУ-Асеновград Димчо Темелков. Вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира, че става въпрос за драстични нарушения в поведението и начина, по който полицейските началници са изпълнявали функциите си от дълго време. Тя посочи, че става въпрос за злоупотреба със служебно положение. Очаква се днес, на пресконференция в Пловдив, да бъдат оповестени повече подробности около операцията, ръководена от отдел „Вътрешна сигурност" към Министерството на вътрешните работи под ръководството и наблюдението на Окръжна прокуратура-Пловдив

7,640 migrants entered Bulgaria in 2015: official

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257763_7%2C640+migrants+entered+Bulgaria+in+2015%3A+official

 “Some 7,640 migrants have entered the territory of the country since the start of 2015, which is 3,000 more compared with the same period in 2015,” said Senior Commissioner Antonio Angelov, Director of the General Directorate of Border Police, speaking at a briefing.
 

The senior commissioner commented that 54 people had been detained at the Bulgarian borders in the past twenty-four hours. 

He added that 242 people had been stopped from entering the territory of the country.

“We use all available means of the Border Police and make efforts to protect not only the Bulgarian border but also the external border of the EU. 

I do not say that we are an island of calmness, I am far from such a statement, but our efforts, thanks to the understanding on behalf of the government, make it possible not to allow turning the Bulgarian border into an open door for refugees heading at Europe,” Mr Angelov remarked. 

Руски комици звънят на Елтън Джон представят се за Путин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4988650

Двама руски комици са се обадили по телефона на британския музикант Елтън Джон, представяйки се за руския президент Владимир Путин. Това са съобщили самите те пред
Двама руски комици са се обадили по телефона на британския музикант Елтън Джон, представяйки се за руския президент Владимир Путин. Това са съобщили самите те пред "Комсомолская правда", цитиран от Ройтерс. Владимир Краснов и Алексей Столяров са известни в Русия с погаждането на подобни номера на известни личности и политици.

67% of all Bulgarian GPs are over 50

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257769_67%25+of+all+Bulgarian+GPs+are+over+50

 Nearly 33% of Bulgaria's General Practitioners are aged 50 or under and 67% of them are over fifty. 20.5% of the GPs are aged sixty or above, the Chairman of the National Association of General Practitioners in Bulgaria Associate Professor Lubomir Kirov announced. There are a total of 4,495 general practitioners in Bulgaria. If the current trend continues, in 5 years 11% of all GPs will be under 50 and 89% will be above 50.
 

Бъчварова: Да не истеризираме ситуацията, бежанците се радикализират

http://frognews.bg/news_97813/Bachvarova-Da-ne-isterizirame-situatsiiata-bejantsite-se-radikalizirat/

По сигнали сме установили много сериозна злоупотреба със служебно положение, заяви по НТВ министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод арестите на полицейски шефове в Асеновград и в Първомай. Работи се много професионално, заедно с прокуратурата имаше разработен план. Доста хора се разпитват и ще бъде установено каква е тяхната съпричастност, обясни тя.

Георги Йорданов свири на "моряците" в Ловеч

http://petel.bg/Georgi-Yordanov-sviri-na-moryatsite-v-Lovech__127157

Съдийската комисия към Българския футболен съюз назначи Георги Йорданов за съдия на мача Литекс – Черно море, който е утре от 20 часа в...

Гладиатора на "Тича" пред трансфер в Холандия

http://petel.bg/Gladiatora-na-Ticha-pred-transfer-v-Holandiya__127160

Един от най-стабилно представящите се футболисти на Черно море  Марк Клок е в полезрението на АЗ Алкмаар от Холандия, разбра Gol.bg. На два...

Унгария започна да строи стена и на границата с Хърватия

http://petel.bg/Ungariya-zapochna-da-stroi-stena-i-na-granitsata-s-Harvatiya__127161

Снимка: Блиц Унгарският премиер Виктор Орбан предупреди своя хърватски колега Зоран Миланович, че Унгария е започнала да строи стена по...

Бургаските Бони и Клайд се врекоха във вечна вярност (Видео)

http://petel.bg/Burgaskite-Boni-i-Klayd-se-vrekoha-vav-vechna-vyarnost--Video-__127159

Автор: Радостина Георгиева, "Флагман", видео: TrafficNews.bg Влюбените Жанета и Христо или както приятелите ги наричат – бургаските Бони и...

Извънредно! Пращаме армията на границата с Турция

http://petel.bg/Izvanredno--Prashhame-armiyata-na-granitsata-s-Turtsiya__127162

Тази сутрин е задействан план за общи действия по охрана на държавната граница Турция с армейски сили, утвърден от премиера и преведен в...

Новият португалец в Черно море ще е готов за мача с Пирин

http://petel.bg/Noviyat-portugalets-v-CHerno-more-shhe-e-gotov-za-macha-s-Pirin__127164

Дошлият в Черно море португалец Педро Еуженио направи първа тренировка с тима днес предобед. 25-годишният футболист играе като десен бек и...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване