Тайфун вдигна 4 м вълни на Филипините

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5055229

Тайфунът Копу връхлетя Филипините, като вдигна 4-метрови вълни по крайбрежието, предаде Ройтерс.
10 000 души бяха евакуирани заради бедствието на североизточния остров Лусон. Властите за момента нямат данни за жертви и ранени.
Тайфунът причини големи материални щети. Има разрушени сгради, а паднали дървета са прекъснали пътища.
Тайфунът Копу връхлетя Филипините, като вдигна 4-метрови вълни по крайбрежието, предаде Ройтерс. 10 000 души бяха евакуирани заради бедствието на североизточния остров Лусон. Властите за момента нямат данни за жертви и ранени. Тайфунът причини големи материални щети. Има разрушени сгради, а паднали дървета са прекъснали пътища.

Във ван в Париж са открити 7.1 тона хашиш

http://www.mediapool.bg/vav-van-v-parizh-sa-otkriti-71-tona-hashish-news240630.html

Френската полиция е заловила рекордно за последните две години количество наркотик, откривайки 7.1 тона хашиш в луксозния 16-и район на Париж. Това съобщи финансовият министър Мишел Сапен, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес. Полицаите са открили наркотика с улична цена от 15 милиона евро във ван, използван като временен склад, съобщи министърът, чието ведомство отговаря за митническите служби. По данни на Ройтерс за склад били използвани няколко коли. Миналата година френските наркополицаи конфискуваха общо близо 200 тона дрога.

В празен ван в Париж са открити 7.1 тона хашиш

http://www.mediapool.bg/v-prazen-van-v-parizh-sa-otkriti-71-tona-hashish-news240630.html

Френската полиция е заловила рекордно за последните две години количество наркотик, откривайки 7.1 тона хашиш в луксозния 16-и район на Париж. Това съобщи финансовият министър Мишел Сапен, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес. Полицаите са открили наркотика с улична цена от 15 милиона евро в празен ван, използван като временен склад, съобщи министърът, чието ведомство отговаря за митническите служби. По данни на Ройтерс за склад били използвани няколко коли. Миналата година френските наркополицаи конфискуваха общо близо 200 тона дрога.

Иван Портних: В „Галата“ ще има нови тротоари, спортно игрище и обновено читалище

http://web.barometar.net/82169/

Квартал „Галата” е включен в мащабната ни програма за възраждане на кварталите, защото е важно всеки варненец да усети промяната пред своя дом! Това заяви кандидатът за кмет на Варна Иван Портних по време на среща с хора от квартала. Заедно с него бяха кандидатът за районен кмет на „Аспарухово“ Калина Белмезова и кандидати за […]

Миков в Ситово: Категорично подкрепям Николай Неделчев и провежданата от него политика

http://www.cross.bg/nedelchev-obshtinata-sitovo-1484733.html

/КРОСС/ „Категорично подкрепям Неделчев и това, което той прави от името на БСП тук в Ситово", заяви лидерът на БСП Михаил Миков в Ситово, където се срещна с обществеността. Той подчерта, че левицата е в добро организационно състояние в общината, което безспорно си личи по свършеното. „Няма малки и големи общини, всички хора са важни. Живеещите в малките населени места, които се борят за прехраната си, заслужават най-много внимание и грижа", категоричен бе Миков.Николай Неделчев, кандидатът на БСП за четвърти мандат като кмет на Ситово подчерта, че от основна важност е кандидатите на левицата да са близо до хората, да ги изслушват, да знаят техните проблеми и да правят нужното за решаването им.Председателят на БСП и кандидатът за кмет обсъдиха с граждани от общината техните наболели проблеми: липсата на работни места, недостатъчните пенсии, майчински, детски, достъп до здравеопазване, условията за развитието на земеделието в региона, липсата на нормална бизнес среда. Присъстващите заявиха своята подкрепа за Неделчев, защото той е наясно с тези техни проблеми и ежедневно им помага със средствата, които има на разположение. Като пример за това те дадоха новооткрития център за социален патронаж

Кандидатът на БСП за районен кмет Иван Таков: „Възраждане“ се нуждае от много работа, за да се превърне в приветливо място

http://pik.bg/кандидатът-на-бсп-за-районен-кмет-иван-таков-„възраждане“-се-нуждае-от-много-работа-за-да--news419819.html

Кандидатът на БСП за районен кмет Иван Таков: „Възраждане“ се нуждае от много работа, за да се превърне в приветливо място

Проблемите в район „Възраждане” и желанието за промяна бяха сред основните теми, в разговорите с граждани на кандидатите на БСП Лява България за кмет на София проф. Михаил Мирчев, за районен кмет Иван Таков и за общински съветници Бойко Маринков, Александър Грозданов и Петър Кичашки, по време на обиколката им на пазара „Димитър Петков” и по улиците „Цар Симеон”, „Пиротска” и бул. „Ал. Стамболийски”.

Хората се оплакаха от разбитите тротоари, лошата инфраструктура в района и нуждата от повече спортни площадки. Родители, бивши възпитаници на 30-мо СОУ са възмутени и от факта, че басейнът в училището не работи повече от 20 години, да ецата нямат къде да спортуват. „Като общински съветник от групата на БСП, аз съдействах да бъдат изградени 2 спортни и 6 детски площадки в района.

След 10-годишна борба и огромни усилия от наша страна започна и изграждането на парк „Възраждане“. Давам си сметка, че това далеч не е достатъчно и районът се нуждае от много работа, за да се превърне в приветливо място за живеене“ - заяви кандидатът за кмет на района Иван Таков.
Друг важен за живеещите във „Възраждане“ проблем е големият брой нелегални имигранти, които са се заселили в района и липсата на сигурност.

Според Иван Таков проблемът с битовата престъпност и сигурността като цяло, може да се реши с по-засилено присъствие на Общинска полиция в района.

Кандидатите на БСП Лява България посетиха църквата „Св. Никола” и поднесоха цветя на паметника на загиналите българи, при изпълнение на служебните си задължения. Поклониха се пред паметниците на Македоно-одринското опълчение и бюста-паметник на екзарх Антим I. Посетиха къщата музей „Георги Димитров” и отдадаха почит пред скромния паметен знак в градината „Св. Никола”, посветен на първия безспорен авторитет на лява България Димитър Благоев–Дядото.

Идентифицираха убития на границата ни афганистанец

http://offnews.bg/news/n_1/n_575155.html

Ясна е самоличността на афганистанеца, който почина от полицейски куршум край Средец, съобщава БНТ.  Той се казва Бисмилля и според показанията на други от групата, познавал пътя. При разпитите афганистанците са обяснили, че крайната им цел били Германия и Швейцария. Според източници на националната телевизия в мобилните телефони на много от групата имало записи на насилие и издевателства. Те обяснили, че се снабдили тях, за да доказват пред властите в европейските държави, че в Афганистан има опасност за живота им и не са икономически имигранти. Бисмилля беше убит в четъвртък вечерта от рикоширал куршим, изстрелян от граничен полицай. 

Почетоха бащата на Сираков

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5055150

Петко Сираков, бащата на легендата на „Левски“ Наско Сираков, бе почетен с аплодисменти от трибуните на „Българска армия“. Покойният борец, който е първият световен шампион на България, е тръгнал от ЦСКА и името му бе изчетено сред много заслужилите за клуба. След като мач с „Витоша“ нямаше, на терена на „Армията“ тренировка направиха юноши от
Петко Сираков, бащата на легендата на „Левски“ Наско Сираков, бе почетен с аплодисменти от трибуните на „Българска армия“. Покойният борец, който е първият световен шампион на България, е тръгнал от ЦСКА и името му бе изчетено сред много заслужилите за клуба. След като мач с „Витоша“ нямаше, на терена на „Армията“ тренировка направиха юноши от

Голяма част от 84 млн.лв. по ОП „Региони в растеж“ във Варна са за образователна инфраструктура

http://web.barometar.net/82167/

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних сподели своите впечатления от срещата си с представители на Синдиката на българските учители: „В петък разговарях с членовете на Синдиката на българските учители в града. Проблемите на образованието в града не са малко, но само за 2 години решихме най-сериозния от тях: недостигът на места в […]

Египет на избори след 3 г. без парламент

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5055201


В Египет започна първият тур на дългоочакваните парламентарни избори, след като страната повече от три години няма работещо Народно събрание, предадоха световните агенции.
Вотът се произвежда на два етапа. На 18 и 19 октомври се гласува в 14 от 27-те губернаторства. Вторият тур ще е на 22 и 23 ноември.
В Египет започна първият тур на дългоочакваните парламентарни избори, след като страната повече от три години няма работещо Народно събрание, предадоха световните агенции. Вотът се произвежда на два етапа. На 18 и 19 октомври се гласува в 14 от 27-те губернаторства. Вторият тур ще е на 22 и 23 ноември.

Германия е готова да помогне за приема на Турция в ЕС, каза Меркел в Анкара

http://news.ibox.bg/news/id_115649953

Германия и ЕС финансират бежанците в Турция. Меркел е уверила, че страната й е съгласна да бъде ускорен процеса за издаване на визи за турски граждани. Междувременно един мигрант бе заклан от свой съквартирант в Германия, а от полицейския синдикат там поискаха да бъде издигната ограда по границите.

Предстоящи събития в страната за утре, 19 октомври

http://www.cross.bg/gerb-kmet-provede-1484731.html

/КРОСС/ *** Дупница.Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще посети Дупница. По случай 120 години от освещаването на катедралния храм „Св. Георги Победоносец" в града ще бъде отслужена Света Литургия. ***Банско.От 13 ч. в Посетителския информационен център министърът на туризма Николина Ангелкова ще даде брифинг след проведена среща, на която ще бъдат обсъдени резултатите от контролната дейност през миналия зимен сезон и планираните мерки за безпроблемното протичане на сезон Зима 2015/16. ***София.От 11 ч. в зала „Сердика" на хотел „Балкан" („Шератон") вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева организира в публичен дебат за справянето с корупцията на европейско и национално ниво на тема: „Институциите срещу корупцията. Добрите практики на ОЛАФ", а гост лектор на събитието ще бъде генералният директор на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) Джовани Кеслер. ***София.От 9.30 ч. в СГС 19 състав ще гледа делото срещу Веселин Пенгезов и др. (чл. 243-250 чл.). ***София.От 10 ч. в СГС 29 състав ще гледа делото Веселин Георгиев, Радослав Колев, Емилия Тончева (Престъпления по служба с цел облага - чл.282-283а НК). ***София.От 11 ч

Мигрантският натиск свали до рекордно ниско ниво подкрепата за управляващите в Германия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/18/2631329_migrantskiiat_natisk_svali_do_rekordno_nisko_nivo/?ref=rss


Подкрепата за консервативната коалиция на канцлера Ангела Меркел спадна до най-ниското равнище от май 2013 година, заради притесненията на гласоподавателите за способността на правителството да се справи с рекордния приток на бежанци, показва седмично проучване на института "Емнид", цитирано от "Ройтерс". Германия е предпочитана дестинация за мигрантите и очаква пристигането на между 800 000 и 1 милион бежанци тази година. Мнозина германци се опасяват, че страната не може да се справи с този...

Безредици в Подгорица след антиправителствен протест

http://www.mediapool.bg/bezreditsi-v-podgoritsa-sled-antipravitelstven-protest-news240629.html

Черногорската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне организирани от опозицията демонстранти, искащи оставка на правителството и предсрочни избори в Черна гора, съобщи Асошиейтед прес. Опозиционни лидери и няколкостотин техни поддръжници се събраха в събота вечерта в центъра на столицата Подгорица и опитаха да преминат през полицейски кордон. Полицаите отвърнаха със сълзотворен газ и ги отблъснаха. Антиправителствени демонстранти протестират от няколко дни на главната улица в Подгорица, но в съботната сутрин полицията разтури палатковия им лагер. Опозиционни групи организираха по-рано тази седмица антинатовски протест по време на визитата на генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг. Те обвиняват правителството на Черна гора в авторитарно управление и в използване на натиск срещу опозиционери.

ЦСКА призова за справедливост с мирен протест пред парламента

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/18/2631319_cska_prizova_za_spravedlivost_s_miren_protest_pred/?ref=rss


Феновете и ръководството на ЦСКА призоваха за справедливост срещу футболния клуб с мирен протест. Около 4000 привърженици участваха в шествието, което започна от стадион "Българска армия" и приключи пред парламента. 

Стотици полицаи бяха ангажирани с охраната на мероприятието, а феновете спазиха обещанието митингът да бъде мирен и до ексцесии не се стигна.

Пред сградата на парламента речи държаха изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков и председателят на ОСК ЦСКА...

Миков вдигна на крака Ситово и Тутракан

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5055188


Миков в Ситово: Категорично подкрепям Николай Неделчев и провежданата от него политика
„Категорично подкрепям Неделчев и това, което той прави от името на БСП тук в Ситово“, заяви лидерът на БСП Михаил Миков в Ситово, където се срещна с обществеността. Той подчерта, че левицата е в добро организационно състояние в общината,
Миков в Ситово: Категорично подкрепям Николай Неделчев и провежданата от него политика „Категорично подкрепям Неделчев и това, което той прави от името на БСП тук в Ситово“, заяви лидерът на БСП Михаил Миков в Ситово, където се срещна с обществеността. Той подчерта, че левицата е в добро организационно състояние в общината,

Миков вдигна на крака Ситово и Тутракан

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5055176


Миков в Ситово: Категорично подкрепям Николай Неделчев и провежданата от него политика
„Категорично подкрепям Неделчев и това, което той прави от името на БСП тук в Ситово“, заяви лидерът на БСП Михаил Миков в Ситово, където се срещна с обществеността. Той подчерта, че левицата е в добро организационно състояние в общината,
Миков в Ситово: Категорично подкрепям Николай Неделчев и провежданата от него политика „Категорично подкрепям Неделчев и това, което той прави от името на БСП тук в Ситово“, заяви лидерът на БСП Михаил Миков в Ситово, където се срещна с обществеността. Той подчерта, че левицата е в добро организационно състояние в общината,

В деня на св. Лука патриарх, премиер и кметът Фандъкова откриха храм (обзор)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5055173

Той е първият в софийския кв.
Той е първият в софийския кв. "Младост". За 5 години общината е дала над 1 млн. лв. за черкви и манастири КРИСТИНА КРЪСТЕВА На празника на евангелиста и апостол св. Лука патриарх Неофит, премиерът Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова откриха първата черква в кв. “Младост”. Храмът “Рождество Христово” е в трета част на района близо

Арести в Индия заради изнасилени малки момиченца

http://www.mediapool.bg/aresti-v-indiya-zaradi-iznasileni-malki-momichentsa-news240628.html

Двама седемнадесет годишни младежи са били арестувани в индийската столица Делхи по подозрение в извършеното в петък изнасилване на момиченце на две години и половина, предаде Асошиейтед прес в неделя. Други трима мъже са задържани също за изнасилване на петгодишно момиченце  в околностите на Делхи. Двата тежки инцидента предизвикаха протести на граждани, тъй като се случиха само седмица след като на жп релсите в Делхи би открито тялото на изнасилено четиригодишно момиченце. За да намерят предполагаемите изнасилвачи на двугодишното момиченце в Делхи са били разпитани над 250 жители на квартала, където е било извършено престъплението, и са били сформирани 15 издирвателни бригади. Според версията на следствието малкото дете е било отвлечено по време на 10-минутно прекъсване на тока в района. Момиченцето е било открито три часа по-късно окървавено и в безсъзнание в близкия парк и в момента се намира в болница. В болница е и петгодишното дете от покрайнините на индийската столица, за чието изнасилване са арестувани трима мъже. През 2013 г. индийските власти под влияние на общественото мнение увеличиха наказанието за изнасилване. Това стана след като шестима мъже нападнаха в автобус 24-годишна студентка, която почина от тежките травми. Единият от осъдените за престъплението се самоуби в затвора, четирима са осъдени на смърт, а последният от извършителите, който е непълнолетен, получи максималното наказание от три години затвор. Независимо от утежнените наказания обаче ръстът на този вид престъпление в Индия на намалява. Според статистиката за 2014 г. на всеки 22 минути в страната става изнасилване.

Константиновата чета почна италианците, но чак в третия сет (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5055198

Българският национален отбор по волейбол живна след два загубени гейма срещу Италия в мача за третото място на европейското първенство по волейбол и взе третия i 25:23.
Мачът се играе пред пълните трибуни на зала
Българският национален отбор по волейбол живна след два загубени гейма срещу Италия в мача за третото място на европейското първенство по волейбол и взе третия i 25:23. Мачът се играе пред пълните трибуни на зала "Арена Армеец", където малко по-късно ще е и финалът Франция - Словения. Първите два гейма момчетата на Пламен Константинов загубиха с

Коалицията на САЩ удари рафинерия на “Ислямска държава” в Ирак

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5055165


Самолети на коалицията, водена от САЩ, започнаха да нанасят въздушни удари срещу нефтопреработвателен завод край град Мосул в Ирак, който се намира под контрола на “Ислямска държава”, съобщи тв “Скай нюз Арабия”.
Основната цел на бомбардировките била унищожението на един от главните източници на доходи на джихадистите.
Самолети на коалицията, водена от САЩ, започнаха да нанасят въздушни удари срещу нефтопреработвателен завод край град Мосул в Ирак, който се намира под контрола на “Ислямска държава”, съобщи тв “Скай нюз Арабия”. Основната цел на бомбардировките била унищожението на един от главните източници на доходи на джихадистите.

Меркел предлага на Анкара по-бързи преговори с ЕС (обзор)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5055137

Берлин щял да осигури $ 3,4 млрд., ако бъде спрян потокът имигранти
Берлин е готов да ускори преговорите с Турция за членство в ЕС, като отвори глава 17 “Икономическа и монетарна политика” т.г., заяви германската канцлерка Ангела Меркел по време на еднодневното си посещение в Истанбул в неделя.
Тя пристигна в Турция 2 седмици преди
Берлин щял да осигури $ 3,4 млрд., ако бъде спрян потокът имигранти Берлин е готов да ускори преговорите с Турция за членство в ЕС, като отвори глава 17 “Икономическа и монетарна политика” т.г., заяви германската канцлерка Ангела Меркел по време на еднодневното си посещение в Истанбул в неделя. Тя пристигна в Турция 2 седмици преди

Авариралият турския танкер "Пазар" се отправя към Истанбул вместо към Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304179

Започва изтеглянето на буксир на турския танкер "Пазар", който спря ход след нахлуване на вода в машинното му отделение на 40 мили източно от Калиакра. Конабът за аварийни ситуации "Ентърпрайс" още снощи пристигна в района на инцидента, но заради изпомпването на вода буксирането се забави.

В мач за бронза - България-Италия 1:3

http://frognews.bg/news_100159/V-mach-za-bronza---Balgariia-Italiia-1-3/

Българският национален отбор по волейбол загуби първия гейм в мача с Италия за третото място на европейското първенство по волейбол с 20:25. Вторият гейм бе отново за "адзурите" с още по-голяма разлика - 14:25.

В мач за бронза - България-Италия 1:2

http://frognews.bg/news_100159/V-mach-za-bronza---Balgariia-Italiia-1-2/

Българският национален отбор по волейбол загуби първия гейм в мача с Италия за третото място на европейското първенство по волейбол с 20:25. Вторият гейм бе отново за "адзурите" с още по-голяма разлика - 14:25.

„Червен“ следобед пред парламента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5055145

Около 4 хиляди фенове на ЦСКА направиха „червен“ ден на жълтите павета пред парламента. В мирен митинг те скандираха нецензурно най-вече против министър-председателя Бойко Борисов. Исканията на феновете са на ЦСКА да бъдат предоставени от държавата базите на клуба и да има справедливост за 31-кратните шампиони.
Около 4 хиляди фенове на ЦСКА направиха „червен“ ден на жълтите павета пред парламента. В мирен митинг те скандираха нецензурно най-вече против министър-председателя Бойко Борисов. Исканията на феновете са на ЦСКА да бъдат предоставени от държавата базите на клуба и да има справедливост за 31-кратните шампиони.

Събраха със заплахи 200 000 глоби за над 4 млн. лв. от КАТ

http://petel.bg/Sabraha-sas-zaplahi-200-000-globi-za-nad-4-mln--lv--ot-KAT__130900

илюстрация: Булфото НАП е събрала 200 000 глоби от нарушители на пътя, които дълго време не са си плащали и са се криели от КАТ. Задълженията...

Къде КАТ-Варна ще следи утре - 19 октомври за превишена скорост

http://www.moreto.net/novini.php?n=304142

Служители на пътната полиция във Варна ще следят утре - 19 октомври, за превишена скорост в града и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 09:30ч.-10:30ч. Път I-9 с. Приселци, б-я Ергос 09:30ч.-10:30ч. Път ІІ-29 р-н с.

След разговор в залата: Отново спрягат Стойчев за треньор на Италия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5055116

Името на Радостин Стойчев отново изплува като вариант за треньор на италианските национали. Най-големият волейболен сайт на ботуша volleyball.it лансира версията на базата на уловен разговор на треньора на „Тренто“ с президента на италианската федерация Карло Магри в зала „Арена Армеец“ по време на полуфиналите в събота.
Името на Радостин Стойчев отново изплува като вариант за треньор на италианските национали. Най-големият волейболен сайт на ботуша volleyball.it лансира версията на базата на уловен разговор на треньора на „Тренто“ с президента на италианската федерация Карло Магри в зала „Арена Армеец“ по време на полуфиналите в събота.

Календерска и Лесов влизат в общината с високо вдигнат гард

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5055114

Легендата на българския бокс и кандидат за районен кмет на ББЦ Петър Лесов даде ценни съвети на кандидат-кметицата Мария Календерска
Кандидатът за кмет на София Мария Календерска получи ценни спортни съвети от легендата на българския бокс и кандидат на ББЦ за кмет на район "Слатина" Петър Лесов. Европейският шампион качи Календерска на ринга,
Легендата на българския бокс и кандидат за районен кмет на ББЦ Петър Лесов даде ценни съвети на кандидат-кметицата Мария Календерска Кандидатът за кмет на София Мария Календерска получи ценни спортни съвети от легендата на българския бокс и кандидат на ББЦ за кмет на район "Слатина" Петър Лесов. Европейският шампион качи Календерска на ринга,

Френската полиция залови хашиш за 20 милиона евро

http://www.bnews.bg/article-142717

Разкритието е направено в нощта на събота срещу неделя, а полицаите са действали след неколокоседмично разследване.

Плевнелиев не пропуска мач, лично ще поздрави волейболистите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5055052

 Президентът Росен Плевнелиев е решил да поздрави лично българските волейболисти още преди да узнае резултатите от мачовете с Франция и Италия, научи “24 часа”.
Той ще им благодари не само за високото спортно майсторство, но и затова, че с играта си обединяват цялата нация.
Държавният глава бе на трибуните на “Арена Армеец” не само в събота,
 Президентът Росен Плевнелиев е решил да поздрави лично българските волейболисти още преди да узнае резултатите от мачовете с Франция и Италия, научи “24 часа”. Той ще им благодари не само за високото спортно майсторство, но и затова, че с играта си обединяват цялата нация. Държавният глава бе на трибуните на “Арена Армеец” не само в събота,

"Литекс" победи "Монтана" и излезе начело в А група

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/18/2631316_liteks_pobedi_montana_i_izleze_nachelo_v_a_grupa/?ref=rss


"Литекс" победи Монтана с 2:0 като гост в първия неделен мач от 12-ия кръг на А група. С успеха тимът от Ловеч събра 22 точки и излезе начело във временното класиране. Оранжевите поведоха с точка пред "Левски" и с две пред "Лудогорец", които се срещат тази вечер от 20.30 часа в дербито на кръга. 

"Монтана" пък допусна трета загуба в последните си четири мача и заема осмото място в подреждането с 12 точки. 

Гостите от Ловеч имаха предимство през първото полувреме. В 28-ата...

Календерска и Лесов влизат в общината с високо вдигнат гард

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5055103

Легендата на българския бокс и кандидат за районен кмет на ББЦ Петър Лесов даде ценни съвети на кандидат-кметицата Мария Календерска
Кандидатът за кмет на София Мария Календерска получи ценни спортни съвети от легендата на българския бокс и кандидат на ББЦ за кмет на район
Легендата на българския бокс и кандидат за районен кмет на ББЦ Петър Лесов даде ценни съвети на кандидат-кметицата Мария Календерска Кандидатът за кмет на София Мария Календерска получи ценни спортни съвети от легендата на българския бокс и кандидат на ББЦ за кмет на район "Слатина" Петър Лесов. Европейският шампион качи Календерска на ринга,

Премиерът след полуфинала: Господ трябваше да ни погледне с едно око

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5055096

„Момчетата направиха максимума - коментира премиерът Бойко Борисов след загубата от французите в полуфинала. - При 2:0 и 20:20 мисля, че това беше моментът, когато трябваше Господ да ни погледне с едно око. Но и това, което направиха, е много добро. Аз съм убеден, че сега с толкова нови зали бъдещето на волейбола до 2018 г. ще бъде възходящо.
„Момчетата направиха максимума - коментира премиерът Бойко Борисов след загубата от французите в полуфинала. - При 2:0 и 20:20 мисля, че това беше моментът, когато трябваше Господ да ни погледне с едно око. Но и това, което направиха, е много добро. Аз съм убеден, че сега с толкова нови зали бъдещето на волейбола до 2018 г. ще бъде възходящо.

Меркел склонна на ускорен прием на Турция в ЕС заради бежанската криза

http://www.mediapool.bg/merkel-sklonna-na-uskoren-priem-na-turtsiya-v-es-zaradi-bezhanskata-kriza-news240627.html

Германия може да помогне за ускоряването на преговорите по влизането на Турция в Европейския съюз и по въвеждането на безвизовия режим за пътуване на турците до Европа, но в замяна очаква Анкара да се съгласи да приеме обратно бежанците, които са били отхвърлени от ЕС. Това предаде Ройтерс в неделя след срещата на германския канцлер Ангела Меркел с турския премиер Ахмет Давутоглу в Истанбул. Меркел смята, че може да се постигне по-тясна координация по много теми както между Евросъюза и Турция, така и между Германия и Турция. Давутоглу пък посочи, че страната му е готова за работи по превенцията на бежанската криза, но отбеляза, че тя не може да бъде решена, без да бъде решен конфликтът в Сирия Турция е готова да работи заедно с Германия за предотвратяване на нелегалните мигранти, каза още Давутоглу. Той допълни, че тежестта на мигранстката вълна трябва да бъде разпределена по честен начин и с останалите държави. Турският премиер отново поиска създаването на зона за сигурност в северните части на Сирия, която според него ще намали значително бежанската вълна. "В сегашната ситуация, когато военните операции продължават и силите на режима водят бойни действия, особено в района на големи градове като Алепо, това може да предизвика нови бежански вълни", каза Давутоглу. "От наша гледна точка създаването на една зона за сигурност на територията на Сирия е задължително. В настоящата ситуация, при която продължават военните операции и силите на режима водят военни действия най-вече в райони на такива големи градове като Алепо, могат да бъдат провокирани нови вълни бежанци“, каза Давутоглу и припомни, че Турция вече е приютила над 2 млн. бежанци. Споразумение за реадмисия между Турция и ЕС ще реши проблема с миграцията, каза още турският премиер. "Полагаме усилия да завършим работата по визовата либерализация към средата на 2016 г., а не през 2017 г., както бе планирано. Надявам се, че през юли 2016 г. едновременно ще влязат в сила и споразумението за реадмисия, и визовата либерализация", каза Давутоглу. Меркел подкрепи изказването на турския премиер, като заяви, че решаването на проблемите с бежанците е в общ интерес на всички. В наш общ интерес е да намерим политическо решение за конфликта в Сирия, заяви тя и допълни, че Германия е готова да съдейства за ускоряване на процеса на присъединяване на Турция към Европейския съюз. Германският канцлер обеща още Германия да съдейства за ускоряване на процеса по издаване на визи за турски граждани. "Ние обсъдихме как можем да направим този процес (влизането на Турция в ЕС) по-динамичен. Германия е готова да открие още тази година програма от 17 пункта за преговори“, заяви канцлерът. Давутоглу каза още, че с Меркел са обсъдили въпросите за външната намеса в ситуацията в Сирия. "С удовлетворение мога да кажа, че имаме общо разбиране по този въпрос“, допълни турският премиер. Междувременно водената от САЩ коалиция в Сирия съобщи, че е нанесла 18 въздушни удара срещу "Ислямска държава" в Ирак и пет в Сирия, предаде Ройтерс В Ирак ударите са нанесени в близост до девет града, сред които Синджар, Рамади, Мосул и Кисик. Унищожени са тежки картечници, превозни средства и бойни позиции на ИД. Ударите в Сирия са нанесени в близост до Абу Камал, Алепо и крепостта на ИД Ракка, където два удара са улучили артилерийска установка. Русия пък се похвали с изпълнени в Сирия  39 бойни полета и нанесоха 60 удара по 51 обекта в провинциите Хама, Латакия, Дамаск и Алепо. По думите на говорителя на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков са били унищожени 4 командни пункта, 6 склада за оръжия и боеприпаси, минометна батарея, два подземни бункера, 32 полеви лагера и 6 опорни пункта на джихадистите.

Багата отказа янки за световната титла

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5055092

Благой Иванов-Багата защити категорично световната си титла в тежка категория от веригата WSOF по смесени двубои. Българинът, който е №1 на планетата по бойно самбо, започна атаките си още с първите секунди срещу американеца Дерек Мемен, наричан Пещерняка, на галавечер в САЩ. А след силен ляв удар в главата съперникът му прокърви.
Благой Иванов-Багата защити категорично световната си титла в тежка категория от веригата WSOF по смесени двубои. Българинът, който е №1 на планетата по бойно самбо, започна атаките си още с първите секунди срещу американеца Дерек Мемен, наричан Пещерняка, на галавечер в САЩ. А след силен ляв удар в главата съперникът му прокърви.

Зеленогорски: В ГЕРБ има по-силовашка и по-мекушава към партньорите групи

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/18/2631320_zelenogorski_v_gerb_ima_po-silovashka_i_po-mekushava/?ref=rss


"В ГЕРБ има две групи - едната е с по-силовашки подход към партньорите си, а другата е по-мекушава и кооперативна, и се води от премиера", каза днес зам.-председателят на Движение България на гражданите и съпредседател на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски по "Канал 3". Попитан как ще коментира изявленията на Радан Кънев срещу коалиционния партньор ГЕРБ, той първо отговори, че не трябва да се очаква, да е в ролята на адвокат на колегата си.

След това обаче Целеногорски...

Григор: Справям се най-добре под напрежение

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5055082

„Знам, че се справям най-добре, когато съм под напрежение - заяви Григор Димитров преди старта на тенис турнира в Стокхолм. - Но много хора ме съдят и забравят, че не знаят всички подробности, които аз знам.“
 Тази седмица българинът започва участието ни в шведската столица, където триумфира през 2013-а,
„Знам, че се справям най-добре, когато съм под напрежение - заяви Григор Димитров преди старта на тенис турнира в Стокхолм. - Но много хора ме съдят и забравят, че не знаят всички подробности, които аз знам.“ Тази седмица българинът започва участието ни в шведската столица, където триумфира през 2013-а,

Италия взе и втория гейм в мача за третото място (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5055078

Българските волейболни национали демонстрират тотална липса на настроение за игра и буквално предадоха и втория гейм в мача за третото място срещу Италия с 25:14.
В първата част адзурите надделяха с 20:25 пред публиката в зала
Българските волейболни национали демонстрират тотална липса на настроение за игра и буквално предадоха и втория гейм в мача за третото място срещу Италия с 25:14. В първата част адзурите надделяха с 20:25 пред публиката в зала "Арена Армеец", където този път прозираха и празни места за разлика от предните дни,

Местан: Подкрепяме сокола от Гърмен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5055076


Връщаме ви вашия син Ахмед Башев, каза лидерът на ДПС

“Днес дойдох да подкрепя Ахмед! Ахмед е името на създателя на нашата партия Ахмед Доган - Сокола! Дойдохме тук да подкрепим депесарския сокол от Гърмен Ахмед Башев!”
Така силно представи кандидат-кмета на Гърмен лидерът на ДПС Лютви Местан от площада на с. Дебрен.
Връщаме ви вашия син Ахмед Башев, каза лидерът на ДПС “Днес дойдох да подкрепя Ахмед! Ахмед е името на създателя на нашата партия Ахмед Доган - Сокола! Дойдохме тук да подкрепим депесарския сокол от Гърмен Ахмед Башев!” Така силно представи кандидат-кмета на Гърмен лидерът на ДПС Лютви Местан от площада на с. Дебрен.

Кунева: Случилото се в Средец е нещастен инцидент

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5055069

"Случилото се в Средец е нещастен инцидент. Аз съм вицепремиер на страната и заставам зад всяка българска институция, докато не се докаже, че тя се е държала непрофесионално. Но аз подобни съмнения не изпитвам". Това коментира вицепремиерът Меглена Кунева относно инцидента с афганистанския бежанец, който беше застрелян на километри от границата ни
"Случилото се в Средец е нещастен инцидент. Аз съм вицепремиер на страната и заставам зад всяка българска институция, докато не се докаже, че тя се е държала непрофесионално. Но аз подобни съмнения не изпитвам". Това коментира вицепремиерът Меглена Кунева относно инцидента с афганистанския бежанец, който беше застрелян на километри от границата ни

Екстрасенсът Деси към жертвата си: Трай да ти смъкна напрежението, ма!

http://petel.bg/Ekstrasensat-Desi-kam-zhertvata-si--Tray-da-ti-smakna-naprezhenieto--ma-__130899

Красимира Гeшева; блиц снимка: Булфото Скандално известният "екстрасенс" Десислав Велков от Пелово пак се прояви. Този път той върлува...

Кунева: Случилото се в Средец е нещастен инцидент

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5055064


"Случилото се в Средец е нещастен инцидент. Аз съм вицепремиер на страната и заставам зад всяка българска институция, докато не се докаже, че тя се е държала непрофесионално. Но аз подобни съмнения не изпитвам". Това коментира вицепремиерът Меглена Кунева относно инцидента с афганистанския бежанец, който беше застрелян на километри от границата ни

Васил Божков готов да инвестира 30 млн. лева в ЦСКА

http://www.moreto.net/novini.php?n=304178

Васил Божков е декларирал намерението си да се завърне в ЦСКА и да инвестира 30 млн. лева в клуба, съобщава БНТ. Той е изразил това свое намерение пред привържениците на ЦСКА. В момента бизнесменът преговаря с фамилия Манджукови за техните клубни акции.

На местните избори не стои въпроса за оцеляването на "Реформаторския блок", обяви Меглена Кунева

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/18/2631318_na_mestnite_izbori_ne_stoi_vuprosa_za_oceliavaneto_na/?ref=rss


На местните избори не стои въпросът за оцеляване на "Реформаторския блок". Има много места, на които ще покажем това, на което сме способни, то е обещаващо", каза днес по Нова телевизия вицепремиерът и лидер на движение България на гражданите Меглена Кунева. В отговор на въпрос тя каза, че лидерски проблем в коалицията няма и пожела успех на кандидатите за кметове от всички партии в нея.

Попитана дали би подкрепила кандидатура на Радан Кънев за президент, Кунева уточни, че въпросът...

Календерска и Лесов влизат в общината с високо вдигнат гард

http://www.bnews.bg/article-142716

Легендата на българския бокс и кандидат за районен кмет на ББЦ Петър Лесов даде ценни съвети на кандидат-кметицата Мария Календерска.

Хиляди "армейци" подкрепиха ЦСКА с шествие до парламента

http://offnews.bg/news/n_1/n_575147.html

Над 3000 фенове на ЦСКА се включиха в мирното шествие днес, с което "армейците" искаха да покажат подкрепата си към отбора и да дадат тон към хората, от които зависи бъдещето на отбора, да започнат действия.  Демонстрацията започна от стадиона на ЦСКА, където червените трябваше да играят срещу Витоша (Бистрица), които обаче се отказаха от мача от страх за политизиране на двубоя. На "Армията" в сектор "Г" бе разпънат огромен транспарант, на който пишеше: "Не може да убиете хегемона на българския спорт", съобщава "Спортал". В шествието си от стадиона и парламента червените фенове държаха плакати с надпис "Кой?", "Уефа = Мафия" и др.  Пред Народното събрание имаше речи на Пламен Марков и председателя на ОСК Георги Калчев. Около 17.00 часа феновете изпяха химна на България, с което се сложи край на днешния протест.

Районните кметове с №5 Милена Колева и Красимир Трифонов обединяват усилия за „Модър-Царевец” и Южен обходен колектор

http://www.cross.bg/yuzhen-krasimir-koleva-1484734.html

/КРОСС/ Кандидатите за районни кметове от БСП - Милена Колева в „Западен" и Красимир Трифонов в „Южен"обединяват усилията си за двата важни проекта „Модър-Царевец" и Южен обходен колектор. Те се ангажираха да настояват пред кмета на Община Пловдив за реализацията им при среща с жители на кв. Терзиите. Микрорайонът териториално се намира в р. Южен, но се администрира от кметството в Западен. „Възмутена съм от състоянието на квартала - потънали в кал улици, липса на комуникации и магазини, липса на канализация. И това е в 21 век!" - не скри гнева си инж. Колева. Хората споделиха, че кола на сметосъбиращата фирма не е стъпвала от години, но Общината прибира редовно такса смет. „На 10 минути от центъра на Пловдив имаме квартал в почти бедствено положение" - констатира и Красимир Трифонов, който е категоричен, че територията може да се превърне в райски оазис. „Микрорайонът трябва да бъде включен в новият Общ устройствен план" - заяви доц. Ангел Иванов, досегашен заместник-председател на Пловдивския общински съвет и кандидат за съветник в следващия мандат. Той и колегите му в листата с №5 Десислава Йорданова и Иван Цанов ще настояват за това веднага след конституирането на новия местен парламент.

Подкрепата за консерваторите на Меркел най-ниска от 2,5 години насам

http://europe.actualno.com/Podkrepata-za-konservatorite-na-Merkel-naj-niska-ot-25-godini-nasam--news_502177.html

Подкрепата за консерваторите на германския канцлер Ангела Меркел е спаднала до най-ниското си ниво от май 2013 г. насам като основна причина за тенденцията, която се задържа през последните месеци, са притесненията за справянето с бежанската криза в Европа. Миналата седмица Меркел се изправи пред призиви от страна на някои членове на собствените си редици за затягане на граничния контрол и връщане на имигранти от Австрия. Въпреки това подкрепата за консерваторите спада с един пункт до 3

Календерска и Лесов влизат в общината с високо вдигнат гард

http://pik.bg/календерска-и-лесов-влизат-в-общината-с-високо-вдигнат-гард-news419317.html

Календерска и Лесов влизат в общината с високо вдигнат гард

Кандидатът за кмет на София Мария Календерска получи ценни спортни съвети от легендата на българския бокс и кандидат на ББЦ за кмет на район "Слатина" Петър Лесов. Европейският шампион качи Календерска на ринга, където тя направи своята първа тренировка. Оказа се, че кандидат-кметицата владее най-добре високия гард. „ББЦ понесе много удари, но въпреки това ние сме готови за битка. На 26 октомври влизаме с високо вдигнат гард в Общинския съвет“, убедена е тя, предадоха от пресцентъра на ББЦ.

По-рано през деня Календерска, Лесов и вторият в листата за общински съветници на ББЦ Никола Митев се срещнаха с жителите на район „Слатина“ в парк „Гео Милев“. Хората пожелаваха успех в предизборната битка и обсъждаха с Календерска управленската й програма, която тя им поднасяше под формата на брошури. “С огромен интерес следим Вашите медийни изяви. Възхищаваме се на фронталните атаки, които им прилагате“, обърна се към кандидат-кметица генерал от запаса, който беше на разходка в парка със своята съпруга. „Кражбите са големи, обектите, които се строят в София са три пъти по-скъпи, отколкото реално. Къде отиват тези пари?“, попита той. Календерска веднага отговори като oчерта схемата, по която се извършва разграбването на общински пари. „Ако първата фирма взима примерно 10 000 лв. за ремонта, тя го преотстъпва за работа на друга фирма за 7 000 лв. и накрая го върши някой за 5 000 лв., а реално разходите са 3 000 лв.“, обясни кандидатът за кмет като гарантира пред възрастната двойка, че когато влезне в Столичния общински съвет ще вади всяка една тяхна далавера на показ. “Ще видим тогава дали няма да има предсрочно подадени оставки“, убедено заяви Календерска като посочи телефон, на който всеки може да се обажда след 25 октомври и да споделя своите идеи, критики и проблеми. „Нашата същинска работа започва от 26 октомври“, обяви още тя. 

Кандидатите на ББЦ посетиха и зеленчуковия пазар в квартала. Там възрастни хора споделиха с Календерска своята болка. Отнеха ни Пенсионерския клуб, нямаме място на което да се събираме. Стоим отвън, а сградата зад нас е заключена, оплакаха се те като разказаха, че след затварянето на клуба им е било предложено друго помещение, което скоро след това е било взето от Столичния инспекторат. Търговец сподели с Календерска, че десетки тонове зеленчуци и плодове за денонощие се изхвърлят на боклука като разри и своята идея за преборване с този проблем. „Трябва да създадем миниконсервна фабрика за български консерви. По този начин производството ни няма да отива на сметището“, категоричен бе той като обясни, че по цял свят това, което не се продаде от борсата не се изхвърля, а пристига фирма и го купува на някаква цена, договорена между производителите и търговците. Календерска размени контактите с човека като се разбраха в бъдеще да доразвият идеята за фабриката.

Цветанов в хасковския кв. „Орфей“: Подкрепете Добри Беливанов с номер 13, това е любимото число на Борисов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5055020

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, кандидатът на ГЕРБ за кмет на Хасково Добри Беливанов и областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев се срещнаха с жителите на най-големия хасковски квартал „Орфей“. Цветанов призова хората да не допускат повече грешки.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, кандидатът на ГЕРБ за кмет на Хасково Добри Беливанов и областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев се срещнаха с жителите на най-големия хасковски квартал „Орфей“. Цветанов призова хората да не допускат повече грешки.

Цветанов в хасковския кв. „Орфей“: Подкрепете Добри Беливанов с номер 13, това е любимото число на Борисов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5055005

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, кандидатът на ГЕРБ за кмет на Хасково Добри Беливанов и областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев се срещнаха с жителите на най-големия хасковски квартал „Орфей“. Цветанов призова хората да не допускат повече грешки.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, кандидатът на ГЕРБ за кмет на Хасково Добри Беливанов и областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев се срещнаха с жителите на най-големия хасковски квартал „Орфей“. Цветанов призова хората да не допускат повече грешки.

Цветанов в хасковския кв. „Орфей“: Подкрепете Добри Беливанов с номер 13, защото това е любимото число на премиера Борисов

http://pik.bg/цветанов-в-хасковския-кв-„орфей“-подкрепете-добри-беливанов-с-номер-13-защото-това-е-любим-news419315.html

Цветанов в хасковския кв. „Орфей“: Подкрепете Добри Беливанов с номер 13, защото това е любимото число на премиера Борисов

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, кандидатът на ГЕРБ за кмет на Хасково Добри Беливанов и областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев се срещнаха с жителите на най-големия хасковски квартал „Орфей“. Това предадоха от пресцентъра на партията.

Цветанов призова хората да не допускат повече грешки. „Любимото число на премиера Бойко Борисов е 13, а кандидатът ни за кмет на Хасково Добри Беливанов е роден на 13-то число. Затова всеки трябва да убеди поне 13 души да гласуват за силния отбор на ГЕРБ в Хасково с номер 13“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов припомни на хасковлии, че на предишните избори в Хасково са били задържани най-много хора за купуване на гласове. „На това може да се противодейства само с масово гласуване на 25-ти октомври. В момента Община Хасково бави реализацията на Националната програма за енергийна ефективност, благодарение на която кварталът Ви би изглеждал много по-различно“, категоричен бе той.

„Погледнете детската градина до нас – няма толкова олющена и стара детска градина, дори в близките на Хасково градове. Всички градини в Любимец и Димитровград са санирани“, подчерта Делян Добрев.

Майли Сайръс спретва гол концерт

http://www.bnews.bg/article-142714

: „О по дяволите! Майли Сайръс смята да направи концерт, където тя самата, музикантите (ние) и зрителите ще бъдат напълно голи и върху всички ще се лее мляко (или някаква течност, приличаща на мляко).

Лютви Местан подкрепи за кандидата за кмет на Община Белица Радослав Ревански

http://pik.bg/лютви-местан-подкрепи-за-кандидата-за-кмет-на-община-белица-радослав-ревански-news419314.html

Лютви Местан подкрепи за кандидата за кмет на Община Белица Радослав Ревански

Над 2000 души посрещнаха Централния лъч на площада в Белица, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Председателят на ДПС Лютви Местан, зам.-председателят на ДПС и НС доц.д-р Алиосман Имамов, зам.-председателят на ДПС и АЛДЕ и евродепутат Филиз Хюсменова, председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, народният представител проф.д.ф.н. Мариана Георгиева, д-р Нигяр Джафер – народен представител от 42-то Народно събрание, Бюрхан Абазов – изпълнителен директор на сдружение „Толерантност”, областният председател на ДПС Благоевград Ведат Хюсеин, както и Мустафа Ахмедов - член на ЦОС на Младежко ДПС дадоха своята силна подкрепа за кандидата за кмет на община Белица Радослав Ревански и за всички кандидат-кметове на населени места и за кандидати за общински съветници.

„Ради е мостът, който ще свърже хората отвъд реката и отсам реката. Ради ще бъде кмет на всички беличани”, каза Местан на препълнения площад и добави „Имам едно много специално послание към нашите традиционни избиратели, братя и сестри, не само да изберем Радослав Ревански и кандидатите за общински съветници, но да дадете урок първо на тези, които ДПС направи кметове, областни управители, народни представители, които вместо да бъдат признателни не само обърнаха гръб, но и тръгнаха срещу ДПС. Ще им дадете урок и ще им покажете, че никой не е по-голям от ДПС и на онези, които искат да ни „изчегъртат” от обществено - политическия живот ще кажете „с нас ДПС става все по-силна партия”, защото залага на такива млади и амбициозни кадри като Радослав Ревански.

Лютви Местан продължи „Ще кажа още нещо, ДПС е най-българската национална партия и никой не е по-голям патриот нито от Ради, нито от Илхан, нито от Местан. Ние сме чеда на България, България е нашата родина, нашата майка. За това преди 25 години ние избрахме да се развиваваме като национална, а не като етническа партия. Отдавна сме заслужили правото, да ви молим за доверието ви, да гласувате за кадри като Радослав Ревански. Скъпи братя и сестри, послушайте сърцето си, то няма да ви излъже! Местан заръча на Радослав Ревански веднъж на всеки 3 месеца да се явява в населените места в община Белица, за да се отчита какво е направил за хората на Белица, да чува техните проблеми и заедно с тях да планира бъдещето на общината. Той завърши с думите „чрез Радослав Ревански всеки един от вас ще стане управляващ на Белица”.

С приказки борят негативните емоции в детски градини във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304137

Под мотото „Да се потопим в света на приказките" колективите на три учебни заведения в морската столица - ЦДГ №43 „Синчец", ОДЗ №1 „Маргаритка" и ОУ „Добри Чинтулов" реализираха уникалната си педагогическа идея за работа с приказки за създаване на устойчиви модели за справяне с негативните емоции и проблеми в общуването, научи Moreto.

Eвродепутатът Светослав Малинов: Реформаторите може да направят много в общинския съвет на Бургас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5054975

В Бургас е една от най-силните структури на Реформаторския блок в страната. Това заяви евродепутатът Светослав Малинов на срещата си с кандидатите за общински съветници на реформаторите в морския град.
„Те са изключително подготвени, защото са експерти в своите области. Безспорно Реформаторският блок в Бургас има силно представителство,
В Бургас е една от най-силните структури на Реформаторския блок в страната. Това заяви евродепутатът Светослав Малинов на срещата си с кандидатите за общински съветници на реформаторите в морския град. „Те са изключително подготвени, защото са експерти в своите области. Безспорно Реформаторският блок в Бургас има силно представителство,

България загуби първия гейм за третото място (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5054996

Българският национален отбор по волейбол загуби първия гейм в мача с Италия за третото място на европейското първенство по волейбол.
Момчетата на Пламен Константинов отстъпиха с 20:25, като в играта им личи липсата на емоциите, което ги дърпаха нагоре в предишните мачове.
Италия - България беше мечтан финал,
Българският национален отбор по волейбол загуби първия гейм в мача с Италия за третото място на европейското първенство по волейбол. Момчетата на Пламен Константинов отстъпиха с 20:25, като в играта им личи липсата на емоциите, което ги дърпаха нагоре в предишните мачове. Италия - България беше мечтан финал,

Трети оглед показа къде е рикоширал куршумът, убил бежанец

http://petel.bg/Treti-ogled-pokaza-kade-e-rikoshiral-kurshumat--ubil-bezhanets__130898

Диана Саватева; 24 часа снмка: Булфото, архив Трети оглед с участие на специалисти по балистика установи с точност мястото, където е...

Атентатът в Анкара е невъзможен без подкрепата на турските тайни служби

http://www.cross.bg/ankara-tyrtziya-rabotna-1484730.html

/КРОСС/ Турция има интерес от войната в Сирия. В нейна полза е войната скоро да не приключва. Кризата в Сирия помага на Турция по пътя й към Европейския съюз, коментира историкът акад. Георги Марков в интервю за предаването на БНР „Неделя 150": „Турция няма никакви изгледи и не отговаря на критериите да бъде приета в ЕС. За отмяна на визовия режим и за някакви финансови придобивки тази война работи за интересите на официална Анкара". Марков счита, че терористичният атентат, който преживя Турция на 10 октомври с повече от 100 души жертви, не е случаен: „Такъв атентат в сърцето на Анкара не може да стане без подкрепата на турските тайни служби. Това, вярвам, тепърва ще се доказва. Възмутително е, когато демократична Европа преговаря с Ердоган като с демократичен държавник. Г-жа Меркел е под натиск на капитала, сметнал, че в Германия ще навлезе млада, евтина работна ръка. Но тази работна ръка е неквалифицирана, тя няма да помогне на германската икономика и само ще утежни социалната система". Според него позицията на премиера Борисов подкрепя турската позиция: „Подкрепяната зона за сигурност е насочена срещу кюрдите".

Слабаков линее по Ернестина

http://frognews.bg/news_100160/Slabakov-linee-po-Ernestina/

Проблемът с бежанците е, че те не могат да се отсеят по никакъв начин, заяви по НТВ режисьорът Андрей Слабаков.

Цветанов ще посети Област Кърджали утре

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5054950


Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Кърджали утре, 19.10.2015 година. Той ще бъде придружаван от областния координатор на ГЕРБ – Кърджали и заместник-председател на Парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева, кандидати за кметове и общински съветници.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Кърджали утре, 19.10.2015 година. Той ще бъде придружаван от областния координатор на ГЕРБ – Кърджали и заместник-председател на Парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева, кандидати за кметове и общински съветници.

Цветанов ще посети Област Кърджали утре

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5054958


Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Кърджали утре, 19.10.2015 година. Той ще бъде придружаван от областния координатор на ГЕРБ – Кърджали и заместник-председател на Парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева, кандидати за кметове и общински съветници.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Кърджали утре, 19.10.2015 година. Той ще бъде придружаван от областния координатор на ГЕРБ – Кърджали и заместник-председател на Парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева, кандидати за кметове и общински съветници.

Промени на и извън корта отклонили вниманието на Григор Димитров от целите му

http://www.mediapool.bg/promeni-na-i-izvan-korta-otklonili-vnimanieto-na-grigor-dimitrov-ot-tselite-mu-news240626.html

Надежди грешките от настоящия сезон да му послужат като поука за следващите изрази най-добрият български тенисист Григор Димитров в навечерието на предстоящия турнир в Стокхолм, цитиран от сайт Дневник. По думите му намалялата увереност, свикването с новата ракета и фактори извън корта са повлияли за лошите му резултати. "Целите ми са да играя все по-добре. В Австралия имах своите шансове срещу Анди, но не се възползвах. Може би след този мач загубих малко увереност. След това работих върху новата ракета и ми трябваше време да свикна. Като цяло направих доста промени на и извън корта. Това отне голяма част от вниманието ми и ме отклони донякъде от целите ми и от това къде исках да бъда през тази година. Нивото на тренировките и физическата ми подготовка падна малко. Това бяха едни от ключовите фактори защо на моменти не играех добър тенис", каза Димитров. "Случилото се през този сезон ще ми бъде добра поука и се надявам да не допускам същите грешки отново. Предстои ми много работа в предсезонната подготовка. Ще се опитам да направя нещо по-добро. Имам възможността да пробвам нещо различно с нов треньорски екип и искам да се възползвам", допълни Димитров, който е шампион в Швеция от 2013 г. и финалист от миналата година. В настоящото издание на турнира той е поставен под номер 5 и ще започне срещу квалификант, а още на четвъртфиналите може да срещне водача в схемата Томаш Бердих, от когото именно загуби мача за титлата през 2014 г. "Винаги е хубаво да участваш в турнир, който си печелил. Познаваш корта, познаваш хората. Знаеш какво е работило за теб и можеш отново да го използваш. Публиката е страхотна. Получавам сериозна подкрепа. Чувствам се много добре тук", каза още 24-годишният българин.

Фурор в парк "Белите брези" в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5054897

Много пловдивчани се събраха в парк „Белите брези“ на неделния концерт, организиран от ГЕРБ в район „Южен“. Присъстващите се насладиха на изпълненията на класическото трио „Сопрано“ и Арт Войс Център, след което на сцената излязоха кандидатът на ГЕРБ за втори мандат кмет на Пловдив инж. Иван Тотев, кандидатът за кмет на „Южен“ Кирил Велчев и
Много пловдивчани се събраха в парк „Белите брези“ на неделния концерт, организиран от ГЕРБ в район „Южен“. Присъстващите се насладиха на изпълненията на класическото трио „Сопрано“ и Арт Войс Център, след което на сцената излязоха кандидатът на ГЕРБ за втори мандат кмет на Пловдив инж. Иван Тотев, кандидатът за кмет на „Южен“ Кирил Велчев и

Андрей Слабаков: Не мога да заспя без Ернестина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5054973

"Проблемът с бежанците е, че те не могат да се отсеят по никакъв начин", смята режисьорът Андрей Слабаков.
Пред "Комбина" по Нова телевизия той сподели как се чувства без съпругата си Ернестина, която в момента е в Къщата на "Биг Брадър": "Не мога да заспя без нея. И преди сме се разделяли, но поне сме се чували".
"Проблемът с бежанците е, че те не могат да се отсеят по никакъв начин", смята режисьорът Андрей Слабаков. Пред "Комбина" по Нова телевизия той сподели как се чувства без съпругата си Ернестина, която в момента е в Къщата на "Биг Брадър": "Не мога да заспя без нея. И преди сме се разделяли, но поне сме се чували".

Андрей Слабаков: Не мога да заспя без Ернестина

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5054961


"Проблемът с бежанците е, че те не могат да се отсеят по никакъв начин", смята режисьорът Андрей Слабаков. Пред "Комбина" по Нова телевизия той сподели как се чувства без съпругата си Ернестина, която в момента е в Къщата на "Биг Брадър": "Не мога да заспя без нея. И преди сме се разделяли, но поне сме се чували".

НАТО с най-големите си учения от Студената война насам

http://www.moreto.net/novini.php?n=304174

НАТО започва в понеделник най-големите от времето на "студената война" насам учения “Trident Juncture’15” в централната част на Средиземно море, които ще се разпрострат и отвъд Гибралтар, предават световните агенции. Ученията ще бъдат демонстрация на сила в момент, когато Русия продължава авиоударите си в Сирия и се опитва да възвърне влиянието си в Източното Средиземноморие, предава Би Би Си.

Забавено кредитиране заради стрес-тестове на банките

http://business.actualno.com/Zabaveno-kreditirane-zaradi-stres-testove-na-bankite-news_502175.html

Забавяне на кредитирането заради предстоящите стрес-тестове на банките, прогнозират от Финансовото министерство. Проблеми ще създават и все още високите лихви. Според експерти потребителското кредитиране вече е сведено до нива, под които трудно би могло да пада, предаде бтв. За 7 години лихвите по депозитите в лева падат с почти 7 процента. При кредитите, лихвите намаляват с малко над 3 на сто. Банките имат списъци на фирми, чиито служители не получават кредити. Бизнесът е притеснен, че имен

РБ иска публичност за доклада на Венецианската комисия за съдебната реформа

http://www.mediapool.bg/rb-iska-publichnost-za-doklada-na-venetsianskata-komisiya-za-sadebnata-reforma-news240625.html

Писмено искане до председателя на Народното събрание за разсекретяване на доклада на Венецианската комисия относно Законопроекта за промени в Конституцията, внесе Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок и член на конституционната и правна комисии, съобщиха в неделя от пресцентъра на Движение "България за гражданите", чийто представител и Делчев. В момента доклада се предоставя само на народните представители и е класифициран като информация с гриф "за служебно ползване“. В същото време интересът на обществеността към доклада е сериозен, а тематиката му засяга значими обществени проблеми. Така в българското общество не може да протече пълноценен диалог относно мнението на международните партньори на България за промените в Конституцията, мотивира искането си Делчев. Обществото трябва да се запознае с тази информация "от първа ръка“, а не да разчита на преразказите ѝ, които вече се появиха в медиите, категоричен бе Делчев. По-рано тази седмица стана ясно, че Венецианската комисия е против прокурорската поправка в конституцията и иска по-радикални реформи в системата, които да гарантират независимостта на съда. Според Димитър Делчев няма правно обвързващ акт на Венецианската комисия, който да предвижда, че документите ѝ се пазят в тайна или член от Закона за защита на класифицираната информация, който да предполага засекретяването на доклада.

Ал. Атанасов, ААЗП за ФРОГ: Пари за сеитбооборот има и те са предвидени

http://frognews.bg/news_100158/Al-Atanasov-AAZP-za-FROG-Pari-za-seitbooborot-ima-i-te-sa-predvideni/

Във връзка с разпространяваните явни лъжи, че пари в бюджета на Програмата за сеитбооборот няма категорично заявявам, че тези твърдения са опит за манипулация и се правят абсолютно умишлено. Това заяви председателят на Асоциацията на агроекологичните земеделски производители Александър Атанасов пред Фрог.

Цветанов на откриването на евроофиса на Ева Паунова: Нашата основна цел е европейски облик на Хасково

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5054923

Откриването на Европейския информационен център на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП в Хасково кореспондира с нашата основна цел – европейски облик на Хасково. Това е първият офис на евродепутат, който се открива в града. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на откриването
Откриването на Европейския информационен център на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП в Хасково кореспондира с нашата основна цел – европейски облик на Хасково. Това е първият офис на евродепутат, който се открива в града. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на откриването

Германия и Турция ще работят заедно за решаването на бежанската криза

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/18/2631313_germaniia_i_turciia_shte_rabotiat_zaedno_za/?ref=rss


Турция е готова да работи заедно с Германия за предотвратяване на нелегалните мигранти, заяви турският премиер Ахмет Давутоглу след срещата си с германския канцлер Ангела Меркел, която е на посещение в Турция, съобщава агенция "Ройтерс". Бежанската криза не може да бъде разрешена без да бъде решен конфликтът в Сирия, каза още Давутоглу.

Той допълни, че тежестта на мигранстката вълна трябва да бъде разпределена по честен начин и с останалите държави. Турският премиер отново поиска...

Мерджанов: Системата за охрана на границата блокирала заради неплатени сметки за ток

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5054769

„Настояваме за пълна прозрачност на ситуацията!”. Това заяви по БНР зам.-председателят на ПГ на БСП Атанас Мерджанов, поканен да коментира случая с афганистанеца, убит от рикошет от наш граничар.
„Разполагам с информация, че два дни преди инцидента с убития имигрант, регионалната гранична дирекция на Гранична полиция в Елхово е била посетена от
„Настояваме за пълна прозрачност на ситуацията!”. Това заяви по БНР зам.-председателят на ПГ на БСП Атанас Мерджанов, поканен да коментира случая с афганистанеца, убит от рикошет от наш граничар. „Разполагам с информация, че два дни преди инцидента с убития имигрант, регионалната гранична дирекция на Гранична полиция в Елхово е била посетена от

Цветанов на откриването на евроофиса на Ева Паунова: Нашата основна цел е европейски облик на Хасково

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5054910

Откриването на Европейския информационен център на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП в Хасково кореспондира с нашата основна цел – европейски облик на Хасково. Това е първият офис на евродепутат, който се открива в града. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на откриването
Откриването на Европейския информационен център на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП в Хасково кореспондира с нашата основна цел – европейски облик на Хасково. Това е първият офис на евродепутат, който се открива в града. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на откриването

Иракската армия освободи дворец на Саддам от „Ислямска държава”

http://www.cross.bg/armiya-irakskata-saddam-1484729.html

/КРОСС/ Иракската армия освободи от групировката „Ислямска държава" дворцов комплекс в Тикрит, използван като резиденция от бившия лидер на страната Саддам Хюсеин, съобщи иракският вестник „Ал Мада", цитиран от агенция „Фокус".  В операцията се включиха войници на националните шиитски милиции, сунитските племена и иракската армия. Джихадистите претърпяха сериозна загуба, казва източник на вестника.

Бежанската вълна не може да бъде спряна без да бъде решен конфликтът в Сирия, заяви Давутоглу

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/18/2631313_bejanskata_vulna_ne_moje_da_bude_spriana_bez_da_bude/?ref=rss


Бежанската криза не може да бъде разрешена без да бъде решен конфликтът в Сирия, заяви турският премиер Ахмет Давутоглу след срещата си с германския канцлер Ангела Меркел, която е на посещение в Турция, съобщава агенция "Ройтерс".

Турция е готова да работи заедно с Германия за предотвратяване на нелегалните мигранти, каза още Давутоглу. Той допълни, че тежестта на мигранстката вълна трябва да бъде разпределена по честен начин и с останалите държави. Турският премиер отново поиска...

200 000 хакерски кода дебнат във фейсбук

http://petel.bg/200-000-hakerski-koda-debnat-vav-feysbuk-__130897

фото: praveenti.wordpress.com Труд   3 млн. евро източени от хакери за 7 месеца Световни компании обезвреждат по 5000 вируса на ден Две наши...

Коментар №1 на седмицата: Кметът е избран, не гласувай - трендът на черния PR

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5054455

Публикуваме отново най-четените коментари на седмицата, защото това са темите, които ви вълнуват. Най-посещаваният анализ тази седмица е събрал почти 33 хил. читатели.
Нека объркаме нечии партийни, бизнес или криминални сметки - изборите са мажоритарни и затова е важно да пуснем бюлетина за точните хора,
Публикуваме отново най-четените коментари на седмицата, защото това са темите, които ви вълнуват. Най-посещаваният анализ тази седмица е събрал почти 33 хил. читатели. Нека объркаме нечии партийни, бизнес или криминални сметки - изборите са мажоритарни и затова е важно да пуснем бюлетина за точните хора,

Най-силният мъж на планетата и Ива Пранджева се включиха в спортен празник на ГЕРБ в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5054874

Спортен празник, организиран от районната структура на ГЕРБ пловдивския район
Спортен празник, организиран от районната структура на ГЕРБ пловдивския район "Западен", се проведе на Гребната база. В мероприятието се включиха най-силният мъж на планетата Стоян Тодорчев, лекоатлетката Ива Пранджева, кандидатът за кмет на района Димитър Колев и граждани. Специално за спортния празник на Гребната база дойде и кандидатът за втори

Близки и приятели се простиха с проф. Тодор Петев oт СУ

http://pik.bg/близки-и-приятели-се-простиха-с-проф-тодор-петев-oт-су-news419267.html

Близки и приятели се простиха с проф. Тодор Петев oт СУ

Близо 100 души почетоха опелото на проф. Тодор Петев - преподавател в Журналистическия факултет в Софийския университет. На поклонението му присъстваха познати лица от факултета по журналистика на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, както и негови колеги като проф. Любомир Стойков, проф. Маргарита Пешева, Петко Симонов, проф. Михаил Мирчев и много други, предаде БГНЕС.

Да почетат своя преподавател бяха дошли и не малко негови бивши и настоящи студенти, както и много журналисти, медийни експерти и други. “Този човек беше слънце, с това, че самият той се държеше слънчево толкова, колкото не съм виждал никога за своите 32 години от моя университетски живот. Това заяви министърът на образованието проф. Тодор Танев. По думите му проф. Петев е създавал “слънчеви неща”. “Направи за журналистическия факултет повече, отколкото много други. Този човек остана докрай верен на университета. Остана верен на науката - неговите книги остават. Така че нека това християнско начало, което не се оспорва, че тялото си е отишло, а душата остава преди всичко в нашите души, този път да тържествува. Тодор Петев не е умрял”, заяви министърът на образованието.

България остана без медал от Евроволей 2015

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/18/2631302_bulgariia_ostana_bez_medal_ot_evrovolei_2015/?ref=rss


Българският национален отбор по волейбол остана без отличие от европейското първенство, след като загуби битката за третото място срещу Италия с 1:3 (20:25, 14:25, 25:23, 20:25). Тимът, воден от Пламен Константинов допусна второ поредно поражение в турнира и завършва на четвърто място в крайното класиране. 

Българските волейболисти спечелиха четири победи в първите си четири мача, а вчера бяха изключително близо до успех срещу Франция, който щеше да ги им даде шанс да се борят за европейската титла срещу сензацията Словения. Разочарованието от вчерашния мач очаквано беше обзело "лъвовете" и те не успяха да се вдигнат за двубой срещу Италия. 

ГЕЙМ И МАЧ ЗА ИТАЛИЯ! 

При 20:23 Владимир Николов се върна на полето за начален удар. За съжаление топката излезе встрани и Италия стига до четири поредни мачбола - 24:20. 

18:22 Италия се доближава на три точки от победата след блокаут на Хуанторена. 

Намеса на мрежата остави Агонцев извън разиграването и след това Алексиев беше хванат на блокада, което даде три точки аванс на Италия - 20:17.

16:18 Българските волейболисти върнаха още две точки и треньорът на Италия поиска таймаут. След него Виктор Йосифов направи страхотен сервис, който първоначално беше даден аут, но видео повторението показа, че е добър - 17:18. 

Зайцев направи още една точка от сервис, преди серията му да бъде спряна за 17:14. След това италианците сбъркаха и направиха четири удара, но сервис на Градинаров в мрежата оставя комфортен аванса им - 18:14. 

12:16 Пламен Константинов взе таймаут, но това не разстрои Зайцев, който първо направо ас, а следващият му сервис също не беше върнат в полето на Италия. Втората техническа пауза идва при четири точки аванс за "скуадра адура". 

12:14 Италия прави обрат и повежда с две точки. Първо Градинаров беше хванат на блок и топката се отби във Владислав Иванов за 12:13. След това и Йосифов беше хванат срещу троен блок след страхотен сервис на Зайцев. 

12:11 Българските волейболисти поддържат разликата. Учиков продължава да е стабилен, а Градинаров направи една от малкото си успешни атаките. 

8:7 България води при първото техническо прекъсване, след като Учиков отново се справи перфектно в завършването на атаката. Диагоналът започна колебливо след влизането си във втория гейм, но след това натрупа самочувствие с поредица добри отигравания.

6:6 Треньорът на Италия поиска таймаут, след който италианците изравниха. Зайцев продължава да тормози сериозно българското посрещане от сервис. 

6:4 Смяната на Николов с Учиков засега се оказва много удачна. Италия поведе с 4:3, но след това Учиков изравни с отлична атака. Добър негов сервис доведе до 5:4, а след това разликата стана две точки с блокада на Градинаров. 

Четвъртата част започна лошо за България. Италия реализира две поредни точки, но след това Тодор Алексиев не позволи да се стигне до ранно откъсване с отлична атака - 1:2. След това Хуанторена сбърка и резултатът е изравнен - 2:2. 

ГЕЙМ ЗА БЪЛГАРИЯ. Хуанторена отново затрудни българското посрещане, но този път "лъвовете" се справиха добре и Учиков успя да реализира третия геймбол - 25:23.


24:23 Посрещането на българите се подобри, а оттам и Агонцев може да използва много добре нападателите. Тодор Алексиев доближи България на точка от гейма с мощна забивка - 24:21. Италия спаси първия геймбол благодарение на блокаут. Вторият също беше неутрализиран, след като тежък сервис на Хуанторена даде шанс за контраатака. 

21:18 Италия съкрати изоставането си до две точки и Пламен Константинво поиска прекъсване. Това се оказа печелившо, защото след него Зайцев сгреши от сервис. 

19:15 Волейболистите на България взеха инициативата и треньорът на Италия поиска прекъсване. 

16:13 Ентусиазмът в играта на българския отбор определено се върна и това доведе до три точки разлика при втората техническа пауза. 

14:12 Николай Учиков направи два поредни аса и България повежда с две точки. В този момент треньорът на Италия поиска прекъсване, а публиката в залата изглежда се събуди. 

10:11 България изравни веднага след техническата пауза и дори имаше шанс да поведе в резултата, но атаката на Градинаров излезе в аут. 

6:8 Италия се оттегля с две точки аванс при първото техническо прекъсване. Италианците играят много спокойно в атака, за което доста им помага началният удар на българите и ръстът на Любомир Агонцев. 

4:4 Равностойно начало на гейма. За разлика от предишните два, засега българите не допускат ранно изоставане. 

Началото на третия гейм

ГЕЙМ ЗА ИТАЛИЯ. Играта на българския отбор тотално се разстрои и италианците стигнаха до десет поредни геймбола. Още първият беше реализиран след директна точка от сервис - 25:14. 


Четвъртата смяна на България идва при 13:21. Излезе Тодор Алексиев, а вместо него се появи Станислав Петков. На полето от стартовата шестица останаха само центровете. 

12:18 Българските волейболисти загубиха първите две точки след техническата пауза и Константинов взима таймаут. 

12:16 Италия взима солиден аванс при втората техническа пауза след директна точка от сервис на Османи Хуанторена. 

Още една смяна в българския отбор - Любомир Агонцев вместо Георги Братоев. 

Проблемите с контузиите в състава на България продължават. Николай Пенчев се хвана за крака и седна на пейката. В игра при 11:13 влиза Мирослав Градинаров. При първата си атака Градинаров прати топката в аут - 11:14.

10:11 Виктор Йосифов хвана на блокада Хуанторена и разликата беше намалена. 

5:8 Пенчев беше хванат на единичен блок от Зайцев за 4:7. Последва грешка от сервис на Джанели, а след това блокаут на Хуанторена запази аванса от три точки на Италия при първата техническа пауза. 

2:4 Николай Учиков, който остана на полето вместо Николов, беше хванат на блок и това доведе до първата брейк точка в гейма. 

Начало на втория гейм

ГЕЙМ ЗА ИТАЛИЯ. "Скуадра адзура" стигна до шест геймбола при 24:18. Българите спасиха първите два, но при третия успяха - 25:19. Голямото предимство на италианците идва в атака - 14 срещу 9 успешни. 


17:22 Ас на Джанели и геймът вече изглежда предрешен в полза Италия. 

Пламен Константинов взе таймаут, но след него Владимир Николов беше хваната на блокада - 17:20. Капитанът на българския отбор сяда на пейката и вместо него в игра се появява Николай Учиков. 

17:19 Нов обрат в резултата. Италианците получиха шанс да контраатакуват и се възползваха след блок аут за 18:17. След това "суадра адзура" направи успешна блокади и поведе с две точки. 

16:15 Втората техническа пауза идва при точка аванс за българските волейболити, които започнаха много стъписано мача, но след това се отпуснаха и заиграха много по-стабилно. 

14:14 Българските волейболисти бързо успяха да изравнят, след като Владимир Николов надделя над Ланца в битката на мрежата. 

12:14 Успешно видео обжалване на италианците попречи на България да поведе с 13:11. Вместо две точки аванса за българите се стигна до две поредни брейк точки за "скуадра адзура". 

10:9 Георги Братоев и Йосифов свършиха добра работа край мрежата, за да изравнят резултата, а след това италианците бяха хванати на блок и България поведе.

8:8 След прекъсването Виктор Йосифов направи успешна атака през центъра, а при следващото разиграване Зайцев прати топката в аут. Третата поредна точка в сметката на "лъвовете" доведе до равенство и първи таймаут за треньора на Италия. 

5:8 Първата техническа пауза идва при три точки аванс за Италия. Две поредни успешни атаки на Тодор Алексиев намаляват изоставането на България до 5:7, но след това италианците измъкнаха осмата си точка. 

2:6 Страхотната серия на Зайцев продължи и Пламен Константинов беше принуден да вземе таймаут. Първо нападението на България излезе в аут, а след това се стигна и до ас. 

2:4 Двубоят започна с продължителна точка и няколко спасявания от двата отбора, а в крайна сметка завърши с блокада на България. При 2:2 на сервис за Италия обаче застана Иван Зайцев и два пъти поред българските нападатели бяха хванати на блокада. 

Начало на двубоя

Тъй като началният час на двубоя беше променен с 15 минути заради италианското предаване, доста хора чакат пред залата на опашки, за да заемат местата си. 

НА ЖИВО: България губи с 1:2 от Италия в битката за бронзовите медали

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/18/2631302_na_jivo_bulgariia_gubi_s_12_ot_italiia_v_bitkata_za/?ref=rss


Българските волейболисти се изправят срещу Италия в мача за бронзовите медали на европейското първенство по волейбол.

Съставът на Пламен Константинов преживя много болезнена загуба срещу Франция и сега ще има трудната задача да се възстанови, за да приключи домашния шампионат с отличие.

Националите водеха с 2:0 във вчерашния полуфинал, но отстъпиха с 2:3 и пропуснаха страхотна възможност да се борят за европейската титла. Сега те ще се опитат да преглътнат разочарованието,...

НА ЖИВО: България срещу Италия в битката за бронзовите медали - 12:12

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/18/2631302_na_jivo_bulgariia_sreshtu_italiia_v_bitkata_za/?ref=rss


Българските волейболисти се изправят срещу Италия в мача за бронзовите медали на европейското първенство по волейбол.

Съставът на Пламен Константинов преживя много болезнена загуба срещу Франция и сега ще има трудната задача да се възстанови, за да приключи домашния шампионат с отличие.

Националите водеха с 2:0 във вчерашния полуфинал, но отстъпиха с 2:3 и пропуснаха страхотна възможност да се борят за европейската титла. Сега те ще се опитат да преглътнат разочарованието,...

Плюсове и минуси на електронното гласуване

http://www.moreto.net/novini.php?n=304175

Както всяко нещо в живота, електронното гласуване си има своите положителни и отрицателни страни. Въпреки че от ПП „Възраждане“ сме твърдо ЗА въвеждане на възможност да се гласува и електронно, в следващите редове ще представим и двете страни на монетата – плюсовете и минусите, които най-вероятно ще настъпят след като на избирателите бъде дадена тази опция.

Предстоящи събития в страната за утре, 19 октомври

http://www.cross.bg/kandidatut-kmet-suvetnitzi-1484732.html

/КРОСС/ От 17.30 ч., кандидатът на БСП Лява България за кмет на София проф. Михаил Мирчев, водачът на листата за общински съветници Калоян Паргов, кандидатът за кмет на район Нови Искър Калинка Николова и кандидати за общински съветници ще се срещнат и разговарят с избиратели на площада пред пощата в кв. Курило. След срещата ще има концерт. От 18.30 ч., кандидатът на БСП Лява България за кмет на район Витоша Орлин Ваташки, кандидатът за кмет на с. Мърчаево Славчо Александров и кандидати за общински съветници ще се срещнат и разговарят с избиратели, в с. Мърчаево, в клуба на БСП, на ул. „Симеон" 1.

Надежда Нейнски ще работи за признаване на дипломите от български ВУЗ-ове в Турция

http://www.moreto.net/novini.php?n=304173

Над 400 хил. български граждани живеят в Турция. Бурса се счита за града, в който има най-много българи. От 3 млн. население 62% са от балканските държави, а 70% от тях са българи. Близо 480 хил. души са регистрирали България като месторождение.

Меркел: Германия е готова да съдейства на Турция за влизане в ЕС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5054871

Германия е готова да съдейства за ускоряването на процеса по влизане на Турция в ЕС, каза германският канцлер Ангела Меркел след разговори с турския премиер Ахмед Давутоглу.
„Германия е готова да открие още тази година програма от 17 пункта за преговори”, каза още Меркел. От своя страна Давутоглу изрази надежда за спарозумение за реадмисия между
Германия е готова да съдейства за ускоряването на процеса по влизане на Турция в ЕС, каза германският канцлер Ангела Меркел след разговори с турския премиер Ахмед Давутоглу. „Германия е готова да открие още тази година програма от 17 пункта за преговори”, каза още Меркел. От своя страна Давутоглу изрази надежда за спарозумение за реадмисия между

Венецуела разширява петролните си активи зад граница

http://www.mediapool.bg/venetsuela-razshiryava-petrolnite-si-aktivi-zad-granitsa-news240624.html

Венецуела обяви, че държавната й петролна компания ще купи дял от 25 процента в "Уест Индис ойл" (West Indies Oil Co.) и че ще създаде регионална банка с правителството на Антигуа и Барбуда, за да бъде финансиран нов курорт, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА в неделя. Съобщението бе направено при посещение в Антигуа на венецуелския президент Николас Мадуро, който бе на бърза обиколка в Карибския регион със спирки в още три държави - Суринам, Сейнт Лусия и Гренада. Той се срещна с техните лидери, за да обсъди инициативи за икономическо и социално развитие. Представители на Венецуела уточниха, че регионалната банка ще финансира новия хотелски комплекс "Симон Боливар ризорт хотел" (Simon Bolivar Resort Hotel) и други проекти за развитие, като бъдат използвани ресурси, генерирани от програмата Петрокарибе. С нея се осигурява нисколихвено финансиране за петролна дейност на карибски и централноамерикански страни и инвестиции в проекти за социално развитие. Ръководители от държавната петролна компания на Венецуела - "Петролеос де Венесуела" (PDVSA), заявиха, че изкупуването на дял в Уест Индис ойл е само началото на "съвместни инвестиции" между двете държави.

Съд за Александър Томов и "Титан" искат феновете на ЦСКА

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5054867

Съд за Александър Томов и
Съд за Александър Томов и "Титан" поискаха запалянковците на ЦСКА на митинга, който направиха след двустранната игра, която замести мача с "Витоша" (Бистрица). Държавата трябвало да провери точно как е източено дружеството с загробваще договори и да потърси отговорност за фалита. Шествието на "червените" тръгна от езерото "Ариана" след като

Меркел: Германия е готова да съдейства на Турция за влизане в ЕС (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5054865

Германия е готова да съдейства за ускоряването на процеса по влизане на Турция в ЕС, каза германският канцлер Ангела Меркел след разговори с турския премиер Ахмед Давутоглу.
„Германия е готова да открие още тази година програма от 17 пункта за преговори”, каза още Меркел. От своя страна Давутоглу изрази надежда за спарозумение за реадмисия между
Германия е готова да съдейства за ускоряването на процеса по влизане на Турция в ЕС, каза германският канцлер Ангела Меркел след разговори с турския премиер Ахмед Давутоглу. „Германия е готова да открие още тази година програма от 17 пункта за преговори”, каза още Меркел. От своя страна Давутоглу изрази надежда за спарозумение за реадмисия между

Хакери са източили над 3 млн. евро от български фирми за седем месеца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5054862

Български компании са били ощетени с над 3 млн. евро от хакери само за последните седем месеца, каза по БНТ началникът на отдел "Трансгранична организирана престъпност" в ГДБОП Явор Колев. Той уточни, че това са измамите само чрез прийома Man in the middle.
При него по мейл се изпраща зловреден софтуер като прикачен файл,
Български компании са били ощетени с над 3 млн. евро от хакери само за последните седем месеца, каза по БНТ началникът на отдел "Трансгранична организирана престъпност" в ГДБОП Явор Колев. Той уточни, че това са измамите само чрез прийома Man in the middle. При него по мейл се изпраща зловреден софтуер като прикачен файл,

Хакери са източили над 3 млн. евро от български фирми за седем месеца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5054854

Български компании са били ощетени с над 3 млн. евро от хакери само за последните седем месеца, каза по БНТ началникът на отдел
Български компании са били ощетени с над 3 млн. евро от хакери само за последните седем месеца, каза по БНТ началникът на отдел "Трансгранична организирана престъпност" в ГДБОП Явор Колев. Той уточни, че това са измамите само чрез прийома Man in the middle. При него по мейл се изпраща зловреден софтуер като прикачен файл,

Toyota пуска 6 години или 200 000 км гаранция

http://cars.actualno.com/Toyota-puska-6-godini-ili-200-000-km-garancija-news_502174.html

„Тойота Балканс“ представя новия Avensis, съпроводен с новината, че въвежда стандартно 6 години или 200 000 километра гаранция за всички модели Toyota и Lexus. Новата 6 години или 200 000 км гаранция става стандартна завинаги за всички модели Toyota и Lexus без допълнително доплащане и влиза в сила за всички поръчки на Toyota и Lexus от утре – 17 октомври 2015. На практика, това означава удвояване на заводската гаранция от 3 години или 100 000 км.   Удължената

Най-малко 1000 служители на Air France ще бъдат съкратени през 2016 г.

http://www.cross.bg/france-zhynyak-naii-malko-1484728.html

/КРОСС/ Най-малко 1000 служители на Air France ще бъдат съкратени през 2016 г., заяви главният изпълнителен директор на авиокомпанията Александър де Жуняк в интервю за радио RTL. Според него съкращението на работните места през 2016 г. ще става по желание на служителите, а уволненията през 2017 година все още може да бъдат избегнати, стига ръководството на компанията да успее да се договори със синдикатите. „Работните места може да бъдат възстановени през 2018-2019 г.", посочи Де Жуняк.      

Словения в очакване на хиляди мигранти през Хърватия

http://www.mediapool.bg/sloveniya-v-ochakvane-na-hilyadi-migranti-prez-harvatiya-news240623.html

Хиляди мигранти се предвиждат към Словения от Хърватия, след като Унгария затвори границата си с тази държава, предаде ББС в неделя. Около 4 хил. бежанци са пристигнали в Словения на път за Австрия, Германия и други европейски държава, съобщава Агенцията по бежанците към ООН. Премиерът на Словения Миро Церар заяви, че Любляна може да се справи с около осем хиляди мигранти на ден, стига Австрия и Германия да не затварят границите си и бежанският поток да не спира. "Предупредих в Европейския съвет, че ако се въведе по-строг режим на границата между Австрия и Германия, а и между Словения и Австрия и т.н., има опасност от т.нар. "ефект на доминото", посочи Церар, цитиран от "Евронюз". Вътрешният министър на Хърватия Ранко Остоич също предупреди за опасността от лавинообразен ефект от затварянето на границите. "Това ще предизвика много неприятности за всички страни и не искам да прогнозирам какво ще се случи тогава, защото организираната система, с която приемаме хора, регистрираме и ги проверяваме, и извършваме медицински прегледи дава все пак някаква сигурност", посочи той. Церар допълни, че армейски части ще бъдат разположени до границата с Хърватия, за да помагат на полицията. Унгария затвори границата си с Хърватия в петък, обяснявайки действията си непостигнатото съгласие между лидерите на ЕС за приемане на план за успокояване на ситуацията с търсещите убежище в Европа. ББС припомня, че миналия месец с цел намаляване на бежанския поток Будапеща затвори границата си със Сърбия, която бе другият маршрут за достигане на Западна Европа. Това обаче довело до промяна на трасетата и в момента много от бежанците пътуват пеша със седмици през Гърция, Македония и Сърбия, за да стигнат хърватската граница. В същото време Ройтерс съобщи, че колона от 40 автобуса с мигранти е пристигнала в Хърватия от Сърбия и хората са пътували над 20 часа, за да стигнат страната и от там да стигнат до Словения

Григор Димитров: Направих много промени и това отклони вниманието ми от корта

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/18/2631299_grigor_dimitrov_napravih_mnogo_promeni_i_tova_otkloni/?ref=rss


Григор Димитров заяви, че се надява грешките от настоящия сезон да му послужи като поука за следващите. По думите му намалялата увереност, свикването с новата ракета и фактори извън корта са повлияли за лошите му резултати. 

"Целите ми са да играя все по-добре. В Австралия имах своите шансове срещу Анди, но не се възползвах. Може би след този мач загубих малко увереност. След това работих върху новата ракета и ми трябваше време да свикна. Като цяло направих доста промени на и извън...

Топ събеседници коментират важните теми на старта на Bloomberg TV Bulgaria

http://www.investor.bg/medii/455/a/top-sybesednici-komentirat-vajnite-temi-na-starta-na-bloomberg-tv-bulgaria-204305/

Всеки зрител на територията на България може да следи програмата на телевизията по всяко време на www.bloombergtv.bg

Елена Кучкова: Успях като момиче от малко градче да стана някоя

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5054850

Не ви трябва порно. Отворете фейсбука на някоя ученичка. Така плеймейтката Елена Кучкова коментира в "Комбина" по Нова телевизия идеята "зайчетата" на "Плейбой" да не се показват вече разголени. "Не съм получила упреци от страна на родителите и приятелите ми. Успях като момиче от малко градче да стана някоя. Макар и с голотата.
Не ви трябва порно. Отворете фейсбука на някоя ученичка. Така плеймейтката Елена Кучкова коментира в "Комбина" по Нова телевизия идеята "зайчетата" на "Плейбой" да не се показват вече разголени. "Не съм получила упреци от страна на родителите и приятелите ми. Успях като момиче от малко градче да стана някоя. Макар и с голотата.

Елена Кучкова: Успях като момиче от малко градче да стана някоя

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5054840

Не ви трябва порно. Отворете фейсбука на някоя ученичка. Така плеймейтката Елена Кучкова коментира в
Не ви трябва порно. Отворете фейсбука на някоя ученичка. Така плеймейтката Елена Кучкова коментира в "Комбина" по Нова телевизия идеята "зайчетата" на "Плейбой" да не се показват вече разголени. "Не съм получила упреци от страна на родителите и приятелите ми. Успях като момиче от малко градче да стана някоя. Макар и с голотата.

Това обозначение на продуктите носи важна информация!

http://petel.bg/Tova-oboznachenie-na-produktite-nosi-vazhna-informatsiya-__130895

Известен е като "e-знак", или като знак за оценка, този знак не е задължителен на продуктите. Във всички страни на Европа, които водят...

Милионерите в България се увеличиха с двама

http://petel.bg/Milionerite-v-Balgariya-se-uvelichiha-s-dvama__130896

илюстрация: Булфото Двама души са познали 6-те числа в тазвечерният тираж на Тото 2- 6/49, съобщиха от Българския спортен тотализатор....

НАТО с най-големите си учения от Студената война насам (видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5054834

НАТО започва в понеделник най-големите от времето на "студената война" насам учения “Trident Juncture’15” в централната част на Средиземно море, които ще се разпрострат и отвъд Гибралтар, предават световните агенции. Ученията ще бъдат демонстрация на сила в момент, когато Русия продължава авиоударите си в Сирия и се опитва да възвърне влиянието си
НАТО започва в понеделник най-големите от времето на "студената война" насам учения “Trident Juncture’15” в централната част на Средиземно море, които ще се разпрострат и отвъд Гибралтар, предават световните агенции. Ученията ще бъдат демонстрация на сила в момент, когато Русия продължава авиоударите си в Сирия и се опитва да възвърне влиянието си

НАТО с най-големите си учения от Студената война насам (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5054824

НАТО започва в понеделник най-големите от времето на
НАТО започва в понеделник най-големите от времето на "студената война" насам учения “Trident Juncture’15” в централната част на Средиземно море, които ще се разпрострат и отвъд Гибралтар, предават световните агенции. Ученията ще бъдат демонстрация на сила в момент, когато Русия продължава авиоударите си в Сирия и се опитва да възвърне влиянието си

Салич и Дойнов: За тревогите у хората и зрънцето добро

http://www.vesti.bg/bulgaria/medii/salich-i-dojnov-za-trevogite-u-horata-i-zrynceto-dobro-6043980

В продължение на пет дни двамата журналисти обиколиха страната - вижте техните впечатления в пространно интервю с Антоанета Петева за вестник „Стандарт”:

Без ток утре във Варна и областта ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=304171

Поради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 19 октомври, ще бъде прекъснато електрозахранването в няколко района на Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък: - от 08:30 ч.

Б. Борисов: Аз съм прост футболист от „Бистришките тигри”

http://www.cross.bg/tzska-borisov-danutzite-1484727.html

/КРОСС/ Ако имаше мъничка вратичка в закона, щях да се възползвам и да опростя данъците на ЦСКА Повече от 3 хиляди фенове на ЦСКА протестираха за около час пред парламента. Те носеха транспаранти с надписи в подкрепа на клуба. Сградата на Народното събрание бе оградена с плътен полицейски кордон. Полицията взе мерки и пред сградата на БФС на „Иван Асен II". Кола на жандармерията с водно оръдие бе паркирана там, като всички улички в района бяха строго охранявани.  Малко преди 16 ч. движението по „Цариградско шосе" преди пл. „Орлов мост" по посока центъра се отбиваше в локалните платна към ул. „Иван Асен II" заради шествието на феновете на ЦСКА. Шествието на червените фенове бе поведено от треньорите Пламен Марков и Христо Янев. Мероприятията, които ЦСКА организира, за да покаже на държавата, че трябва да помогне за възстановяването на армейските клубове, започнаха в 14.15 часа. На „Армията" дойдоха около 3500 души, а сектор „Г" разпъна огромен транспарант с надпис „Не може да убиете хегемона на българския спорт". Акцията бе планирана след като пропадна дербито на В група между червените и „Витоша" (Бистрица), в който като централен нападател е картотекиран премиерът Бойко Борисов. Заради страх от провокации отборът от близкото до столицата селце отказа да се яви на мача.Към 16 ч. недоволните запалянковци на ЦСКА потеглиха за езерото Ариана

Б. Борисов: Аз съм прост футболист от „Бистришките тигри”

http://www.cross.bg/tzska-borisov-oprostya-1484727.html

/КРОСС/ Ако имаше мъничка вратичка в закона, щях да се възползвам и да опростя данъците на ЦСКА Хиляди червени фенове, недоволни заради неангажираността на държавата към финансовите неблагополучия на ЦСКА, обградиха парламента. Шествието бе поведено от треньорите Пламен Марков и Христо Янев. Мероприятията, които ЦСКА организира, за да покаже на държавата, че трябва да помогне за възстановяването на армейските клубове, започнаха в 14.15 часа. На „Армията" дойдоха около 3500 човека, а сектор „Г" разпъна огромен транспарант с надпис „Не може да убиете хегемона на българския спорт".Акцията бе планирана след като пропадна дербито на В група между червените и „Витоша" (Бистрица), в който като централен нападател е картотекиран премиерът Бойко Борисов. Заради страх от провокации отборът от близкото до столицата селце отказа да се яви на мача.Плътен полицейски кордон очакваше червените фенове пред парламента.Към 16 ч. недоволните запалянковци на ЦСКА потеглиха за езерото Ариана. Оттам те се отправиха към парламента, където има мирен протест в подкрепа на ЦСКА. Шествието се охранява от два кордона полицаи и жандармерия. „Цариградско шосе" по посока центъра е вече затворено.„ЦСКА са назначили митинг. Да го проведат и да не ми замесват името с нещо, за което нямам абсолютно никаква вина. Събрах феновете, ръководството преди една седмица. Казах им, че съм готов да им помогна с всичко, което искат

Вижте шествието на ЦСКА (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5054780

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Идентифицираха умрелия на границата ни афганистанец

http://pik.bg/идентифицираха-умрелия-на-границата-ни-афганистанец-news419285.html

Идентифицираха умрелия на границата ни афганистанец

Ясна е самоличността на афганистанеца, който почина от полицейски куршум край Средец.

Той се казва Бисмилля и според показанията на други от групата, познавал пътя, предаде БНТ. При разпитите афганистанците са обяснили, че крайната им цел били Германия и Швейцария. Според наши източници от разследването в мобилните телефони на много от групата имало записи на насилие и издевателства.

Те обяснили, че се снабдили тях, за да доказват пред властите в европейските държави, че в Афганистан има опасност за живота им и не са икономически имигранти.

Раниха Ел Чапо при неуспешна акция за залавянето му

http://offnews.bg/news/n_1/n_575110.html

Мексиканският наркобарон Хоаким Гузман, познат като Ел Чапо, е бил ранен при акция на мексиканските власти, пише Би Би Си. Ел Чапо избяга от строгоохраняван мексикански затвор на 11 юли през тунел, изкопан под сградата. Правителствените власти съобщиха, че Гузман е бил ранен в лицето и краката при неуспешната акция за залавянето му. Ел Чапо е бил лидер на един от най-големите наркокартели в света - "Синалоа". След смъртта на Осама бин Ладен той е определян като най-опасния престъпник на земята.

"Селта" победи "Виляреал" и се изравни с "Реал" и "Барселона" на върха в Испания

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/18/2631265_selta_pobedi_viliareal_i_se_izravni_s_real_i_barselona/?ref=rss


"Селта" спечели инфарктна победа над "Виляреал" с 2:1 и остави "Реал" (Мадрид) на върха в Примера дивисион.

Тимът от Виго събра 18 точки, с колкото са "Реал" и "Барселона", но е на второ място заради головата си разлика - 17:8 срещу 18:2 за мадридчани и 17:11 за каталунците. "Виляреал" пък остава с 16 точки след осмия си мач в шампионата и вече е четвърти, след като в продължение на два кръга беше лидер.

Фабиан Ореяна даде аванс на гостите от Виго в 41-ата минута със...

"Селта" победи "Виляреал" и остави "Реал" на върха в Испания

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/18/2631265_selta_pobedi_viliareal_i_ostavi_real_na_vurha_v/?ref=rss


"Селта" спечели инфарктна победа над "Виляреал" с 2:1 и остави "Реал" (Мадрид) на върха в Примера дивисион.

Тимът от Виго събра 18 точки, с колкото са "Реал" и "Барселона", но е на второ място заради головата си разлика - 17:8 срещу 18:2 за мадридчани и 17:11 за каталунците. "Виляреал" пък остава с 16 точки след осмия си мач в шампионата и вече е четвърти, след като в продължение на два кръга беше лидер.

Фабиан Ореяна даде аванс на гостите от Виго в 41-ата минута със...

Занаятът - кръстник на фамилиите в Европа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053260

Най-много са ковачите и мелничарите, на Балканите шестват поповете
Някога са наричали човека само с кръщелното му име. След него стояла професията или прикачали осмиващ прякор. По-късно прибавили частицата “ов” и много от тези прoзвища станали фамилни имена.
Днес по фамилията може да се познае занаятът на предците.
Най-много са ковачите и мелничарите, на Балканите шестват поповете Някога са наричали човека само с кръщелното му име. След него стояла професията или прикачали осмиващ прякор. По-късно прибавили частицата “ов” и много от тези прoзвища станали фамилни имена. Днес по фамилията може да се познае занаятът на предците.

Авариралият край Калиакра турски танкер заминава на буксир за Истанбул

http://www.mediapool.bg/avariraliyat-krai-kaliakra-turski-tanker-zaminava-na-buksir-za-istanbul-news240622.html

Започва изтеглянето на буксир на турския танкер за превоз на олио "Пазар", който аварира в събота след нахлуване на вода в машинното му отделение на 40 мили източно от Калиакра. Корабът за аварийни ситуации "Ентърпрайс" още снощи пристигна в района на инцидента, но заради изпомпването на вода изтеглянето на корала на буксир се е забавило, за да започне в неделя. Тегленето се извършва със 7 мили в час, съобщи капитан Пламен Бонев от Морския спасително-координационен център, цитиран от БНР. Първоначалното решение танкерът да бъде изтеглен до пристанище Варна е пременено и по решение на корабособственика и на капитана на танкера той ще замине за Истанбул. Преценката била, че ситуацията на кораба не е толкова бедствена и няма в машинното отделение не нахлува много вода, а и във Варна имало турски буксир. Той ще се отправи, за да се срещне с кораба "Ентърпрайз" и да поеме буксирането на "Пазар"до Истанбул. Всички 14 членове на екипажа на турския танкер са добре. Хеликоптерът на военноморските сили "Пантер" е в готовност да окаже съдействие, ако се наложи.

Д-р Цвета Авджиева, кандидат на ГЕРБ за кмет на район „Младост”: Видимите резултати в София са резултат от обща работа, затова трябва да подкрепим отбора на ГЕРБ

http://pik.bg/д-р-цвета-авджиева-кандидат-на-герб-за-кмет-на-район-„младост”-видимите-резултати-в-софия--news419258.html

Д-р Цвета Авджиева, кандидат на ГЕРБ за кмет на район „Младост”: Видимите резултати в София са резултат от обща работа, затова трябва да подкрепим отбора на ГЕРБ

В парка пред СО "Младост", по покана на кандидатa на ГЕРБ за кмет на район „Младост” д-р Цвета Авджиева, се проведе среща –разговор между жителите на района и кандидатите на ГЕРБ за районни кметове на София и кандидатите на ГЕРБ за общински съветници. На събитието присъстваха Димитър Главчев, зам.-председател на 43-тото Народно събрание и народните представители от ГЕРБ Милена Дамянова и Валентин Николов. Д-р Авджиева сподели пред гостите на събитието, че „Благодарение на усилията на кмета на столицата, районите кметове и Общинския съвет, София вече има нова европейска визия”. Тя допълни още, че видимите резултати в София са благодарение на усилията на кмета и на Общинския съвет. „Ако искаме резултатите да бъдат още по-видими , трябва да подкрепим отбора на ГЕРБ на предстоящите местни избори”, посочи д-р Цвета Авджиева.

Милена Дамянова призова за висока избрирателна активност следващата неделя и отбеляза, че за да продължат видимите резултатите в София е важно да се гласува както за кмет на столицата, така също и за общински съветници и за районни кметове.

Турски ТИР се преобърна на пътя Русе-Бяла

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5054778

Пореден инцидент с ТИР стана тази сутрин на пътя Русе-Бяла. Тежкотоварен камион, пътуващ от Турция за Полша, се е преобърнал на Мойсевия баир между Русе и Иваново. Няма сериозно пострадали, предаде БГНЕС.
Инцидентът е станал около 5.30 ч. Два турски ТИР-а, натоварени с лимони за Полша, са пътували към Дунав мост.
Пореден инцидент с ТИР стана тази сутрин на пътя Русе-Бяла. Тежкотоварен камион, пътуващ от Турция за Полша, се е преобърнал на Мойсевия баир между Русе и Иваново. Няма сериозно пострадали, предаде БГНЕС. Инцидентът е станал около 5.30 ч. Два турски ТИР-а, натоварени с лимони за Полша, са пътували към Дунав мост.

Турски ТИР се преобърна на пътя Русе-Бяла

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5054770

Пореден инцидент с ТИР стана тази сутрин на пътя Русе-Бяла. Тежкотоварен камион, пътуващ от Турция за Полша, се е преобърнал на Мойсевия баир между Русе и Иваново. Няма сериозно пострадали, предаде БГНЕС.
Инцидентът е станал около 5.30 ч. Два турски ТИР-а, натоварени с лимони за Полша, са пътували към Дунав мост.
Пореден инцидент с ТИР стана тази сутрин на пътя Русе-Бяла. Тежкотоварен камион, пътуващ от Турция за Полша, се е преобърнал на Мойсевия баир между Русе и Иваново. Няма сериозно пострадали, предаде БГНЕС. Инцидентът е станал около 5.30 ч. Два турски ТИР-а, натоварени с лимони за Полша, са пътували към Дунав мост.

Загубихме битката за бронза! Четвърти сме в Европа!

http://petel.bg/Zagubihme-bitkata-za-bronza--CHetvarti-sme-v-Evropa-__130894

кадър: БНТ Италия победи България с 3:1 (25:20, 25:14, 23:25, 25:20) в мача за третото място на Европейското първенство по волейбол. Съорганизаторите...

Ал. Андреев: Бюлетините за местните избори са отпечатани и се транспортират до общините

http://www.moreto.net/novini.php?n=304170

Бюлетините за местните избори вече са отпечатани и е започнало транспортирането и предаването им на областните администрации и на общините. Това съобщи за "Хоризонт“ в предаването "Неделя 150" говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев.

Украйна определи четири условия за провеждане на избори в Донбас

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/18/2631284_ukraina_opredeli_chetiri_usloviia_za_provejdane_na/?ref=rss


Премиерът на Украйна Арсений Яценюк подкрепи провеждането на избори в Донбас, но само след приемането на нов закон и изпълнение на четири условия, съобщава агенция "Фокус".

"Разбира се, там трябва да проведат избори. И за това трябва да се приеме отделен закон. Но има ясни условия, при които могат да се проведат избори в Донбас", казва той в седмичната програма "10 минути с премиера" на украинските телевизионни канали.

По думите на Яценюк има четири конкретни условия....

Родителите на загинал граничар: И нашият син е герой!

http://www.bnews.bg/article-142713

Девет месеца отговори на много въпроси чакат и родителите на загиналия полицай в свищовското село Ореш.

Норвегия с Унгария на баражите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5054758



Спечелилият безапелационно борбата за третото място с нашите национали в квалификациите за Евро 2016 тим на Норвегия се падна с Унгария при жребия за баражите. Така скандинавците имат сериозни шансове да попаднат на финалите във Франция следващото лято.
Останалите двойки са Украйна - Словения, Швеция - Дания и Босна и Херцеговина - Ирландия.
Спечелилият безапелационно борбата за третото място с нашите национали в квалификациите за Евро 2016 тим на Норвегия се падна с Унгария при жребия за баражите. Така скандинавците имат сериозни шансове да попаднат на финалите във Франция следващото лято. Останалите двойки са Украйна - Словения, Швеция - Дания и Босна и Херцеговина - Ирландия.

Джоли и Брат Пит напускат зоната на комфорта в новия си филм

http://www.bnews.bg/article-142712

„Моята майка и моята баба започнаха да умират, малко след като бяха навършили 40-те. Сега аз съм на 40 и с нетърпение очаквам 50-годишнината си, за да знам, че съм прескочила това изпитание“, признава Джоли.

Нелегални кучешки боеве предотвратени в Звъничево

http://www.mediapool.bg/nelegalni-kucheshki-boeve-predotvrateni-v-zvanichevo-news240621.html

Полицията е предотвратила нелегални боеве с кучета в пазарджишкото село Звъничево, съобщиха от пазарджишката дирекция на вътрешните работи. Тя е получила информация, че на 17 октомври в оранжериен комплекс, под предлог, че ще се проведе киноложка изложба на кучета от породата средноазиатска овчарка, се организират незаконни боеве. Екипи на секторите "Криминална полиция" и "Охранителна полиция" блокирали периметъра около оранжерията и проникнали вътре. На мястото са установени 76 човека с над 20 кучета. Открит е и обособен ринг за борби с животни. При проверка на документите за самоличност е констатирано, че мъжете са от Пазарджик, Добрич, Шумен, Стара Загора, Ихтиман, София и Перник. Сред присъстващите имало и чужди граждани от Македония и Румъния. Част от мъжете са с богато криминално минало, уточняват от пресцентъра. На 11 лица са съставени актове по Закона за българските лични документи. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по разследването продължава.

Германия ще съдейства за ускоряване на процеса по издаване на визи за турски граждани

http://www.cross.bg/germaniya-protzesa-grazhdani-1484726.html

/КРОСС/ Турция е готова да работи с Германия за превенция на незаконната миграция, но проблемът не може да бъде решен без решение на кризата в Сирия, заяви турският премиер Ахмет Давутоглу по време на съвместна конференция в Истанбул с гостуващата там Ангела Меркел, канцлер на Германия. Давутоглу допълни, че Турция очаква ускоряване на процеса по присъединяването й към ЕС, за което може да допринесе въвеждането на безвизов режим да турските граждани в ЕС, предава Reuters. Меркел не спомена безвизов режим, а обеща Германия да съдейства за ускоряване на процеса по издаване на визи за турски граждани. В наш общ интерес е да намерим политическо решение за конфликта в Сирия, подчерта тя.

Основните моменти при оценката и подбора на технологични акции

http://www.investor.bg/analizi/262/a/osnovnite-momenti-pri-ocenkata-i-podbora-na-tehnologichni-akcii-204220/

Изборът става с преценка за перспективите пред отделните продукти, без да се обръща внимание на сравнението с коефициенти, коментира Цветослав Цачев от ЕЛАНА

Цесекари на протест пред парламента

http://frognews.bg/news_100156/TSesekari-na-protest-pred-parlamenta/

Фенклуб „Сектор Г“ протестира мирно пред парламента след неделния двубой от В група между ЦСКА и Витоша (Бистрица). Те го обявиха със съобщение до медиите организираните запалянковци.

Хиляди фенове на ЦСКА протестираха пред парламента

http://bgfootball.actualno.com/Hiljadi-fenove-na-CSKA-protestiraha-pred-parlamenta-news_502172.html

Хиляди фенове се включиха в шествието в подкрепа на ЦСКА в София, предаде Дарик. С транспарант „Не може да убиете хегемона на българския футбол” червените запалянковци скандираха пред сградата на Народното събрание. Пред сградата на парламента речи държаха изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков и председателят на ОСК ЦСКА Георги Калчев. Пламен Марков призова феновете да изразят мнението си, но да бъдат разумни и да не се подават на провокации. Марков запита защо през лятото

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване