Цветан Цветанов ще участва в Парламентарен форум по разузнаване и сигурност в САЩ

http://www.cross.bg/sigyrnost-tzvetanov-predsedatelyat-1485671.html

/КРОСС/Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов заминава на работно посещение в Съединените американски щати. Цветанов и председателят на Парламентарната комисия за контрол на специалните служби в Народното събрание Димитър Лазаров ще участват в Парламентарен форум по разузнаване и сигурност, който ще се проведе на 27 и 28 октомври във Вашингтон. Организатор на форума е Конгресът на САЩ. На събитието ще бъдат дискутирани въпроси от областта на разузнаването, киберпрестъпленията и финансирането на тероризма. Участие във форума ще вземат бившите директори на американската Национална агенция по сигурността ген. Кийт Алекзандър и ген. Майкъл Хейдън, бившият секретар на Американската дирекция по вътрешна сигурност Майкъл Чертоф, както и председателят на Комисията по сигурност в Конгреса на САЩ Девън Нунез.    

11 формации се очертават в новия Общински съвет на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304784

11 формации се очертава да имат местни депутати в новия Общински съвет на Варна. Това сочат междинните резултати от вчерашните избори, при обработени 40,55% от СИК протоколите. С най-много общински съветници ще бъдат ГЕРБ. Към момента техният резултат е 36,37%, което вероятно ще им осигури между 21 и 23 съветника.

Боряна Димитрова: „Атака” срамно взе вниманието на избирателите

http://frognews.bg/news_100727/Boriana-Dimitrova-Ataka-sramno-vze-vnimanieto-na-izbiratelite/

Резултатите от изборите говорят за преформулиране на положението на национално равнище. РБ убедително се представиха, прогнозите за тях не се оправдаха. Партии, които не заслужиха вниманието на избирателите и не успяха да прескочат 2%, срамно обаче взеха вниманието на зрителите. Имам предвид ”Атака”. Това коментира в „Здравей, България” социологът Боряна Димитрова от „Алфа рисърч”.

Златото отново пое надолу

http://www.investor.bg/surovini/365/a/zlatoto-otnovo-poe-nadolu--204781/

Цената на благородния метал падна до най-ниското си ниво от 28 август насам

Цените на имоти у нас с най-малък ръст в Централна и Източна Европа

http://www.mediapool.bg/tsenite-na-imoti-u-nas-s-nai-malak-rast-v-tsentralna-i-iztochna-evropa-news240962.html

Цените на жилищата в България поскъпват най-малко през последната година в сравнение с останалите страни в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Това сочат данните на Еростат за второто тримесечие на 2015 г. На годишна база цените у нас са се увеличили средно с 2.8 на сто, като този ръст ни отрежда последно място сред страните от региона.Най-сериозно увеличение има при цените на имотите в Унгария (11.9%), Словакия (5.6%), Румъния (3.9%), Чехия (3.5%). В целия Европейски съюз най-голям ръст на цените на имотите е регистриран в Швеция с 13%. Според агенции за имоти в България има активен пазар само в четирите големи града – София, Варна, Бургас и Пловдив. Техните данни сочат поскъпването на имотите в столицата с между 5 и 10% за първото полугодие на годината в сравнение с 2014 г. Националната статистика спря да прави проучването на цените на имотите в страната от началото на тази година. Ръст в търсенето на имоти у нас има и в селата около големите градове. Брокериотчитат, че в областните градове поскъпването на жилищата е незабележимо, като  в някои от тях дори има намаление на цената. Според данни на специализирания интернет портал Global Property Guide цените на имотите у нас са най-ниски от целия ЕС и на трето място отзад напред за цяла Европа. Порталът сравнява средните стойностите на жилищата в столиците или финансовите центрове в различните страни. Най-евтини са апартаментите в столицата на Молдова, където средната цена е 995 евро/кв.м. На второ място е Скопиесъс средни цени от 1134 евро/кв.м. В София средните цени на имотите са 1222 евро/кв. м. В Румъния са с над 300 евро на кв. метър по-скъпи от тези у нас - 1537 евро. Най-скъпите апартаменти са в Монако, където средната цена на квадратен метър жилищна площ е 44 522 евро. След княжеството е Великобритания, където цената на квадратен метър във всички големи градове е средно около 25 575 евро. Във Франция средната цена на квадратен метър апартамент е 13 639 евро. Четвърта е Русия с цена на кв. м. около 11 866 евро пред Австрия - със средна цена 10 807 евро.

Пет жени, чакали тази нощ в зала „Арена Армеец”, са в болница

http://pik.bg/пет-жени-чакали-тази-нощ-в-зала-„арена-армеец”-са-в-болница-news424217.html

Пет жени, чакали тази нощ в зала „Арена Армеец”, са в болница

 Пет жени, чакали тази нощ в зала „Арена Армеец”, където се предават протоколите от местните избори в столицата, са приети в Спешно отделение на УМБАЛ „Св. Анна”-София, съобщиха от болницата.

Пострадалите са: 72-годишна жена след колапс. Отказала е хоспитализация. 60-годишна жена след колапс. Отказала е хоспитализация. 20-годишна жена с Пелвиопперитонит. Отказала е хоспитализация. 31-годишна жена, бременна в 4-ти месец.

В момента я преглеждат в Акушеро гинекологична клиника на УМБАЛ „Св. Анна”-София. 56-годишна жена.

Със стенокардия. Хоспитализирана в Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Св. Анна”-София.

Вижте кошмарната нощ в "Арена Армеец" отвътре (Видео)

http://petel.bg/Vizhte-koshmarnata-noshh-v-Arena-Armeets-otvatre--Video-__131762

Снимка: Нова тв Огромни опашки от хора от секционните избирателни комисии се изви пред зала "Арена Армеец" часове след края на изборния...

Според новия план на ЕС: Гърция се съгласи да приеме 50 000 бежанци

http://petel.bg/Spored-noviya-plan-na-ES--Gartsiya-se-saglasi-da-prieme-50-000-bezhantsi__131763

Гърция се ангажира в неделя да отвори достатъчно приемни центрове за настаняването на 30 000 бежанци до края на годината, а ООН ще осигури...

Спират водата в три квартала на Варна

http://petel.bg/Spirat-vodata-v-tri-kvartala-na-Varna__131764

Части от три квартала във Варна ще осатанат без вода днес, Едната е от квартал "Възраждане", първи микрорайон, където абонатите ще...

Цачева за Сидеров: Недопустимо е да се поставя над закона

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5072966

Недопустимо е един народен представител да се поставя над закона и да нарушава правовия ред. Така председателят на Парламента Цецка Цачева коментира пред БиТиВислучая с Волен Сидеров пред НАТФИЗ снощи.
"В народното събрание има внесено искане от главния прокурор за сваляне имунитета на Сидеров и Чуколов след случая на столичната улица "Раковски".
Недопустимо е един народен представител да се поставя над закона и да нарушава правовия ред. Така председателят на Парламента Цецка Цачева коментира пред БиТиВислучая с Волен Сидеров пред НАТФИЗ снощи. "В народното събрание има внесено искане от главния прокурор за сваляне имунитета на Сидеров и Чуколов след случая на столичната улица "Раковски".

Каракачанов: Купеният вот отново реши изхода от изборната надпревара по места

http://pik.bg/каракачанов-купеният-вот-отново-реши-изхода-от-изборната-надпревара-по-места-news424216.html

Каракачанов: Купеният вот отново реши изхода от изборната надпревара по места

На тези избори отново се оказа, въпреки всимки хублави приказки, че купеният вот по места отново реши изборната надпревара. Това каза пред камерите на bTV Красимир Каракачанов. Той допълни, че в доста региони ДПС разчита на етническия фактор, за да спечели.

След това коментира и драмата с обработката на бюлетините в "Арена Армеец". "Това нещо не се случва за първи път. И е лошо,че този път има необратими последици. Преди години, ако помните, имаше изборни комисии, на които толкова им беше писнало, че хвърлиха бюлетините и си заминаха", каза Каракачанов.

Накрая каза,че доволен от резултатите на ВМРО на тези избори.

В Тервел ще има балотаж за кметския пост

http://pik.bg/в-тервел-ще-има-балотаж-за-кметския-пост-news424214.html

В Тервел ще има балотаж за кметския пост

За кметския пост в община Тервел ще има балотаж, съобщиха от Общинската избирателна комисия за резултатите от местния вот при 97 на сто обработени протоколи от секционните избирателни комисии.

За доверието на избирателите на втория тур ще се състезават досегашният кмет на Тервел Живко Георгиев от БСП и Марияна Пасева от коалиция "За нов Тервел".

На първия тур подкрепата за Георгиев е 45.16 на сто от гласовете на избирателите, а за Пасева - 33.81 на сто, според обработените протоколи.

Младата музикална звезда от Перник Юлиян Асенов с нова песен и видео за вечната битка между доброто и злото у всеки човек. Вижте го!

http://www.zapernik.com/obshtestvo/mladata-muzikalna-zvezda-ot-pernik-yuliyan-asenov-s-nova_40365/

Видео на нова песен - „Бягам“ представя младата музикална звезда от Перник Юлиян Асенов. Музиката и текста са на самият изпълнител, бийта е на нашумелият бийтмейкър Jay Cee, а видеото е на Георги Ангелов.

Песента е вдъхновена от вечната битка между доброто и злото у всеки човек. Минимализмът на клипа контрастира с модерния саунд на парчето, което е решено в трап стил с поп вокали.

Юлиян е роден в Перник и е учил в Радомир. Наследил е таланта и любовта си към...

Продължава

На пет жени е оказана спешна помощ при предаването на протоколите, няма смъртен случай

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/26/2636421_na_pet_jeni_e_okazana_speshna_pomosht_pri_predavaneto/?ref=rss


Пет жени, чакали тази нощ в зала "Арена Армеец", където се предават протоколите от местните избори в столицата, са приети в спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна" –София, съобщиха от болницата.

Три жени, две след колапс и една с пелвиопперитонит, са отказали хоспитализация, след като са били прегледани.

Жена на 31 години, бременна в 4 месец в момента се преглежда т в Акушеро гинекологична клиника на УМБАЛ "Св. Анна" – София.  

56 годишна жена със стенокардия е...

Къщата на хобита се премести от Графството в Северна Дакота

http://www.dnevnik.bg/na_put/2015/10/26/2635889_kushtata_na_hobita_se_premesti_ot_grafstvoto_v_severna/?ref=rss


Кръгли прозорци и кръгли врати. Това е една от характерните особености на къщите на хобитите. Те получили уменията си да градят от елфите, но са заимствали похвати и от джуджетата. Домовете им изобилствали с матоми - безполезни предмети, които не желаели да изхвърлят и предавали като подаръци от ръка на ръка.

Така описва домовете на хобитите Дж. Р. Р. Толкин, а вдъхновено от него американско семейство създава своята къща за гости.



Къщата на хобита, наречена още...

Наблюдава се увеличен интерес към луксозните имоти в Бургас през тази година

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067131

Интервю със Станислава Сачарова, Директор продажби на резиденция
Интервю със Станислава Сачарова, Директор продажби на резиденция "Лазурен бряг", Бургас Държим на обещанията пред клиентите, искаме всички услуги да са на ниво - Г-жо Сачарова, със започването на строителството на резиденция "Лазурен бряг" имаше доста противоречиви мнения, тъй като това е един доста мащабен проект.

Цачева за Сидеров: Недопустимо е да се поставя над закона

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5072959

Недопустимо е един народен представител да се поставя над закона и да нарушава правовия ред. Така председателят на Парламента Цецка Цачева коментира пред БиТиВислучая с Волен Сидеров пред НАТФИЗ снощи.
Недопустимо е един народен представител да се поставя над закона и да нарушава правовия ред. Така председателят на Парламента Цецка Цачева коментира пред БиТиВислучая с Волен Сидеров пред НАТФИЗ снощи. "В народното събрание има внесено искане от главния прокурор за сваляне имунитета на Сидеров и Чуколов след случая на столичната улица "Раковски".

Проект без аналог в Бургас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5067046

22-етажната резиденция "Лазурен бряг" е вдъхновена от руския дух и архитектура
Бургас - градът, който се развива осезаемо и е предпочитан за живеене, отговаря подобаващо на потребностите на жителите и гостите си с проект без аналог.
Резиденция "Лазурен бряг" е уникален за Бургас със своя стил, разположение и функционалност.
22-етажната резиденция "Лазурен бряг" е вдъхновена от руския дух и архитектура Бургас - градът, който се развива осезаемо и е предпочитан за живеене, отговаря подобаващо на потребностите на жителите и гостите си с проект без аналог. Резиденция "Лазурен бряг" е уникален за Бургас със своя стил, разположение и функционалност.

Йотова: От 25 години някой все предрича гибелта на БСП

http://pik.bg/йотова-от-25-години-някой-все-предрича-гибелта-на-бсп-news424213.html

Йотова: От 25 години някой все предрича гибелта на БСП

"От снощи слушам всякакви партии, които все търсят начини да намерят нещо положително от местните избори. БСП запази второто си място в страната", заяви в сутрешния блок на Нова телевизия евродепутатът Илияна Йотова.

Според нея много от резултатите на партиите са резултат от купен и контролиран вот. Това, разбира се, не е оправдание за БСП, поясни Йотова. "Резултатът на партиите не може да се прави при сравнение на местни и парламентарни избори, тъй като те са много различни", разясни още тя.

"От 25 години някой все предрича гибелта на БСП, но най - интересното е, че точно такива хора вече не са на политическата сцена", каза в заключение Илияна Йотова.

 

Т. Безлов: В 1 000 секции от разкритите в страната 12 300 има изключително големи аномалии

http://www.cross.bg/sektzii-bezlov-kypen-1485670.html

/КРОСС/Изборният ден е само върха на айсберга на това, което се случва около едни избори. Това каза в сутрешния блок на БНТ Калин Славов от Асоциация "Прозрачност без граници". Той посочи, че изборният туризъм, от който всички се опасяваха, а организацията сигнализира за него още от лятото, все пак бе факт. Благодарение на дейността на неправителствените организации бяха заличени около 1700 съмнителни регистрации. Оказа се обаче, че има над 30 хиляди съмнителни и подозрителни регистрации на границите на закона, добави той. По думите му този феномен наред с малките населени места се появява най-често в курортните места. Нивото на контролиран и купен вот, който наблюдавахме, не бяха изненада за никого, каза още той. Аз се надявам до края на тази седмица, началото на следващата да стане ясно какво точно се случи с така наречените рискови секции или секции с аномалии, коментира от своя страна Тихомир Безлов от Център за изследване на демокрацията". От няколко избора насам има достатъчно факти и данни за около 1 000 секции от разкритите в страната 12 300, при които има изключително големи аномалии. Това са най-вече секции в ромските махали, добави той. Според Безлов купуването на гласове на тези избори е било с по-ниска активност. Това може да се дължи на умора, на липса на финансиране след толкова много извънредни избори, коментира той

Американска медия определи руската „Шквал“ за една от най-добрите подводни ракети в света

http://www.cross.bg/raketa-shkval-mighty-1485652.html

/КРОСС/ Руската ракета „Шквал“, предназначена за поразяване на цели под вода и унищожаване на подводници, влезе в класацията на най-добри оръжия от този тип, съставена от американското издание We Are The Mighty, цитирано от РИА Новости. Авторът на рейтинга отбелязва, че „Шквал“ се придвижва във водата подобно на торпедо, като при това създава „въздушен джоб“, което намалява триенето и позволява на ракетата буквално да „лети“ под вода със скорост над 380 км в час. Бойната глава на ракетата от 463 фунта, детонираща в посоченото време, е способна да разруши „намиращите се близост вражески подводници и приближаващите се торпеда“, отбелязва анализаторът на We Are The Mighty. „Шквал“ се изстрелва от стандартен 533-милиметров торпеден апарат на дълбочина около 100 м., а самата ракета излиза от апарата със скорост, близка до 93 км в час. След това се задейства ракетният двигател, който задвижва оръдието със скорост, 4-5 пъти превишаваща възможностите на обикновените ракети-торпеда. Съобщава се също, че оръжието запазва високата степен на вероятност от поразяване на целта (80%) на разстояние до 7 км. В топ-листата на подводните оръжия We Are The Mighty включва и френските торпеда F-21, американските торпеда от серия МК и още една руска ракета – Т-5.

Благодаря на човека, ударил Волен Сидеров

http://actualno.actualno.com/Blagodarja-na-choveka-udaril-Volen-Siderov-news_503699.html

Колко пречистващ може да бъде един юмрук! За цял един народ. След вчерашния екшън с Волен Сидеров някои побързаха да обявят, че сме стигнали дъното. Не! Напротив - започнахме да се оттласкваме от него. Защото вчера се случи най-логичното, правилно и справедливо нещо от години насам - Волен Сидеров разбра, че търпението има горен праг. Праг, който ти нанася светкавичен, освобождаващ и пречистващ удар в мутрата, ако прекалено дълго си се заблудил, че си безсмъртен и можеш да тъпчеш когото поиска

Мъж почина след побой в Монтана

http://montana.actualno.com/Myj-pochina-sled-poboj-v-Montana-news_503703.html

46-годишен мъж е починал след скандал и бой в Монтана, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Монтана. Вчера, около 10.50 часа на бул. „Трети март” срещу № 155 в град Монтана, в крайната дясна лента за движение с посока от град Монтана към град Видин, на разстояние от 20 метра по между си са спрели товарен автомобил седлови влекач „Волво” с прикачно полуремарке „Shmitz” с водач 43-годишният М.И. от град София и седлови влекач „Волво” с прикачно полур

От АБВ искат да се назначат още сътрудници към ОИК София

http://society.actualno.com/Ot-ABV-iskat-da-se-naznachat-oshte-sytrudnici-kym-OIK-Sofija-news_503704.html

От политическа партия АБВ настояват спешно да бъдат привлечени още сътрудници към Общинската избирателна комисия в София, за да бъдат обработени протоколите от изборите вчера. Както знаете все още има огромен брой чакащи в зала Арена Армеец за обработка на данните. Хората масово недоволстват, тъй като вече са в залата повече от 12 часа. В обръщение до ЦИК, което е подписано от заместник-председателя на партията Румен Петков се заявява, че „вземайки под внимание на първо място застрашенот

Столична община: ЦИК да си свърши работата

http://politics.actualno.com/Stolichna-obshtina-CIK-da-si-svyrshi-rabotata--news_503705.html

Призоваваме Централната избирателна комисия (ЦИК) да се произнесе с адекватно решение за ускоряване на процеса по обработване на протоколите от секционните избирателни комисии при предаването им в Общинската избирателна комисия (ОИК). Това се заявява в изявление на СО, разпространено до медиите. В него се посочва, че цялата организация на процеса е в правомощията на ЦИК и ОИК. Съгласно изборния кодекс, Столична община не обработва протоколите от СИК, както и предаването им в ОИК. В задъл

Катастрофа спря движението в Прохода на републиката

http://crime.actualno.com/Katastrofa-sprja-dvijenieto-v-Prohoda-na-republikata-news_503706.html

Мъж е загинал при тежка катастрофа на Прохода на републиката. Пътният инцидент между ТИР и лек автомобил е станал около 8.35 часа, съобщиха от МВР. Временно е преустановено преминаването през прохода.

Как ще завърши сезонът на тайфуните?

http://climate.actualno.com/Kak-shte-zavyrshi-sezonyt-na-tajfunite-news_503650.html

Рекордьорката по брой на тайфуни 1972 година рискува да загуби своите лаври. Към средата на октомври 2015 година вече се е разписала с 19 тайфуна и има още два месеца напред. Планът по супертайфуните през 2015 година вече е преизпълнен – към 21 октомври са фиксирани 8 супертайфуна, докато средният показател е 4 тайфуна годишно. Едновременно два супертайфуна – Копу (Ландо) и Чампи – са се зародили в океана в средата на октомври. През зимата тропическата активност в североизточн

Русия подготвя четири маймуни за Марс

http://cosmos.actualno.com/Rusija-podgotvja-chetiri-majmuni-za-Mars-news_503662.html

Учените от руския институт по медико-биологични проблеми са пристъпили към провеждане на опити върху четири макака резус, които се смятат а най-обучаемите примати. Очаква се, че те ще бъдат първата експедиция на земляни към Марс, съобщава Vesti.ru. "Трябва да ги цивилизоваме. Да се научат да седят в креслото, да изпълняват операции в това кресло – казва завеждащата отдела по сензомоторна физиология и профилактика на института Инеса Козловска. Макаците се учат не само да седят, но и да р

Райчев: ГЕРБ извърши много бавно една маневра, за да може спокойно Борисов да държи властта

http://pik.bg/райчев-герб-извърши-много-бавно-една-маневра-за-да-може-спокойно-борисов-да-държи-властта-news424212.html

Райчев: ГЕРБ извърши много бавно една маневра, за да може спокойно Борисов да държи властта

"Ние бяхме свидетели на изключително бавна маневра извършена от ГЕРБ. Преместването им от дясно в център", коментира в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия социологът Андрей Райчев.

Той припомни как преди всички от ГЕРБ са казвали: "Ние сме велики", а вече подобни думи не могат да се чуят от тях.

"В момента ГЕРБ вече не играят ролята на дясна партия", добави социологът. На въпрос дали Бойко Борисов е измислим това преместване, Райчев отговори, че това е начинът той да държи властта. Райчев коментира и левицата.

Според него почти никой не й обръща внимание и никой не отразява факта, че тя наистина е разцепена и сега наистина е изключително важно какво ще бъде бъдещето й. Боряна Тодорова потвърди промените в политическите среди.

 

Б. Димитров: На какво интелектуално и културно равнище трябва да бъдеш, за да гласуваш за Сидеров

http://www.cross.bg/siderov-intelektyalno-dimitrov-1485669.html

/КРОСС/На какво интелектуално и културно равнище трябва да бъдеш, за да гласуваш за Волен Сидеров?! Риторичният въпрос зазаде в студиото на ТВ7 историкът Божидар Димитров в обяснение на използваната от него дума "лумпени" за привържениците на "Атака". По повод тиражираната от самия Сидеров версия, че някой иска да го убие, Божидар  Димитров заяв, че ако някой на същото интелектуално ниво е искал да направи това, то той е щял да го направи. Според историка Сидеров си измисля тази история. 

И бюджетът се нуждае от план „Юнкер“

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5072358

С милиардите, които сме дали от бюджета за БДЖ и енергетиката, можехме да сменим всички влакове с чисто нови, да обновим енергийната мрежа, да построим алтернативни газопроводи
   Повече финансови инструменти, повече проектно финансиране, по-малко субсидии за покриване на загуби
 През миналата седмица министърът на финансите Владислав Горанов и
С милиардите, които сме дали от бюджета за БДЖ и енергетиката, можехме да сменим всички влакове с чисто нови, да обновим енергийната мрежа, да построим алтернативни газопроводи Повече финансови инструменти, повече проектно финансиране, по-малко субсидии за покриване на загуби През миналата седмица министърът на финансите Владислав Горанов и

“ВИП Брадър” гласува, до всеки - човек от шоуто, за да няма връзка със света

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071867

Станимир Гъмов стигна до родната Стара Загора, за да гласува. Всички от “ВИП Брадър” също пуснаха бюлетини. Първи рано сутринта бяха Кристина Димитрова и Кичка Бодурова. Човек от шоуто обаче придружаваше ВИП гласоподавателите, за да нямат досег с външния свят.
Един ще напусне къщата. Номинирани за изгонване са Кичка, Ернестина Шинова,
Станимир Гъмов стигна до родната Стара Загора, за да гласува. Всички от “ВИП Брадър” също пуснаха бюлетини. Първи рано сутринта бяха Кристина Димитрова и Кичка Бодурова. Човек от шоуто обаче придружаваше ВИП гласоподавателите, за да нямат досег с външния свят. Един ще напусне къщата. Номинирани за изгонване са Кичка, Ернестина Шинова,

Шест общини във Великотърновска област с кметове от първи тур

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5072953

По данните от паралелното преброяване на първи тур са избрани кметове във Велико Търново- Даниел Панов от ГЕРБ, на Сухиндол-Пламен Чернев,който е независим, Полски Тръмбеш-Георги Чакъров от БСП, Златарица- Пенчо Чанев от ВМРО, Елена- Дилян Млъзев от ГЕРБ и Лясковец-Ивелина Гецова от ГЕРБ.
В Павликени, Свищов,
По данните от паралелното преброяване на първи тур са избрани кметове във Велико Търново- Даниел Панов от ГЕРБ, на Сухиндол-Пламен Чернев,който е независим, Полски Тръмбеш-Георги Чакъров от БСП, Златарица- Пенчо Чанев от ВМРО, Елена- Дилян Млъзев от ГЕРБ и Лясковец-Ивелина Гецова от ГЕРБ. В Павликени, Свищов,

Християните почитат свети Димитър

http://www.mediapool.bg/hristiyanite-pochitat-sveti-dimitar-news240961.html

На 26 октомври православните християни почитат свети Димитър Солунски. Според народните представи от Димитровден започва зимата. Димитър Солунски е роден през 3 век в Солун. Баща му е кмет на града. След неговата смърт император Максимиан Херкуп възлага този пост на Димитър, който е приет с голяма радост и почит. Като управител на Солун Димитър открито изповядва и слави християнската вяра. Недоволен от неговото поведение, император Галерий го хвърля в тъмница. Преди да го осъдят, войници влезли в килията му и го убили с копие по време на молитва. Тогава християнската църква го провъзгласява за мъченик на вярата и светец, а жителите на Солун започват да го почитат като покровител на града. Според легендата Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат на Св. Георги. Той язди на червен кон, а от дългата му бяла брада се изсипват първите снежинки — "Дойде ли Димитър, идва и снегът", гласи народната поговорка. Свети Димитър се приема и за закрилник на строителя. Празнуват всички архитекти, проектанти, строителни инженери и всички ангажирани в сферата на строителството.   Професионален празник е и на ковачите, техниците, инженерите и металурзите.   На 26 октомври празника си отбелязват градовете Сливен, Видин и Айтос. Имен ден днес празнуватДимитър, Димитрина, Деметра, Дима, Димо, Димка, Димчо, Димана, Драго, Драгомир, Драган, Митко, Митра, Митка, Митрана, Мита, Даниела, Даниел, Диян, Дияна, Диан, Диана. Патриарх Неофит щеучаства в празнична служба и ще благослови вярващитев столичния храм "Св. Димитрий" в кв. Хаджи Димитър.

Цачева за скандала със Сидеров: Недопустимо е един народен представител да се поставя над закона

http://pik.bg/цачева-за-скандала-със-сидеров-недопустимо-е-един-народен-представител-да-се-поставя-над-з-news424209.html

Цачева за скандала със Сидеров: Недопустимо е един народен представител да се поставя над закона

Недопустимо е един народен представител да се поставя над закона и да нарушава правовия ред. Така председателят на Парламента Цецка Цачева коментира изцепката на Волен Сидеров пред НАТФИЗ от тази нощ.

"В народното събрание има внесено искане от главния прокурор за сваляне имунитета на Сидеров и Чуколов след случая на столичната улица "Раковски". Има един 14 дневен срок, в който лицето само трябва да се съгласи да си даде имунитета.

Този срок изтича утре. Ако до края на пленарния ден в сряда не постъпи такова решение на народните представители от АТАКА,, в парламента ще приемем решение за комисия, която да докладва искането", каза Цачева.

И допълни ,че за нея Министерството на вътрешните работи е действало адекватно в случая със Сидеров. 

El Mundo: Външната политика на Москва привлича все повече съюзници

http://www.cross.bg/moskva-siriya-vashington-1485655.html

/КРОСС/ На срещата за Сирия във Виена Москва и Аман постигнаха споразумение да координират военните си действия против „Ислямска държава“. Броят на поддръжниците на Кремъл нараства стремително, а Вашингтон очевидно е недоволен, че руският президент Владимир Путин се превръща в главно действащо лице в решаването на сирийския конфликт, пише „El Mundo“, предаде „Взгляд“, цитиран от “Руски дневник”. Авторът Хавиер Колас твърди, че Кремъл е изиграл ролята на „военен коз“ в Сирия .Вашингтон разбира, че да позволи на Русия да стане главен герой в решаването на сирийския конфликт би означавало да даде на Путин възможност да се реабилитира на международната сцена в момент, в който е „наказан“ от САЩ и Европа за „ролята си във войната“ в Украйна. Независимо че всички са доволни от действията на Москва в Близкия изток. Дори и саудитците, които настояват за незабавна оставка на Асад, гледат на Русия като на партньор, цитира статията „ИноТВ“. Някои наблюдатели са на мнение, че Москва води с Вашингтон „война от разстояние“ в Сирия: войската на сирийския президент Башар Асад получава руска подкрепа от въздуха срещу бунтовниците, част от които са обучени и въоръжени от ЦРУ

Медведев: Забраната на Киев за полетите в РФ – борба на украинските началници със собствения им народ

http://www.cross.bg/aviokompanii-ykrainskite-rysiya-1485653.html

/КРОСС/ Руският премиер Дмитрий Медведев нарече забраната за въздушното общуване между Русия и Украйна пример за „борба на украинското ръководство със собствения му народ“, предаде ТАСС. „По инициатива на украинското правителство са прекратени полетите на всички авиокомпании в Русия и Украйна. Това е поредният блестящ пример за борбата на украинските началници със собствения им народ: три четвърти от пътниците бяха украинци“, пише Медведев на страницата си в социалната мрежа Facebook. Припомняме, че на 16 септември Украйна въведе санкции по отношение на руските авиокомпании, предвиждащи „ пълно или частично ограничение на транзита на ресурси, полетите и превозите на територията на Украйна“. В списъка се озоваха големите руски авиопревозвачи “Аерофлот”, “Трансаеро”, “Сибир”, “Россия”, “Уралски авиолинии”, “Оренбургски авиолинии”, както и “, “Газпром-Авиа”, “Донавиа”, “Когалимавиа”, “Полет”, Red Wings, “РусДжет”, “РусЛайн”, “Якутия”, “Ямал” и др. Тези авиокомпании се оказаха в списъка от 150 юридически лица, към които украинската страна е въвела ограниченията

ИПИ: Няма ясен механизъм за определяне на осигурителни прагове

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/ipi-niama-iasen-mehanizym-za-opredeliane-na-osiguritelni-pragove-204710/

Защо не се прилагат обективни критерии за определянето на МОД във всички икономически дейности, пита Калоян Стайков

Радан Кънев за извинението: Няма да се излагам и днес

http://pik.bg/радан-кънев-за-извинението-няма-да-се-излагам-и-днес-news424205.html

Радан Кънев за извинението: Няма да се излагам и днес

Като съм казал вчера, че няма да се излагам, няма да се излагам и днес. Така реформаторът Радан Кънев, който е лидер на ДСБ, отговори на въпрос в сутрешния блок на Нова телевизия дали ще се извини на ГЕРБ заради нападките, отправени към кандидатите за кметове на София, Варна, Благоевград по време на предизборната кампания.

Според него, резултатите от местните избори показват „изключително висок кредит на доверие към управляващите в България”. Същото се отнасяло и за Реформаторския блок.

Радан Кънев повтори твърдението си, че България може да има десен президент на първи тур, но само след едни предварителни избори. „Местният вот доказа, че съм бил прав”, заяви той без да изпада в подробности дали ще се престращи да се кандидатира.

88 % от гласувалите на местния вот са гласували и на референдума

http://offnews.bg/news/n_1/n_580107.html

Практически, всички, които са гласували на референдума, са гласували и на местния вот. 98 % от гласувалите на референдума са гласували и на местния вот, т.е. няма хора, които да са отишли да гласуват само на референдума. Той не е бил сам по себе си извънреден стимул за българските граждани. Обратно, ако трябва да завъртим тези проценти, бихме могли да кажем, че 88 % от гласувалите на местния вот са гласували и на референдума. Ако референдума се организираше самостоятелно, можем да кажем, че чак толкова висока избирателна активност нямаше да има, коментира пред БНР Стефан Георгиев от агенция АФИС. Той каза още, че привържениците на „Реформаторския блок“ са и най-големите привърженици на референдум. 84% от привържениците на Реформаторския блок са подкрепили референдума. 78% от привържениците ГЕРБ са подкрепили референдума, половината привърженици на БСП също са гласували „за“. Най-нисък относителен дял е ДПС – 1/3 от тях са подкрепили референдума, останалите или не са го подкрепили, или са гласували с „не“. Според Петър Живков от Института за социални изследвания и маркетинг МБМД, който следи вота в градовете София, Пловдив, Варна и Стара Загора, на балотажа в Пловдив ще се активизират допълнително не повече от 5% от избирателите. Не е изненада балотажа в Пловдив, имайки предвид развитието на предизборната кампания. Срещу кмета на Пловдив се изля доста негативна информация, но въпреки това той постигна един по-добър резултат на тези избори, отколкото на предходни избори. Изборите ще бъдат решени от избирателите, които са излезли на първия тур и просто ще има преливане на гласове от различни партии към съответния кандидат. Специално за Пловдив, разликата, с която води Иван Тотев, е много голяма, така че, най-вероятно той ще бъде евентуалният победител. От градовете, които „Галъп Интернешънъл“ следи при изборите, има два избора – в Благоевград и Бургас и два балотажа – Шумен и Видин. Социологът Първан Симеонов припомни, че съотношението между политическите сили, показано на вчерашните избори, е такова от месеци наред, но все пак се наблюдава повишаване на влиянието на ГЕРБ по места, и добави: Трябва да се погледне и към националистическия сектор, където бяхме свикнали да има различни хегемони в лицето на „Атака“, после на НФСБ, сега като че ли ВМРО изпъква, ако са верни изчисленията и на други колеги. ВМРО показа ярки кандидатури за кметове, включително тази изненадваща кандидатура във Видин, но трябва да се изчака балотажа, за да се види дали БСП продължава пътя си надолу или поне върви по равното.

В Перник води кандидатът на ГЕРБ д-р Вяра Церовска

http://pik.bg/в-перник-води-кандидатът-на-герб-д-р-вяра-церовска-news424204.html

В Перник води кандидатът на ГЕРБ д-р Вяра Церовска

В Перник при 81 обработени секционни протоколи от общо 141 води кандидатът на ГЕРБ д-р Вяра Церовска. За нея са гласували 40,23 процента от избирателите.

Претендентът за кметския пост от БСП Ерик Рангелов е получил доверието на 20,64 процента от гласовете,сочат междинните данни. За общински съветници отново води ГЕРБ, следван от БСП.

Сидеров не е задържан, защото не е извършил тежко престъпление, заяви Бъчварова

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/26/2636411_siderov_ne_e_zadurjan_zashtoto_ne_e_izvurshil_tejko/?ref=rss


Над 100 служители са били ангажирани с нахлуването на лидера на "Атака" Волен Сидеров в сградата на НАТФИЗ в нощта на местните избори, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова пред Нова телевизия.

След като беше изведен насила от полицията от НАТФИЗ Сидеров беше откаран с патрулна кола към Първо РПУ. Бъчварова уточни, че той не е бил задържан, а е бил поканен да даде обяснения.

"За да бъде задържан един народен представител, той трябва да извърши тежко престъпление. Поведението на Сидеров не може да бъде квалифицирано като тежко", коментира министърът.

След това Сидеров е бил откарана в "Пирогов", за да бъде прегледан, това тъй като това се изисква за досъдебно производство, по което има разпитани и други лица.

В "Пирогов" Сидеров не е дал проба за алкохол. "Ако той откаже, никой не може насила да му вземе", заяви Бъчварова.

"Версиите на хората около Сидеров и неговите драстично се разминават с реалната обстановка и затова трябва да държим сметка и да проверяваме всяка една информация", заяви министърът.

Според нея полицейските служители са направили всичко, за да не се стигне до ескалация на напрежението, защото е имало много хора, които са искали да се саморазправят с лидера на "Атака". "От записите личи как нашите служители се опитват да предпазят Сидеров от "народната любов", която той предизвика", заяви Бъчварова.

Бъчварова потвърди, че има задържан за удара над Сидеров и че лицето не е нито студент, нито полицай.

Пълна мъгла за изборите във Варна! ОИК е наникъде с обработката на протоколите

http://petel.bg/Palna-magla-za-izborite-vav-Varna--OIK-e-nanikade-s-obrabotkata-na-protokolite-__131761

Снимка: Росен Добрев Почти никаква информация не даде на срещата си с медиите Общинската избирателна комисия във Варна, съобщи репортер...

Бой между тираджии завърши със смъртта на 46-годишен мъж

http://petel.bg/Boy-mezhdu-tiradzhii-zavarshi-sas-smartta-na-46-godishen-mazh__131759

Снимка: Булфото 46-годишен мъж е починал след скандал и бой в Монтана, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Монтана. Вчера, около 10.50 часа...

Комик с нулев управленски опит е новият президент на Гватемала

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/26/2636414_komik_s_nulev_upravlenski_opit_e_noviiat_prezident_na/?ref=rss


Джими Моралес - бивш телевизионен комик, който никога не е заемал изборна или административна длъжност, спечели категорично изборите за президент на Гватемала.

На балотажа в неделя 46-годишният събра около 68% от гласовете на недоволните от политическата си класа избиратели. Той умело се възползва от гнева на хората от мащаба на корупцията, демонстрирана от подкрепено от ООН разследване за рекет за милиони долари от страна на митниците, заради който миналия месец подаде оставка и бе арестуван държавния глава Ото Перес.

Моралес победи лявоцетристкия кандидат и бивша първа дама Сандра Торес, въпреки че няма никакъв управленски опит и неговата партия Фронт на националното единение прокарва идеи, които за мнозина изглеждат ексцентрични, разказва "Ройтерс".

Агенцията припомня,    че САЩ подкрепят разследването на ООН и борбата с корупцията в Латинска Америка, виновна за икономическите проблеми и престъпността, от която хиляди бягат на север към американската граница. Но победата на Моралес показва, че понякога политическите резултати от подобна кампания са непредсказуеми.

Не е ясно как новият президент ще ограничи престъпността и корупцията, ще намали емиграцията и ще изпълни обещанията си да раздаде милиони смартфони на децата и да оборудва учителите с GPS устройства, за да е сигурно, че те наистина ходят на работа и са в час.

След като 14 години забавлява гватемалците по телевизията Моралес се оттегли в края на миналата година и през април шансовете му да победи бяха нулеви. Но след скандала, помел президента Перес, популярността му бързо се увеличи.

"Гватемала не е комедия", предупреждаваше Торес и напразно обясняваше на избирателите, че страната се нуждае от опитен лидер, а не от обещаващ чудеса комик. Партията му ще има 11 депутати в 158-местния парламент и ще трябва да отговаря на критиките, че е свързана с военните, обвинявани за жестокости по време на гражданската война, продължила от 1960 г. до 1996 г.

Airbus: Германия трябва да отвори пазара на труда за бежанци

http://www.investor.bg/evropa/334/a/airbus-germaniia-triabva-da-otvori-pazara-na-truda-za-bejanci-204779/

Трябва да имаме смелостта да дерегулираме пазара на труда подобно на САЩ, смята шефът на самолетостроителя Том Ендерс

Коен: САЩ се превръщат в проблем за съвременния многополюсен свят

http://www.cross.bg/koen-svyat-svruhdurzhava-1485666.html

/КРОСС/ Американският политолог, професор в Пристънския университет Стивън Коен счита, че САЩ се боят да не загубят статута си на „единствена световна свръхдържава”, който получиха след разпадането на СССР, пише РИА Новости. Според политолога, действията на Вашингтон в Азия и Европа свидетелстват за нежеланието на САЩ да признаят многополюсността на съвременния свят. „Вашингтон активно се старае да съхрани за себе си статута на „единствена свръхдържава” в Азия, Европа и в Близкия Изток. За това свидетелства отказа на САЩ да се присъедини към Франция, Германия и Русия за мирно уреждане на украинската криза, а също и нежеланието на Вашингтон да се присъедини към Москва в борбата срещу „Ислямска държава” в Сирия и Ирак”, каза Коен в предаването на Джон Бътчелор по The Nation. Професорът също така обръща внимание на факта, че възпрепятствайки многополюсността на света, САЩ се съпротивляват на съвременните реалности. „Съвременният свят е многополюсен – за това свидетелстват историята, икономиката, политиката, националните традиции, транснационалните кризи, и, противейки се на това, САЩ се превръщат в част от проблема, а не от решението“, счита Стивън Коен.

Радан Кънев: Бихме рекорда си в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5072944

Съпредседателят на Реформаторския блок изрази задоволство от представянето на партията в първия тур.
„Реформаторският блок единствен увеличава подкрепата си спрямо парламентарните избори. Преди изборите казах, че ще имаме силен резултат, но няма да се възгордеем от него. Двете основни партии ДПС и БСП губят от присъствието си и имат с 5% по-ниски
Съпредседателят на Реформаторския блок изрази задоволство от представянето на партията в първия тур. „Реформаторският блок единствен увеличава подкрепата си спрямо парламентарните избори. Преди изборите казах, че ще имаме силен резултат, но няма да се възгордеем от него. Двете основни партии ДПС и БСП губят от присъствието си и имат с 5% по-ниски

Ако Сидеров не се откаже от имунитета си до утре, в сряда парламентът ще назначи комисия

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/26/2636410_ako_siderov_ne_se_otkaje_ot_imuniteta_si_do_utre_v/?ref=rss


Утре  - 27 октомври, вторник, изтича 14-дневният срок, в който лидерът на парламентарната група на "Атака" Волен Сидеров може да се откаже от депутатския си имунитет. Ако това не стане, на следващия ден - в сряда, Народното събрание ще избере комисия, която да докладва дали да му се отнеме имунитетът поиска от главния прокурор Сотир Цацаров.

Това съобщи пред Би Ти Ви председателят на парламента Цецка цачева (ГЕРБ).

Цацаров поиска имунитета на Сидеров след хулиганска проява...

Станислав Николов от ГЕРБ отново е избран за кмет на Трън

http://pik.bg/станислав-николов-от-герб-отново-е-избран-за-кмет-на-трън-news424201.html

Станислав Николов от ГЕРБ отново е избран за кмет на Трън

В община Трън е избран кмет на първи тур, съобщи ОИК. Това е Станислав Николов от партия ГЕРБ, който ще ръководи общината трети мандат. За него са гласували 52,23 процента от избирателите. През май 2013г. Станислав Николов подаде оставка след журналистическо разследване и заяви, че ще поиска отново доверието на съгражданите си, след като изчисти името си.

В Общинския съвет 49,77 на сто от гласовете печелят претендентите от ГЕРБ. След тях с 22,80 процента се нарежда листата на коалиция "Трънчани за Трънско", съставена от АБВ, Народен съюз и ВМРО. На трето място е БСП с 21,79 процента.

Избран е кмет на село Туроковци. Това е Станка Тасева от ГЕРБ, за която са дали вота си 70,59 на сто от гласоподавателите. Балотаж ще има в село Филиповци между Лилия Илиева от ГЕРБ и Самуил Стоилов от БСП.

В националния референдум 1108 са подкрепили електронното гласуване, 699 са против въвеждането му.

Местни избори 2015: Победа за ГЕРБ

http://www.cross.bg/gerb-kmet-komisii-1485668.html

/КРОСС/ГЕРБ е с категорична победа на местните избори на национално ниво. Това показват резултатите от екзит пола на две социологически агенции, съобщи в края на изборния ден на 25 октомври bTV. Партията на Бойко Борисов е получила 34,50% от гласувалите на изборите. На второ място с двойно по-малко гласове остава БСП - с 17,20%. Трета партия на национално ниво е ДПС - формацията на Лютви Местан е получила 14.60% от гласовете на избирателите. Реформаторският блок е получил 9%, следван от АБВ - с 4,30%, Атака - 3.10%, НФСБ - 2,70%, ВМРО - 2,50%, ББЦ - 1%. Управляващата партия ГЕРБ на премиера Бойко Борисов победи на местните избори в България и събра 34,5% от гласовете, съобщава ТАСС. Втора е опозиционната БСП със 17,2%, трета ДПС с 14,7%. ГЕРБ победи в най-големите градове на страната, подчертава руската агенция. В същото време РИА Новости набляга на хакерската атака срещу сърварите на ЦИК, която определя като най-голямата в историята на страната. Над 10 часа не е имало достъп до интернет сайта на комисията. От началото на атаката от тип "отказ от услуга" (DDoS), към интернет портала на ЦИК са направени над 530 000 000 заявки в рамките на 10 часа, като една четвърт от тях са от видими ай пи адреси с произход Виетнам, Турция и САЩ

Местни избори 2015: Победа за ГЕРБ

http://www.cross.bg/gerb-komisii-kmet-1485668.html

/КРОСС/Изключително големият брой изборни книжа затруднява членовете на секционните комисии в столицата. Най-трудна е обработката на документите около избора на общински съветници. От ОИК обясниха, че там, където няма грешки, обработката на изборните книжа става много бързо. Това потвърдиха и членовете на секционните комисии. Този път всички документи се събираха в Арена "Армеец", където беше създадена организация хората да не се редят на опашки на студа. Най-лесно са се обработвали книжата за референдума. Изключително бавно става обработването на изборните книжа и в Пловдив, информира БНР. Стотици са чакащите от 22.30 часа снощи в Шеста палата на Панаира. Тази сутрин всички членове на Общинската избирателна комисия са уморени и изнервени, обработени са книжата на около 150 секции от 468. Председатели, заместник-председатели и секратарии на комисии вече чакат часове наред. Смятат, че процесът ще продължи минимум до късния следобед. През цялата нощ продължи работата на Общинските избирателни комисии в Смолянска област. И към този час няма официални резултати от проведените избори за общински съвети и кметове и национален референдум. Работата на комисиите е затруднена заради грешки в протоколите. В Пазарджик, където засега се очертава балотаж между досегашния кмет Тодор Попов и кандидата на ГЕРБ Найден Шопов, на първия тур на вота бе приложена нова схема за отнемане на гласове

12 тежки катастрофи за последните 24 часа

http://pik.bg/12-тежки-катастрофи-за-последните-24-часа-news424199.html

12 тежки катастрофи за последните 24 часа

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 12 тежки пътнотранспортни произшествия /ПТП/, съобщават от Съюза на българските автомобилисти.

При катастрофите е загинал един човек, 19 са ранени. За живота на двама от пострадалите има опасност.

За района на София са станали 65 леки ПТП.

Кънев за исканото извинение: Няма повече да се излагам

http://frognews.bg/news_100726/Kanev-za-iskanoto-izvinenie-Niama-poveche-da-se-izlagam/

Казах снощи, че повече няма да се излагам. И днес няма да го правя. Коалицията с резултата на ГЕРБ се затвърди, затова няма да си позволявам хъшлашки език. Това заяви Радан Кънев по отношение на исканото извинение от Цветанов.

Вижте резултатите при 50% преброени протоколи в Перник

http://www.zapernik.com/pernik/vijte-rezultatite-pri-50-prebroeni-protokoli-v-pernik_40380/


Както вчера ZaPernik.com първи съобщи, кандидатът на ГЕРБ Вяра Церовска води убедително на първи тур за кметския стол в Перник. Тя отива на балотаж с кандидата на БСП Ерик Рангелов. Това са резултати при обработени 53.90% СИК протоколи в ОИК Перник.

За общински съвет на Перник положението е следното:

Продължава

МВР: Няма починала жена в „Арена Армеец”, ЦИК - има!

http://www.bnews.bg/article-142988

Приемът на протоколите вървял инфарктно бавно, хората в "Армеец": Заключени сме и е ад!

Цветанов пред "24 часа": Заминавам за САЩ. Радан Кънев ми се обади след полунощ, за да ми честити победата на ГЕРБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5072934

Със зам.-председателя на ГЕРБ и шеф на парламентарната група и на предизборния щаб на партията разговаря КРИСТИНА КРЪСТЕВА  - Г-н Цветанов, държите ли все още да ви се извинят реформаторите за това, че са държали агресивен тон по време на кампанията?  - По време на кампанията ГЕРБ запази хладнокръвие, запазихме стил на поведение,
Със зам.-председателя на ГЕРБ и шеф на парламентарната група и на предизборния щаб на партията разговаря КРИСТИНА КРЪСТЕВА - Г-н Цветанов, държите ли все още да ви се извинят реформаторите за това, че са държали агресивен тон по време на кампанията? - По време на кампанията ГЕРБ запази хладнокръвие, запазихме стил на поведение,

В Община Баните вероятно ще има балотаж

http://izbori2015.actualno.com/V-Obshtina-Banite-verojatno-shte-ima-balotaj-news_503691.html

В Община Баните се очертава балотаж между кандидата на ПП ГЕРБ Милен Белчев и Велин Цветанов от „Коалиция за Община Баните”. Това съобщи Венета Баръмова, председател на Общинска избирателна комисия – Баните. В четири от кметствата в общината вече има избани кметове – в Сърница е Митко Панчугов, в Малка Арда – Росен Илиев, в Оряховец – отново Невен Белчев и в Давидково – Севда Чолакова.

Уволняват Моуриньо при загуба на "Челси" от "Ливърпул"

http://football.actualno.com/Uvolnjavat-Mourinio-pri-zaguba-na-Chelsi-ot-Livyrpul-news_503695.html

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо по всяка вероятност ще бъде уволнен от поста си, ако тимът загуби от Ливърпул в следващия кръг на Премиършип. В събота "сините" загубиха от Уест Хям с 1:2. В края на първото полувреме (44-та минута) главният рефер изгони Неманя Матич, а малко след началото на второто полувреме картон си изработи и Моуриньо. След десет кръга Челси е на 15-то място с 11 точки в класирането, като това е най-лошият старт във Висшата лига.  Според британската преса, изгонванет

Хамилтън: Лудост е, като помисля, че вече имам три титли

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/26/2636416_hamiltun_ludost_e_kato_pomislia_che_veche_imam_tri/?ref=rss


Пилотът на "Мерцедес" Люис Хамилтън заяви, че не може да намери думи, с които да опише как се чувства след защитата на световната си титла във Формула 1.

Англичанинът спечели в САЩ и си осигури триумфа три кръга преди края. Това е третата шампионска титла в кариерата му.

"Това е най-невероятното чувство в моя живот. Благодаря ви момчета. Не мога да намеря думи, за да опиша как се чувствам. Не бих постигнал това без своя отбор. Обичам тези момчета и всичко, което правят за...

Димитровден е - български традиции и обичаи

http://www.moreto.net/novini.php?n=304783

Свети Димитър е един от любимите светци на българина. На празника, който се чества на 26 октомври имен ден имат всички носещи неговото име: Димитър, Димитрина, Драган, Димо, Димка, Митко, Митре и сродни. Най-често свети Димитър е изобразен на кон, убиващ Лий – символ на неверника антихрист Предание разказва как заедно с брат си запалил Света гора и светогорските манастири, за това ги хвърлили три години на морското дъно, а лелите им Св.

БСП Смолян внесе жалба до ЦИК и ОИК за нарушения

http://www.cross.bg/rezyltati-protokoli-narysheniya-1485667.html

/КРОСС/БСП Смолян внесе жалба до ЦИК, с копие до ОИК за нарушения, които не дават обективни резултати за получените изборни резултати: От получените от нас копия от протоколи на секционни избирателни комисии установихме, че има допуснати съществени пропуски и нарушения, които не дават обективни резултати за получените изборни резултати. Така например, не са попълнени действителните и недействителни гласове, не са отбелязани точния брой на преференциалното гласуване, не са получават необходимите контроли по т.7, 8 и 9 от протокола и др. След направената проверка на работата на ОИК - Смолян констатирахме много сериозни пропуски в работата на комисията и в „Информационно обслужване".Извършват се произволни поправки на протоколите на СИК, отварят се чувалите извън ОИК и резултатите очевидно се манипулират и нагласят. Към 2.00 часа на практика ОИК не е започнала работа по същество и сайта не са качени обработените протоколи. След извършените манипулации върху протоколите на СИК ни беше отказано да ни бъдат издадени заверени копия от тях. В ОИК не се води регистър на върнатите протоколи и констатираните нередности в тях. Считаме, че с този хаос целенасочено се създават предпоставки за манипулиране и фалшифициране на изборните резултати. С оглед на всичко това настояваме незабавно ЦИК да предприеме съответните мерки предвидени в закона за да се констатират официално посочените нарушения и да укаже на ОИК - Смолян да работи законосъобразно

Руската фигуристка Медведева победи на първи етап на Гран При по фигурно пързаляне в САЩ

http://www.cross.bg/purzalyane-skeiit-amerika-1485654.html

/КРОСС/ Руската фигуристка Евгения Медведева зае първото място на първия етап на Гран при по фигурно пързаляне Скейт Америка в Милуоки (САЩ), съобщи РИА Новости. Това е шеста поредна победа за младата руска състезателка по фигурно пързаляне. През този сезон тя победи при жените на Ондрей Непела и сега записа изкючително важен успех на Скейт Америка. Миналия сезон Женя беше абсолютен доминант при девойки – две победи в Гран при, на финала и световна титла. И трите й оценки на Скейт Америка са личен резултат, като събра 206.01 точки. Тя остана втора във волната програма след грешка на двоен аксел, но изпълни седем тройни скока. Втора в крайното класиране и първа на волна програма е представителката на домакините Грейси Голд – 202.80 точки. Сатоко Мияхара (Япония) запази третото си място – 188.07 точки. От седмо до четвърто място се изкачи младата Елизабет Турсинбаева (Казахстан).

Местният вот - основна тема в печата

http://www.cross.bg/izbori-gradove-referendyma-1485683.html

/КРОСС/"Местният вот показа, че подкрепата за партиите не се е променила след парламентарните избори през 2014 година. Това сочат предварителните данни от гласувалите за общинските листи в цялата страна. ГЕРБ остава първа сила с около 34% в национален мащаб. БСП не сдаде второто място на ДПС, каквито прогнози имаше. Партията на Лютви Местан е трета, следвана от Реформаторския блок", пише Труд. "Местният вот затвърди позициите на управляващите партии", е заглавието и във вестник Сега. "Вчерашните местни избори отчетоха по-слаба избирателна активност в сравнение с кметския вот през 2011 година", коментира Новинар. "Живковски резултати", е водещото заглавие на 24 часа. "Рекорден брой убедителни победи на първи тур в големите градове", посочва вестникът. "Вече е ясно, че изборният ден препотвърди някои стари и очерта нови негативни изборни тенденции. В истинска такава се превърна усложняването на изборите чрез много и трудно разбираеми бюлетини. Една отделна тема са съмненията, които предизвика сривът на сайта на ЦИК", пише в коментар вестник Земя. "Безпрецедентен хаос в ЦИК" е заглавието на Дума. Хакери сринаха вчера сайтовете на ЦИК, ГРАО и МВР. Виртуалните бандити действаха почти през целия изборен ден, използвайки предимно прокси сървъри, разположени на територията на Съединените щати, Китай и други райони зад Океана, отбелязва по темата вестник Стандарт

Радан Кънев: Бихме рекорда си в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5072922

Съпредседателят на Реформаторския блок изрази задоволство от представянето на партията в първия тур.
„Реформаторският блок единствен увеличава подкрепата си спрямо парламентарните избори. Преди изборите казах, че ще имаме силен резултат, но няма да се възгордеем от него. Двете основни партии ДПС и БСП губят от присъствието си и имат с 5% по-ниски
Съпредседателят на Реформаторския блок изрази задоволство от представянето на партията в първия тур. „Реформаторският блок единствен увеличава подкрепата си спрямо парламентарните избори. Преди изборите казах, че ще имаме силен резултат, но няма да се възгордеем от него. Двете основни партии ДПС и БСП губят от присъствието си и имат с 5% по-ниски

Така гласуваха българите

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259356_%D0%A2%D0%B0%D0%BA%D0%B0+%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%85%D0%B0+%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5

 В няколко областни града има избрани кметове още на първия тур, става ясно от данните от екзитпола на социологическите агенции. В София, Варна и Бургас печелят кандидатите на ГЕРБ. В София Йорданка Фандъкова събира почти 60 процента от гласовете, във Варна Иван Портних е преизбран с резултат, близък до 58%, а в Бургас Димитър Николов печели с над 80 процента от гласовете. Живко Тодоров (ГЕРБ) също печели убедително в Стара Загора и нов кметски мандат. Своите постове запазват и кметът на Благоевград Атанас Камбитов от ГЕРБ и този на Кюстендил Петър Паунов, издигнат съвместно от ГЕРБ и РБ. В Кърджали кандидатът на ДПС Хасан Азис получава 53 процента и също ще бъде преизбран.

Новият кмет на Пловдив ще бъде определен идната неделя на балотаж между кандидата на ГЕРБ Иван Тотев и предшественика му Славчо Атанасов (НФСБ). Балотажи се очертават също в Плевен и Хасково - между кандидатите на коалиционните партньори ГЕРБ и Реформаторския блок (РБ) в коалиция с ВМРО. В Шумен и Сливен пък на втория тур един срещу друг ще се изправят кандидатите на ГЕРБ и БСП.

ГЕРБ ще контролира СОС

Йорданка Фандъкова - новата стара кметица на София

ГЕРБ печели 45,5% от местата в Столичния общински съвет, а на национално ниво управляващата партия затвърждава позицията си на първа политическа сила с 34,5%, сочат данните от екзитпола. Със 17,2% БСПостава втора сила, а ДПС трета - с 14,6 процента. Следват РБ с 9 на сто, АБВ с 4,3%, "Атака" с 3,1%, НФСБ - 2,7% и ВМРО с два процента.

В ЦИК са постъпили 279 сигнали за нарушения в изборния ден, съобщи говорителят на комисията Камелия Нейкова. 12 от сигналите са за купуване на гласове. Постъпил е и сигнал от СЕМ за това, че лидерът на „Атака“ Волен Сидеров при гласуването си е скъсал бюлетината за референдум.

НС ще реши за електронното гласуване

Избирателната активност към 19.00 ч. за референдума е 31,5 на сто, за местните избори - 43 на сто, по данни на ЦИК. Това означава, че за електронното гласуване ще трябва да се произнесе парламентът, тъй като активността на гласоподавателите в допитването е по-ниска отколкото на последните избори, но пък са гласували една пета от имащите право на глас. Над 70 на сто от взелите участие в референдума са гласували с "да" на въпроса трябва ли да има електронно гласуване.

ЦИК потвърди информацията на ПИК: Ситуацията в "Арена Армеец" е тежка, има хора, които не издържат

http://pik.bg/цик-потвърди-информацията-на-пик-ситуацията-в-арена-армеец-е-тежка-има-хора-които-не-издър-news424177.html

ЦИК потвърди информацията на ПИК: Ситуацията в "Арена Армеец" е тежка, има хора, които не издържат

Ситуацията е тежка, има хора, които не издържат. Това каза говорител на ЦИК Александър Андреев, по ТВ7, по повод на трагичния инцидент в Арена Армеец.

Трябва да се вземат мерки, че хората да не бъдат поставяни в такава ситуация, посочи той.

Все още пристигат протоколи от общинските избирателни комисии, посочи постоянният говорител на ЦИК. Както ПИК първа съобщи положението в "Арена Арнеец" е извън контрол, хоарта едвам гледат, изморена са, а не им дават да мърдат. (Вижте в Още по темата).


Преглед на печата от 26 октомври

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/26/2636071_pregled_na_pechata_ot_26_oktomvri/?ref=rss


Държавно управление

Капитал Daily

Венецианската комисия препоръча: Правителството да участва в номинирането на главен прокурор
Според спецификата в устройството на българската съдебна система комисията препоръчва председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд да се предлагат от съдиите в съответното върховно съдилище.

Политика

Капитал Daily

Очакваният триумф на ГЕРБ
Първият тур на местните избори...

Нападателят на Волен Сидеров не е полицай, нито студент от НАТФИЗ

http://www.cross.bg/siderov-volen-ataka-1485665.html

/КРОСС/Задържан е човекът, участвал в противоправни действия срещу депутата от "Атака" Волен Сидеров, нахлул в Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) късно снощи след 22 ч. Това съобщи пред бТВ главният секретар на МВР Георги Костов. Той е столичанин и не е съотносим към средите на преподавателите и студентите от НАТФИЗ, не е наш служител и не е бил такъв, каза Костов. Така той опроверга твърденията на лидера на "Атака", че полицията е направила опит да го убие по нареждане на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. „Мъжът, който удари вчера вечерта пред НАТФИЗ лидера на „Атака" Волен Сидеров, не е полицай, потвърди в ефира на Нова телевизия министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. „Няма да разкрия повече от самоличността на този мъж, защото и той трябва да бъде сигурен за себе си. Аз бях на мястото и мога да кажа, че този човек просто избухна и нанесе ударите, а нашите служители предпазваха Волен Сидеров и успяха да го предпазят, защото имаше и други хора, които искаха да направят същото", каза още тя. Депутатът обаче не може да бъде задържан въпреки поведението си, защото според закона това може да стане само при извършено тежко престъпление от негова страна. „Неговото поведение не може да се квалифицира като тежко престъпление", добави тя

САЩ се притесняват, че Русия може да прекъсне подводните интернет кабели

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/10/26/2636406_sasht_se_pritesniavat_che_rusiia_moje_da_prekusne/?ref=rss


Според американските военни, кораби и подводници на Русия са "агресивно близо" до подводните магистрални кабели и може да ги прекъснат в случай на конфликт, съобщава в. The New York Times.

Военните са на мнение, че интересът на Русия не е да се опита да прихваща информация от кабелите, а директно да ги прекъсне като по този начин да попречи на комуникацията при евентуален конфликт. До момента няма данни, че е имало посегателство върху кабелите, но се наблюдава сериозна активизация на руските военни в тези зони.

Всички подробности се пазят в тайна от американските военни. Източници на изданието споделят, че се провежда постоянен мониторинг за състоянието на кабелите и се обмислят алтернативни методи за възстановяването на комуникациите в случай на инцидент. Според дипломат от страна от Европейския съюз, нивото на активност е съизмеримо с това по времето на Студената война.

Подводните кабели често са прекъсвани заради удар от котви или плавателни съдове, коментира Майкъл Секрист, провел проучване за състоянието на кабелите през 2012 г. Той допълва, че обикновено тези повреди се случват на сравнително плитко и могат бързо да бъдат отстранени. Според данните на Пентагона обаче, руските плавателни съдове са много по-навътре, което би направило евентуални посегателства много по-трудни за локализиране и ремонтиране.

Самото разположение на кабелите не е тайна, то следва приблизително едни и същи маршрути и методи от 1986 г. насам. Днес обаче тяхната роля е много по-важна, като комуникациите, които транспортират движат бизнеси за общо над 10 трилиона долара на ден. През тях преминават над 95% от дневните комуникации. Някои от кабелите са на върха на списъка на американския Департамент по национална сигурност като инфраструктура от критично значение. Русия не е коментирала темата.

Нападателят на Волен Сидеров не е полицай, нито студент от НАТФИЗ

http://www.cross.bg/siderov-ataka-kostov-1485665.html

/КРОСС/Задържан е човекът, участвал в противоправни действия срещу депутата от "Атака" Волен Сидеров, нахлул в Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) късно снощи след 22 ч. Това съобщи пред бТВ главният секретар на МВР Георги Костов. Той е столичанин и не е съотносим към средите на преподавателите и студентите от НАТФИЗ, не е наш служител и не е бил такъв, каза Костов. Така той опроверга твърденията на лидера на "Атака", че полицията е направила опит да го убие по нареждане на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. Версията на Сидеров обаче е различна. Бях пребит от българската полиция по нареждане на Борисов и Цацаров, заяви лидерът на "Атака". Според него, ударът е бил нанесен от полицай. На кадрите се вижда, че удрящият няма униформа. Бях влачен и ризата ми е скъсана, извиваха ми ръцете и ме ритаха, но аз не се оплаквам, защото разбирам, че на тези полицаи им е било наредено да го направят от Цацаров и Борисов, разказа още Сидеров. Попитан каква е била целта, ако това е вярно, Сидеров отговори: Това е злостен, отмъстителен начин да бъда премахнат физически, като за съжаление те използваха полицията, която напоследък се използва само за такава черна работа. Използват я или да прикрива наркотрафика, или контрабандистите, или да пази престъпниците. Полицията се превърна в една машина за репресия. Лидерът на "Атака" бил убеден, че изпълнява гражданския си дълг

Какви са германските младежи?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259355_%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B8+%D1%81%D0%B0+%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6%D0%B8%3F

 На всеки пет години по поръчка на петролната компания "Шел" се прави проучване за настроенията и отношението на младите хора /между 12 и 25 години/ към света. Матиас Алберт, политолог от университета в Билефелд описва днешните младежи като "прагматично поколение в преход". Според него, те са "оптимистично настроени и отворени към света" - и за разлика от предходното поколение, се интересуват повече от политиката и обществото. Отминало е времето на апатичната младеж, която се интересува главно от личния си живот. "Новите млади се вълнуват от онова, което става в света", установява ученият.

"Все някак ще се справим"

Макар светът сега да е разтърсван от кризи, младото поколение запазва своя оптимизъм, но това не означава, че то е наивно. "Младежите не игнорират кризите в света", подчертава Алберт. Страхът от терористични атентати или от война в Европа дори е нараснал - само че позицията на младите е: "все някак ще се справим".

Този оптимизъм напомня за реакцията на канцлерката Меркел по повод сегашната дискусия за бежанците, в която тя заяви уверено: "Ние можем да се справим!". Днес младите германци се страхуват повече от ксенофобията, отколкото от притока на чужденци. В източните провинции страхът от бежанската криза е малко по-голям, отколкото в западните - 37 на сто от младите източногерманци и 27 на сто от западногерманските им връстници споделят, че притокът на бежанци ги тревожи.

За пръв път над 50 на сто от младите хора изразяват мнението, че Германия може да приеме точно толкова или дори повече преселници, отколкото е приела досега. В тази оценка влизат обаче данните за бежанския приток отпреди лятото на 2015 г. Анкетите с младите хора са проведени през февруари т. г. Тенденцията все пак се очертава ясно – 82% от младите германци смятат, че е важно многообразието в обществото да се запази.

Затова пък днешното поколение е критично настроено към германските политици. То високо цени демократичната политическа система, но е недоволно от политиците като цяло. С твърдението, че тях не ги е грижа какво мислят обикновените хора, са съгласни 69 на сто от днешните младежи.

"На правилен път"

Въпреки тази критика, министърката по проблемите на семейството и младежта Мануела Швезиг, която присъства при представянето на изследването, е видимо доволна от положителните резултати. Според нея, те сочат, че днешното младо поколение върви "по правилен път".

 

Министърката по проблемите на семейството и младежта Мануела Швезиг

 

Швезиг се радва, че младите германци ценят стабилността в приятелството и семейството. Не я тревожи особено дори фактът, че желанието да раждат и отглеждат деца е намаляло през последните пет години. Само 64% от младите хора искат да имат деца - цели 5% по-малко, отколкото преди пет години.

Социалната пропаст си остава

 

Резултатите дават повод за радост - от това, че сегашното поколение млади германци е готово да поеме повече отговорност, че е активно и заредено с оптимизъм. Цялото поколение ли? Не. Между 10 и 15% от младите хора не споделят увереността на връстниците си. Социално слаби младежи с недостатъчно образование изразяват предимно песимизъм по отношение на бъдещето си, а и по-малко се интересуват от обществото и политиката. Техният дял нито е намалял, нито се е увеличил през изтеклите пет години. "Социалната пропаст в обществото си остава здраво циментирана", заключава политологът Матиас Алберт.

Цацаров поиска арест на Сидеров и Чуколов

http://www.mediapool.bg/tsatsarov-poiska-arest-na-siderov-i-chukolov-news240959.html

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържане на народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов за извършено хулиганство и принуда в НАТФИЗ на 23 октомври. Материали от разследването са предадени на главиня прокурор още на следващия ден, а на 25 октомври Цацаров е изготвил исканията срещу народните представители. Те са внесени в Народното събрание в 9.00 часа сутринта. Събраните при разследването доказателства уличават Волен Сидеров и Десислав Чуколов в извършване на престъпления от общ характер. "С поведението си Волен Николов Сидеров и Десислав Чуколов в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Освен това Сидеров принудил студентка в НАТФИЗ да предаде мобилния си апарат, с цел да бъдат изтрити от него снимки, като употребил за това сила - държал и стискал китките на студентката, докато тя не пуснала мобилния си апарат", посочват още от прокуратурата. Искането на Цацаров идва, след като в изборната нощ Сидеров нахлу отново в сградата на НАТФИЗ. Мъжът, който удари Волен Сидеров, не е полицай, нито е от НАТФИЗ, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов в понеделник сутринта. Костов каза, че мъжът е столичанин, но не даде информация за самоличността му. Вътрешният министър Румяна Бъчварова от своя страна отхвърли пред Нова телевизия възможността нападателят да е подставено лице на ”Атака”. Костов опроверга пред бТВ обвиненията на лидера на "Атака", че полицията е направила опит да го убие по нареждане на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. Костов каза, че Сидеров е разпитан в определено процесуално качество и не пожела да коментира показанията му с думите, че "коментирайки изявленията му, мога да нагрубя хора, които не го заслужават". Главният секретар на МВР обясни присъствието на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и своето на мястото на скандала с това, че по-голямата част от силите на реда в София е била ангажирана с охраната на пренасянето на изборните бюлетини и допусна, че часът и мястото на скандала, предизвикан от депутатите на "Атака", не са били избрани случайно. "Всички, които бяха свободни, бяха на място за предотвратяване на допълнителна ескалация на напрежение между гражданите и депутатите от тази параламентарна група", каза Костов. В понеделник граждани излизат на протест пред Народното събрание, за да поискат сваляне на имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Хиляди вече са подкрепили в социалните мрежи протестът срещу него, който ще е под надслов "Да свалим дружно имунитета на "народния представител" Волен Сидеров". Протестът е планиран за 17.30 часа.  

Цацаров иска от НС разрешение за задържане на Сидеров и Чуколов

http://www.mediapool.bg/tsatsarov-iska-ot-ns-razreshenie-za-zadarzhane-na-siderov-i-chukolov-news240959.html

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържане на народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов за извършено хулиганство и принуда в НАТФИЗ на 23 октомври. Материали от разследването са предадени на главиня прокурор още на следващия ден, а на 25 октомври Цацаров е изготвил исканията срещу народните представители. Те са внесени в Народното събрание в 9.00 часа сутринта. Събраните при разследването доказателства уличават Волен Сидеров и Десислав Чуколов извършване на престъпления от общ характер. "С поведението си Волен Николов Сидеров и Десислав Чуколов в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Освен това, Сидеров принудил студентка в НАТФИЗ да предаде мобилният си апарат, с цел да бъдат изтрити от него снимки, като употребил за това сила - държал и стискал китките на студентката, докато тя не пуснала мобилният си апарат", посочват още от прокуратурата. Искането на Цацаров идва, след като в изборната нощ Сидеров нахлу отново в сградата на НАТФИЗ. Мъжът, който удари Волен Сидеров, не е полицай, нито е от НАТФИЗ, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов в понеделник сутринта. Костов съобщи, че мъжът е столичанин, но не даде информация за самоличността му. Вътрешният министър Румяна Бъчварова от своя страна отхвърли пред Нова телевизия възможността нападателят да е подставено лице на ”Атака”. Костов опроверга пред бТВ обвиненията на лидера на "Атака", че полицията е направила опит да го убие по нареждане на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. Костов каза, че Сидеров е разпитан в определено процесуално качество и не пожела да коментира показанията му с думите, че "коментирайки изявленията му, мога да нагрубя хора, които не го заслужават". Главният секретар на МВР обясни присъствието на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и своето на мястото на скандала с това, че по-голямата част от силите на реда в София е била ангажирана с охраната на пренасянето на изборните бюлетини и допусна, че часът и мястото на скандала, предизвикан от депутатите на "Атака", са били избрани неслучайно. "Всички, които бяха свободни, бяха на място за предотвратяване на допълнителна ескалация на напрежение между гражданите и депутатите от тази параламентарна група", каза Костов. В понеделник граждани излизат на протест пред Народното събрание, за да поискат сваляне на имунитета на лидера на Атака Волен Сидеров. Хиляди вече са подкрепили в социалните мрежи протестът срещу него, който ще е под надслов "Да свалим дружно имунитета на "народния представител" Волен Сидеров". Протестът е планиран за 17.30 часа.  

МВР: Мъжът, ударил Сидеров, не е полицай или представител на НАТФИЗ

http://www.mediapool.bg/mvr-mazhat-udaril-siderov-ne-e-politsai-ili-predstavitel-na-natfiz-news240959.html

Мъжът, който удари Волен Сидеров, не е полицай, нито е от НАТФИЗ, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов. Костов съобщи, че мъжът е столичанин, но не даде информация за самоличността му. Вътрешният министър Румяна Бъчварова от своя страна отхвърли пред Нова телевизия възможността нападателят да е подставено лице на ”Атака”. Костов отхвърли пред бТВ обвиненията на лидера на "Атака", че полицията е направила опит да го убие по нареждане на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. Костов каза, че Сидеров е разпитан в определено процесуално качество и не пожела да коментира показанията му с думите, че "коментирайки изявленията му, мога да нагрубя хора, които не го заслужават". Главният секретар на МВР обясни присъствието на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и своето на мястото на скандала с това, че по-голямата част от силите на реда в София е била ангажирана с охраната на пренасянето на изборните бюлетини и допусна, че часът и мястото на скандала, предизвикан от депутатите на "Атака", са били избрани неслучайно. "Всички, които бяха свободни, бяха на място за предотвратяване на допълнителна ескалация на напрежение между гражданите и депутатите от тази параламентарна група", каза Костов. В понеделник граждани излизат на протест пред Народното събрание, за да поискат сваляне на имунитета на лидера на Атака Волен Сидеров. Хиляди вече са подкрепили в социалните мрежи протестът срещу него, който ще е под надслов "Да свалим дружно имунитета на „народния представител" Волен Сидеров". Протестът е планиран за 17.30 часа.  

Протест срещу Волен Сидеров в София

http://www.mediapool.bg/protest-sreshtu-volen-siderov-v-sofiya-news240959.html

Граждани излизат на протест пред Народното събрание, за да поискат сваляне на имунитета на лидера на Атака Волен Сидеров. Хиляди вече са подкрепили в социалните мрежи протестът срещу него, който ще е под надслов "Да свалим дружно имунитета на „народния представител" Волен Сидеров". Протестът е планиран за 17.30 часа.  

Румяна Бъчварова: Човекът, ударил Сидеров, не е полицай

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5072917

Вътрешният министър Румяна Бъчварова даде подробности за нападателя на Волен Сидеров пред НАТФИЗ.
„Вчера е бил разпитан. Не е полицай и никога не е бил. В момента няма да разкрия повече за самоличността му, защото и той трябва да бъде сигурен за себе си. Бях на мястото и мога да кажа, че той избухна,
Вътрешният министър Румяна Бъчварова даде подробности за нападателя на Волен Сидеров пред НАТФИЗ. „Вчера е бил разпитан. Не е полицай и никога не е бил. В момента няма да разкрия повече за самоличността му, защото и той трябва да бъде сигурен за себе си. Бях на мястото и мога да кажа, че той избухна,

Проправителствената „Алфа Рисърч“ направи груба манипулация с цел изваждането на единствената опозиционна партия ББЦ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259354_%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%E2%80%9E%D0%90%D0%BB%D1%84%D0%B0+%D0%A0%D0%B8%D1%81%D1%8A%D1%80%D1%87%E2%80%9C+%D0%BD%D0%B0%D

 Наложен бе монопол на една агенция в изследването на местния вот. За първи път една социологическа агенция – проправителствената „Алфа Рисърч“, любимата агенция на Бойко Борисов, мери екзитпола „предварителните данни“ на изборите по трите национални телевизии БНТ, БТВ и Нова ТВ едновременно. Правя избори от 20 години, такова нещо не е имало до сега, заяви лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков.

Знаете ли престижната агенция „Галъп“ на моите приятели Кънчо Стойчев и Андрей Райчев какви поръчки е получила от държавната телевизия за социологически сондаж тип екзитпол – Търговище, Видин, Благоевград, а София е оставена на станалата известна от записа с Миро Мършата любимката Боряна Димитрова и „Алфа Рисърч“, допълни той.

За София в графата „Други партии“ има 10 %. Дори Татяна Дончева с нейното фамозно „Движение 21“ присъства, а я няма „България без цензура“. Това е груба манипулация с цел изваждането на единствената опозиционна партия ББЦ, категоричен е Бареков.

Той посочи, че тази грандиозна социологическа хегемония, съчетана с падането на сайта на ЦИК, навява много мисли за задкулисно договаряне на изборните резултати в полза на управляващите и удобните им слуги.

"Ако тази нощ не фалшифицират бюлетините в София, при паралелното преброяване ще лъсне, че половината от тези 10% са на ББЦ. Всички подлоги на ГЕРБ получиха бонус от „Алфа Рисърч“ за сметка на нашата партия. Ако нашите членове и застъпници тази нощ успеят да опазят гласове ни и не позволят фалшифициране на вота, ще разберете истинския резултат", каза лидерът на ББЦ.

Калоян Паргов: На тези избори стана ясно, че БСП е основната опозиционна сила на ГЕРБ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259353_%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%8F%D0%BD+%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%9D%D0%B0+%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B8+%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8+%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D1%8F%D1%81%D0%BD%D0%BE%2

 Водещ: Добър вечер на Калоян Паргов, председател на Градския съвет на БСП и водач на листата за общински съветници. Вашият първи коментар за представянето на БСП в София, да започнем със столицата?
Калоян Паргов:Коментари е рано да се правят от гледни точки на това, че не съм видял финалните резултати, имам предвид окончателните. Видял съм един екзит пол. Не съм видял други паралелни екзит полове, които да дадат сравнителна гледна точка, за да можем да кажем, че нещо е окончателно. Едно е видно, че ГЕРБ печели в София, нещо което не е неочаквано за нас. Въпросът е вече за разпределението на силите в Столичния общински съвет и затова какво е класирането на партиите в София, тъй като получавам противоречиви данни и ще се огранича в коментарите и анализите. Между другото те ще се правят след 1 ноември, след като окончателно приключат балотажите, тъй като очакваме балотажи в районите и в селата около София, за да дадат цялостната картинка на представянето на всички политически партии и на БСП основно.
Водещ: Ако БСП успее да вкара достатъчно общински съветници в Столична община, как ще работите с ГЕРБ и с другите партии? 
Калоян Паргов:БСП е основната опозиционна сила на ГЕРБ, не само в София, но и в цялата страна и това беше видно на тези избори, тъй като БСП беше сама на тези избори срещу управляващата коалиция и срещу всички. Така се оказа разпределението на силите. Управляващите издигнаха няколко кандидати срещу нас, начело с Фандъкова, включително и претендиращата за лява АБВ се включи в хора и пригласяше на управляващите от ГЕРБ, видно от продължение на управляващата коалиция на национално равнище. Така или иначе това, което ще е ясно, че най-вероятно ще има разпределение на силите в Столичния общински съвет, ще има „златни пръсти“ в лицето на партии, които ще имат малко присъствие, незначително, но достатъчно за управляващите, така че да се включат в новото разпределение на благата в София, ако мога така да го нарека. Това, което можем да кажем, е че в София и страната не успяхме да счупим оковите на страха и не успяхме да убедим в достатъчна степен масовият българин, масовият софиянец, който тъне в бедност и мизерия и там, където живее най-вече, където общината не е стъпвала 25 г., да се възпротиви срещу феодализма и хегемонията на управляваща партия ГЕРБ.
Водещ: Разочаровани ли сте? Вие се борихте за балотаж в София?
Калоян Паргов:Някои вътрешно-партийни проучвания показаха, че има такива тенденции. Между впрочем днес също не беше ясно, че госпожа Фандъкова ще мине. Не мога да кажа, че все още е ясно, че минава, макар че екзит половете сочат вече 59-60 процента. Бих искал да изчакам окончателните резултати, за да можем да коментираме вече ясни резултати и точни данни, а не предполагаеми.
Водещ: И в края на разговора ни как оценявате цялата предизборна кампания, организацията около изборите, всичко което се случи в последните дни и часове, включително блокирания сайт на ЦИК?
Калоян Паргов:Вижте, на фона на референдума за електронно гласуване, блокиралите сайтове на ЦИК и на Общинска избирателна комисия, липсата на яснота за избирателната активност до последно днес през целия ден, показа несъстоятелността на този референдум, който допълнително внесе хаос и объркани избори, които от гледна точка на местното самоуправление са изключително важни. Никога досега, казвам го, защото в последните 10-15 г. съм правил избори, на най-различно равнище – от най-ниско на секционна комисия, до това, което съм в момента, не е имало такава мъгла, такава неяснота, такова объркване. Винаги краят на вота още 7-8 часа е имало ясни данни, няколко екзит пола, сравними резултати и прогнози. Докато в момента, като че ли някой се опитва да нагласи резултатите. Не го казвам, защото сме втора политическа сила. Казвам го от гледна точка, че създава такова усещане. Дано тези усещания да бъдат погрешни и да не се оправдаят сравненията, че може да се манипулират резултатите, защото някой ни облъчва и то, едностранно с едни резултати, които видимо в това, което ще се брои в момента до утре на обяд, вероятно може да се опита да ги потвърди чрез вече конкретните данни. Казвам го с едно лично неудовлетворение от гледна точка на 25-годишния демократичен процес, изборен, в България, защото много неща сме виждали през последните 25 години, но чак пък такава дезорганизация, неподготвеност, дано не е нарочно, това поради липсата на административен капацитет на Столична община по организацията на изборите, които между другото последните години е показвала добра организация. Не знам какво се случи сега. Дано не е нарочно, пак казвам.

Цветанов сравни действията на Реформаторския блок с тези на Волен Сидеров

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/26/2636400_cvetanov_sravni_deistviiata_na_reformatorskiia_blok_s/?ref=rss


Зам.- председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов сравни държането на Реформаторския блок по време на предизборната кампания с това на лидера на "Атака" Волен Сидеров и продължи да настоява за извинение от представителите на Реформаторите.

"Границата беше мината, когато беше изпратено едно излишно писмо от щаба на Реформаторския блок за черен пиар във Велико Търново", каза Цветанов пред Нова телевизия. Той бе обвинен от съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев и за това, че...

Честит рожден ден на Пламен Тодоров

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071837

Днес рожден ден празнува един от най-талантливите фотографи - Пламен Тодоров.
Желаем му да е жив и
Днес рожден ден празнува един от най-талантливите фотографи - Пламен Тодоров. Желаем му да е жив и

Бъчварова: Гавра е поведението на Сидеров

http://frognews.bg/news_100725/Bachvarova-Gavra-e-povedenieto-na-Siderov/

Не е полицай човекът, който е ударил Сидеров. Няма да разкрия самоличността му. Човекът избухна и нанесе удара и наши служители се опитваха да предпазят депутата, обясни за снощния инцидент с лидера на "Атака" вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Бъчварова: Да, гавра е поведението на Сидеров

http://frognews.bg/news_100725/Bachvarova-Da-gavra-e-povedenieto-na-Siderov/

Не е полицай човекът, който е ударил Сидеров. Няма да разкрия самоличността му. Човекът избухна и нанесе удара и наши служители се опитваха да предпазят депутата, обясни за снощния инцидент с лидера на "Атака" вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Във Варна 63% са гласували за Портних, 8,65% за Трифонов

http://pik.bg/във-варна-63-са-гласували-за-портних-865-за-трифонов-news424172.html

Във Варна 63% са гласували за Портних, 8,65%  за Трифонов

При обработени 8.56% протоколи в ОИК във Варна - Иван Портних е с резултат 63.52%. Това сочи справка в Централната избирателна комисия, информира Радио „Фокус” – Варна.

Чавдар Трифонов е с резултат 8.65%, Данаил Папазов - 7.74%, Анелия Клисарова - 6.43%, Костадин Костадинов - 5.64%.

Останалите кандидати са с резултат под 5%.

Ето и резултатите за общинския съвет при обработени 8.56% протоколи в ОИК: ПП ГЕРБ - 38.13%, „Реформатори и патриоти – Решението за Варна”- 8.73%, БСП - 8.44%, "Варна"- „Атака”, „Възраждане”, „Нова сила” - 6.16%, „Живот за Варна” - 5.67%, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски” - 5.52%.

Подкрепата за останалите листи е под 5%.

От последните минути: Тежък пътен инцидент затвори прохода на Републиката!

http://petel.bg/Ot-poslednite-minuti--Tezhak-paten-intsident-zatvori-prohoda-na-Republikata-__131757

Илюстрация: Булфото Водач на лек автомобил е загинал при катастрофа на прохода на Републиката, съобщиха от пресцентъра на ОД на...

Доналд Тръмп: Светът беше 100 % по-добър със Саддам Хюсеин

http://petel.bg/Donald-Tramp--Svetat-beshe-100---po-dobar-sas-Saddam-Hyusein__131758

Свалянето на иракския диктатор Саддам Хюсеин и убийството на либийския лидер Муамар Кадафи са основната причина за нестабилността в...

Бъчварова за Сидеров: За да бъде задържан, трябва да извърши тежко престъпление

http://offnews.bg/news/n_1/n_580090.html

За да бъде задържан Волен Сидеров, законът казва, че той трябва да е извършил тежко престъпление. Това е към момента равносметката от снощния екшън с лидера на "Атака" в НАТФИЗ .  Пред Нова телевизия вътрешният министър Румяна Бъчварова обясни, че снощното поведение на Сидеров не предполага подобна квалификация. "За да бъде задържан, трябва да извърши тежко престъпление, а, за да бъдат защитени българските граждани, вчера бяха ангажирани голям брой служители - поне стотина полицаи, може и по-малко. Това е значителен брой, в същото време имахме грижа по охрана на избирателните секции. Но това беше начинът да не допускаме ситуацията да ескалира повече", обясни вътрешният министър.  Сидеров е бил откаран, за да даде показания, а по-късно с линейка е отведен в "Пирогов", за да му бъде оказана помощ и да бъдат освидетелствани нараняванията му.   Ако той откаже проба за алкохол и наркотици, никой не може на сила да му вземе, каза Бъчварова. По думите ѝ Сидеров вероятно е отказал да бъде тестван за употреба на наркотици.  "Така е разписано в закона и, оказа се, че никой не може да контролира действията на г-н Сидеров. Законът трябва да бъде променен от депутатите, които се ползват от имунитет", каза Бъчварова. Тя лично се ангажира да внесе законови промени.  Има яснота кой е нанесъл удари на Волен Сидеров. "Той вчера е бил разпитан и мога да кажа, че той не е полицай и не е бил полицай. В момента няма да разкрия повече от самоличността му, защото все пак и той трябва да бъде сигурен за себе си", каза вътрешният министър. "Бях на мястото и мога да кажа, че той просто избухна и нанесе ударите, а нашите сужители предпазваха г-н Сидеров, защото имаше много други хора, които искаха да направят същото. Не мисля, че имаше подставени лица в тази бързоразвиваща се ситуация", коментира още Бъчварова. 

Временни резултати: Почти 77% от варненци "ЗА" електронното гласуване

http://www.moreto.net/novini.php?n=304782

76,53% от варненци са гласували с "ДА" на Националния референдум за електронното гласуване. Това сочат междинните резултати при обработени 40,55% от протоколите на Секционните избирателни комисии, научи Moreto.net. Към 19:30 часа за национален референдум във Варна бяха гласували 117 158 души или 39,23% от имащите право на глас.

Сирийските бежанци: Путин, благодарим ти!

http://svetoven.pogled.info/iztok/news/68736/Siriiskite-bezhantsi-Putin-blagodarim-ti

/Поглед.инфо/ Жителите на бежански лагер в покрайнините на сирийския пристанищен град Латакия изразиха благодарност към руския президент Владимир Путин за подкрепата, която получава сирийската армия, предаде „Взгляд“.

За ужасния кошмар в "Арена Армеец" от първо лице (видео)

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/za-uzhasniia-koshmar-v-arena-armeec-ot-pyrvo-lice-video-6044387

"Призоваваме Централната избирателна комисия да вземе решение, с което да позволи изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите да бъда освободени от ангажимента да чакат приемането им", пише в официална позиция Министерски съвет

Кошмар в "Арена Армеец", стотици крещят "Убийци"

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/koshmar-v-arena-armeec-stotici-kreshtiat-ubijci-6044387

По информация на СДВР до този момент със съдействието на служителите на реда, медицински екипи са оказали помощ на 22-ма души, които са почувствали временно неразположение. Сред тях са възрастни жени, както и бременна в четвърти месец

Припадъци, нерви и дълги опашки пред ОИК в София

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/pripadyci-nervi-i-dylgi-opashki-pred-oik-v-sofiia-6044387

"Стояхме на входа един час и 20 минути преди да излязат номерата и да влезем вътре”, разказа Боян Цветанов, председател на 128-ма подвижна избирателна секция в район ”Младост”

Пет жени приети в Спешното, докато чакат пред ОИК

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/pet-zheni-prieti-v-speshnoto-dokato-chakat-pred-oik-6044387

"Стояхме на входа един час и 20 минути преди да излязат номерата и да влезем вътре”, разказа Боян Цветанов, председател на 128-ма подвижна избирателна секция в район ”Младост”

Дълги опашки пред ОИК в София, жена е припаднала

http://www.vesti.bg/bulgaria/dylgi-opashki-pred-oik-v-sofiia-zhena-e-pripadnala-6044387

"Стояхме на входа един час и 20 минути преди да излязат номерата и да влезем вътре”, разказа Боян Цветанов, председател на 128-ма подвижна избирателна секция в район ”Младост”

В неделя в Украйна се проведоха местни избори

http://www.cross.bg/mariypol-krasnoarmeiisk-ykraiina-1485650.html

/КРОСС/ Избирателните участъци в Украйна приключиха работа в 20:00 ч. местно време в неделя, съобщи ТАСС. В Донецка и Луганска области не са гласували в 273 населени места. ЦИК не е провеждала местни избори в контролираните от Киев територии в 125 селища в Донецка и 146 в Луганска области. Освен това избори не са се състояли и в Луганск, Донецк, Горловка, Енакиево, Шахтьорск, Ясиноватая и редица други градове, намиращи се в контролираните от опълченците територии. Объркване е настанало и в още два града в Донбас – Мариупол и Красноармейск, където гласуването така и не започна. Както отбелязаха в териториалната избирателна комисия, това е било свързано с грешки при печатането на бюлетините. Местните избирателни комисии се обърнали към ЦИК с молба да пренесе изборите заради невалидни бюлетини. На свой ред ЦИК в Украйна нарече подобна отмяна неоснователна. По думите на представителят на комисията Михаил Охендовски, представителите на избирателните комисии в Мариупол и Красноармейск са имали „пряк умисъл“ да прекратят изборите, и могат да бъдат подведени под наказателна отговорност. „Бе измислен изкуствен повод“, заяви Охендовски. Той отбеляза, че решението на съда в Красноармейск, което членовете на комисията са взели в качеството на обоснование, е незаконно, ще бъде обжалвано и вероятно „отменено от съда на висша инстанция“ още днес

Румяна Бъчварова: Мъжът, който удари Волен Сидеров, не е полицай

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5072905

Мъжът, който удари снощи Волен Сидеров след извеждането му от НАТФИЗ, не е полицай. Това заяви по Нова тв вътрешният министър Румяна Бъчварова. Мъжът е задържан.
Бъчварова не уточни самоличността на мъжа. Тя отхвърли и версиите, че е бил подставено лице.
Очаквайте
Мъжът, който удари снощи Волен Сидеров след извеждането му от НАТФИЗ, не е полицай. Това заяви по Нова тв вътрешният министър Румяна Бъчварова. Мъжът е задържан. Бъчварова не уточни самоличността на мъжа. Тя отхвърли и версиите, че е бил подставено лице. Очаквайте

Руският посланик във Великобритания: Лондон е замразил почти всички политически контакти с Москва

http://www.cross.bg/london-poslanik-prekusnati-1485649.html

/КРОСС/ Политическите връзки между Лондон и Москва са влошени по инициатива на британската страна на фона на събитията в Сирия и Украйна. Това заяви интервю за вестник Times руският посланик във Великобритания Аленсандър Яковенко, предаде ТАСС. „На практика всички политически контакти бяха внезапно прекъснати по британска инициатива, политическият диалог на високо равнище, между лидерите, бе прекратен. На ниво министри също се наблюдава застой“, отбеляза той. „Форумите за дискусиите в сферата на търговията и икономическото сътрудничество, представляващи взаимен интерес, са замразени, научните връзки – на практика са прекъснати, и единствената останала сфера (на контакти) е културата“, продължи руският посланик. Както съобщи Яковенко, броят на служителите в посолството на РФ в Лондон е намалял заради това, че британските власти отказват да предоставят визи на руските дипломати.

Ел Мундо: Външната политика на Москва привлича все повече съюзници

http://svetoven.pogled.info/news/68735/El-Mundo-Vanshnata-politika-na-Moskva-privlicha-vse-poveche-sayuznitsi

/Поглед.инфо/ На срещата за Сирия във Виена Москва и Аман постигнаха споразумение да координират военните си действия против „Ислямска държава“.

"Фронтекс" ще окаже подкрепа за охраната на българо- турската граница

http://pik.bg/фронтекс-ще-окаже-подкрепа-за-охраната-на-българо--турската-граница-news424170.html

"Фронтекс" ще окаже подкрепа за охраната на българо- турската граница

Европейската гранична служба "Фронтекс" ще окаже допълнителна подкрепа за защита на българо-турската граница. Това се посочва в едно от решенията, приети на извънредната среща по въпросите на миграцията, свикана от Европейската комисия, предаде БТА.

Решенията се съдържат в 17 точки. В документа се посочва, че самостоятелните действия на държавите в Европа могат да доведат до верижна реакция. Отбелязва се, че мигрантите трябва да получават човешко отношение, докато преминават през Западните Балкани, за да се избегне хуманитарна трагедия в Европа.

Допълва се, че онези, които не подлежат на получаването на статут на закрила, бързо трябва да бъдат връщани обратно. Участниците в срещата са решили в рамките на 24 часа да бъде осигурявана финансова и друга помощ на държавите, които изпаднат в затруднение да се справят с мигрантските потоци.

На пресконференция след края на заседанието председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер съобщи, че ще бъдат разкрити 100 000 допълнителни места за подслоняването на мигранти, като половината от тях ще бъдат в Гърция. В Словения до седмица ще бъдат изпратени допълнително 400 европейски гранични служители.

Разпънат между музика, поезия и проза, Петър Чухов се усмихва

http://interview.actualno.com/Razpynat-mejdu-muzika-poezija-i-proza--Petyr-Chuhov-se-usmihva-news_503676.html

Дори и да чувате името Петър Чухов за първи път, Google и Wikipedia много бързо ще попълнят липсващата ви информация – какви са музикалните му проекти, колко издадени книги (от престижни издателства при това) има, какви награди е спечелил и на колко езика е превеждано творчеството му. Поводът за днешното интервю обаче е предстоящата да излезе от печат стихосбирка „Сбогуване с нарцисизма”. Издателството е „Жанет-45”, редактор - Екатерина Йосифова, художник - Капка

Цацаров поиска разрешение от НС за задържане на Сидеров и Чуколов

http://crime.actualno.com/Cacarov-poiska-razreshenie-ot-NS-za-zadyrjane-na-Siderov-i-Chukolov-news_503678.html

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържане на народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов за извършено хулиганство и принуда в НАТФИЗ на 23 октомври. Материали от разследването са предадени на главиня прокурор още на следващия ден, а на 25 октомври Цацаров е изготвил исканията срещу народните представители. Те са внесени в Народното събрание днес в 9.00 часа сутринта, съобщи bTV. Разследването е по повод първото нахлуване на Волен Сидеров

Хамилтън: Това е най-хубавият момент в живота ми

http://motosport.actualno.com/Hamiltyn-Tova-e-naj-hubavijat-moment-v-jivota-mi-news_503683.html

Люис Хамилтън спечели трета световна титла във Формула 1 след драматичното състезание в САЩ тази нощ. „Това е най-хубавият момент в живота ми. Благодаря ви много, благодарен съм на всички вас. Обичам семейството си. Благодаря ви”, каза Хамилтън малко, след като финишира. 30-годишният британец, който започна от втора позиция в стартовата решетка, завърши с 2.850 секунди преди съотборника си Нико Розберг, с което записа десета победа в настоящия сезон. Сега Хамилтън е недостижим с 3

В Гоце Делчев кметът спечели шести мандат

http://blagoevgrad.actualno.com/V-Goce-Delchev-kmetyt-specheli-shesti-mandat-news_503686.html

Досегашният кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов печели шести пореден кметски мандат. Това сочат данните на Общинската избирателна комисия в града при обработени 83% от протоколите от секционните комисии, предаде кореспондентът на Actualno.com за Благоеградска област. За стария-нов градоначалник са гласували 70,71% от жителите на общината. Опонентът му Георги Андонов е получил подкрепата на 24,40% на своите съграждани, а кандидатът на ВМРО Илия Шербетов има 4,89% подкрепа. Резултатът на М

Фахри Малайсенов води с 69,62 % в Мадан

http://izbori2015.actualno.com/Fahri-Malajsenov-vodi-s-6962--v-Madan-news_503689.html

В междинните резултати към 9.00 часа в община Мадан води кандидатът за кмет на общината, подкрепен от ДПС Фахри Молайсенов – 69,61% или 4 880 гласа. За издигнат от БСП кандидат за кмет Райчо Чилингиров са гласували 7,52 %; за Ефтим Савов - партия АБВ – 3,2%; Веселин Атанасов, издигнат от ПП ГЕРБ – 10,53%. За Митко Петагов, кандидат за кмет на община Мадан, издигнат от Реформаторски блок гласувалите са 9,30 %, съобщи председателят на ОИК – Мадан Илиана Чернева. В маданско

Св. вмчк Димитрий Мироточиви (Димитровден). Преп. Димитра Доростолска

http://www.cross.bg/dimitriii-solyn-tumnitzata-1485662.html

/КРОСС/Житие на свети великомъченик Димитрий Мироточиви Св. великомъченик Димитрий се родил в третия век. Родното му място е град Солун. Баща му имал висок служебен пост. Бил градоначалник. Тайно вярвал в Христа. Не смеел открито да изповяда вярата си, понеже в онова време имало голямо и много свирепо гонение срещу християните. Една от стаите на своя богат дом той превърнал в молилня. В нея били поставени на подобаващо място две икони - на Спасителя и на света Богородица. Тук той идвал да се моли заедно със своята благочестива съпруга. Пред иконите те запалвали полилей. Кадели тамян. Възнасяли топли молитви към Бога. Дълго време съпрузите нямали деца. Много скърбели и усилено се молели на Бога да ги дари с наследник. Бог чул молитвите им. Родил им се син, когото нарекли Димитрий. Целият град взел участие в радостта на добрия градоначалник. Щастливите родители изразили благодарността си към Бога с богати милостини към бедните солунчани. Когато Димитрий поотраснал и бил вече годен да разбира истината, родителите му го въвели в молилнята и почнали да го учат на вярата в Господа Иисуса Христа. С цялата си чиста и невинна душа малкият Димитрий вярвал в истинския Бог. Родителите радостно повикали в дома си свещеник. И синът бил кръстен. След смъртта на родителите си Димитрий наследил голямо богатство. Максимиан Херкулий, съимператор на Диоклетиан, узнал за смъртта на солунския градоначалник. Размислил и решил да извика при себе си сина му Димитрий

Жена почина, няколко припаднаха при предаването на протоколите в „Арена Аремеец“

http://offnews.bg/news/n_1/n_580083.html

Една жена е починала, а няколко души са припаднали при предаването на протоколите от изборите в зала „Арена Армеец“. Информацията потвърди пред bTV говорителят на ЦИК Цветозар Томов. "Хората са поставени в изключително тежка ситуация и институциите, които регулират този процес, са длъжни да организират така нещата, че този инцидент да не се повтори", подчерта Томов. Жената е починала, докато е чакала на опашка за предаване на протоколите. Жената е припаднала и е била откарана с линейка, като по-късно е починала. Заради напрежението в залата още няколко души са припаднали. Пред зала „Арена Армеец“ са пристигнали три екипа на Спешна помощ. Трима души са транспортирани в болница „Св. Анна“ - бременна жена, мъж с комоцио и жена с възпален апендикс. Според членове на секционната избирателна комисия приемът на документи върви много бавно. До 7 часа днес са приети протоколите от едва 400 секции от близо 1500. в момента в залата има около 4000 – 5000 души. Част от хората чакат от 23 часа снощи и не са спали, повечето са на крак от над 24 часа. На членовете на комисиите се раздават кафе и вода, но те са на ръба на силите си. На мястото има медицински екипи.

Балотаж в Сандански, Яне Янев отпадна

http://pik.bg/балотаж-в-сандански-яне-янев-отпадна-news424167.html

Балотаж в Сандански, Яне Янев отпадна

Андон Тотев- кметът, който три мандата вече управлява Сандански, отива на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ Кирил Котев. Голямата изненада в града е посредственото представяне на Яне Янев, който е трети в класирането.

71-годишният Андон Тотев играе рисково за четвърти мандат, в който той не бе подкрепен от политическата сила, която основно стоеше зад него в предишния мандат - БСП.

Червените имаха свой кандидат и така Тотев , наричан от местните в Сандански фамилиарно "чичо Дончо" изпревари кандидата на социалистите и отива на балотаж с човека на Бойко Борисов идната неделя.

Рождениците днес

http://www.cross.bg/predsedatel-depytat-bivsh-1485661.html

/КРОСС/ Асен Аврамов, композитор Проф. д-р Атанас Тасев, енергиен експерт Д-р Борислав Ацев, кардиолог Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадали при катастрофи Eмил Кошлуков, продуцент, бивш депутат Ивелин Попов, капитан на националния отбор по футбол Красен Станчев, икономист, председател на Съвета на ИПИ, бивш депутат Любомир Киров-Любо, певец Николай Вълканов, председател на УС на „Минстрой холдинг"              

Цветанов заминава на работно посещение в САЩ

http://pik.bg/цветанов-заминава-на-работно-посещение-в-сащ-news424165.html

Цветанов заминава на работно посещение в САЩ

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов заминава на работно посещение в Съединените американски щати, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Цветанов и председателят на Парламентарната комисия за контрол на специалните служби в Народното събрание Димитър Лазаров ще участват в Парламентарен форум по разузнаване и сигурност, който ще се проведе на 27 и 28 октомври във Вашингтон. Организатор на форума е Конгресът на САЩ. На събитието ще бъдат дискутирани въпроси от областта на разузнаването, киберпрестъпленията и финансирането на тероризма.

Участие във форума ще вземат бившите директори на американската Национална агенция по сигурността ген. Кийт Алекзандър и ген. Майкъл Хейдън, бившият секретар на Американската дирекция по вътрешна сигурност Майкъл Чертоф, както и председателят на Комисията по сигурност в Конгреса на САЩ Девън Нунез.

Свободната сирийска армия предложи на Русия преговори в Кайро

http://svetoven.pogled.info/news/68734/Svobodnata-siriiska-armiya-predlozhi-na-Rusiya-pregovori-v-Kairo

/Поглед.инфо/ Представители на Свободната сирийска армия са отправили към Русия предложение за преговори в Кайро, на които да се обсъди взаимодействието по уреждането на ситуацията в Сирия.

Цветан Цветанов ще участва в Парламентарен форум по разузнаване и сигурност в САЩ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5072897

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов заминава на работно посещение в Съединените американски щати. Цветанов и председателят на Парламентарната комисия за контрол на специалните служби в Народното събрание Димитър Лазаров ще участват в Парламентарен форум по разузнаване и сигурност,
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов заминава на работно посещение в Съединените американски щати. Цветанов и председателят на Парламентарната комисия за контрол на специалните служби в Народното събрание Димитър Лазаров ще участват в Парламентарен форум по разузнаване и сигурност,

Рафи Бохосян в Рим с приятелка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071796

Рафи Бохосян замина за Вечния град с приятелката си Елена Коларова. Двамата се разходиха в Колизея и си направиха селфи, което публикуваха във фейсбук. Малко след това приятелите им ги питаха шеговито дали са издълбали с монета имената си на колоните, така както направи футболистът Благой Георгиев през юли.
Рафи Бохосян замина за Вечния град с приятелката си Елена Коларова. Двамата се разходиха в Колизея и си направиха селфи, което публикуваха във фейсбук. Малко след това приятелите им ги питаха шеговито дали са издълбали с монета имената си на колоните, така както направи футболистът Благой Георгиев през юли.

Информацията за смъртен случай при приемането на бюлетини в зала "Арена Армеец" беше опровергана (допълнена)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/26/2636393_informaciiata_za_smurten_sluchai_pri_priemaneto_na/?ref=rss


За липса на организация, струпване на хора и невъзможност те да излязат информираха "Дневник" членове на секционни избирателни комисии, в София, пристигнали в зала "Армеец", за да предадат бюлетините на Общинската избирателна комисия. Според информация на присъстващите в залата една жена е починала.

Пред Би Ти Ви говорителят на ЦИК Цветозар Томов потвърди за смъртта като я свърза с процеса на обработка на резултатите. "Хората са поставени в изключително тежка ситуация и...

Лавров и Кери обсъдиха по телефона политическото регулиране на ситуацията в Сирия с участието на опозицията

http://www.cross.bg/siriya-ychastieto-keri-1485651.html

/КРОСС/ Ръководителите на външнополитическите ведомства на РФ и САЩ Сергей Лавров и Джон Кери обсъдиха перспективите за разрешаването на кризата в Сирия с участието на сирийските власти и патриотичната опозиция в хода на телефонен разговор, съобщиха от руското външно министерство, предаде ТАСС. Разговорът се е състоял по инициатива на американската страна. „Ръководителите на външнополитическите ведомства продължиха обсъждането на перспективите за политическото разрешаване на кризата в Сирия с участието на властите и патриотичната опозиция с подкрепата за този процес от страна на международната общност, включително водещите регионални държави“, информираха от руското дипломатическо ведомство. През последните дни Лавров и Кери поддържат интензивни контакти за обсъждане на разрешаването на ситуацията в Сирия. На 23 октомври във Виена се проведоха четиристранни преговори, в които освен ръководителите на дипломатическите ведомства на РФ и САЩ, участваха и техните колеги от Турция и Саудитска Арабия.

Смъртен случай при приемането на бюлетини в зала "Арена Армеец"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/26/2636393_smurten_sluchai_pri_priemaneto_na_bjuletini_v_zala/?ref=rss


За липса на организация, струпване на хора и невъзможност те да излязат информираха "Дневник" членове на секционни избирателни комисии, в София, пристигнали в зала "Армеец", за да ги предадат на Общинската избирателна комисия. Според информация на присъстващите в залата една жена е починала.

Пред Би Ти Ви говорителят на ЦИК Цветозар Томов потвърди за смъртта като я свърза с процеса на обработка на резултатите. "Хората са поставени в изключително тежка ситуация и иснституциите, които...

Междинни резултати: Иван Портних - 63% при 41% обработени протоколи

http://www.moreto.net/novini.php?n=304781

Иван Портних събира 62,86% от гласовете на избирателите във Варна, при обработени 40,55% протоколи от секционните избирателни комисии, научи Moreto.net от ЦИК. Чавдар Трифонов е с резултат 9,23% Данаил Папазов - 7,47% Анелия Клисарова - 7,25% Костадин Костадинов - 5,42% Кирил Йорданов - 2,70% Димитър Карбов - 2,81% Миглена Темелкова - 1,49% Радостин Морфов - 0,44% Младен Младенов - 0,32%.

Фрапиращо е събирането на цялото МВР заради Сидеров

http://www.cross.bg/siderov-tzonev-semerdzhiev-1485660.html

/КРОСС/Сваляне на имунитета на Волен Сидеров и изправянето му пред съда искат граждани, обявили се срещу действията на лидера на „Атака". Те си обясняват действията на Сидеров с взимането на тежки наркотици. Днес студенти от НАТФИЗ и граждани, които ги подкрепят, ще поискат сваляне на имунитета му днес на протест. Според тях лидера е инсценирал случая сам. Деница Гаджева пък заяви, че бащата на детето й бил заплашен със смърт. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи, заедно с главния комисар на МВР пристигнаха на мястото на инцидента. Тази реакция на държавата не доумяват Паун Цонев, д-р Илко Семерджиев и Иво Инджов, които коментираха случая с лидера на „Атака" Волен Сидеров и провелите се вчера местни избори. Политологът Иво Инджов не е изненадан от поредната проява на Волен Сидеров. Според него редовите полицаи е трябвало да си свършат работата, а министърът на вътрешните работи да разбере последен, а не всички да се скупчват на мястото на инцидента. Фрапиращо е събирането на цялото МВР и за журналиста Паун Цонев. Според него достатъчни са трима полицаи на място, за да се разреши случая. Това, което се случи, не е политика, това е шоу, което Волен Сидеров умишлено търси. „Атака" с процент и половина загуби своите гласове и слезе под 4%. Затова Сидеров търсеше този ефект, за да възстанови гласовете си за влизане в следващия парламент

Лукарски: Няма да има балотаж в Хасково, подкрепяният от Радан Кънев кандидат за кмет губи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5072900

ГЕРБ печели Хасково и там няма да има балотаж, обяви пред БНТ икономическият министър Божидар Лукарски. Така Добри Беливанов е новият кмет на града, а досегашния градоначалник Георги Иванов, подкрепян активно от лидера на ДСБ Радан Кънев, е губещ.  Данните от снощи бяха, че Беливанов има 49,5%, а Иванов 29,6.
ГЕРБ печели Хасково и там няма да има балотаж, обяви пред БНТ икономическият министър Божидар Лукарски. Така Добри Беливанов е новият кмет на града, а досегашния градоначалник Георги Иванов, подкрепян активно от лидера на ДСБ Радан Кънев, е губещ. Данните от снощи бяха, че Беливанов има 49,5%, а Иванов 29,6.

Лукарски: Няма да има балотаж в Хасково, подкрепяният от Радан Кънев кандидат за кмет губи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5072887

ГЕРБ печели Хасково и там няма да има балотаж, обяви пред БНТ икономическият министър Божидар Лукарски. Така Добри Беливанов е новият кмет на града, а досегашния градоначалник Георги Иванов, подкрепян активно от лидера на ДСБ Радан Кънев, е губещ.  Данните от снощи бяха, че Беливанов има 49,5%, а Иванов 29,6.
ГЕРБ печели Хасково и там няма да има балотаж, обяви пред БНТ икономическият министър Божидар Лукарски. Така Добри Беливанов е новият кмет на града, а досегашния градоначалник Георги Иванов, подкрепян активно от лидера на ДСБ Радан Кънев, е губещ. Данните от снощи бяха, че Беливанов има 49,5%, а Иванов 29,6.

Русия ударя в различни райони на Сирия, за да ограничат действията на ИД

http://svetoven.pogled.info/news/68733/Rusiya-udarya-v-razlichni-raioni-na-Siriya-za-da-ogranichat-deistviyata-na-ID

/Поглед.инфо/ Ударите на руските сили по инфраструктурата на терористите в Сирия се провеждат едновременно в различни райони, каза в интервю по телевизионния канал RT той: "Основната ни задача е да ограничим действията на терористичните групировки на територията на Сирия. Затова атаките, най-общо, се провеждат едновременно в различни райони на територията на Сирия".

В Москва днес почитат жертвите от трагедията в Театралния център на Дубровка

http://www.cross.bg/tzentur-teatralniya-zhertvite-1485648.html

/КРОСС/ В Москва днес почитат жертвите от терористичния акт в Театралния център на Дубровка, съобщи ТАСС. Преди тринадесет години по време на спектакъла „Норд-Ост“ терористи превзеха и държаха като заложници близо хиляда души – артисти и зрители на мюзикъла. Днес на улица „Мелников“ край Театралния център, където са се случили трагичните събития, ще се проведе паметно мероприятие. То ще започне в 10 ч. московско време с минута мълчание, след което ще излязат свидетели и очевидци на събитията, съобщиха организаторите на паметната акция. По-късно в небето ще бъдат пуснати 130 бели балона – какъвто е броят на жертвите на трагедията, като всеки от тях ще бъде споменат поименно. След това ще се състои концерт-реквием и възпоменателна църковна служба за жертвите. Паметното мероприятие се провежда от регионалната Обществена организация за съдействие и защита на пострадалите при терористични актове „Норд Ост“. В театралния център на Дубровка ще пристигнат московчани и жители на други градове, пострадали при трагедията, техни роднини и близки, представители на столичните власти, обществени и младежки организации и ученици от московските училища. Вечерта на 23 октомври 2003 г. 40 терориста нахлуха в сградата на Театралния център и взеха за заложници 914 участници и зрители на мюзикъла „Норд-Ост“

Цветан Цветанов ще участва в Парламентарен форум по разузнаване и сигурност в САЩ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5072888

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов заминава на работно посещение в Съединените американски щати. Цветанов и председателят на Парламентарната комисия за контрол на специалните служби в Народното събрание Димитър Лазаров ще участват в Парламентарен форум по разузнаване и сигурност,
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов заминава на работно посещение в Съединените американски щати. Цветанов и председателят на Парламентарната комисия за контрол на специалните служби в Народното събрание Димитър Лазаров ще участват в Парламентарен форум по разузнаване и сигурност,

Обрат в Хасково: Подкрепяният от Радан Кънев кандидат за кмет губи изборите без балотаж

http://pik.bg/обрат-в-хасково-подкрепяният-от-радан-кънев-кандидат-за-кмет-губи-изборите-без-балотаж-news424161.html

Обрат в Хасково: Подкрепяният от Радан Кънев кандидат за кмет губи изборите без балотаж

Икономическият министър Божидар Лукарски обяви преди минути пред БНТ, че ГЕРБ печели Хасково и там няма да има балотаж. Така Добри Беливанов е новият кмет на града, а досегашния градоначалник Георги Иванов, подкрепян активно от лидера на ДСБ Радан Кънев, е губещ.

Данните от снощи бяха, че Беливанов има 49,5%, а Иванов 29,6. Според Лукарски обаче кандидатът на ГЕРБ е прескочил границата от 50% и в Хасково няма да има балотаж.

„Поздравявам ГЕРБ за Хасково, където нашият кандидат Георги Иванов загуби. Като цяло реформаторите сме доволни от резултата, който постигнахме. Ще имаме разговори с ГЕРБ преди балотажа. Смятам, че е добре, например, те да подкрепят Емил Кабаиванов в Карлово, където той отива на балотаж не срещу кандидата на ГЕРБ”, обясни Лукарски.

Така след четири поредни поредни мандата Георги Иванов загуби кметските избори в Хасково, след силната подкрепа, която получи от костовистите.

Bulgaria re-elects 11 mayors in Sunday local elections

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259352_Bulgaria+re-elects+11+mayors+in+Sunday+local+elections

 According to initial data of the exit poll, Bulgarian voters re-elected the mayors of 11 district cities and towns in the local elections held on Sunday, the Bulgarian National Radio (BNR) reported.

These are, as follows: Mayor of Sofia Yordanka Fandakova (Citizens for European Development of Bulgaria (CEDB)); Mayor of Varna Ivan Portnih (CEDB); Mayor of Burgas Dimitar Nikolov (CEDB); Mayor of Stara Zagora Zhivko Todorov (CEDB); Mayor of Ruse Plamen Stoilov (CEDB); Mayor of Veliko Tarnovo Daniel Panov (CEDB); Mayor of Blagoevgrad Atanas Kambitov (CEDB); Mayor of Kyustendil Petar Paunov (Coalition Kyustendil); Mayor of Dobrich Detelina Nikolova (CEDB); Mayor of Smolyan Nikolay Melemov (CEDN); Mayor of Kardzhali Hasan Azis (Movement for Rights and Freedoms (MRF).

Bulgaria’s second-biggest city of Plovdiv will face a run-off between current mayor Ivan Totev (CEDB) and former mayor Slavcho Atanasov (Patriotic Front).

The coalitional partners Citizens for European Development of Bulgaria (CEDB) and the Reformist Bloc will face each other at a run-off in three district towns – Haskovo, Pleven and Montana.
The CEDB and the Bulgarian Socialist Party (BSP) will head at run-offs in several district towns – Yambol, Sliven, Razgrad, Shumen, Pernik, Vratsa, and others.

ЕС прие план от 17 точки за справяне с бежанците по "балканския маршрут"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5072882

В рамките на мини-срещата на високо равнище в Брюксел, свикана от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, беше приет план от 17 точки за преодоляване на кризата с бежанците по „балканския маршрут“, съобщи Deutsche Welle.
„Хората, които преминават по него трябва да получават по-хуманно отношение. Недопустимо е през 2015 г.
В рамките на мини-срещата на високо равнище в Брюксел, свикана от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, беше приет план от 17 точки за преодоляване на кризата с бежанците по „балканския маршрут“, съобщи Deutsche Welle. „Хората, които преминават по него трябва да получават по-хуманно отношение. Недопустимо е през 2015 г.

Германски театри канят бежанци за главните роли

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/26/2634938_germanski_teatri_kaniat_bejanci_za_glavnite_roli/?ref=rss


"Изкуството е като огледало", казва 36-годишният Ришар Дежив, който е избягал в Германия, след като е бил хвърлен в затвора и изтезаван в родния си Камерун. "Ако нямаш огледало, тогава не знаеш кой си." Ето защо той участва в поставянето на "Сърцето на мрака" в Мигрантския театър в Берлин, където главните роли се изпълняват от бежанци.

Докато Германия посреща рекорден брой бежанци, театрите ги канят на сцената в опит да провокират публиката, разказва агенция ДПА.
...

Арестуваха човека, ударил Сидеров, не е полицай или студент

http://offnews.bg/news/n_1/n_580077.html

Човекът, ударил лидера на „Атака“ Волен Сидеров след нахлуването му в НАТФИЗ снощи, е бил арестуван. Това съобщи главният секретар на МВР Георги Костов пред bTV. Арестуваният не е полицай и не е бил такъв, той е столичанин, но не е преподавател или студент в НАТФИЗ, подчерта Костов. Главният секретар на МВР опроверга твърденията на Сидеров, че полицията е опитала да го убие по нареждане на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Сотир Цацаров. Присъствието си на скандала с Волен Сидеров, както и пристигането на вътрешния министър Румяна Бъчварова, Костов обясни, че с това, че голяма част от силите на реда в София е била ангажирана с охраната на пренасянето на изборните бюлетини . По думите му е възможно часът и мястото на скандала, предизвикан от Сидеров и други членове на "Атака", не са били избрани случайно. Костов е категоричен, че студентите и гражданите пред НАТФИЗ не са проявили агресия към полицаите. Комуникацията със Сидеров не беше възможна снощи, каза още Костов, като допълни, че лидерът на „Атака“ е бил разпитан снощи. Той отказа да коментира показанията на Волен Сидеров, като обясни, че с това може да нагруби хора, които не го заслужават.

ЕС прие план от 17 точки за справяне с бежанците по "балканския маршрут"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5072871

В рамките на мини-срещата на високо равнище в Брюксел, свикана от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, беше приет план от 17 точки за преодоляване на кризата с бежанците по „балканския маршрут“, съобщи Deutsche Welle.
„Хората, които преминават по него трябва да получават по-хуманно отношение. Недопустимо е през 2015 г.
В рамките на мини-срещата на високо равнище в Брюксел, свикана от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, беше приет план от 17 точки за преодоляване на кризата с бежанците по „балканския маршрут“, съобщи Deutsche Welle. „Хората, които преминават по него трябва да получават по-хуманно отношение. Недопустимо е през 2015 г.

Най-важното от Варна във вчерашния 25 октомври

http://www.moreto.net/novini.php?n=304763

Иван Портних е новият-стар кмет на Варна Иван Портних е новият кмет на Варна. Това сочат прогнозните резултати от exit poll* социологическите проучвания за днешните местни избори. Според социолозите досегашният кмет Иван Портних печели категорично с резултат около 58%, съобщават Нова Телевизия и БНТ, базирайки се на данни на Алфа Рисърч.

МВР: Няма починала жена в „Арена Армеец”, ЦИК - има! (Обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5072867

МВР отрече информацията за починала жена в зала „Арена Армеец” в столицата. Това съобщи Нова телевизия, след като по-рано в ефира й се включи член на секционна избирателна комисия, която твърдеше, че има такъв случай.  От полицията, обаче, потвърдиха, че в и около залата има струпване на огромен брой хора заради предаването на протоколите от
МВР отрече информацията за починала жена в зала „Арена Армеец” в столицата. Това съобщи Нова телевизия, след като по-рано в ефира й се включи член на секционна избирателна комисия, която твърдеше, че има такъв случай. От полицията, обаче, потвърдиха, че в и около залата има струпване на огромен брой хора заради предаването на протоколите от

МВР: Няма починала жена в „Арена Армеец”, очевидци - има!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5072876

МВР отрече информацията за починала жена в зала „Арена Армеец” в столицата. Това съобщи Нова телевизия, след като по-рано в ефира й се включи член на секционна избирателна комисия, която твърдеше, че има такъв случай.  От полицията, обаче, потвърдиха, че в и около залата има струпване на огромен брой хора заради предаването на протоколите от
МВР отрече информацията за починала жена в зала „Арена Армеец” в столицата. Това съобщи Нова телевизия, след като по-рано в ефира й се включи член на секционна избирателна комисия, която твърдеше, че има такъв случай. От полицията, обаче, потвърдиха, че в и около залата има струпване на огромен брой хора заради предаването на протоколите от

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване