Руската авиокомпания: Няма човешка грешка при катастрофата, пилотът е опитен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084357

Руската компания
Руската компания "Когалимавиа", чийто самолет се разби днес в Египет, заяви, че не вижда основания да се предполага, че катастрофата е резултат от човешка грешка, предаде Ройтерс, цитирайки Интерфакс и РИА Новости. Говорителка на компанията каза, че пилотът е бил опитен, а самолетът е бил в добро техническо състояние.

ЦИК е притеснена заради оттеглени партийни представители от секциите

http://www.mediapool.bg/tsik-e-pritesnena-zaradi-ottegleni-partiyni-predstaviteli-ot-sektsiite-news241221.html

Централната изнирателна комисия (ЦИК) е изправена пред сериозно затруднение ден преди провеждането на втория тур от местните избори заради това, че част от партиите са оттеглили представителите си в секционните избирателни комисии (СИК). Това заяви говорителят на комисията Александър Андреев в събота пред БНР, уточнявайки, че така може да се затрудни началото на изборния ден в неделя. По време на втория тур избирателните секции в цялата страна ще са около 7200, като само в столицата те ще са около 1100. На 1 ноември 133 общини ще избират кмет на балотаж, както 1128 населени места с над 100 жители и 25 района в София, Пловдив и Варна. В ЦИК е получен сигнал, че има членове на секционни избирателни комисии, които не са се явили в събота и са се отказали от подготовката на изборните помещения и приемането на книжата от общинските избирателни комисии, каза Александър Андреев. "Ще трябва да бъдат заменени и попълнени съставите на секционните избирателни комисии. В тази връзка призоваваме политическите сили да се свържат със своите членове, които са излъчени в секционните избирателни комисии,и да ги призоват да се явят, да получат книжата, защото това е дефакто основното място, където избирателите ще дадат своя глас", коментира той.  От ЦИК заявиха, че е създадена и по-добра организация за приемането на протоколите от секционните избирателни комисии в София, които ще бъдат приемани в зала 1 на НДК. Александър Андреев заяви, че комфортът на близо 3000 представители, които ще предават протоколите, ще бъде по-добър и няма да бъдат заключвани, както на 25-26 октомври в зала "Арена Армеец". "За успокоение от огледа, който беше извършен, в зала 1 е осигурено място както за изчакване на реда от секционните избирателни комисии, така и са създадени условия на терасите и други места, членовете от секционните избирателни комисии, които предават протоколите,  да могат свободно да се движат. Осигурени са им напитки, минерална вода, закуски, за да могат да се чувстват нормално до момента, в който приключи процесът с предаване на протоколите", допълни говорителят на ЦИК.

Локо тресна шампиона на хандбал. Щастливият Кольо Карастоянов: Това е мечтан старт за нас!

http://petel.bg/Loko-tresna-shampiona-na-handbal--SHHastliviyat-Kolo-Karastoyanov--Tova-e-mechtan-start-za-nas-__132439

Хандбалистите на Локомотив победиха шампиона Фрегата (Бургас) с 29:23 (12:10) в мач от петия кръг на “А” група в зала „Владислав”, който...

Румънско семейство с две деца в колата оцеля по чудо в тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла

http://petel.bg/Rumansko-semeystvo-s-dve-detsa-v-kolata-otselya-po-chudo-v-tezhka-katastrofa-na-patya-Ruse-Byala__132440

Илюстрация: Булфото, архив Румънско семейство оцеля по чудо в тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла. Лекият автомобил се е преобърнал, като...

Изпращат в Санкт Петербург телата на загиналите в самолетната катастрофа, там ще ги разпознават

http://petel.bg/Izprashhat-v-Sankt-Peterburg-telata-na-zaginalite-v-samoletnata-katastrofa--tam-shhe-gi-razpoznavat__132441

Разпознаването на жертвите от самолетната катастрофа в Египет ще се извършва в Санкт Петербург, откъдето са повечето от загиналите,...

Джип блъсна светофар на Орлов мост и се обърна

http://petel.bg/Dzhip-blasna-svetofar-na-Orlov-most-i-se-obarna__132442

Кадър: btv Автомобил се обърна на „Орлов мост” преди обяд, съобщи bTV До инцидента се е стигнало, след като джипът се е блъснал и съборил...

Всички 224 пътници на падналия руския самолет в Египет са загинали

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/31/2640393_vsichki_224_putnici_na_padnaliia_ruskiia_samolet_v/?ref=rss


Няма оцелели от катастрофата с руския самолет, разбил се тази сутрин на Синайския полуостров, предаде "Асошиейтед прес", като се позова на неофициални изявления на представители на египетските власти. Източниците, цитирани от агенцията, са пожелали обаче да останат анонимни, тъй като нямат право да правят официални изявления. 

По-рано през деня спасители съобщиха, че са чули гласове в един отсек на машината, но информацията не се потвърди. Самолетът е паднал от височина 9 500 метра....

Няма оцелели след падането на руския самолет в Египет

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/31/2640393_niama_oceleli_sled_padaneto_na_ruskiia_samolet_v_egipet/?ref=rss


Няма оцелели от катастрофата с руския самолет, разбил се тази сутрин на Синайския полуостров, предаде "Асошиейтед прес", като се позова на неофициални изявления на представители на египетските власти. Източниците, цитирани от агенцията, са пожелали обаче да останат анонимни, тъй като нямат право да правят официални изявления. 

По-рано през деня спасители съобщиха, че са чули гласове в един отсек на машината, но информацията не се потвърди. Самолетът е паднал от височина 9 500 метра.

По първоначални данни на египетските власти всички 224 души, намирали се на борда на разбилия се "Еърбъс" А321  на авиокомпания "Когалимавиа" - 117 пътници (сред които 17 деца) и 7-членен екипаж, са били руски граждани.

В списъка на пасажерите фигурират заместник-ръководителят на Псковска област Александър Купилов и неговата съпруга. По-късно в съобщение на правителството бе уточнено, че трима души от намиралите се на борда са имали украинско гражданство, предаде "Ройтерс".

Самолетът изчезна от радарите 23 минути, след като излетя сутринта от египетския курорт Шарм ел Шейх, на път за Санкт Петербург. Преди да бъде изгубен контакт, пилотът е съобщил за технически проблеми и че ще направи опит да кацне на най-близкото летище. Останките бяха открити в планиски район край Хасна, южно от средиземноморския град Ариш.  

Преди да излети от Шарл ел Шейх, самолетът е минал през технически проверки и не са били открити никакви проблеми, съобщи Айман Мукадам, ръководителят на египетската държавна компания, която управлява гражданските летища в страната.  

По последни данни са извадени над 100 тела на загинали, както и една от черните кутии на самолета.

Русия се включва в разследването

Руският премиер Дмитрий Медведев, цитиран от  ТАСС, изрази съболезнования на близките на загиналите и обеща, че обстоятелствата на катастрофата ще бъдат най-внимателно разследвани. Руският министър на транспорта Максим Соколов съобщи пред журналисти, че страната му ще участва най-активно в разследването на злополуката. Той подчерта, че за причини ще може да се говори, след като бъдат анализирани всички данни и бъде извършено международно разследване в съответствие с документите на Чикагската конференция. Руският Следствен комитет вече е започнал разследване на катастрофата. 

Руското министерство на извънредните ситуации ще изпрати в Египет пет самолета със спасители, предаде още ТАСС. Работата им ще бъде координирана по нареждане на президента Владимир Путин от министъра на извънредните ситуации Владимир Пучков.

Авиокомпанията изключва човешка грешка

Компанията "Когалимавиа" заяви, че не вижда основания да се предполага, че катастрофата е резултат от човешка грешка, предаде "Ройтерс", цитирайки Интерфакс и РИА Новости. Говорител на компанията каза, че пилотът е бил опитен, а самолетът е бил в добро техническо състояние. Командирът на полета Валерий Немов е имал е 12 хил. летателни часа, от които 3 800 с този тип самолет, съобщи и ТАСС. 

Компанията "Когалимавиа", която от 2012 г. смени търговската си марка на "Метроджет", е създадена през 1993 г. под името "Колавиа". Тя е на 19-о място в Русия по брой на превозвани пътници , сочат руски статистически данни, цитирани от БТА. Работи с два "Еърбъс"- А320 и седем "Еърбъс" А321. 

Самолетът, който се разби днес на Синайския полуостров, е извършил първия си полет през 1997 г. за ливанската компания МЕА, след това е бил използван от турската "Онур еър" и Саудитските авиолинии, а от 2012 - от руската компания за чартърни полети.


Москва обяви национален траур 

С указ на президента Владимир Путин, 1 ноември е обявен за ден на траур в Русия в памет на загиналите при самолетната катастрофа в Египет, предаде ТАСС, като се позова на пресслужбата на Кремъл.

Националните знамена ще бъдат спуснати на цялата територия на страната. Развлекателните прояви ще бъдат отменени.

Шефът на ООН осъди искането на Запада, че Асад трябва да си ходи

http://www.moreto.net/novini.php?n=305312

Настояването на Запада, че сирийският президент Башар ал Асад трябва да се оттегли от властта, е безотговорно и е довело милиони сирийци да се превърнат в бежанци. Това обяви генералният секретар на ООН Бан Ки-мун в интервю за испанския в.

Бюлетините за балотажа са доставени в цялата страна

http://politics.actualno.com/Buletinite-za-balotaja-sa-dostaveni-v-cjalata-strana-news_504848.html

В цялата страна са доставени бюлетините за балотажа в неделя. Това каза Камелия Нейкова, говорител на Централната избирателна комисия, предаде Фокус. По думите й, въпреки че от БНБ бяха заявили, че нямат достатъчно време, за да отпечатат бюлетините за втория тур, те вече са транспортирани и са доставени до съответните места, където ще се произведе втори тур. „Дори в днешния ден се зареждат избирателните секции с бюлетините и с останалите книжа, необходими за гласуването”, посочи тя

Спряха влаковете между Словения и Хърватия

http://europe.actualno.com/Sprjaha-vlakovete-mejdu-Slovenija-i-Hyrvatija--news_504852.html

Международния железопътен трафик между Словения и Хърватия отново е прекъснат, след като вчера бе подновен на няколко часа, съобщиха словенските железници. Железопътният трафик е спрян със заповед на органите по сигурността след решение на словенското правителство, предаде БГНЕС. Властите в Любляна обявиха вчера, че железопътният транспорт до Хърватия, който беше спрян от 16 октомври, ще бъде подновен, тъй като ситуацията с бежанците е много по-спокойна. Но само няколко часа след това, с

Видео: Хака - страховитото шоу, което печели почитатели за ръгбито

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/31/2640394_video_haka_-_strahovitoto_shou_koeto_pecheli/?ref=rss




Колко българи познават правилата в ръгбито? Едва ли са много. Със сигурност обаче е по-голям броят на тези, които като чуят за този спорт, се сещат за хака.

Това е зрелищното шоу, предшестващо мачовете на Нова Зеландия. Един от най-добрите отбори печели почитатели по цял свят не само с играта си, а и със страховитите си изпълнения преди срещите.

Хака е традиционен новозеландски танц, създаден от маори (коренните жители на страната), с който те са се...

Задържаха мъж за купуване на гласове в Червен бряг

http://frognews.bg/news_101070/Zadarjaha-maj-za-kupuvane-na-glasove-v-CHerven-briag/

28 -годишен мъж е задържан за купуване на гласове в Червен бряг. Това съобщиха от пресцентърът на ОД МВР-Плевен.

Лекари с критики към здравните пакети, искат да влязат в сила от 2017 г.

http://offnews.bg/news/n_1/n_583557.html

Софийската лекарска колегия предложи разделянето на здравните пакети да влезе в сила от началото на 2017 г., тъй като нормативната база за тяхното действие не е готова, съобщи БНР. Депутатите приеха през юни предложението на здравния министър Петър Москов за разделяне на здравните услуги в три пакета – основен, допълнителен и спешен. Заболяванията, за които Здравната каса ще заплаща напълно – основният пакет, както и тези, за които ще се доплаща – допълнителният пакет, ще се определят от здравния министър, като списъкът ще може да се актуализира веднъж годишно – до 31 октомври на съответната година. Здравното министерство вече публикува проект на наредбата с клиничните пакети в основния и допълнителния пакет. Само 3 диагнози са извадени в допълнителния пакет, а 63 диагнози фигурират както в основния, така и в допълнителния. Клиничните пътеки, при които ще има само планов прием или за лечение веднага ще се доплаща, са „Оперативни процедури при инконтиненция на урината“, „Хирургични интервенции за затваряне на стомах“ и „Високотехнологична асистирана с робот гинекологична хирургия“. 63 клинични пътеки са записани както в основния, така и в допълнителния пакет, като изборът ще става в зависимост от състоянието на пациента – ако заболяването е в остра фаза, той ще бъде лекуван веднага, а ако не, лечението му ще бъде отлагано в срок до два месеца. В основния пакет влизат детското и майчиното здравеопазване, спешните състояние, онкологичните заболявания и всички общественозначими заболявания.  За тях пациентите няма да чакат. Общият брой на клиничните пътеки е намален от 311 на 262, като повечето от останалите са изведени в доболничната помощ. Предвижда се личните лекари да правят график на посещенията за профилактичните прегледи на своите пациенти, както и да подготвят здравно досие на всеки и да преценят дали попада в рискова група. В наредбата на здравния министър обаче не е включена идеята всеки здравноосигурен да има право на индивидуален брой здравни услуги в зависимост от здравния му статут. Освен това пациентите все пак ще трябва да заплащат за медицински изделия и за лекарства, както беше досега. Здравните пакети станаха основна тема на разговор на извънредния събор на Българския лекарски съюз. Лекарите обявиха, че се притесняват да не бъдат извадени от преговорите със Здравната каса за клиничните пътеки. Те обясниха, че в изготвения от финансовото министерство проект за Закона за бюджета на Здравната каса за следващата година е заложено прекратяване на договорните отношения между НЗОК и Лекарския съюз. Затова по време на събора лекарите приеха декларация, в която те настояват промените да не бъдат приемани. От БЛС обявиха, че ако промените бъдат приети, те ще се откажат да участват в преговорите със Здравната каса.

Изобретиха микроскопични гранати срещу рака

http://www.cross.bg/gradysa-kletki-ycheni-1486430.html

/КРОСС/Учените разработиха микроскопични „гранати", които ще експлодират при нагряване в тялото ни и ще убиват само туморите, без да засягат здрави клетки. Екипът от учени ще представи заключенията си по време на конференцията на Националния център за изследване на рака следващата седмица информира БГНЕС. Специалистите планират да използват липозоми - малки мехурчета мазнини, които да отделят токсични лекарства, когато се повиши температурата. С „гранатите" ще бъде избегнат страничните ефекти на лекарствата, които обикновено унищожават и здрави клетки и тъкани. Новата технология е показала висока ефективност при експерименти с мишки. „Трудността е в това как да го освободим, когато достигнат целта си", обясни професор Костас Кастарелос от университета в Манчестър. Липозомите са водонепромокаеми при нормална телесна температура, но се спукват, когато температурата се повиши до 42 градуса. „Искаме да развием такива липозоми, които да са много стабилни при 37 градуса и след това рязко да освобождават лекарството при 42 градуса и при намиране на точната цел - тумора", обясни професорът, цитиран от Би Би Си. Според някои учени може да се използва ултразвук за затопляне, но изследванията в тази област все още продължават. Откритието на британските учени може да отвори редица нови възможности за лечение, което оставя здравите клетки невредими.  

Валери Найденов: Политиците обичат да изкарват журналистите виновни за всичко

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5084353

Зам.-председателката на Централната избирателна комисия Мария Мусорлиева има принос за хаоса в зала "Арена Армеец“, защото преди няколко месеца е гласувала против това да се увеличи бройката на хората, приемащи протоколите. Това коментира журналистът Валери Найденов в предаването "СЪботаж" по БНР.
След като тя преди дни отправи обидни квалификации
Зам.-председателката на Централната избирателна комисия Мария Мусорлиева има принос за хаоса в зала "Арена Армеец“, защото преди няколко месеца е гласувала против това да се увеличи бройката на хората, приемащи протоколите. Това коментира журналистът Валери Найденов в предаването "СЪботаж" по БНР. След като тя преди дни отправи обидни квалификации

Валери Найденов: Политиците обичат да изкарват журналистите виновни за всичко

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084334

Зам.-председателката на Централната избирателна комисия Мария Мусорлиева има принос за хаоса в зала
Зам.-председателката на Централната избирателна комисия Мария Мусорлиева има принос за хаоса в зала "Арена Армеец“, защото преди няколко месеца е гласувала против това да се увеличи бройката на хората, приемащи протоколите. Това коментира журналистът Валери Найденов в предаването "СЪботаж" по БНР. След като тя преди дни отправи обидни квалификации

Внезапно почина основател на видинския Лайънс клуб

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084292

Един от основателите и от първите президенти на Лайънс клуб във Видин Калин Танчев е починал внезапно на 41-годишна възраст. Бизнесменът е бил намерен мъртъв на ул.
Един от основателите и от първите президенти на Лайънс клуб във Видин Калин Танчев е починал внезапно на 41-годишна възраст. Бизнесменът е бил намерен мъртъв на ул."Любен Каравелов" рано сутринта в петък и минувач се обадил на тел.112. Пристигналите на мястото екипи констатирали смъртта на мъжа и тялото е транспортирано във видинската болница за

В Червен бряг 28-годишен мъж е задържан за купуване на гласове

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/31/2640398_v_cherven_briag_28-godishen_muj_e_zadurjan_za_kupuvane/?ref=rss


В Червен бряг 28 -годишен мъж е задържан за купуване на гласове в Червен бряг, съобщи агенция "Фокус" като се позова на полицията в Плевен. 

По-рано днес МВР съобщи за съвместна акция с ДАНС под ръководството на прокуратурата срещу каналджии и купуване на гласове. Образувани са девет досъдебни производство за нарушаване на политическите права на гражданите.

На 30 октомври около 11.30 часа в хода на полицейската операция на пътя при изхода от град Червен бряг в посока село Горник е извършена проверка на лек автомобил Рено "Лагуна", собственост и управляван от 28-годишен мъж от Червен бряг. В колата са намерени списъци с имена и цифри и сумата от 3610 лева в банкноти в различни номинали, съобщават от полицията.

Парите и списъците са предадени доброволно. При разпитване на свидетели от списъка е станало ясно, че те са били убеждавани да гласуват за определена политическа партия.

С постановление на районен прокурор 28-годишният е задържан за срок от 72 часа, като е обвиняем по досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Бай Ганьо пак отива в Америка - този път на турне

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5082894


Славчо Пеев, Ивайло Калоянчев и още 7 актьори ще играят в Чикаго, Детройт, а после и в Канада
През пролетта Славчо Пеев и останалите актьори от “Г-н Ганьо Балкански” играли представлението в Карлово. Когато свършили, две жени се затичали към тях: “Много ни харесвате, елате в Канада!”. “Ама как в Канада?”, разказва Светослав Пеев.
Славчо Пеев, Ивайло Калоянчев и още 7 актьори ще играят в Чикаго, Детройт, а после и в Канада През пролетта Славчо Пеев и останалите актьори от “Г-н Ганьо Балкански” играли представлението в Карлово. Когато свършили, две жени се затичали към тях: “Много ни харесвате, елате в Канада!”. “Ама как в Канада?”, разказва Светослав Пеев.

България е втора по скорост на усвояване на еврофондове през 2015 г.

http://www.mediapool.bg/bulgaria-e-vtora-po-skorost-na-usvoyavane-na-evrofondove-prez-2015-g-news241220.html

България се намира на второ място по скорост на усвояването на средства по европейските фондове, които се полагат на страната до края на тази година, обяви еврокомисарят Кристалина Георгиева в събота пред БНР. По думите й "това, че усвояваме толкова много сега е защото бяхме изостанали в началото на периода – даже с тези рекордни суми, ние за целия период сме на 23-то място". Георгиева коментира още, че основният приоритет на ЕК е да се увеличат инвестициите в Европа, за да може да има повече работа за хората, да имаме по-конкурентоспособна икономика. Според нея успехите са налице, но не са много забележими заради това, че вниманието е насочено към кризата с бежанците. Еврокомисарят посочи, че планът "Юнкер" вече работи и има значителен резултат за 2015 г. – 50 млрд. евро допълнителни инвестиции в икономиката на Европа. България е влязла в плана със 100 млн. евро, които вече са влезли в страната, допълни Георгиева.  "В случая с България най-голямата пречка пред бизнеса са административни прегради, както и това, че все още имаме какво да правим, за да ни работи добре правната система. Ако искаме да догонваме другите държави, на нас ни трябва растеж между 4 и 5% или повече, годишно. Ние трябва да генерираме много повече частни инвестиции. И затова за България планът "Юнкер" е по-атрактивен, отколкото еврофендовете", заяви тя. Георгиева подчерта, че съдебната реформа трябва да бъде довършена, защото "ако хората не вярват на съдилищата, много трудно биха си сложили парите в България". С почти 10 милиарда е повишен бюджетът на ЕС за бежанците и той ще стигне за тази и следващата година. Скоро ЕК ще обяви 2 важни реформи – за единна система за защита на границите и промяна на регламента "Дъблин“, който задължава чужденците да подават молби за убежище в първата страна от ЕС, в която влязат през външната граница.   "Ще има икономии за страните-членки, ако работим заедно, но ще трябва да се мобилизира бюджет на европейско ниво. Много работа ни чака по това да можем да отделяме тези, които са бежанци, от тези, които са икономически имигранти и да можем да ги връщаме бързо и решително. Ако не го направим, общественото мнение в Европа ще се обърне срещу тях", обобщи Кристалина Георгиева.

Сантра с нов проект с Pavell & Venci Venc

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/santra-s-nov-proekt-s-pavell-venci-venc-6044655

„Той е невероятен, страхотен хит е и го очаквайте съвсем скоро”, сподели очарователната брюнетка

Борисов изпрати съболезнования на семействата на загиналите в катастрофата с руския самолет

http://www.bnews.bg/article-143178

Той изразява надежда, че причините за трагичния инцидент ще бъдат разследвани и напълно изяснени.

Мъжка рационалност спаси руско момиче, сменило билета си за злополучния полет

http://www.cross.bg/samolet-polet-ratzionalnost-1486429.html

/КРОСС/Рускинята Юлия Казанцева, която е трябвало да се върне от Египет със злополучния полет на руския самолет на "Когалимавиа" разказа пред LifeNews защо е избрала по-ранна дата за пътуването си до Санкт Петербург и какви чувства изпитва. По думите на пътничката за решението й да промени датата е изиграла рола "мъжката рационалност". Нейният спътник я убедил, че ще им е необходимо време за адаптация, преди да се завърнат на работа. Момичето твърди, че в близко бъдеще не е готова да се качи отново на самолет и ще ползва само наземен транспорт.  

Каруцар се опита да избегне полицейска проверка, простреляха го

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5084324

На 29 октомври около 15.20 часа на пътя Угърчин - село Дерманци трима служители на РДГ Ловеч са направили опит да спрат и извършат проверка на конска каруца, натоварена с дърва, съобщи "Дарик".
Водачът на каруцата - 26 годишен мъж от Угърчин, не се е съобразил със служебните лица и е опитал да избяга,
На 29 октомври около 15.20 часа на пътя Угърчин - село Дерманци трима служители на РДГ Ловеч са направили опит да спрат и извършат проверка на конска каруца, натоварена с дърва, съобщи "Дарик". Водачът на каруцата - 26 годишен мъж от Угърчин, не се е съобразил със служебните лица и е опитал да избяга,

Полицаи простреляха каруцар, опитал да избегне проверка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084316

На 29 октомври около 15.20 часа на пътя Угърчин - село Дерманци трима служители на РДГ Ловеч са направили опит да спрат и извършат проверка на конска каруца, натоварена с дърва, съобщи
На 29 октомври около 15.20 часа на пътя Угърчин - село Дерманци трима служители на РДГ Ловеч са направили опит да спрат и извършат проверка на конска каруца, натоварена с дърва, съобщи "Дарик". Водачът на каруцата - 26 годишен мъж от Угърчин, не се е съобразил със служебните лица и е опитал да избяга,

Слънчево ще е утре по Черноморието

http://www.moreto.net/novini.php?n=305309

През нощта над страната ще е с ниска слоеста облачност, предимно значителна. Минималните температури ще са между минус 1° и 4° . Утре ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове в низините за кратко видимостта ще бъде намалена.

Ексклузивно! Това ли е падащият руски самолет?! (видео)

http://petel.bg/Ekskluzivno--Tova-li-e-padashhiyat-ruski-samolet----video-__132435

В интернет се появиха кадри, на които, според предварителната информация, е заснет падащият от небето над Синай руски Airbus-321, съобщава тв...

Ветроходци от Варна се бориха със силен вятър на регата „Юнга 2015”

http://petel.bg/Vetrohodtsi-ot-Varna-se-boriha-sas-silen-vyatar-na-regata----YUnga-2015---__132436

При силен североизточен вятър в акваторията на Пристанище Варна днес се проведоха първите три гонки от регата "Юнга 2015". Надпреварата е за...

Русия опровергава: Самолетът не е свален, измишльотини на Ислямска държава

http://petel.bg/Rusiya-oprovergava--Samoletat-ne-e-svalen--izmishlotini-na-Islyamska-darzhava__132437

Снимка: Булфото, архив Министерство на транспорта на Русия опроверга появилата се в медиите информация, че руският пътнически самолет...

Офшорка от Вирджинските острови купи за 130 000 лева тризонета с басейн на покрива в Благоевград

http://petel.bg/Ofshorka-ot-Virdzhinskite-ostrovi-kupi-za-130-000-leva-trizoneta-s-baseyn-na-pokriva-v-Blagoevgrad__132438

Офшорка, регистрирана на Вирджинските острови, купи за 130 000 лева тризонета с басейн на покрива в центъра на Благоевград , който бе...

В Долни чифлик задържаха мъже агитирали за кандидата на БСП Борислав Натов

http://web.barometar.net/82380/

Мъже агитирали за кандидат-кмета на БСП Борислав Натов и отправяли заплахи към избиратели в Старо Оряхово и Долни чифлик са задържани в полицейското управление в Долни Чифлик, научи www.barometar.net. Агитаторите за Борислав Натов са се движили с четири луксозни автомобила, обикаляли са къщите и са заплашвали на утрешния вот да се гласува за Натов. Предполага […]

СБЖ иска извинение от зам.-шефа на ЦИК Мария Мусорлиева

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/31/2640395_sbj_iska_izvinenie_ot_zam-shefa_na_cik_mariia/?ref=rss


Съюзът на българските журналисти (СБЖ) настоява зам.-председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Мария Мусорлиева ("Атака") да поднесе публично своето извинение към българските журналисти. Причината е изказване на Мусорлиева в интервю за "Нова телевизия": "предпочитам дъщеря ми да е лека жена, проститутка, отколкото синът ми е да е журналист".

Мусорлиева беше поканена заради хаоса след изборите в зала "Арена Армеец" в София и множеството сигнали за сгрешени протоколи и...

Числата за бебето ви

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5082944

Щастливци, честито! Не забравяйте, че родените през периода 31 октомври – 6 ноември ще се нуждаят от здравословна храна, за да ги опазите от чернодробни или бъбречни заболявания. Особено внимание обърнете на половото съзряване на любимото си създание (момче или момиче) заради възможната поява на т.нар.
Щастливци, честито! Не забравяйте, че родените през периода 31 октомври – 6 ноември ще се нуждаят от здравословна храна, за да ги опазите от чернодробни или бъбречни заболявания. Особено внимание обърнете на половото съзряване на любимото си създание (момче или момиче) заради възможната поява на т.нар.

Коментарите на седмицата.№ 3. Най-голямото задържане на хора в спортен обект след Чили 1973 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084313

Публикуваме отново най-четените коментари през седмицата, защото явно това са темите, които ви вълнуват. Това е третият, четен е над 26 000 пъти.
Допустимо ли е такова осиране на ЦИК
За съвсем кратко време Централната избирателна комисия направи толкова много гафове - при това тежки - че направо може да кандидатства за “Гинес”.
Публикуваме отново най-четените коментари през седмицата, защото явно това са темите, които ви вълнуват. Това е третият, четен е над 26 000 пъти. Допустимо ли е такова осиране на ЦИК За съвсем кратко време Централната избирателна комисия направи толкова много гафове - при това тежки - че направо може да кандидатства за “Гинес”.

Алексей Петров намалил охраната си в навечерието на атентата?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5084307

За нова следа за атентата срещу Алексей Петров, съобщава Нова ТВ. Медията твърди, че бившият агент е свалил част от охраната си преди две седмици. Според източници на телевизията това станало след среща с доскорошните му конкуренти.
Сред тях е бил и Златомир Иванов, известен като Златко Баретата. Неговото име се завъртя веднага след нападението
За нова следа за атентата срещу Алексей Петров, съобщава Нова ТВ. Медията твърди, че бившият агент е свалил част от охраната си преди две седмици. Според източници на телевизията това станало след среща с доскорошните му конкуренти. Сред тях е бил и Златомир Иванов, известен като Златко Баретата. Неговото име се завъртя веднага след нападението

Алексей Петров намалил охраната си преди атентата? (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084294

За нова следа за атентата срещу Алексей Петров, съобщава Нова ТВ. Медията твърди, че бившият агент е свалил част от охраната си преди две седмици. Според източници на телевизията това станало след среща с доскорошните му конкуренти.
Сред тях е бил и Златомир Иванов, известен като Златко Баретата. Неговото име се завъртя веднага след нападението
За нова следа за атентата срещу Алексей Петров, съобщава Нова ТВ. Медията твърди, че бившият агент е свалил част от охраната си преди две седмици. Според източници на телевизията това станало след среща с доскорошните му конкуренти. Сред тях е бил и Златомир Иванов, известен като Златко Баретата. Неговото име се завъртя веднага след нападението

Спряха мигранти край Враца, полциаите стрелят във въздуха

http://www.cross.bg/chyzhdentzite-kraii-vratza-1486428.html

/КРОСС/Влезли нелегално у нас мигранти залови врачанската полиция по време на специализирана полицейска операция във врачанското с. Руска Бела. Ченгетата спрели за проверка в петък вечерта управляваният от Борислав Симеонов "Опел вектра" и така се натъкнали на чужденците. 20-годишният шофьор от видинското с. Куделин натъпкал в колата си 7 души, представящи се за афганистанци. Всички били без документи за самоличност и по-късно са били препратени към центъра край Елхово след като били прегледани в болниците във Враца и Мездра. Превозващият чужденците водач пък е задържан в ареста на полицията в Мездра. По случая е образувано и досъдебно производство. Задържаната кола с видинска регистрация била част от колона с бежанци, която тръгнала от София, но край с. Ребърково била причакана в засада от екип на ДАНС. Шофьорите, превозващи чужденците, не се подчинили на знака "Стоп" и се наложило да бъдат преследвани и респектирани с изстрели във въздуха.В крайна сметка ченгетата успели да настигнат единствено задържаният впоследствие "Опел". Това е втория случай на задържане на нелегални чужденци във Врачанско. Преди две седмици на път за българо-сръбската граница по пътя за Монтана бяха спрени 64 чужденци от различни националности, превозвани в два претъпкани микробуса.  

Първият българин, признал си, че е интерсексуален: Лекарите решиха, че ще съм момиче

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5084301

Пол Найденов е първият българин, осмелил се да говори открито за това, че е интерсексуален. По неговите собствени уми пред bTV, Господ го е замислил като момче, но у него се появили полови белези на момиче. Когато бил на 3-4 годинки, лекарите решили, че трябва да е момиче и цял живот се опитвали да го превърнат в такова.
Пол Найденов е първият българин, осмелил се да говори открито за това, че е интерсексуален. По неговите собствени уми пред bTV, Господ го е замислил като момче, но у него се появили полови белези на момиче. Когато бил на 3-4 годинки, лекарите решили, че трябва да е момиче и цял живот се опитвали да го превърнат в такова.

Първият българин, признал си, че е интерсексуален: Лекарите решиха, че ще съм момиче

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084288

Пол Найденов е първият българин, осмелил се да говори открито за това, че е интерсексуален. По неговите собствени уми пред bTV, Господ го е замислил като момче, но у него се появили полови белези на момиче. Когато бил на 3-4 годинки, лекарите решили, че трябва да е момиче и цял живот се опитвали да го превърнат в такова.
Пол Найденов е първият българин, осмелил се да говори открито за това, че е интерсексуален. По неговите собствени уми пред bTV, Господ го е замислил като момче, но у него се появили полови белези на момиче. Когато бил на 3-4 годинки, лекарите решили, че трябва да е момиче и цял живот се опитвали да го превърнат в такова.

Учени изобретиха микроскопични гранати срещу рака

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5084289

Учените разработиха микроскопични „гранати”, които ще експлодират при нагряване в тялото ни и ще убиват само туморите, без да засягат здрави клетки. Екипът от учени ще представи заключенията си по време на конференцията на Националния център за изследване на рака следващата седмица информира БГНЕС.
Специалистите планират да използват липозоми -
Учените разработиха микроскопични „гранати”, които ще експлодират при нагряване в тялото ни и ще убиват само туморите, без да засягат здрави клетки. Екипът от учени ще представи заключенията си по време на конференцията на Националния център за изследване на рака следващата седмица информира БГНЕС. Специалистите планират да използват липозоми -

Изобретиха микроскопични гранати срещу рака

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084284

Учените разработиха микроскопични „гранати”, които ще експлодират при нагряване в тялото ни и ще убиват само туморите, без да засягат здрави клетки. Екипът от учени ще представи заключенията си по време на конференцията на Националния център за изследване на рака следващата седмица информира БГНЕС.
Специалистите планират да използват липозоми -
Учените разработиха микроскопични „гранати”, които ще експлодират при нагряване в тялото ни и ще убиват само туморите, без да засягат здрави клетки. Екипът от учени ще представи заключенията си по време на конференцията на Националния център за изследване на рака следващата седмица информира БГНЕС. Специалистите планират да използват липозоми -

В Бесарабия строят копие на Голямата базилика в Плиска

http://www.moreto.net/novini.php?n=305301

В град Арциз (Одеска област, Украйна) строят църковен комплекс, който е умалено копие на Голямата базилика в Плиска. Днес се провежда акция по почистване, съобщават от Информационния портал за българите в Украйна. В доброволческата акция по покана на инициатора и куратора на строежа отец Генадий ще се включат около 50 представители от Всеукраинската обществена организация "Конгрес на българите в Украйна" и Българският младежки клуб "Актив".

237 полицаи ще охраняват СИК в Сливен утре

http://pik.bg/237-полицаи-ще-охраняват-сик-в-сливен-утре-news427411.html

237 полицаи ще охраняват СИК в Сливен утре

 237 служители на ОДМВР-Сливен ще бъдат ангажирани с охраната на СИК в деня на балотажа, съобщават от пресцентъра на сливенската полиция. В Областната дирекция на МВР и Районите управления са сформирани оперативни щабове. Създадена е оптимална организация за получаване и отработване на сигнали за нарушаване на обществения ред, подготвяно или извършено престъпление, включително и при нарушения, свързани с изборния процес. Сформирани са информационни групи, които да взаимодействат с ГД „Национална полиция“, ДАНС и Прокуратура. Полицейските служители извършват незабавни проверки по всеки постъпил сигнал, като събраните материали са докладвани в Прокуратурата и ОИК. Във връзка с провеждане на Втори тур на Местни избори 2015 в ОД МВР-Сливен е създадена организация и са предприети действия за гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и охрана, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението.

Борисов изказа съболезнования на близките на загиналите в самолетната катастрофа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5084285

Премиерът Борисов изразява съболезнования към семействата на загиналите в катастрофата с руски пътнически самолет, съобщиха от правителствената информационна служба.
„Позволете ми от свое име и от името на цялото българско правителство да изкажа съболезнования на близките и роднините на загиналите в самолета на руската авиокомпания „Когалимавиа”,
Премиерът Борисов изразява съболезнования към семействата на загиналите в катастрофата с руски пътнически самолет, съобщиха от правителствената информационна служба. „Позволете ми от свое име и от името на цялото българско правителство да изкажа съболезнования на близките и роднините на загиналите в самолета на руската авиокомпания „Когалимавиа”,

Борисов изказа съболезнования на близките на загиналите в самолетната катастрофа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084275

Премиерът Борисов изразява съболезнования към семействата на загиналите в катастрофата с руски пътнически самолет, съобщиха от правителствената информационна служба.
„Позволете ми от свое име и от името на цялото българско правителство да изкажа съболезнования на близките и роднините на загиналите в самолета на руската авиокомпания „Когалимавиа”,
Премиерът Борисов изразява съболезнования към семействата на загиналите в катастрофата с руски пътнически самолет, съобщиха от правителствената информационна служба. „Позволете ми от свое име и от името на цялото българско правителство да изкажа съболезнования на близките и роднините на загиналите в самолета на руската авиокомпания „Когалимавиа”,

Потвърдено: Няма оцелели на руския самолет

http://www.bnews.bg/article-143177

Руската авиокомпания „Когалимавиа“ вече е обект на извънредна официална проверка след катастрофата на неин самолет в Египет, предаде агенция ТАСС.

Водещите гръцки банки се нуждаят от 14.4 млрд. евро, за да се стабилизират

http://www.mediapool.bg/vodeshtite-gratski-banki-se-nuzhdayat-ot-144-mlrd-evro-za-da-se-stabilizirat-news241219.html

Четирите водещи гръцки банки се нуждаят от набиране на още 14.4 милиарда евро капитал, за да се стабилизират, съобщи в събота агенция "Блумбърг", позовавайки се на оценката на Европейската централна банка (ЕЦБ) след провеждането на т.нар. стрес тест. Според ЕЦБ допълнителни 9.2 млрд. евро ще са нужни  на Националната банка на Гърция, Пиреос, Еуробанк Ергасиас и Алфа Банк. Стрес тестовете определят нужда от още 4.4 млрд. евро при базов сценарий за развитие на икономиката и недостиг от 14.4 млрд. евро при симулиране на криза. До 6 ноември четирите банки трябва да представят на ЕЦБ плановете си за рекапитализиране с цел създаване на "буфери" срещу бъдещ макроикономически шок. Стабилизирането на банковата система е първата мярка за рестартиране на икономиката, намираща се в състояние на рецесия и контрол над достъпа и движението на капитали. В същото време гръцкият парламент трябва да гласува внесения проектозакон за рекапитализация на банките, което е важно условие за получаване на финансова помощ и за да не се достигне до орязване на влоговете, съобщава БНР.  Законът дава възможност на Фонда за финансова стабилност да предостави капитали на гръцките банки чрез емитиране на облигации и акции. Според опозицията недостатъкът на предлаганите текстове е, че от процедурата са изключени гръцките инвеститори заради действащия капиталов контрол. Очаква се законът да бъде приет с гласовете на управляващата коалиция и част от опозицията в събота вечерта. Следващата седмица парламентът трябва да приеме нова програма с мерки,за да си осигури Атина финансиране от кредиторите. Вече се подготвя силна обществена реакция с поредица от стачки и демонстрации. Първи започват двудневна стачка докерите и моряците, които от понеделник затварят напълно всички гръцки пристанища, допълва БНР.

Бербатов за фондацията си: Дадена ми е подкрепа в България и я връщам обратно

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/31/2640390_berbatov_za_fondaciiata_si_dadena_mi_e_podkrepa_v/?ref=rss


Българският нападател Димитър Бербатов заяви, че се старае да помага да децата в страната, тъй като самият той е получил подкрепа в началото на кариерата си. Той получи награда за популяризиране на марката "България".

"Хубаво е, че хората оценяват това, което правя. А и аз се стремя да показвам, че брандът "България" извън пределите на страната си заслужава. И мисля, че се справям добре", каза Бербатов в предаването "Култ" по Би Ти Ви.

По време на церемонията той беше...

Спряха мигранти край Враца, полциаите стрелят във въздуха

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084223

Влезли нелегално у нас мигранти залови врачанската полиция по време на специализирана полицейска операция във врачанското с. Руска Бела. Ченгетата спрели за проверка в петък вечерта управляваният от Борислав Симеонов
Влезли нелегално у нас мигранти залови врачанската полиция по време на специализирана полицейска операция във врачанското с. Руска Бела. Ченгетата спрели за проверка в петък вечерта управляваният от Борислав Симеонов "Опел вектра" и така се натъкнали на чужденците. 20-годишният шофьор от видинското с.

Шефът на ООН осъди искането на Запада, че Асад трябва да си ходи

http://www.cross.bg/asad-pravitelstvo-zapada-1486427.html

/КРОСС/Настояването на Запада, че сирийският президент Башар ал Асад трябва да оттегли от властта, е безотговорно и е довело милиони сирийци да се превърнат в бежанци. Това обяви генералният секретар на ООН Бан Ки-мун в интервю за испанския в. „Ел Мундо Депортиво". Бан също отбелязал, че блокажът, идващ от Западните страни, които настояват, че Асад не може да бъде част от преходен процес или бъдещи избори, е довел до стотици хиляди жертви и милиони бежанци заради забавянето на преговорите. „Бъдещето на президента Асад трябва да бъде решено от сирийския народ. Напълно несправедливо и неразумно е един човек да държи като заложник целия политически преговорен процес", подчертал шефът на ООН. „Сирийското правителство настоява, че президентът Асад трябва да бъде част от преходно правителство. Много страни, особено Западът, подчертават, че няма място за него. Заради това ние загубихме три години, като загинаха повече от 250 хил. души, повече от 13 млн. души, над половината от сирийското население, са напуснали жилищата си и се нуждаят от хуманитарна помощ, повече от 50% от болниците, училищата и инфраструктурата бяха разрушени", изтъкна още генералният секретар на ООН

Мъжка рационалност спаси руско момиче, сменило билета си за злополучния полет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5084278

Рускинята Юлия Казанцева, която е трябвало да се върне от Египет със злополучния полет на руския самолет на «Когалимавиа» разказа пред LifeNews защо е избрала по-ранна дата за пътуването си до Санкт Петербург и какви чувства изпитва.
По думите на пътничката за решението й да промени датата е изиграла рола "мъжката рационалност".
Рускинята Юлия Казанцева, която е трябвало да се върне от Египет със злополучния полет на руския самолет на «Когалимавиа» разказа пред LifeNews защо е избрала по-ранна дата за пътуването си до Санкт Петербург и какви чувства изпитва. По думите на пътничката за решението й да промени датата е изиграла рола "мъжката рационалност".

Мъжка рационалност спаси руско момиче, сменило билета си за злополучния полет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084272

Рускинята Юлия Казанцева, която е трябвало да се върне от Египет със злополучния полет на руския самолет на «Когалимавиа» разказа пред LifeNews защо е избрала по-ранна дата за пътуването си до Санкт Петербург и какви чувства изпитва.
По думите на пътничката за решението й да промени датата е изиграла рола
Рускинята Юлия Казанцева, която е трябвало да се върне от Египет със злополучния полет на руския самолет на «Когалимавиа» разказа пред LifeNews защо е избрала по-ранна дата за пътуването си до Санкт Петербург и какви чувства изпитва. По думите на пътничката за решението й да промени датата е изиграла рола "мъжката рационалност".

Анджелина проговори за мастектомията: Брад не позволи да се почувствам по-малко жена

http://showbusiness.actualno.com/Andjelina-progovori-za-mastektomijata-Brad-ne-pozvoli-da-se-pochuvstvam-po-malko-jena-news_504843.html

Брад Пит и Анджелина Джоли са вярвали, че това е най-доброто за семейството им, когато преди две години актрисата се подложи на двойна мастектомия. В рядко съвместно интервю актьорите разказаха за трудностите и уроците, които са преживели в този важен момент от живота им. „Беше най-правилното, но признавам беше плашещо решение”, каза Брад, който беше плътно до съпругата си в този момент, предаде БГНЕС. Джоли избра да премахне двете си гърди през 2013 г., като превантивна мяр

"Ислямска държава" твърди, че е свалила руския самолет в Египет

http://asia.actualno.com/Isljamska-dyrjava-tvyrdi-che-e-svalila-ruskija-samolet-v-Egipet-news_504847.html

Египетският клон на джихадистката група „Ислямска държава“ заяви, че е свалил руския пътнически самолет, който днес се разби в Египет, предаде AFP. „Войниците на Халифата успяха да свалят руски самолет в Синайската провинция“, пише в „Туитър“ екстремистката група. Тя твърди, че свалянето на самолета е в отговор на руската намеса в Сирия. По-рано бе съобщено, че първоначалният оглед на мястото на самолетната катастрофа в Египет показва, че руският самолет се

Борисов: Съболезнования на близките и роднините на загиналите в самолета

http://frognews.bg/news_101069/Borisov-Saboleznovaniia-na-blizkite-i-rodninite-na-zaginalite-v-samoleta/

Премиерът Борисов изразява съболезнования към семействата на загиналите в катастрофата с руски пътнически самолет, съобщиха от правителствената информационна служба. „Позволете ми от свое име и от името на цялото българско правителство да изкажа съболезнования на близките и роднините на загиналите в самолета на руската авиокомпания „Когалимавиа”, изпълняващ полет от египетския курорт Шарм ел Шейх до Санкт Петербургю“.

Лекарският съюз предлага здравните пакети да влязат в сила от 2017 г., а не от догодина

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2015/10/31/2640391_lekarskiiat_sujuz_predlaga_zdravnite_paketi_da_vliazat/?ref=rss


Софийската лекарска колегия предлага основният и допълнителен здравен пакет да влязат в сила от 2017 г., или най-рано в средата на 2016 г., тъй като не е готова нормативната база за тяхното действие, съобщи БНР.

Проектът на наредба за определяне на пакета от здравни дейности, гарантиран от бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), публикуван на сайта на Министерството на здравеопазването, предвижда здравните пакети да влязат в сила от 1 януари 2016 г.

С...

Борисов изказа съболезнования на близките на загиналите в катастрофата с руски самолет

http://pik.bg/борисов-изказа-съболезнования-на-близките-на-загиналите-в-катастрофата-с-руски-самолет-news427407.html

Борисов изказа съболезнования на близките на загиналите в катастрофата с руски самолет

Премиерът Борисов изразява съболезнования към семействата на загиналите в катастрофата с руски пътнически самолет, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Позволете ми от свое име и от името на цялото българско правителство да изкажа съболезнования на близките и роднините на загиналите в самолета на руската авиокомпания „Когалимавиа”, изпълняващ полет от египетския курорт Шарм ел Шейх до Санкт Петербургю“.

Това пише в съболезнователни телеграми до президента и министър-председателя на Руската Федерация Владимир Путин и Дмитрий Медведев премиерът Бойко Борисов. Той изразява надежда, че причините за трагичния инцидент ще бъдат разследвани и напълно изяснени.

„Поднасям към вас и целия руски народ искреното си уважение и подкрепа в този тежък момент“, допълва министър-председателят Бойко Борисов.

Плевнелиев поднесе съболезнования на президентите Йоханис и Путин

http://www.bnews.bg/article-143176

Дълбоко съм покрусен от новината за трагичния инцидент, който доведе до десетки жертви и стотици ранени в музикален клуб в Букурещ, пише Плевнелиев.

Криско и варненци празнуват заедно Хелоуин

http://www.moreto.net/novini.php?n=305295

За пета поредна годината малчуганите и тийнейджърите на Варна ще посрещнат Хелоуин в Grand Mall. Приготовленията за нашествието на страшни и ужасни маскирани герои започнаха днес още в 14 часа, когато отвори ателието на Мимо Шоу и професионалистите от Лорка, научи Moreto.

Шефът на ЕЦБ: Въпросът за допълнително икономическо стимулиране на Еврозоната остава открит

http://frognews.bg/news_101067/SHefat-na-ETSB-Vaprosat-za-dopalnitelno-ikonomichesko-stimulirane-na-Evrozonata-ostava-otkrit/

Въпросът за допълнително икономическо стимулиране на Еврозоната остава открит, заяви ръководителят на Европейската централна банка Марио Драги.

Спукан нефтопровод предизвика разлив край Нова Загора

http://www.mediapool.bg/spukan-neftoprovod-predizvika-razliv-krai-nova-zagora-news241218.html

Спукан тръбопровод за нефтопродукти край Нова Загора предизвика разлив на гориво, съобщи бТВ в събота. Инцидентът станал в ранните часове на деня, след като при дълбока оран трактор е закачил и спукал тръбопровод в нива до село Ценино. Предизвикан е разлив, като в момента тонове гориво се изливат в импровизиран канал на около 700 метра от селото. Има подозрения, че в петропровода е имало поставен кран за незаконно източване на гориво, който е бил закачен от трактора. Излятото гориво ще бъде събрано и ще бъде върнато в петролните бази на територията на областта. Предстои да се оценят и екощетите. От фирмата по поддръжка на съоръжението заявиха, че рекултивацията ще е за тяхна сметка. Няма пострадали. Няма застрашени хора и населени места.

СДВР с нов зам.-директор

http://www.cross.bg/nachalnik-otdel-protivodeiistvie-1486426.html

/КРОСС/Старши комисар Борислав Борисов е новият зам.-директор на Столичната дирекция на вътрешните работи. Борисов е назначен със заповед на вътрешния министър Румяна Бъчварова от 23 октомври. Досега Борислав Борисов беше началник на отдел "Противодействие на криминалната престъпност" в СДВР. Той е роден на 7 март 1968 г. в София. Постъпил е в системата на МВР през 1995 г. като оперативен работник в Първо РПУ. По-късно е назначен за оперативен работник в сектор "Наркотици" в отдел "Противодействие на криминалната престъпност"-СДВР, където преминава през началник група и началник сектор и израства до зам.-началник отдел "Противодействие на престъпления с висока обществена опасност"-СДВР и началник отдел "Противодействие на престъпления с висока обществена опасност"-СДВР. Преминал е международен полицейски курс на обучение в Будапеща.  

Велосипедист почина на място в Пловдив, ударен от кола в бус лента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5084270

Изключително тежка катастрофа e станала преди минути на бул. „България“ до т.нар. пожарен вход на Панаира в Пловдив, съобщи TrafficNews.bg. На място е починал велосипедист, който е пресичал булеварда.
Според очевидци на инцидента лек автомобил хонда с плевенска регистрация се е движил с висока скорост,
Изключително тежка катастрофа e станала преди минути на бул. „България“ до т.нар. пожарен вход на Панаира в Пловдив, съобщи TrafficNews.bg. На място е починал велосипедист, който е пресичал булеварда. Според очевидци на инцидента лек автомобил хонда с плевенска регистрация се е движил с висока скорост,

Кола прегази велосипедист в Пловдив, колелото изхвръкнало на 20 метра

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084266

Изключително тежка катастрофа e станала преди минути на бул. „България“ до т.нар. пожарен вход на Панаира в Пловдив, съобщи TrafficNews.bg. На място е починал велосипедист, който е пресичал булеварда.
Според очевидци на инцидента лек автомобил хонда с плевенска регистрация се е движил с висока скорост,
Изключително тежка катастрофа e станала преди минути на бул. „България“ до т.нар. пожарен вход на Панаира в Пловдив, съобщи TrafficNews.bg. На място е починал велосипедист, който е пресичал булеварда. Според очевидци на инцидента лек автомобил хонда с плевенска регистрация се е движил с висока скорост,

Полицаи простреляха каруцар, опитал да избегне проверка

http://petel.bg/Politsai-prostrelyaha-karutsar--opital-da-izbegne-proverka__132429

Снимка: Булфото, архив На 29 октомври около 15.20 часа на пътя Угърчин - село Дерманци трима служители на РДГ Ловеч са направили опит да...

Варна отбелязва Деня на народните будители с поклонение и молебен

http://petel.bg/Varna-otbelyazva-Denya-na-narodnite-buditeli-s-poklonenie-i-moleben__132430

Снимка: Булфото, архив С поклонение, благодарствен молебен и полагане на венци с военен ритуал пред паметника на Паисий Хилендарски на...

Експерт по наркомании: Течност в шишенца води младежи до силна агресия

http://petel.bg/Ekspert-po-narkomanii--Technost-v-shishentsa-vodi-mladezhi-do-silna-agresiya__132431

Кадър: btv Разпространяват се какви ли не неща, обикновено примесени, каза по повод тенденциите в разпространението на дрога Румен...

Вижте къде КАТ ще дебне за превишена скорост във Варна и областта на 1 ноември

http://petel.bg/Vizhte-kade-KAT-shhe-debne-za-previshena-skorost-vav-Varna-i-oblastta-na-1-noemvri__132432

Илюстрация: Булфото, архив Служители на пътната полиция ще следят утре - 1 ноември, за превишена скорост във Варна и областта, научи...

Велосипедистът в Пловдив убит от шофьор, каращ с над 100 км/ч

http://petel.bg/Velosipedistat-v-Plovdiv-ubit-ot-shofor--karashh-s-nad-100-km-ch__132433

Снимка: блиц Възрастният човек, който бе убит днес от шофьор с амтомобил „Хонда” в Пловдив, е бил връхлетян от колата, която се движела с...

Децата от българското училище в Лондон рисуват икони на българските Свети Будители

http://pik.bg/децата-от-българското-училище-в-лондон-рисуват-икони-на-българските-свети-будители-news427382.html

Децата от българското училище в Лондон рисуват икони на българските Свети Будители

Българското училище в Лондон посреща с поредица инициативи Деня на будителите. Тържествата започват с творческа работилница, в която децата от училището ще рисуват икони на българските Свети Будители. Гост на проявите е митрополитът на Централна и Западна Европа Антоний , представители на МОН и на Асоциацията на българските училища в чужбина.

Директорът на училището Снежина Мечева каза за предаването „Събота 150“ по „Хоризонт“, че празникът традиционно се чества в българските училища зад граница.

"Денят на будителите спокойно може да бъде наречен ден на учителите – учители по вяра, учители по духовност, по красота и култура, по борбата за свобода. Всички тези будители всъщност са наши учители по България. И ние, обикновените учители, бихме искали поне с малко да допринесем тази традиция да възкръсва, да продължава да я има, защото това, което правим, действително е да крепим България в световен мащаб", уточни тя.

Празничната програма е богата, увери Мечева. Тя съвпада с честването на 100-годишнината от рождението на Методи Кусев – основател на църковното настоятелство и на училището към църквата в Лондон.

Трагедия в Пловдив! Шофьор натисна педала до край, за да хване зелен светофар и отнесе колоездач. Пострадалият починал на място (снимки)

http://pik.bg/трагедия-в-пловдив-шофьор-натисна-педала-до-край-за-да-хване-зелен-светофар-и-отнесе-колое-news427402.html

Трагедия в Пловдив! Шофьор натисна педала до край, за да хване зелен светофар и отнесе колоездач. Пострадалият починал на място (снимки)

Изключително тежка катастрофа е станала на бул. „България“ до т.нар. пожарен вход на Панаира в Пловдив, съобщава TrafficNews.bg . Намясто е починал велосипедист, който е пресичал булеварда.

Според очевидци на инцидента хондата, която е с плевенска регистрация, натиснал педала до долу, за да хване зелената сигнализация на светофара. Той се прередил отдясно, където в бус лентата отнесъл колоездача.

Блъснатият мъж, който е на видими възраст над 70 години издъхнал намясто, установиха от Бърза помощ. Колелото му изхвърчало над 20 метра след удара. В момента водачът на хондата е в линейката, тъй като е изпаднал в шок.

Столичната полиция има нов заместник-директор

http://www.mediapool.bg/stolichnata-politsiya-ima-nov-zamestnik-direktor-news241217.html

Столичната дирекция на вътрешните работи има с нов зам.-директор – старши комисар Борислав Борисов. Заповедта на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова е от 23 октомври, съобщиха в събота от СДВР. Досега Борисов е оглавявал отдел "Противодействие на криминалната престъпност" в дирекцията. Той е роден на 7 март 1968 г. в София. Завършил е висшето си образование в СУ "Св. Климент Охридски" през 1994 г. В МВР работи от 1995 г., когато е назначен за оперативен работник в столичното Първо РПУ. След това минава в сектор "Наркотици" в отдел "Противодействие на криминалната престъпност", където се издига до началник.

Няма живи под отломките на руския самолет

http://frognews.bg/news_101066/Niama-jivi-pod-otlomkite-na-ruskiia-samolet/

Няма живи хора под отломките на разбилия се руски самолет, предадоха световните медии. Така информацията, че се чуват стенания и писъци, се оказаха неверни.

Русия обяви ден на национален траур

http://asia.actualno.com/Rusija-objavi-den-na-nacionalen-traur-news_504842.html

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, с който обяви 1 ноември за ден на национален траур в памет на жертвите от самолетната катастрофа в Египет, предаде РИА Новости. В указа се посочва, че „в израз на скръб по загиналите и на съболезнование към роднините и близките 1 ноември е обявен за ден на траур“. Няма оцелели при катастрофата. Това заявиха представители на египетските власти. По-рано се появи информация, че спасителите са чули гласове на пътници под отломките на са

Василева: Усилената работа доведе до това, че три наказателни процедури бяха прекратени от ЕК

http://www.moreto.net/novini.php?n=305298

Усилената работа доведе до това, че три наказателни процедури бяха прекратени от ЕК. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, предаде репортер на Радио „Фокус” – Бургас. „Вече официално ЕК взе решение за прекратяването и закриването на наказателната процедура, която стартира 2007 година, 2011 г.

Стоилов е само на крачка от титлата в Казахстан, Астана би тима на Херо с 1:0

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5084263

Станимир Стоилов е на една победа от нова шампионска титла в Казахстан. В мач от предпоследния кръг тимът надви много трудно Иртиш (Павлодар) с минималното 1:0. Треньор на Иртиш е Димитър Димитров-Херо. Единственото попадение реализира Танат Нусербаев в 57-ата минута.
След успеха Астана продължава да е лидер в класирането с 43 точки,
Станимир Стоилов е на една победа от нова шампионска титла в Казахстан. В мач от предпоследния кръг тимът надви много трудно Иртиш (Павлодар) с минималното 1:0. Треньор на Иртиш е Димитър Димитров-Херо. Единственото попадение реализира Танат Нусербаев в 57-ата минута. След успеха Астана продължава да е лидер в класирането с 43 точки,

Мъри вече е само на крачка от титлата в Казахстан, Астана би тима на Херо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084261

Станимир Стоилов е на една победа от нова шампионска титла в Казахстан. В мач от предпоследния кръг тимът надви много трудно Иртиш (Павлодар) с минималното 1:0. Треньор на Иртиш е Димитър Димитров-Херо. Единственото попадение реализира Танат Нусербаев в 57-ата минута.
След успеха Астана продължава да е лидер в класирането с 43 точки,
Станимир Стоилов е на една победа от нова шампионска титла в Казахстан. В мач от предпоследния кръг тимът надви много трудно Иртиш (Павлодар) с минималното 1:0. Треньор на Иртиш е Димитър Димитров-Херо. Единственото попадение реализира Танат Нусербаев в 57-ата минута. След успеха Астана продължава да е лидер в класирането с 43 точки,

Няма оцелели при катастрофата на руския самолет

http://offnews.bg/news/n_1/n_583561.html

Няма оцелели при катастрофата на руския самолет в Египет. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на информация от египетските власти. Самолет „Еърбъс 321“ на авиокомпания „Когалимавия“, изпълняващ полет от Шарм ел-Шейх до Санкт Петербург, изчезна от радарите 23 минути след излитането си. Малко преди самолетът да изчезне от радарите пилотът е поискал разрешение за кацане на най-близкото летище. Самолетът е летял на 9000 метра височина по това време. На борда на самолета е имало 217 пътници и 7 души екипаж. На борда е имало 17 деца на възраст между 2 и 17 години.  Първоначално изпратените на мястото спасители съобщиха, че са чули гласове от самолета. Оказало се обаче, че всички пътници са загинали. До момента са извадени телата на 100 души, сред които 5 деца. В Русия утре е обявен ден на траур в памет на загиналите. Египетското правителство съобщи, че вече е започнало разследване на катастрофата. За целта е сформирана специална група. В разследването ще се включат и руски експерти, които вече пътуват към мястото на инцидента. За момента се изключва версията за терористична атака.

Ив. Василева: ЕК е прекратила три наказателни процедури срещу България

http://frognews.bg/news_101065/Iv-Vasileva-EK-e-prekratila-tri-nakazatelni-protseduri-sreshtu-Balgariia/

Три наказателни процедури срещу България, в областта на околната среда, е прекратила Европейската комисия. Това каза в Бургас министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, която откри пленер по изобразително изкуство, посветен на Международния ден на Черно море.

Екоминистърът се похвали с три спрени наказателни процедури срещу България

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/10/31/2640385_ekoministurut_se_pohvali_s_tri_spreni_nakazatelni/?ref=rss


Министърът на околната среда и водите Ивелина Василев се похвали с отпадането на три наказателни процедури на Еврокомисията срещу България - делото за софийските отпадъци и две процедури за транспониране на екологичното законодателство. 

"Вече официално ЕК взе решение за прекратяването и закриването на наказателната процедура, която стартира през 2007 г., а от 2011 г. навлезе в съдебна фаза – за изграждането на интегрираната система за управление на отпадъците в София... С приемането...

Бойко Борисов изпрати съболезнователни телеграми до Понта и Путин

http://www.cross.bg/borisov-boiiko-izkazha-1486425.html

/КРОСС/„Потресен съм от трагедията при пожара в нощен клуб в Букурещ, при който пострадаха толкова много млади хора, като десетки от тях загубиха живота си". Това пише в съболезнователна телеграма до румънски си колега Виктор Понта премиерът Бойко Борисов.„Приемете пълната съпричастност на българското правителство в усилията Ви да изясните причините за трагедията и да окажете помощ на пострадалите. Позволявам си чрез Вас да изкажа съболезнования на семействата на жертвите и да се присъединя към тяхната скръб в този тежък момент", заявява министър-председателят Борисов. „Позволете ми от свое име и от името на цялото българско правителство да изкажа съболезнования на близките и роднините на загиналите в самолета на руската авиокомпания "Когалимавиа", изпълняващ полет от египетския курорт Шарм ел Шейх до Санкт Петербургю". Това пише в съболезнователни телеграми до президента и министър-председателя на Руската Федерация Владимир Путин и Дмитрий Медведев премиерът Бойко Борисов. Той изразява надежда, че причините за трагичния инцидент ще бъдат разследвани и напълно изяснени. „Поднасям към вас и целия руски народ искреното си уважение и подкрепа в този тежък момент", допълва министър-председателят Бойко Борисов.

Атентаторите на Алексей Петров купили Опела за 800 лв.

http://www.bnews.bg/article-143175

Разследващите разполагат и с описание на купувача на опела, когото ще се опитат да издирят.

Кола се преобърна на Орлов мост, за щастие няма пострадали

http://www.mediapool.bg/kola-se-preobarna-na-orlov-most-za-shtastie-nyama-postradali-news241216.html

Лек автомобил се преобърна в събота сутринта на кръстовището на "Орлов мост" в центъра на столицата.  Колата е ударила и съборила стълб на светофарната уредба. За щастие при инцидента няма пострадали.  Все още няма информация каква е причината за катастрофата. Кръстовището е било освободено от полицията. 

БЛС искат да се отложи с година основният и допълнителен здравен пакет

http://frognews.bg/news_101064/BLS-iskat-da-se-otloji-s-godina-osnovniiat-i-dopalnitelen-zdraven-paket/

Софийската лекарска колегия предложи основният и допълнителен здравен пакет да влязат в сила от 2017 г., или най-рано в средата на 2016 г., тъй като не е готова нормативната база за тяхното действие, съобщи БНР.

Двама испанци, италианец и германец са пострадали при пожара в Букурещ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5084256

Двама испанци, италианец и германец са чужденците, които са ранени при пожара в нощен клуб в Букурещ, предаде AFP, позовавайки се на румънските власти.
Пожарът е избухнал към 23 часа местно време в петък вечерта в клуб, в който са били събрани между 200 и 400 млади фенове на метал групата „Гудбай ту гравити“.
Двама испанци, италианец и германец са чужденците, които са ранени при пожара в нощен клуб в Букурещ, предаде AFP, позовавайки се на румънските власти. Пожарът е избухнал към 23 часа местно време в петък вечерта в клуб, в който са били събрани между 200 и 400 млади фенове на метал групата „Гудбай ту гравити“.

Борисов: Потресен съм от трагедията при пожара в нощен клуб в Букурещ, съболезнования на близките на жертвите

http://pik.bg/борисов-потресен-съм-от-трагедията-при-пожара-в-нощен-клуб-в-букурещ-съболезнования-на-бли-news427392.html

Борисов: Потресен съм от трагедията при пожара в нощен клуб в Букурещ, съболезнования на близките на жертвите

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до румънския си колега Понта, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Потресен съм от трагедията при пожара в нощен клуб в Букурещ, при който пострадаха толкова много млади хора, като десетки от тях загубиха живота си”. Това пише в съболезнователна телеграма до румънски си колега Виктор Понта премиерът Бойко Борисов.

„Приемете пълната съпричастност на българското правителство в усилията Ви да изясните причините за трагедията и да окажете помощ на пострадалите. Позволявам си чрез Вас да изкажа съболезнования на семействата на жертвите и да се присъединя към тяхната скръб в този тежък момент“, заявява министър-председателят Борисов.

Двама испанци, италианец и германец са пострадали при пожара в Букурещ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084246

Двама испанци, италианец и германец са чужденците, които са ранени при пожара в нощен клуб в Букурещ, предаде AFP, позовавайки се на румънските власти.
Пожарът е избухнал към 23 часа местно време в петък вечерта в клуб, в който са били събрани между 200 и 400 млади фенове на метал групата „Гудбай ту гравити“.
Двама испанци, италианец и германец са чужденците, които са ранени при пожара в нощен клуб в Букурещ, предаде AFP, позовавайки се на румънските власти. Пожарът е избухнал към 23 часа местно време в петък вечерта в клуб, в който са били събрани между 200 и 400 млади фенове на метал групата „Гудбай ту гравити“.

СДВР с нов зам.-директор

http://offnews.bg/news/n_1/n_583558.html

Старши комисар Борислав Борисов е новият зам.-директор на Столичната дирекция на вътрешните работи. Борисов е назначен със заповед на вътрешния министър Румяна Бъчварова от 23 октомври. Досега Борислав Борисов беше началник на отдел "Противодействие на криминалната престъпност" в СДВР. Той е роден на 7 март 1968 г. в София. Постъпил е в системата на МВР през 1995 г. като оперативен работник в Първо РПУ. По-късно е назначен за оперативен работник в сектор "Наркотици" в отдел "Противодействие на криминалната престъпност"-СДВР, където преминава през началник група и началник сектор и израства до зам.-началник отдел "Противодействие на престъпления с висока обществена опасност"-СДВР и началник отдел "Противодействие на престъпления с висока обществена опасност"-СДВР. Преминал е международен полицейски курс на обучение в Будапеща.

Акция на ДАНС във Враца, погнаха каналджии. Агентите респектирали нарушителите с изстрели

http://pik.bg/акция-на-данс-във-враца-погнаха-каналджии-агентите-респектирали-нарушителите-с-изстрели-news427389.html

Акция на ДАНС във Враца, погнаха каналджии. Агентите респектирали нарушителите с изстрели

Истински екшън е имало снощи край Враца. От полицията в бюлетина за медиите скромно съобщиха, че са заловени 7 чужденци, които са били превозвани от 20-годишен мъж от Видинско. Tribali.info. съобщава подробности за специализирана операция на ДАНС.

Всичко е започнало около 21:30 часа след сигнал, че от София към Сърбия ще бъдат транспортирани бежанци с няколко автомобила. Засадата ги е чакала при село Люти брод. Каналджиите обаче не са се подчинили да подадената команда от пътни полицаи да спрат и натиснали газта.

Започнало преследване, при което се наложило агентите на ДАНС да респектират бежанците с изстрели. При село Руска Бела единият автомобил е бил задържан, а останали успели да се измъкнат. По неофициална информация задържаните чужди граждани без документи за самоличност са 8, а не както бе съобщено - 7. До полунощ множество патрули бяха блокирали Е 79 от врачанския участък след Новачене до Враца и проверяваха преминаващи автомобили.

На този етап всичките арестувани при екшъна са в ареста на полицейското управление в Мездра, включително и младокът Б.С от видинското село Куделин, който е управлявал лекия автомобил „Опел Вектра“.

Възстановиха движението по магистрала Тракия след катастрофа на кола с трима в нея

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084243

Лек автомобил катастрофирал при 169 км на автомагистрала „Тракия” в посока Бургас. Това съобщиха от ОД на МВР- Стара Загора. Инцидентът е станал около 12.40 часа. В автомобила „Рено” са пътували трима души, които не са пострадали.
Движението в района беше временно затруднено, а след това възстановено, съобщиха от АПИ.
Лек автомобил катастрофирал при 169 км на автомагистрала „Тракия” в посока Бургас. Това съобщиха от ОД на МВР- Стара Загора. Инцидентът е станал около 12.40 часа. В автомобила „Рено” са пътували трима души, които не са пострадали. Движението в района беше временно затруднено, а след това възстановено, съобщиха от АПИ.

Възстановено е движението по магистрала Тракия след катастрофа на кола с трима в нея

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5084251

Лек автомобил катастрофирал при 169 км на автомагистрала „Тракия” в посока Бургас. Това съобщиха от ОД на МВР- Стара Загора. Инцидентът е станал около 12.40 часа. В автомобила „Рено” са пътували трима души, които не са пострадали.
Движението в района беше временно затруднено, а след това възстановено, съобщиха от АПИ.
Лек автомобил катастрофирал при 169 км на автомагистрала „Тракия” в посока Бургас. Това съобщиха от ОД на МВР- Стара Загора. Инцидентът е станал около 12.40 часа. В автомобила „Рено” са пътували трима души, които не са пострадали. Движението в района беше временно затруднено, а след това възстановено, съобщиха от АПИ.

Автомобил се преобърна на "Орлов мост"

http://www.cross.bg/orlov-preoburna-most-1486424.html

/КРОСС/Автомобил се блъсна в светофар и се преобърна преди обяд на столичния "Орлов мост". В катастрофата е участвала само една кола. Няма пострадали, шофьорът е добре, съобщават от пресцентъра на полицията. По първоначални данни, причина за произшествието е висока скорост. Тепърва се установява има ли и други фактори за удара в светофара.  

Задържаха 602 незаконни мигранти за два дни

http://frognews.bg/news_101063/Zadarjaha-602-nezakonni-migranti-za-dva-dni/

602 незаконни имигранти са задържани на територията на цялата страна за последните два дни. Само днес полицаи са арестували 107 чужденци в столицата. Силите на реда са действали по сигнал за забелязана група чужденци в квартал "Модерно предградие".

70 млади зъболекари положиха Хипократовата клетва във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=305307

70 млади зъболекари, които завършват тази година Медицинския унивирситет във Варна, положиха Хипократовата клетва на тържествена церемония днес, научи Moreto.net. Отличник на випуска е д-р Диан Николов. Той стана носител и на Наградата на декана на Факултета по дентална медицина на името на проф.

Руската авиокомпания: Няма човешка грешка при катастрофата, пилотът е опитен

http://petel.bg/Ruskata-aviokompaniya--Nyama-choveshka-greshka-pri-katastrofata--pilotat-e-opiten__132426

Снимка: Булфото, архив Руската компания "Когалимавиа", чийто самолет се разби днес в Египет, заяви, че не вижда основания да се...

"Франс прес": "Ислямска държава" обяви, че е свалила руския самолет

http://petel.bg/Frans-pres--Islyamska-darzhava-obyavi--che-e-svalila-ruskiya-samolet__132427

Египетският клон на джихадистката група „Ислямска държава“ заяви, че е свалил руския пътнически самолет, който днес се разби в Египет,...

Ливърпул обърна Челси в Лондон за първия успех на Клоп. Моуриньо пред уволнение!

http://petel.bg/Livarpul-obarna-CHelsi-v-London-za-parviya-uspeh-na-Klop--Mourino-pred-uvolnenie-__132428

Английския шампион Челси загуби у дома от Ливърпул с 1:3 в дербито от 11-ия кръг на Висша лига и утежни допълнително положението на...

Еко проектите по Черноморието възлизат на над 700 млн. лева

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/eko-proektite-po-chernomorieto-vyzlizat-na-nad-700-mln-leva-205169/

Правителството усилено работи да се съхранява еко системата, която е доста чувствителна, посочи министър Василева

Поне 17 работници загинаха при срутване на сграда в Китай

http://www.mediapool.bg/pone-17-rabotnitsi-zaginaha-pri-srutvane-na-sgrada-v-kitai-news241215.html

Двуетажна сграда се срути в китайската провинция Хенан, като причини смъртта на 17 строители и рани други 23-ма, съобщиха в събота местните медии. Спасителните работи са продължили през цялата нош срещу събота, като от развалините са извадени тела и няколко оцелели работници. Инцидентът е станал в Бейвуду в област Вуян. Деветима от ранените са откарани в близката болница в град Луохе, но са много тежко пострадали, съобщиха властите. Местното правителство на област Вуян спря спасителните работи и издирването на оцелели. Провежда се разследване на причините за катастрофата. Поредният инцидент засилва загрижеността по повод правилата за безопасност в строителството в Китай. През май родилен дом в Хенан беше разрушен от пожар, който причини смъртта на 38 души. Оказа се, че причина за това е лошото строителство и употребата на запалителни материали.

Гласуваме в 7200 секции на балотажа

http://pik.bg/гласуваме-в-7200-секции-на-балотажа-news427330.html

Гласуваме в 7200 секции на балотажа

Броят на избирателните секции, които ще бъдат разкрити за втория тур на местните избори е около 7 200. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” говорителят на ЦИК Цветозар Томов.Т

ой обясни, че първоначалният общ брой на секциите, в които ще се провеждат избори във втория тур на местните избори е 7 165, но този брой ще претърпи корекции, защото на втори тур се откриват различен брой подвижни избирателни секции, в зависимост от необходимостта. Като пример за места, в които секциите се определят в последния момент, той посочи болниците. „На първия тур секциите бяха близо 12 000”, припомни Томов.

Той благодари на всички членове на СИК, които са изпълнили гражданския си дълг, чакайки продължително време за прием на документите. „При сегашната процедура, при която изборния процес е непрекъснат, е неизбежно да се търпят известни неудобства в часовете след изборния ден при предаването на протоколи. Това е процедура, която изисква време за проверка и при каквато и да е организация, отнема няколко часа”, отбеляза още говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

Утре ще е предимно слънчево

http://society.actualno.com/Utre-shte-e-predimno-slynchevo-news_504840.html

Утре ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове в низините за кратко видимостта ще бъде намалена. Вятърът постепенно ще стихне до вечерта, но през деня все още ще бъде слаб, а в Югоизточна България - и до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса. По Черноморието ще бъде слънчево. Вятърът ще продължи да бъде умерен от североизток, но вечерта чувствително ще отслабне. Максималните температури ще са между 14 и 17 градуса. Температурата на морската вода

Плевнелиев поднесе съболезнования на президентите Йоханис и Путин

http://frognews.bg/news_101062/Plevneliev-podnese-saboleznovaniia-na-prezidentite-Iohanis-i-Putin/

Президентът Росен Плевнелиев поднесе съболезнования на президента на Румъния Клаус Йоханис по повод трагичния инцидент в музикален клуб в Букурещ, при който загинаха десетки млади хора.

Потвърдено: Няма оцелели при катастрофата с руския самолет

http://www.cross.bg/samolet-egipet-sinaii-1486423.html

/КРОСС/Никой от намиралите се на борда на разбилия се в Египет руски пътнически самолет не е оцелял, предаде РИА Новости, позовавайки се на агенция АП и представители на египетските власти. „Няма оцелели при самолетната катастрофа в Синай", се казва в съобщение.По-рано се появи информация в Reuters, че спасители са чули гласове на пътници под отломките на самолета. Според информацията на министерството на гражданската авиация на Египет, самолет А-320 с полет KGL9268 е излетял от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург в 5.51 часа в събота сутринта. Той изчезнал от радарите след 23 минути полет. От администрацията в Синай самолетът е паднал в централната част на областта, в планински район между градовете Ел Кантал и Ел Лаксима, край град Ел Хасна. Преди да рухне на земята, самолетът А321 е горял във въздуха, разказаха очевидци, цитирани от РИА Новости. По думите на местните жители територията, на която са разпръснати телата и останките на самолета, е много голяма и гориста. Владимир Путин обяви ден на траур и нареди на своя собствен екип от експерти да замине за мястото на катастрофата, за да разследва причините за трагедията. Президентът изпрати и 5 самолета в Египет със спасители и следователи. Израелската армия потвърди, че има разузнавателни единици в района, където се е разбил самолетът. Тя помогнала с наблюдение от въздуха, за да бъдат открити останките на машината. Израел съобщи, че продължава да помага с данни както на Русия, така и на Египет

Квитова сломи Шарапова и ще играе с Радванска във финала в Сингапур

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/31/2640386_kvitova_slomi_sharapova_i_shte_igrae_s_radvanska_vuv/?ref=rss


Петра Квитова и Агнешка Радванска ще спорят за титлата във финалите на WTA в Сингапур. Чехкинята направи забележителен обрат срещу Мария Шарапова и спечели с 6:3, 7:6 (3).

Малко по-рано Радванска се наложи с 6:7 (5), 6:3, 7:5 срещу Гарбине Мугуруса от Испания.

Мачът между Квитова и Шарапова беше оспорван, като двете направиха сходен брой печеливши удари и непредизвикани грешки. По всичко изглеждаше, че ще има трети сет - рускинята водеше с 5:1 във втория, но пропиля двата...

Мислим за кмет в 14 областни града

http://frognews.bg/news_101061/Mislim-za-kmet-v-14-oblastni-grada/

В деня за размисъл умуваме кого да сложим за кмет в 14 областни града. Истинската надпревара ще се състои утре на втория тур на изборите.

Египетските власти: Няма оцелели при катастрофата с руския самолет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5084238

Никой от намиралите се на борда на разбилия се в Египет руски пътнически самолет не е оцелял, предаде РИА Новости, позовавайки се на агенция АП и представители на египетските власти.
„Няма оцелели при самолетната катастрофа в Синай“, се казва в съобщение. По-рано се появи информация в Reuters, че спасители са чули гласове на пътници под отломките
Никой от намиралите се на борда на разбилия се в Египет руски пътнически самолет не е оцелял, предаде РИА Новости, позовавайки се на агенция АП и представители на египетските власти. „Няма оцелели при самолетната катастрофа в Синай“, се казва в съобщение. По-рано се появи информация в Reuters, че спасители са чули гласове на пътници под отломките

Предвижда се лекарите да не могат да преговарят за парите за здраве

http://www.cross.bg/lekarite-suyuz-lekarskiya-1486420.html

/КРОСС/В новия Закон за бюджета на Здравната каса за следващата година, изготвен от финансовото министерство, са заложени текстове, които елиминират мнението на Лекарския съюз и възможността от лекарското съсловие да преговарят по отношение на парите за здраве. По конституционно несъобразен начин законът ултимативно налага правила, както и финансови ограничения, които лекарите не могат да оспорват. По тази причина от Лекарския съюз настояват въпросните законови промени да не бъдат приемани. Решението си лекарите са взели днес по време на 64-ия си събор, който се провежда в Равда. От съсловието са единодушни, че няма да приемат авторитарно налагане на правила, а в случай, че такова влезе в сила, занапред ще се откажат от преговорите със здравната каса. „Ще използваме всички позволени от закона средства за защита на правата и интересите на българските лекари, на пациентите и обществото, ще информираме и европейските институции и партньори," категорични са от съюза.  

Потвърдено: Няма оцелели при катастрофата с руския самолет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084232

Никой от намиралите се на борда на разбилия се в Египет руски пътнически самолет не е оцелял, предаде РИА Новости, позовавайки се на агенция АП и представители на египетските власти.
„Няма оцелели при самолетната катастрофа в Синай“, се казва в съобщение. По-рано се появи информация в Reuters, че спасители са чули гласове на пътници под отломките
Никой от намиралите се на борда на разбилия се в Египет руски пътнически самолет не е оцелял, предаде РИА Новости, позовавайки се на агенция АП и представители на египетските власти. „Няма оцелели при самолетната катастрофа в Синай“, се казва в съобщение. По-рано се появи информация в Reuters, че спасители са чули гласове на пътници под отломките

Германия ограничи приема на имигранти от Австрия

http://www.mediapool.bg/germaniya-ogranichi-priema-na-imigranti-ot-avstriya-news241214.html

Германските власти ограничиха приемането на имигранти до само 5 от граничните си пунктове с Австрия, съобщиха световните информационни агенции. Идеята е да не бъдат пропускани по повече от 50 души на час, с което се прави опит за овладяване на бежанската вълна, преминаваща през дългата около 800 км австрийско-германска граница. Властите в провинция Бавария се оплакаха от липса на координация с австрийските си колеги и ги обвиниха, че стоварват имигранти на границата, като ги оставят да нощуват под открито небе при минусови температури. Говорител на вътрешното министерство заяви за АФП, че новите правила влизат в сила незабавно. Хайнрих Онщайн казва, че основният проблем е, че се е създала ситуация, в която германскта страна не знае колко хора ще пристигнат и на кой граничен пункт. Австрийските му колеги отхвърлиха това като "шега" и обясниха, че те самите трябва да се оправят с по 11 000 имигранти на ден само на пункта Шпиелфилд на границата със Словения. В сряда по официални данни в Бавария са влезли 8000 души, а властите в Пасау – ключов транзитен пункт за имигрантите – се оплакаха преди седмица, че са залети от 15 000 души, пристигнали от Австрия. Междувременно френският президент Франсоа Оланд призова австрийския канцлер Вернер Файнман "да не се издигат стени или бариери в Европа". Двамата се срещнаха в Елисейския дворец, като основната тема на разговорите е била бежанската криза. Файман настоя, че единствено общевропейски отговор биха могъл да доведе до решение на сериозните проблеми с бежанците. "Пренасочването на бежанците към съседите не може да бъде отговор на кризата в Европа", каза той. Преди дни Австрия обяви мерки, че ще засили контрола по границата си със Словения заради големия наплив на бежанци, като не е изключена възможността за издигането и на ограда. 

Засегнатият от разлив на нефт район при селата Ценино и Кортен е с площ от около 80 кв.м.

http://pik.bg/засегнатият-от-разлив-на-нефт-район-при-селата-ценино-и-кортен-е-с-площ-от-около-80-квм-news427381.html

Засегнатият от разлив на нефт район при селата Ценино и Кортен е с площ от около 80 кв.м.

Експертите на РИОСВ–Стара Загора извършиха проверка и обходиха терена около мястото на възникналия тази сутрин инцидент с разлив на нефтопродукти от спукан тръбопровод в района на селата Ценино и Кортен, община Нова Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

На място е установено, че операторът е предприел мерки за ограничаване на разлива, а засегнатите от изтичането на нефтопродуктите територии са с площ от около 80 кв.м. На оператора са издадени предписания за предприемане на действия по третиране на замърсените почви съгласно Закона за управление на отпадъците.

Взети са три почвени проби от Регионална лаборатория - Стара Загора. Едната от тях е фонова, а двете - са от мястото на разлива. След установяване степента на замърсяване, срещу оператора ще се предприемат административно наказателни мерки.

Откриха едната черна кутия от падналия самолет, извадиха телата на над 100 души

http://www.moreto.net/novini.php?n=305305

Всички 224 души на борда на разбилия се в Египет руски самолет са били граждани на Русия, предаде ТАСС, като се позова на администрацията на летището в курорта Шарм ел Шейх, откъдето е излетял той. В самолета е имало 217 пътници, сред които 17 деца, както и 7-членен екипаж.

18-годишен е бил разбилият се руски А321

http://www.cross.bg/airlines-godishen-a-1486422.html

/KРОСС/Разбилият се в Египет руски пътнически самолет А321 е имал сертификат за летателна годност, съобщават руските медии.Лайнерът е 18-годишен, като първият си полет е извършил на 9 май 1997 година. Руската авиокомпания "Когалмавиа" го е получила от лизинговата компания ILFC на 30 март 2012 година. Преди това е бил експлоатиран от Middle East Airlines, Onur Air, Saudi Arabian Airlines и Cham Wings Airlines.  

Горбачов: „На политиката отдадох най-хубавите години от живота си, но никога не станах неин роб!”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5083098

„Насаме със себе си. Моят живот” е книга изповед на Михаил Горбачов. В нея единственият президент на СССР представя своите размишления за политиката, за живота, за съдбата, за родословието, за приятелите, за принципите, за съмишлениците и опонентите, за кариерата и загубата.
Самият автор признава, че работа по книгата е била нелека задача за него.
„Насаме със себе си. Моят живот” е книга изповед на Михаил Горбачов. В нея единственият президент на СССР представя своите размишления за политиката, за живота, за съдбата, за родословието, за приятелите, за принципите, за съмишлениците и опонентите, за кариерата и загубата. Самият автор признава, че работа по книгата е била нелека задача за него.

Европейската комисия е прекратила три наказателни процедури срещу България

http://www.cross.bg/cherno-byrgas-ivelina-1486419.html

/КРОСС/„Усилената работа доведе до това, че три наказателни процедури бяха прекратени от Европейската комисия. В София открихме интегрираната система за управление на отпадъците, с което изцяло приключихме проекта. Това е признание за усилията на всички. Вече официално Комисията взе решение за прекратяването и закриването на наказателната процедура за софийските отпадъци, която стартира през 2007 година, а през 2011 г. навлезе в съдебна фаза ". Това каза днес министър Ивелина Василева на събитие в Бургас, посветено на Международния ден на Черно море.Министърът допълни, че Европейската комисия е повярвала в България. „Успяхме да отговорим на очакванията и да оправдаем доверието ", каза Ивелина Василева.Другите две прекратени процедури касаят транспониране на екологичното законодателство. „С приемането на Закона за водите е прекратена наказателната процедура в сферата на водите. С промяната на Закона за опазване на околната среда транспонирахме текстове, които касаят големите рискови предприятия. Изпълнихме своите ангажименти и по този начин ЕК оцени усилията на българското правителство", подчерта министър Василева.В Бургас, заедно с кмета на града Димитър Николов, Ивелина Василева откри пленер за деца по изобразително изкуство и награди участниците в Националния конкурс "Морето не е за една ваканция"

Оцеляла по чудо: Рационален младеж спаси Юлия от ужаса на А321 в Синай

http://petel.bg/Otselyala-po-chudo--Ratsionalen-mladezh-spasi-YUliya-ot-uzhasa-na-A321-v-Sinay-__132421

Юлия Казанцева, която е трябвало да се върне от Египет с фаталния полет на разбилия се самолет на "Когалымавиа", е оцеляла по чудо. Пред...

Кристиано: Имам нужда хората да ме мразят

http://petel.bg/Kristiano--Imam-nuzhda-horata-da-me-mrazyat__132422

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо призна, че не може да се нарече смирен човек. Португалецът бе безкрайно откровен и призна,...

Вихра пише книга за Иван и Андрей, разкрива незнайни факти за тях

http://petel.bg/Vihra-pishe-kniga-za-Ivan-i-Andrey--razkriva-neznayni-fakti-za-tyah__132423

Снимка: Булфото, архив Собственият блог изглежда недостатъчен на Вихра Петрова, за да изрази себе си и своето битие. В момента и...

Слънчево ще е времето над Черноморието утре

http://petel.bg/Slanchevo-shhe-e-vremeto-nad-CHernomorieto-utre__132424

Илюстрация: Булфото, архив През нощта над страната ще е с ниска слоеста облачност, предимно значителна. Минималните температури ще са...

Млад мъж е арестуван за купуване на гласове по време на акцията в Червен бряг

http://petel.bg/Mlad-mazh-e-arestuvan-za-kupuvane-na-glasove-po-vreme-na-aktsiyata-v-CHerven-bryag__132425

Снимка: Булфото, архив 28 -годишен мъж е задържан за купуване на гласове по време на акцията в Червен бряг. Това съобщиха от пресцентъра на...

Ивелина Василева: Усилената работа доведе до това, че три наказателни процедури бяха прекратени от ЕК

http://pik.bg/ивелина-василева-усилената-работа-доведе-до-това-че-три-наказателни-процедури-бяха-прекрат-news427324.html

Ивелина Василева: Усилената работа доведе до това, че три наказателни процедури бяха прекратени от ЕК

Усилената работа доведе до това, че три наказателни процедури бяха прекратени от ЕК. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, предаде "Фокус". „Вече официално ЕК взе решение за прекратяването и закриването на наказателната процедура, която стартира 2007 година, 2011 г. навлезе в съдебна фаза – за изграждането на интегрираната система за управление на отпадъците в София”, заяви министърът. Тя допълни, че ЕК е повярвала в България. „Когато бе взето решението да влезе в съда, замрази делото. Наистина успяхме да отговорим на очакванията и да оправдаем доверието на ЕК”, категорична бе Василева. Тя каза още, че са били положени огромни усилия от Столична община. Реализиран е мащаб проект на стойност 346 млн. лв. за цялостната интегрирана система управление на отпадъците на територията на София. „Открихме завода за отпадъци, с което изцяло приключихме проекта и сега ЕК взе окончателно решение за закриването на наказателната процедура. Това е признание за усилията на всички”, каза още тя. Другите две процедури касаят транспониране на екологично законодателство. „Едното е в сферата на водите. С приемането на Закона за водите беше прекратена наказателната процедура. Другата касае Закона за опазване на околната среда. наскоро с промяната на закона, ние транспонирахме текстове, които касаят големите рискови предприятия. Изпълнихме своите ангажименти и по този начин ЕК оценява усилията на българското правителство”, каза Василева. 

Малките безценни тайни на диетолозите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084157

Всеки може да отслабне и да се храни здравословно, но има някои тънкости, които трябва да се спазват. Не са много, не са и сложни. Диетолозите проговарят за своите тайни, както свързани с отслабването, така и с гоненето на нервността.
Как да стъпчем лудостта с хранене Всяка жена е цар в това да изпада в крайни състояния, но се оказва,
Всеки може да отслабне и да се храни здравословно, но има някои тънкости, които трябва да се спазват. Не са много, не са и сложни. Диетолозите проговарят за своите тайни, както свързани с отслабването, така и с гоненето на нервността. Как да стъпчем лудостта с хранене Всяка жена е цар в това да изпада в крайни състояния, но се оказва,

Вече и най-близките приятели на Шумахер не могат да го посещават

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5084227

Дори и най-близките приятели на Михаел Шумахер не могат да го виждат, разкри Режиналдо Леме, един от най-известните бразилски коментатори на Формула 1. "Семейството му прекъсна всякаква информация или достъп", заяви Леме. Той обаче заяви, че разбира напълно семейството му.
„От доста време Фелипе Маса не е ходил там.
Дори и най-близките приятели на Михаел Шумахер не могат да го виждат, разкри Режиналдо Леме, един от най-известните бразилски коментатори на Формула 1. "Семейството му прекъсна всякаква информация или достъп", заяви Леме. Той обаче заяви, че разбира напълно семейството му. „От доста време Фелипе Маса не е ходил там.

Неспазени правила за безопасност довели до трагедията в Букурещ (видео)

http://www.cross.bg/foiierverki-zaginaha-zhertvite-1486421.html

/КРОСС/Разполагаме с информация, че правилата за безопасност не са били спазени. Това обяви румънският президент Клаус Йоханис във връзка с разигралата се трагедия в нощен клуб в Букурещ, където загинаха 27 души, а други 184 бяха ранени след възникнал пожар и последвало паническо бягство. Междувременно румънското правителство обяви 3-дневен национален траур заради трагедията, съобщава "Асошиейтед прес". Предполага се, че причината за най-тежкия инцидент в румънската столица от десетилетия насам, са фойерверки. Около 4000 души, предимно млади хора, са били в заведението, което се изпълнило с дим. Свидетели разказаха, че вътре в клуба е имало фойерверки. На "Фейсбук" страницата на клуба преди концерта обявили, че „шоуто ще се отличава с пиротехнически ефекти". Заместник-министърът на вътрешните работи Раед Арафат заяви, че 17 от жертвите все още не са идентифицирани, а 146 души са откарани в болница. "За съжаление, броят на жертвите може да се промени, като се вземе предвид сериозността на нараняванията", уточни той. Клубът бил обхванат от пламъци, след което се чула силна експлозия. Много от хората в болницата са с тежки изгаряния, други са със затруднено дишане заради гъстия дим, а трети са пострадали от стъпкване. Телевизионни кадри показаха полицаи и парамедици, които се опитват да съживят млади хора, лежащи на тротоарите. „За пет секунди всичко беше в огън

Ивелина Василева: ЕК е прекратила 3 наказателни процедури срещу България

http://politics.actualno.com/Ivelina-Vasileva-EK-e-prekratila-3-nakazatelni-proceduri-sreshtu-Bylgarija-news_504838.html

„Усилената работа доведе до това, че три наказателни процедури бяха прекратени от Европейската комисия. В София открихме интегрираната система за управление на отпадъците, с което изцяло приключихме проекта. Това е признание за усилията на всички. Вече официално Комисията взе решение за прекратяването и закриването на наказателната процедура за софийските отпадъци, която стартира през 2007 година, а през 2011 г. навлезе в съдебна фаза ”. Това каза министър Ивелина Василева на

"Ислямска държава" е загубила 30% от територията си

http://asia.actualno.com/Isljamska-dyrjava-e-zagubila-30-ot-teritorijata-si--news_504839.html

Терористичната групировка „Ислямска държава“ /ИД/ е загубила за 1 години 30% от завладените територии. Това съобщи заместник-държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, предаде БГНЕС. „В момента ИД контролира с 30% по-малко територии в Ирак, отколкото преди година, благодарение на действията на международната коалиция, начело със САЩ“, каза Блинкен. Той съобщи, че по време на кампанията срещу терористите международната коалиция е извършила 7700 въздушни удари по поз

Путин обяви национален траур, праща собствен екип следователи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084222

Руският президент Владимир Путин обяви национален траур в неделя след катастрофата в Египет на самолета на руската авиокомпания „Когалимавиа“ с 224 души на борда.
Египетските власти обявиха, че има много загинали сред пътниците, между които е имало 17 деца. 
Владимир Путин нареди на своя собствен екип от експерти да замине за мястото на
Руският президент Владимир Путин обяви национален траур в неделя след катастрофата в Египет на самолета на руската авиокомпания „Когалимавиа“ с 224 души на борда. Египетските власти обявиха, че има много загинали сред пътниците, между които е имало 17 деца.  Владимир Путин нареди на своя собствен екип от експерти да замине за мястото на

Забраниха достъпа до Шумахер и на най-близките му приятели

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5084224

Дори и най-близките приятели на Михаел Шумахер не могат да го виждат, разкри Режиналдо Леме, един от най-известните бразилски коментатори на Формула 1.
Дори и най-близките приятели на Михаел Шумахер не могат да го виждат, разкри Режиналдо Леме, един от най-известните бразилски коментатори на Формула 1. "Семейството му прекъсна всякаква информация или достъп", заяви Леме. Той обаче заяви, че разбира напълно семейството му. „От доста време Фелипе Маса не е ходил там.

Столичната полиция е с нов зам.-директор

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/31/2640373_stolichnata_policiia_e_s_nov_zam-direktor/?ref=rss


Столичната дирекция на вътрешните работи е с нов зам.-директор - старши комисар Борислав Борисов. Заповедта на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова е от 23 октомври, съобщи в профила си във "Фейсбук" столичната полиция.

Досега старши комисар Борислав Борисов беше началник на отдел "Противодействие на криминалната престъпност" в СДВР.

Той е роден на 7 март 1968 г. в София. Завършил е висшето си образование в СУ "Св. Климент Охридски" през 1994 г.
...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване