България остро осъжда терористичните атаки в Брюксел

http://offnews.bg/news/n_1/n_626219.html

"Новината за терористичните актове на летище “Завентем” и метрото в Брюксел, довели до убийството на невинни граждани и десетки ранени, дълбоко ме потресе и наскърби. Република България остро осъжда тези актове на насилие". Това се казва в съболезнователна телеграма на президентът Росен Плевнелиев до Негово Величество Филип, Крал на белгийците. В нея Плевнелиев пише, че подобни прояви, насочени срещу мирни граждани, не могат да бъдат оправдани по никакъв начин.  "От името на българския народ и от мое име, приемете най-искрени съболезнования към семействата и близките на загиналите. В този тежък момент, бих искал да изразя нашата съпричастност и съчувствие и да пожелая бързо възстановяване на пострадалите”, написа президентът Росен Плевнелиев до краля на Кралство Белгия.

Московски: Ситуацията в Брюксел граничи с война

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5380471

"Както разбираме нивото на тревога в Брюксел е повишено от трета до максималната четвърта степен. Това граничи на ситуация на война", коментира по повод атентатите, които разтърсиха Брюксел днес транспортният министър Ивайло Московски. 
"Надявам се всичките институции да се задействат, за да се намалят рисковете", каза още Московски.
"Както разбираме нивото на тревога в Брюксел е повишено от трета до максималната четвърта степен. Това граничи на ситуация на война", коментира по повод атентатите, които разтърсиха Брюксел днес транспортният министър Ивайло Московски.  "Надявам се всичките институции да се задействат, за да се намалят рисковете", каза още Московски.

Татяна Лолова избяга от репетиция заради достойните българи (церемонията на живо)

https://www.24chasa.bg/Article/5380523

Татяна Лолова избяга от репетиция заради достойните българи (церемонията на живо)Великата актриса Татяна Лолова избяга за малко от репетиция, за да се види с достойните българи, които днес награждава "24 часа" "Искам да взема от вмашата положителна енергия и да ви пожелая да продължите да давате добро", каза тя на събраните в НДК обикновени хора, извършили велики дела. След импровизираното слово на Лолова,

Кунева: Няма да отложа нито едно свое пътуване до Брюксел

https://www.24chasa.bg/Article/5380522

Кунева: Няма да отложа нито едно свое пътуване до Брюксел"Няма да отложа нито едно свое пътуване до Брюксел", каза вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева по повод взрива на летището в Брюксел. Това е поредният акт, който цели да насади страх у тези, които споделят европейските ценности. "Това е трудно за квалификация злодеяние", каза още Меглена Кунева и призова: "не трябва да ни е

Кристалина Георгиева: Гражданите в Брюксел да не излизат от домовете си

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561376

Еврокомисарят Кристалина Георгиева призова гражданите на Брюксел да не излизат от домовете си и да не напускат сградите, ако са на работните си места, след серията бомбени експлозии в белгийската столица. Самоубийствен атентат на летището в Брюксел, има загинали (СНИМКИ/ВИДЕО) Георгиева отправи призива си чрез съобщение в социалните мрежи. Еврокомисарят заяви, че европейските институции са заедно в този момент, за да осигурят сигурността на европейците. И...

Плевнелиев: България остро осъжда терористичните актове в Брюксел

http://pik.bg/плевнелиев-българия-остро-осъжда-терористичните-актове-в-брюксел-news505848.html

Плевнелиев: България остро осъжда терористичните актове в Брюксел

“Новината за терористичните актове на летище “Завентем” и метрото в Брюксел, довели до убийството на невинни граждани и десетки ранени, дълбоко ме потресе и наскърби. 

Република България остро осъжда тези актове на насилие. Подобни прояви, насочени срещу мирни граждани, не могат да бъдат оправдани по никакъв начин”. Това се казва в съболезнователна телеграма на държавния глава Росен Плевнелиев до Негово Величество Филип, Крал на белгийците, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

„От името на българския народ и от мое име, приемете най-искрени съболезнования към семействата и близките на загиналите. В този тежък момент, бих искал да изразя нашата съпричастност и съчувствие и да пожелая бързо възстановяване на пострадалите”, написа президентът Росен Плевнелиев до краля на Кралство Белгия.

Сидеров и Чуколов с по 2 години пробация

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/siderov-i-chukolov-s-po-2-godini-probaciia-6051631

Двамата се признаха за виновни по делото за боя пред магазин в центъра на София, ще се разписват по два пъти седмично

МВнР: Няма данни за пострадали българи в Белгия

http://www.mediapool.bg/mvnr-nyama-danni-za-postradali-balgari-v-belgiya-news247011.html

До момента няма данни за пострадали български граждани при взривовете на летище "Завентем" в Брюксел, съобщи Министерството на външните работи във вторник сутринта. Ведомството посочва, че е в постоянна връзка с българското посолство в Белгия. При нужда от повече информация МВнР препоръчва връзка с българската дипломатическа мисия там. Адрес: Ул. "Мосики" №7,1180 Брюксел, Кралство Белгия Тел.: +32 2 374 47 88 Дежурен телефон в извънработно време: + 32 473 981 042 E-mail: Embassy.Brussels@mfa.bg Website: www.mfa.bg/embassies/belgium

Кристалина Георгиева: Гражданите в Брюксел да не излизат

http://pik.bg/кристалина-георгиева-гражданите-в-брюксел-да-не-излизат-news505847.html

Кристалина Георгиева: Гражданите в Брюксел да не излизат

Еврокомисарят Кристалина Георгиева призова гражданите на Брюксел да не излизат от домовете си и да не напускат сградите, ако са на работните си места, след серията бомбени експлозии в белгийската столица.

Георгиева отправи призива си чрез съобщение в социалните мрежи. Еврокомисарят заявява, че европейските институции са заедно в този момент, за да осигурят сигурността на европейците.

4,8 години в затворническо общежитие за шофьор, убил момиче на пешеходна пътека

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561374

4 години и 8 месеца лишаване от свобода в затворническо общежитие от открит тип - ще изтърпи 47-годишният Мариан Ламбов, който 25 април м.г. прегази с камиона си на пешеходна пътека в Бургас 29-годишната Ина Симеонова. Присъдата бе произнесена днес от състав на Бургаския окръжен съд. Наказанието бе редуцирано, след като магистратите приеха процеса за трагедията да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Прокуратурата поиска на подсъдимия да се наложи ефективна присъда от 8 години, но съдът прояви снизхождение. „Каквато и присъда да ...

Сидеров осъден хулиган за трети път, ще се подписва 2 пъти седмично

http://offnews.bg/news/n_1/n_626222.html

Лидерът на Атака Волен Сидеров бе осъден на трета пробация, този път за скандала пред клекшопа на столичната ул. "Раковски".  Двамата с депутата му Десислав Чуколов получиха 2 години пробация, като през периода ще трябва да се подписват поне 2 пъти седмично и да провеждат срещи с пробационен служител, а от заплатите им ще се удържат по 25%.  Сидеров и Чуколов се признаха за виновни за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда и сключиха поредното споразумение с прокуратурата.  Съдът констатира, че с поведението си те са уронили авторитета на Народното събрание.  Сидеров има вече две споразумения и се води осъждан. Чуколов също има споразумение с прокуратурата. Утре предстои да се гледа споразумение за хулиганство пред сградата на парламента от 2013 г. когато Сидеров налетя на журналист от "Скат", защото телевизията обиждала активисти на "Атака".  Как ще се кумулира едно общо наказание, ще се реши след като приключат всички дела.

Истина или лъжа: Хилда Казасян обезобразена от пластичен хирург

https://www.24chasa.bg/Article/5379395

Истина или лъжа: Хилда Казасян обезобразена от пластичен хирургПластичен хирург за малко да обезобрази Хилда Казасян с некадърен лифтинг, пише много жълт вестник. Говори се, че певицата се подложила на уж разкрасителна процедура за четвъртия сезон на “Като две капки вода”. Специалистът обаче не се е справил със задачата си. След намесата му очите на певицата изглеждат драстично по-малки в сравнение с преди.

Община Белоградчик представи възможностите за туризъм на изложение в Крайова

http://www.klassa.bg/News/Read/article/265989_%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D0%91%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%87%D0%B8%D0%BA+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8+%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%BD%D0%BE%D

Възможностите за туризъм в Белоградчик и района са представени на първото издание на туристическо изложение в Крайова, Румъния. Това съобщават от община Белоградчик. 

Чрез рекламни материали - двуезична брошура и флаери, са представени на изложението туристическите забележителности, местата за настаняване и хранене, културния календар, атракциите и възможностите за развлечения в Белоградчик. 
Кметът на Белоградчик и Мариана Петрова - представител на туристическия бранш, са гостували на предаването "На кафе в събота сутрин", излъчвано по местната телевизия Alege TV. По същата телевизия е излъчен и филм за Белоградчик, заснет през есента на 2015 година. 

 

Полицията конфискува 1000 бр. парфюми и козметика

http://web.barometar.net/84107/

На 20.03. т.г., в гр. Варна, е проведена специализирана полицейска операция за установяване и документиране на престъпления против интелектуалната собственост, информират от пресцентъра на ОДМВР-Варна. В хода на операцията е проверен склад, стопанисван от двама варненци – на 26 г. и на 28 г., разположени в ж.к. «Възраждане». При извършените полицейски проверки са установени 1000 […]

Експлозии и в три станции на метрото в Брюксел, има загинали

http://www.moreto.net/novini.php?n=316359

Взривове отекнаха в три от централните станции на метрото в Брюксел, съобщават местни медии. Според първите информации са били взривени станциите "Шуман" под сградата на Европейската комисия и в непосредствена близост до Съвета на ЕС и Европейския съвет, както и станцията "Малбек", на 300 метра по-надолу, и на станцията "Ар Лоа", близо до сградата на Федералното правителство на Белгия.

Видео на живо от Брюксел

http://www.dnevnik.bg/video/2016/03/22/2727721_video_na_jivo_ot_brjuksel/?ref=rss



"Дневник" публикува прякото предаване на телевизия France24 от атентатите в Брюксел.

На живо събитията по минути следете ТУК.

Франкфурт поема отклонените от Брюксел полети

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/03/22/2727726_frankfurt_poema_otklonenite_ot_brjuksel_poleti/?ref=rss


Франкфуртското летище се подготвя да приеме полетите, отклонени от Брюксел след двете експлозии, станали тази сутрин на летището в белгийската столица, предаде БТА по официално съобщение на германската ДПА.

Първият полет е на Остриън еърлайнс(Austrian Airlines) и вече е насочен към Франкфурт, е съобщил говорител на летището.

И на Франкфуртското летище са въведени засилени мерки за сигурност, съобщи Франс прес.

На парижкото летище Роаси-Шарл де Гол са въведени...

Предлага се разсрочване на облигационния заем на Старком с 5 години

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/predlaga-se-razsrochvane-na-obligacionniia-zaem-na-starkom-s-5-godini-213551/

Холдингът, основен акционер на Еврохолд България АД, може да получи и по-ниска лихва и по-ниско покритие на разходите за лихви

КЗК влезе с полиция в Българската петролна и газова асоциация

http://offnews.bg/news/n_1/n_626221.html

Служители на Комисията за защита на конкуренцията влезе с полиция в "Българска петролна и газова асоциация" в София. "Действията на КЗК са част от производството за картел, образувано след секторния анализ на пазара на горива. При проверката КЗК има право да изземе всякакви писмени, както и други веществени доказателства, а също така и средства за предаване на информация", се казва в прессъобщение на Комисията.

Йотова: Официално още нямаме информация за атентатите

http://pik.bg/йотова-официално-още-нямаме-информация-за-атентатите-news505846.html

Йотова: Официално още нямаме информация за атентатите

Официално в Европейския парламент още нямаме никаква информация за атентатите от официалните служби. Това заяви за БГНЕС евродепутатът Илияна Йотова, която се намира в Брюксел в момента.

„Не разполагам с повече информация от тази, която имате вие и ние четем медии. Официално в Европейския парламент нямаме никаква информация. Започнахме си комисиите и четем медии”, каза Йотова.

„Нямаме никаква информация от официалните служби. Сутринта имаше информация за 1 загинал на летището, след това се появи информация за 14, но няма нищо потвърдено още”, добави Илияна Йотова. От пресофиса на евродепутата Филиз Хюсменова заявиха, че тя се намира в Брюксел на заседание. 

Жена пострада при верижна катастрофа на "Ботевградско шосе" в София

https://www.24chasa.bg/Article/5380474

Жена пострада при верижна катастрофа на "Ботевградско шосе" в СофияТри коли се удариха на столичния булевард „Ботевградско шосе” в София, съобщи Нова тв. При инцидента е пострадала една жена. Тя е с фрактура на ръката и е откарана в болница. Катастрофата е станала на кръстовище в ж.к.

Официално: Експлозиите в Брюксел са терористичен акт

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561372

Белгийските власти официално съобщиха, че нападението на летището в Брюксел е терористичен акт. По данни на агенция Ройтерс нападението е било извършено от атентатор самоубиец. Поне два взрива поразиха залите за заминаващи пътници на летище "Завентем" в Брюксел. Според някои медии има 11 убити и над 25 ранени. Други съобщават за 17 загинали. Самоубийствен атентат на летището в Брюксел, има загинали (СНИМКИ/ВИДЕО)

ФИБА представи новата баскетболна Шампионска лига

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/03/22/2727722_fiba_predstavi_novata_basketbolna_shampionska_liga/?ref=rss


Баскетболната Шампионска лига на ФИБА бе официално представена на специална среща в Париж.

От следващия сезон турнирът ще замени Евролигата, а за концепцията му е заимствано доста от футболния еквивалент.

В редовния сезон ще играят 32 отбора, 24 от които се класират по право заради класирането си в националните първенства. За останалите осем места ще се проведат квалификации, в които ще вземат участие общо 32 отбора.

Общо в целия турнир ще участват 56 тима от 30...

Взривното устройство на летището в Брюксел е задействано от камикадзе

http://www.cross.bg/vzrivnoto-vzrivovete-zadeiistvano-1502379.html

/КРОСС/ Взривното устройство на летище Завентем в Брюксел е задействано от терорист-самоубиец, предава белгийската телевизия VRT, цитирана от агенция Reuters. По различни данни, в резултат на взривовете са загинали до 11 души, няколко десятки са ранени. По-рано белгийското правителство определи взривовете като терористичен акт.

6 мащабни инициативи и 108 събития предвижда до края на 2018-та ОИЦ Русе

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561373

В Общината днес беше представен проект „Ефективно функциониране на Областен информационен център – Русе“, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“ чрез Европейския социален фонд на Европейския съюз. Безвъзмездното финансиране е 100%, в рамките на 496 583,90 лв. Проектът ще продължи 37 месеца - до 31.12.2018 г. и е насочен към осигуряване функционирането на Oбластен информационен център Русе. Присъстваха д-р Страхил Карапчански – зам.-кмет „Европейско развитие“ в Община Русе, ръководителят на проекта и секретар на Община Русе г-н Дим...

Концерти за Деня на Тракия

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/U1bkxhsJi04/

 На 26 март почитаме Деня на Тракия и се покланяме пред подвига на българските войници, загинали при превземането на Одринската крепост през Балканската война (1912-1913 г.). Това е най-величавата победа в най-новата история на България. Тя води до подписването на Лондонския мирен договор през 1913 година, по силата на който Източна и Западна Тракия, Родопите и Странджа са освободени и присъединени към Родината. Традиционно на този ден почитаме и паметта на хилядите тракийци, напуснали родните си места и намерили подслон в освободеното Отечество.

Тракийско дружество “Одринска епопея” гр.Поморие организира  богата празнична програма, посветена на Деня на Тракия. Концертите ще се състоят в Поморие на 24 март 2016 г./четвъртък/, от 18.00 ч. в  Народно Читалище „Светлина 1939” и на 25 март 2016 г. /петък/, от 18,30 ч. в НЧ „Просвета 1888”.

покана

Концерти организира Тракийско дружество “Одринска епопея” за Деня на Тракия

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/vCSIgGHKOTQ/

 На 26 март почитаме Деня на Тракия и се покланяме пред подвига на българските войници, загинали при превземането на Одринската крепост през Балканската война (1912-1913 г.). Това е най-величавата победа в най-новата история на България. Тя води до подписването на Лондонския мирен договор през 1913 година, по силата на който Източна и Западна Тракия, Родопите и Странджа са освободени и присъединени към Родината. Традиционно на този ден почитаме и паметта на хилядите тракийци, напуснали родните си места и намерили подслон в освободеното Отечество.

Тракийско дружество “Одринска епопея” гр.Поморие организира  богата празнична програма, посветена на Деня на Тракия. Концертите ще се състоят в Поморие на 24 март 2016 г./четвъртък/, от 18.00 ч. в  Народно Читалище „Светлина 1939” и на 25 март 2016 г. /петък/, от 18,30 ч. в НЧ „Просвета 1888”.

покана

Марката ВВД променя представата ви за бързо похапване!

http://petel.bg/Markata-VVD-promenya-predstavata-vi-za-barzo-pohapvane-__149858

Хрупкави пилешки филенца, топящи се в устата пържени картофки, свежи зеленчуци с ярките цветове на природата ... Сега си представете...

Експерт по сигурността: Абдеслам даде знак за тези атаки

http://petel.bg/Ekspert-po-sigurnostta--Abdeslam-dade-znak-za-tezi-ataki__149859

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В "ПЕТЕЛ" СЛУЧВАЩОТО СЕ В БРЮКСЕЛ!   Кадър: Нова „Това, което  наблюдаваме, е мега терористична операция, която е ...

Разбиха нелегален склад за парфюми и козметика във Варна

http://petel.bg/Razbiha-nelegalen-sklad-za-parfyumi-i-kozmetika-vav-Varna__149860

Илюстрация: Булфото На 20 март т.г. във Варна е проведена специализирана полицейска операция за установяване и документиране на престъ...

Премиерът Борисов осъди атентатите в Брюксел

http://web.barometar.net/84105/

„Остро и решително осъждам днешните брутални терористични атаки в Брюксел. България застава редом до Белгия в знак на солидарност срещу тероризма.“ – съобщи в изявление премиерът Борисов. „Брюксел не е просто белгийската столица. Това е столицата на обединена Европа. Това е сърцето на една общност, към която България принадлежи. Днес повече от всякога всички европейци […]

Откриха невзривена бомба на летището в Брюксел, жертвите са вече 17

https://www.24chasa.bg/Article/5380485

Откриха невзривена бомба на летището в Брюксел, жертвите са вече 17Една невзривена бомба е открита в залата за заминаващи на летището в белгийската столица Брюксел, където около 8 часа местно време станаха две експлозии., съобщи АП.  Според някои медии има 11 убити и над 25 ранени. Други съобщават за 17 загинали. Десетки са ранените, които лежат на тротоарите пред атакувания терминал,

Азиатските индекси не намериха единна посока

http://www.investor.bg/aziia/336/a/aziatskite-indeksi-ne-nameriha-edinna-posoka-213568/

По-слабата йена подкрепи японските акции, а китайските пазари изтриха част от печалбите, регистрирани в понеделник

Дейзи Ридли може да е следващата Лара Крофт

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561370

Звездата от новия филм от сагата „Междузвездни войни" Дейзи Ридли може да наследи ролята на Лара Крофт, в която досега виждахме Анджелина Джоли. Младата актриса призна, че е имало разговори за нейното евентуално участие в новите филми от поредицата, базирана на видеоиграта. Въпреки това тя все още не е получила официално предложение за участие. Лара Крофт се завръща, но без Джоли „Чакам някой да каже: „Искам да участваш, нека го направим", сподели Ридли пред „Холивуд ...

Нарушено е електрозахранването на 10 000 абонати на ЧЕЗ в Плевенска област

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561375

Вследствие на прекъсване от ЕСО/Държавния Електроенергиен системен оператор/, е нарушено електрозахранването на 10 000 клиенти на ЧЕЗ в населени места от общините Искър и Долна Митрополия, област Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на електроразпределителното дружество....

4,5 млрд. долара са загубите на Унгария заради наложените санкции на Русия

http://econ.bg/Новини/4-5-млрд-долара-са-загубите-на-Унгария-заради-наложените-санкции-на-Русия_l.a_i.717828_at.1.html

4,5 млрд. долара са загубите, които е понесла Унгария заради наложените санкции на Русия. С толкова се е стопил оборота на унгарския бизнес за двете...

Американските войници с невидимо наметало

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561371

Британската армия изпробва "невидимо наметало", благодарение на което войниците ще могат да изчезват по време на сражение. Това пише MailOnline, цитиран от агенция „Фокус". По време на полеви тестове в САЩ войници от 3-ти стрелкови батальон са използвали високотехнологичния камуфлаж, наречен Vatec, който ги е скрил дори от ултрачервени и топлинни сензори. Изпитанията на готовия за практическото си приложение камуфлажен материал са се провели от 3-ти батальон по-рано тази година в Центъра за експериментални военни технологии на американската арм...

Спипаха двама пияни шофьори във Ветово

http://pik.bg/спипаха-двама-пияни-шофьори-във-ветово-news505839.html

Спипаха двама пияни шофьори във Ветово

Ветовските полицаи са установили двама водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол и то в концентрация над 1.2 промила. Единият дори се е оказал и неправоспособен, съобщават от Областната дирекция на МВР- Русе.

На 19 март, около 19:00 часа, във Ветово на ул. Съединение, при извършена полицейска проверка се установява, че водачът на «Форд Фиеста» - М.Т. на 48 г. от Ветово е седнал зад волана след като е пил. Служителите на реда са му измерили с техническо средство 1,27 промила.

На водача е съставен акт и му е връчен талон за медицинско изследване. По- късно е установено, че той не е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувано бързо производство срещу 48-годишния мъж.

Другият случай е установен малко след полунощ. Около 00:10 часа на 22 март, във Ветово на ул. Оборище, полицейски екип на РУ – Ветово е спрял за проверка лек автомобил «Фолксваген Голф 2», управляван от М.М. на 36 години от Ветово.

При извършената проверка се установява, че мъжът е неправоспособен /няма издавано свидетелство за управление на МПС/ и управлява след употреба на алкохол като му е измерена с техническо средство канцентрация над 1.2 промила - 1.35 на хиляда в издишваните пари.

На водача е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване, който М.М. отказал да получи. По случая е заведено бързо производство срещу 36-годишния ветовчанин, съобщават още от ОД на МВР.

Обама и Кастро спорят за човешките права и дисидентите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5380312

Президентът на Куба Раул Кастро и президентът на САЩ Барак Обама спориха за проблеми, свързани с човешките права, включително американският затвор на Гуантанамо Бей и кубинските политически затворници, пише Би Би Си.
По време на историческа пресконференция вчера Кастро заяви, че ако му бъде даден списък с политически затворници,
Президентът на Куба Раул Кастро и президентът на САЩ Барак Обама спориха за проблеми, свързани с човешките права, включително американският затвор на Гуантанамо Бей и кубинските политически затворници, пише Би Би Си. По време на историческа пресконференция вчера Кастро заяви, че ако му бъде даден списък с политически затворници,

Сексистки скандал изхвърли директора на тенис турнира в Индиън Уелс

http://offnews.bg/news/n_1/n_626214.html

Директорът на престижния турнир по тенис в Индиън Уелс напуска заради сексисткото изказване, което направи в неделя, 20 март, и с което засенчи дори женския финал, в който Виктория Азаренка победи световната №1 Серина Уилямс. "Когато се върна отново в следващия си живот, искам да бъда някой от WTA (световната женска тенис асоциация - бел. ред.), защото те се облагодетелстват заради популярността на мъжкия тенис. Те вземат никакви решения, щастливци. Те са много, много големи щастливци. Ако бях тенисистка, бих падал на колене всяка вечер, за да благодаря на Бог, че са се родили Роджър Федерер и Рафа Надал, защото те държат този спорт. Наистина", заяви Реймънд Мур . Той не спря дотук, а продължи, описвайки някои от жените в тениса (Южени Бушар и Гарбине Мугуруса) просто като "физически привлекателни". По-късно Мур се извини, казвайки, че коментарите му са били проява на "изключително лош вкус" и че съжалява за тях. Но щетите вече бяха факт и членове на тенис общността изразиха публично възмущението си. Серина Уилямс заяви: "Очевидно е, че не мисля, че която и да е жена трябва да коленичи и да благодари на никого по този начин. Много хора не гледат тенис, освен ако не играем аз, сестра ми Винъс, други тенисистки. След Мур и световния №1 в мъжкия тенис Новак Джокович се забърка в сексисткия скандал, признавайки, че според него тенисистите заслужават да печелят повече от тенисистките. Днес, 22 март, от ръководството на турнира обявиха, че Реймънд Мур се оттегля от поста изпълнителен директор.

Сидеров поиска споразумение и по делото за нападението над клекшоп

http://www.cross.bg/siderov-poiska-sporazymenie-i-po-deloto-za-napadenieto-nad-klekshop-1502377.html

/КРОСС/ Лидерът на Атака Волен Сидеров и съпартиецът му Десислав Чуколов поискаха да се споразумеят с прокуратурата и по делото за скандала пред клекшопа на ул. "Раковски" от октомври миналата година.Полицаите Крум Цветков и Петър Делин предявиха граждански искове, но съдът не ги допусна.Миналата седмица двамата депутати се споразумяха с държавното обвинение по още две дела и бяха осъдени на пробация и удръжки от заплатите.    

България осъжда терористичните актове в Брюксел

http://www.cross.bg/aktove-grazhdani-bulgariya-1502378.html

/КРОСС/ „Новината за терористичните актове на летище „Завентем" и метрото в Брюксел, довели до убийството на невинни граждани и десетки ранени, дълбоко ме потресе и наскърби. Република България остро осъжда тези актове на насилие. Подобни прояви, насочени срещу мирни граждани, не могат да бъдат оправдани по никакъв начин", се казва в съболезнователна телеграма на президента Росен Плевнелиев до белгийския крал Филип. „От името на българския народ и от мое име, приемете най-искрени съболезнования към семействата и близките на загиналите. В този тежък момент, бих искал да изразя нашата съпричастност и съчувствие и да пожелая бързо възстановяване на пострадалите", посочва Плевнелиев.  

ЕК призова служителите си да не напускат сградата в Брюксел

http://offnews.bg/news/n_1/n_626218.html

Ръководството на Еврокомисията призова своите сътрудници да останат по домовете си. Тези, които са на работа, да не напускат сградата.  Според Euronews взрив е имало и на метростанция "Шуман", която е до сградите на европейските институции. RTBF съобщи за взрив на станция "Малбек". 

Присъдиха служебна победа за „Ботев” Брестак

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561368

Спортно-техническата комисия при ЗС на БФС – Варна вече излезе с решение за  прекратения двубой от ХІІІ-ия кръг на областното първенство, Група А 1  между „Балкан” Аспарухово и „Ботев” Брестак. Присъдена е  служебна победа за ФК „Брестак” . Такава е присъдена и на ФК "КАЛИАКРА" (Каварна), заради неявяване на ФК "ШУМЕН 2007" (Шумен) в срещата от ХІ кръг на Юноши старша възраст. Ето и официалното съобщение на сайта на БФС: На свое заседание на 18.03.2016 г. Спортно-техническата комисия при ЗС на БФС - Варна взе следните   Р Е Ш Е Н И Я  : 1. За с...

Рецидивистът Горан пак нападна охранител

https://www.24chasa.bg/Article/5380457

Рецидивистът Горан пак нападна охранител31-годишният Горан Горанов, който подлуди Бургас и нападна надзиратели в затвора, продължава с изцепките си. В събота вечерта той отново е нападнал униформен служител. Този път в затвора в Ловеч, където в момента е настанен бившият гард, съобщава Gramofona.com. Инцидентът е станал около 19 часа. Горан трябвало да бъде конвоиран за медицинска

Плевнелиев: Република България остро осъжда терористичните актове в Брюксел

https://www.24chasa.bg/Article/5380458

Плевнелиев:  Република България остро осъжда терористичните актове в Брюксел“Новината за терористичните актове на летище “Завентем” и метрото в Брюксел, довели до убийството на невинни граждани и десетки ранени, дълбоко ме потресе и наскърби. Република България остро осъжда тези актове на насилие. Подобни прояви, насочени срещу мирни граждани, не могат да бъдат оправдани по никакъв начин”.

Обявиха наградените участници в конкурса „Рицаря в мен“ във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=316357

Вчера в арт салона на „Радио Варна“ бяха обявени наградените участници в Националният конкурс „Рицаря в мен“ от град Варна, съобщиха организаторите за Moreto.net. Конкурсът се организира от Ордена на Тамплиерите в България. Жури в състав Климент Атанасов и Боян Янев обявиха: Първо място за клуб „Обичам да рисувам“ , ОУ „Климент Охридски“ ; второ място за Богомила Павлова – 5 клас ; трето място за Алекса Хаджиева – 6 клас; четвърто място за Камелия Кирилова – 5 клас; пето място за Елена Константинова – 5 клас; шесто място за Савина Иванова – 7 клас; седмо място за Симона Иванова – 7 клас Над 140 деца се включиха в тазгодишният конкурс.

Поне 17 са жертви на атентата на летището в Брюксел. Външно министерство: Няма загинали българи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5380465

Към този момент няма данни за загинали или ранени български граждани при експлозиите, станали на летището в Брюксел. Това съобщиха от българското външно министерство.
Според неофициална информация жертвите са 17, а ранените 30, съобщава ТАСС. По информация на МВнР загиналите на летището в Брюксел са 11 души.
Към този момент няма данни за загинали или ранени български граждани при експлозиите, станали на летището в Брюксел. Това съобщиха от българското външно министерство. Според неофициална информация жертвите са 17, а ранените 30, съобщава ТАСС. По информация на МВнР загиналите на летището в Брюксел са 11 души.

Експлозии и в три станции на метрото в Брюксел (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/5380461

Експлозии и в три станции на метрото в Брюксел (видео)Взривове отекнаха в три от централните станции на метрото в Брюксел, съобщават местни медии. Според първите информации са били взривени станциите "Шуман" под сградата на Европейската комисия и в непосредствена близост до Съвета на ЕС и Европейския съвет, както и станцията "Малбек", на 300 метра по-надолу, и на станцията "Ар Лоа",

"Инжстрой" ще пребоядисва пешеходните пътеки за собствена сметка

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561369

Работници на общинското дружество „Инжстрой" отново ще боядисат пешеходните пътеки и осови линии в Плевен за собствена сметка поради некачествено изпълнение на дейностите. „Така ще бъде до изтичане на договора с фирмата в края на годината. Не може да се използва боя, която се задържа не повече от два месеца. Следващият контракт ще предвижда по-скъпа, но по-качествена боя с голяма трайност", коментира кметът Георг Спартански. Средногодишно в Община Плевен се обновяват 4500 кв. м пешеходни пътеки и осови линии с предимство пред учебни и детски за...

НА ЖИВО! Терорист камикадзе е взривил летището в Брюксел! Български самолет на косъм от кошмара! Вижте потресаващи снимки от атентатите (обновена)

http://pik.bg/на-живо-терорист-камикадзе-е-взривил-летището-в-брюксел-български-самолет-на-косъм-от-кошм-news505833.html

НА ЖИВО! Терорист камикадзе е взривил летището в Брюксел! Български самолет на косъм от кошмара! Вижте потресаващи снимки от атентатите (обновена)

Терорист камикадзе е взривил е летището в Брюксел! За момента не се споменава от къде е и от коя групировка е. 

Самолет от София на компанията Wizz air е кацнал на летище "Завентем" в Белгия 10 минути преди взривовете. В столицата на Белгия е въведена четвърта степен на опасност от терористични атаки заради атентатите на аеропорта и метрото, съобщава Euronews. По улиците на Брюксел се появиха военни патрули, въоръжени войници патрулират.Според неофициални данни, има няколко пострадали при взрива на станцията до Европейската комисия. 

НА ЖИВО! Български самолет избегнал за минути кошмара на летището в Брюксел! Вижте потресаващи снимки от атентатите

http://pik.bg/на-живо-български-самолет-избегнал-за-минути-кошмара-на-летището-в-брюксел-вижте-потресава-news505833.html

НА ЖИВО! Български самолет избегнал за минути кошмара на летището в Брюксел! Вижте потресаващи снимки от атентатите

Самолет от София е кацнал на летище "Завентем" в Белгия 10 минути преди взривовете. В столицата на Белгия е въведена четвърта степен на опасност от терористични атаки заради атентатите на аеропорта и метрото, съобщава Euronews. По улиците на Брюксел се появиха военни патрули, въоръжени войници патрулират.Според неофициални данни, има няколко пострадали при взрива на станцията до Европейската комисия. 

 

Петролът продължава да поскъпва втори пореден ден

http://www.investor.bg/surovini/365/a/petrolyt-prodyljava-da-poskypva-vtori-poreden-den-213564/

Последните данни показаха, че американските резерви на суров петрол са спаднали за пръв път от януари насам

Очевидец от метрото в Брюксел: Това беше най-страшното нещо, което някога ми се е случвало

http://europe.actualno.com/ochevidec-ot-metroto-v-bruksel-tova-beshe-naj-strashnoto-neshto-koeto-njakoga-mi-se-e-sluchvalo-news_530131.html

Това беше най-страшното нещо, което някога ми се е случвало. Това заяви очевидец, който е бил свидел на днешните взривове в метрото в Брюксел, предаде Politico.eu. "Бях в метрото, което беше атакувано тази сутрин в Брюксел на метространция Мелбек. Бях във влака, който отиваше към станцията, когато имаше голяма експлозия. Светлините изгаснаха, имаше пушек навсякъде, чуваха се няколко експлозии, всички паднаха на земята. За щастие, успях да избягам, като с няколко други пътници овторихме врат

Вижте телефоните, на които можете да търсите информация за близки в Брюксел

http://europe.actualno.com/vijte-telefonite-na-koito-mojete-da-tyrsite-informacija-za-blizki-v-bruksel-news_530132.html

От Министерството на външните работи (МВнР) разпространиха контакти, на които граждани могат да получат повече информация за техни близки в Белгия. "Хората могат да търсят информация на специален горещ телефон: 0032 237 447 88", обяви говорителят на ведомството Бетина Жотева. По-рано днес при взривове на летище Завентем загинаха поне 17 души, а над 30 бяха ранени. Малко след експлозиите на летището взривове разтърсиха и белгийското метро. Жотева призова българите, които са в Белгия, да не изл

Белгийската полиция арестува заподозрени за атентатите в Брюксел

http://europe.actualno.com/belgijskata-policija-arestuva-zapodozreni-za-atentatite-v-bruksel-news_530133.html

Поне двама души бяха арестувани от полицията в Белгия след кървавия ужас, в който беше потопен Брюксел. Засега няма информация защо са задържани тези хора, но снимки от ареста се появиха в Twitter. Според бившия главен секретар на МВР Николай Радулов руските служби са категорични, че атентатите в белгийската столица са свързани с клетката на арестувания за атентатите в Париж Салах Абдеслам. Радулов посочи пред БНТ, че ако няма конкретна информация за готвен атентат, много трудно може да има еф

Кореспондент на "24 часа" от Брюксел: Писък на сирени в целия град, затвориха метрото (Снимки)

https://www.24chasa.bg/Article/5380439

Кореспондент на "24 часа" от Брюксел: Писък на сирени в целия град, затвориха метрото (Снимки)Полицейски коли и линейки да включили сирени се виждат по централните улици на Брюксел минути след като стана ясно, че градът от ударен от два бомбени атентата. Метрото вече е затворено, пред станциите стои охрана, която не допуска граждани. Засилените мерки за сигурност бяха видими на летище "Завентем" и вчера късно вечерта на същия аеропорт

Бетина Жотева: Няма информация за пострадали наши сънародници в Белгия към момента

http://pik.bg/бетина-жотева-няма-информация-за-пострадали-наши-сънародници-в-белгия-към-момента-news505829.html

Бетина Жотева: Няма информация за пострадали наши сънародници в Белгия към момента

"Няма пострадали наши сънародници в Белгия". Ще използваме активно всяка информация, която имаме", заяви говорителят на Външно министерство Бетина Жотева.

"Нямам официална информация и за полета, който е трябвало да се осъществи тази сутрин от Брюскел към София", каза Жотева.

"Обявено е най-високото ниво на терористична заплаха", допълни още тя.

Осъдиха Сидеров и Чуколов на 2 години пробация

http://pik.bg/осъдиха-сидеров-и-чуколов-на-2-години-пробация-news505828.html

Осъдиха Сидеров и Чуколов на 2 години пробация

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатът Десислав Чуколов бяха осъдени на 2 години пробация и отнемане на 25% от заплатата в полза на държавата за случая с клекшопа на ул. Раковска, след споразумение с прокуратурата.

Съдът промени първоначалното споразумение, което предвиждаше 1 година и 2 месеца пробация и отнемане на 15% от възнаграждението на народните представители.

В МБАЛ-Бургас работи единственият в областта дигитален мамограф

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Wr61pP11mv0/

mbalМБАЛ-Бургас  разполага с единствения в областта дигитален мамограф. Модерният апарат се използва при ранната диагностика на онкологични заболявания на млечните жлези. Неговото предимство пред класическия мамограф е, че има висока разделителна способност, позволяваща откриването  на  изключително малки болестни промени. Заради  по-ниската доза йонизиращо лъчение, дигиталният апарат е още по-безвреден и щадящ здравето на пациентите.

Ракът на гърдата е на първо място по честота на онкологична заболеваемост при жените. Всяка година в България се регистрират 4 000 нови случая, като за успешното лечение голяма роля има навременното диагностициране. В МБАЛ – Бургас изследването е достъпно за хоспитализирани пациенти, за хора с допълнително здравно осигуряване и със заплащане.

Дигиталният мамограф  е инсталиран в Отделението по образна диагностика на МБАЛ-Бургас  по проект „Регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания”. Проектът е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерство на здравеопазването по ОП  „Регионално развитие” 2007-2013г. Центърът за ранна диагностика на рака разполага  още с:  ядрено-магнитен резонанс, компютърен томограф (скенер), дигитална ехографска система, видеогастроскоп и видеоендоскопска система за гастроентерологични изследвания, монтирани в различни звена на болницата.

Деца от 15-о ОДЗ с грамоти и златен медал от национален фолклорен конкурс

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561365

Възпитаниците на ОДЗ №15 „Слънце“ в Хасково Теодора Калайджиева и близнаците Кристияна и Никола Атанасови се представиха отлично на XVI-ия детски национален музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“, който се проведе от 18-и до 20-и март в Стара Загора. В категория индивидуални изпълнители на I-ва възрастова група Теодора впечатли журито и е класирана на I-во място. Атрактивните и артистични близнаци Криси и Ники станаха любимци на публиката. Те имат покана за участие на фолклорния фестивал „Музите“ в Созопол. Децата бяха подготвени за учас...

Взривове и в метрото в Брюксел*

http://www.investor.bg/evropa/334/a/vzrivove-i-v-metroto-v-briuksel-213569/

Експлозиите са в близост до европейски и национални институции, цялата мрежа на метрото е затворена

2 год. пробация и 25% от заплатата на Сидеров и Чуколов за хулиганството пред клекшопа

https://www.24chasa.bg/Article/5380414

2 год. пробация и 25% от заплатата на Сидеров и Чуколов за хулиганството пред клекшопа25% от заплата в продължание на 2 години ще бъдат удържани от заплатите на лидера на "Атака" Волен Сидеров и заместника му Десислав Чуколов за атаката на клекшопа на столичната улица "Раковска" на 5 октомври м.г. Преди минути в Софийския градски съд двамата се признаха за виновни за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда и сключиха

Petrobras отчита загуба от 8,6 млрд. евро за 2015 г.

http://www.investor.bg/drugi/338/a/petrobras-otchita-zaguba-ot-86-mlrd-evro-za-2015-g-213558/

Сериозно влияние върху финансовия резултат оказват отписвания заради спада на цените на петрола и лошите рейтингови оценки

Откраднаха лотарийни билети

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561367

Лотарийни билети и малка сума пари е откраднал неизвестен извършител от пощенската станция в с.Благово, съобщиха от ОД на МВР Монтана. Крадецът е проникнал в сградата чрез взлом през почивните дни. Взел е 10 лв. и неустановен брой билети от Националната лотария. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ Монтана. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 194, ал. 1, т.3 от НК....

Външно министерство: Няма данни за пострадали българи в Брюксел

https://www.24chasa.bg/Article/5380431

Външно министерство: Няма данни за  пострадали българи в БрюкселКъм този момент няма данни за загинали или ранени български граждани при експлозиите, станали на летището в Брюксел. Това съобщиха от българското външно министерство. По информация на МВнР загиналите на летището в Брюксел са 11 души. Има много ранени. Възможно е броят на жертвите да се увеличи. От българското външно министерство поддържат връзка с

Външното министерство няма данни за пострадали българи в Брюксел

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/03/22/2727704_vunshnoto_ministerstvo_niama_danni_za_postradali/?ref=rss


До момента няма данни за пострадали български граждани при взривовете на летище "Завентем" в Брюксел, съобщи Министерството на външните работи.

Ведомството посочва, че е в постоянна връзка с българското посолство в Белгия.

При нужда от повече информация МВнР препоръчва връзка с българската дипломатическа мисия там.

Адрес: Ул. "Мосики" №7,1180 Брюксел, Кралство Белгия
Тел.: +32 2 374 47 88
Дежурен телефон в извънработно време: + 32 473 981 042...

Нова експлозия в Брюксел – на метростанция до централата на ЕС

http://www.klassa.bg/News/Read/article/265988_%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%8F+%D0%B2+%D0%91%D1%80%D1%8E%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BB+%E2%80%93+%D0%BD%D0%B0+%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D

Взрив в метростанция „Малбек” в белгийската столица Брюксел, съобщават белгийски медии и служители.

Метростанцията се намира до централата на Европейския съюз.
Някои медии съобщават за експлозия на метростанция "Шуман".
Сградата на Европейската комисия е затворена.

news.bg/world/nova-eksploziya-v-bryuksel-na-metrostantsiya-do-tsentralata-na-es.html

4300 къса цигари без бандерол са иззети при проверка на частен дом в село Хърсово

http://pik.bg/4300-къса-цигари-без-бандерол-са-иззети-при-проверка-на-частен-дом-в-село-хърсово-news505825.html

4300 къса цигари без бандерол са иззети при проверка на частен дом в село Хърсово

4300 къса цигари без бандерол са иззети при проверка на частен дом в село Хърсово. Това съобщиха от ОД на МВР – Шумен.

На 21 март служители на РУ - Каолиново са извършили претърсване в дома на 46-годишната К. Д. от село Хърсово. Намерени и иззети са 4300 къса цигари от различни марки без акцизен бандерол. Образувано е бързо производство по чл. 234, ал. 1 от НК.

Румен Петков: Затворници трябва да строят огради по границите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5380316

Заместник-председателят на АБВ Румен Петков коментира бежанския проблем и настоящата политическа ситуация в България в студиото на bTВ. Той заяви, че е нужно да се построи ограда по границата обезателно, най-евтино и бързо ще стане с работата на затворници.
Той коментира изтеклия запис на бежанци, преминаващи през границата пред очите на гранична
Заместник-председателят на АБВ Румен Петков коментира бежанския проблем и настоящата политическа ситуация в България в студиото на bTВ. Той заяви, че е нужно да се построи ограда по границата обезателно, най-евтино и бързо ще стане с работата на затворници. Той коментира изтеклия запис на бежанци, преминаващи през границата пред очите на гранична

Експлозиите в Брюксел понижиха водещите индекси в Европа

http://www.dnevnik.bg/biznes/2016/03/22/2727700_eksploziite_v_brjuksel_ponijiha_vodeshtite_indeksi_v/?ref=rss


Основните индекси на водещите фондови борси в Европа се понижиха в началото на днешната търговия след експлозиите на летището в Брюксел, предаде "Франс прес".

Франкфуртският DAX изгуби 1.13 на сто до 9836.28 пункта след взривовете на брюкселското летище и в очакване на барометъра Ифо (Ifo) за доверието на германските предприемачи.

В Париж САС 40 спадна с 0.61 на сто до 4400.86 пункта, теглен надолу от котировките на компаниите от туристическия сектор, съобщи в сайта си в....

Всички националки пристигат в Бургас за престижния турнир „Жулиета Шишманова“

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/2A77sU0694k/

hudojestvena_gimnastikaВсички националки ще пристигнат в Бургас за участие на държавното първенство по художествена гимнастика за приз “Жулиета Шишманова”, което ще се проведе в зала “Младост” от 25 до 27 март /петък до неделя/. Организатор е клуб “Черноморец”, със съдействието на Българската федерация и Община Бургас.

Зрителите з зала “Младост” ще могат да се насладят на изпълненията на най-добрата българска гимнастичка в момента Невяна Владинова. Списъкът продължава с другите националки – Катрин Тасева, Ерика Зафирова, Боряна Калейн, Мадлен Радуканова, Сара Стайкова и други.

Общо 111 гимнастички от 21 клуба от цялата страна са дали заявки за участие. 63 момичета ще спорят за отличията при девойките, а 48 при жените.

Солидно е и бургаското присъствие. Трите клуба ще се представят, съответно “Черноморец” с 10 състезателки, “Олимпия 74” с 2 и “Олимпия” с 6 момичета.

При девойките фаворитка е грацията на “Черноморец” и националния отбор Полина Иванова.  Друга националка от Бургас, Ерика Зафирова от “Олимпия 74”, ще се бори за медалите при жените.

Главен съдия е Красимира Филипова.

В Бургас ще пристигнат също президентката на родната федерация по художествена гимнастика Илияна Раева и старши треньорката на националките Ефросина Ангелова.

Вадят с помпа смартфони, паднали в училищни тоалетни

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561197

Варненско училище си купи вакуумна помпа като решение на проблема с падащите в тоалетните смартфони. За да се намалят разходите по отпушване на канализацията, в Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" инвестират в техниката. Помпата влиза в употреба при случаи на попаднали в канала мобилни телефони. Инцидентите започнали през есента на миналата година. Случаите не са толкова чести, но се случва на седмица в тоалетните да попаднат по 1-2 телефона, признават от училищното ръководство. При всяко попадане на смартфон в тоал...

Алкохолизмът е тежка и смъртоносна болест

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561364

Още в далечната 1951 година Световната здравна организация признава алкохолната зависимост за болест и е включена в международния класификатор на болестите. “Много хора поради митове и вярвания дълго време не търсят помощ и така се стига до много тежки психически и телесни усложнения. Един алкохолик, който дълго не е лекуван, има още десетки други заболявания като полиневропатия, язва на стомаха, хипертония, енцефалопатия, миокардиопатия и редица други. И обикновени ние зацикляме в лечението на последствията, а рядко се сещаме, че основният про...

Спортните клубове с петиция до кмета

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561362

Петиция до кмета Димитър Николов ще внесат днес близо 50 бургаски спортни клуба. Причината е приетата на последното заседание на общинския съвет Наредба за финансиране на спортните клубове. Градоначалникът да се ангажира лично с разрешаването на проблемите, породени от новата наредба, настоява бургаската спортна общественост. Още при гласуването от ръководствата на клубовете изразиха притеснение, че късното приемане на правилата за разпределението на 1 милион лева ще доведе до забавяне на преводите и затрудняване дейността на спортистите. Т...

Терористи нападнаха мисия на Мали в ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=316350

Терористично нападение на хотел в столицата на Мали - Бамако, в който се помещава мисия на ЕС за обучение на малийската армия, бе извършено в Понеделник. Четирима нападатели са атакували бариерата на хотела стреляйки. Престрелката е продължила няколко минути като атаката е била успешно отблъсната от малийските сили за сигурност.

Четири години и осем месеца затвор за шофьора, убил пешеходката Ина Симеонова в Бургас

https://www.24chasa.bg/Article/5380429

Четири години и осем месеца затвор за шофьора, убил пешеходката Ина Симеонова в Бургас Четири години и осем месеца лишаване от свобода в затворнически общежитие от открит тип - това е присъдата за професионалния шофьор на камион Мариян Ламбов, който на 25 април миналата година уби на пешеходна пътека 27-годишната Ина Симеонова. Присъдата бе постановена от съдия Захарин Захариев след съкратен процес,

Горя товарен автомобил

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561361

Товарен автомобил „Ситроен" е горял тази нощ в село Ботуня, съобщиха от ОД на МВР Враца. сигнал е получен в 01.10 ч. Изгоряла е кабината на автомобила. Тази сутрин ще бъде извършен допълнителен оглед. Образувано е досъдебно производство....

Тютюнопроизводителите на национален протест в сряда

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/8QomL1etT6I/

 Тютюнопроизводителите се вдигат на мащабен национален протест в сряда. Той ще се проведе от 11,30 до 12.30 ч. в трите най-големи тютюнопроизводителни региона на страната, съобщи председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите – НАТ-2010 Цветан Филев.

В понеделник всички браншови организации в сектора разпространиха декларация до премиера Бойко Борисов, в което го информират, че цялата тютюнева общност е в стачна готовност срещу политическите и икономическо-медийни кръгове, които със своите действия целят съсипването на българската тютюнева индустрия. В писмото на бранша се посочва още, че в последните няколко седмици се провежда целенасочена кампания по разрушаване имиджа на „Булгартабак”, която те определят единствено като злонамерена акция срещу всеки един български производител.

„Протестът не е срещу държавата. Той е в подкрепа на най-голямата българска компания „Булгартабак”, която в последно време непрекъснато е очерняна от политически кръгове и отделни политици”, обясни Филев, цитиран от „Монитор”. Те се опитват да очернят едно от работещите български предприятия, което ежегодно изкупува тютюна на десетки хиляди български семейства и носи 800 млн. лв. приход в хазната, каза още Филев. „Тютюнопроизводството отдавна не е бизнес, то е поминък и живот за десетки хиляди семейства”, добави той.

Протестните действия се подкрепят от над 200 хиляди души. В тях ще се включат производители от всякакъв калибър – от много малки до големи, обясни още Филев. Според него със сигурност ще излязат фирмите, които не са успели да си реализират продукцията от миналата година, както и такива, които са я продали, но не могат да си вземат парите от различни фирми.

Арбен Мименов от Съюза на производителите на ориенталски тютюн обясни, че подкрепят протеста, защото в Гоцеделчевско има голям проблем с изкупуването на тютюна.

В момента „Булгартабак” е единствената фирма, която изкупува недоговориран тютюн, посочи той. Имаме пълен отказ от останалите фирми да изкупуват дори договорените количества, каза Мименов, цитира Кросс. И допълни, че ще молят „Булгартабак” да изкупи и тях.

Тютюнопроизводителите разчитат, че правителството няма да позволи злонамерените и зловредни политически, икономически и медийни кръгове да разрушат най-голямата българска тютюнева компания и целия сектор.

Производителите от района на Гоце Делчев ще протестират в Сатовча, където организацията е поверена на Съюза на производителите на ориенталски тютюн – СПОТ БГ, оглавяван от Арбен Мименов. В Първомай ще протестират производителите от южния регион – Първомай, Хасково и Свиленград. Там организатор е Националната конфедерация на тютюнопроизводителни в България Асен Кичуков. НАТ-2010 свиква протеста в най-големия регион – Североизточния. Той ще се проведе пред общината в Дулово. Там ще се съберат производители от над 12 населени места в региона, сред които Тервел, Каолиново, Исперих, Кубрат, Тутракан, Ветово и други.

Още от края на миналата седмица от тютюнопроизводителите идват сигнали за готвени протести. Миналия петък те предупредиха, че имат готовност за такива действия. Тогава от бранша поискаха от ръководството на ДСБ, откъдето според тях идват политическите атаки срещу „Булгартабак” да поеме отговорност за това, че тютюнопроизводители ще загубят 20 млн. лв. приходи от неизкупена продукция.

Декларациите идват броени дни, след като от самата компания обявиха, че заради негативната клеветническа кампания, водена от медиите около енергийния олигарх Иво Прокопиев от години, са взели решение да прекратят износа за Близкия изток. В резултат на това те ще трябва да закрият 400 работни места и да намалят изкупуването на 80% от ориенталския тютюн. Според изпълнителния директор на „Булгартабак” Венцислав Чолаков целта на политическите атаки е да се завземат дългогодишните пазари на компанията.

Хладно и дъждовно до края на седмицата. Пикникът сред природата се отлага за април

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561366

Днес времето ще бъде облачно и с кратки превалявания от дъжд. Слънчевите лъчи ще пробият небето едва в следобедните часове. Въпреки мрачното време обаче, вторникът ще бъде най-топлият ден от тази седмица. Температурите днес ще достигнат 17-18оС. Очаква се слаб западен вятър със скорост, ненадвишаваща 2 м/с. Температурата на морската вода днес ще е 8-9оС, а вълнението на морето - едва 1-2 бала.Краткотрайните валежи ще продължат и в сряда и четвъртък, а дневните температури ще варират между 12о и 15оС. Според синоптиците най-хладният ден от седми...

Сидеров поиска споразумение и по делото за нападението над клекшоп

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561363

Лидерът на Атака Волен Сидеров и съпартиецът му Десислав Чуколов поискаха да се споразумеят с прокуратурата и по делото за скандала пред клекшопа на ул. "Раковски" от октомври миналата година. Сидеров се споразумял с прокуратурата, за да освободи системата за по-важни случаи Полицаите Крум Цветков и Петър Делин предявиха граждански искове, но съдът не ги допусна. Миналата седмица двамата депутати се споразумяха с държавното обвинение по още две дела и бяха осъдени на...

Започва делото за прегазената Ина

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561360

Делото за смъртта на 28-годишната Ина Симеонова, която загина на бул. "Тодор Александров" на 25 април м.г. започва днес в Бургаския окръжен съд. Обвинен за тежкия инцидент е професионалният шофьор Мариан Ламбов. Той поиска съкратен процес с признаване на вината. Според прокуратурата шофьорът, който е карал товарен автомобил "Ивеко", е нарушил два текста от Закона за движение по пътищата - не е намалил скоростта, за да бъде в състояние да спре при възникване на опасност и не е пропуснал преминаващата по "зебрата" пешеходка.По време на инцидента ...

МОСВ забрани входа на медии по време на обществено обсъждане

http://pik.bg/мосв-забрани-входа-на-медии-по-време-на-обществено-обсъждане-news505820.html

МОСВ забрани входа на медии по време на обществено обсъждане

Министерството на околната среда и водите не допусна медии по време на обсъждане на разширяването на Натура 2000.

На днешното заседание трябваше да се гледа изселването на 5 села от Рила заради искания на еколози. Местните жители могат да останат без покрив и поминък заради настояването за създаването на „защитени зони за опазване на дивите птици“. 

Заседанието се провежда от Националния съвет за биологично разнообразие към МОСВ.

Хванаха крадла по камера в магазин

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561359

Полицията в Козлодуй установи крадла свила продукти от хранителен магазин. Сигнал до служителите на реда подал управителят на магазина. Той обяснил, че при преглед на охранителната камера е установил, че неизвестно лице извършило кражба на хранителни продукти. Служители на РУ-Козлодуй са установили, че деянието е извършено от лицето М.В./29-годишна/ от с.Гложене.  ...

Взривовете на летището в Брюксел са терористичен акт, обяви белгийското правителство

http://www.cross.bg/teroristichen-bryuksel-pravitelstvo-1502375.html

/КРОСС/ Белгийското правителство потвърди официално информацията за терористичен акт на международното летище в Брюксел. Двата взрива на международното летище в Брюксел тази сутрин са терористичен акт, се казва в комюнике на белгийското правителство.По различни данни, в резултат на терористичния акт са загинали 11 души, ранените са до 30.

ИЗВЪНРЕДНО! Цачева предава на живо от кошмара в Брюксел: Усеща се напрежение, полицията е накрак

http://pik.bg/извънредно-цачева-предава-на-живо-от-кошмара-в-брюксел-усеща-се-напрежение-полицията-е-нак-news505822.html

ИЗВЪНРЕДНО! Цачева предава на живо от кошмара в Брюксел: Усеща се напрежение, полицията е накрак

"Станах свидетел на воя на сирените и полицейските коли. Бройката не е уточнена. В движение научих за взрива в метрото. В момента се провеждат разговори да получим отговори на въпросите, усеща се напрежение. Аз съм в европарламента и по-късно имам среща с еврокомисаря по въпроса с бежанците. В движение получавам информация", заяви по Нова тв председателят на Народното събрание Цецка Цачева, която е на посещение в Брюксел.

"В неделя късно вечерта бях на летището, има въоръжени хора на летището иначе беше спокойно и нищо не можеше да предположи какво ще се случи днес", допълни още тя.

 

Земетресение е регистрирано край Шабла снощи

http://www.moreto.net/novini.php?n=316358

Слаб земен трус е регистриран на територията на България в района на Шабла, предава репортер на БГНЕС, цитирайки Националния институт за физика на земята в Букурещ. Епицентърът на земетресението е на 214 километра югоизточно от румънската столица на територията на Североизточна България, на 54 километра източно от Добрич и на 7 километра северозападно от Шабла.

Взрив и в метрото на Брюксел на станция до Европарламента (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_626217.html

Експлозия избухна и в метрото на Брюксел, предаде РИА "Новости". Експлозията е станала час след взривовете на летището. Атакувана е метростанция "Малбек", която е в непосредствена близост до сградата на Европарламента".  Първоначално бе съобщено и за взрив в станция "Шуман", но информацията бе отречена от екипите на метрото. Всички станции са затворени, както и централната гара на Брюксел. По неофициална информация има загинал при взрива в "Малбек".  BREAKING VIDEO: Footage of alleged explosion at metro in #Brussels https://t.co/9Q3gkTi6rh pic.twitter.com/j8e5BATUZp (video @Paulenwitteman ) — RT (@RT_com) March 22, 2016

Световен шампион по бокс в тежка категория е хванат с допинг

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/03/22/2727676_svetoven_shampion_po_boks_v_tejka_kategoriia_e_hvanat/?ref=rss


Един от световните шампиони по бокс в тежка категория е бил уличен в употреба на допинг.

Лукас Браун, който е носител на редовната титла на Световната боксова асоциация (WBA), е дал положителна проба за кленбутерол, съобщава ESPN.

Австралиецът завоюва втория най-значим пояс на WBA след този на Тайсън Фюри, след като на 5 март тази година победи узбека Руслан Чагаев с технически нокаут в десетия рунд.

Браун постигна 24-а победа от 24 мача на професионалния ринг и...

Мъж се опита да преметне полицията

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561358

В РУ-Мездра е получен сигнал от лицето К.К./29г./ от гр. Мездра, криминално проявен и осъждан за кражби, който заявил, че неизвестно лице откраднало акумулатора на колата му. След процесуално-следствени действия е установено, че К.К. е подал невярна информация на тел. 112, след като на същата дата продал акумулатора на друго лице....

Автори и изпълнители вече могат да изпращат своите песни за „Бургас и морето”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/blXeoIZsT0o/

Автори и изпълнители вече могат да изпращат своите песни за „Бургас и морето”. Тридесет и четвъртото издание на емблематичното музикално събитие ще се проведе на 30 юли в Летния театър.

Конкурсът е една от най-чаканите летни емоции в Бургас. Регламентът и условията за участие могат да бъдат намерени на следните електронни адреси:
http://www.burgas.bg/bg/info/index/365
http://burgasimoreto.org/bg
Крайният срок, в който всички автори на песни могат да изпратят своите музикални произведения, е 17 ч. на 20 май 2016 г. От всички изпратени песни професионална подборна комисия, ще селектира 12-те най-добри, които ще вземат участие във финалната конкурсна вечер.

Подаването на песни може да бъде както лично от автора, така и от упълномощено лице на адреси:

8000 Бургас
Община Бургас
Деловодство
Ул. „Александровска” 26
За Национален конкурс за песен „Бургас и морето”

или

8000 Бургас
Общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти”
Културен дом на нефтохимика, пл. „Тройката” 1
За Национален конкурс за песен „Бургас и морето”

и на електронен адрес Burgas.moreto@abv.bg

Най-малко 10 души загинаха при експлозия в метрото в Брюксел (обновена)

http://www.cross.bg/bryuksel-metrostantziya-vzriv-1502376.html

/КРОСС/ Още два взрива в Брюксел.  Първият е на метростанция „Маелбек" в Брюксел, до която се намират институции на ЕС, е прогърмял взрив, предаде ТАСС, позовавайки се на местни медии. Има ранени.  Другият взрив е до метростанцията в близост до Европейската комисия и Съвета на Европа.  Взривът в метростанция Maelbeek е убил най-малко 10 души, според местната полиция, цитирана от ТАСС. Метрото в Брюксел е затоврено. Въведено е най-високото равнище на терористична заплаха. video:https://www.youtube.com/watch?v=AvIK1oA0_XY По-рано тази сутрин две силни експлозии избухнаха на летището в белгийската столица. Загинали са повече от десет души. Според RT жертвите вече са 17. Има и десетки ранени. Става въпрос за терористичен акт, заяви белгийското правителство.   На летището е намерена още една бомба, която не е била активизирана.  Във връзка с днешните събития в белгийската столица, се свиква спешна среща на Съвета за национална сигурност.

Експлозии избухнаха и в метрото в Брюксел

http://www.cross.bg/bryuksel-raneni-vzriv-1502376.html

/КРОСС/ Още два взрива в Брюксел.  Първият е на метростанция „Маелбек" в Брюксел, до която се намират институции на ЕС, е прогърмял взрив, предаде ТАСС, позовавайки се на местни медии. Има ранени.  Другият взрив е до метростанцията в близост до Европейската комисия и Съвета на Европа.  Метрото в Брюксел е затоврено. Въведено е най-високото равнище на терористична заплаха. По-рано тази сутрин две силни експлозии избухнаха на летището в Брюксел. Загинали са повече от десет души. Има и ранени. Става въпрос за терористичен акт.  На летището е намерена още една бомба, която не е била активизирана. 

Взрив и в метрото в Брюксел

https://www.24chasa.bg/Article/5380411

Взрив и в метрото в БрюкселВзрив е избухнал в метрото в Брюксел, съобщават световните агенции, цитирани от "Нова телевизия". Експлозията е станала на станция до централната гара "Робер Шуман", съвсем близо до района, където се намират сградите на редица европейски институции. Новината идва броени минути, след като стана ясно,

10 000 клиенти на ЧЕЗ в област Плевен без ток

http://pik.bg/10-000-клиенти-на-чез-в-област-плевен-без-ток-news505817.html

10 000 клиенти на ЧЕЗ в област Плевен без ток

Вследствие на прекъсване от ЕСО /държавния Електроенергиен системен оператор/ е нарушено електрозахранването на 10 000 клиенти на ЧЕЗ в населени места от общините Искър и Долна Митрополия, област Плевен.

Това съобщи Пресцентърът на ЧЕЗ България.


Въпреки атентатите: Няма отменени полети от и до Брюксел! Липсва адекватна информация

http://petel.bg/Vapreki-atentatite--Nyama-otmeneni-poleti-ot-i-do-Bryuksel--Lipsva-adekvatna-informatsiya__149842

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В "ПЕТЕЛ" СЛУЧВАЩОТО СЕ В БРЮКСЕЛ!   Илюстрация: Булфото Първият полет от Брюксел до София се очаква след минути...

Белгия затваря границата си заради терористичните атаки в Брюксел

http://petel.bg/Belgiya-zatvarya-granitsata-si-zaradi-teroristichnite-ataki-v-Bryuksel__149854

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В "ПЕТЕЛ" СЛУЧВАЩОТО СЕ В БРЮКСЕЛ! Белгийските власти обявиха затварянето на границите във връзка с терористичните...

Затягаме режима за визи

http://petel.bg/Zatyagame-rezhima-za-vizi__149857

Снимка: Булфото С промени в Закона за чужденците в България ще се затегне режимът за дългосрочни визи и ще се въведе статут "лице без гра...

Apple пуска нов iPhone, който ни показва Залеза

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561355

Apple пуска нова версия на своята операционна система iOS за iPhone и iPad модели. Специално внимание е отделено на функцията Night Shift, която използва геолокационни данни и часовника на устройството, за да определи кога настъпва залезът на Слънцето на мястото, където се намирате и това автоматично регулира цветовете на дисплея. Вицепрезидентът на Apple Грег Йосивяк добави, че iOS 9 вече е инсталирана на цели 80 процента от всички активни устройства. "Епъл" предоставял...

Кунева: Остро и решително осъждаме взрива в Брюксел, но няма да отложа нито едно свое пътуване до там

http://pik.bg/кунева-остро-и-решително-осъждаме-взрива-в-брюксел-но-няма-да-отложа-нито-едно-свое-пътува-news505816.html

Кунева: Остро и решително осъждаме взрива в Брюксел, но няма да отложа нито едно свое пътуване до там

Остро и решително осъждаме взрива в Брюксел, но няма да отложа нито едно свое пътуване до там. Това каза вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева на пресконференция, свързана с актуални теми в образованието, предаде "Фокус".

 "Преди часове имаше взрив на летището в Брюксел. Взривът е тежък и е отнел живота на поне 11 души", заяви Кунева. "Освен, че е поредният безпрецедентен акт, той е насочен в самото сърце на Европа. Това е поредното трудно за квалифициране злодеяние, което освен отнемането на човешки живот, иска да отнеме волята и да насади страх в сърцето на всички, които споделят европейските ценности", посочи тя. "Не само, че много остро и решително осъждаме случващото се, но искам да кажа, че няма да отложа нито едно свое пътуване до Брюксел", добави още тя.

"Не трябва да ние е страх", категорична беше тя и добави, че не трябва да отстъпваме от световното лидерство, каквото Европа безспорно има.

М. Кунева: Остро осъждаме взрива в Брюксел, но няма да отложа нито едно свое пътуване до там

http://www.cross.bg/bryuksel-operatzii-putyvane-1502374.html

/КРОСС/ Зам.-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева призова гражданите на Брюксел да не излизат от домовете си и да не напускат сградите, ако са на работните си места, след серията бомбени експлозии в белгийската столица. Георгиева отправи призива си чрез съобщение в социалните мрежи. Еврокомисарят заявява, че европейските институции са заедно в този момент, за да осигурят сигурността на европейците. Сградата на ЕП в Брюксел е затворена, съобщи пред Радио „Фокус" евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. По думите му, целият град е блокиран. Властите призовават хората да останат по домовете си докато текат специализираните операции. По думите му, обстановката е много напрегната в центъра, където са всички европейски институции. "Цари особено голяма тревожност. Гражданите на Брюксел са много дисциплинирани и при провеждането преди няколко месеца и миналата седмица на антитерористичните операции, властите нееднократно призоваваха хората да не излизат от домовете си, докато се провеждат тези операции, така че имат някаква подготовка", обясни Радев.  Остро и решително осъждаме взрива в Брюксел, но няма да отложа нито едно свое пътуване до там. Това каза вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева, минути след новината за двоен взрив на летището в Брюксел, в резултат на който загинаха повече от десет души, а други са ранени

Вижте къде да проверите дали имате пострадали при близки в Брюксел

https://www.24chasa.bg/Article/5380413

Вижте къде да проверите дали имате пострадали при близки в БрюкселНа телефоните на посолството в Брюксел може да откриете информация за пострадали българи при взривовете в Брюксел.  Посолство на Република България в Белгия Адрес: Ave. Moscicki 7,1180 Bruxelles Телефон: +32 2 374 4788 Факс: +32 2 375 8494 Дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: + 32 473 981 042 Работно време: По - Пт, 09.00 - 17.

Новите маркетинг оръжия

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561357

Как ще изглежда маркетинга до 2-3 години? Попитахме лекторите на предстоящия Webit.festival (www.webit.bg), които са сред едни от най-ичявените маркетинг и рекламни експерти в Европа, как ще изглежда маркетинга след няколко години. Както може би знаете, най-големият и влиятелен форум за маркетинг и дигитални технологии в България и един от най-големите в Европа е домакин на световни лидери като управляващия Директор BPS, EMEA Google, Президентът и Глобален Бранд Дире...

Баба надхитри телефонен измамник

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561356

В РУ- Бяла Слатина е получено съобщение от 71-годишна жена от гр. Бяла Слатина, която заявила, че около обяд вчера, непознато лице се е обадило на домашния й телефон, представило се за неин братовчед, който й поискал 1000лв. за закупуване на радиатори, като обяснил, че парите трябва да предаде на изпратен от него човек. След бързи издирватени мероприятия в близост до гр. Плевен е задържан Е.В./65г./ от гр.Б.Слатина, който с личния си автомобил пътувал за гр. Русе. Парите са намерени и иззети. Работата по случая продължава.  ...

Връщане на агентурния апарат и носенето на оръжие поиска кмет за справянето с престъпността

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561231

Първото, което трябва да се предприеме за справяне с престъпността в малките населени места, е да се съкрати част от администрацията в Министерството на вътрешните работи и за сметка на това да се увеличи щата на полицаите, които действат на терен. Това заяви в интервю за Дарик радио кметът на Кричим Атанас Калчев. „Щатовете трябва да станат реални. В МВР много чиновници, които са ненужни. Финансовият ресурс от тяхното съкращаване трябва да се насочи във вид на действащи полицаи“, категоричен е той.

Трети взрив в метрото в Брюксел

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5380412

Взрив е избухнал на станцията „Мелбек“ в метрото в Брюксел, съобщават световните агенции. До момента няма данни за жертви. На снимки в световните агенции се вижда гъст облак дим и хора на които се оказва първа помощ. Според местните медии над една от къщите се издига дим, все още няма информация дали там е имало взрив.
Взрив е избухнал на станцията „Мелбек“ в метрото в Брюксел, съобщават световните агенции. До момента няма данни за жертви. На снимки в световните агенции се вижда гъст облак дим и хора на които се оказва първа помощ. Според местните медии над една от къщите се издига дим, все още няма информация дали там е имало взрив.

Старозагорец разпространява дрога в Нова Загора

http://pik.bg/старозагорец-разпространява-дрога-в-нова-загора-news505815.html

Старозагорец разпространява дрога в Нова Загора

28-годишен мъж от Стара Загора е хванат с 24 дози хероин в новозагорския квартал “Шести”. В хода на специализирана операция по линия “Наркотици” вчера полицейски служители извършват проверка на лек автомобил “Опел Корса”, управляван от 28-годишния Г.М.

След като вижда полицейския автомобил водачът изхвърля през прозореца станиолово топче, в което при отварянето му са намерени 24 броя хартиени пликчета, съдържащи хероин. Работата по случая продължава.

Срещу Г.М. е образувано досъдебно производство.   

Младежкото СДС предлага да издигнат кандидат-президент след вътрешни избори

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/HDWeAOjPi4s/

sdsМладежите от СДС предлагат кандидатът за президент на Реформаторския блок да бъде издигнат по американския модел – след вътрешни избори. Според тях подобен ход ще доведе до добри резултати за Блока.

„Вътрешното състезание на идеи би откроило най-достойните кандидати и би ги представило пред обществеността”, заявява председателят на МСДС Дончо Златев.

Според него и колегите му технологията не би била никак сложна. Избирателните райони могат да бъдат използвани при организиране и провеждане на вътрешните избори. В един момент кандидатите ще бъдат в 25 МИР София, а след провеждането на кампания и избори там ще се насочат към 2 МИР Бургас и т.н. По този начин в рамките на няколко месеца могат да бъдат обиколени всички райони, а кандидатът за президент ще е този, който е събрал най-голяма подкрепа.

„Убедени сме, че тази стратегия ще донесе повече позитиви, отколкото негативи за Реформаторския блок, защото ние сме коалиция, която е отвореност към хората”, допълва Златев. Във вътрешните избори могат да се включат представителите на партиите от Блока и на Гражданските съвети по места

Трети взрив в Брюксел - бомба затвори метрото и взе жертви (видео)

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2016/03/22/2727678_treti_vzriv_v_brjuksel_-_bomba_zatvori_metroto_i_vze/?ref=rss





Метрото в Брюксел се евакуира, а всички станции са затворени, след като експлозия избухна в станция Малбек в близост до централна та част на града и до квартала, където се намират европейските институции.

Според транспортната компания Brussels Intercommunal Transport Company 15 са загиналите при експлозията в метростанцията, 55 са ранени, 10 са в тежко състояние.

Белгийският кризисен център публикува предупреждение до гражданите си: "Останете там, където...

Трети взрив в Брюксел - бомба затвори метрото (видео)

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2016/03/22/2727678_treti_vzriv_v_brjuksel_-_bomba_zatvori_metroto_video/?ref=rss





Метрото в Брюксел се евакуира, а всички станции са затворени, след като експлозия избухна в станция Малбек в близост до централна та част на града и до квартала, където се намират европейските институции.

Окончателната равносметка не е ясна, но има ранени, а линейки прииждат към мястото на експлозията. Някои от жертвите са с рани от изгаряния. Екипи да обезвреждане на взривове са на мястото.

Белгийският кризисен център публикува предупреждение до...

Трети взрив в Брюксел - бомба затвори метрото

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2016/03/22/2727678_treti_vzriv_v_brjuksel_-_bomba_zatvori_metroto/?ref=rss


Метрото в Брюксел се евакуира, а всички станции са затворени, след като експлозия избухна в станция Малбек в близост до централна та част на града и до квартала, където се намират европейските институции.

Персоналът на метрото потвърди, че всички влакове в момента са спрени, а пътниците се евакуират на станция "Шуман", която се намира на метри от сградата на Европейска комисия.

Местните медии съобщават, че и в метрото има ранени, а по социалните мрежи се разпространяват...

Метрото в Брюксел затвори след поредна експлозия, пътниците се евакуират

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2016/03/22/2727678_metroto_v_brjuksel_zatvori_sled_poredna_eksploziia/?ref=rss

Метрото в Брюксел се евакуира, а всички станции са затворени, след като експлозия избухна в станция Малбек в близост до централна та част на града и до квартала, където се намират европейските институции.

Персоналът на метрото потвърди, че всички влако в момента са спрени, а пътниците се евакурират на станция "Шуман", която се намира на метри от сградата на Европейска комисия.

Освен метрото, се евакурира и Централната гара, близо до историческия централен площад на Брюксел...

Нови големи играчи навлизат на пазара на ток

http://www.dnevnik.bg/biznes/2016/03/22/2727665_novi_golemi_igrachi_navlizat_na_pazara_na_tok/?ref=rss


Борбата за клиенти на свободния пазар на електроенергия привлича нови големи участници на него извън трите електроразпределителни дружества. На пазара сериозно са навлезли "Мост енерджи" и "Енерджи съплай". Данните не са достатъчно, за да се твърди, че има разместване на пазара, но промените са вече факт. Показател за това са обществените поръчки, които обявяват общински и държавни фирми.

Един от най-агресивните търговци на пазара е "Мост енерджи". Последната голяма сделка, която...

Експлозия и в метрото в Брюксел

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561352

Експлозия е избухнала на метростанция в квартал Моленбек в Брюксел, съобщават световните агенции. Новината идва след като взривове поразиха залите за заминаващи пътници на летище "Завентем" в Брюксел, съобщиха медии....

Защо линейки пътуват по 100 км. само, за да зареждат

http://www.vesti.bg/bulgaria/zashto-linejki-pytuvat-po-100-km.-samo-za-da-zarezhdat-6051629

Здравно министерство има договор с определена верига бензиностанции, която няма обекти в част от градовете

Кунева: Предлагаме за одобрение програма за сигурност в училищата

http://education.actualno.com/kuneva-predlagame-za-odobrenie-programa-za-sigurnost-v-uchilishtata-news_530120.html

От 2557 училища видеонаблюдение в двора имат 1456 училища и в сградите 1740. Това каза вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева на пресконференция, свързана с актуални теми в образованието. "Мерките за осигуряване сигурността в училищата са изграждане и укрепване на огради на училищните дворове, осигуряване на контролиран достъп на лица в училищните дворове в учебно време, извън учебно време да не се допуска достъп на външни лица в училищните дворове, заключване на вхо

ВМРО настоява Столична община да разчисти спешно "Факултета"

http://society.actualno.com/vmro-nastojava-stolichna-obshtina-da-razchisti-speshno-fakulteta-news_530121.html

Общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера изпрати сигнал до кмета на София Йорданка Фандъкова с настояване за спешни и крути мерки в кв. „Факултета“ в района на ул. „Гайтанци“. Повод за недоволството на представителя на ВМРО – Българско национално движение е, че от миналия четвъртък има свличане от улица „Гайтанци” към ж.п. линията, което застрашава железопътния превоз. Днес общинският съветник е получил данни, че свличането продължава и застр

21 са жертвите на атентатите в Брюксел

http://europe.actualno.com/21-sa-jertvite-na-atentatite-v-bruksel-news_530124.html

21 души са загинали при взривовете в Брюксел тази сутрин, съобщи AFP по непотвърдена информация. По-рано се съобщаваше за 17 загинали на летището и 10 в метрото на белгийската столица. Мрежите са претоварени, властите призовават да се ползват минимално телефоните и да се използват социалните мрежи. Връзката с горещата линия е прекъсната, съобщи Интерфакс. Всички влакове от Брюксел за Париж са спрени.

Имаме само 20 детски хирурзи

http://healthy.actualno.com/imame-samo-20-detski-hirurzi-news_530122.html

В страната има само 20 детски хирурзи. Броят на неонатолозите, на детските психиатри, на общопрактикуващи лекари намалява в цялата страна. 90 на сто от заминаващите за чужбина са 90 на сто от новозавършилите лекари. Това каза заместник-председателят на Българския лекарски Галинка Павлова, която участва в конференция, посветена на здравеопазването. Голяма част от медиците не получават достойно възнаграждение за труда си, липсват условия за кариера, въпреки новите нормативни промени, липсват ясни

Борисов: В метрото ще има учение, случващото се в Арабския свят прави хората зли

http://politics.actualno.com/borisov-v-metroto-shte-ima-uchenie-sluchvashtoto-se-v-arabskija-svjat-pravi-horata-zli-news_530128.html

От две седмици планираме учение в метрото между силите за сигурност и армията. То ще бъде проведено скоро, явно сме имали усещане за такова нещо. Това заяви премиерът Бойко Борисов след ужасяващите атентати в Брюксел. Министър-председателят добави, че ще има заседания този следобед. Борисов изрично подчерта, че не е имало конкретни сигнали за опасност към България. Премиерът беше отговорил същото писмено на въпрос на депутата от АБВ Светослав Белемезов. От този отговор стана ясно, че 56 заподоз

ЮЗУ въвежда допълнителни часове про правопис

http://education.actualno.com/uzu-vyvejda-dopylnitelni-chasove-pro-pravopis-news_530130.html

Югозападният университет „Неофит Рилски" в Благоевград ще въведе допълнителни часове по писмена и говорна култура. Причината е, че все повече от студентите са неграмотни. Ръководството на учебното заведение посочва, че масово студентите не знаят елементарни правила от българския език. „Прословутият кратък и пълен определен член, писане на главни и малки букви, запетайки, слято и полуслято писане. В този смисъл е дисциплината, това е заложено да се изучава", коментира зам.-ректорът п

Звездните стажанти в сапунена опера

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561351

След категоричната победа на „Отборът" над „Ангелите на Шарлопов" след първата задача в „Звездни стажанти" Венета Харизанова стана първият уволнен стажант. Венета Харизанова е първият уволнен стажант Тази седмица звездните стажанти на г-н Шарлопов ще навлязат още по-дълбоко в бизнес предизвикателствата и ще се изправят пред втората си задача - рекламна сапунена опера. Двата отбора ще трябва да режисират, да напишат сценарий и да изиграят на сцена пред публика десетминутна по...

Електронната декларация спестява данъци

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561348

Фирмите, които подадат декларациите си по електронен път ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Отстъпката се ползва, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на декларацията - 31 март 2016г. До момента в област Стара Загора са подадени 6600 декларации по електронен път. Фирмите, които не са упражнявали дейност и не са отчели приходи или разходи съгласно счетоводното законодателство през 2015г. също подават декларация, но по отделен формуляр - образец 1010а. Към тази декларация не с...

Кунева: Взривът в Брюксел цели да всее страх в сърцето на Европа

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561350

Взривът на летището в Брюксел е злодеяние, което цели да всее страх в сърцето на Европа. Това заяви вицепремиерът и образователен министър Меглена Кунева. Две експлозии на летището в Брюксел, има загинали (СНИМКИ/ВИДЕО) По думите й взривът, за който засега се знае, че е отнел живота на 11 души, не трябва да плаши Европа. Кунева добави, че няма да отложи нито едно свое пътуване до Брюксел.

Запис от охранителна камера показва взрива на брюкселското летище (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_626216.html

Запис от охранителна камера, разпространен в Twitter, показва момента на взрив на летището в Брюксел. Към този момент няма данни за загинали или ранени български граждани при експлозиите, станали на летището в Брюксел, съобщиха от българското Министерство на външните работи (МВнР). След взрива неофициално се появи информация за 11 жертви и повече от 20 ранени.  Следете развитието на събитията в белгийската столица на живо ТУК .

Ученик от СОУ „Св. Паисий Хилендарски"- Дупница с "Гран при" за рецитатор на руски език

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561346

Две ученички от СОУ „Св. Паисий Хилендарски" Дупница участваха във втория заключителен етап на VІІ Национален детски конкурс за рецитатори на руски език- „Родом от детството", посветен на 110- та годишнина от раждането на поетите Агния Барто и Муса Джалил. Журито беше в състав от членове на Руския камерен театър при РКИЦ - София. Училището беше представено от Кирилка Кирова, със стихотворението „Праздник матери" и Мария-Магдалена Стоянова със стихотворението „Смерть девушки" на Муса Джалил...

Откриват Център за обществена подкрепа

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561347

Център за обществена подкрепа ще отвори врати в Лом. Той ще предоставя психологическа, социална и педагогическа помощ на деца и семейства, съобщава вестник “Ломпрес”. Центърът ще е делегирана от държавата дейност и ще предоставя услуги на 50 потребители. Ще бъде осигурена заетост на 10 човека – ръководител, социални работници, психолог, педагог и логопед. Стандартът за финансиране на социална услуга на един човек е 2 865 лева или 143 250 лева годишно. Центърът ще предоставя социални услуги, насочени към превенция на изоставянето на деца, на нас...

Длъжници отказаха среща с кмета

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561345

Кметът на Община Видин Огнян Ценков инициира среща с физически и юридически лица, които имат задължения до 2015 г. за местни данъци и такси към общината, но на нея дойдоха само представители на медиите. Затова видинският кмет направи обръщение и прикани отново нередовните данъкоплатци да платят доброволно дължимото. „Много се надявахме да присъстват на днешната среща, за да проведем един добронамерен диалог и да им обясним, че е необходимо тези, които не са си платили старите задължения, на добра воля да започнат изплащането. Така че една част ...

Въглеродните емисии са най-високи от епохата на динозаврите преди 66 млн. години

http://www.moreto.net/novini.php?n=316338

Размерът на отделяните в атмосферата въглеродни емисии понастоящем е по-голям от което и да било друго време до времената преди 66 млн. години, когато на нашата планета са „царували” динозаврите, показва ново проучване на американски учени, което алармира за опасностите за природата от предизвиканото от човека глобално затопляне, отбелязва „Ройтерс”.

Медиите в Белгия съобщават за десетки ранени и над 10 жертви при експлозиите на летището

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/03/22/2727673_mediite_v_belgiia_suobshtavat_za_desetki_raneni_i_nad/?ref=rss


Медиите в Белгия съобщават за жертви и десетки ранени след експлозиите на летището в града тази сутрин. Разпространяваната неофициална информация е за десетки ранени и между 11 и 14 загинали.

Официални данни все още няма. Властите не са потвърдили и сведенията за убити и пострадали.

Най-малко 11 души са загинали от експлозиите на летището в белгийската столица, съобщи по телефона пред БНТ евродепутатът Ева Паунова.

"Залата "излитащи" на летище "Завентем" в...

Между 11 и 14 са жертвите на летището в Брюксел, десетки са ранените

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/03/22/2727673_mejdu_11_i_14_sa_jertvite_na_letishteto_v_brjuksel/?ref=rss


Най-малко 11 души са загинали от експлозиите на летището в белгийската столица, съобщи по телефона пред БНТ евродепутатът Ева Паунова. Според съобщения на местни медии, цитирани от агенциите, жертвите са поне 14.

"Залата "излитащи" на летище "Завентем" в Брюксел, основното в града, отиде в космоса заедно с 11 човешки животи дотук и все още неуточнен брой ранени. Доколкото ни е известно на този етап, пострадали българи няма", написа в профила си във фейсбук евродепутатът Ангел...

По искане на Цацаров, МВР проверява всички притежатели на огнестрелно оръжие

http://www.cross.bg/proverki-razresheniya-izdadeni-1502373.html

/КРОСС/ По искане на главния прокурор Сотир Цацаров, МВР е започнала проверка на всички лица, притежаващи разрешения за дейности с огнестрелни оръжия и боеприпаси, включително и спазване на изискванията за съхранението им. Срокът, който е даден на Столичната дирекция на вътрешните работи и на областните дирекции на МВР за извършване на проверки е 31 май 2016 г., пише вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в писмен отговор до депутат, цитирано от БГНЕС. За периода 2000-2014 г. у нас са издадени разрешения за притежание на оръжие на общо 248 257 физически лица. "През 2015 г. са издадени 25 092 броя разрешения за съхранение, носене и употреба огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях. Съществена част от тях са преиздаване, поради изтичане на 5-годишния им срок, свързан с влезлия в сила през 2010 г. Закон за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия", уточнява Бъчварова. През миналата година са извършени 18 739 проверки по график относно съхранението на огнестрелното оръжие и боеприпасите. 48 проверки са направени по сигнал на граждани, както и 16 372 внезапни проверки. На база на направените проверки са издадени 513 предупредителни протоколи и са съставени 76 акта за неправилно съхранение, пише министърът на вътрешните работи.

Викове на арабски и стрелба преди взривовете в Брюксел (Видео)

https://www.24chasa.bg/Article/5380351

Викове на арабски и стрелба преди взривовете в Брюксел (Видео)Преди взривовете на летището в Брюксел са се чули изстрели и викове на арабски език, съобщи Ройтерс. Експлозиите са станали близо до гишето за регистрация на американската авиокомпания American Airlines, съобщи телевизия Скай нюз. Евакуацията е преминала нормално, като паника е имало в началото, има малко представители на властта.

Крадли обраха жена посред бял ден

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561353

44-годишна жена от Враца е подала сигнал в полицията за това, че 16.40 часа вчера на ул."Ген.Леонов" в гр. Враца две непознати лица издърпали от нея чантата й, в която имало мобилен телефон, лични документи и пари. След бързи заградителни мероприятия са задържани извършителите - Ц.А./44-годишна/ и В.Д./31-годишна/, и двете от село Нефела. Двете жени, които са криминално проявени и осъждани, са задържани в РУ-Враца. Образувано е досъдебно производство....

Изгоря фургон с дърва в Кюстендил

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561344

Пожар в имот на ул. „Софроний" в Кюстендил е гасил тази нощ екип на РСПБЗН - Кюстендил. Изгорял е фургон с дървен материал и дърва за огрев. РУ Кюстендил работи по установяване на причините за възникване на пожара....

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване