06/10/16 10:02
(http://radiomilena.com/)

Румяна Бъчварова говори за престрелката в Слънчев бряг от трибуната на НС

rumqna_bachvarovaПрецедент е, след стрелба по известни фигури от престъпния свят, извършителите да бъдат задържани непосредствено след нея. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова от трибуната на НС по повод престрелката в “Слънчев бряг” на 8 юни, при която един загина, а други двама бяха ранени.

Бъчварова обясни, че въпреки силния обществен интерес, тя не може да представи всички детайли, тъй като в момента тече разследване, но подчерта, че “интерпретациите по този случай надхвърлят многократно границите на истината и на морала”. “Разбирам политическата линия, уважавам правото на опозицията да има различно мнение, но истината е над всичко”, заяви Бъчварова на опозицията, по чието искане днес се отзова в парламента.

Инцидентът на 8 юни с Димитър Желязков – Очите възниква след като мъжът, който живее на семейни начела с дъщерята на Желязков е влязъл в пререкания с управителя на заведения в курортен комплекс „Слънчев бряг” за две места за паркиране”, обясни Бъчварова. „Имало е спречкване, при което са разменени удари между собственика и въпросното лице,предстоящ роднина на Очите. За случая не е сигнализирана полиция. Към 20:50 минути на 8 юни пред заведението са се събрали близки хора до Желязков като малка част от тях са влезли в заведението. Дошли са по един – двама, не са вървяли в група, не са били с бронежилетки и не са били въоръжени. Последва разпра и спор от обкръжението на управителя на заведението, разменени са удари, след което са произведени изстрели, при което е убит Александър Алексиев и са ранени трима, сред които е Димитър Желязков. Всички съучастници в конфликта са от тези, които са влезли”, разказа Румяна Бъчварова. По думите й, в хода на работа по случая е установено, че само Димитър Желязков е носел бронежилетка.

На място са установени задържани лица. Лицата са задържани непосредствено след стрелбата в районно на произшествието. Работата по задържаните продължава, каза вътрешният министър.

Междувременно от ОД на МВР – Бургас съобщиха, че тази сутрин е задържан 26-годишния Радослав Димитров от Плевен, който полицията издирваше във връзка със случая. Продължава издирването на Иван Симеонов Терзийски, 30-годишен от село Ивайло, община Пазарджик. ОДМВР – Бургас призовава  гражданите, разполагащи с някаква информация, относно местонахождението на издирвания Иван Терзийски, да я съобщят незабавно на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР

Депутати заподозряха политически чадър над Димитър Желязков. Вътрешният министър отрече. “Няма политически чадър над Димитър Желязков – Очите”, заяви в кулоарите на парламента Румяна Бъчварова.

Полицията е провела акция в пет области в страната след стрелбата по Димитър Желязков-Очите, обяви пред депутатите Бъчварова. Само през последното денонощие са задържани 90 души, образувани са 34 досъсебни производства. По време на акцията са установени 9 издирвани лица, открита е и една открадната кола.

Въпреки сериозните критики към работата на полицията Бъчварова защити служителите.

Публикувана на 06/10/16 10:02 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Jbxu69wwdSs/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване