07/26/16 20:04
(http://radiomilena.com/)

На 26 юли бе честван празникът на Равда

ravda

Светата литургия бе водена лично Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий в съслужение с епископ Йеротей Агатаполски, несебърските свещеници Божидар и Евгений и свещеници от други епархии, дошли да отпочинат на красивото българско Черноморие.                                                                 Църковното тържество бе организирано от църковното настоятелство и кметството в Равда по повод на 132 годишнината от построяването на храма.  Още от сутринта времето бе опасно горещо, но това не попречи на стотиците жители и гости на Равда да вземат молитвено участие в светата служба, сред които имаше и чуждестранни посетители от Русия. В своята проповед Н.В. митрополит Иоаникий пожела на православните християни душевно и телесно здраве, като ги призова от 1 август със смирение и пост да започнат подготовка за посрещането на големия християнски празник Успение Богородично. Наред с местните вярващи, и християни от различни националности не спираха да прииждат в храма от ранно утро, за да почетат светицата и да попросят нейната закрила. Множество деца и възрастни пристъпиха за св. причастие.

Сред хората в препълнения с миряни храм, който през настоящата година навършва 132 години, бе и екскметът на Община Несебър Стоян Голев, който чинно изчака реда си, за да си купи свещи, които запали в чест на закрилницата  Света Параскева.  В празничните прояви бяха включени песни и танци в изпълнение на самодейни състави към народно читалище „Гоце Делчев – 1943 г.”- Равда и народно читалище „Атанас Манчев – 1920 г.“Каблешково, концерти на „Капански ансамбъл”- Разград и на оркестър „Канарите“, след това- тържествена заря.

Максим МОМЧИЛОВ

Публикувана на 07/26/16 20:04 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/RkMWdv7h3h0/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване