02/11/10 23:19
(http://www.stancianegra.com/)

Октопод пане

Задължително е поне да се опитаме да избистрим някои детайли около шумно прогласената полицeйска "Ла Пиовра". Защото както обикновено, когато силно се крещи, малко се разбира. А функцията на българските медии отдавна е да сугестират, а не да информират.

Първо, т.нар операция "Октопод" няма нищо общо с т.нар. операция "Наглите". Ако съдим по повдигнатите обвинения и думите на гл. прокурор. МВР обаче не направи официално и категорично такова разграничение, което автоматчино даде зелена светлина на гръмки журналистически умозаключения от типа "Алексей Петров - бос на Наглите". Подобни внушения се въртят повече от месец в публичното пространство и очевидно обслужват среди в МВР, заинтересовани да свържат името на Петров с групата за отвличания.

Второ, правят впечатление необичайно разнородните обвинения повдигнати на задържаните, от сводничество и рекет, до източване на "Кремиковци" и търговия с влияние. Схемата е позната - задържаме и обвиняваме на килограм, белким един-двама стигнат до съда.
Стойностните жилки в този миш-маш с две. "Кремиковци", където дълги години се краде с политическа протекция от най-високо ниво. Започнаха го червените чрез "Мултигруп", продължи го Валентин Захариев, на когото Костов подари комбината, за да го доопоскат Александър Томов и братята Дамбовци. Не бива да се пропуска и активното съучастие на синдикатите през всичкото това време. Председателят на федерация "Металици" към КНСБ Васил Яначков, до последно лобираше за "Екометал инжинеринг" (фирмата на Дамбовците) и за завръщането в комбината на Вальо Циганина.
Освен това, връзката на Алексей Петров (ЗД "Левски-Спартак", "Лев инс", "Лев корпорация") с червената перачница "Токуда" (на видния другар Румен Сербезов). Разбира се и двете следи са прекалено висока топка, която никой няма да си позволи да достигне.

Пророческа публикация на скандално известния сайт "Опасните", потвърждава съмненията, че истинската цел на "Октопод" е да лиши Алексей Петров от събирани с години компромати за викоспоставени политици, между които и Бойко Борисов.
Въпросният Начев (Николай) също е един от задържаните.
"Частно МВР с богат архив се подвизава в плувния комплекс „Спартак” в столичния твартал „Лозенец”. Впечатлението за истинска паравоенна формация се засилва от впечатляващата охрана – жестока и въоръжена, която охранява частния обект, собственост на офицера от ДАНС и личен съветник на шефа на агенцията Петко Сертов – Алексей Петров. В помещенията, където преди време са били масажисти, стаи за възстановяване и складове сега се намира секретна секция. В железни стилажи са подредени папки по азбучен ред.
Те съдържат биографични данни и компроматни материали за журналисти, политици, включително за българския президент Георги Първанов. Сведения за семействата им, финансово състояние, връзки с хора и фирми, слабости и конфликти – всичко това е вкарано в частната картотека, която според осведомени, по някои показатели биела архива на тайните ни служби дори от времето на Държавна сигурност. Информационният масив е подреден акуратно и по образец на контраразузнаването ни. Данните се осигурявали чрез незаконно подслушване и следене. Това не е случайно, тъй като шеф на нелегалната структура е не някой друг, а бившия полковник и заместник директор на Национална служба „Сигурност” Начев.

Начев и Петров обаче най-много се гордеели с папката за столичния кмет Бойко Борисов. Имаме пълни подробности за „унгарския” му период, когато е бил свързан с трафик на крадени коли и е бил в полезрението на унгарските служби, хвалел се Петров. Хвалели се също, че знаят за съпричастността му към ликвидирането на председателя на "Защита" Цветан Цветанов, както и други неща. Петров заявявал напоследък, че в предизборната кампания може да съсипе Борисов с документите, които притежава. С подобни обещания той спечелил доверието на управляващата коалиция. Пред своя шеф Сертов той гарантирал тотално разобличаване на лидера на ГЕРБ, за който имал дори секскомпромати. Те засягали връзките на Борисов с известни жени, между които и няколко журналистки от големи медии.

Много любопитен бил компроматът за връзките на Първанов с оръжейния бизнесмен Николай Гигов. Петров и Начев държали в сейф доказателства за разпределени комисиони за милиони евро от сделките на военното министерство с френските производители на хеликоптери и корвети. Службите ни засекли банковите преводи и попаднали на сметки на държавния глава в чужбина. Такива имал и премиера Станишев. Преди няколко седмици Гигов осигурил 75 милиона евро само за купуването от България на два френски кораба. Сделката бе подписана от Никола Саркози и Станишев в Париж. За патрон на Гигов обаче се считал Първанов, който няколко пъти го отървавал от разработки на службите, които били засекли участието му в производство на синтетична дрога и оръжие.

Докато четете тези редове, хора на Алексей Петров сигурно изнасят огромния по обем архив от подземията на басейна „Спартак”. Причината не е в законни действия на българските служби, а директните предупреждения на англичани и американци. Те от дълго време недоволствали, че МВР и висши политици си затварят очите за безобразията на някои частни шпионски структури, като тази на Алексей Петров. Казваме „някои”, защото Петров не е единственият, който събира информационен масив с компромати . Случаят Петров-Начев обаче бил много „нагъл”, както се изразили от партньорските служби миналата седмица по повод действащите нелегални формирования. Те били засекли дори списък на хора, които да бъдат рекетирани или чрез тях да се постигнат определени влияния в различни бизнес сектори."
Та така, мили ми приятели. Четете, мислете и не приемайте нищо на доверие, понеже никога не е сигурно кой и кога е поръчал октопода и защо ни го поднася.
Публикувана на 02/11/10 23:19 http://www.stancianegra.com/2010/02/blog-post_12.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване