06/25/10 23:58
(http://komitata.blogspot.com)

Маслинки с бяло вино и фъстъчки

Днес бях на промоцията на книгата „Черни маслини и двама мъже“ на Силвия Томова. Със Силвия сме стари приятели, макар че напоследък се виждаме кажи-речи само на премиерите на книгите ѝ (моя е вината). Промоцията се проведе в новия „Хеликон“ в хотел България и въпреки че е мъничка (за амбициите на „Хеликон“), книжарничката има атмосфера плюс симпатичен бар, на който обаче е касата и не сервират кафета ;-)


Няколко уводни думи

Публиката

Авторката благодари

Книгата

Премиерата премина много приятно и стегнато, за почерпка на публиката имаше бяло винце, фъстъчки и маслинки (черни, разбира се).

Книгата е с разкази. Това е третата книга на Силвия. Когато излезе първата още нямах блог, а за втората вече разказвах. Прочетох няколко разказа в книжарницата и на път за вкъщи и впечатленията ми са следните: Силвия е станала по-добра и стилът и е по-зрял. Продължава типичното наблюдение на света от позицията на голямото увеличение, като поредица от макрофотографии или като късометражни филми, направени с микроскоп. Силвия изследва усещанията и импулсите в тялото, в ума и в сърцето във всякакви ситуации - всекидневни, извънредни и напълно фантастични. Основното усещане, което я вълнува е осезанието (усещането за допир), но това е нещо познато още от първата ѝ книга – „Кожа“. Харесва ми noir акцента (мрачният акцент), който се е появил в стила ѝ и как леко подигравателно ни набутва под носа смъртта, просто като едно от нещата в живота. Имам любим разказ до момента - „Бумеранг“. Тази вечер, мисля, ще я дочета.

Екземплярите в книжарницата не стигнаха за всички.

Силвия в онлайн библиотека „Словото“

„Бумеранг“, откъс
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване