08/13/10 20:11
(http://nname.org/)

Професия “телевизионен педерас”

Телевизията обича да ни занимава сама със себе си. По (бог да го прости)  “Шоуто на Азис” за гости се извървяха няколко спортисти, няколко манекенки и една камара телевизионери: Кънчев, Рачков, Воденичаров, Д. Цонев, Луканов, Симеонова, даже Адреналинките. Може да се допусне известен прагматичен мотив - с тези хора ще му е по-лесно да води, защото са тренирани пред камера и правят “пълна програма” със или без сценарий. Но по-скоро бяха там, защото нямаше кого по-интересен да покани. Слави е конкурент, Болен и Вучков са хомофоби, Бойко и другите политици го избягват по електорални съображения.

По такива предавания голям процент от гости са тип “телевизионен педерас”. Включваш камера някъде и те сами пристигат. Първообразът им е Джони Пенков, но вероятно е имало от тая порода преди него и ще ги има винаги. Телехюлмнара рядко е хомосексуалист, но винаги е духовит, умен, весел, откровен, сладък, та чак до втръсване. Защото гостува сутрин при Мартина, следобед при Гала и вечер при Слави/Азис/ББТ/Военния канал. Сменяш канала - Дичо пак е там, изключваш телевизора - Любо от Те остава прогорен върху кинескопа, излизаш на терасата - Део те гледа от билборд, рекламиращ презервативи, а отдолу пише “Нали не искате такъв син”.

Лошото е, че тези хора са си съвсем наред, готини пичове, по-умни и талантливи от средното, даже стават за приятели, но публичния им образ е прекалено травмиращ. Телевизията ги е сдъвкала и изсмукала, но няма силата и смелостта да ги изплюе. Остават да се въртят в пералнята, като Васко да висят на Кръпката си, остаряват със старите си номера и така по 20 години досаждат от екрана, пробутват жалкото си талантче и даже се жалват защо хонорарите не са като “едно време”. Кой би искал да гледа Коцето-калки и неговото зъболекарско кънтри, “ааайййохааа-ууууу”? Накрая пишат мемоари и пак се намърдват за някой документален по Канал 1 по случай смъртта на Хачо Бояджиев или от сорта.

Публикувана на 08/13/10 20:11 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/pnKRc_AlDTE/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване