08/16/10 13:39
(http://raltchev.info/)

Шибан, шибан, колко да не е шибан.

Още от малък не се обиждам лесно. Дали защото физическият ми статут на не-побойник никога не ми е помагал в саморазправите, или защото така съм възпитан, не знам. Факт е, че обикновено пропускам да обърна внимание на такива работи.

Така и този път, когато преди няколко седмици другарят Божидар Димитров се обърна към народа и своите колеги с титлата „шибан“. Гледах репортажа по сутрешния блок на някоя си там телевизия, после заминах за работа, после пък колеги ме поканиха във Facebook групата „Ние не сме ‘шибан народ’, г-н Министър!“ и аз се присъединих безучастно. И така.

Какво ли не се изговори по случая. Хора се изказваха възмутено от обидата, ощипани по гимназиалному от своеволието на видния наш министър без портфейл. Имах си достатъчно работа, за да изразя мнение по въпроса. Всъщност, даже май нямах и твърдо мнение. Все тая.

Напоследък взех да се изнервям. Темата стана обидно скучна. Днес ме подканиха да оставя параграф под подписка срещу министъра там, където с големи букви пишело „Съединението прави силата“. Разбутах завивката, потърках пръсти, пък се захванах да пиша коментар.

Шибан народ сме, за това е прав човекът. Само се огледайте и после плюйте срещу обидата. И не щото, какво беше, го считам за маловажно, както пише Фани под същата тази покана за подписка. Считам го за безумно губене на време и нерви. Намерили там някакви си мощи, обявили ги за истински, ‘щото имало надпис. Голямата работа. Проблемът е, че едни 450 000 лв. отидоха за възстановяване на църква, в която тези мощи ще стоят. Може и да има развитие по тоя въпрос, но не съм го следил отблизо. Възроптайте срещу това, като искате да покажете будна гражданска съвест. ‘Щото, обиждайки се по тоя начин, само доказвате правотата на думите му. Не са ли ви наставлявали и вас на времето, че по-умният отстъпва?

И не хленчете срещу такива обиди, а се възползвайте от тези отрезвяващи моменти. И прочетете какво има да каже наш Христо по този въпрос. Неговият коментар е един от малкото добри, които съм зачитал досега.

Както виждам, явно сте готови да променяме нещата в тази шибана държава. ‘Щото си е наша. За това и затова съм се върнал! Ако ще ми излизате с такива каузи, обаче, ще ме прощавате.



Walking on the edge... - Един УеБлог на Иван Ралчев

Публикувана на 08/16/10 13:39 http://feedproxy.google.com/~r/WalkingOnTheEdge/~3/p-jIL0J0Qq8/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване