08/20/10 05:00
(http://krokotak.com/)

Крокотак с продължение….

Преди Коледния конкурс в КРОКОТАК не познавах Мила. Дори и след като получи голямата ни наградата, си разменихме само няколко писма… Но светът е наистина малък… майки, деца, общи приятели. Сега, когато вече я познавам не само виртуално, се радвам на още един прекрасен приятел!

Публикуваме статията в последния брой на списание “Идеален дом DECOR“, в която Мила е показала своите домашни занимания заедно със синът си Андрея:

“За Нова година Мила Иванова получава принтер – това е наградата й от сайта “Крокотак”, в чийто конкурс тя е участвала със свещници от солено тесто. Признава, че признанието е било съвсем изненадващо за нея и прави куп уговорки, че не може да нарисува “и една ябълка”, а заниманията й са съвсем любителски. Принтерът и до днес стои неразопакован, защото в малкото жилище просто няма място за него, но е скъп спомен и повод за гордост.
Не може да си спомни откога се увлича да майстори опаковки за подаръци, празнична украса, картички. Като малка силно се впечатлявала от начина, по който майка й красиво подреждала масата в очакване на гости.
“Тя и до днес за всеки празник декорира къщата и очевидно съм наследила от нея любовта към детайлите, които внасят радост и красота в ежедневието ни”.
Мила обича да прави подаръци и е способна да отдели много време, за да измисли оригинална опаковка и сама да направи картичка.
“Нямам предварителна идея – зависи от самия предмет,” казва тя.

“Наскоро бяхме поканени на рожден ден на момиченце, което синът ми много харесва. Избрахме й рокля на рози. Трябваше да бъде опакована достойно. Разрових галериите около нас за картичка с рози, но не просто розови или червени, а пепеляво-златисти – точно като розите от самата рокличка. Не мирясах, докато не намерих най-подходящата. Когато всеки детайл е обмислен, подаръкът сe зарежда с много емоция”.
Историите й за подаръци нямат край. За имен ден на близка приятелка купува последната книга за Коко Шанел. Към нея решава да добави, разбира се, перли. Или поне една. Бижуто, което купува, оттогава приятелката й носи постоянно. Но Мила не се вживява в ролята на добрата фея. Да поднася дарове й носи толкова голямо удоволствие, че понякога изглежда сякаш го прави заради самата себе си.

В своите майстории е улеснена от профилираните сайтове, от които човек може да почерпи много идеи. Но главното си остава желанието да зарадва близкия човек. Това тя предава и на сина си Андрея, който охотно създава заедно с мама пеперуди от салфетки и щипки за пране. Мила е завършила международни иконом ически отношения в УНСС. Този избор изненадал и огорчил учителката й по литература в Първа немска гимназия, която била категорична, че ученичката й ще се занимава с писане. Така и става. “Знаех, че няма да работя  по специалността си и затова завърших само бакалавърска степен. Веднага след това започнах в месечно списание.”
Известно време се занимава с пиар в голяма рекламна агенция, но след отпуската по майчинство се връща към медиите. Когато й предлагат да се присъедини към екипа на сп. “Хай клуб”, не се колебае дълго, въпреки че заплатата й в рекламата по онова време била по-висока. Решението й се оказва правилно и след няколко години оглавява списанието.
Мила има идея за един много голям подарък. Така нарича книгата, която е наченала да пише. “Довърша ли я, ще бъде подарък за мен и за хора, които са минали през живота ми и означават нещо за мен. Понеже не се надявам на гигантски тиражи, като нищо ще опаковам всяка бройка поотделно и ще я раздам на приятели. С останалите ще правя картички и опаковки. Може и да си облепя едната стена. А бе, ще й намеря приложение на книгата”, усмихва се тя.”

Публикувана на 08/20/10 05:00 http://krokotak.com/2010/08/krokotak-s-prodalzhenie/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване