09/06/10 08:42
(http://ruslantrad.wordpress.com/)

Съединението прави силата,но това го позабравихме

Какво ни говори този герб? Че силата на един народ е в неговото единство. Независимо от съставните му части, религия и прочие елементи, които мнозина дават като довод, за да разкъсат българския народ и самосъзнание.

Съединението прави силата. В това са вярвали над 300 души, които решават, че разделението на България е повече от неприемливо. България губи много територии, това е огромна рана в народното самосъзнание и преди 125 години, когато хората са били далеч по-смели от днес, тръгват, за да обединят Княжество България с изкуствената страна Източна Румелия. И го правят.

Днес не само, че те са забравени, но град Съединение е символ на тази забрава. Малко внимание се обръща на това място, безработицата е висока, както на много места в България. Властта се сеща за Съединение единствено на 6 септември, когато трябва да покаже на избирателите си поне нещо свършено. След 6 септември всичко си тръгва по старому и така до другата година. Да не говорим за постоянното желание на управляващите да пестят средства за отбелязването на подобни празници. Те не са толкова важни, колкото личното им его.

Честит празник, българи! Питайте се повече „Как?“ и „Защо?“, преди да се оплачем за пореден път от състоянието си.


Публикувана на 09/06/10 08:42 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/09/06/6034/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване