09/10/10 02:54
(http://psabev.blogspot.com/)

Внимание! Само за развлечение!

Често, излизайки от заведение, съм мяркал едно устройство, което на пръв поглед прилича на покер-автомат или ротативка… Само че устройството е електронен дрегер: пускаш левче, проверяваш дали си пиян и ако не си, вместо да се чудиш как да се прибираш и какво да си правиш колата, просто се мяташ в МПС-то и даваш газ към къщи… Супер!

Един път, след яко подпийване с приятели в центъра на Пловдив, ракийка за отскок и осем бири, т.е. наистина доста пиян, реших да пробвам великия електронен дрегер. Пуснах левче, взех сламка, надух с всичка сила (както мацката ме инструктира) и… оказа се, че съм едва 2 от 10 пиян, т.е. в „зелената“ зона! Оставаше да се метна с ракията и осемте бирички в колата…

Няколко седмици по-късно, този път на трезва глава, обърнах малко повече внимание и дори снимах устройството:

Доста неща ме озадачиха:

1. Изобщо не бях забелязал, че има малки надписи отдолу. Съмнявам се, че някой достатъчно пиян би могъл да ги прочете.

2. Надписите гласят, че апаратът „осигурява приемливи показатели на количеството на алкохол в кръвта“. Не знам какво значи да ти осигурят приемливи показатели – явно срещу левче да получиш фалшиво успокоение, че не си пиян и можеш да се метнеш в колата…

2. Защо не трябва да пушиш 10 минути преди теста? Какво влияние би оказало това на истински дрегер?! Отговорът ми е – никакво и ако не вярвайте на мен, вижте съответната серия на Mythbusters.

3. Собственикът и производителят не „гарантирЪт/поръчителствЪт“ резултатите… Затова, както пише с огромни букви – „НЕ ПЙТЕ!“… Всъщност, от качеството на правописа доста добре може да се съди и за качеството на резултатите. 

4. „САМО ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЕ!“

Не знам как да го коментирам. Но ако монтирам в този клип един кадър, в който момчето излиза от заведението, духа в дрегера, дрегерът светва в зелено с „няма превишаване на нормата“, мисля, че ще ме разберете:

Накратко – не знам дали носят законова отговорност с този дрегер, но със сигурност носят морална такава.

И за финал - нещо полезно, за което все още малко хора знаят: ако вие или ваш приятел сте пили, в София сте, а сте дошли с кола до заведението: тел. 0878 222 488 (http://www.drink-drive.bg/). Накратко, услугате е следната: обаждате се, идват до 20 минути двама души: един е със служебната кола, един взима вашата. Закарва ви до съответния адрес, паркира ви колата, дава ви ключовете, разплащате се и както вие, така и автомобилът ви сте си вкъщи. Услугата е малко по-скъпа от такси в двете посоки, а колеги и приятели, които са я ползвали, са изключително доволни от обслужването: водачите карат внимателно, за да не влизат в дупките и са любезни. Аз лично държа този телефонен номер записан в GSM-а си и ви съветвам да направите същото. Не се знае дали няма да ви потрябва… Ако някой знае за подобна услуга в други градове, нека сподели и ще обновя този пост.

Защото дори един пиян шофьор по-малко на пътя ме кара да се чувствам много по-добре…

Подобни публикации


Rating: 0.0/10 (0 votes cast)


Социални мрежи: Digg Facebook Google Bookmarks E-mail this story to a friend! LinkedIn MySpace Technorati Twitter Yahoo! Bookmarks Live RSS

Публикувана на 09/10/10 02:54 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/Y5rOC442ADM/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване