09/19/10 09:23
(http://ruslantrad.com/)

Дискусия:Как „Мави Мармара“ се отрази на конфликта в Близкия изток?

Ударът по кораба „Мави Мармара“ от Флотилията на свободата, плаваща към Ивицата Газа, организиран от израелските командоси, предизвика силни дискусии в цял свят. Активисти и официални представители на Израел, САЩ, Турция и други страни влезнаха в преки и директни спорове за това кой е виновен за случилото се- 9 загинали н открито море.

На 28 септември от 19:00 вечерта, Haymarket Books и Alwan for the Arts, спонсорирани от OR Books, организират дискусия между едни от най-видните активисти днес по въпроса за Близкия изток и конфликта между Палестина и Израел.

Дискусията ще се води покрай книгата „Посред нощ на Мави Мармара“, чиито редактор и съставител е Мустафа Баюми. В дискусията ще участват Али Абунима, Ияд Ал-Сарадж, Ламис Андони, Омар Бархути, Жорж Бишарат, Мах Блументал, Ноам Чомски, Марша Коен, Джуан Коул, Мурат Дагли, Норман Финкелщайн, Нийв Гордън, Глен Грийнвалд, Арун Гупта, Адам Хоровиц, Рашид Халиди, Илан Папе, Гидеон Леви, Аля Малек, Дарън Розенблум, Адам Шапиро, Ханин Зуаби.

Запознатите ще видят много познати имена от тези, които изброихме. Определено това ще е интересна дискусия и изводите от нея ще станат широко известни. Интидар също може да помогне.

По повод тази дискусия покрай случая „Мави Мармара“, отправям предполжение към няколко души за онлайн дискусия по същия въпрос. Под шапката на Интидар да се организира подобна инициатива, която вярвам, че няма да бъде пренебрегната от хората, поканени да участват. В дискусията да се включат хората, които се занимават с този район или са имали коментар по въпроса- Мая Смилянова, Мариян Карагьозов, Бернард Сиди, Робърт Леви, Мая Ценова, Владимир Чуков, Светослав Иванов.

Този малък диспут ще включва мнения, изразяващи личното становище на всеки един, а Интидар ще се включи с един неутрален коментар. Всички мнения ще са събрани в една голяма публикация, която ще бъде пусната на 24 септември (петък).


Публикувана на 09/19/10 09:23 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/09/19/6133/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване