09/27/10 10:57
(http://ruslantrad.com/)

Дискусия:случаят „Мави Мармара“ част I

На фокус последните месеци е ударът по кораба „Мави Мармара“, участвал в т.нар. „Флотилия на свободата“-инициатива на участници от организации за човешките права и про-палестински активисти. Целта на флотилията бе да се доставят така нужните за населението на Ивицата Газа продукти от първа необходимост. След избирането на Хамас в управлението в Газа, израелското правителство игнорира тези резултати и наложи пълна блокада над Ивицата Газа. Продукти, като хартия А4, храни и тоалетна хартия не са позволени за използване от населението в блокираната територия.

Ударът над „Мави Мармара“ се случи, когато флотилията бе достигнала близост от бреговете на Газа, но се намираше в международни води. Тогава израелски командоси нападнаха първия кораб, именно „Мави Мармара“ поради отказ той да спре плаването си до Газа. Загинаха девет активиста, главно с турски произход и Турция реагира остро, като почти скъса отношения с Израел.

Как този случай се отразява на конфликта в Близкия изток? Има ли разлика в медийното отразяване на конфликта или не? На тези въпроси блогът за политиката в Близкия изток, Интидар, търси отговори. Дискусията започва с двама блогъри – Мая Смилянова и Бернард Сиди.

Коментарите на всеки един читатели са добре дошли. Очаквайте втора част на дискусията утре, между Робърт Леви и Мая Ценова. Там коментарите са по-кратки и предлагат повече възможност за коментар.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване