09/20/10 19:19
(http://delian.blogspot.com)

Анонимно национално изследване, ама друг път!

Из българските фирми тече спам:

Национално изследване на условията на труд

ЕВРОПЕЙСКИ СОЦИАЛЕН ФОНД 2007 – 2013, АГЕНЦИЯ ПО ЗАЕТОСТТА, ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ"

Твърдението е, че то е анонимно, явно за да те подкара да си кажеш повече:
В тази връзка Ви молим за съдействие като отделите време за попълване на нашата анонимна онлайн анкета. С настоящия имейл Ви изпращаме три линка към три вида анкети като за всяка анкета е посочен уникален код за влизане в системата. Първата е за представители на ръководството на Вашата фирма/организация. Втората анкета е насочена към служители, ангажирани с въпросите по безопасни и здравословни условия на труд, а третата към зает в някоя от дейностите на ръководената от Вас фирма/организация, като за Ваше улеснение може да изберете този служител, който е под номер 9 във ведомостта на Вашата фирма/организация или ако служителите Ви са по-малко, то тогава този служител, който заема предпоследния номер във Вашата ведомост.

След което следва уникален код за достъп за да попълните картата си.
Просто искам да обърна внимание, че няма как едно изследване да е анонимно, когато има уникален код за достъп. То може да е псевдо анонимно. Да има намерение да бъде анонимно. Но няма как реално да бъде такова. Може да е частично анонимно за служителят, попълнил го от името на компанията. Но тъй като той е избран от мениджър, е проконтролируемо.

Това някак си ми прилича на спамът с анкети, който културното министерство изпращаше към българските фирми, да си кажат какъв софтуер използват и дали е незаконен, който съдържаше незаконни заплахи, некоректно твърдение за анонимност и имаше изключително двусмислие в правото на културното министерство да го прави, в името на частни интереси между трети страни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване