10/05/10 08:44
(http://nname.org/)

Долу Интернета!

Това не е законодателна победа на родното МВР. А хипстърско движение в Щатите. Редица лошо облечени млади хора решават да живеят без интернет, защото така им е по-добре и е по-кул.

От една страна ги разбирам, това е доста добра форма на протест срещу обществото и “аналоговият свят” се превръща във филтър за цифровия – във вестника ще прочетеш само най-смислените неща от блоговете, по телевизията ще видиш най-смешните клипчета, по радиото ще чуеш най-пробивните групи. Също запазваш и комуникационните си умения: можеш да водиш нормален емпатичен разговор, да се обадиш по телефона на братовчед си, да напишеш едно изречение на ръка. Анджелина Джоли не пипа компютър, но направи светована кариера от “Хакери”.

От друга страна, ако не си тотален интроверт, би ти било скучно. Ще виждаш хиляди хора, които тичат нанякъде безпричинно по улиците, старата медия ще те третира като бройлер – ще ти слага антибиотик в храната и без да си болен, само и само да наддадеш добре и да си готов за момента, в който трябва да бъдеш заколен. Ще бъдеш принуден да общуваш в тесен кръг, да живееш на малка територия, ще се маргинализираш, понеже всички останали са “в Матрицата”. Ще те мъжат и съдират финансово на всеки ъгъл, защото няма да имаш представа за истинската цена и стойност на нещата. Малко или много ще станеш като циганите -  неграмотни, прости, бедни и неадекватни, хранещи се с остатъците или на безплатен пансион по затворите.

В крайна сметка, ако не можеш да наемеш хора, които да влизат вместо теб,  “изключването на кабела” може да бъде само тинейджърски бунт, но не и устойчиво във времето поведение. Защото което не ни убива, ни прави по-силни.

Публикувана на 10/05/10 08:44 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/2AugQH2cU7I/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване