10/05/10 15:44
(http://ruslantrad.wordpress.com/)

Държавата купува още бойна техника.Да го духа културата

Снимка:"Труд"

Пари за култура няма. И за образование няма. Стига се дотам министри да просят за пари, за да не продължава закриването на културни институции и уволнението на кадри. Глас в пустиня. Не само това, но дни след обявяването на скандалния Бюджет 2011, кабинета отдели още пари за…оръжие. Три вертолета и се договорят още един самолет, бойна техника, съобщава „Труд“.

Аню Ангелов, министърът на отбраната е много тъжен. Но не защото парите отиват в грешни пера, а защото не му стигат, за да си купи още играчки за войни, които не ни засягат.

Министърът обясни, че бюджетът на военното ведомство за 2010 г. в сравнение с предходната е бил намален с 40%. За 2011 г. спрямо същия период предвидените средства за отбраната са с 30% по-малко.

“За много неща няма да има пари, обясни Ананиев. Той и екипът му правели всичко възможно да се изпълнят задълженията за модернизацията на армията. “Вече платихме за два хеликоптера “Кугър”, които бяха в България, но нямаше как да летим на тях, тъй като бяха френска собственост”, допълни министърът. Предстои да бъде заплатен и последният 12-и хеликоптер.

Горките. Вероятно вчера са плакали на откриването на паметник на загиналите американски войници, които са удряли София по време на Втората световна война. След като можем да открием паметник на армията, убивала цивилни граждани на столицата ни, защо да не харчим за безполезно желязо?


Публикувана на 10/05/10 15:44 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/10/05/6292/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване