10/06/10 14:48
(http://mamamemi.com/)

КРАТКИ МАЙЧИНСКИ ПРОБЛЯСЪЦИ # 19 - Български Активистки Алианс

 

    От днес съм горд член на Български Активистки Алианс, благодаря!

    По този повод да кажа, че се присъединявам към Писмото до шефката на Агенцията за закрила на детето Надя Шабани. Аман от държавни институции, които симулират дейност, а всъщност резултата от 'работата' им е пълен батак. Който батак в един момент излиза наяве, става грандиозен обществен скандал, гръм, тряс и ...нищо. Никакви (почти) оставки, никакви (почти) последствия, никакво проследяване на случая след няколко месеца, да не говорим за отсъствието на каквато и да е мисъл за превенция за подобни бъдещи ситуации в тази или подобна държавна институция. Като пример само накратко да попитам някой знае ли какво става в момента в държавния Фонд за лечение на деца? /спомняте си разразилия се в края на 2009-та скандал с излезлите наяве чудовищни злоупотреби и престъпно бездействие там, нали?/ Е, след утихването на скандала имаше оставка на шефа, вярно. Дойде нова, съвестно работеща, нормална шефка, вярно. Е, да, ама тази нормална шефка не издържа начина на работа в подобна държавна институция дълго. Замина си. За сегашния директор нямам текуща информация, може би точно затова се питам - ами, ако пак стане така? А коя ли ще е следващата държавна агенция, дирекция и асоциация, която ще 'хванат' след дълги години тотална безстопанственост?  Може да е всяка, защото директорите не усещат контрол и интерес от преките си работодатели - всички нас. Сякаш децата в домовете не са наши? Сякаш децата с увреждания не са наши, а родителите им - точно като нас, само че плюс цялата мъка, безпомощност и грижа на света?

    Ей затова се включвам в Активисткия Алианс. Ей затова категорично подкрепям и Отвореното писмо на една изстрадала (и за щастие активна и красноречива) майка на дете с увреждания. Писала съм по темата за риалитата и преди, писали са и други хора (още по-красноречиви и правдиви, въпреки че това е за миналия риалити сезон, same old shit - респект, Жоро Пентаграм!:) 

    Ей затова ще съм активна. Пък да видим!

 

Публикувана на 10/06/10 14:48 http://mamamemi.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=7769
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване