10/26/10 07:17
(http://vasvalch.com/)

Philips събужда града

Wake up the townЕдна от най-интересните и креативни кампании, които скоро са ми попадали, е дело на Philips и Tribal DDB Amsterdam. Wake up the Town е мащабна инициатива, която цели да разсее мрака в най-северния град на планетата. В рамките на 5 месеца целият свят ще може да наблюдава експеримента и да се убеди в качествата на Wake Up Light, докато повече от 1000 норвежки жители се борят с мрака на полярния кръг.

Wake Up Light сама по себе си е много интересен продукт. Тя симулира слънчевия изгрев като бавно увеличава яркостта си – точно като при естествена светлина. Медицински лица свидетелстват, че лампата спомага за регулиране на енергийните нива и помага за по-естествено и пълноценно събуждане.

Wake upЗа да покажат на практика качествата на изобретението си, Philips избират най-северния град на света като място за интересен експеримент. Longyearbyen може би е прекрасно място, но от края на октомври до края на март е обвит в постоянен мрак. Нощ, която продължава цели 5 месеца – и ако това не е предизвикателство! Philips решават да заредят всяко домакинство от селото, което пожелае да се включи в кампанията, с Wake Up Light. По време на проекта целият свят може да следи реакциите на норвежките жители от специален подсайт, Facebook, Flickr и YouTube. По време на кампанията ще бъде заснет и кратък филм за ефекта на експеримента върху екипа.

Кампанията е заредена с много оригинална идея, социално измерение и начин да се увериш от първа ръка (или първо гледане на компютърния екран) в качествата на продукта и начина, по който той подобрява живота ти. Тя е илюстрация на едно от основните правила в маркетинговите комуникации: “Не се фокусирай върху продукта си, а върху неговите ползи за потребителя!”



Още по темата:

  1. Приказки по телефона
  2. Опознай родината…

Публикувана на 10/26/10 07:17 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/HjyTCkWy35U/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване