11/02/10 09:46
(http://blog.bogomil.info/)

OpenWebAnalytics – както трябва да бъде

Тъй като съм почнал да пиша за статистика в Уеб, защото ми е писнало да използвам услуги на трети страни, които често правят „четки“ на големи клиенти, а за малките … или пък бавят данните, които показват с дни, като tyxo.bg или Google Analytics.

Решението, дойде от самосебе си, докато се опитвах да реша случая, описан в предната ми публикация, тогава открих OWA, и даже го споделих в Twitter :)

Какво му е положтелното на това чудо:

  1. Xоства се при вас, вие притежавате и управялвате данните. Ако се компания за разработка, можете да предлагате тази услуга на всичките си клиенти и да печелите пари.
  2. С отворен код е и се разработва сравнително бързо – добавят се нови възможности, които за Google, например и невъзможно да бъдат приложени в следващите N месеца, поради тежката процедура.
  3. Има доста възможности, най-много ми харесва ето тази:
    Clickmap
  4. Говорейки за конкретна статистика за моя проект, ето това е безценно
    ОВА- цлицкстреам
    Това показва, каво точно е интересно за потребителя и върху какво клика на сайта ви,

PHP API
Като програмист винаги ми се е искало да мога да си комуникирам с услугите, които използвам, за да мога да вземам и да подавам данни за различни пресечки на информацията. Е, това е възможно, даже повече от възможно – лесно :)

Oще плюсове
Чудесно е, че има и проследяване на действията, което за кликове на определени места или за кампании за афилией маркетинг са доста полезни.

JS
Разбира се, че има и част за JS, което е и основния механизъм за събиране на данните. Има и досбра документация, но не би трябвало да имате проблеми с намирането на подходящия начин за използване.

Дай още, Бого
Вижте още от тук, за това как точно може да работите с данните, каква интеграция има с Wordpress и още полезни възможности в най-новата версия или посетете сайта на проекта от тук.

Още по темата:

  1. Статистика на посетители в Wordpress – кампании
  2. WordCamp България ще го бъде на 2.10 в София
  3. Интеграция между vTiger и Wordpress

Публикувана на 11/02/10 09:46 http://blog.bogomil.info/3809
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване