11/04/10 06:56
(http://www.kenanoff.com/blog/)

Не на „хоругвите“ в София!

И докато си пишех предишната статия (и си търсех източниците из интернет), открих следното – всенародният любимец Минко Герджиков предлага да се вдигне таксата за улична реклама, която Столична община събира. Предвид хаоса и пълната цигания, на която се радваме в момента, ми се струва или че таксата наистина е ниска, или че никой не спазва наредбата, защото няма контрол и глоби (или и двете).

Така че аз по принцип няма против. Сега очевиднo е евтино. Но това което не ми харесва е това:

Предложението за промяна в наредбата цели въвеждането на нови такси за временната реклама – това са информационните указателни табели и винилните реклами върху стълбовете на уличното осветление тип „хоругва“.
В момента единствената изискуема сума според общинската нормативна уредба е 50 лева еднократна такса за издаване на разрешение за поставяне на фирмена информационно-указателна табела и за издаване на разрешение за поставяне на временни информационни елементи.

В реалността тези „хоругви“ (някога били начело на църковните процесии) са може би най-дяволското изобретение, което е навестявало софийския пейзаж. Много преди всички останали рекламни елементи да се контролират, тези винилни недоразумения трябва напълно и абсолютно да се забранят! Сега можели да стоят до 14 дни (да бе, да) и стрували 50 лева – неограничен брой!

Наредбата трябва ясно и категорично да ги забрани – реклама трябва да се разполага само на утвърдени за това места със съответна карта, утвърдена от общината. Уличните осветителни стълбове не са поставки за реклами – по тях всякакви табели и винили, различни от пътна информация, трябва да са абсолютно и недвусмислено забранени и глобата за нарушения да е солена.

Нека хоругвите си останат на църквата. Ако пак решат да си провеждат шествие, да си ги ползват. Но да не ги закачат никъде!

Снимката е на Еленко.

| | Все още няма коментари, така че можете да сте първи!

| | Абонирайте се за нашите публикации по RSS или email

Публикувана на 11/04/10 06:56 http://feedproxy.google.com/~r/kenanoff/~3/21J7u5LsnWk/1706
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване