11/15/10 21:20
(http://www.kulinarno-joana.com/)

Като вишнев цвят

Едно от любимите неща, на които мога да се забавлявам по всякакъв начин са тематичните партита. Забавлението започва с избора на храна и напитки, после музиката и накрая облеклото. С настъпването на студените дни, партитата вкъщи намаляват, а аз хем си отдъхвам, хем започвам да си мисля за следващото лято. Тогава, изневиделица ми идва предложение да се включа с десерт на парти в японски стил. Храната, разбира се е суши, музиката е в изпълнение на японска група, обстановката е спокойна, а очите се радват на картини, решени в цветовете на вишнев цвят. А десерта?

Не знам много за японската кухня и традиции, но винаги, когато ми се отдаде случай да се включа с нещо за хапване, търся начин да се справя с предизвикателството. Избрах десерта да бъде петифури в японски стил. Основните продукти в него са кашу, матча и жасмин. Кашуто присъства в основата на десерта, а останалите две съставки под формата на два вида мус, приготвени с агар агар. Десертът бе нежен и ефирен. И щом вкусих комбинацията от ароматния зелен чай матча и водата от жасминови цветове се понесох като вишнев цвят, воден от вятъра. А ти, полетя ли?

Десертът е по идея от Lace.





Кулинарно - в кухнята с Йоана Като вишнев цвят от Йоана Петрова - Кулинарно - в кухнята с Йоана
За още публикации, прочети съдържанието на блога или разгледай мозайката от снимки.
Публикувана на 11/15/10 21:20 http://feedproxy.google.com/~r/kulinarno-joana/feed/~3/BGzhP_4aqCg/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване