11/24/10 11:08
(http://joruel.blogspot.com/)

Mtel са лъжци и рекетьори!


* Всичко, написано по-долу е лично мнение


Сигурен съм, че всеки втори абонат на Мтел има от какво да се оплаче през последните три месеца. Освен забавените фактури, разбира се. Моята история също едва ли е прецедент. Тя е просто поредният пример, че в безправова държава като нашата големите риби могат да си правят каквото си искат - на гърба на обикновените хора. Разбира се, без последици.


Всичко започна по обичайния ред - фактурата ми за септември закъсня; ок, преживях го. С изумление обаче получих известие, че е готова и е на стойност два пъти по-голяма от предходния месец...при почти идентично потребление от моя страна (на мое име има две карти с обща фактура). По-голяма и от фактурата за юли, когато са водени разговори и са пращани смс-и с роуминг. Разгледах електронната си фактура в интернет. Оказа се, безплатните минути към група "Семейство и приятели" въобще не са таксувани като безплатни. Подадох в офис на Мтел молба за преразглеждане на фактурата - отговориха ми, че в 30-дневен срок ще преразгледат фактурата и ако има грешка, ще я преизчислят. Странно защо, повярвах. През следващите седмици неколкократно звънях на *88 и ходих в офиса да питам има ли развитие по въпроса. Без резултат. Минаха 30 дни. Свързах се с оператор и ядосано обясних, че това е прекалено и държа да получа отговор. Междувременно беше дошла нова фактура за следващия месец, също завишена. Служителката ми заяви, че понеже съм подал молба в офиса, срокът не бил 30 дни, а неизвестно какъв. Хайде обратно в офиса с въпроса "Кой по дяволите ме лъже?". Момичетата се споглеждаха тъпо и...никакъв ефект. Онези явно се бяха активизирали, защото след няколко часа ми се обади м-телка от друг отдел, която учтиво ми обясни, че няма никакви нередности с фактурите и аз съм си бил изговорил всичко. Другата карта била изговорила почти всички безплатни минути - нещо, което няма как да е истина, тъй като от моята карта аз също ги ползвам активно. Заявих на жената, че не вярвам на цифрите им и ще си прекратя договора.


ДА, АМА НЕ...


О-о-о-баче! Отивайки в офис на Мтел разбирам, че не мога да си прекратя договора, тъй като той изтича на 30 ноември и е трябвало месец преди това да изпратя предизвестие. Шок! Никой не ме е предупредил, че договорът ми изтича, не съм получил смс, никой не ми е предлагал да си го преподпиша. Автоматично, разбираш ли... Опцията е да платя 12 месечни такси неустойка, да преподпиша с нов тарифен план или... да си стоя с този... Освен това ако избера нов план той трябва да е и за двете карти, защото иначе плащам неустойки за едната.... Супер яко, а?


МТЕЛ, ВИЕ СТЕ ПЪЛНИ НЕЩАСТНИЦИ!


Ако един мобилен оператор се е на**ал до ушите и е виновен за неразбории с ВСИЧКИТЕ си клиенти повече от два месеца, логично е мениджмънтът да помисли за някаква компенсация. Било то някакви безплатни минути, преференциални условия или нещо...все нещо, егати! Не само че не го правят, но и се опитват да звучат убедително в лъжите си, че няма никаква грешка и че са по-безгрешни от ангели! WTF?!?


МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА - АБСУРД НА ГОДИНАТА


На фона на този безпрецедентен фарс, който наблюдаваме с мобилния оператор, шефът на Мтел бе избран за мениджър на годината у нас. Ето това е нещо, което не може да се опише с думи - измислени асоциациики си правят полюцийки с измислени наградки, а измислени медийки тиражират измислените им новини на така или иначе шашардисаните зрители на спектакъла. Мазен среден пръст и за теб, Андреас Майерхофер!

Публикувана на 11/24/10 11:08 http://joruel.blogspot.com/2010/11/mtel.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване