11/28/10 14:37
(http://petyr.blogspot.com/)

България през Шумен


Темата за "българския елит" и неговата липса е доста досадна и за сметка на това всекидневно може да се чуе по телевизията, обикновено одумвана от хора с въображението на макарон. За това аз няма сега да пиша има ли - няма ли български елит, а само ще посоча един пример от течащо изследване на Софийски университет ( слава Богу занимаващ се не само с тъпи протести), където и аз участвам. Изследването е за митовете на българския преход и е в самото си начало (сайтът също е в процес на разработка), но вече може да даде интересни представи за това кои са елитите в един немалък град като Шумен и по-важното, кой управлява в един такъв град. Оттам и в другите подобни градове, включително в най-големия - София.

Без да претендирам за някаква представителна извадка, ще публикувам лека-полека интервюта на тема преход с областния управител на Шумен, с неговата заместничка, с един от най-видните комунисти и доскоро управлявали, с един от най-видните седесари и не толкова доскоро управлявали, със служители в общината, както и с местен професор, активист на ГЕРБ.
Изводите на тема елит-управляващи-хал на България ще са по желание на читателя.
Снимки: Предната, както и задната, не толкова представителна страна на комунистическия паметник в центъра на Шумен
Публикувана на 11/28/10 14:37 http://petyr.blogspot.com/2010/11/blog-post.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване