12/21/10 07:50
(http://vasvalch.com/)

Не похабявайте спермата си!

spermНе, не съм чак толкова привързана към нивото на трафик тук, за да почна да пускам порно. Но за сметка на това винаги се радвам на кампании, които успяват да изговорят по интересен начин деликатна тема. А какво по-деликатно от това да накараш някой да стане баща, без да го знае? На практика, това е доста точно представяне на даряването на сперма в клиники за оплождане. Но една австрийска клиника се е справила много добре с тази трудна задача.

Кампанията в печата таргетира доста точно целевата група – какъв по-добър канал от списание като FHM? Там са избегнати сериозните апели, а се залага на хумора и любопитството. Две страници са залепени – досадно неудобство, което си готов да преодолееш, за да научиш какво все пак има там:

dont-waste-your-sperm-fhm

dont-waste-your-sperm-magazine

Рекламата с яка кака води към сайта на кампанията, който е също толкова интересен, лек и забавен. Тестът там (добре де, излъгах, че съм мъж, за да видя въпросите) няма нищо общо със сухите медицински въпросници. Няма да разказвам, а само ще ви дам пример с въпроса за възраст: традиционните групи 18-20, 21-30… завършват с “Over 70 (for any Hugh Hefners out there)”.

Целта на комуникационната кампания е ясна – през призмата на хумора да се привлече вниманието на публиката, по възможност без да ги плашим много. Моят резултат беше 85%, което е почти в рамките за дарител :) Ако искам, мога да го споделя резултата с приятели в Twitter, Facebook или по мейл, с което да привлека приятелчетата си към темата – все пак когато стигнем до секса, всичко е едно голямо мерене на… проценти, така че идеята има потенциал за вирусно разпространение.



Още по темата:

  1. Big Brother Family с добра идея

Публикувана на 12/21/10 07:50 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/eUuEsSHnkuc/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване