12/21/10 11:21
(http://ruslantrad.com/)

Страхът на един диктатор

Когато осъзнаваш, че системата ти пропада и жалките ти опити да я спасиш остават безплодни, тогава започва репресията. Такъв е проблемът в Беларус, който още седи заключен в оковите на един определено болен човек. Той не изповядва никаква доктрина, няма политически виждания, освен своите лични. Всички биват гонени от властта, включително социалисти, които искат демократични промени в страната.

Страната е притискана от две страни- западна и руска- всяка, от които има своите лични причини. Западът вижда в Беларус врата към притискане на руските интереси в района, а Москва използва Лукашенко единствено като кукла на конци. Не от любов към някакви политически пристрастия, на Русия не й пука за Беларус или каква доктрина изповядва населението му. Важно е да има човек, който изпълнява и трябва да се разбере, че тук не става дума за комунизъм, КГБ или старите структури на властите в СССР. Беларус има лошата съдба да се намира на това място, където е и да е управлявана от човек, удобен за Запада и Русия. За САЩ Лукашенко е идеален образ, който дискредитира Руската федерация, а за Москва той служи, за да се балансират силите около Украйна, Полша и останалите страни в района.

В Беларус положението в момента е повече от критично, като властите затъмняват медийния поток и малко може да се разбере какво става в страната. След последните избори, вчера имаше сблъсъци с полицията в Минск, а след това започнаха арести на активисти, най-вече от Беларуската социалдемократическа партия, която е в опозиция на президента Лукашенко.

В момента мейл адресът на младежката организация на Беларуската Социалдемократическа партия, която плаща висока цена за опозиционната си позиция, очаквано не работи. В същото време, съобщение от Волга Исайкина, зам.-председател на секцията по международни отношения на БСДП, бе разпространено от групата във Facebook на активистите на Европейските социалисти и предизвика още по-мрачни прогнози за случващото се в Беларус.

Чудесно е да усетим, че не сме сами!

Бих искала да ви предоставя няколко пресни новини от това, което се случва днес в Беларус.

Днес голяма част от политическите активисти бяха арестувани в своите офиси или домове.

Лукашенко изнесе дълга реч (три часа) в ефир, като използва всички основни телевизионни и радио канали, включително и тези, които са обвинени в злоупотреби срещу властта и техните собственици са в затвора сега. Има слухове, че ще бъдат измъчвани, но не знаем дали това е истина или просто разпространявано мнение сред населението.

Не знам дали знаете този факт, но в Беларус има 0% опозиция в парламента. Тук имаше парламентарни избори преди няколко години и организацията ни работи при много тежки условия. Имаме огромна подкрепа от хората, които са недоволни от управлението на диктатора и искат демократични промени в Беларус. Но нашият кандидат има малък процент подкрепа в сравнение с подкрепяните от Лукашенко личности. Най-жалкото е, че последните честни избори бяха проведени през 1994 г…

Поздрави, Волга.

Още:

Публикувана на 12/21/10 11:21 http://ruslantrad.com/?p=6998
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване