01/25/11 06:56
(http://vasvalch.com/)

Имам си една мечта… Honda също

Honda-LogoТемата за мечтите е доста харесвана и използвана от маркетолозите. Затова обикновено подхождам с 50% интерес и 50% недоверие, когато те са използвани в кампания на някой бранд – просто е трудно да кажеш нещо ново и да се оразличиш от тълпата. С новото си кратко филмче Honda са успели да постигнат това доста сполучливо: мечтите са много тясно свързани с идентичността на марката.

Филмчето се казва The Undying Dream и използва познатата вече мода марките да се изживяват като продуценти. И тъй като маркетолозите обичат силните емоционални кампании и универсалните човешки теми, камерата естествено се фокусира върху силата на човешкия дух, необикновените победители, смелите спортисти… Със сигурност вече се прозявате, защото този филм сте го гледали, нали? Да, но тук сред днешните герои се промъкват и дизайнери, продуктови разработчици и мениджъри на компанията. Те говорят за една друга мечта: не мечтата за овладяване на перфектната вълна или преодоляване на всички препятствия от пистата, а мечтата на една малка японска компания да даде най-доброто от себе си и с това да се превърне в истински феномен на американския (а после и на световния) пазар. И точно затова този тип комуникация работи при Хонда – сюжетът е не просто маркетингов напън, а час от историята на марката. За разлика от други брандове, тук говоренето за мечти е свързано с личен опит и това прави комуникацията успешна.

Естествено, сред критиките към филмчето е фактът, че подобна визия и тематика се използват много често в последно време. Виждали сме Nike, Adidas, че дори и Levi’s и Johnny Walker в такъв профил. Но истината е, че мечтите винаги са част от ежедневните занимавки на хората и комуникацията в тази насока надали ще се изгуби скоро. Мисля, че важната задача е да откриеш собствен творчески ъгъл към темата.

Съгласни ли сте или и вие свързвате темата само с други брандове като Nike?



Още по темата:

  1. В Китай всичко е голямо, бюджетите също
  2. Краят на една епоха
  3. Една добра година

Публикувана на 01/25/11 06:56 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/I23R7sROHeg/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване