11/17/11 08:40
(http://vasvalch.com/)

Volkswagen: Историята на една кола

gti_35Има марки, чийто продукти са по-скоро равни. Има и такива, в чието портфолио съществуват няколко продуктови звезди и всеки фен на марката асоциативно се сеща за тях. Volkswagen са решили да създадат история около една от своите икони: Volkswagen GTI. По случай 35-тата годишнината от създаването на модела автомобилният производител пусна нов юбилеен модел, който се превръща в машина на времето в онлайн-кампанията.

Кампанията започна с видео от специално събитие за феновете на Volkswagen GTI Edition 35, където пред очите на публиката и водещата колата изчезва с гръм и трясък в нищото. Наистина си личи, че кампанията е вдъхновена от Back to the Future.

Оказва се, че шофьорите са се завърнали в миналото и минават през важни моменти от историята на GTI. Първата им спирка е заводът в Германия през 1976, където първият GTI все още се проектира. После пътуването е отразявано от клипове на всяка дестинация – можете да ги видите в YouTube канала на Volkswagen UK. Публиката е ангажирана във Facebook с възможността да спечели специален сувенир от съответната спирка на шофьорите: камера Polaroid от 1986 или албум на The Clash от 1979.

gti

Създадени са още много заигравки, като например “инцидентни появявания” в новини, домашно видео и снимки от съответната година – явно шофьорите не са особено предпазливи да не бъдат забелязани.

gti_news

Защо работи?

  • Цялата идея е много добре изпипана в детайли и доста оригинална;
  • Проследяването на историята се случва по интерактвен начин;
  • Наличието на уникални и тематични награди изостря интереса на феновете;
  • Историята е представена не като нещо сухо и тежко, а като нещо много забавно – засилва се впечатлението, че Volkswagen GTI е бил на мястото си във всеки един момент, създава се близост.
На пук на всички ултра-мощни и тежкарски коли, Volkswagen използват наистина различен подход към представянето на своята икона – и това работи в тяхна полза.


Още по темата:

  1. “Къде е млякото?” от Volkswagen
  2. Краят на една епоха
  3. Имам си една мечта… Honda също

Публикувана на 11/17/11 08:40 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/h_jHPT6WIi8/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване