02/01/11 20:10
(http://eneya.wordpress.com/)

Електронно преброяване – home edition

Боричкам с проклетото упражнение и бая се изнервих.

Твърде много глупости, твърде много усложнения.
Първо, нелепото коментарче, как ако не получиш кода си, значи има проблем с провайдъра.
Ало, програмистчето, ние не сме в гора расли и трева пасли. Ако не получаваш обратна реакция от даден уебсайт и само и единствено от него, правейки си компания с още стотина души, не провадъра е виновен, ами двете леви ръчички на написалия щуротията.

Второ, значи идеята е, аз да се регистрирам онлайн, за да… кисна после вкъщи да чакам да дойдат.
Как се различава това от обичаното точно?

Трето, чудото НЕ бачка (визирам линка, с който се предполага, че трябва да се стигне. Голямото, тлъсто лого).
Четвърто, има странни проблеми във въпросника. Дневник коментаторите споделят в детайл.
Почти няма раздел, където да не се чудиш кое от всичките е НАЙ-МАЛКО грешното.
Пето… абе може ли такова нещо, пак като с детските градини. Колко му е да се изчисли интересът към сайта и да се съобрази с него трафика, що за отношение? Човек се вкарва в повече нерви да се регистрира, получи си кода и после попълни въпросника, отколкото ако си вземе ден болничен, отпуска и дебне вкъщи. Абсурдно е. При положение, че идеята е, това да ни улесни живота, как точно се получава, че нито си отпочинал, нито си си улеснил живота, но и си снесъл куп лична информация виртуално, на достъпа на който там му скифне да погледне?
Последно… с предишните изцепки на полицията, послушването и цялото желание как сега всичко лично, нещо става общо (и на Борисов крилата мисъл, как всички трябва да бъдем подслушвани, ама ако сме слушкащи, няма от какво да се притесняваме), нещо цялата история хич не ми мирише добре. Фактът, че на някакъв човек са му се появили ВСИЧКИТЕ чужди лични данни при опит за регистрация, ме накара да настръхна. Какво става тук?

В началото на този текст тръгнах да храня как вкъщи, сиреч, в Бг., нещата все некадърно се правя и после ме хвана срам.
Не, не в Бг., а само когато има намесена администрация. Защото кадърни хора познавам във всяка сфера. И то не са никак малко, за да говорим за изключения.
Не мога да разбера, кадри ли няма, мързи ли ги, опит и практика ли липсва… обаче пипне ли се нещо електронно, то става толкова несериозно, като правено на доброволни начала. Само дето аз се сещам за бая проекти на доброволни начала, които са в милиони пъти по-добри от нашите „професионални“ изпълнения (кхе-Анти-Спин клипчето-кхе).

Тук вече ме тресе любопитството, това нечии зъл план ли е, да ни отчае от живота и да ни разколебае, че изобщо има шанс администрацията да си свърши работата или да?
Просто не го вярвам, че фиаско, след фиаско никой не си взима поука и не прави нещата както трябва.

Баси абсурда.

П.П. Искрено съжалявам хората, които са съпорт на телефона на това. Просто ще ги счупят от караници, заяждане и нервиране.
А не е тяхна вината.
От друга страна… линиите дават само заето, така че нищо не пречи да им е писнало, да са оставили телефоните отворени и да са си заминали.


Filed under: абсурдно Tagged: България, абсурди, електронно преброяване 2011, проблеми
Публикувана на 02/01/11 20:10 http://eneya.wordpress.com/2011/02/01/home-edition/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване