02/10/11 19:57
(http://ruslantrad.com/)

Отива ли си Мубарак? (с обновяване)

Последни ъпдейти от Египет. Мубарак отказа да предаде властта, като даде част от правомощията си на президент на вице-президентът Омар Сюлейман. От своя страна, Сюлейман призова младежите да се приберат по домовете си и да се върнат на работа. Армията охранява сградите на правителството, президентството и националната телевизия, тъй като след речта на Мубарак и последвата на Сюлейман, протестиращите на площад “Тахрир” се организират за демонстрации пред основните за правителството сгради. (към 00:42 българско време)

По-долу ще видите последните новини от Египет, съобщения в Twitter и други.

Now on CNN: Egyptian Ambassador to US "Suleiman is now the de-facto President of Egypt" Thanks for the hat tip @maljunaibi @Pablorr896 minutes ago via web

Tweet from @ElBaradei "Egypt will explode. Army must save the country now"14 minutes ago via web


#Jan25 #Egypt RT @marysafwat: +1000 RT @Waseem_Arsany Revolutions should stay clean, and peaceful.8 minutes ago via TweetDeck

00:25 Видео на Guardian, показващо реакциите след речта на Мубарак:

22:21 Според Al Hurra речта на Мубарак е записана превичер, към 17:00 ч. Очаква се и реч на Обама. Ъпдейтите ги прехвърлям в прозореца с моите twitter статуси.

22:18 Все още Мубарак не е започнал речта си.

21:59 Армията заяви, че ще реагира, ако населението не приеме евентуална смяна на властта от Мубарак съм Омар Сюлейман. Все още не е ясно какво означава това, а мнозина от протестиращите не са съгласни с приемане на властта от Омар Сюлейман.

Министърът на информацията заяви, че Мубарак нямало да се оттегли днес. Провокация, слухове или истина?

21:50 Отива ли си Хосни Мубарак? Това сега е най-важният въпрос, който си задават египтяните и световните медии, следящи събитията в Кайро. Всички агенции предават в момента на живо от Александрия и Кайро. Дори през екрана може да се усети електричеството, протичащо през протестиращите на площад “Тахрир”, където в момента са се събрали над 1 милион души. Може да гледате директно Al Jazeera, които предават на живо, или CNN.

Армията излезе по-рано вечерта с изявление (на арабски), според което ставаше ясно, че Мубарак си отива днес. По-късно от управляващата партия отрекоха това, но е ясно, че нещо става. В момента дори има празненства, въпреки, че се очаква реч на Хосни Мубарак пред обществото.

Тази вечер ще е изпълнена с напрежение.

Публикувана на 02/10/11 19:57 http://ruslantrad.com/?p=7743
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване