03/13/11 08:13
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

история на софийските земетресения

земетресението в япония е създало пукнатина в океанското дъно дълга 217 мили и широка 50 мили! много от градовете по крайбрежието остават във вода въпреки, че вълната се отдръпна, защото всъщност земята е потънала. земната ос е изместена с между 4 и 10 инча. 
християните се готвят за събитията описани в библията, някои чакат 2012, аз не знам какво ни очаква, но изглежда, че земните инстнинти за самосъхранение са по-силни от човешките:) ако удари така на още няколко цивилизовани места по света, всичко доста ще се промени. 
а на сайта на столичната община може да се намери изключително интересна информация за сеизмологичната история на софия. наистина би трябвало в училищата децата да бъдат обучавани как да реагират при земетресение. както и населението. не сме застрашени от подобен кошмар като в япония, но и не сме наясно как да се справяме с това, което ни застрашава тук. а то изобщо не е за пренебрегване.
ето страницата на общината:

Публикувана на 03/13/11 08:13 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2011/03/blog-post_13.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване