03/14/11 06:56
(http://www.kenanoff.com/blog/)

Android Market – на Google. Всеки телефон с Android – пак собственост

Иронично е как Apple често получава негативни коментари, защото отказва да допусне някое приложение до собствения си магазин. В същото време нещо друго не предизвиква и стотна от подобна гласност – Google може да трие приложения не от собствения си магазин (е, и оттам може, и го прави), но от вашите лични собствени телефони, за които сте платили куп пари и които по всякакви закони са си ваши.
Да – имате си приложение на телефона, после Google решава че е зловреден софтуер и го премахва директно от телефона, без изобщо да ви пита!
И това се е случило миналата седмица, но със съвсем малко проучване, се установи, че първо – случвало се е и преди и второ – Google далеч не премахва само злонамерени приложения. Не – миналата година става дума за практически безвредно, макар и безполезно приложение, което просто са решили да разкарат от телефоните на хората.
Явно open-source има в предвид и open-phone – Google може да си влиза е телефоните на хората и да си прави каквото си иска:
„we know that we have the capability to take swift action on behalf of users’ safety when needed. „

Малко ми е като великото подслушване у нас – „абе ние да имаме възможност да подслушваме вашите собствени компютри, пък вие ни вярвайте, че ние няма да злоупотребяваме…“

А – и все повече ми харесва, че Apple проверява предварително какво прави всяко приложение. Поне не мога да си инсталирам приложение което случайно да изпрати 8000 sms-а на платен номер…

P.S. Ама можеш ли да се сърдиш на веселото Дроидче. Нека си трие – докато изглежда така яко – да прави каквото си иска!


Споделете в Twitter | Споделете във Facebook

Все още няма коментари, така че можете да сте първи!

| | Абонирайте се за нашите публикации по RSS или email или Facebook

Публикувана на 03/14/11 06:56 http://feedproxy.google.com/~r/kenanoff/~3/B0G5I5YxIH4/1939
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване